Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 16. 1. 2012 07:31
Ahoj holky,chtěla jsem se Vás zeptat,jestli máte některá po LAVH problémy s ůnikem moči při kašli,smíchu atd.Já jsem s tím měla potíže už před operací,řešila jsem to cvičením pánevního dna,ale výsledek nic moc.Můj gynekolog ke kterému jsem před operací chodila to nijak neřešil tak jsem si myslela,že se to po LAVH upraví,ale nic.Ted mám nového lékaře,ten mě i 2x operoval,ale je mi trapné o tom s ním mluvit i když je velice příjemný a chápavý.
anonym
| 15. 1. 2012 20:21
Mohu podstoupit hysterektomii,pokud je mi 23 let,nechci mít děti a mám plný invalidní důchod?
anonym
| 15. 1. 2012 22:36
TO magda: Magdalenko,nevím jakou máš diagnozu,ale proč bys dobrovolně absolvovala takhle náročnou operaci,to není sranda?Pokud ze zdr.důvodů nechceš ,nebo nemůžeš mít děti mohou Ti tzv.podvázat vaječníky,abys neotěhotněla,ale na co hysterektomii,vždyt to je strašný zásah do organismu i hormonů atd.Nevím co máš za diagnozu,ale tohle napadlo samotnou Tebe,nebo Ti to navrhl lékař?Nikdy bych nešla dobrovolně
anonym
| 16. 1. 2012 19:51
TO chany: Napadlo mě to samotnou,zdr.důvody za tím nejsou.
anonym
| 17. 1. 2012 08:04
TO magda: Ahoj Magdi,jestli nemusíš ze zdravotních důvodů tak bych ti raději doporučila třeba antikoncepci pokud ji můžeš užívat.Jsi mladá holka a hysterektomie je definitivní a je to velká operace.Já kdybych nemusela tak bych do ní nešla,bohužel jsem neměla na výběr,ale měla jsem to o to lehčí,že už mám děti.Nechci ti nic vymlouvat,ale zkus i jiné možnosti např. nitroděložní tělísko,podvázaní vejcovodů-na tom byla kamarádka,je to sice operace,ale 2 druhý den po operaci ji pustili domů,neměla skoro žádné bolesti.Ležely jsme spolu v nemocnici,já po hysterektomii jsem byla jako placek a ona jako rybička.Tak zkus ještě popřemýšlet,jsi mladá,ale záleží jen na tobě.Přeju ti hodně štěstí a zdraví.M.
anonym
| 16. 1. 2012 07:14
TO magda: Samozřejmě že můžete ale nedoporučuji.Jsou mnohem šetrnější a bezpečnější způsoby jak zabánit početí natrvalo
anonym
| 16. 1. 2012 19:49
TO lékař: Ale já nevím jaké,mohl byste mi je popsat?
lenkaskri
| 14. 1. 2012 14:30
Pro chany: Zkuste na úpravu zažívání přírodní bylinné produkty.Mě osobně tak moc pomohly,že jsem se rozhodla pomoci i ostatním lidem.Díky nim dnes nemusím brát léky na žaludek,astma i alergie.Má dvouletá dcera neví co je to kašel,rýma či jiné nemoci.Starší děti když už je třeba bolí v krku tak po dvou dnech užívání jsou úplně v pořádku a do školy chodí stále,celkem mám čtyři děti.Tím že užíváme tyto produkty,jsme mnohem méně nemocní a když už se u nás objeví nachlazení tak to zvládáme vše bez léků a tím ušetříme nějaké ty korunky.Žiji s dětmi sama a jsem ráda že nemusím chodit do lékárny a k lékaři chodím s dětmi jen na preventivní prohlídky či pro nějaké potvrzení.Produkty napomáhají i na veškeré ženské potíže,také na myomy a cysty ale je třeba si uvědomit že to jsou přírodní produkty a proto se musí užívat delší dobu ale myslím že to naše zdraví za to stojí.Maminka má známého,který je u lékaře sledován s cystami v ledvinách po měsíci přemlouvání mé maminky aby vyzkoušel produkty se rozhodl to zkusit.Nyní užívá třetí měsíc,na poslední kontrole se dozvěděl že cysty jsou o něco menší.Jsem strašně vděčná za každého človíčka kterému produkty napomohou vylepšit jeho zdraví a věřte že každá z vás má tu stejnou šanci jako já.Vždyť pokud se o své zdraví nepostaráte sami,pak za vás to nikdo neudělá a já sama osobně jsem se o tom přesvědčila na vlastní kůži.
Přeji vám mnoho zdravíčka a jak napsala masicka65 i to pozitivní myšlení určitě pomáhá.
anonym
| 14. 1. 2012 17:31
TO lenkaskri:jenže těch přírodních produktů je tolik,že orientovat se v tom je docela těžké.................................................................................................................nevím jaké produkty máte na mysli Vy,ale já jich znám opravdu hodně a kdybych si měla vybrat,nevím,jo čaj z kontyhele,kopřivy atd.to ok,ale jinak bych nevěděla ,pozitivní myšlení to je jasné
anonym
| 20. 1. 2012 19:22
TO lenkaskri: holka , mluvíš mi z duše. Já jsem taky hodně věrná přírodě-přír.preparátům. Celé zdravotnictví je jen o penězích. Potřebují se zbavit léků, tak je cpou i když ti to škodí. Příroda léčí pomalu ale neuškodí. Člověk musí mít výdrž, bo to trvá, než to zabere. Piju byliny každý den, nosím si je do práce. Doposud se mi nepodařilo zvládnout návaly. Počínaje tlakem akonče kostmi, lymf.uzl.atd bylinné přípravky. :-\ Vím, že někdy člověk se bez klas.med.neobejde, a ne všichni lékaři mají kléčbě stejný přístup. Ale už je dost lékařů, kteří uznávají i alternatívní med. Nelze přece jen utišovat bolest a odstraňovat orgány z těla ale je třeba se zaměřit na léčení příčiny. Dalším problémem je, že np. na rakovinu bylo objev. spustu léků, ale nějak je nemůžou zařadit . Proč ? Farmac.prům. potřebuje na nemoc.vydělávat prodejem léků, které ničí jiné věci v oragnizmu. Je to nekonečný příběh. Ale už dost s tím mým výkladem. Mějte se fajn, tu sněží, skoro je vánice. Zítra jdu do práce. V únoru mě čeká CT, kontrola a tak dokola. paaaaaaaaaa
mysicka65
| 13. 1. 2012 22:20
Pro Mumu a všechny co mne podpořily. Pomalu to bude rok co jsem po LAVH a musím říct, že loni touto dobou jsem byla totálně vyřízená a moc mi pomohla tato diskuze. Dneska jsem v pořádku, je mi dobře a cítím se skvěle. Je pravda, že jsem poctivě dodržela vše co mi primář řekl - žádné těžké věci nejdřív jen do 2kg pak do 5kg a přiznám se, že ani dneska nic těžšího pokud možno nenosím mám doma 3 chlapy , Už zas sportuji a je to fajn i jsem zhubla. Všem moc držím palečky a hlavně pozitivní myšlení i to pomáhá
anonym
| 22. 1. 2012 12:46
TO mysicka65: Protože mě čeká hysterektomie, chci se zeptat, za jak dlouho po operaci jste sportovala a jaké sporty provozujete.
mysicka65
| 23. 1. 2012 20:13
TO alys: Tak zítra 24.1.to bude přesně rok co mne operovaly. Přiznám se, že se sportem jsem začala hódně pomalinku a stále nedělám vše co předtím, protže mám skvělého primáře co mi již několikrát za život moc pomohla plně mu důvěřuji a proto jsem se držela jeho rad a nic nepokoušela. Půl roku jsem nezveda nic co by bylo víc jak 3 kg a i dneska víc jak 5 kg nenosím a nezvedám, pravdaje že nemusím . Tak že o prázdninách - červenec srpen jsem na dovolené chodila na aqua zumbu a po pravdě cvičila jsem jen to co mi nedělalo problém, např, u něčeho mne táhlo břicho a tak jsem to vynechala. Až na podzim trochu kolo, teď už docela pravidelně na rotopedu a už jsem byla před vánoci a i teď lyžovat a od ledna tedy po roce chodím na bodyforming a už se těším na jaro na brusle. Vím, že některá děvčata tady začala už třeba i dřív se sportem, ale já se držela toho co mi řekl doktor a jeho slova co je to rok života to přece vydržíte, ale zdraví je jen jedno a to za to stojí měl pravdu, jsem v púohodě a snad to tak i dlouho bude.
anonym
| 13. 1. 2012 21:21
Martinko a Jani,no tak jsem absolvovala krev,mč,sono,labor.budu mít v ondělí na sonu bublinu žlučovodů a podrážděnou slinivku,tak jsem nafasovala léky a prý dietka a klídek,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hahahaha klídek

jinak holčiny mám dotaz gynekoložka mi řekla,že si mám koupit globule na srovnání mikroflry ,nebrala jste to něktará,šla jsem pro to do lékárny a asi jsem spletla název,koukala na mě jako na trdlo,mělo to být něco na vkládání 2x týdně?Tak nevím nějaká Mirena C,hledala jsem to na netu ale nic,co Vy jak je
anonym
| 13. 1. 2012 21:42
TO chany: Já se teda cítím opravdu úplně dobře, už ani nevím, že mi něco dělali Psala jsem dotaz přimáři, co mě operoval, kdy konečně můžu pořádně začít sportovat, tak mi odepsal, že prý od února, no už aby to bylo, protože se cítím jak otesánek
Co se týká těch globulí na srovnání mikroflory, tak to opravdu nevím, co to může být...Já jsem po antibiotikách brala probiotika na srovnání střevní mikroflory, které jsem si z vlastní iniciativy kupovala v lékárně, ale to je asi úplně něco jiného
Jinak začínám řešit tu adopci, dnes jsem byla na sociálce pro papíry, tak uvidíme, jak to všechno dopadne, já doufám, že snad dobře!! Zdravím všechny tady a přeji krásný víkend!
anonym
| 16. 1. 2012 07:33
TO chany: Ahoj Hanko,tak ti držím palečky,aby ty výsledky dneska byly co nejlepší.Pak napiš jak jsi dopadla.pa
anonym
| 16. 1. 2012 12:05
TO Martina: Martinko,výsledky dobré,a s tou močí ,když jsem hodně napitá se mi to stává také,jinak dnes se nám narodilo 8vnoučátko,tak mám radost,že vše dopadlo dobře.A jak je jinak?
anonym
| 16. 1. 2012 12:28
TO chany: tak to je krásné a co máte?Právě,že se mi to stává už asi 2 roky a to ani nemusím být moc napitá,v práci se mi to stávalo často,hlavně při zvedání těžkých předmětů.Bohužel dělám na obráběcí dílně takže je to hodně fyzická práce a musím spoléhat sama na sebe a nikdo mi nepomůže.Už jsem i cvičila na posílení pánevního dna,ale moc to nepomáhá.Gynekolog ke kterému jsem chodila to nijak neřešil,prý jsem na to ještě mladá abych měla takové potíže.Ted mám nového gyn.tak mi snad poradí co s tím.Je to nepříjemné,připadám si pořád mokrá.No jsem zvědavá co mi doktor řekne ve středu,pořád se mi to nějak komplikuje. Jinak u nás pořád chumelí,ještě že nemusím do práce.Z okna se na to pěkně dívá,ale už bych potřebovala mezi lidi,ale zatím bych to v práci asi nezvládla.Tak se zatím měj hezky a užij si vnoučáta.pa
anonym
| 16. 1. 2012 13:40
TO Martina: Martinko určitě to dr.řekni,dá se s tím něco dělat,no je to holčička Alenka,oni už mají třetí,první umřelo,tak kloučka 5,holčičku 3 a tohle bylo neplánované,trochu se narodila dřív,od čtvrtka byla v nemocnici,dnes císařem,ale hlavně,že je vše v pořádku.Tady zima nechumelí,ale neutulno nepříjemno,H
anonym
| 16. 1. 2012 13:55
TO chany: tak přeju Alence do života hlavně štěstíčko,zdravíčko a at vám dělá jenom radost.
anonym
| 9. 1. 2012 23:01
Martinko,neřeš to a podej,a nic si nevyčítej,neni to žádná ostuda a je to nemoc jako každá jiná,nevidím jediný důvod proč by ti ho neměli dát,i když nečekej zázraky.Ale já už jsem se s tím vyrovnala,že ho mám,nejdříve jsem to hrozně obrečela,ted ,když je mi dobře tak ještě doučuju a tvořím.Držím palce ,vždyt toho máš za sebou hodně špatného.
anonym
| 12. 1. 2012 11:34
TO chany: ahoj Hanko,tak jsem byla dneska na ossz a tu žádost o čid si teda podám,ale musím to stihnout ještě příští týden,protože 22.ledna mi končí už prodloužená podpůrčí doba a i o tu si musím ještě podat žádost.Velké iluze si nedělám,ale za pokus to stojí.Znám spoustu lidí,kteří mají čid jen proto,aby nemuseli do práce a ještě se tím chlubí,protože jim nic není.Co já bych za to dala,chodit do práce a nemít strach,že se zase vysypu.No snad to vyjde,zatím se měj,pa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53