Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 19. 5. 2012 12:07
Zřejmě to opravdu každý lékař má jinak... někdo chce podrobnější vyšetření a druhý ne. Pravda je ta, že RTG plic by u kuřáků měli asi dělat, ale to u mě také nechtěl i když jsem kuřák cca 10/den. V každém případě mi stejně na psychice nepřidá ani víc, nebo míň vyšetření. Strach mám stále z výkonu, vysledku a následné rekonvalescence....
anonym
| 19. 5. 2012 21:17
TO Inu: Já jsem měla taky karc.děložního čípku, operace řezem 10/2011. Co se týká sportu, tak bych tě chtěla uklidnit, já jsem začala zase sportovat v únoru, to je 3 měsíce po operaci. Konzultovala jsem to s přimářem, který mě operoval, kdy zase začít se sportem. Vůbec žádné omezení nemám, dělám vše, jako před tím, to je kolo, lyže, běžky, in-line, chodím cvičit, běhám. Také jsem se ptala na kontrole doktora, jestli je něco, co bych třeba neměla a říkal mi, že můžu všechno. Jo a je mi 40 let. Takže se neboj, vše dobře dopadne, chvíli si pak doma odpočineš a pak bude všechno jako dřív Přeju hodně štěstí!!!!
anonym
| 18. 5. 2012 14:10
Ahoj všem, tři dny jsem nonstop na webu a hledám různé info a zkušenosti o abdominální hysterektomii. Celkem všichni tady mají zákrok vagynálně což mě se netýká. Vše jsem se dozvěděla teprve ve středu a jsem z toho na palici. Doma mám malého klučinu a nevím co mě čeká....nález mám pozitivní na děloze, tak se teprve uvidí při operaci co a jak přesně. Nebudu zastírat... mám šílený strach co ještě najdou. Ale také bych se chtěla dozvědět něco o tom jaké sporty, veškeré pohybové aktivity můžu dělat. Nejen, že jsem na sportu vyrostla, ale nejsem úplně štíhlá a drobouká a ten pohyb potřebuji také proto abych nebyla jak bedna. Máte někdo prosím zkušennosti... běh, kolo, brusle, aerobic, volejbal atd. Témeř všude jsem se dočetla ( názory lékařů ), že by se mělo na vše zapomenout z hlediska zborcení pochvy... Prosím za jakoukoli informaci či poznatek budu velmi ráda. To je totiž to jediné krom mých dětí co mě pohání vpřed..... Děkuji všem
anonym
| 18. 5. 2012 20:19
TO inu: Ahojka,já jsem rok po celkové hysterektomii,řez od pupku doů,brali mi vše včetně dělohy,vaječníků,uzlin,-dg.rakovina děložního čípku.No záleží na tom ,co vše Ti vezmou,jaký máš nález jaká bude histologie.Sport byl fakt to poslední co mě zajímalo,protože jsem si spíš říkala at přežiju a at je to bez chemot.,přestože jsem dělala profes.balet,pak jiné sporty bylo mi to jedno.Bohužel ani po roce extremně nesportuji,nějak to uplně nejde,spíše joga atd.ale mně je 56 i když prý mám elánu na 30hihihihi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a mám ještě 17letou dceru.Držím palečky
anonym
| 18. 5. 2012 20:53
TO chany:Díky asi jsem to né moc dobře napsala. Samožřejmě mi jde o zdraví, ale ten sport je taková náplast na vše, je mi při něm a po něm dobře. A i když člověka občas napadají chmurné myšleky, jdu si zaběhat nebo mezi lidi na kolekt..sport a zapomenu, ale pokud budu pak sedět doma, tak jak se znám nebudu myslet na nic jiného než jak se to zkomlikuje, že se to vrátí atd. Dg mám stejnou myslím jako ty jetli jsem vše dobře četla. Karcinom děložního čípku.. 2x plastika, 30.4.2012 naposledy, ale dle Mudr.je to vrostlé až dovnitř ( výsledek z histol.). Řekl, že až mě otevřou teprve se rozhodne zdali mi nechají alespn něco. Takže vlastně ani nevím jestli to není ještě dál v okolí. Je mi 39 ale i když nadávám jak mě to tu někdy štve, tak doufám, že je to jen tam a já tady budu ještě dlouho strašit.... nějak to nedokážu rozdýchat a o to víc, že před 14 dny na to zemřela známá v 37... člověka napadají kraviny.....
anonym
| 18. 5. 2012 21:22
TO Anonym: A na to nepřišli při té plastice čípku?Nebo Ti nedělali velký ultrazvuk?A co ti tedy dělali za vyšetření,mně před operací velký ultrazvuk,rtg plic,sono ledvin,jater..........a kam jdeš?Neboj to zvládneš ,já to měla stížené psychikou,mám uzkostnou poruchu s agorafobií od autonehody,takže pro mě to fakt bylo hrozné,fyzicky vůbec pouze psychicky.Hanča
anonym
| 18. 5. 2012 22:01
TO chany: ... Tak to jsem fakt mimo mísu... z toho co uvádíš mi nic nedělali. Nemám ani tušení, že vyšetření tohoto typu se musí předem dělat. Jen klasické laborky, EKG a klasická anamnéza. Budou mi to dělat v Hradci. Inka
anonym
| 18. 5. 2012 22:14
TO Inu: Museli ti dělat předoperační vyšetření,nebo budou,rentgen srdce,plic,závěr od internisty,EKG,mně dělali ještě to ostatní,laborky také.V Hradci jsou dobří.Možná tě ještě předoperační čeká,na to vše tě musí poslat praktický lékař.A neboj,strašit tu budeme dlouho,tu radost jim neuděláme,ne?
anonym
| 19. 5. 2012 10:14
TO chany:
U nás při LAVH chtěli jenom vyšetření od praktika, nad čtyřicet let kontrolu u internisty, EKG a u kuřáků navíc RTG plic. Záleží asi na tom čím už sis prošla před tím, jestli mají důvod dělat něco víc?
anonym
| 19. 5. 2012 10:20
TO Anonym: Anonym jsem já, prodělala jsem LAVH před šesti týdny.

Tím vyšetřením myslím moč + krev + taková ta běžná preventivní kontrola. Ostatní vyšetření operatér nepožadoval.... nechal to právě na posouzení praktického lékaře nebo internisty ať si to rozhodne podle chorobopisu.
Občas mám pocit že jim jde spíš jenom o peníze a ne o lidi těch je přece dost.... Jorga
anonym
| 20. 5. 2012 09:02
TO inu: V lednu 2012 jsem byla operována také kvůli karcinomu děložního čípku. Je mi 33 let. Vzali mi dělohu a uzliny. Vaječníky ponechány. Naštěstí uzliny byly čisté. Na kontrole po 3 měsících mi primář řekl, že můžu dělat všechno jako dřív včetně sportu. I posilovnu mi dovolil, jen mám používat při posilován břišních svalů břišní pás. Jen bych neměla zvedat věci těžší než 5 kg, prý se to doporučuje. Jenomže mám dvě malé děti, občas to dodržet nejde. Přeci jenom nemůžu čekat, až manžel pozdě v noci dorazí domů, vytáhne celý nákup z auta, donese mi koš s prádlem na balkón, apod. Snažím se při tomto zapojovat děti. Ale tělo si opravdu samo řekne, co jo a co ne
anonym
| 20. 5. 2012 10:26
TO Lennysska: JANA .... Ahoj holky, díky moc za podporu, moc to pro mě znamená. Vím, že nejsem první ani poslední, ale v té hlavičce to hlodá... Těším se až se zapojím do normálního života, s tím sportem je to fajn, jen to zvedání těžkých věcí asi úplně nedodržím. Malému je 8 a hraje hokej, takže každý víkend jezdíme po zápasech a musím tahat tašku, která má cca 15-20 kg. Je na kolečkách, ale z auta a do auta musím, tak snad když to bude občas svět se nezboří . Janina psal , že dětičky také občas zvedne. Holky termín se dozvím 31.5., ale mělo by to být kolem konce června ( po menstruaci). Máme s malým zaplacené soustředění v Chorvatsku od 9.6., kde budu mít na starosti ještě další dva chlapečky. Lékař mi řekl, že není problém koupat se ani slunit. Nemáte s tím někdo zkušennost, přeci jen mám trochu strach, aby se mi ten nález ještě třeba nezhoršil....
anonym
| 28. 5. 2012 21:59
Ahoj,jsem po abdominílní hysterektomii asi 14 týdnů.Mám za sebou 3 operace- 2xmyom, 1x konizaci.Svou dělohu jsem doslova nenáviděla. 5 týden po operaci jsem pomalu začala chodit do práce. Nic těžkého nad 8 kg raději zatím nezvedám. Je mi dobře. Už můžu jezdit i na kole.Před operací jsem při výšce 158 cm měla 54 kg, Teď mám 52 kg a KONEČNĚ KLID.Ničeho se neboj.Je dobré trochu cvičit na pánevní dno. Po operaci jsem užívala Phogenzym a jizvu mazala Dermatixem. Oboje dobrá investice.Držím palce
anonym
| 17. 5. 2012 20:43
Holky prosím radu. Bolely některé z vás po hysterektomii s ponecháním vaječníků prsa? Už jsem v diskusi něco četla. Je to zrovna můj problém cca 3 měsíce po LAVH mám prsa jakoby nateklá, těžká a bolestivá. Jak to může dlouho trvat. Má to s operací souvislost když mám prý funkční a zdravé vaječníky. Prosím poraďte.
janik13
| 17. 5. 2012 17:05
Omlouvám se, šlo to dvakrát
janik13
| 17. 5. 2012 13:29
Omlouvám se, ten anonym jsem já. Nějak mi nedošlo, že nejsem přihlášená. Asi jsem nějak mimo
anonym
| 17. 5. 2012 16:39
TO janik13: jsi velmi krátkou dobu po zákroku,po 14dnech já byla ještě hotová a každá stolice byl horor,já ale měla řez po celém břiše a sebráno vše,včetně uzlin.Takže to že zatlačíš tak to mi přijde docela normální,že Tě to bolí,o výtoku každopádně řekni své lékařce,určitě ti něco dá,držím palce at histol.dopadne dobře a ty jsi šla na zákrok proč?myomy,či co?
janik13
| 17. 5. 2012 17:04
TO chany: já to psala včera nebo předevčírem-myomy, po dlouholetém sledování-pomalu ale jistě rostly a MUDr. naznala, že je nejlépe to dát pryč. Mimo jiné velké problémy se zádama, tak doufám, že to ustoupí.
Jinak teď jsem dojela od obvodní s tím, že někde v těle mám zánět (dělala mi CRP vyštření a toť se to potvrdilo) Já u ní byla už v pátek, že mě strašně bolí ruka, co jsem v ní měla píchnutou tu kanylu. Tehdá mi dala Heparoid na mazání a že je to dobrý. Bolest ustala, ale jinak všechny příznaky zánětu žil. Dneska to potvrdila, tak mi dala Detralex a udělala i ten test, protože jsem si stěžovala na tu bolest v podbřišku a ještě mi tento týden vyskočila teplota a třesavka(mám podezdření na nějakou virozu-žaludek, střeva nevím). Takže zítra mažu na gyndu, co se děje. Už teď se hrozím, kde je problém.
anonym
| 17. 5. 2012 13:02
Krásný den a všechny zdravím. Omlouvám se, ale asi Vás začnu trochu bombardovat dotazy, tak doufám, že mi někdo odpoví. Jsem dneska čtrnáctý den po op, jak už jsem psala včera. Pobolívá mě na levé straně v podbřišku (řekla bych v místě vpichu), hlavně při vyprazdňování(vím, že je to blbý, ale když víc zatlačím- bolí to i v konečníku). Jinak by to šlo, špiním jen trochu, ale co mě ještě zaráží, že ten výtok či špinění-smrdí . Jestli tím někoho pohoršuju, omlouvám se, ale obojí je něco, na co nejsem zvyklá a ráda bych věděla jestli je to normální . V pondělí jdu pro výsledky z histolky a na kontrolu ke své MUDr. Samozřejmě, že se bojím, aby obojí dopadlo dobře. Všem předem dík, hlavně za tuto diskusi. Kdybych ji našla dřív, asi bych nebyla ze všeho tak v šoku a neměla takový strach ze samotné operace.
anonym
| 16. 5. 2012 17:53
Ahoj všem ,tak jsem rok po operaci,každé 3 měsíce chodím na kontrolu,na cytologii,sono.

Rozalin ty po roce jsi byla na čem všem?

Ostatním přeju hodně ,hodně zdraví,pohody a at to zvládneme všechny.Mně už nemají co vyoperovat,vše už je fuč,někdy ok,někdy ještě padne unava.Mějte se všechny fajn,věřím,že všechny nemocnice jsou lepší než Praha
anonym
| 16. 5. 2012 15:17
Dobrý den děvčata,nemáte někdo zkušenost z Gynekologicko-porodnickou klinikou Brno Bohunice?Byla jem tam na seprované abrazi a přístup všech byl velmi pěkný.Ale zajímala by mě spokojenost s výkonem Hysterektomie na který bych také měla jít.Díky za informace
anonym
| 17. 5. 2012 20:38
TO Roza: S Bohunicemi zkušenost nemám, ale jak už jsem psala, byla jsem velmi spokojená s Boskovicemi. Taková rodinná nemocnice, po odborné stránce na dobré úrovni, útulno, příjemný personál, jídlo dobré - i když jsem neměla po operaci ani chuť jíst, byla jsem překvapená, že i k večeři bylo čerstvé pečivo. Takže doporučuji a přeji hodně zdaru.
anonym
| 17. 5. 2012 21:48
TO peggy:když to tu čtu je to všude lepší jen ne v Praze
janik13
| 16. 5. 2012 09:09
Ahojky děvčata, tak trochu jsem pročítala vaši diskusi a nedalo mně to nepřihlásit se za Váma, vzhledem k tomu, že jsem na tom podobně jako mnohé z vás. Od 3.5.LAVH odebrána jen děloha,vaječníky zůstaly.Je mi 43 let. Vcelku se cítím dobře a proto neodhadnu, co můžu a co ne. No ono tělo samo řekne stop, pak zalehnu a tluču se do hlavy. Jediný problém, který mně teda vadí je bolestivější vyprazdňování(s čímž jsem nikdy problém neměla). Takže prosím, může mi některá sdělit svoje zkušenosti a též poradit, jak moc se šetřit-co jste dělaly a co ne. Předem dík
anonym
| 16. 5. 2012 09:47
TO janik13: Ahojky, já jsem byla na LAVH v lednu, vaječníky ponechány. Je mi také 43. První dva měsíce jsem se opravdu šetřila, nejdůležitější je nic těžkého netahat, nic fyzicky náročného nedělat. Jsme velká rodina, proto domácí práce bylo třeba vykonávat, ale doma mi hodně pomáhali. Ze začátku jsem třeba uvařila a potom odpočívala u knížky, to už se tělo o odpočinek přihlásilo. Do práce jsem nastoupila v březnu. Byla jsem zvyklá před operací cvičit, ale po operaci jsem začala až koncem dubna. Nyní se cítím moc dobře, naštěstí žádné komplikace neproběhly. Na kontrolu jdu za týden, tak doufám, že bude vše v pořádku. Přeju hodně štěstí v uzdravování
anonym
| 29. 5. 2012 12:55
TO: JANIK13
anonym
| 13. 5. 2012 16:56
hojky všem, co se ptají na lázně. Já jsem dostala lázně bez problémů, sice do Frant.lázní, což bylo pro mne trochu z ruky ale O.K.. dostala jsem to na 3 týdny. byla jsem tam před rokem. problémy po operaci jsem neměla. Měla jsem ovšem karcinom. Má se prý jet do roka od operace, tak nevím , co je na tom pravda. paaaaaaaa příjemný pobyt.
anonym
| 13. 5. 2012 21:53
TO rozalin: Já jsem měla stejnou diagnózu jako ty, operace také v NJ. O lázních nepadlo nikde ani slovo, tak se chci zeptat, jestli jsi si o lázně žádala sama ze své iniciativy nebo ti to nabídli? Frant.lázně by se mi líbily, mám tam shodou okolností spoustu dobrých známých a občas tam jezdíme na návštěvu, takže bych si tam pobyt určitě docela užila

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
18. 6. 2025 16:08
14525
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
18. 6. 2025 14:09