Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 8. 5. 2012 11:51
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak je to s lázněmi po hysterektomii. Zatím jsem po tom nějak moc nepátrala, ale prý na ně mají nárok jen ty, co měly komplikace pooperační. Víte někdo víc informací? Děkuji a přeji všem hezký den
anonym
| 8. 5. 2012 13:43
TO peggy: ahoj,máš pravdu.Mně lázně dr. doporučil právě kvůli pooperačním komplikacím.Krvácela jsem do břicha a byla znovu operována druhý pooperační den a pak následovaly další dvě operace,při kterých jsem přišla o oba vaječníky.LAVH byla v listopadu a nárok na lázně je 12 měsíců od operace.Přesněji ti to určitě vysvětlí lékař.Já zatím ještě váhám jestli pojedu,protože mě čeká ještě jedna operace a navíc mám doma 3 děti a manžel jezdí domů jen na víkend.tak ještě uvidím.Kvůli rodině jsem uvažovala o Klimkovicích.Přeji hezký den
anonym
| 29. 4. 2012 16:23
Možná řeknu něco co budete považovat za zvláštní, ale: Mám přítelkyni které je 68 let a ta má prolaps dělohy velice markantní, vyhřezává ji ven asi jako celá velká hruška. Velice otevřeně se o tom bavíme a vysvětlila mi podrobně důvody které ji navzdory nucení ze strany lékařů vedly k rozhodnutí to neudělat. Je nutno podotknout, že zdravotní potíže (myomy atd) neměla a nemá, je to tedy čistě jen estetická a anatomická záležitost. Výsledek je, že toho doteď nelituje, je velice aktivní a žije čilým společenským životem. *** je vynikající pro oba a já díky ní objevil, že mě ta pokleslá děloha v ***u vzrušuje natolik, jako máloco. Holt, každý jsme nějaký. A kdybych potkal podobnou dámu, bylo by to vzrušení na 100 stejné
.Pavlína
| 3. 5. 2012 15:09
děvčata dík za odpovědi.... paa
anonym
| 27. 4. 2012 11:38
Zdravím děvčata,
tak už mám první pracovní měsíc za sebou,přesně jak psala Martina,docela to byl mazec po tak dlouhé době,pracuji v továrně,tak jsem také musela být opatrnější na to co zvedám,ale jinak o.k.Nyní nastal problém s velkými návaly i když beru hormony,stává se mi to hlavně v práci,tak dvakrát za směnu,trvá to i hodinu,potom to odezní,stékají po mně doslova čůrky potu ,vlasy mokrý...nejhorší je,že to začínám psychicky nezvládat,jak každý na mě blbě kouká,že oni mají na sobě svetry a já toto.Lítám si dávat ruce pod studenou vodu,abych se trochu schladila,ale holky řeknu vám je to fakt strašné je zajímavé,že doma jsem většinou v pohodě,v noci je mi spíše zima,tak to prostě nechápu.Co vy na to?Myslíte,že to mám po té operaci(připomínám,že nemám ani vaječníky).Tak nevím,jestli bych to měla probrat s dr,za měsíc až doberu prášky,bych si chtěla nechat dát Rissele. Jestli máte zkušenosti,napište,jak vám vyhovuje a jestli pomáhá.Přeji sluníčkový pohodový víkend
anonym
| 27. 4. 2012 18:26
TO sonisek: ahoj Sonisku,je to přesně jako u mně,taky na mě v práci divně koukají,hlavně,když zrudnu v obličeji a vypadám jak jahoda.Nemám chut jim vykládat co mám za problémy.Taky uvažuju o Rissele,ale čeká mě ještě jedna operace a prý se před musí HST vysadit a u Rissele to nejde,takže to musí ještě nějakou chvíli vydržet.Taky přeji krásný víkend
anonym
| 27. 4. 2012 00:18
Ahoj, tak mě také čeká operace LAVH, zatím nemám termín, ale nemám to prý moc dlouho odkládat. Gynekolog doporučil domluvit si termín nejlépe hned po skončení menstruace.
Chci se tu zeptat, za jak dlouho po zákroku jste asi tak byly fit. Termín bych měla tak na konec června, takže léto proflákám doma - to by mi ani nevadilo, ale rodinka by ráda koncem srpna na dovolenou - nejlépe k moři. Máte některá zkušenost s koupáním cca 2 měsíce po zákroku a hlavně s cestováním autem?
Dál se ještě chci zeptat, zda jste při/po zákroku dostala některá transfuzi krve?
Dík
anonym
| 27. 4. 2012 18:15
TO Lenka2: ahoj Leni,já jsem byla na LAVH v listopadu.Transfůzi jsem dostala druhy den po operaci,protože jsem začala krvácet do břicha a musela jsem znovu na operaci,ale dalo se to přežít.Bohužel jsem měla i další komplikace a to,že se mi rychle dělaly cysty na vaječníkách a následovaly další dvě operace při,kterých mi oba vaječníky museli vzít.Takže jsem v 36 letech v přechodu,ale naštěstí to nebyla rakovina a život jde dál.Děti mám 3 a konečně je mi po tom trápení dobře.Jsem ráda,že mám po operaci,protože před LAVH jsem měla docela velké problémy.Mně se to trošku protáhlo,ale některé holky tady na diskusi byly fit docela brzo.Cestování autem bylo ze začátku nepříjemné,ale časem se vše upravilo.Přeju Ti hodně štěstí a neboj je to sice velký zákrok,ale dá se přežít.pa
anonym
| 28. 4. 2012 00:37
TO Martina: to je mi líto, že jsi měla tolik komplikací, u mně to zatím vypadá na nekomplikovaný výkon - tedy snad ven půjde jen děloha, ani není zvětšená, jen ten jeden myom. Potíže mám takové nespecifické, silnější krvácení - z toho anémie, bolest v pravém podbřišku, častější nucení na močení - no ještě by se to dalo vydržet, ale doktorka trochu tlačí, že nemám otálet. Tak snad nebudu později litovat.
anonym
| 28. 4. 2012 09:36
TO Lenka2: já měla taky myom ,ale začal růst a děloha už byla zvětšená,kdybych to oddalovala víc musela bych jít řezem.Naštěstí to šlo ještě spodem a laparo.Tady v Opavě preferují laparo a všechny co jsme tam byly na stejné operaci jsme byly takto.Taky jsem měla hodně silné a dlouhé krvácení a bolesti v podbříšku,pořád jsem chodila čůrat.Byla jsem z toho už slabá a unavená.Rozhodovala jsem se dost dlouho,nakonec mě do operace dokopal manžel,protože se na to nemohl dívat.Ven měla jít jen děloha,ale bohužel šly pak i vaječníky.Fakt je,že komplikace jsou nepředvídatelné,i když nás na ně upozornovali před operací.Jsem ráda,že je to za mnou,ted už je mi celkem dobře,před měsícem jsem po nemocenské nastoupila zpátky do práce.Jsem sice unavená,musím dávat pozor na to co dělám,ale zatím to nějak jde.Můžu se zeptat kolik ti je?Přeju Ti,abys to měla bez komplikací a brzy jsi byla v pořádku.Užij si krásný a teploučký víkend.papa
anonym
| 28. 4. 2012 15:42
TO Martina: . tak mně slibují taky LAVH, ale mám na vaječníku cysty, tak zatím nic moc nevím a s komplikacemi samozřejmě musím počítat. Je mi 41 a mám dvě děti, tohle už naštěstí řešit nemusím, ale nechtěla bych být v situaci mladších žen a rozhodovat se, zda už nikdy žádnou šanci na těhotenství.
Dík za podporu
Já jsem od Plzně a nyní zvažuji, kterou nemocnici vybrat. Jsou tu dvě, a jestli tu na diskuzi je někdo, kdo byl u Mulačů nebo ve Fakultní nemocnici, budu moc ráda za Vaše postřehy.
anonym
| 28. 4. 2012 19:43
TO Lenka2: ahoj holčiny,Leni co vím,tak FN tuším primář Novotný jsou tam supr,mladá tam byla rodit a já dodnes lituji ,že jsem nejela na operaci tam,tu možnost jsem měla,držím moc palečkyHanča
anonym
| 23. 4. 2012 19:12
Přeji hezký večer....dnes jsem přijela z Lbc kde mě objednali na operaci normálním řezem na 16.5....je mi 33 let jsem bezdětná a našli mi minulou středu myom 8cm a k tomu nějaké menší shluklé v jakoby uzel...dnes se primář podivil jak rychle to vyrostlo..cca 3/4 roku..pokud si toho tedy už tenkrát mudr nepovšiml...mám strašný strach že to bude zhoubné...je mi nanic....děkuji za nějaké info....
anonym
| 23. 4. 2012 21:53
TO Dancee007: Ono to roste, neděs se předem, fakt to někdy najednou >jede< a z pidimyomu je kolos. Neboj se, to může být opravdu jen nárůst myomů bez toho, aby to bylo zhoubné, určitě ti to i vysvětlí, hlavně se nenervíkuj, ju, Držím ti palce a dej vědět, věřím, že to dopadne dobře. Držím ti ty palce všecky, fakt. Jana
anonym
| 24. 4. 2012 17:10
TO juannita: Děkuji za podporu...ale už 3 MudR MI ŘEKL ŽE TAKTO RYCHLÝ RŮST SE MU NELÍBÍ A AT POČÍTÁM s horší variantou....no jsem rozhozená a je mi nanic...operace za 3 týdny...bojím se všeho..jdu normálním řezem...bolí mě v bedrech a nutkavý pocit na močení...zda budou výsledky špatné tak nevím jak se s tím poperu...
anonym
| 25. 4. 2012 21:34
TO Dancee007: Co je horší varianta?To Ti musí říct,jako,že by ti vzali vše či co myslíš,snacha ted má mimčo a při císaři jí objevili nádor na vaječníku a myomy v děloze,ale ty se při císaři nedali odstranit.No já mám za sebou celkovou hyst.ale pro rakv.nález.Měla jsi se pořádně vyptat,kam jseš na operaci
anonym
| 24. 4. 2012 15:19
TO Dancee007: ahoj,taky jsem byla na LAVH kvůli velkému myomu,ale naštěstí to šlo vyndat spodem.Dokto mi říkal,že kdybych to odkládala ještě o něco dýl,museli by dělat normální řez.Bylo to už jen tak tak.Taky mi myomy rychle rostly.Snaž se být v klidu.Tady na diskusi jsou moc hodné holky,které ti vždycky rády poradí.Taky jsem byla nervozní a vystresovaná,protože jsem nevěděla co mě čeká,ale holky byly super.Uvidíš,že to dobře dopadne.Budu držet palečky,papa
anonym
| 24. 4. 2012 17:01
TO Dancee007: Mě je 34 let a na abdominální hysterektomii jsem byla před měsícem.Měla jsem jeden 3cm myom a ani né po roce měl 16cm a ještě se udělalo spoustu malých ve shluku.Strach byl obrovský,ale nakonec hystologie OK.Vím jak se asi cítíte,měla jsem to stejně,ale rychle to uteče a moc držím palečky,ať je to taky dobré.
anonym
| 24. 4. 2012 17:12
TO sidaso: DĚKUJU MOCKRÁT....cítím se jinak dobře...proto jsem takto v šoku...a lékaři mě moc pozitivně nepodporují.....a doufám že budu moci mít děti....žádné nemám...achjooo
anonym
| 25. 4. 2012 13:34
TO Dancee007: no pokud jdeš na histeroskopii tak už né vemou ti dělohu
anonym
| 22. 4. 2012 21:35
ahojky holky ,chci se zeptat jestli je normální,že mě docela bolí prsa a připadají mi nějak těžké.Jsem po celkové hysterektomii a odstranění obou vaječníků.Napadlo mě,že je to asi tím přechodem.Ze začátku jsem žádné problémy neměla,ale začíná se to projevovat čím dál víc.Uvažuju o nějakých hormonech.Zkoušela jsem zatím několik přírodních přípravků,ale moc velký efekt to nemělo.Nejhorší je neustálé bolení hlavy a šílené návaly. Jsem protivná a unavená.V noci nemůžu spát,ale přes den bych chrněla jak mimino.
Máte některá zkušenosti s Risele?
anonym
| 23. 4. 2012 15:42
TO Martina: Ahoj Martino, tak já jsem na tom s prsama úplně stejně. Od LAVH je to 9 týden a skoro 14 dní mě bolí prsa. Přesně jak popisuješ . Mě zůstaly vaječníky. V téhle diskusi jsem někde četla že je to hormonama. Prý to trvá déle než je vše OK.. Tak budem čekat jak to bude dlouho trvat.
Počkáme, jestli se ještě někdo připojí se svojí zkušeností.
Všechny zdravím a děkuji.
anonym
| 23. 4. 2012 17:22
TO jájka: ahojky,já jsem po LAVH 5 měsíců a po odstranění vaječníků 2 měsíce.Prsa mě bolí asi 3 týdny.Je mi 36.Po dlouhé době jsem nastoupila konečně zpátky do práce,ale dává mi to dost zabrat.Dost se natahám,i když vím,že to nesmím dělat,ale v práci si nemůžu moc vybírat.Dneska mě od rána nějak bolí v podbříšku,ale snad to nic nebude.Jsi hodná,že ses ozvala,měj se hezky
anonym
| 23. 4. 2012 21:49
TO Martina: Marti, vaječníky mi nechali, ale s těmi bolestmi a napětí v prsech t mám stejné... Mám pocit jako v těhotenství, prsa jsou citlivá a bolí mě, tedy ne pořád, ale často, a to tak, že mi vadí si i obléct podprsenku.. pak to zas přejde a zas se to vrací, ale zapomněla jsem se na to mudr zeptat. ASi že mě právě při kontrole nebolely. Jinak je to nějak ne moc OK. Cyyty na vaječníkách, volná tekutina, srůsty, před 14 dny hrozné bolesti.. musela jsem si vzít dovču, kroutila jsem se a až mi bolestí tekly slzičky. ale zase už to je lepší. tak nevím
:-\
anonym
| 24. 4. 2012 15:08
TO juannita: ahoj Jani,taky si připadám jako když jsem byla těhotná.S cystama jsem si užila své.Ted už mi naštěstí žádné nehrozí.Po Lavh mi rostly strašně rychle,během 14 dnů měla přes 10 cm a vždy s krví,takže to muselo ven.Co se týká srůstů tak je mám taky,ale pokud mi nedělají velké potíže tak s tím nebudou nic dělat.Při té poslední operaci v únoru mi ty srůsty rozrušili,tak by to mělo být snad dobré.Ted,když jsem v práci tak mě pobolívá břicho,sice si dávám pozor na to co dělám,ale nejde to pořád.Mám jen strach,aby se mi tam něco nepovolilo,jak tahám ty těžké palety a bedny.No,ale co se dá dělat.Dávej na sebe pozor a přeju ti hlavně zdravíčko,pa
anonym
| 6. 5. 2012 20:41
TO juannita: Ahoj, já mám s prsama naprosto stejný problém. Po LAVH jsem 3 měsíc. Vše ok. Vaječníky ponechány. Odstraněna jen děloha z důvodu myomů. Doktorce jsem také nic zatím neříka, protože stejně jak ty v době kdy jsem tam byla prsa nebolela. Můžu říct, že tak 14 dní nalité pak týden naprosto v poho. Tak nevím Možná se plaší hormony,
Jak jsi na tom ty. Mluvila jsi o tom již s Mudr?
zdravím
anonym
| 8. 5. 2012 11:11
TO jájka: Ahoj, Jájko, díky, zatím jsem mudr nic neřekla, byla jsem tam naposledy 5. dubna s těma nsesnesitelnýma bolestma, prsa jakoby reagují jako před menzes . vždycky se to opakuje .- bolest, nemůžu si ani obléct podprsenku, mám pocit, jakoby byla horká.. břicho bolí, ne denně, ale tak 2 týdně to je silnější, takže zatím k mudr nejdu. Mám přijít v červnu, abychom sepsaly lázně, pojedu v září. Ty srůsty a cysty by vyřešila jen operace, ale vzhledem k té zástavě, a že pořád nezjistili, co ji způsobilo, když ta embolizace to prý být nemohla, operaci nikdo dělat nechce, bylo by to prý na 99% riskantní. Tak nevím, tobě už je lépe? Pořád tě prsa bolí? Zdravím. Jana
anonym
| 8. 5. 2012 15:19
TO juannita: Ahoj juannita, tak momentálně prsa bolí. Máš pravdu, že by to mohlo mít souvislost s menses. Doba kdy jsem to měla a měla mít zhruba odpovídá. I to břicho bolí jak při MS přesně tak 1-2xtýdně. Proto myslím,že je to hormonama. Prsa jsou jak nalitá. Tak uvidíme jak to bude dál. Na LAVH jsem byla v únoru tak se tělíčko musí se vším poprat. Krásný sváteční den.
anonym
| 8. 5. 2012 17:02
TO jájka: TO bude asi fakt tím, teď jsem si vzpomněla, že mi mudr říkala, že nejspíš proběhla ovulace, ty bolesti atd. že s tím souvisí. :-\ Akorát mi tam falírují ty cysty - na pravém vaječníku prokrvácená.. no, snad bude líp, operace fakticky nepadá v úvahu, ačkoli představa,, že budu pořád muset být připravená na bolesti a dlabat prášky, abych to vydržela.. to je nepříjemná představa; když jsem v říjnu šla na tu operaci, myslela jsem, že vyndají dělohu a finito, že bude klid. Jo, houby houbičky!
anonym
| 21. 4. 2012 09:11
Ahoj všichni, tak si tu pročítám nové příspěvky (jelikož už chodím od práce, nějak nestíhám se tu objevovat pravidelně, což mě mrzí), tak se drobet děsím, kolik nás je s takovými potížemi. Bohužel je to dobou a životním prostředím, tím co jíme atd. CO se dá dělat, prostě je to skutečnost. Všem vám držím všechny palce a myslím na vás všecky holky, držte se, ať je vše v pořádku, šetřete se a opravdu se nepřepínejte, jak to jen jde, opatrujte se.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
18. 6. 2025 09:58