Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 15. 10. 2011 22:06
Rozalin,,,,,,,,,,,,,,,,,,já vyzkoušela 3 přírodní preparáty,ale ,kdyby to byly jen návaly,pohoda,u mě bohužel nastala totální nespavost,nonstop bolení hlavy a motání se,unava.Vydržela jsem to měsíc a pak šla k doktorce,mně zase řekli na sobě tři nezávisle,že je to nejmenší zlo z hormon.léčby,samozřejmě,že bych nejraději nebrala nic,to je jasné,ale bohužel to fakt nešlo,také jsem si přečetla leták,já měla i šíleně rozhozený tlak atd.Opravdu už jsem nevěděla co dělat.Takže nevím,samozřejmě neberu plnou dávku,ale půlku toho co mi řekla.No a také doufám,že se nebudu mazat pořád,zatím je to 2 měsíce.Ty máš také uplně vše pryč?
anonym
| 13. 10. 2011 17:57
Susan já vím,vše vyzkoušené,ale marně,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no ale hlavně at mám
v pořádku nadále histologii
anonym
| 15. 10. 2011 19:43
TO :chany, taky mi dr.předepsala oestrogel, jak jsem ho koupila, tak jsem ho vyhodila do koše, po přečtení, co je následkem ...Po kontrole u druhého lékaře, bo jezdím ke dvěma, mi bylo řečeno, co dělám s oestr., když jsem řekla, že jsem ho vyhodila do koše....Pan dr. sdělil, že jsem udělala zprávně, že mi to vůbec nedoporučuje. Jen přírodní preparáty. Měla jsem adenokarc. Ptáš se , jak probíhají kontroly - odběr krve a kontrola, jak u gynek. ultrazvuk, po roce mi dělali CT , po půl roce mamogr. Návaly mám , vím , že přírodní prepar. jsou slabé, ale hormony bych nebrala. Je to rok a půl a stále mám návaly. Určitě hormony zaberou hned ale člověk si musí vybrat zlatou střední cestu a vytvořit si vlastní názor. Krom návalů nemám prozatím problémy, až na zánět moč.měch., který mi začal jak jsem byla v lázních. Brala jsem antibiotika, i když jsem odpůrcem tohoto postupu. Zánět ustal-myslím si, že antibiotika ho pouze tzv. uspala. Po dovči znovu nastal. Už antib. nebudu brát, byla jsem u léčitele, kterého navštěvuji od operace a ten mi předepsal....paaaaaaaaa mějte se všechny fajn, vy nové nepřetěžujte organizmus, nestojí to za to.
anonym
| 13. 10. 2011 16:34
Jakmile se umyju sprcháčem tak mě svědí dole a pálí,kakže jedinně max.Dove mýdlo.Jinak já tedy bohužel přibrala,a břicho nesplasklo,jak jsem si myslela,že když v něm nic nemám,že splaskne.A nejím rozhodně víc,spíše naopak,ale myslím si ,jestli to není po hormonální masti,nevím,máte někdo zkušenost?
A snažím se i cvičit,ale žádné zázraky se nedějí.
anonym
| 13. 10. 2011 17:34
TO : Chany.... na intimní hygienu je nejlepší používat speciální přápravky, je jich v drogériích i lékárnách spousta.. Maj tu správnou kyselost, aby byly dobře snášené. Zkus to.. Mám jenom dobré zkušenosti.
anonym
| 13. 10. 2011 16:22
zdravím,je tu někdo tak 6týdnů po hyster.řezem,jen děloha.stále mám velké břicho a takové na dotek necitlivé?jinak mám normalní váhu,doktoři tohle neřeší,hlavně,že jizva je o.k,nějaké cvičení?masáže?
anonym
| 13. 10. 2011 13:57
Tak Vás tu čtu,každý jsme asi jiný,já byla na celkové hyster.řez od pupku dolů,brali mi lautr vše,včetně uzlin v tříslech,a 8den jsem šla domů z hadicí z moč.měchýře přes břicho,takže jsem v podstatě nemohla dělat nic.No tak asi po měsíci,už to začalo být lepší,po 3 měsících mi plně došly hormony v těle a doktorka nasadila Oestrogel.Jinak jsem ted 5měsíců po operaci ,no a že bych byla uplně jako před tím,to tedy ne.Snažím se dělat vše,ale asi oslabený organizmus operací už chytil průdušky,takže byla atb,jinak mě čekají kontroly,no tak snad to bude dobré.Běda se vykoupat a použít sprcháč,ani omylem,takže jen sprchovat čistou vodou.Tak všem přeju at je Vám dobře a hlavně se šetřete,fakt nic netahat.
anonym
| 13. 10. 2011 15:33
TO : Chany. Zdravím a mám dotaz, proč nemůžeš použít sprcháč?? Jinak držím palce, ať kontroly dopadaj jen dobře a Ty se cítíš čím dál líp.
Susan591
| 13. 10. 2011 11:47
Ahoj všem, dnes je to 3 týdny od operace, brali mi řezem od pupíku dolu dělohu a vaječníky. Operace byla trochu komplikovanější - trvala 3 hodiny. Poctivě jsem odpočívala, protože mám stále nezhojený otvor v jizvě, až včera a dnes jsem začla trošku něco doma "šolichat. Jenže po 20 minutách jsem se úplně vyřízená svalila do milované postýlky. Hrozně mě jakoby táhne dolu břicho, bolí záda a nohy.... Taky se začnu silně potit... A to jsem opravdu nědělala nic extra, včera uvaření bramboračky a šunkafleků a dneska trošku srovnání věciček v koupelně a umytí umývadla... na vanu si netroufnu. Tak si začínám připadat docela nemožně... Jaké máte zkušenosti s rekonvalescencí po břišní hysterektomii??? Diskusi si sice průběžně pročítám, ale přímá reakce je určitě lepší. Jinak všem po přeji brzké uzdravení a všem před držím palce, ať to co nejlépe zvládnou. Zuzana
anonym
| 13. 10. 2011 12:09
TO : Ahoj Susan591, jsem po stejné operaci dneska 7 den teprve zítra jdu na stehy a jsem naprosto v pohodě ... snažím se nic nedělat, ale dneska jsem normálně vařila tak cca hodinu u plotny, domácí práce zatím nedělám, ale to umyvadlo jsem také zmákla a wc (co si budeme povídat nikdo to neumí jako já ...) Jinak jsem to dneska asi trošičku přepískla protože zrovna před chviličkou jsem maličko krvácela při močení a to je prvně od operace nu snad to bude v pohodě už dneska budu jen sedět a ležet. Zítra jdu na prohlídku první po operaci tak doufám že jsem nic nezbabrala. Jinak mne tedy nic nebolí právě je mi až moc dobře a tak mne to láká doma něco dělat..
anonym
| 13. 10. 2011 13:17
TO : Iva Ahoj Ivo, díky za reakci na můj příspěvek. To jsi dobrá, že 7. den už takhle finguješ, jen to nepřepískni, at si neublížíš.... Mě z nemocnice pustili teprve 11 dní po operaci a to jsem docela musela smlouvat. U mě je asi největší problém ta otevřená rána- Jinak se cítím taky fajn, dokonce i psychicky to zvládám dobře. Je mi 52 let.
anonym
| 13. 10. 2011 13:31
TO :Susane591 mne je 49 asi jsem měla štěstí a moje tělo se s tím lépe popralo, hlavně dej pozor ať se to do rány něco nedostane a neudělá se nějaký píštěl to by bylo určitě zlé. Vyzkoušej najít nějaký babský recept na hojení většinou to zabírá. Já jsem po operaci nasadila wobenzin sice někdo chválí někdo kritizuje, ale já myslím že otok břicha jde dolů.
Teď už jsem ale zalezlá zase v postýlce snoťáken a odpočívám.
anonym
| 13. 10. 2011 15:29
TO : Iva
Dojíždím každý druhý den do nemocnice na převazy, kde se mi o ránu starají, nemůžu si tam zatím nic sama dávat, je to ještě dost hluboké a ošklivé. Hlavně nesmím máčet, takže sprchu mám jen za odměnu . Jinak Wobenzym beru taky a opravdu břicho krásně splasklo a i jizva tam, kde drží je pěkně zhojená. Tak uvidím, zítra se jedu zase ukázat. Byla jsem dnes na procházce, na půl hodiny, břicho bolelo, ale dá se to vydržet. Odpočívám taky v posteli s noťasem . Ještě, že je máme
anonym
| 13. 10. 2011 15:42
TO : Susane591 tak to moc držím palečky aby se vše rychle zlepšilo. Každá komplikace otráví den .... jo noťásky jsou takto fajn člověk si nepřipadá tak i isolaci
anonym
| 13. 10. 2011 09:41
Ahoj všem, tak jsem doma. Dnes 6. den po hysterektomii vaginálně, vše OK. Krvácení žádné, návaly také nemám, jen cítím každý pohyb střev a někdy je to fakt krutý. Včera, když jsem přišla domů, tak jsem se snažila po tom týdnu doma něco udělat, asi jsem to přetáhla, večer bolesti, zimnice. No dneska už pohoda, takže PC je nejtěžší dnešní moje náplň. . Všem bezproblémové hojení.
anonym
| 13. 10. 2011 09:18
Ahoj všem jsem hrozně ráda,že jsem našla tuhle diskusi,jsem pátý týden po hysterektomii vaginální cestou a pořád docela dost špiním nebo i se objeví i trochu krve břicho skoro nebolí nemáte s tím někdo zkušenosti mám trochu strášek, děkuju moc pokud se mi někdo ozvete ahoj Zdena
anonym
| 13. 10. 2011 09:10
Ahoj,
operace je z mnou. Byla řezem od pupíku dolů a přišla jsem o vaječníky a dělohu. Operace není nic extra a den po je docela mazec, ale vše se dá zvládnout za pomocí léků....... jen se člověk nesmí bát o ně říci. Pak už to bylo super a 5 den jsem šla domů dneska jsem 7 den po operaci doma v pelíšku a nic mi neschází. Díky radám tady nic nedělám (nerada bych v budoucnu šla na plastiku). Takže všem co se bojí ... bála jsem se také... je to sice zákrok náročný, ale naprosto v klidu zvládnutelný. Takže jupííí.

Ještě se trochu děsím přechodu gynekolog mi nenapíše hormony protože mám v prsou nějaké cisty takže snad to zvládnu i bez toho. Zatím tedy dobrý, ale 10 dnů je asi málo na srovnání. Takže nyní tady studuji co to dělalo s vámi.

Přeji krásný den.
anonym
| 11. 10. 2011 11:24
Zdravím Vás milé dámy,31.10. jdu také na hysterektomii.Už jsem tady psala a všem děkuji za rady.Mám ještě jednu otázku,mám problém i s unikem moči při kašli,smíchu a větší námaze atd.Pan doktor mi řekl,že by se to dalo upravit při té hysterektomii nějakýma páskama.Máte s tím někdo zkušenosti.Pokud by se to neřešilo nemůže se inkontinence zhoršit po hystero.Je mi 36 a nechce se mi pořád chodit s vložkama.Moc děkuju M.
anonym
| 11. 10. 2011 12:18
TO : Martina
Já měla operaci na úpravu inkontinence páskou před 4 lety, od té fobyx jsem byla bez problémů. 22.9. letošního roku jsem podstoupila hysterektomii, páska zůstala zachována a kromě bolestivějšího močení což prý je po operaci normální, nemám s únikem žádné problémy. Doporučoala bych nechat si to udělat při jednom, pokud Ti to nabízí. Budu držet palce, ať se vše zdaří. Zuzana
anonym
| 11. 10. 2011 12:42
TO : Zuzana
Děkuju za radu,budu ráda až se vše konečně upraví a já budu konečně v pohodě a bez vložek.Přeju Ti hodně zdravíčka.Martina
anonym
| 12. 10. 2011 22:16
TO : Martina
Všechny tady moc zdravím.
Také jsem měla problémy s inkontinencí, při hysterektomii mi udělali i úpravu močového měchýře. Teď jsem 7 měsíců po operaci a je to v pohodě - únik moči vůbec žádný ani při kýchání! Jinak všem, které se bojíte této operace musím říct, že se to dá zvládnout úplně v pohodě. Mám srovnání s operací tlustého střeva - tu jsem absolvovala před rokem a ta byla tedy daleko horší - týden na JIPu, potom ještě 2 týdny na oddělení. Půl roku potom chemoterapie, ale všechno se dá zvládnout - hlavně že je všechno špatné pryč!
anonym
| 13. 10. 2011 06:59
TO : Anonym
Krásné ráno všem,děkuji za povzbuzení,operace se sice bojím,ale na druhou stranu se těším až potíže,které mám ted ustanou .Už jsem z toho unavená,bez prášků od bolesti se to dá vydržet jen na chvíli,k tomu šílená únava a nesnesitelná menzes.Však to znáte.Přeji Vám hodně štěstí,umím si představit jak Vám bylo po operaci střeva,protože kamarádka ji v červnu podstoupila také a nebyl na ni moc hezký pohled.Ted chodí na chemu a ta jí také dává zabrat a to je jí teprve 42.Takže raději asi tu hysterektomii,ale každá jsme jiná.Jak čtu tuto diskusi,hodně mi to dodává odvahu a sílu.Říkám si,že mnoho z Vás milé dámy je na tom podstatně hůře než já a když jste to zvládly Vy tak já také. Všem Vám držím palečky a přeji hodně štěstíčka a hlavně zdravíčka.M.
anonym
| 9. 10. 2011 22:57
Rozalin já myslela fyzicky ,jako co Ti dělají?Jsem po celkové hysterekt.,uplně se vším,včetně uzlin,histol.byla s dobrou prognozou,ted mě čeká teprve první kontrola a jelikož tam mám vítr v břiše,nemám slepák,žlučník,vaječníky,vejcvody,dělohu,uzliny,tak si říkám,jak mě budou vyšetřovat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,tak jsem to myslela a jak dlouho budeš chodit co 3 měsíce ,proč tak často???????????
anonym
| 9. 10. 2011 13:33
Rozalin prosím jak probíhají kontroly?

Afr..............to je hezké jak popisuješ ,jak k Tobš byli skvělí v Hradci,,,,,,,,,,,,závidím,tohle já bohužel o Praze říct nemůžu,všem přeju at je fajn
anonym
| 9. 10. 2011 18:38
TO : hojky, channy kontroly O.K. i když já s postupem času říkám, že základ je tvůj organizmus, jak je na tom. Kontrola ti pouze odhalí něco...a to něco se asi jinak neléčí jen chemou , nebo ozářkama. O novější metodě nevím. Tak mě to dost mrzí, že známá, která chodila na kontroly pravidelně, po zjištění po 10-ti letech - chemy a dnes už není.... Záleží holka asi jen na nás samotných, a hlavně na psychice a stresech. Stresy to je to nejhorší asi, co to může znova rozjet. Prozatím jsem tzv. dobrá, chodím do práce a snažím se obohacovat život jen kladnýma věcma, ale vždy to nejde. Napiš , jak ty... pa a vesele s úsměvem podzim je nádherný, když jsme zdravé. Nedívám se moc dopředu, zpět taky ne, důležitý je pěkně a klidně prožitý dnešek. Rozalin
anonym
| 8. 10. 2011 15:37
Ještě jednou díky zakladatelkám a přispivatelkám této diskuze . Přeju rychlou rekonvalescenci všem o operaci a těm co to mají před sebou držím palečky.
anonym
| 8. 10. 2011 17:35
to jsem ráda, že ti to Afire tak dobrze dopadlo, dlouho jsem nebyla v této disk. V té staré formě disk. jsem byla přihlášena, a jak to změnili, tak mi to nějak nejde. Tak se všechny mějte-přijela jsem z dovolené. Prozatím mám kontroly co 3 měsíce i když už to je rok a půl po operaci pa Rozalin
anonym
| 8. 10. 2011 15:35
Ahoj holky, hlásím návrat z nemocnice. Jsem 4 den po vaginální hysterektomii. Cítím se dobře, nemám bolesti. Za svj stav bezdiskuzí vděčím skvělé péči v hradeckém Sanusu. Po 24 hodinách první kroky, další den odpojení cévky, vyjmutí drenu a bez léků na bolest jsem již od 3. dne . V podstatě jsem od probuzení z narkozy neměla žádné bolesti ani nevolnisti. Injekce a léky na vše (nebo proti všemu?) na embolii, proti bolesti, na spaní, antibiotika a desítky infuzí s vitamíny, minerály a enzymy. K tomu skvělý přístup doktor a sester a prima spolupacientky na pokoji. Přesto jsem nesmírně šťastná, že jsem doma a v takovémto stavu.
anonym
| 7. 10. 2011 19:10
Díky za odpovědi.Tak já mám ještě nějaký čas alespon doktor mi řekl že to není až tak akutní takže to vidím na začátek roku nebudu si letos kazit Vánoce sobě a hlavně dětem.
anonym
| 5. 10. 2011 06:10
Ahojky. Jsem 7 týdnů po celkové hysterektomii,obrovský myom. První dny po operaci byly náročné, ale dnes jsem v pohodě. Kromě návalů žádné potíže nemám a doufám, že to tak zůstane. Tato diskuse mi pomohla před nástupem do nemocnice.Operaci jsem prodělala v Ostravě ve vítkovické nemocnici u pana primáře Mantiče. Musím říct ,že se starali vzorně, děkuji jim tímto. Všem držím palce, nebojte se.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
14. 6. 2025 07:11
14497
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
14. 6. 2025 07:51