Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 9. 7. 2012 15:24
Moc díky za informace, určitě se na epidural zeptám byla bych o hodně klidnější,že se nevzbudím do bolestí. Jinak zuby to je taky věc mám za sebou 2 docela velké operace zubů( kvůli paradentoze ) a potom asi 3 týdny jen brčkem a šeplala jsem a taky jsem to přežila docela v pododě ale mám skvělého ortodontistu, tak staršně hodného, to mě ukidňuje. Pokud je na mě někdo frech to nemám ráda, když je někdo hodný tak já se snažím asi o 100% víc. No u mě je to hodně o lidech, tak snad budu mít štěstí. Natule moc na tebe myslím za chvilku už budeš vědět výsledky a budeš mít klid. A nejedeš ty za chvilku na dovolenou ? Alespoň se máš nač těšit. Moc ti to přeju.
anonym
| 9. 7. 2012 15:53
TO July: ještě nejedu...a jsem ráda...musím být v ještě větší pohodě...odlétáme 2. srpna. Dneska jsem první den v domácím a ne pyžamu, uvařila jsem oběd, udělala nádobí a chystám se s manžou na první nákup...on sice nakupuje, ale není to ono. No za týden už budu vědět, taky se mi to vleče.
anonym
| 9. 7. 2012 16:06
TO July:
No ty jsi šikulka.Jinak mě fakt děsí, že tak dlouho nebudu nic dělat to budu jenom ležet nebo sedět ?Ale mám z tebe radost, že jsi vařila a dokoce jedeš do obchodu to bude asi pěknej záhul, co? No alespoň budeš tak unavená, že večer usneš.
anonym
| 9. 7. 2012 19:02
TO July: tak obchod se nekonal...předtím jsem musela ještě k doktorce pro léky a čekala jsem tam hodinu, pak do lékárny a měla jsem toho plné zuby...ale byla jsem mimo domov 1,5 hodiny...přišla jsem, navečeřela se a poloha ležmo to jistí. Jinak 2 dny na jipce jsem prospala, dávali mi asi i nějaké utišující prostřeky...pak na standardním pokoji jsem koukala na tv, četla si, luštila křížovky, povídala s návštěvama a pořád si sprchovala jizvu a spodek...asi 20x denně...to mi tam taky doporučovali...spršit studenou vodou, aby se jizva prý dobře hojila a nevznikl tam zánět.
anonym
| 9. 7. 2012 21:47
TO Natule: já jsem nevím zda bohužel či bohudík,ze strašně lékařské rodiny a já trouba šla k Apolináři,no šla jsem jako obyč.pacient a musím říct,že mi z toho bylo hodně smutno,měla jsem možnost jít do Motola,Krče,UVN,i do Plzně ,ale jsem trouba a musím říct,že moje i tak chatrná psychika,tam dostala fakt zabrat.
Takže holky já fyzickou bolest snáším v pohodě,a na Jipce jsem ležela jak přišitá,ani jsem nehekla,spíš jsem trpěla za druhé,no můj největší problém byl vstát a chodit,hned jsem šla k zemi ,sestry mi to nevěřily,jen jedna ,ruska byla fantastická,mi opravdu pomahala co to šlo,to byl můj největší problém a stolice,ta je doted.Když jsem šla domů z nemocnice měla jsem hadičku na moč z břicha,takže manžel si mě dovezl k autu,a druhý den jsem tam jela na pohotovost ,protože se mi udělal edém.Ale jak vyndali za 14dní hadičku,už jsem také neležela,***la,vařila atd.

July vůbec neboj zvládneš to a pokud nejsi bábovka s psychikou jako já bude to v klidu.Mně třeba v den operace dali premedikaci hned brzy ráno a na sál,jsem šla až po obědě.Brácha mi říkal,že takhle se to opravdu nedělá.Všude mimo Prahu většinu chodí anestezilog,představí se Ti operatér,tady nic.Takže neboj,znám holčinu,byla v Brně a říkala,že byl personál užasný,takže neboj,neboj.
anonym
| 10. 7. 2012 09:12
TO chany: ahoj, já jsem v Motole taky nikoho neznala, ale byla tam v průběhu půl roku operovaná moje dcera a mamka, byly jsme spokojené s operací i péčí, tak proto jsem si je vybrala. Premedikaci tedy prášek oblbovák jsem taky dostala v 6 hodin ráno a na sál jela ve 12.20...užili jsme si obě stejně, jak vidím. Na jipce jsem toho taky moc nechodila, pořád se mi hodně motala hlava a blindila jsem...a taky mi tady nesedla poprvé v životě narkoza...dostala jsem po probuzení hroznou třesavku, ale píchli mi diazepam a pak se to uklidnilo. A co se týká psychiky, beru antidepresiva, takže po téhle stránce to se mnou opět hodně zamávalo...ale snažím se a s prášky to docela zvládám...bez nich si to vůbec nedovedu představit /beru je už 3 roky/. Vidím, že toho máme hodně společného, ale věřím, že to všechno zvládneme a svět bude zase zalitý sluncem
anonym
| 10. 7. 2012 09:14
TO chany: a ještě jsem ti chtěla napsat, že jsem si myslela o Apolináři jen to nejlepší...tedy, že je to špičková klinika a z toho, co píšeš, tak to asi tak není...
anonym
| 10. 7. 2012 08:01
TO Natule:
No vidíš, a já jsem na tebe tak vzpomínala jak si capkáš po obchodě. To věřím, že jsi byla úplně grogy. Děkuji za popis činnosti a rady o sprchování. Chany ty jsi si teda užila, když už máš rok po operaci a vše tak živě v paměti. Ale zase se super, že tam už nic jiného nenašli a neměla jsi chemo a máš klid jen kontroly Holky já vám tak závidím, že to máte za sebou. Dneska jsem byla na odběrech ve čtvrtek interna....vždycky, když jedu kolem Masarykova onkologického ústavu ( tam mě budou operovat ), tak se mě navalí a chce se mě zvracet...a to mám nástup 18.7. a operace až 20.7.já se tam asi zcvoknu.Holky mějte se krásně-myslím na vás. Pápápápá
anonym
| 10. 7. 2012 09:54
TO July: já jsem taky všem záviděla...sem jsem si chodila jen číst a začala přispívat, až po operaci. Stejné pocity jsem měla, kdykoliv jsem jela do Motola na nějaké vyšetření...věř, že všechny jsme to tak měly. Určitě se nezcvokneš...vždyť si před měsícem byla na laparoskopii a to je přeci taky operace ne? Ještě se připrav na klystýry, ty nejsou moc příjemné...mně se ani nepovedly dát, tak jsem dostala nějaký solný roztok a pak jsem celou noc lítala na wc...vezmi si s sebou i vlhčené ubrousky, ty mne udělaly moc dobrou službu, jak jsem měla rozedřenou řiť.
anonym
| 8. 7. 2012 20:15
Anonyme co Tě čeká operace,ahoj,také na mě vysypali rakovina děložního čípku,operace ,vše ven ,to co Ty,takže hurá ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no nejdřív šok,pak jsem si řekla to dám,bohužel jsem čekala 3měsíce na termín operace,to bylo asi nejhorší uplně.Jak to probíhá???????????v pohodě,odvezou tě na sál uspí,já jsem si epidurál nedávala,nemám ráda ten pocit mrtvých nohou,takže řez přes pupek až dolů,brali mi také vše,na Jipce jsem se vzbudila,perace trvala asi 2hodiny,infuze ,hadička na moč,tam mi přišli říct,že uzliny jsou negativní,což bylo zásadní.Dalo se to vydržet,přestože jsem agorafobik z uzkostnou poruchou po autonehodě,takže pro mě to bylo především po psychické stránce pro mě hodně zlé.Rozhodně lékaři ani sestry mi to tam neusnadnovali.

Ale Ty jdeš do Brna,tam je to supr,co já vím,od Všech.Takže neboj vůbec.
Kdyby náhodou bylo něco dalšího jdi do Nového Jičína,tam jsou supr.

Já tedy chodím zatím stále na kontroly ,tak doufám ,že to musí být dobré.Takže neboj ,neboj bude to dobré,,,,,,,,,,,uvidíš,všechno dobře dopadne,moc ti držím palečky a moc a moc.........................jestli chceš napíšu ti co chceš vědět.
anonym
| 9. 7. 2012 08:29
TO chany: ahoj...já měla epidurál jenom na umrtvení břicha...nohy jsem normálně cítila...a i jsem se s ním na jipce chodila sprchovat...bylo to super...jinak mám teď po operaci hroznou nespavost...ještě v jednu v noci oči jako tenisáky...to je děs
anonym
| 9. 7. 2012 11:02
TO Natule:
Holky moje zlatý, vy mě tak podporujete, že si to ani neumíte představit děkuju moc děkuju ( jo já jsem tem anonym, ten nešika co se tak blbě zaregistroval, ale teď už vím jak na to díky za radu). Včera jsem chytla takovou depku a takový hysterák, že jsem ani nevěděla čeho jsem schopná jsem hnusná, hnusná ale uvědomila jsem si to a snažím se být normální. Pokud mi nabídnou epiduarl od bolesti, tak ho beru všema deseti jen nevím, zda já posera vydržím ten vpich i když manžel od dcery tvrdí, že to nic není a potom velký konfort, že on to dává vždy při velkých operacích pokud s tím pacient souhlasí. Holky já mám takový strach z té operace, že mě snad raní mrtvice. Tento týden běhám po předoperačním vyšetření a chodím do práce ale jak se to blíží.... moc, moc a ještě jednou moc vám děkuju, že jste se mnou a nepošlete mě to háje.....všichni jsou na mě tak moc hodní a já jsem tak hnusná a přitom jsem vždycky byla samý cukrbnlik a úsměv a ochota. Prostě mě to úplně porazilo ale totálně. Všem nám držím palečky a móóóc na vás myslím. Pokud mi kdokoliv cokoliv napíše budu moc ráda. Posílám krásný pozdrav z Brna a držte se !!!
anonym
| 9. 7. 2012 11:31
TO July: ahoj...to je super, že už máš svůj nick ...píchnutí epidurálu nebolí, opravdu ne...uděláš vleže kočičí hřbet a jenom ucítíš takové brnění, pak mi doktorka řekla teď dostanete panáka a budete v limbu...začala se mi motat hlava a už jsem nic nevěděla. Pokud o epidurálu nebudou mluvit, tak se jich zeptej, ale tvůj zeť má pravdu...taky mi to tak říkali, že je to komfortnější po operaci. Že chodíš do práce je určitě lepší, aspoň nemáš čas myslet na to, co tě čeká. Já byla v práci do posledního dne před nástupem do nemocnice. A porazí to každého...nejsi sama. To čekání je opravdu hrozné, ale uteče to a budeš zase doma.
anonym
| 9. 7. 2012 14:24
TO Natule:ahoj můj brácha je lékař na ARU,i přesto jsem epidural odmítla,nepřišlo mi ,že ta bolest byla nějaká hrozná,spíš mě to ničilo psychicky,
July ale pokud máš psychiku v pohodě,uvidíš není to tak hrozné,sekání 8zubů je tedy určitě horší.Alespon pro mě bylo.Mě dost vydeptalo to dlouhé čekání na operaci.

Bude to dobré,neboj ,uvidíš.
anonym
| 9. 7. 2012 14:38
TO chany: jasně každá z nás se musí rozhodnout sama...já měla už epidurál jednou, a protože jsem byla spokojená, tak jsem neviděla důvod ho nemít zase...můj tchán i tchýně jsou taky lékaři a doporučovali. Jinak já tedy měla po vyndání epidurálu i pak ještě doma bolesti dost velké, musela jsem si zavádět čípky. Každá jsme jiná a každá snášíme bolest jinak. July si jistě pročte všechny naše příspěvky a rozhodne se správně, zda ano či ne
anonym
| 10. 7. 2012 10:46
TO chany: zkoušela si na to vyprazdňování Activii mléko? Já každé dopoledne vypiju půlku a odpoledne druhou a vůbec problém nemám...za pokus to stojí.
anonym
| 8. 7. 2012 17:37
REN hojky, už jsem tu dlouho nebyla, ale jak tak čtu, tak se ptáš na MAXI klim. Taky jsem ho užívala, ale návaly neustávaly. Jsem pro přír.prep.a dr. mi je i doporučuji z ohledem na mou diagn. Už jsem zkusila, co se dalo, krom hormonů. Teď v těchto hycech ani neví, zda to jsou návaly, bo se potí každý. Před měsícem jsem byla na akupunkt. z důvodu vávalů. Řekla bych ....snad, ale to nechci zakřiknout. Mám 2 roky a něco po oper. a denně jsem měla i 20 návalů. Ale to je moucha, hlavně že se žije, může se jíst, jezdit na hory atd... a to pocení, když jiným je zima na to už skoro ....paaaaaaaaaaa kdybys objevila něco, co fakt pomáhá, napiš
jolanadrti...
| 8. 7. 2012 14:07
Zkusila jsem se přihlásit, tak to zkouším, zda se to povedlo
jolanadrti...
| 8. 7. 2012 14:32
TO jolanadrtilova@seznam.cz:
to jsem já anonym jen jsem se zaregistrovala ale nějak divně mám tam celý mail no ale snad to nevadí.
anonym
| 8. 7. 2012 15:03
TO jolanadrtilova@seznam.cz: já jsem se neregistrovala...jenom, když píšu, tak do kolonky nick dám Natule a je to...
anonym
| 8. 7. 2012 08:52
TO Anonym: Ahoj, je asi nesmyslné říkat strach mít nemusíš, vůbec se neboj,... Strach jsme měly určitě včechny před operací, pak jak dopadne hystologie,... Ten strach se musí prožít, ale co je důležité - nic nevzdávat, těšit se z maličkostí a doufat, že to všechno dobře dopadne. Určitě máš kolem sebe lidičky, co na tebe budou myslet, držet ti palce, aby to všechno dobře dopadlo. A já se k nim taky přidávám. Držím palce.
anonym
| 8. 7. 2012 09:13
TO Anonym: Ahoj určitě můžeš mezi nás...operace se bojí úplně každý, ale každý jí zvládne...zalistuj zde zpátky a můžeš si pročíst řadu příspěvků.
Já mám za sebou břišn na další výsledky histologieí operaci, kdy mi sebrali taky úplně všechno /slepák už jsem neměla/...operace trvala necelé 2 hodiny. Musíš to brát pozitivně, že v tom neštěstí si měla vlastně štěstí, protože se na to přišlo včas...odeberou to a budeš mít klid. Pokud bys na laparoskopii nešla, tak by nádor bujel a bylo by to o hodně horší. Zkus si najít nějaká pozitiva, snaž se nemyslet negativně, protože pozitivní myšlení je tady strašně moc potřeba.
Já jsem neměla první histologii taky dobrou, proto jsem musela hned na hysterektomii...teď momentálně čekám na další výsledky histologie a bojím se taky...to je ale normální. Hlavu vzhůru, za 14 dní budeš mít určitě po operaci.
anonym
| 8. 7. 2012 09:25
TO Natule:
Děvčata, moc, moc vám děkuji za slova podpory. Lidičky kolem sebe mám suprové a Vám také děkuji. Na operaci jdu 20.7. přečetla jsme si skoro všechny příspěvky...Jestli můžu poprosit napište mi, zda to po operaci hodně bolí a pokud vás to neobtěžuje jak to probíhá. Byla jsem 2x na laparoskopii vždy jsem vše zvládla bez problémů ale jsem srabík,strašnej srabík...v noci nespím ( já takový spavec ). Nic mě nebaví, snažím se manžel je moc odný všechno absolvuje se mnou, tak dělám co můžu abych mu nepřidělávala ještě víc starosí, protože mě zná a ví jaká jsem. Moc vám děkuji,že mě věnujete svůj čas. Moc vám držím palce ať Natule histolka dopadne dobře.
anonym
| 8. 7. 2012 10:28
TO Anonym: já jsem taky velký srab...taky jsem skoro nespala, málo jedla...v tomhle ti naprosto rozumím. Po operaci mi to 2 dny nebolelo skoro vůbec, protože jsem měla napíchnutý epidurál a dostávala rovnou kanylou anestetika...byla jsem 2 dny na jipce a ten čas tam téměř prospala. Po přendání na standardní pokoj jsem dostávala úžasné čípky na bolest Dicloreum a s těmi byla bolest snesitelná...ještě pár dní doma jsem si je zaváděla. Vše se dá zvládnout a ty to taky dáš...pevně tomu věřím. Jinak
termín operace máš přesně za měsíc po mně...já byla 20.6. A ty už máš přechod nebo ne? Já do něj spadla rovnou a teď mi trápí hlavně návaly, proto se ptám. Já budu mít úplný klid, až po těch závěrečných výsledcích...sice dle doktorů by to mělo být ok, ale u první histologie si to mysleli taky. Drž se.
anonym
| 8. 7. 2012 10:57
TO Natule:
Ahoj Natule, děkuji, že mi věnuješ svůj čas, můj zeť je lékař a říkal, že ten epidural je naprosto skvělej ale já nevím, zda mi ho dají nemůžu jim poroučet no v pátek mám jít na ARO, kde mi řeknou co a jak, tak uvidím. Jestli mám přechod to nevím ale 2 roky jsem bez menzes ( stále jsm se ptala svého gynekologa za jsem v přechodu ale on tvrdil, že je to brzo bral mě krev na hormony ale nějak se k tomu nevyjadřoval) návaly byly hrozné ale jím Menopausal inovia + pupalkový olej a bez problémů jen
teď po té laparoskopii se to trochu pohlo ale to může být i tím, že je takové vedro... Ani nevíš jak ti závidím, že to máš za sebou. Já už se bojím i toho že i když bude všechno v pořádku, tak mi dají jen tak pro jistotu chemo. Omlouvám se, že se pořád jen lituju ale je mi líp, když se z toho můžu vypsat.
anonym
| 8. 7. 2012 12:18
TO Anonym: nemusíš se vůbec omlouvat, je dobré se z těch negativních pocitů vypsat...já ti moc rozumím a vůbec mi to nevadí.
Já jsem byla operovaná v Praze-Motol a bylo tam strašně moc žen na operaci...je toho opravdu hrozně moc. Když bude nutná chemo, tak to přece vydržíš...musíš doktorům věřit, vědí co a proč to dělají. Jinak ještě k té anestezii...já měla epidurál a ještě k tomu celkovou anestezii...takhle mi to tam nabídli a já s tím souhlasila. Určitě se na něj můžeš alespoň zeptat...mně řekli, že je to takový komfort navíc.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 6. 2025 19:44
14528
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
19. 6. 2025 00:23