Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 6. 2. 2012 19:12
zdravím všechny,a přidávám svůj kousek do diskuze-jsem z Teplic,po 2.letém sledování gynekologem,mi byla navržena hysterektomie s ponecháním vaječníků.30.1.nástup špitál,kde mi lékař nabídl,jestli mám svého operatéra(můžete si vybrat),nechala jsem to na něm.dr Rabih,slušný,hodný na otázky se snažil odpovědět.31.1.zákrok-břišní stěnou.do čtvrtka rána na poop.pokoji.péče dobrá,bolest 2.den,to jsem proklínala všechny,co mi operaci doporučili.od 3.dne lepšení-musíte se snažit chodit,rozhýbat střeva.ten 3.den vytáhli drén-nic moc.no a dnes 6.dní po operaci?bolí to samozřejmě,je rozřezané břicho,ale dá se.vypadá to,že zítra snad vyndají stehy a šup domů.jizvu p.primář dneska moc pochválil,je krásná,slabá,růžová.dělám náročnou práci-pečovatelka v domově důchodců,tak obavy jsou.určitě budu 2.měsíce na neschopence.snad to půjde.musíte myslet pozitivně,věřit,a jde to.mějte se Vlaďka
anonym
| 5. 2. 2012 21:01
Vydělávejte peníze přes internet.. Nikdy to nebylo jednodušší!!
Neberte tuhle správu jako spam, snažím se vám pomoct s vaší finanční situací.
Více se dozvíte na tomhle webu :)

http://pracezdomuu.webnode.cz/
anonym
| 5. 2. 2012 17:47
Tak vás všechny zdravím. Není mi dvakrát, můj termín se blíží. 10.2´. nástup 9.2. jdu k Apolináři. LAVH kvůli myomům. Velikost není zásadní ale je jich několik a protože působí krvácivé obtíže tak jsem se rozhodla s dělohou rozloučit. Dvě děti už mám je mi 42 další neplánuji. Bojím se jak blázen, čím víc se to blíží je to horší. Možná tam ani nedojdu. Uvidím. Moc se bojííím. Byl jste prosím někdo v poslední době u Apoli.? Jak to probíhalo prosím. děkuji
anonym
| 5. 2. 2012 22:17
TO didi: byla jsem U Apolináře na celkové hysterektomii,břichem pro rakovinu děložního čípku.

1.neber si nadstandart vyhozené peníze,nejhlučnější pokoj s postelí u hlavy je topení
2.šla jsem tam bez známých,ač jsem z těžce lékařské rodiny
3.při Tvé diagnoze se nemáš čeho bát
4.na mě ta nemocnice působila hnusně,hlavně to čekání středeční před operací,čekala jsem na operaci 3 měsíce
5.měla jsem možnost jít do Motola,UVN,Krče,moje chyba
6.jsou tam skvělé sestry Rusky,moc hodné
7.byla jsem tam pacient děloha nic víc
8.operatér se Ti nepředstaví,pokud to nemáš domluvené
9.anesteziolog za tebou před operací nepřijde,před operací
10.měla jsem jít ráno,šla jsem ve 14hod.
11.shrnu to ,držím Ti palce,třeba budeš spokojená,já to nechci komentovat a rozvádět
anonym
| 6. 2. 2012 16:15
TO chany:díky za info. Tak nadstandart už mám - je tam sprcha. a taky doufám na pokoji alespoň malá televize. Jinak teď se opravdu moc bojím. Já mám strach ze všeho, injekcí, odběrů, narkozy, bolesti ...
Jsem snad nejhorší z vás všech. Navíc mám MS, doufám, že do pátku ta bude z nejhoršího venku. Ty myomy.... Snad LAVH půjde udělat, doktor říkal, že ano tak tomu věřím. Ale na nervech to nepřidá. Ve čvrtek v den nástupu je prý jen střevní příprava a zákrok až v pátek, tak snad bude vše ok. zdraví posera didi
anonym
| 6. 2. 2012 17:25
TO didi: Byla jsi se na tom nadstandaru podívat?Je to poslední pokoj na chodbě,ano sprcha tam je,ale za hlavou postele ti sálá topení,které nejde seštelovat,neb je to tam centrálně.Televize tam je,ale ta je na všech pokojích a WC je také na všech pokojích.Takže řekla bych po své zkušenosti vyhozené peníze,mimo to je to pokoj na rohu a je hrozně hlučný z ulice.Jeden den budeš na JIP,pak musíš vztát a přendají tě ,když bude vše ok a to bude na pokoj.Já jsem jedla celý týden na pokoji v leže,ale já padala,jinak to tam nemá žadné výhody,ke komu jdeš ,ty asi víš ,kdo tě bude operovat,takže nevidím důvod se bát,nemáž žádnou rakovinu,psychicky se neléčíš,alespon nic nepíšeš,tak se neboj,nevím máš děti?Bolest byla to nejmenší co mi vadilo,injekce ti píchat nebudou,maximálně nevím jestli i po LAVH ,ale po celkové hysterektomii se píchají malé injekce do břicha kvůli srážlivosti krve,ale ty jsem si pak píchala ještědoma měsíc,nic to není,jinak po Lavh,tam byly všechny čilé a v pohodě,takže se neboj zbytečně,narkozu prospíš,a ostatní po Lavh byly fakt v pohodě i šly brzy domů...................a pokud budeš mít bolesti,dají ti prášek,já měla kapačky,ale pak už jsem na bolest nic nechtěla,neboj to zvládneš kolik ti je a nejsi posera,snaž se říkat si ,že nejde o život,a že máš dobrý nález
anonym
| 6. 2. 2012 19:14
TO chany: Jsi poklad. Víš já nejsem z Prahy. Když za mnou rodina přijede plánuju to na neděli tak aby za mnou mohli na pokoj.
Je mi 42 a děti mám dvě už velký. A i možná pro vlastní klid. Jo a ty záchody jsou někde blízko? Mám obavy třeba po tom vyčištění střev "abych doběhla"?
Jinak strach je děsnej.
anonym
| 6. 2. 2012 20:49
TO didi: Myslím že se není čeho bát. Mě to také čeká. Nijak se toho nebojím. Naopak se těším až to bude za mnou. V srpnu mi bude 30 a děti nemám. Po dohodě s lékařem se pokusí vyndat pouze myomy a dělohu zachovat. Je to pokus krerý nemusí vyjít, ale já věřím že vyjde. Tak se opatruj a nemysli na to. Určitě to bude dobrý uvidíš .
anonym
| 6. 2. 2012 21:00
TO didi: Didi příjdeš na příjem,pak půjdeš na lůžkové,pak Tě dovedou na pokoj,sepíšou s Tebou pár papírů a převlečeš se do košile,na pokoji je koupelna-sprchový kout,umyvadlo a WC.

Pak ti dají vypít projímadla ,pak jdeš na krystýr,v té místnosti je přímo WC,já jsem to neudržela vůbec,no a pak si na pokoji,večer Ti dají prášek na spaní.Ráno tě vzbudí at se osprchuješ a dají ti prášek premedikaci na uklidnění.Tot vše pak už jen čekáš až tě odvezou na sál,opravdu se neboj a můžu vědět proč jdeš sem,máš to tam domluvené?jestli nechceš nemusíš odpovídat,jen mi je divné proč jdeš do Prahy,mimo Prahu je tolik supr nemocnic a je to tam takové rodinnébohužel já se svoji diagnozou jsem měla omezenější výběr,opravdu neboj,neboj................ jo a jedno plus tam bylo mně tam hrozně chutnalo jídlo,kdybys chtěla ještě podrobnosti ,ale jistě jsi tam byla na tom kolečku na vyšetřeních ne,tak klidně napiš co chceš vědět
anonym
| 4. 2. 2012 21:34
dobrý den chtěla bych se zeptat má někdo zkušenosti s výtoky po hysteroktomii dělohy a poloviny každého vaječníků jsem 2 tydny po operaci a ted mě začal zelenožlutý pachnoucí výtok děkuji za radu .
Valenka2
| 5. 2. 2012 08:32
TO květa: Ahojky,ten problém jsem neměla,ale určitě jde o zánět pochvy,takže co nejdřív k doktorovi a zase bude dobře.Zdravím liv
anonym
| 5. 2. 2012 14:53
TO Ahoj všem,tak snad neumrzneme,mně to tedy dává co proto to počasí,jinak jak jsem tu psala zda nevíte o těch čípcích na srovnání po operaci uvnitř ,tak je to Femina C,jinak zase bude kontrola ach joooooooooo

Všechny zdravím
anonym
| 4. 2. 2012 15:29
ten poslední příspěvek jsem napsala blbě, mělo to být pro alys od rozalin paaaaaaaaa
anonym
| 4. 2. 2012 15:28
hojky, tak já jsem měla v době operace mít mens. ale mi dali tablety na oddálení, nebrala jsem je . Tablety neuznávám. Ale měla jsem štěstí, že mi to vyšlo a mens jsem nedostala. Ale slyšela jsem názor, že na tuto operaci by se mělo po menstr. pa
anonym
| 3. 2. 2012 14:26
Co se týče menzes při operaci: mě to vycházelo taky tak, takže mi dali prášky na oddálení a bylo. Prý by se ta operace dělat nemohla...
anonym
| 2. 2. 2012 07:37
Dámy, má některá z vás zkušenosti s hysterektomií při menstruaci? Mám už naplánovanou operaci a jako naschvál se mi zpozdily menzes. Už jsem to i nahlásila v nemocnici. Mám přijít a prý se uvidí. Budu ráda za každou odpověď.
anonym
| 2. 2. 2012 09:27
TO alys: ahoj alys,já jsem se musela přeobjednat,bylo mi řečeno,že by menzes být neměla,ale každá nemocnice je jiná.Přeju ti hodně štěstí a at to dobře dopadne.M.
anonym
| 3. 2. 2012 16:33
TO alys: Mě taky vycházely menzes na termín operace a dali mi taky prášky na oddálení, prý by se to při menzes operovat nemělo, říkali v nemocnici.
anonym
| 3. 2. 2012 17:31
TO alys: Tak úplně čerstvá info. Jdu v pátek 10.2. a zrovna dneska to začalo mám to tak 10 dní. Takže akorát to vyjde... Ráno jsem polkla orgametril a spojila se s operatérem. Bylo mi řečeno, že je lepší nepolykat a jít s MS, že pokud jím prášky tak je děloha plná krve a jde to hůř. Tak jsem přestala a budu čekat jak to dopadne. Mám být hlavně v klidu a nedělat si stím hlavu.
anonym
| 4. 2. 2012 15:32
TO Anonym: taky mi to tak bylo řečeno kolegyněma, ale dr. to naplánovali, tak jsem šla na operaci těsně před.
anonym
| 1. 2. 2012 14:59
Web plný slev, vyberte si i Vy vaši slevu na míru. Výběr z neskutečných možností :)
http://ehub.cz/…cripts/click.php?…
anonym
| 29. 1. 2012 19:59
Dobrý den.
Jmenuji se Věra Kotová a studuji na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Tento rok jsem ve třetím ročníku a píši svou bakalářskou práci na téma Kvalita života žen po hysterektomi (odstranění dělohy). Můj výzkum probíhá pomocí dotazníku u žen, které prodělaly hysterektomii. Dotazník je zcela anonymní a získané údaje nejsou použity k jiným účelům. Otázky se týkají oblastí fyzické aktivity, sebepéče, každodenních aktivit a psychické pohody. Touto cestou jsem chtěla poprosit ženy, které hysterektomii prodělaly a byly by ochotni dotazník vyplnit, stačí mě kontaktovat na email: vera.kotova@centrum.cz a dotazník Vám zašlu a vyplněný mi ho odešlete zpět na můj email.
Tímto všem ženám děkuji.
anonym
| 29. 1. 2012 10:16
Ahoj holky. Všechny Vás zdravím. U mě došlo k velkým změnám. Měla jsem nastoupit 1.2. do nemocnice na hysterektomii. Sice nevím jestli je to dobře ale operaci mi Dr. odložil s tím, že se pokusí odstranit pouze ty myomy a zachovat dělohu. Je to ovšem pokus který nemusí vyjít. Sám mi řekl že se s tím může srát 4h a nakonec stejně může k hysterektomii dojít. Tak nevím jestli je dobře že jsem se nechala ukecat . V srpnu mi bude 30 a děti nemáme. Možná si myslíte že jsem blbá že je to jasný že je to dobře, ale už jsem to chtěla mít za sebou. Teď budu zase čekat na termín operace . Ach jo.
anonym
| 29. 1. 2012 20:25
TO Lenka: Leni vůbec nezvažuj a jdi do toho,prostě to vyjde a basta.Ve 30ti je hysterektomie velký zásah,a pokud to vyjde bude to supr a vyjde ,neboj.Proč kvůli myomům podstupovat tohle,když je jiná šance,dr by do toho určitě nešel ,kdyby nebyla naděje,čekání je hnusné,ale nemáš rakov.nález ,jako mnoho z nás tak do toho jdi.Moc držím palce,moc a moc.
anonym
| 31. 1. 2012 23:35
TO chany: Moc Ti děkuji . Já s tím ve vnitř bojuji. Už jsem byla připravená na operaci a ona se nekoná . Všichni mě podporují ale já mám chvilku pocit že je to dobře a chvilku si říkám že jsem to mohla mít už za sebou. Jak říká moje mamina.... Není to věc kterou by Ti někdo za půl roku přišil tak buď ráda že máš naději . Největší radost z toho má manžel . Romantik každým coulem. On prohlásil že je moc rád že se operace nekoná. Alespoň tady neumře hlady než se vrátím . No není on romantický ?
anonym
| 1. 2. 2012 11:11
TO Lenka: Leni a kdo tvrdí,že si jedno adoptovat nemůžete,když je tvůj muž taková veselá kopa.Tak budete mít dětiček víc no a co..............hlavně neboj,jsi moc mladá,aby ti třeba zbytečně brali vše,ahooooooooooooj
anonym
| 30. 1. 2012 14:58
TO Lenka: ahoj Leni,jsem stejného názoru jako Hanka já bych věřila doktorům,určitě ví co dělají.A hlavně ta možnost,že ti všecko dobře dopadne a budeš mít svoje miminko je krásná.Nevzdávej se a uvidíš,že se to čekání vyplatí.Jsi mladá a už vůbec ne blbá,Já jsem měla dělohu plnou myomů,ale před deseti tam byl jenom jeden ne moc velký a i přes to jsem otěhotněla a narodila se nám krásná holka.Tak to nevzdávej,budu ti držet palečky at to dobře dopadne.Martina

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 09:42
14516
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53