Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 10. 3. 2012 16:54
Ahoj holky, já mám také lehkou necitlivost v obou stehnech, hlavně tedy v té vrchní části, někdy mi přijde, že i na jedné straně venušina pahorku Bylo mi řečeno, že to časem poleví, je pravda, že po operaci to bylo mnohem horší a pooomaaaluuu se to zlepšuje. Nebo je to tím, že už se tak nepozoruji Tak uvidíme. Jinak HS mám od minulého týdne nasazen Estrofem. S doktorem jsme probrali varianty (gel, náplasti, podkožní tělísko) a shodli jsme se, že tablety jsou pro mě nejvhodnější (dlouhodobé užívání). Návaly ustoupily. Co se týká hubnutí/ přibírání, tak spíš přibírám, ale to bude taky tím, že se moc nehýbu, sice jsem po operaci už skoro 3 měsíce, ale nevím, jaký je nejvhodnější pohyb na posílení, když nemůžu nic nosit, tak hlavně chodím. Měla jsem i ozařování, tak jsem byla unavená a průjmy k tomu, takže tak napůl hubnu a přibírám Posílám všem jarní energii a pusu. M.
anonym
| 11. 3. 2012 16:14
TO Magdi:
dobrý den, ženy a dámy, ktoré ste prešli touto ťažkou operáciou. Nehnevajte sa, že sa pridávam do Vašich reakcií a komentárov ale tiež som do tohto problému spadol ako manžel a otec dvoch dospelých detí / 22 resp.20 r./ . Manželka bola na operácii pred 2,5 mesiacmi a odvtedy je ako " vymenená", najhoršie je na tom , že sa nedá s ňou vobec porozprávať a nemožem sa jej ani dotknúť / myslím na pohladenie po tvári a povedať jej, že som tu pre ňu a spolu to ustojíme /. Stále je zahĺbená vo svojom vnútri, vo svojom teraj-šom svete, rozruší ju každý podnet a rozhovor u gynekológa a je to týždeň, čo odišla bývať k svojej mame. Neviem ani ja ani deti čo sa deje, dcera má pred maturitou a nesie to tiež veľmi ťažko. Čítal som vela vašich odkazov a hladal som aj vyjadrenie nejakeho muža, ktorý sa borí s takýmto problémom ale nič som nenašiel. Velmi rad by som bol, keby som od niektorej z Vás dostal aspon radu čo prežíva. Počul som len že po tejto operácii a po operácii odstránenia prsníkov si niektoré ženy nevedia predstaviť žiť po boku manžela, ktorému nemožu už dať všetko cítia sa akoby "neplnofunkčné" , sú utiahnutejšie a boja sa budúcnosti po boku muža, ktorý ju vymení za funkčnú. Bol by som Vám povdačný za každú radu , pripomienku a myšlienku, ktorá by mi bola nápomocná pri pomoci získať milovanú manželku. Ďakujem Vám. Pepo
anonym
| 11. 3. 2012 18:25
TO Anonym: No,co na to říct.Je to škoda.Asi by si manželka měla taky něco načíst.Dozvěděla by se,že operací život nekončí.Tohle totiž může skutečně způsobit absolutní neinformovanost.Jestli se bojí,že je konec se ***em a podobně,tak to tedy fakt ne.Ale psychika je individuální ,a do hlavy nikdo druhému nevidí.Takže radím citlivý přístup a mnoho pozitivních článků na toto téma.Vím o čem mluvím.Měla jsem diagnostikovanou rakovinu děl.čípku a taky jsem myslela,že je to konec.Jeden pozitivní rozhovor s kámoškou a byla jsem naproeto v klidu .Najednou jsem se ničeho nebála a těšila se na vše co mě čeká,protože jsem věděla,že mi to zachrání život.A taky to tak dopadlo.Bezproblémová operace,žádné potíže po ní a báječný *** s manželem.A hlavně,rakovina je pryč.Tak držím palce.
anonym
| 11. 3. 2012 21:44
TO Anonym: Pepo,jednak se zeptám,co měla přesně manželka za operaci a s jakou diagnozou?Jste skvělý chlap,když se staráte ,jak ji pomoci.Bohužel dochází k tzv.změnám hormonů v těle a někdy to prostě ženy neunesou,jste z města,vesnice.?Pokud Vaše manželství fungovalo dosud,možná potřebuje jen žena čas a možná i pomoc,třeba hormonální léčbu,atd.,škoda ,že naše stránky neobjevila ona,kolik je manželce let.Moje známá také neunesla odstranění prsu a sama nabídla rozchod,nakonec jsem jí donutila k psychol.a ted je vše v pořádku a fungují dál.Víte není to lehké,ale máte děti a ty má jistě také ráda,možná,spíš určitě si neví rady sama se sebou.Prosím napište,určitě se budeme snažit Vám poradit.
anonym
| 12. 3. 2012 08:14
O chany: Sme z mesta a manželke našli myom na maternici vo velkosti asi 6 cm, bola na prečistení a zobrali jej vzorku na hystologiu. Myslel som, že toto je tá najhoršia časť.Čakanie na verdikt a rozhodnutie. Doležite bolo, že nález nebol zhubný. Kedže manželka má 44 rokov a deti sme už neplánovali doktori navrhli odstánenie iba maternice. Robili jej to v súkromnom gynekol. zariadení, operácia sa podarila, urobili jej to laparoskopicky, krasne čisto bez problémov, v kludnom a profesionalnom prostredí / ja som mal v tom čase smolu, lebo som ochorel - vystupila mi teplota na pery a do nemocnice som tým padom nemohol chodiť aby som tam nepriniesol bacily / ale každý den som za ženou viezol deti a ja som čakal v aute a ked prišla domov tak som ešte týžden ostal spať v inej izbe, lebo som sa bál aby neochorela. Po týždni som konečne podišiel ku jej blízkosti a chcel som ju pohladiť a ona sa v tej chvíli odtiahla dala sa do takej pozície ako som to videl u týraných žien, až sa triasla a hovorila , že už nemam ju chytať, že nič necíti / keby u nás vtedy niekto bol na návšteve tak má dojem, že tá žena má doba peklo a je týraná od rána do večera/ . Velmi ma to zaskočilo a chcel som ju upokojiť ale nedalo sa. Vedel som v tej chvíli len jedno , musím sa s nou baviť bez dotykov ale uzavrela sa do seba, bola doma, dlho pozerala do počítača, volala s lekármi a len som počul ked sa bavila cez mobil tak bola vyplašená že jeden dr. povedal to a druhý ma iný nazor a porovnávala to atd..Začala sa nám pomaly ale iste vzdalovať. Aby som nas tak opísal aby si mala predstavu manželka je žena, ktorá má rada pokoj, pohodu, nemá rada stres a zmenu a ja jej opak čo som v živote chcel tak som za tým išiel aby som to dosiahol
anonym
| 12. 3. 2012 11:32
TO Anonym: maternice-děloha,takže jí zůstaly vaječníky,tudíž hormonálně by měla být v normě,nevyčítá Vám,že jste za ní nebyl?I když to bylo rozumné.44je ještě mladá,ona se zřejmě vyděsila,ale pokud nemá nic zhoubného nečeká ji nic,chemoterapie atd.že?Někdy se to prostě stane,najednou má pocit,že neni plnohodnotná žena.A před nemocnicí vše bylo v normálu.A ted nekomunikuje ani s dětmi ani s Vámi?Z mého laického pohledu to je tak,že se o sebe asi hodně bojí,je vyplašená,to se někdy stává,plno pacientek potom i navštíví psychologa.Těžká rada,je divné,že pokud u Vás vše fungovalo,že se to otočilo o 100stupnů.Já jsem měla mnohem závažnější operaci,nenesla jsem to nic moc,ale prostě jsem myslela na děti a rodinu.A doufám,že to bude dobré.Zdravím Vás a přeju at se vše srovná.Opravdu jsou na tom lidi daleko hůř.
anonym
| 12. 3. 2012 23:08
TO chany: Nič ju nečaká, žiadna chemoterapia, pred operáciou bolo všetko ok po nej je po zdravotnej stránke fajn čo sa týka gyn. vyšetrení ale či ju niečo bolí to nevie nik lebo nekomunikuje o tomto probléme s nikým aj som jej navrhol aby sme spoločne navštívili odbornú pomoc psychologa a to odmietla. Viem, že to čo tu píšem je pre mnohé, ktoré ste prešli a prechádzate touto " krížovou cestou" nepomernou maličkosťou a rady by ste boli na mieste mojej manželky čo sa týka zdravia, ale ako ste napisala možno to chce len čas aby si uvedomila, že najdoležitejšie je žiť a tešiť sa dalej zo života po boku ľudí, ktorí stoja pri nej a má to šťastie, ktoré niektoré nemajú a verte mi, viem o čom píšem. Veľmi pekne Vám ďakujem za pomoc a nazretie do problému z pohľadu ženy, ktorá prechádza oveľa ťažšou životnou cestou . Veľmi Vám prajem, aby sa Vám podarilo prekonať všetky zdravotné prekážky a čo je doležité, ste silná osobnosť s veľkým odhodlaním a pevnou vierou to dokázať. Ďakujem.
anonym
| 9. 3. 2012 10:16
Je mi 51 a jsem měsíc po hysterektomii (LAVH). Chtěla bych vás poprosit o zkušenosti s HST i s přírodní léčbou. Budu moc ráda za každou informaci.
anonym
| 9. 3. 2012 13:50
TO jana2012: Jani já asi nejsem zrovna ten případ co by Tě potěšil,vyzkoušela jsem vše co šlo z přírodních preparátů,jediné co mi to udělalo,že mě začal bolet žaludek,rozdráždilo žlučovody,a jelikož jsem měla návaly-no ty vem čert ,ale já nemohla vůbec spát,a nonstop mě bolela hlava a motala jsem se,vydala jsem se k dr.,s tím,že polykat nic nebudu a tak jsem nafasovala Oestrogel,za 3 dny jsem byla jako znovu na světě,takže to je moje zkušenost,dávkování si snižuji a doufám,že jednou to nebude třeba,zatím bohužel ano.
anonym
| 9. 3. 2012 19:30
TO jana2012: já beru jen přírodní věci-byliny, homeopat. Prozatím skoro 2 roky po operaci s kostma nemám problém. Za to návaly mám stále a dost. Ale kašlu na to. Nemám problémy jak Chany, tak se to dá přežít. Oestrogel mi jeden dr.doporučil, druhá zakázal. Tak jsem to vyřešila intuici. paaaaaaa no uvidíš sama, ale měj krom lékařů i vlastní názor.
anonym
| 10. 3. 2012 13:11
Mě doktor řekl,že přírodní preparáty nezabírají,vyhozené prachy,tak neberu nic.Mám jen návaly,jinak bez problému.
anonym
| 7. 3. 2012 14:05
Ahoj holky,tak jsem dneska byla u ženského a doktor byl konečně spokojený s nálezem.Sice ještě musím dořešit problém s inkontinencí,na urologii jdu na kontrolu za 3 měsíce,ale v papírech mám doporučenou tu pásku TOT.Jinak už je mi po těch 4operacích konečně dobře,nic mně nebolí,jenom mě tlačí to místo,kde jsem měla v břiše zavedený drén.V dubnu můžu podle dr. nastoupit zpátky do práce.Sice si nedělám iluze,že tam na mě někdo bude brát ohledy,ale aspon to zkusím a uvidím.Na podzim bych měla jet do lázní,ale neumím si představit,že tady nechám tu naši bandu bez dozoru. .Všem přeju pevné zdraví a hodně štěstí.Martina
anonym
| 5. 3. 2012 17:02
Taky mám necitelnost kůže na stehně,ale jen levém.Také mi doktor říkal,že to přejde,nebo taky ne,ale hned po operaci to bylo nepříjemné nejvíc.teď 4 měsíce po je to mnohem lepší.Snad to odezní úplně.
anonym
| 5. 3. 2012 18:14
TO Anonymtak to bude dobré uvidíte,no já si říkám jsou na tom lidi hůř a prostě se snažím to vytěstnat z hlavy,,,,,,,,,,,,,,musí to být dobré:
anonym
| 5. 3. 2012 19:20
TO chany: doufejme ten nádor v břiše je 10 krat 8 krat 9 cm ten největší pak tam jsou 2 menší do 5 cm ale jinak mám postiženou míchu mozek i střeva těma nadorkama
anonym
| 5. 3. 2012 22:12
TO Anonym: tak to nemáš opravdu lehké,ta nemoc je pěkná potvora vid?Mám známou co má syna s touto nemocí,vím co to obnáší a kluka obdivuju.Tak se raději nerouhám,to mje tloustnutí je proti tomu houby.Moc ti držím palce.
anonym
| 6. 3. 2012 07:12
TO chany: on má ty obě formy jak kožní tak v těle ? jen doufám že ta velká boule je jen k té diagnoze a né nádor mě to jako dítěti zjistili na kuži pouze a až po dětech v těle.
anonym
| 6. 3. 2012 15:07
TO Anonym: bohužel obě formy a má tod mala,bohužel
anonym
| 6. 3. 2012 16:15
TO Anonym: to je chudák kolik mu je? dokážu si představit jak trpí on i jeho maminka
anonym
| 6. 3. 2012 19:12
TO chany: tak to mě je moc líto kde se lečí ja v praze a v hradci. kolik mu je let?
anonym
| 6. 3. 2012 19:39
TO Anonym: je mu 16,a léčí se v Praze,Německu,Švýcarsku,ale sama víš ,jak to je ted zvažují USA,ale v podstatě ,no víš jak to je,dcerku mají zdravou,oba jsou zdraví,denně žije s hrůzou,že se to zhorší,či projeví u dcery,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,já věřím v zázraky
anonym
| 4. 3. 2012 18:57
Ahoj holky, mám dotaz pro ty z vás, kterým byly odebrány i pánevní uzliny, neotékají vám někdy třísla? Mě právě jak kdy, někdy je to OK a někdy, hlavně po nějaké delší tůře nebo po běžkách mám třísla oteklá, pak to zase za nějaký ten den splaskne. Nemá někdo nějakou radu, co s tím? Po operaci, jak jsem byla na kontrolu, tak mi doktor říkal, že s tím nejde dělat nic...hromadí se tam prý lymfa, když tam nejsou ty uzliny.
anonym
| 5. 3. 2012 12:15
TO Jana:Jani mám to také a ještě ke všemu,se mi stává,že necítím kůži na stehnech,prý jsou to nervová vlákna,bud se to urovná a nebo ne,nic s tím dělat nejde,mi bylo řečeno.

Holky máte některá po hysterektomii problém,s tím,že jste přibrala ,myslím uplně po celkové hysterekt.a také i v prsou?Nebo jsem zase jediná já ta perlička?????????
anonym
| 5. 3. 2012 13:09
TO chany: Tak s tou kůží na stehnech, to mi naštěstí nedělá, jen občas cítím na vnitřní straně stehen jakoby tah, ale to jsou jen momenty a nijak mi to nevadí, asi to bude taky tím odstraněním uzlin, holt každá část v těle má nějakou funkci a když se odstraní, nějak se to na člověku projevuje. Přeji hezký slunečný jarní den
anonym
| 5. 3. 2012 14:21
TO chany: ahojky tak to já mám opačný problém po celkové hysterektoii neustale od operace hubnu. už bych potřebovala přibrat
anonym
| 5. 3. 2012 14:47
TO Anonym:a kolik ti je?a ty jsi měla operaci řezem pro karcinom?No já tedy nechápu,tak holt začnu tvrdě na sebe s jídlem a více pohybu,,,,,,,,,,,,,,,,
ale věřím tomu,že hormony se vzbouřily
anonym
| 5. 3. 2012 16:05
TO chany: je mě 38. já jím hodně přesto hubnu. měla jsem miomi a rakovinoví změny na čípku k tomu mám neurofibrematozu a nadorky všude
anonym
| 6. 3. 2012 18:21
TO chany: tak to přibírání mám taky, nejvíc mi vadí, že musím měnit šatník.Stehno levé mám zmravenčené. To byla největší bolest po operaci. Asi odumíral nějaký nerv, já spala 3 hod.denně, možná i méně. Co pár vteřín silně v té noze škubalo, nedalo se spát. Na JIP mi na to dávali led.Když jsem se dotazovala dr.co s tím, že to přejde, ale může to částečné ochrnutí trvat i rok. Dnes vím, že mi to mravenčení a větší citlivost kůže na tom stehně asi zůstane na stálo. Prý může dojít i k omrzlinám na takovém místě.Lymf.otok mám na pravém třísle, ale se prozatím nezvětšuje, tvoří to takové podelné jelito. :-\ Bylo mi řečeno, že to je únik lymfy do těchto míst, bo došlo k vybrání lym.uzlin. Ale prý po nějakém čase se tam určité spojení vytvoří a lymfa nebude samovol.unikat ale bude téct nějak cíleně. Jsou na to lymf.masáže, lepší ruční (musely by být doporuč.onkol.-nemůže to být jakakol.lymf.masáž),než strojové. Dr. mi řekl, že v mém případě jde o tak malý otok, že by to nechal tak. Některé ženy mají oteklé kotníky, že nemohou do bot - tak tam to je asi fakt nutné. pa mějte se
anonym
| 6. 3. 2012 19:44
TO rozalin: Rozalindo tak jsi mě docela potěšila,no ta stehna to je také hnusné,ale žít se s tím dá,,,,,,,,,,,,,,,,takže holt nebudem štíhlý,ale plnoštíhlý,přitom mně všichni říkaj vždyt nejsi tlustá co blbneš,když je někdo celý život podvýživa a v 56 má prsa 3,tak je to síla,a celkově no ,,,,,,,,,,,ale nejhorší je,že mám fakt chut na jídlo,ode dneška jsem se začala razantně brzdit,no tedyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
anonym
| 7. 3. 2012 06:49
TO chany: ahojky tak to maj štěstí já na zahraniční léčbu nemám po rozvodu jsem s dětmi sama věřím že u dcerky se to neprojeví moc jím to přeji a i udržení nemoci u syna alespon tak jak to je . já ani ontakty na zahraničí nemám i když by mě třeba pomohli aspon kapku aspon že to nezdědili děti aspon zatím .

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
27. 4. 2026 20:22
16640
Sabice Ryskova
14. 4. 2026 09:49
47
Katka Riedlová
28. 2. 2026 23:20