Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 1. 6. 2012 19:41
Ahoj holky, tak jsem včera dostala termínek na tu hyster. 27.6. nástup a 28.6. výkon. Malinko to ze mě spadlo i proto, že už mám konečně jasno, už chodím po konizaci do práce( jiné myšlenky) a také proto, že balím pomalu věci a odjíždíme s malým do toho Chorvatska...
anonym
| 1. 6. 2012 20:58
TO Inu: Ahoj Inu. Asi to bude znít hloupě ale závidím Ti termín operace. Já jsem se dnes s doktorem domluvila na září abych přes léto mohla fungovat. Mám myom o velikosti 11cm a odeberou mi celou dělohu. Jiné řešení není.
anonym
| 1. 6. 2012 21:56
TO Lenka S.: Zvládneš to neboj... měla jsem hrozný strach když jsem se dozvěděla co mě čeká... zároveň jsem byla zděšená z diagniozy, ale holky tady mě podpořily, vysvětlily a to je to co člověk opravdu potřebuje. A jak jsem psala, pomohlo mi i to, že už to od včera vím kdy bude po trápení... jsem ráda i když to bude na léto.... a co se týká tebe nechápu, že lékař čeká při té velikosti... né že bych tomu úplně rozumněla ( tím myslím gynekologické problémy), ale bývala jsem sestra na ARU a určité věci se řeší hned... Z tvé strany jsem pochopila, že ty si navrhla září, ale že on svolil....
anonym
| 3. 6. 2012 13:11
TO Inu: No popravdě nevím co si mám o tom myslet. Myom mi doktor našel zhruba před rokem a půl. To měl 2 cm. Během půl roku narostl na 11cm. Najednou musel hned ven. Měla jsem asi měsíc na rozmyšlenou. Po domluvě s manželem jsem byla smířená s operací která se měla konat 1.2.2012. Tyden před operací mi dr. oznámil že mi operaci zrušil a že bude nová forma léčby myomu. Tak mám vydržet. V pátek jsem u něj byla na kontrole a bohužel dosavadní léčba nezabrala takže se opět připravuji na operaci. Nejvíc mě na tom omlouvám se sere že to mohlo být za mnou. Také máme v rodině doktora u kterého jsem byla a ten s mím lékařem souhlasí. To září je ale můj výmysl protože se mi nechce trávit léto zavřená nejprve v nemocnici a pak doma. On s tím moc nesouhlasil. Domlivila jsem se s ním tak, že pokud se objeví sebemenší problém tak mám okamžitě nástup do nemocnice. Je to taková moje nezodpovědnost.
anonym
| 3. 6. 2012 16:39
TO Lenka S.: Leni neberu to jako nezodpovědnost, ale tvoje rozhodnutí.. ty to tak cítíš, tak to tak prostě bude... Nicméně stále mi to nedá a příjde mi, že zanedbal něco lékař. Pokud pozorně čtu bude ti teprve třicet a o myomu se ví 1 1/2 roku kdy měl 2cm. Pročetla jsem tady celou diskus od počátku a i jiné další. Většinou holky psaly, že buď jim bylo doporučeno rychle otěhotnět, nebo se malý myom odebral a následně otěhotněly. Samozřejmě byly i případy kdy se nedalo nic dělat a provedli hysterkt. Ještě bych to opravdu zkusila, nevím přesnou tvoji Dg, nevím odkud jsi, ale jak se říká" naděje umírá poslední.... JA bych to ještě teď konzultovala jinde. Plno holek tady píše o vynikajících lékařích atd. Jde přeci o tebe... pokud by byo vyjádření dalšího lékaře stejné, tak ok, ale prosím jdi do toho. Než jsem měla druhého syna, řekl mi můj gynek., že musím na odstranění dělohy pro myomy. Byla jsem z toho na mašličku. Ale pustila jsem se do možnosti najít jiného lékaře a mít možnost srovnání atd. Vše bylo nakonec opravdu jinak a co hlavně...nic nemuselo ven a mám druhého syna. A co se týká mého gynekologa, tak toho mám 100km od svého bydliště, ale nelituji, že jsem to tenkrát nenechala rozhodnout u nás ve městě...je to jen můj postřeh a každý případ je jiný, ale. To ale tam stále JE....
anonym
| 1. 6. 2012 22:17
TO Lenka S.: Leni, znovu jsem o tom přemýšlela, jak si psala, že jiné řešení není, ale pokud máš čas do září... nestálo by za to zkusit to konzultovat ještě jinde... je třeba možnost jen myom odstarnit... nevím zkouším vymyslet možnost alternativy...
anonym
| 3. 6. 2012 12:59
TO Inu:
anonym
| 1. 6. 2012 19:41
Ahoj holky, tak jsem včera dostala termínek na tu hyster. 27.6. nástup a 28.6. výkon. Malinko to ze mě spadlo i proto, že už mám konečně jasno, už chodím po konizaci do práce( jiné myšlenky) a také proto, že balím pomalu věci a odjíždíme s malým do toho Chorvatska...
anonym
| 29. 5. 2012 09:00
ahoj, zatím sem jen nahlížím, co mě v budoucnu asi čeká a nemine. Zatím měl každý gynekolog (byla jsem u tří) jiný názor. První už mi skoro vypisoval termín operace na hysterektomii, šla jsem ještě do jiné nemocnice pro další názor, tam mě druhý gynekolog chtěl "pouze" laparoskopicky vyšetřit, a třetí v téže nemocnici vše odsunul a chce mě ještě nějakou dobu pouze sledovat. Zatím jsem ráda, že operace hned nebude, ale na druhou stranu mám obavy, abych něco nezanedbala.
Myom mám nyní 3,5 cm a pomalu roste, žádné velké potíže nedělá - silnější menstruaci a s ní spojenou anémii. Mám občasné pobolívání v podbřišku, ale žádný gynekolog to přímo nespojuje s myomem.
Máte také zkušenosti s rozdílnými názory?
romana.oba...
| 28. 5. 2012 08:30
Ahoj!jsem tady nova.Je mi 41 let a 10.5 jsem podstoupila hysterektomii rezem v Bohumine.Mela jsem myomy 4cm,ktere mi zpusobovali silne krvaceni a silne bolesti.Nemocnice v Bohumine je skvela,skveli lekari i sestricky.Operace probehla dobre,zadne komplikace.17.5 mi vyndali pulku stehu a pustili domu.Druhou pulku mi vyndal pan doktor Slonka ,ktery me i operoval v pondeli.Po propusteni z nemocnice jsem psychicky na tom spatne.Jsem bezdetna a dost spatne to nesu.
anonym
| 30. 5. 2012 19:58
TO romana.obajtkova@seznam.cz: Ahoj Romano. Doufám že nevadí že tykám. Naprosto Tě chápu jak Ti je. Mně bude v srpnu 30let a děti taky nemám. Na operaci jsem měla jít v únoru ale nakonec dr. operaci odložil. Jdu na kontrolu v pátek tak jsem zvědavá co si na mě vymyslí. Na tu operaci jsem byla připravená a musím upřímně říct že teď se bojím jako čert kříže. Sice mám skvělého manžela který mě drží nad vodou ale nemůžu se nějak vyrovnat s tou představou že budeme bez dětí. Sice chceme zažádat o adopci ale uvidíme co bude.
anonym
| 30. 5. 2012 22:49
TO romana.obajtkova@seznam.cz: Také tvé pocity úplně chápu, já jsem byla na operaci 10/2011, mám 40 let a taky nemám děti, no ale už máme zažádáno o adopci, tak snad vše dobře dopadne Neuvažovala jsi třeba taky tímto směrem???
anonym
| 22. 5. 2012 11:40
Ahoj holky, tak mám dnešní kontrolu za sebou a vše je v pořádku. Taky jsem se trošku poptala paní doktorky na sport. Já chodím na zumbu, to prý klidně můžu, nedoporučuje step aerobic a nedávný hit -trampolíny, půl roku nic těžkého nezvedat, hlavně nic výše než jsou ramena. Neboť celé pooperační hojení ran a ukotvení pahýlu po děloze celkově trvá půl roku - píši ve zkratce, i přesto, že mi to paní doktorka velmi podrobně vysvětlila. Mějte se všechny hezky.
anonym
| 21. 5. 2012 15:57
Po hysterektomii se mi zhoršily cysty v prsou. Každý půl rok chodím na punkce. A mám strach, kdy mi řeknou že toto už není cysta, ale...
Máte s tím někdo zkušenosti? Pomohl vám např. Indonal nebo něco jiného?
anonym
| 20. 5. 2012 11:13
zapomněla jsem napsat Nick..... Inka
anonym
| 20. 5. 2012 20:02
TO Inu: pokud je to karcinom,nevím,ale vzhledem k tomu,že už jdeš potom na peraci,vliv to mít nebude,pokud tě budou operovat řezem,tak s taháním do 15kg do roka tedy ani omylem,pokud si nechceš přivodit další problémy.
anonym
| 20. 5. 2012 20:23
TO chany: Ca je potvrzen z plastiky čípku, ale je fakt, že do 10 dní po návratu jdu na operaci, tak snad se nic nestane. Chtěla jsem poslat mojí maminu, ale nikoho z kabiny nezná a není až zas tak komunikativní, aby tam nebyla jak kůl v plotě.... a tatínka nemáme... takže vše je jen na mě. Co se týká té váhy co můžu zvedat to bude fakt problém. No nezbyde mi nic jiného, než neustále někoho obtěžovat... snad to pochopí a budou mi pomáhat... hlavně abych to měla za sebou a proběhlo to v pořádku, proože to co tu člověk občas najde... není povzbudivé...
anonym
| 20. 5. 2012 21:18
TO Inu: Já jsem byla taky před operací v Chorvatsku a v pohodě, nic se nezhoršilo. Mě doktor řekl, že do operace můžu dělat všechno jak jsem zvyklá, žádné omezení jsem neměla. Mě teda žádný doktor po operaci neupozornil, že bych neměla zvedat těžké věci, jen jsem se to dočetla na internetu. Nějak moc těžké věci se snažím netahat, ale nákupy z auta domů donesu, manžel jezdí domů až večer, tak mi nic jiného nezbývá. Ale v nemocnici a ani na kontrole mě na to opravdu neupozornili.
anonym
| 20. 5. 2012 21:35
TO Jana:Díky... tak snad to bude dobrý... jen už bych potřebovala, aby to bylo za mnou... je fajn, že se můžu s někým na toto téma pobavit, získat informace a postřechy Vás všech. Jsem radši, když tak nějak vím do čeho jdu a co mě čeká. Jediné co mě překvapuje jak je Vás nějak moc mladých, neříkám, že jsem v 39 stará, ale čekala bych problémy tohoto typu až někde v dost vyšším věku .... je fakt že smůla, neštěstí a nemoci chodí po lidech..
anonym
| 20. 5. 2012 22:36
TO Inu: Než mě to potkalo, taky jsem si myslela, že tyto problémy mají spíše ženy ve vyšším věku...no a zrovna v nemocnici jsem se potkala se dvěma pacientkama mladšíma než já s touto diagnózou Operaci přežiješ, to se dá, i když to samozřejmě není nic příjemného, hlavně, ať máš pak dobré výsledky!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
18. 6. 2025 17:12
14526
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
18. 6. 2025 14:09