Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 28. 1. 2012 11:57
Anonyme,já nevím,ale už jsem slyšela podobné zkušenosti,brali ti i vaječníky?Já mám pryč dočista vše a to 8měsíců.
anonym
| 28. 1. 2012 12:12
TO chany: Jo mám pryč vše i vaječníky.
anonym
| 25. 1. 2012 12:14
Ahoj holky někam mně zmizel příspěvek :) tak znovu.Jsem též čekatelka na operaci,termín mám 13.2.2012 v Brně u Miloušů.Myom 13x9 a další 3 menší.
Byla by to velká náhoda,ale nechystá se někdo do tohoto špitálu?Diskuzi ( a nejen tuto) mám nastudovanou,možná bych mohla pánům doktorům i poradit ,ale uvítala bych zkušenosti s vytahováním drénu z břicha..jinde se vede diskuze o tom,jak je to hodně bolestivé,tak bych ráda,věděla nač se připravit.Díky
anonym
| 2. 2. 2012 14:17
TO kramářka: Až ti budou dren vytahovat tak se zhluboka nadechni a pomalu vydechuj, když zatneš a budeš jenom čekat kdy to vyndaj tak tě to bude bolet o to víc, protože to budeš psychicky očekávat. Věř mi, drenů už mi v životě vytahovali tolik, že bych o tom mohla dávat přednášky
anonym
| 7. 2. 2012 17:17
TO kramářka: Zdravím tě spolučekatelko. Já jdu na sál 10. 2. nástup 9.2. Taky kvůli několika myomům. 4x3 a několik menších. Ten větší roste blbě v prostřed dělohy - submukosní a dělá problémy. Tak holt musí děloha pryč. Už se pokoušeli ho odstranit ale dorostl. Tak snad pak bude mít pokoj. Ale děsí mě ty komplikace, které tady některé holky popisují.
Přeji hodně zdraví a pevné nervy před nástupem. Já je mám napnuté jak struny jen a jen prasknout. zdraví didi
kramářka
| 10. 2. 2012 13:49
TO didi:
Ahoj koukla jsem se pozdě,tak už to máš aspoň holka za sebou
potom se ozvi jestli jsi v poho..držím palce
anonym
| 25. 1. 2012 12:07
ahoj
anonym
| 24. 1. 2012 09:38
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda žena po hysterektomii, která nemá žádné subjektivní zdravotní problémy, by měla i tak chodit na prohlídky (preventivní) ke gynekologovi?

Děkuji za odpověď!
anonym
| 24. 1. 2012 12:20
TO Pavla K.: ahoj Pavli,já si myslím,že určitě.Mamka je po hysterektomii 10 let a chodí pravidelně jednou za rok.Má ještě vaječníky takže je co kontrolovat,ale i bez vaječníku určitě na prohlídky chodit.
anonym
| 28. 5. 2012 16:30
ahoj,určitě chodit.
anonym
| 23. 1. 2012 12:51
Ahoj všem,

tak víkend jsem trávila na chalupě,no a dnes v noci k ránu mě probudila silná bolest na levo,jako když mám vaječník,ale nemám,trvalo to dost dlouho,tak jsem si vzala Nospu,takovouhle bolest jsem zažila od operace poprvé,tak jsem z toho lehce mimo,a říkám si bože snad ne srůsty,na kontrolu jdu v březnu,,,,,,,,,,,,,nebo co to bylo,prý to může být i bolest ,že vaječník nemám,a jako když ho mám,holky jaké jsou projevy při srůstech?děkuju
anonym
| 23. 1. 2012 14:47
TO chany: ahoj Hanko,takové bolesti jaké popisuješ jsem měla pokaždé.když mi praskla cysta na vaječníku.Byla to vždycky taková ostrá pichlavá bolest,která se mi rozlezla do celého podbřišku.Tedˇ mě bolí podbřišek vlevo taky,protože tam mám zase velkou cystu a čekám jestli praskne nebo se vstřebá.Jinak mám v břiše srůsty a bolí mě to jako silnější menzes a někdy jako by táhne,ale bolest je většinou v celém podbřišku.U každé z nás to bolí možná jinak.Pokud tě to bude bolet déle tak si raději zajdi k lékaři dříve než v březnu.Slyšela jsem od kamarádky,že v levo můžou bolet i střeva.Držím palečky,aby ti bylo líp.pa
anonym
| 23. 1. 2012 15:37
TO Martina: Martinko děkuju za odpověd,no já vaječníky nemám,ale srůsty prý ano,ale nevím,možná to bylo cestováním,možná jiný pitný režim atd,ale každopádně ty srůsty jsou nepříjemné a bohužel se pak dělají znovu.Dr mi řekla,že je lepší s nima nic nedělat,pokud nehrozí zauzlení střev,no to si člověk řekne,že by mohl mít chvíli klid a houby leda,ale já jsem zjistila,že uplně nejhorší poloha od operace je sezení ,a pak sezení na bobku pro mě.Když chodím,hýbu se ,nebo ležím ok.Chtěla bych mít už chvíli klid.
anonym
| 23. 1. 2012 15:51
TO chany: moc bych ti Haničko přála,aby jsi taky konečně měla klid,mě srůsty rozrušovali při té třetí operaci,ale udělaly se mi podle dr. znovu a je to opravdu nekonečný kolotoč.Prý je na to nějaký gel,který se při operaci nanese do bříška,ale jednak si ho musíme sami zaplatit a je dost drahý a kde mám jistotu,že se mi ty srůsty neudělají znovu.Já jsem zvědavá jak dopadnu za 14 dnů na gynekologii,doufám,že ta potvora cysta se aspon zmenší.Jinak mě čeká další operace.No já teda nevím,ale asi si změním adresu na tu nemocniční .
anonym
| 25. 1. 2012 10:47
TO chany: ahoj Hanko,tak jak ti je?Přestalo už břicho bolet?
anonym
| 25. 1. 2012 15:09
TO Martina: Martinko ahooooooooooj,no jak se to vezme,uplně ne ,ale prý se to může uklidnit,tak budu doufat,mamina s mimčem už jsou doma,ale je hodně žlutá,tak včera večer čekala na výsledky krve,jestli nepůjdou zpět do nemocnice ,tak zatím ne,uvidí se v pátek.Malá ženská je jí 9 dní a už má trableeeeeeeeeeeeeeeeee.Co ty,jak je ?Já už bych opravdu chtěla mít chvíli od dr.klídek,moc a moc

Kramářko..........vše tohle se dá vydržet,neboj nic a v Brně co vím jsou dobří
anonym
| 25. 1. 2012 16:08
TO chany: to jsem ještě já,nějak se mi tvoje zpráva ukázala až tedˇ.to je dobře,že jsou holky už doma,hlavně aby byly obě v pořádku.No mně není moc dobře,ale snad se to zlepší,ozývá se mi ta cysta a docela bolí.Asi bude nejlepší,když mi odoperují i ten zbytek vaječníku atˇ mám konečně klid.Přežily to holky přede mnou tak já také.Dr.říkal,že by mi nasadili hormony hned po operaci.Ale třeba se ta potvora ještě zmenší nebo vstřebá.
anonym
| 25. 1. 2012 16:40
TO chany:
Díky za reakci,asi je to prkotina,ale ráda mám jasno.Přeji hóódně zdravíčka
anonym
| 25. 1. 2012 16:01
TO chany: tak mi dneska volala paní z OSSZ kvůli tomu ČID a řekla mi,že bohužel nemůžou mé žádosti vyhovět,protože i když jsem dlouhodobě nemocná nespadám do žádné jejich kolonky.Prodloužili mi jen nemocenskou do 22 dubna 2012.Vůbec mě nepozvali na posudkovou,nevyžádali si žádnou dokumentaci a podle posudkového lékaře OSSZ není můj stav dlouhodobě nepříznivý,tudíž nemám nárok ani na I.stupenˇ ČID.Jsem z toho docela v šoku jak může někdo rozhodnout od stolu aniž by mě viděl a měl nějakou lékařskou dokumentaci.Měli jen tu poslední od gynekologa jinak si nic od lékaře nevyžádali.Jsem teda zvědavá jak dlouho budu v práci fungovat.Na druhou stranu jsem to čekala,jen mě udivuje jak rychle to vyřídili a hlavně beze mě.
anonym
| 25. 1. 2012 17:27
TO Martina: Martinko a tak to tedy ne,to jsi měla udělat jinak

1,vyzvednout formulář na podání žádosti
2,od všech odborných lékařů,kam chodíš zprávy
3,zprávy se předají Tvé praktické lékařce,která sepíše elaborát,ty ještě pro ni musíš sepsat anamnézu-rodiče,tvoje choroby atd.

A pak teprve toto vše jde na OSSZ,kde to trvá tak 3až 6měsíců a pak Tě vyzvou k dostavení,a teprve pak rozhodnou,takhle jsem to měla já,

takže být tebou udělám to znovu,po roce mě ani už nezvali na kontrolu,pouze si vyžádali zda je stav stejný a napsali mi kontrolu za 3roky,a to já jsem byla ta co důchod nechtěla,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 25. 1. 2012 19:26
TO chany: já jsem sepisovala žádost přímo s úřednicí na OSSZ,dodávala jsem jí veškeré doklady o zaměstnání atd.,bylo mi řečeno,že veškerou zdravotní dokumentaci si vyžádají od obvodního lékaře sami a potom mě pozvou ke komisi a to mělo být do 14 dnů od podání žádosti.Problém je asi v tom,že od nového roku už návrh na ČID nedává obvodní lékař,ale musím si o něj žádat sama.Asponˇ tak mi to bylo řečeno.OL jsem o tom informovala,takže ten čeká až se mu OSSZ ozve.Možná se ke mě zachovali tak,protože asi nemám žádnou hodně vážnou nemoc,ale i s tím co mám je to pro ně málo a jsem vlastně zdravá.Jenže ten co si to neprožil to nikdy nepochopí a nedokážu si představit,že za tři měsíce nastoupím do práce kde na mě nokdo nebude brát ani trošku ohled.Manželovi jsem to říkala a ten se akorát rozčílil jak může někdo rozhodnout od stolu.Zatím mi nic nepřišlo ale už tedˇ jsem z toho hodně vynervovaná.Asi na každé OSSZ to řeší jinak.Jak znám manžela tak ten to jen tak nenechá a začne do toho vrtat,třeba to nakonec dobře dopadne.Nechci doma zůstat úplně to bych se asi zbláznila,ale byla by to asponˇ nějaká jistota.No uvidím.Děkuju za rady a přeju hezký večer.papa
anonym
| 25. 1. 2012 21:11
TO Martina: Martinko zeptám se švagrové je internistka,ale ted je praktická a ta mi to řekne přesně,jak se ted postupuje,to je pro celý stát stejné,jestli chceš písni mi na tento meil hanyjanurova@seznam.cz a já ti vše přesně napíšu,ahojka Hanka
anonym
| 26. 1. 2012 09:32
TO channy: ahojky,tak jsem využila tvůj mejlík
anonym
| 28. 1. 2012 10:30
Prosím o radu .Jsem cca 3 měsíce po hysterekt. a byla jsem úplně v pořádku.Žádné bolesti ani krvácení.První *** byl asi 7 týdnů po operaci a taky bez problémů.Teď po takové době jsem ráno trochu po styku krvácela.Máte někdo takovou zkušenost?nevíte co to může být?
anonym
| 17. 1. 2012 10:31
máte nějaké zkušenosti s menopauzními testy, co prodávají v lékárnách? Nabízeli mi v lékárně švýcarský medismart a pepino, co tedy koupit?
anonym
| 17. 1. 2012 14:12
TO JaFilipka:kdysi jsem si kupovala,abych zjistila jak jsem na tom s hormony,ale stejně přesně ti to určí jen odběr
anonym
| 18. 1. 2012 16:45
TO chany: ahoj Hanko,tak jsem dneska byla u gynekologa a mám na tom zbylém vaječníku cystu 4cm a nad pahýlem ještě nějakou nezhojenou zduřeninu.Doktor mi říkal,že pokud se cysta nevstřebá bude se muset odoperovat,ale zatím chce ještě počkat kvůli hormonům.Museli by vzít i ten zbytek vaječníku.Na kontrolu jdu za tři týdny a rozhodne se co dál,při té operaci by mi upravili i tu inkontinenci nějakou páskou.Říkal,že je škoda,že mi to nedoporučil můj dřívější doktor.No a byla jsem na kontrole i na ortopedii a čeká mě další operace toho mého zatraceného kolena,mám v něm srůsty po plastice vazu a brání mi to v pohybu.Tak to ten rok zase pěkně začíná. .A jak se vede tobě?
anonym
| 18. 1. 2012 19:56
TO Martina: Martinko,jejda jejda,no to bude dobré uvidíš,já už tam mám houby,slpák ,žlučník,vaječníky ,děloha všechno fuč,takže cysty se mi ani nemají kde udělat,jo jedině v ledvinách tam ještě,,,,,,,,,,,no a zatracené koleno tedy,kam ty půjdeš do nemocnice?No já to nechci zakřiknut ,ale jde to,jen to nesmím přehánět s prací,protože pak se vše ozývá,což je u mě problém,protože já jsem tvůrčí typ,takže alespn mauju a šiju,atd.Neboj to se porovná,uvidíš,naše mladá tu přendali z JIP,říkala,že jí je děsně,třetí císař,brali ji i cystu na vaječníku a v děloze má myomy,ale ty nemohly,takže toho má plné kecky chuděra.
anonym
| 18. 1. 2012 20:46
TO chany: já půjdu zase do Opavy,jak na ortopedii tak na ženském jsou tam moc hodní,navíc k primáři na gyndě chodím i na prevenci a v listopadu mě 2x operoval takže přesně ví jak na tom jsem,je to super doktor a moc příjemný.Ortopéd je taky dobrý a také mě už 2 operoval.No nevím asi už to se sportováním nebudu přehánět,ale jenom tak sedět nevydržím.Ted je plesová sezona a mrzí mě,že už druhý rok z ní nic nemám.Hlavně at se mladá šetří a je brzo fit.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53