Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 10. 2. 2012 15:24
live
tak mě dali vytěr a při hysterektomii zanesli do vnitř infekci mám již 3 antibiotika mám infekci i močáku. takže bolestí se jen tak nezbavím. a to jsem po operaci 3 týdny dali mě to v hradci
anonym
| 10. 2. 2012 17:21
TO květa: Bude to dobrý,uvidíš.Já měla bolesti v podbřišku tři čtvrtě roku po operaci a až moje obvoďačka zjistila,že mám zánět močáku.Taky jsem tu infekci chytla při operaci.Antibiotika zaberou,kup si brusinky a bude dobře.liv
anonym
| 10. 2. 2012 19:46
TO Anonym: děkuji zkusím tedy i ty brusinky když nezabíaj antibiotika, u mě je problém ten že mám mnoho jiných léků co musím brát akorát nechápu proč mě nechali vaječíky i když jen pulky a ty jsou plné cist.
anonym
| 10. 2. 2012 22:47
TO květa:já myslím,že vědí proč,nevím klik Ti je ,ale on prudký řechod nic moc,sama mám vše uplně vše i uzliny pryč,byla to rakv.čípku,takže mně nic nenechali a ouvej byl to šok i v mém věku,to se docela divím,co znám lidi z Hradce operované,všichni pohoda,ale stát se může cokoliv,držím palce at je dobře
anonym
| 11. 2. 2012 09:35
TO chany: je mě 37 let.
anonym
| 11. 2. 2012 13:32
TO květa: ahoj,já byla na LAVH v listopadu a průběh po operaci byl dost komplikovaný,druhý den po op. revize,protože jsem krvácela do vnitř a udělal se mi hematom 9 cm.Nechali mi taky vaječník,druhý už jsem neměla ,brali mi ho před 5 lety kvůli velké cystě.No a 14 dnů po lavh jsem musela na operaci znovu,protože se mi udělala hemoragická cysta na vaječníku a nechali mi z něj jen malý kousek kvůli hormonům.Jenže ted na tom kousku mám cystu znova měla 4 cm,ted se sice trošku zmenšila,ale pořád mě bolí v podbříšku.Mám v břiše podle dr. i srůsty po těch operacích.Doktor zatím vyčkává jestli se ta cysta vstřebá úplně nebo ne a pak se uvidí.Moc to operovat nechce.Je mi teprve 36.Mám také spoustu jiných zdravotních problémů a beru spoustu léků.A 3 měsíce po operaci mně to při konci močení pořád jakoby táhne.Za 3 týdny jdu na urodynamiku a cystoskopii a už ted se bojíííííííííííííííííííííííím.Navíc trpím už několik let stresovou inkontinencí a teprve ted to můj nový gynekolog začal okamžitě řešit.Přeju ti brzké uzdravení a hodně štěstíčka.M.
anonym
| 11. 2. 2012 18:55
TO Martina: to se ti nedivím. také se bojím další narkozy mám s ní velké problémi epidural dotat nesmím kvuli nadorům v páteři. přeji hodně štěstí a at jsi v pořádku
anonym
| 11. 2. 2012 21:17
TO Martina: nemá to každý jednoduché, ale já jsem na cystoskopii nešla z důvodu toho, že prostě se nemusím všeho zúčastnit. Některé věci jsou v medic.prováděny jen proto, že se to tak obvykle dělá, ale logiku to nemá. Doktoři se neumí spojit a uvažovat o problému společně. Proto jsem některé věci odmítla. Jeden by dal tabl.na tlak, druhý na moč.měchýř, třetí by si taky něco našel a nejvíc by byl z toho na dranc asi žaludek, který by to odnesl žalud.vředy. Je třeba zapojit intuici, a ne vše z medic. pohledu brát za nutné. beru jen přírod.věci a bylinky. Možná , že dopadnu špatně, a že mi to nic nepomůže , ale prozatím jsem svůj organizmus ochránila před farmaceut.výrobky z čeho mám dobrý pocit, prozatím se cítím fajn. Děkuji všem , co mě ochraňují , ať je to , co je to. Holky přeji silnou intuici, při výběru dokt.a léků, které by měly léčit a ne ničit.....paaaaa , všem , které mají před operací, aťto mají v klídku, bez bolesti , jako já, už to bude skoro 2 roky
anonym
| 12. 2. 2012 10:37
TO rozalin: ahoj,tak to ti závidím,že jsi bez problémů,co já bych za to dala.Moje mamka byla na LAVH před deseti lety,ponechali jí vaječníky a taky bez problémů.S inkontinencí mám problémy asi 4 roky,ale jednak mi bylo nepříjemné o tom mluvit a když už jsem to chtěla řešit,tak mi můj bývalý gynekolog řekl,že na takové potíže jsem mladá.Na radu rhb sestry jsem začala posilovat pánevní dno,ale bez úspěchu.Gynekolog ke kterému chodím ted je primář v porodnici a je velmi příjemný.Navíc mě 2x operoval takže ví o co jde a problém začal okamžitě řešit.Nedokážu si představit,že by se to ještě víc zhoršovalo.Máš pravdu,že pro dr. je nejjednodušší napsat tabletky,ale jsou nemoci kde třeba jiná možnost není.Já se léčím s vysokým tlakem a léky beru poctivě 6 let a málo kdy mám tlak i přes léčbu pod 150/100.Dokonce už jsem měla i 210/120.Léky mi špatně zabírají a zhoršují to i moje psychické potíže.Snažím se být v klidu,nenervovat se ale ne vždy to jde.Přeju ti hodně štěstíčka,zdravíčka a osobní pohodu.
anonym
| 12. 2. 2012 13:01
TO Martina: mě ted čeká asi další operace zas narkozou všechno zhorší už nevím co dělat.ale bolesti vaječníj co mě zbyli jsou hrozné ještě ten strepokop už takhle užívám soustu léku. a narkozou zas zhorší ty nádorky ,
anonym
| 12. 2. 2012 13:56
TO květa: ahoj Květko,já s tím zbytkem vaječníku taky bojuju,podbřišek mě bolí skoro pořád.Někdy si říkám,že mi ho měli vzít při té poslední operaci celý a byl by klid.Ale kvůli těm hormonům chtějí vždy pokud to jde nechat aspon kousek.Doktor zatím čeká,další kontrolu mám 7 března.A co máš za nádorky,jestli se můžu zeptat.Věkově jsme stejně staré,mně bude v červenci 37 a máme tolik trápení. .Dneska od rána jenom poléhávám a mám u sebe notas tak využívám toho,že se rodinka postará.Užij si v klidu neděli
anonym
| 13. 2. 2012 15:34
TO martina: mám neurofibrematozu morbus recklighausen jsou to většinou nezhoubné nádorky které se dělají ve všech měkých tkaních v mozku ve střevech v míše a a´td ale více bych ti napsala na email . tady se mě o tom nechce rozepisovat.
Martina L.
| 13. 2. 2012 16:39
TO květa: Ahoj Květko,klidně mi napiš,budu ráda, marti.lebedova@seznam.cz
kramářka
| 10. 2. 2012 14:08
Tak ženy už to na mě taky doléhá,nervíky pracují.Navíc jsem se stihla nachladit,takže jsem požádala v lékárně o nějakej dryák co mě postaví na nohy,tak doufám,že to pomůže.Už bych to taky chtěla mít z krku...díky za rady ohledně drenu trošku mě vyděsilo líčení nějaké holčiny,co se jí údajně přilepil vevnitř ke střevu atd. takový trošku sado-maso.No doufám,že mě to mine.
Jsem trochu rozbrnkaná asi taky proto,že jsem si,,poslední víkend" představovala úplně jinak.Můj chlap je kamioňák,takže máme spíš víkendové manželství.No a stalo se jako na potvoru,že se něco akutního vyrojilo,takže včera dojel po týdnu a dnes zas jel do háje.Plánovala jsem rozlučkovej víkend a zas prd Tak se holt budu muset vrhnout na to vaření pro synka,aby mi tu bídně neumřel hlady.Což mi neustále připomíná
anonym
| 7. 2. 2012 14:36
Leni ahojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj,také držím palce,pokud to není rakov.a nečekáte na výsledky je to ok,takže všem držím palečky a zdravím
anonym
| 7. 2. 2012 11:35
Ahoj Leni,tak už máš termín operace?Uvidíš,že to dobře dopadne,budu na tebe myslet.Je dobře,že jsi optimistka.pa Martina
anonym
| 7. 2. 2012 15:51
TO Martina: Ahoj Marti. Termín operace jsem měla 1.2. Ale ten doktor zrušil. A další zatím nemám. Momentálně čekáme až se ty myomy zmenší a pak domluvíme i tu operaci. Jediný problém který jsem měla bylo že jsem začala krvácet úplně mimo cyklus a krvácela jsem 16 dní. Byl to docela masakr. Mám naprosto skvělého doktora který okamžitě zareagoval a za 2 dny bylo po krvácení. Kdybych mu zavolala hned tak to nemuselo tak dlouho trvat. Mám ještě tu výhodu že operovat mě bude přímo můj lékař. To je veliké plus když víte že je to někdo koho znáte a věříte mu. Na kontrolu jdu 14.3. Pa Lenka
anonym
| 7. 2. 2012 16:50
TO Lenka: Tak já to měla podobné. Je dobré začít od myomů ale ten můj se pomalu po 2 letech objevil znovu a začal zlobit. Přes různé pokusy bylinek - docela drahé směsy "proti myomům od bylinkářky Mayi?, pak čínská TCM taky docela drahá se myom vůbec nechtěl ztratit.(ale nerostl) Tak pak nějaké hormony - ty mi nedělaly dobře. Nakonec jsem usoudila, po poradě s několika gynekology, že pokud již nechci děti je LAVH nejlepším řešení. Tak uvidím, co budu říkat za týden. Bojim se děsně ale zároveň už to chci mít za sebou. Všem děkuji za rady a tady tuhle diskusi.
didi
anonym
| 7. 2. 2012 17:10
TO didi: já myslím,že to máš U Apolináře domluvené a víš do čeho jdeš,takže se vůbec není třeba bát,když jsi to konzultovala s několika gyneklogy.Tak se zbytečně nenervuj
anonym
| 7. 2. 2012 17:22
TO chany: Nenervuj, nenervuj, však to znáš. Tomu se nedá poručit, moc se snažím. Kdyby to bylo okamžitě co ti to oznámí, tak nemáš čas se bát ale takhle. Když jsem byla před měsícem na kyretáži - to byla paráda vůbec jsem se nebála vlastně jsem neměla čas se bát během chvíle jsem byla na sále a za 2 hodiny jsem šla domu.
Ale teď.
Chany prosím jen mi ještě napiš, to dostanu projímadlo vypít a pak ještě krystýr?
anonym
| 7. 2. 2012 22:27
TO didi: já jsem dostala ještě v nemocnici projímadlo domů,které jsem měla vypít před nástupem do nemocnice,v nemocnici pak dvě lahvičky na vypití a ještě krystýr.

Kdo Tě bude operovat?Neboj se
anonym
| 7. 2. 2012 22:30
TO didi:já jsem dostala 2 lahvičky a pak ještě krystýr.

Kdo Tě bude operovat?
anonym
| 7. 2. 2012 17:57
TO didi: ahoj didi,taky ti přeju at to dobře dopadne,já jsem byla na LAVH v listopadu také kvůli myomům.Vůbec se neboj,není to nic příjemného,ale dá se to vydržet a pokud nemáš žádné komplikace po operaci tak jsi druhý den po op. celkem jako rybička.Bolesti nejsou zas až tak velké,protože ranky jsou maličké a stejně ti od bolesti dají léky.Je mi 36 a jsem ráda,že už mám po operaci.Paní,která ležela se mnou bylá v pohodě hned první den po operaci a to byla o 20 let starší než já.budu ti držet palečky a přeju hodně štěstí.Martina
anonym
| 7. 2. 2012 18:08
TO Martina: Ahoj Marti, moc ti děkuji. Mě je 42 a děti už taky mám. Můžu se zeptat s cystama už jsi problémy měla před LAVH nebo až nyní.
Docela mě to děsí. Jak se to tam může dělat. Potvory.
anonym
| 7. 2. 2012 18:46
TO didi: já jsem s cystama měla problémy už dříve,před 5 lety jsem byla na laparoskopii kde mi odstranili cystu 7 cm velkou a celý pravý vaječník,protože byla blbě přirostlá.No a týden po Lavh se mi udělala cysta znovu a byla hemoragická 6 cm.to je cysta s krví.Takže znovu na sál,ale to všechno byla jen shoda okolností.Ted mám cystu znovu přes 4 cm na tom zbytku vaječníku a proto primář čeká jestli se nezmenší nebo nevstřebá,aby se nemuselo operovat,protože by mi museli vzít i ten zbytek.Jenomže mě pořád bolí břicho a na jednu stranu bych byla ráda kdybych se těch problémů zbavila,ale mám strach z nedostatku hormonů. Ty se ničeho neboj,nikde není řečeno,že budeš mít stejné potíže.Já si myslím,že u mě to je jenom velká shoda náhod,že se mi to nahromadilo všecko najednou.Já se zítra dozvím co se mnou dál,jestli operace nebo se bude ještě čekat.Ber to z té lepší stránky-žádné vložky,žádné menstruační bolesti,žádné omezování kvůli menzes a žádný strach z otěhotnění. Budu na tebe myslet a žádné obavy.Tady na diskusi ti holky vždycky rády poradí a podpoří.papa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 09:42
14516
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53