Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 4. 3. 2012 15:20
to chany, ahojky, já jdu na kontrolu na začátku dubna, tak dám vědět co mi budou na kontrole dělat, skončilo mi ozařování, tak uvidíme. měj se pa M.
anonym
| 4. 3. 2012 18:30
TO Magdi: jsi šikula ,že jsi to zvládla a jak ti je?jde to??,,,,,,,,moc ti držím palečky at je to dobré
anonym
| 2. 3. 2012 22:40
http://www.strankyomenopauze.info/hysterektomie.php

Zdravím, 2.2. jsem byla ny hysterektomii sine AE, taky jsem se bála.
Dnes jsem měsíc po operaci a vše je v pořádku.
Od začátku nemám žádné bolesti a cítím se velice dobře.
Operovali mě v Mladé Boleslavi ...
anonym
| 1. 3. 2012 19:31
pro všechny, tak jak jsem psala měla jsem jít na CT s blbým pocitem, že tam opět z té vody chytím velký průjem. A huráááá , tak jsem žadonila , že mi dali jen čistou vodu a byl klid. Ostuda se nekonala.Sama sestra říkala, že by tu vodu s tou přísadou zakázala. Byla tam paní, která se z WC skoro nehla a to jsme ji už 3 předběhli. Ultrazvuk taky O.K. Vždycky si říkám a zas 3 měsíce klid. V létě mamograf po dvou létech plus kontrola onkol.a N.|Jičín paaaaaaaa mějte se . Tu v Karviné je hnusně, sice teplo, ale prší, děsná vlhkost, škube mi v kolenou, trochu pobol.hlava, krční páteř mám trochu zblblou-no prostě je to o tom počasí. A to v pondělí mě to rvalo už na zahradu.Zítra mám taky volno a pak pracovní víkend. Tak trochu jsem se dala na malování. I když to neumím ale těším se vždy na to, jak se to povede paaaaaaa
anonym
| 1. 3. 2012 20:16
TO rozalin: Tak gratuluji k dobrým výsledkům!
anonym
| 1. 3. 2012 22:51
TO rozalin: Také se přidávám ke gratulaci k dobrým výsledkům!!! Nějak jsem ale nepochopila tu větu: "po dvou létech mamograg plus kontrola onkol. a N.J. pááááá" - to jako po dvou létech od operace už nebudeš muset chodit na kontroly do NJ?? Také se mě to totiž týká, taky jsem byla na operaci v NJ se stejnou diagnozou, proto se ptám, zatím totiž nic nevím ohledně toho, jak dlouho budou následné kontroly v NJ probíhat....
anonym
| 2. 3. 2012 10:15
Ahoj všem holkám,tak včera jsem byla na mamografu,ale jelikož objednávací doba dlouhá,zvolila jsem Meik na QMI,holky supr,bez čekání,personál skvělý,žádné lisování prsou,pouze si lehnete ,prsa Vám přejedou něco jako sonem,trvá to celé minut i s výsledky,které okamžitě vyjedou,byly v pořádku,jen se to platí,ale mně to za tu hrůzu i strach stálo a už začnu šetřit na další rok.Dá se to vychytat i v akcích.U nás je mamograf v Praze na půl dne plus 14dní výsledky čekání.Ještě mě čeká v březnu kontrola na gyn.onkol.
U nás je to asi jinak,CT mi nikdo nic neříkal pouze mamograf a na kontrolách,sono malé pánve,ledvin.cytlogie poš.pahýlu.Tak nevím,je tu někdo z Prahy po karcinomu čípku,jaké máte kontroly?????????
SONISEK
| 2. 3. 2012 17:02
Ahoj děvčata,dneska po třech týdnech kontrola,ráno jsem zjistila,že opět špiním,cítila jsem i bolesti v bodbříšku,tak si říkám,že by něco bylo špatně?Dr.jsem to řekla,usmál se a prý zrovna mám to období,kdy se uvnitř čistí stehy,tak se nemusím bát.Hlavně poslední dobou mám občas bolesti na levé straně,kde jsem měla ten drén,není to pořád,ale když to začně,docela to stojí za to,myslím,že to je tím hojením,dr.se k tomu nevyjádřil.Tak snad to časem přestane.Jinak si myslím,že kdybych mu dneska řekla,že se cítím dobře,klidně by mně to ukončil a šla bych makat,čož mě docela překvapilo,myslela jsem,že těch šest neděl by se mělo zůstat doma.Ale sám dr.mi řekl,že když mám ještě takové potíže,nechá mě doma,řekla jsem mu,že bych se ani ještě na práci necítila,dělám ve fabrice a tam se nikdo nebude ptát,jestli toto nebo toto mohu dělat nebo zvedat.Tak kontrola 16.3.A zakončení tohoto dne?Přijela jsem domů,k lékaři dojíždím 30km a ve schránce lísteček,že tu byla kontrola OSSZ a že mě nezastihli doma,tak 6.3. se mám k nim dostavit a podat vysvětlení.Jelikož se mi to ještě nikdy nestalo,nevěděla co s tím,tak jsem zavolala dr. a ten mi řekl,že jim tam mam telef.zavolat a říct,že jsem byla u něj na kontrole,což jsem také udělala ,vzala to zrovna paní,která na té kontrole u mně byla a tak jsem jí to řekla a prý musím mít na tom lístku z druhé strany přímo potvrzení od lékaře.Tak jsem se pro to potvrzení musela vrátit,dr.ordinoval do 16h,tak jsem to stíhala a po cestě jsem si říkala,že kdybych tu kontrolu měla třeba v Praze,tak to bych tam musela také?????Prostě mi to hlava nebere,dr.také nechápal,vždyť by prý stačilo mu telef.zavolat a ověřit si to,což já jsem si myslela také.Tak jim to příští týden zanesu a musím se zeptat,jestli tam vůbec mají také,že mám vycházky,aby mi náhodou zase nepřišla kontrola zrovna v této době...Ještě,že tu u nás bylo krásně,že to dnešní cestování sem - tam,nebylo tak nepříjemné...Děvčata,krásný sluníčkový víkend,opatrujte se a všem přeji hodně zdravíčka papa
anonym
| 2. 3. 2012 17:10
TO SONISEK:tak to je opravdu trapná buzerace,kdyby takhle kntrolvali opravdu ty co mají,jasně vědí jakou máš dg.,přímo je nesnáším tyhle kontrolorky,,,,,,,,,chtěla bych vidět jí po zákroku..............jinak hezký víkend všem
SONISEK
| 2. 3. 2012 17:35
TO chany: souhlasím s tebou,chápu,že je to jejich práce,ale myslím,že by to opravdu stačilo ověřit jen telef.Mám auto,tak není zase takový problém si tam zajet,ale co kdybych musela autobusem?To bych určitě nestíhala vybavit v době vycházek a vůbec časově bych strávila několik hodin na cestě,než bych se dostala domů a můžu říct,že zatím ani v autě mi to drncání moc dobře nedělá.Nikdy jsem si nedovolila porušit nemocenskou,vždy to vše poctivě dodržuji...no nic s tím nenaděláme.
anonym
| 2. 3. 2012 16:35
TO Jana: tak to tak možná vyznělo s tím paaaa. To že končím s psaním. Jinak N.Jičín je na stálo-jedině, že se změní doba na rok. Po operaci jsem mohla sice chodit jen do nemoc. v Karviné, ale po konz.s Jič. jsem se rozhodla chodit do dvou nemocnic. Jičín mě operoval.
anonym
| 1. 3. 2012 10:50
Ahoj holky,tak se hlásím zpátky.Bohužel jsem musela zpátky do nemocnice,protože mně hrozně bolelo břicho a nic od bolesti nezabíralo.Na sonu mi našli dvoukomorovou prokrvácenou cystu přes 10cm a musela jsem po čtvrté na operaci.Takže jsem už i bez obou vaječníků.Ted čekám co bude dál,zatím je mi celkem fajn,ale uvidíme.
Vidím,že je tady plno nových holek,tak všem přeju hodně štěstíčka a zdravíčka.Já jsem po tom všem trápení ůplně přehodnotila priority a je fakt,že zdraví je to nejdůležitější,být bez dělohy a bez vaječníků není zase taková tragédie,zvlášt pokud už mám děti.Horší je to pro ty co děti nemají.pa Martina
anonym
| 1. 3. 2012 11:46
TO Martina: Teda, Marti, to je mi tě líto, sleduju to od začátku, co jsi psala, tolik komplikací, to je opravdu brutus. Tak se drž, doufám, že ti bude dobře a už budeš mít pohodu bez bolestí a trápení, a bude dobře. Bez vaječníků se dá žít, budeš kdyžtak baštit ty přírodní preparáty, je jich naštěstí dost, určitě si vybereš nějaký, co ti bude vyhovovat.. hlavně, abys byla už v pořádku, už máš potíže vybrané na celý život, držím všecky čtyři palce, uzdravuj se a ať jsi v pořádku. Jana
anonym
| 1. 3. 2012 12:45
TO juannita@seznam.cz: ahoj Jani,já taky doufám,že už to mám všechno za sebou.Zítra ještě musím na urologii na urodynamiku a cystoskopii kvůli inkontinenci,ale snad už to bude všechno.Když jsem šla v listopadu na LAVHtak jsem si myslela,že se tím všechny moje potíže vyřeší.No,trošku jsem se spletla.Naštěstí v nemocnici byli všichni moc hodní a Opavu můžu jen doporučit.Taky ti přeju jen to nejlepší.pa M.
anonym
| 29. 2. 2012 19:26
no jak to tak čtu,tak nejlepší je operace laparoskopicky.Ale to asi všude nedělají.Takže radím budoucím pacientkám aspoň z severní Moravy nemocnici V Ostravě a to fakultku.Tam provedou veškerá potřebná vyšetření a když je to dobré,tak neřežou.Já byla taky v práci po 3 týdnech a úplně bez bolestně.Děloha a vaječníky mám pryč aje mi fajn.Ale každý případ je jiný a hlavně jsme každá jiná.U mě to bylo tak,že jsme měla karcinom děl.čípku.Lékaři mě nejdřív poslali na vyšetření uzlin na PET CT.To dopadlo dobře a ještě těsně před operaci asi hodinu,mě CT udělali ještě jednou.To dopadlo naštěstí taky dobře a mohli mi tedy provést laparoskopii.Histologie po operaci taky dopadla dobře,takže žádná jiná léčba.Jsem z toho venku.Jsem přesně 4 měsíce po operaci a ani nevím,že mám nějakou za sebou.Takže tak.Mějte se
juannita
| 29. 2. 2012 17:30
Ahojky, holky, dlouho jsem tu nebyla, nepsala jsem, ale dnes mám dotaz - v říjnu jsem prodělala hysterektomii řezem, poté druhý den plicní embolizaci, srdeční zástavu, nemohli mě hodinu vzkřísit z bezvědomí (psala jsem to tu už na podzim, ale to si nikdo nepamatuje ) a teď jsem zatím ještě doma, bolí mě břicho, nejdřív mi mudr povídala, že tam jsou srůsty a cysty, teď cysta jen jedna a o srůstech říkala, že se dělají jen při komplikacích a u mně operace proběhla OK... navíc berz Warfarin, mám "hustou" krev, nejdřív OK, teď INR jen 1,3, takže zvýšili Warfarin na 8mg denně... chodím na krev ímrfurt, břicho mě bolí a jsem unavená (asi z té krve, kdoví), ale mám jít teď 5.3. do práce... zatím prý na zkoušku... Chtěla bych se zeptat, jestli je to normální, marodím od 10.10., zástava byla 12.10. - je to normální, že jsem tak urvaná a groggy, a že se necítím na "normální provoz"? Doma funguju už dlouho, vaření, praní, žehlení i úklid OK, ale to si můžu během dne sednout nebo se natáhnout a tak... nejsem divná, jsem snad hypochondr? :-\ Já se fakt cítím teď jak blbec... Díky moc za odpověď Jana - juannita
anonym
| 29. 2. 2012 17:53
TO juannita@seznam.cz: nejsi hypochondr ani divná já jsem po operací 10měsíců a stále se mi stává,že jsem unavená jako velbloud v poušti,často necítím stehna kůži,jak mi brali uzliny v tříslech,dobře si tvůj příběh pamatuju,víš také se ptám občas bráchy je dr,je to možné?A odpověd,tělo se do uplného normálu dostává nejdříve za rok,takže vůbec nejsi divná a srůsty se nedělají jen při komplikacích,ale prostě se dělají ,ale pokud se ještě necítíš,stačí to dr říct,ne?Já jsem musela začít brát Magnesium,a opravdu ted spím 8hodin,jinak jsem utahaná.Hormony máš ok?Každý jsme prostě jiný a ty jsi to neměla vůbec lehké,moje kamarádka byla doma po plic.embolii asi 10měsíců.Takže moc držím alečky a divná určitě nejsi.
anonym
| 29. 2. 2012 18:22
TO chany: Díky, Hani, to jsem ráda, že to je normální. Já jsem byla na kontrole včera, a mudr napřed řekla, že mě nechá ještě doma, zvlášť když mě to břicho bolí, ačkoli je to tam OK.. a pak sestřička povídala, že bych měla jít do práce, tak jsem říkala, že bych šla, ale ještě OK nejsem, že to snad zvládnu, pak jsme se dostaly na to, že doma funguju na téměř 100% a tak jsem dostala i růžovou neschopenku, v pondělí tam po práci mám přijít, že se uvidí, jdu "na zkoušku" ... no, ale po jednom dni to asi nebdue tak markantní, ta únava, nebo nevím.. i ta krev je fakt ještě špatná, dneska jsem totálně urvaná, i to břícho mě bolí..tak nevím, fakt, třeba v pondělí budu jura.. já fakt od včerejška přmýšlím, jestli nejsem líná nebo tak něco, že představa normálního provozu mě trochu leká, sedět 8 hodin v práci a navíc v celkem strsujícím prostředí.. nevím nic. Na hormonech jsem nebyla, ale vaječníky mi nebrali, tak to by mělo snad být OK.. fakt nevím, co bude a co mám dělat, asi to nechám a uvidím. :-\
anonym
| 29. 2. 2012 20:00
TO juannita@seznam.cz: každý jsem jiní...ale to už psali jiní. Já si myslím na základě vlastních poznatků, že to fakt trvá dlouho než jsi trochu v kondici. Ale chtěla bych napsat, že to vše,ta únava může být i z toho počasí holky. Vždyť byly mrazy, jak hrom a najednou máme 10 nad nulou. Vždyť to je šok pro organizmus, :-\ jak hrom. Já jsem taky nějaká vygumovaná, bolí mě kosti, občas trochu hlava, najednou je tu pocit nachlazení. Už až je po tom přechodu a jaro-to nejpěknější roční období nás vzpamatuje, dodá nám sílu paaaaaaaaaaaa drž se a pamatuj, že nás je hodně, máme podobné problémy pa
anonym
| 29. 2. 2012 20:56
TO rozalin: Jj, to je pravda, taky jsem to včera u mudr povídala, že to může být tím "aprílem", zkrátka v pondělí půjdu do roboty a dál se uvidí, ještě mi chtějí napsat u mudr lázně, někdy na podzim, nebo jak.. uvidím, víc dělat nemůžu, Přála bych ze srdce všem děvčatům tady, aby se všecky ty potíže, komplikace i bolesti uzdravily, zmizely, vyléčily, odešly, odstranily.... když to čtu, leze mi mráz po zádech. A pak si pustím rádio, net, televizi, poslechnu povídání od známých a kamarádů atd. .. a říkám si: Kurník, o čem se to dění v zemi točí? Proč si lidi dělají naschvály, proš se nesoustředí o to podstatné?? Já vím, zní to jako fráze, ale je to tak, to si člověk uvědomí, když přijde nemoc a bolest. Nejvíc se mi v hlavě rozsvítilo, když jsem po zástavěležela ne JIP a nesměla se hnout, byla to třetí nejdelší noc v životě.. :-\ :-\
anonym
| 29. 2. 2012 22:29
TO juannita@seznam.cz: víš někteří lidé mají jiné hodnoty ,jak říká můj brácha na ARU leží vedle sebe ředitel a dělník a pro mě jsou to pacienti,co dělají je mi fuk,tak by to mělo být,ale vždy není,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
no a já ač z doktorské rodiny jsem prožila těch přechodů do tunelu už víc,jeden po autonehodě,vyšetření mozku,druhý po blbé operaci žlučníku,tedy probuzení,ježíš jak mě bolela žebra,když jsem se probrala a já nevěděla proč,no je divný,když ti berou žlučník a bolí tě hrudník a žebra,také byl stop stav a anesteziolog měl páru............................................
a máš uplnou pravdu říkala jsem si a říkám stále to co ty,a ještě ke všemu jsem z kumštu,takže já to mám hodně srovnané a vím už dávno,že zdraví a štěstí,prostě nekoupíš................jejda to jsem mudrc,zítra jdu kontrolu a mamograf,,,,,,,,,,,,no jupí...........bojim
anonym
| 1. 3. 2012 07:39
TO juannita@seznam.cz: tak to by jstese mě mohla zeptat n neurofibrematozu, jsem po odebraní dělohy. a časti vaječníků, ted mě v břiše našli utvar 10\8\9 CM jinak je postižena cns střeva fibromama. je normalní že ještě měsíc po operaci mám zvíšenou teplotu ale jen večer a jsem stae unavena ? brali mě to spodem ale bez laparoskopie tu nemužu kvuli astmatu a pořád od operace hubnu mám už jen 53kg. děkuji všem za odpověd
anonym
| 1. 3. 2012 10:25
TO chany: Koukám, že sis prošla pěknými "pekly", to je teda něco, a je fakt, že si člověk hodně rychle srovná žebříčk, viď. :-\ A stejně něco z toho strachu taky zůstane v srdci, brala jsem všecko v klidu, myslím tu zástavu a vidět se shora, nemyslím na to, ale občas se to probudí a je mi divně, teď jak mě pořád honí s tou krví, kterou mám na INR 1,3 a ne a ne to zvednout, tak se může udělat trombus raz-dva ... občas, stačí když mě zabolí jako tehdy u srdce a nebo začne dunět v uších "vlak" a napadne mi: A je to tu zas..? NO, psychika dostává taky zabrat, tím víc mě štve dění kolem... jenže s tím jedinec nic nenadělá, bohužel, držím palce, písni, jak dopadla kontrola, a mamograf - na ten mým žádanku už půl roku, asi se přece rozhoupu, těch péár stovek dám, pro klid.
anonym
| 29. 2. 2012 09:40
Přidávám také příspěvek. Je mi 46 let, jsem po abdominální hysterektomii (6.2.). Odebrána děloha (3 velké myomy)včetně vaječníků(cysty zjištěny až během operace),histologie naštěstí negativní. 5.den po operaci jsem byla propuštěna z nemocnice. Jako samoživitelka jsem si nemohla dovolit z finančních důvodů pracovní neshopnost, takže jsem byla po návratu z nemocnice doma jen 1 týden ( vše v rámci dovolené). Nyní už druhý týden pracuji (v kanceláři). Snažím se šětřit,nic těžkého nezvedat, dcery doma pomáhají, jak to jde. Bolesti jsem měla těsně po operaci i přes injekce docela velké (řez na břiše cca 20 cm), ale každý den se to lepšilo a nyní kromě toho, že jsem trochu unavenější a břicho se občas trochu ozve, to je dobré, gynekologická kontrola minulý týden byla také v pořádku, uvnitř se hojím dobře . Před operací jsem měla velký strach a pročetla celou tuto diskuzi. Mám astma, alergii, vysoký tlak, křečové žíly, takže jsem se bála komplikací i s narkózou. Díky pečlivému předoperačnímu vyštření a přístupu lékařů žádné komplikace nenastaly . Chci dodat odvahu hlavně těm, které operace teprve čeká.
anonym
| 29. 2. 2012 10:14
TO Anonym: Smekám a nechápu,no tak to já jsem tedy asi totální bábovka,po 1týdnu pobytu doma?Tak to si fakt neumím představit,to jsi opravdu dobrá,můžu se zeptat,kde tě operovali???????????
anonym
| 29. 2. 2012 11:11
TO chany:
Operovali mě v Hořovicích, primář Mudr.Klán. Každý organismus podle mě snáší operaci jinak. Já sama nevěděla, jestli ten můj plán s 2 týdny dovolené vyjde a i teď mám trochu strach, jestli si spíš neublížím. Jen prostě nemám jinou možnost, takže k tomu tak přistupuji a modlím se, aby to vyšlo. Obecně ale myslím, že pokud někdo stanovil dobu hojení a léčení po tomto zákroku na 6-8 týdnů, věděl co dělá a pokud žena má možnost tuto dobu zůstat doma, měla by jí rozhodně ve svém vlastním zájmu využít.
anonym
| 29. 2. 2012 15:44
TO Anonym: A OSTATNÍ je dobře,že alespon mimo Prahu je to v těch nemocnicích fajn a tiše Vám závidím,ale ne přeju všem at je to jen dobré.
anonym
| 29. 2. 2012 11:08
TO Anonym: Tak to já bych po týdnu jít do práce nezvládla. Ale také i proto, že mám asi náročnější povolání. Obdivuji tě, asi ti nic jiného nezbývalo, jak píšeš.

Ještě bych chtěla přispět se zkušeností při pobytu v nemocnici. Rozhodovala jsem se mezi dvěmi nemocnicemi, a to Obilním trhem, kde jsem třikrát rodila a byla vždy spokojená a Boskovicemi. Nakonec jsem zvolila Boskovice a nelitovala jsem. Velice příjemný personál, milí lékaři i sestřičky, je to tam takové "domácké", příjemné, profesionálně na dobré úrovni. Takže doporučuji.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
17. 6. 2025 21:43