Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

hysteroktomie
channy
| 10. 5. 2011 20:02
Je mi 55,dnes je to přesně 3 týdny co jsem prodělala celkovou hyster.,řez od pupku dolů,vzali mi dělohu,vaječníky,vejcovody,uzliny i v tříslech,,,,,,,,,,,,,,,,,no musím říct,že to byl zážitek,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
mám dotaz na jednom místě napravo mě to dost bolí,a běda ,když jen trochu něco dělám ojojjjjjjjjjjjjjjj,jinak nemůžu sedět pořádně,ležet,chodit celkem jde,jediná utěcha,že histolog.ok.Zažila jsem slepák,žlučník,autonehodu a3porody,toto nekromisně vede,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,holky také Vás břicho bolí po 3 týdnech je to normál????????????????
hysteroktomie
channy
Je mi 55,dnes je to přesně 3 týdny co jsem prodělala celkovou hyster.,řez od pupku dolů,vzali mi dělohu,vaječníky,vejcovody,uzliny i v tříslech,,,,,,,,,,,,,,,,,no musím říct,že to byl zážitek,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
mám dotaz na jednom místě napravo mě to dost bolí,a běda ,když jen trochu něco dělám ojojjjjjjjjjjjjjjj,jinak nemůžu sedět pořádně,ležet,chodit celkem jde,jediná utěcha,že histolog.ok.Zažila jsem slepák,žlučník,autonehodu a3porody,toto nekromisně vede,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,holky také Vás břicho bolí po 3 týdnech je to normál????????????????
hysteroktomie
channy
simona21
dadalo
| 9. 5. 2011 21:34
Ahoj, já jsem po operaci 2,5 měsíce, bolesti břicha ani moc nemám, spíš sem tam ho cítím, ale řekla bych, že je to srůsty. Mám malé miminko chlapečka 7 měsíců, který má 8 kg, takže ho zvedám a asi to bude v mém případě i tou námahou. Spíše mě trápí, že mě dost bolí kostrč a sem tam v tříslech... Nemáte někdo podobné problémy? Prostě po celém dni mám večer problém si sednou na židli, zvednout se, ohnout, prostě tu kostrč pořád cítím. Je to opravu nepříjemné Zdravím všechny Dada
simona21
oliva
| 9. 5. 2011 17:19
Ahoj,jsem 6 měsíců po operaci.Dnes jsem byla v nemocnici na kontrole a ptala se na bolesti.Mám je zrovna jako ty i ještě teď.Vždycky trvají pár dní a pak mám pokoj.Pan doktor říkal,že je to normální.Po každé operaci ( zásah do organismu )můžou být srůsty.Pa Oliva
bolesti
Simona21
| 9. 5. 2011 12:58
Ahoj ženy, ráda bych se zeptala těch, co už to mají za sebou....jsem 3,5 měsíce po operaci...někdy se břicho rozbolí na 5 - 7 dní, postupně bolest odeznívá....ráda bych se zeptala, jestli to máte některá také, nebo jestli je to špatné ...díky
pro loja
tana01
| 7. 5. 2011 17:46
Mám SPd z břicha, zavedené kvůli píštěli v močovém měchýři, který ústí v pochvě,Píštěl je bohužel u ústí močové trububice, takže se stává, že cévka nepodchytí vždy vše, už jsem s tím byla několikrát na kontrole , to se nedá uhlídat. Doktor naposled řekl uspokojivé, kontrola za 14 dní. Jen jsem chtěla oslovit někoho, kdo má podobné potíže po hystrerektomii.
jtakys
sayma
| 7. 5. 2011 12:06
Ahojky. Ono taky asi záleží na věku, kolik ti je. Pokud to máš potvrzené z více míst, tak bych řekla, že doktoři vědí, co říkají. A mezi námi, stejně nás ten přechod čeká, takže obě budeme zkoušet, co si můžeme z hormonů dovolit a co ne. Mě včera uschopnili a v pondělí už se naplno zapojím do práce. Operace ti určitě dopadne dobře. Držím moc palce a určitě napiš. Drž se.
pro tana01
loja
| 7. 5. 2011 11:33
Moč ti nemůže odcházet pochvou, vyústění močového měchýře je kousek vedle, ale jestli ti moč odtéká mimo cévku, měla by sis ji nechat vyměnit, pokud je zavedena správně, musí moč odtékat jen cévkou. Nic by ti na to neměli říct. V práci se nám to také stává, u nás mají cévky většinou muži a tam zavádí cévky jen lékaři. Pokud se stane, že moč odtéká kolem cévky, okamžitě jedou do nemocnice na přecévkování.Jinak ta moč může narušovat okolní kůži.Měj se
hysterektomie
jtakys
| 5. 5. 2011 15:48
Ahoj saymo,byla jsem na konzultaci u jiného lékaře,řekl mi to,co moje gynekoložka,dát pryč i ten zbytek vaječníku,často se tam prý vyskytuje rakovina a ani při častějších kontrolách se to ultrazvukem nepozná. Je prý řada hormonů,chce to vyzkoušet. Na přírodní preparáty jsem se ptala,je to jako smažit řízek na induloně - jde to,ale za moc to nestojí. Už se mi to blíží,nastupuju 9.5. ,pak se ozvu.
jtakys
sayma
| 2. 5. 2011 21:52
Ahoj, měla jsem také trombozu, navic mám mutaci MTHFR faktoru, takže já bych měla podobný problém s hormony jako ty. Mě ale naštěstí brali jen dělohu. Já osobně bych volila vaječník ponechat, pokud je to možné a je v pořádku. Dnes už snad existují doufám přípravky, které bychom mohly brát i my, ne? Zkus si pročíst starší příspvky, třeba se o tom některá z holek zmiňuje. Držím palce
píštěl po hysterektomii
tana01
| 2. 5. 2011 08:59
Prosím o zkušenosti: 5 týden po celkové hysteretkomii 8.3.2011 mi diagnostikovali píštěl v močovém měchýři. V současné době jsem doma, mám zavedenou cévku, bohužel, funguje jen občas a občas moč odchází pochvou. Dirka je malá 4mm, podle doktorů předpoklad, že se zahojí sama, ale zatím nikdo neřekl za jak dlouho, Děkuji.
hysterektomie
jtakys
| 27. 4. 2011 19:20
Ahoj všem. Mám před sebou operaci odstranění dělohy. S tím jsem srovnaná.Jen nevím,zda souhlasit i s odstraněním vaječníku. Už mám jen jednu polovinu levého, pravý už byl odstraněn. Kvůli tromboze nebudu moci brát hormony. Třeba máte i s tímhle zkušenosti. Díky J.
tinulince
mindda
| 23. 4. 2011 14:23
Diky za radu, ale já to řešila s gynekologem , jestli to může být po operaci a on řekl, že je to normální, že mi ještě pracuji hormony, že to zase přejde. Ono to už 2krát přešlo, ale zase se to opakuje, a to začalo až rok po operaci , do té doby jsem nic takového neměla.Nevím také jestli potřebuji nějaké doporučení, nebo zda se mohu objednat sama, ale ny gyndu jdu v květnu, tak mu o tom ještě jednou řeknu, a nechám se tam odeslat. Přeji hezké velikonoce.
Mindo,
Tinulinka
| 22. 4. 2011 11:17
nechápu, proč to řešíš s gynekologem. Žena trpící mastodynií (bolestí prsou) patří do mamární poradny.
bolest v prsou
mindda
| 18. 4. 2011 10:01
Ahoj holky, byla jsem na těchto stránkách před 2ma lety, jsem po hysterektomii , ale vajíčniky mi nechali. Je mi 43 a od podzimu mě trápí bolest v prsou, gynekolog řikal , že je to normální, že ještě pracuji hormony, mě je to nepřijemné, nemohu si na masáži lehnou ani na břicho, a tím je vám taky jasné, že nemám ani chuť na ***, jelikož je mi to neoříjemné. Prosiím a pomoc, má někdo stejnou zkušenost a mohl by poradit? Přeji všem pisatelkám hezký den. Minda
jasminka1
sayma
| 17. 4. 2011 17:07
Ahoj, přesně, studené nohy a pravou ruku, když mě začně brnět. Stálý pocit vnitřní zimy. Je ale pravda, že to mám převážně, když si lehnu, takže mě napadlo, že by to mohlo být od zad, jelikož nejsem zvyklá se takhle válet, jako jsem to dělala po operaci. Pomáhají ti ty masáže?
pro saymu
jasminka1
| 17. 4. 2011 10:21
ahojky,mám co ty,začalo to 2 měsíce po operaci LAVH,doktorka mě poslala na neurologii,čekala jsem 2 měsíce a po prohlídce mi řekla primářka,že to je následek po operaci a hlavně páteř,máš bloklý nějaký nerrv,tak chodím na masáže zad a krku,stále jsem měla studené nohy i ruce
brnění nohou
sayma
| 16. 4. 2011 20:23
Ahoj holky, měla jste některá po LAVH (jsem necelé 3 týdny po o) brnění nohou? Mě to začalo asi týden po, pouze pravá noha, ale teď už mi brní obě nohy, někdy i pravá ruka a mám v nohách pocit chladu, stále studené. Máte s tím některá zkušenost? Děkuji za reakce
dadalo
Jessi
| 14. 4. 2011 20:43
Ahojky asi je rozdíl v každé z nás.Co můžem zvedat.Já se celkem bojím.Před operaci mě doktor upozorňoval na dlouhou dobu,tak jsem zvědavá jdu v pondělí.Děcka nezvedám,ale přebalují nadzvedávám a tahám po zemi jak nám všude utíkají.Nemáš to jednoduché z miminem.Nedonošené a 8kg.Znám ty naše trojčátka byly taky nedonošené a v devití měsících mají 10kgBuď na sebe opatrná.
dadalo
sayma
| 14. 4. 2011 14:26
Ahoj, děkuji za info. Je super, že je ti už dobře a to občasné bolení břicha asi mít budeme delší dobu. Já se snažím tak nějak již fungovat, ale nepřeháním to. Trochu problém je, že potřebuji co nejdříve do práce, naštěstí tam nic nebudu tahat, tak uvidím příští týden na 3 týdenní kontrole po o. Opatruj se.
Jessi, sayma
dadalo
| 13. 4. 2011 19:36
Ahoj, chci se s vámi podělit o zkušenosti se zvedáním těžkých věcí po LAVH. Mám po operaci 7 týdnů, musela jsem ji absolvovat po komplik. předčasném porodu císař. řezem, kdy zjistili vrostlou placentu a vrostlé zbytky se neodloučily .... Prvních 6 týdnů jsem měla na pomoc babičku, aby mi pomáhala se mininkem, které i když bylo nedonošené, tak teď v půl roce má 8 kg... Teď už jsem na něj sama, takže ho musím zvedat, ale dělám to s rozmyslem a opatrně. Na kontrole cca 3 týdny po operaci mi doktor řekl, že mohu pomalu začít běžně fungovat a že se nemusím bát, že bych měla problém s poklesem pochvy, neboť jsem ani jeden porod neměla přirozeně, kde ten pokles může nastat. Takže malého zvedám a dělám lehké domácí práce, ale stejně se bojím, abych si něco nepřivodila. Jinak se po operaci cítím dobře, bříško občas cítím, ale to je asi tím, že člověk něco dělá... Takže asi vše začít dělat pomalu, opatrně a rozmýšlet, co je jak těžké! Přeji hodně zdraví Dada
Jessi
sayma
| 12. 4. 2011 22:58
Ahoj Jessi. Já bych právě ráda cvičila, s močákem jsem mla taky trochu problém, nešlo ještě o únik, ale měla jsem dělohu váhově 7x težší, utlačovala mi močák, takže jsem měla stále pocit, že musím a v noci jsem třeba 7x vstávala na wc. Proto bych raději cvičila preventivně, ale právě nevím, jestli můžu. Když jsem četla, že si po 14 dnech jezdila k dceři pomáhat, tak bych už taky pomalu mohla začít něco dělat. Partner je super, hodně pomáhá, děti mám už velké, 17 a 13 let, takže pohoda. Starší dítko je navíc se mnou doma, má zánět dutin, tak se tady spolu válíme. Jsem zvědavá, co se dozvím za týden na kontrole
sayma
Jessi
| 12. 4. 2011 20:57
přečetla jsem to Kegelovo cvičení je to nastejno.Já mám cvičení na DVD od Teny.Je to podobné.Já jen,že jsem to v nemocnici nedala.nešlo mi nic jakoby vtahovat.Za tak krátkou dobu je to bolavé a nešlo mi to.Možná cvičit nemusíš,já měla problémy i s močákém.Děloha mi stahla sebou všechno dolů.A neudržela jsem moč.
sayma
Jessi
| 12. 4. 2011 20:17
já taky špinila celkem dlouho asi necelé dva měsíce ,jen chvíli mám klidek.A to nevím co se jěště objeví.Přesně jak píšeš,taky bych chtěla mít průhledné břicho. Neboj dva týdny je krátká doba odpočívej pokud můžeš.Já se ptala tehdy doktora jestli můžu zvednout aspoň 1-2l polévky a on mi řekl,že nic.a to nic je do teď,tak nevím co mi řekne toho 18..na kontrole.Jinak jsem 14dní po operaci začala jezdit k dceři pomáhat k dětem-vnoučátkům má 9.měsíční trojčátka.nemohla jsem jí nechat samou.Nic prozatím těžkého jako děti nezvedám ale ty dvě kila ano.Jezdila jsem a aspoň uvařila ,přebalila a nakrmila děti.
jasminka1
sayma
| 12. 4. 2011 11:36
Jasminko, moc díky za uklidnění. Já už právě přestávala špinit a ted najednou je to víc, než když jsem šla z nemocnice. Není to krvácení, ale je to růžové. A hlavně cítím to břicho, ale to jsem tady četla, že jste měly všechny, že se břicho ozývá. Docela bych si přála mít průhledné břicho, abych viděla, jak se věco mají
pro saymu
jasminka1
| 12. 4. 2011 11:15
ahojky,také jak jsem něco dělala jsem začala špinit,tak jako Ty,nestrachuj se,to se stále čištíš,já 2 měsíce špinila.Tak vše dělej s mírou a odpočívej.
Jessi
sayma
| 12. 4. 2011 10:36
Ahoj Jessi. Včera jsem si 14 dní po operaci řekla, že bych se už měla trochu zapojit v domácnosti, oškrábala jsem a nakrájela brambory a zřejmě to nebyl dobrý nápad. Od té doby cítím bolest v podbříšku a začala jsem opět růžově špinit, což mě teda docela vyděsilo. Takže dneska jsem opět naležato a čekám, co se bude dít. Je hrozné, jak člověk do toho břicha nevidí a neví, co se děje. Mě je po narkoze vždycky zle 2 dny, nesnesu opiáty, takže už den před operací mi dávali něco na žaludek. Já bych nemohla být feták . Prosím tě, jaké cviky provádíš a mohla si provádět už den po operaci? Mě řekla rehabilitační, co za mnou přišla po operaci, že mám vleže jen prošlapovat a dýchat do břicha, víc nic..
Jessi
sayma
| 12. 4. 2011 10:36
Ahoj Jessi. Včera jsem si 14 dní po operaci řekla, že bych se už měla trochu zapojit v domácnosti, oškrábala jsem a nakrájela brambory a zřejmě to nebyl dobrý nápad. Od té doby cítím bolest v podbříšku a začala jsem opět růžově špinit, což mě teda docela vyděsilo. Takže dneska jsem opět naležato a čekám, co se bude dít. Je hrozné, jak člověk do toho břicha nevidí a neví, co se děje. Mě je po narkoze vždycky zle 2 dny, nesnesu opiáty, takže už den před operací mi dávali něco na žaludek. Já bych nemohla být feták . Prosím tě, jaké cviky provádíš a mohla si provádět už den po operaci? Mě řekla rehabilitační, co za mnou přišla po operaci, že mám vleže jen prošlapovat a dýchat do břicha, víc nic..
sayma
Jessi
| 11. 4. 2011 19:58
Taky jsem byla dlouho unavená,ale teď se citím v pohodě.Cvičit jsem měla hned den po operaci přišel za mnou můj gynekolog,který mě i operoval a řekl ať klidně cvičím.Byla jsem trochu mimo.Nějak jsem byla ráda,že jsem rozdýchala narkozu po,které je mi tři dny blbě a nechce se mi ani komunikovat.A na víc mi to cvičení vůbec nešlo.Snažím se denně cvičit,ale nevím jestli to k čemu bude.Kegelovo cvičení neznám,ale kouknu na něj.DíkyProsila jsem doktora,aby mi udělali plastiku při jednom,ale řekl,že se od toho upouští a dělá se to podle potřeby a on to najednou nedělá,že to není pro ženu dobré.Tak nevím.Možná co dr.to názor.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
9. 6. 2025 20:45