Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 17. 6. 2012 16:43
Ahoj holky,máte některá zkušenost s Estrofemem?
anonym
| 14. 6. 2012 14:18
Ahoj, našel jsem docela zajímavý způsob jak rychle přivydělat pár penízků:) mě se podařilo za deset dní 3000,-Kč. Nejedná se o žádný MLM a ani neinvestujete do toho žádné peníze. Jestli máte zájem pošlu více info na skvela-kariera@seznam.cz
anonym
| 9. 6. 2012 20:29
Ahojte holky,
já byla na LAVH před dvěma měsíci, laparoskopicky, je mi 42. Měla jsem myomy, zvětšenou dělohu, velice bolestivou menstruaci a z antikoncepčních pilulek jsem se dopracovala k migréně. Z operace jsem neměla strach, vše proběhlo v pořádku. Bohužel díky totální vyčerpanosti jsem se neléčila, ale po antibiotické léčbě a starostlivé pomoci dcerky jsem v pořádku, v pondělí nastupuji do práce. Po prozkoumání dělohy zjistili, že jsem jednu část neměla plně vyvinutou (chválabohu za mou úžasnou dcerku), a po konizaci čípku (1992) jsem měla okolí zjizvené a zhnisané..... Pokud máte problémy, děti, myslím si, že není na co čekat. Už teď se cítím, navzdory komplikacím, naprosto skvěle.
Držím palečky
anonym
| 7. 6. 2012 07:03
Mám na prodej za skvělou cenu Colostrum a Aloe Vera gel od firmy LR. Jsou to elixíry života !!
Osobně mám vyzkoušené na sobě a svých dětech a nedám na to dopustit.Pokud byste chtěli vědět více,napište si o info
K25.katy@seznam.cz
anonym
| 7. 6. 2012 07:02
Mám na prodej za skvělou cenu Colostrum a Aloe Vera gel od firmy LR. Jsou to elixíry života !!
Osobně mám vyzkoušené na sobě a svých dětech a nedám na to dopustit.Pokud byste chtěli vědět více,napište si o info
K25.katy@seznam.cz
anonym
| 6. 6. 2012 12:27
Anonyme,tak to jsi byla uplně jinde,tam co jsem byla já bylo většinou po celkových hysterektomiích a fakt nic moc,na to ,že jsem z lékařské rodiny,jsem si mohla těch několik dní opravdu prožít v klidu.............hlavně at je to dobré
newenka
| 1. 6. 2012 23:12
Ahoj, můžu mezi vás? Toto fórum jsem našla náhodou.., hledala jsem nějaké informace o myomektomii. Za pár dní mě to čeká a strašně se bojím. Bohužel jsem na tomto fóru žádnou diskuzi o myomektomii našla, pouze tuto o hysterektomii. No doufám, že až takový "zásah" mě nečeká, ale doktor ani tuto variantu nevyloučil. Mám velký myom a prakticky až na stole se na 100% rozhodne co bude. Mělo by to ale přesto být "pouze" odstranění myomu se zachováním dělohy.., zda to půjde laparo, či zda mě bude muset Dr. kuchnout, se ukáže až při operaci. Jsem objednaná přes soukromou ordinaci MUDr. Máry a operovaná budu v nemocnici u Apolináře. Máte, prosím, někdo čerstvou zkušenost? Slyšela a četla jsem spoustu negativních informací, zvláště o sestrách na JIP :( Skutečně je to tak zlé? A pokud máte někdo zkušenosti s myomektomií, budu ráda za každý poznatek. Moc díky a přeji všem hodně štěstí, Newa
anonym
| 2. 6. 2012 08:40
TO newenka@seznam.cz: Ahoj newenko, mám čerstvou zkušenost a to z února. Byla jsem přímo u Mudr. Máry. Nejsem z Prahy. U Apolináře jsem byla po LAVH 4 noci a zaplatila jsem si nadstandart. Byla jsem spokojená na 100%. Jak přístupem sestrer tak lékařů. Na JIP naprosto v pohodě, sestřičky úplně skvělé až jsem koukala. Holky co byly na odstranění myomu šly ráno domu. Hlavně pražandy. Opravdu nemusíš mít strach, bylo to všechno v naprosté pohodě. Já za sebe mohu Apolináře jenom doporučit. A Mudr. Mára - to nemusím ani komentovat. Perfektní, perfektní perfektní. Tak přeju hodně štěstí a vůbec se neboj - takový zubař je někdy horší.
P.S. Moje kolegyně byla týden po mě a taky naprosto ok.
newenka
| 5. 6. 2012 09:59
TO Anonym:
Ahoj moc díky za cenné informace. Taky uvažuju o nadstandardu.., myslíš, že se to vyplatí? 1000 Kč na noc je docela síla .. tak stále váhám. Moc díky, newenka
anonym
| 5. 6. 2012 11:02
TO newenka@seznam.cz: Já měla ten nadstandart za 500,-/den - je to pokoj bez WC. Ten za 1000/den je s WC. Jsem ráda že jsem ho měla. Stačila mi sprcha, televize a polohovací postel. Na té jsem se pěkně vozila nahoru dolu.
Ale ty možná po odstranění myomu půjdeš hned tedy ráno domu. Takže jedna noc před, pak noc na JIP a propuštění. Holky z Prahy po myomektomie a dokonce jedna paní po LAVH - jen děloha šla taky domu den po výkonu.
Já mám ráda pohodní a vlastní klid, takže proto nadstandart. Je potom lepší si tam zavolot až budeš mít jasno a domluvit se se sestřičkama kdybys nastupovala a zda je pokoj volný.
Ale opravdu se neboj všechny holky ráno běhaly po pokoji a odpoledne šly domu. Jde to tam jak na drátkách.
newenka
| 5. 6. 2012 15:19
TO Anonym:
Aha tak já si tam zavolám. Taky mám právě ráda svoje soukromí.. Moc Ti děkuji za info !!! No mě Dr. řekl, že zda to půjde laparo zjistí až "na stole" (myom je prý dost velký - cca 8 cm), tak doufejme, že to půjde. Ale věřím mu, jsem optimista. Díky ! Newenka
newenka
| 5. 6. 2012 15:41
TO Anonym:
Tak jsem si tam právě blokla ten nadstandard, bohužel ten dražší s WC nemají :( co se dá dělat, alespoň ten druhý na G4 mám! Určitě to bude lepší, než být na vícelůžáku, ne že bych neměla ráda společnost, ale raději budu sama, určitě se i líp vyspím atd.. Díky za doporučení. No a budu doufat, že mě nekuchnou a půjde to laparo a půjdu opravdu brzo domů. Dr. řekl, že když operace je ve středu, mohla bych domů už v pátek, resp. v pondělí (pokud mě kuchnou). Tak snad. A stejně se bojím, sakra
anonym
| 5. 6. 2012 19:02
TO newenka@seznam.cz: Já vím říkat neboj se, já byla posr... cca 2 měsíce před. V den nástupu jsem tam nemohla ani dojít. Ale jak jsem převzala lahvičky s projímadlem a košili, dali mě na pokoj tak to ze mě spadlo. Říkala jsem si jsem tady děj se vůle boží. Všude jsou holky na to stejně jako ty a hlavně rychle to uteče. Jo a to projímadlo funguje dost pomalu. Čekala jsem jak budu běhat a vlastně běhání žádné. Jak jsem dosedla tak to šlo, bez křečí bez bolesti až jsem se divila. Znala jsem akorát to bleskový co mi dávali při porodu. Tohle fakt pohoda. První lahvičku jsem vypila ve 13,00 - nic, druhou ve 14,00 nic třetí v 15,00 tak to už jsem chodila radši kolem záchodu ale opravdu žádná běhačka. Já teda raději už od pondělka jedla míň a spíš zeleninu. Pojala jsem to jako očistnou dietu. To bylo pozitivní. Takže při 170 cm jsem měla při nástupu 58 kg. Paráda. No a pak přišel doktor operatér Mudr. Mára - všechno jsme probrali, pak doktor jak já říkám uspavač - seznámil mě s narkózou a tak. Večer mi dala sestřička diazepam na spaní. Ráno v půl šestý diazepam a čípek proti bolestem po operaci. pak vyvázali nohy a hurá na sál. Je pravda, že to ráno do odjezdu na sál je asi nejhoší. Pak to jde bleskem. Šup na sál, okamžitě tě uspí. Probuzení na JIP někdy odpoledne.Byla jsem stejně pořád oblblá. Nic mě nebolelo, špatně po narkoze mi vůbec nebylo. Když jsem se probouzela víc, sestřička mi něco píchla a probudila jsem se až ráno. A to jsme už vlastně všechny stávaly postupně k umyvadlu. Je pravda, že se mi při prvním sednutí na posteli točila hlava. Sestřička pomohla k umyvadlu, dala židli. Vyčistila jsem si zuby a šup do postele. Pak odstranili cévku z močáku. To byl blesk vůbec to není cítit. A vytahli tamponádu taky to vůbec nic není. No a pomalu nás začali z JIP přesouvat. Někdo šel domu, někdo na svůj pokoj.
Pak jen odpočinek. Kontrolní krev, večer injekce na ředění krve.
No a pak za dva dny propuštění. Nenervuj se, opravdu to zvládneš.
Vezmi si časáky uteče ti to.
Jo a pomohla mi Arnica montana - jak tady doporučovala jedna kolegyně.
Je to homeopatikum užívá se hned po operaci - 3x denně 5 kuliček.
Můžu říct, že mě to hojení určitě urychlilo a bylo bezproblémové. Užívala jsem jí pak ještě doma takže celkem dvě tubičky. Na JIP mi je dala ochotně sestřička. To jen ze zkušenosti, která se na rady ze zdejší diskuse osvědčila.
Měj se fajn a žádné obavy.
anonym
| 5. 6. 2012 22:26
TO Anonym: a kdy jsi tam byla?no od letošního dubna platí zcela jiné zákony a jednání,již nejsi pacient,ale klient.Já byla před rokem,ale byla to velká operace řezem,vše,včetně uzlin,takže domu 9den,pak doma ještě týden hadičku z močáku,pak stehy,no bylo to docela na dlouho,tohle bylo asi jinde,tam žádný dr Mára nebyl,a žádný anesteziolog nepřišel...................... ,a takový pokoj jak popisuješ tam také nebyl
anonym
| 6. 6. 2012 07:22
TO chany: Já byla 10/2 2012. A Mudr Mára je vedoucím oddělení laparoskopických operací. Můj pokoj byl na G5 v přízemí hned na začátku chodby. Jak jsem již napsala pokojíček malej ale vše co jsem potřebovala. Že máš tak blbou zkušenost ti nezávidím. Já můžu fakt jen chválit. Jo a když se vejde do budovy kliniky tak od vchodu nalevo mne příjímali - tam je to laparoskopické odd - sály a jip a napravo to odd. kde jsem ležela. Mě brali jen dělohu - bez komplikací LAVH . Všechny co jsme měly jenom tenhle výkon tak jsme šly domu celkem brzo. Já byla v pátek a v pondělí propuštěna. Holky z Prahy šly už v neděli večer. Samozřejmě ty co neměly žádné problémy. Žádný řez nebyl jen malinkaté tři dirky.
newenka
| 7. 6. 2012 14:02
TO Anonym:
Ahoj, chtěla jsem odpovědět na Tvůj nejnovější příspěvek, ale nejde to, tak píšu zde. Díky za velmi podrobné info a rady! Trochu jsi mě uklidnila, jsem už optimističtější. Jj nejhorší je to tam dojet.. člověk jde do neznáma, jak už tam vleze, tak první překážka překonána a děj se vůle boží :)) to je stejně jako u porodu, jak jsem byla v porodnici, bylo mi všechno fuk, hlavně ať je to za mnou. Teď tu od Chany čtu, že nadstandard jsou vyhozené prachy.., no tak už jsem ho blokla, nechám to, každopádně v těch "pokynech" co jsem dostala je psáno, že vzhledem k tomu, že operují na několika sálech je tam dost šrumec a tak se omlouvají za případné "nepohodlí", což si myslím, že tím nadstandardem se snad trochu dá eliminovat, tak proto. No uvidím. Nevím kde jsi měla nadstandard ty, mě ho blokli na G4, jinde prý volný nebyl. No uvidím. A moc moc díky !!!
anonym
| 7. 6. 2012 18:00
TO newenka@seznam.cz: Tak jsem si myslela že jsem byla na G3 nedalo mi to a koukla jsem do propouštěcí zpráva a ejhle bylo to G4. Tam je jen jeden nadstandard aspoň v únoru byl. Takže asi půjdeš na ten samý pokoj. Ale stejně si ho moc neužiješ. Brzy pomašíruješ domu. Takže držím palce.
anonym
| 9. 6. 2012 21:11
TO Anonym:
Díky !! tak to budu na stejném pokoji jako jsi byla ty.
anonym
| 9. 6. 2012 22:23
TO newenka: Jestli se něco od února nezměnilo, tak určitě jo. Ještě jsem si ještě vzpoměla, že až tě povezou na sál, řeknou aby jsis zabalila věci, jako župan a tak. Mě vůbec nedošlo, že i kosmetiku, noční košili a spodní prádlo. Protože na JIPce máš ráno sprchu a pak se převlečeš už do svého.Prostě ze sebe uděláš zas člověka. Mě zůstal andělíček, protože jsem si všechno nechala na pokoji. To mi sestřičky v tom ranním fofru neřekli. Takže jednu igelitku a tam to všechno nahaž. Nezapomeň na mobil. Držím palce ...
anonym
| 10. 6. 2012 16:22
TO Anonym: nevím jak to tu funguje, asi už je krátké vlákno, nejde odpovědět na Tvůj příspěvek, tak to opět dávám sem.. Tak to MOC DÍKY za potřeh, tohle se hodí, já bych to tam taky určitě bývala nechala :))),
anonym
| 10. 6. 2012 19:12
TO newenka: No tak holky ,takhle tedy já to neměla sebou nic,jen léky,zubní kartáček,tot vše,no také na JIP jsem byla kaput a představa převlékání tak to si tedy neumím představit ,až když mě z JIP převezli zpět,pak teprve i když to jsem byla ještě 2 dny na kapačkách,asi drobet jiná operace,držím moc palce
anonym
| 5. 6. 2012 22:17
TO newenka@seznam.cz: jsou to vyhozené peníze pokoj je na konci chodby poslední,strašně hlučný,je to uplně zbytečné vyhazování peněz,na ostatních pokojích mají také TV + WC,takže já jsem proti,mě uvítala rotrhaní cícha a televize ,která nešla ,pak už šla,ale za celou dobu jsem se na ni nedívala.
newenka
| 7. 6. 2012 14:32
TO chany: Chany a bylo to oddělení G4 ? Nepamatuješ si ?? No už to rušit nebudu, uvidím.. každopádně díky za info !
anonym
| 7. 6. 2012 22:07
TO newenka@seznam.cz:ne G1 tam byly samé kalamitky ,,,,,,,,,,,,,,,,,karcinomy........................Vy jste ta lepší parta a asi i fajn oddělení
anonym
| 1. 6. 2012 23:00
Ahoj všem a prosím o radu.
Při návštěvě 15.5. gynekolog zjistil několik drobných myonů, a o 10 cm zvětšenou dělohu. Před 4 lety jsem byla na lapar. tenkrát mi odstranili srůsty v děloze a střevech a podivovali se nad tím, kolik mám v děloze křečových žil..
Lékař nyní navrhuje odstranění. Je 41 a také se přiznám, že si připadám mladá na zákrok.
Tak jsme se domluvili na 3měsíčím odkladu, kdy já zkusím aleternativní léčbu.. bylinky, půsty, léčitele...
Ale o víkendu po větší tělesné námaze ( tahala jsem dřevěné trámky- jarní úklid jsem se úplně vyřídila.. Mám bolesti v podbřišku, křeče v pravo jako slepák, bolesti v bedrech, zimnici,nevolnost, spím už několikátý den odpoledne 3 až 4 hodiny, sotva sedím.. výtoky
Rodina je ze mě vyšokovaná, možná i naštvaná..asi myslí si že simuluju.. byla jsem plná energie
Můžete mi někdo poradit? Máte podobnou zkušenost?
Trápím se tím. A nevím jestli mám jít ke gynekologoi, nebo čekat až se to zklidní.
Díky za odpověď.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 6. 2025 19:44
14528
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...