Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Jessi
sayma
| 10. 4. 2011 23:17
Asi začínám po narkoze blbnout a zapomínat ....chtěla jsem ti hlavně napsat, že jsem dnes koukala na netu na Kegelovo cvičení na posilování pánevního dna a prý to pomáhá, já jen netuším, kdy s tím můžeme po zákroku začít. Mirka
Jessi
sayma
| 10. 4. 2011 23:13
Ahoj Jessi. Já byla na operaci 28.3. Cítím se celkem dobře, ale je fakt, že prostě nic nedělám, jsem hned unavená. Na první kontrolu jdu 20.4. Děkuji za typ na čípky, zeptám se na ně. Dneska jsem si pročítala starší příspěvky a čekám, jestli něco nepřijde. Jaká plastika ti hrozí? Nešlo to udělat rovnou při operaci? Mirka
sayma
Jessi
| 10. 4. 2011 21:30
Ahojky,na operaci jsem byla 8.2.vzali mi všechno co jsem tam mělamám zakazané jakoukoli práci a věci těžší 1kg nemám zvedat.Na kontrolu jdu 18.4.tak snad se dozvím více.Hned po operaci mi doktor na lepší vnitřní hojení doporučil čípky Cicatridina.Problémy nemám žádné bojím se,aby jěště nějaké nebyly.Navíc mi hrozí plastika.O ni mi už dr.mluvil před operaci.Měla jsem to vše spadnuté.Mate nějaké zkušenosti,mám jen cvičit posilování .Všem vám přejí brzké uzdravení Jarka
dadalo
Simona21
| 10. 4. 2011 06:54
já osobně, když zvednu něco těžšího, tak se břicho samo ohlásí..... mě dokonce stačí i špatný pohyb a břicho se samo ozve...takže zatím to s tím zvedání moc nepřeháním
jasminka1
sayma
| 9. 4. 2011 22:40
Jasminko, já vůbec netušila, že se vnitřní stehy hojí tak dlouho. Nevíš, jestli existuje něco, co by napomohlo tomu hojení? Mě totiž ani nenapadlo se na tohle zeptat. Budu ti držet palce, aby se to rychle zahojilo a neměla si problémy.
pro Simona21 a ostatní
dadalo
| 9. 4. 2011 19:53
Ahoj, ja jsem po LAVH šest týdnů a před pár dny mě začalo při chůzi dost bolet jakoby v tříslech směrem k pravé kyčli a taky občas cítím kostrč.... Je to dost nepříjemné a vůbec to nechce přestat ... Netuším, jestli to má s operací něco společného, neboť předtím to bylo v pohodě! Celkově mi právě přišlo, že se po operaci dostávám rychle do pohody, ani jsem dlouho nešpinila, což by mi operaci připomínalo a teď toto! Ještě řeším problém se zvedáním. Mám půlročního syna (hysterektomie byl následek koplikovaného porodu), který teď váží 8 kg a tak ho pomalu začínám zvedat. Dosud jsem tu měla nonstop babičku, ale teď už je to na mně a je to docela náročné, docela se bojím, abych si něco neprovedla! Doktor mi sice říkal, že po "šestinedělí" už mohu začít normálně fungovat i zvedat tolik kilo, kolik syn váží, nic by se nemělo stát, např. problém s poklesem pochvy, neboť oba porody jsem měla císařem. Jak je to holky u vás s nošením těžkých věcí po operaci, nedělá vám to problémy? Přeji všem ať je vám dobře a bez jakýchkoli pooperačních problémů! Dada
pro saymu
jasminka1
| 9. 4. 2011 19:28
ahojky saymo,já byla šitá vnitřně,vzali mi i vaječníky,hned za měsíc mi doktorka píchla Riselle a´t nemám návaly a řidnutí kostí,takže 2 stehy stále nemám zhojené,byla jsem teď na kontrole,doktorka mi řekla ,ale kdybych krvácela při ***u nebo mě to bolelo,tak to půjdu odstranit,v červnu jdu opět na injekci je to na půl roku,tak uvidím co ty stehy
Dana06
Simona21
| 9. 4. 2011 17:55
Tak koukám, že v tom nejsem sama. mě jen překvapuje, že po relativní pohodě se to takhle vrací....šetřím se, nejsem si vědoma, že bych něco přehnala..ale asi je to opravdu běh na dlouhou trasu a tohle všechno k tomu patři ..... už bych si přála, aby vše bylo v pohodě, jak tady píší ostatní ženy- píší, že už ani neví, že na nějaké operaci byly....přeji všem zdárné hojení
jasminka1, i ostatní
sayma
| 9. 4. 2011 16:50
Ahoj jasminko, jak ty na tom vlastně jsi? Pročítala jsem si dnes i starší příspěvky a psala si o nějakých problémech. Je už vše v pořádku? A přiznám se, že mě pár zpráv i trochu vyděsilo, jako granulace jizev a srůsty a podobně. O tomhle vůbec nic nevím. Také jsem pročítala, jak chodíte na kontroly. Mě propustili z nemocnice 1.4. a na kotrolu jdu až 20.4., taky jste měla některá tak dlouhou pauzu? Na stehy jsem šla po týdnu a ty mi vyndala sestra, takže jsem si je mohla vyndat sama a ne někam jezdit . Holky a šla některá z vás do práce už po měsíci?
pro alu50
rublicek
| 9. 4. 2011 14:49
Pozdrav pro všechny, odpověď pro alu50:
Já jsem šla do práce po pěti týdnech, kdybych na kontrole po čtyřech týdnech neměla zánět a dr. mi nedala ATB, tak bych mazala už po těch čtyřech týdnech, alespoň tak na mě zapůsobila dr. Pravda je, že mne trápila jen šílená únava, ale během prvního týdne jsem se dostala do tempa, jenže to je únava, myslím, po každé nemoci. Jinak já jsem po LAVH třetím rokem, vaječníky ponechány, vše super, vnučku s 15 kg zvedám bez problémů, zatím žádné následky, ale v jedné diskuzi s lékařem jsem se dočetla, že po půl roce je možné se vrátit k normálnímu režimu. Hezký den! Míla
ala50
Dana06
| 9. 4. 2011 13:54
Já byla doma 3měsíce,ale byla jsem na kyretáži, pak na akutní operaci břicha a na hysterektomiii- vše během necelého týdne.Ale počítej těch 8 týdnů nejméně...
oprava
Dana06
| 9. 4. 2011 13:51
SE žaludkem, to byl překlep
bolesti
Dana06
| 9. 4. 2011 13:49
Ahojky všem po operaci,koho trápí bolesti. Já mám po operaci dnes 4měsíce, mám pořád bolesti na pravé straně z podbříšku až k ledvině.Můj gynekolog mě řekl, že to bude dlouho bolet,ale že se nemusím bát.Když jsem byla před 2týdny na kontrole ze žaludkem a pan doktor mě prohmatával břicho,tak jsem ho skoro kopla,jak to bolelo:hned volal primářovi,který mě operoval,aby na to kouknul a opravdu, jsem naprosto vpořádku, ty bolesti jsou normální, bolí to prý ty srůsty.Někdy nemůžu ani chodit,jak to bolí.Také mám pořád problémy se stolicí.Ale proti tomu věčnýmu krvácení , který jsem měla před operací, je to teď pohoda.*** je vpohodě a v kabelce spousta místa bez balíků vložek
pro jasminku1
sayma
| 9. 4. 2011 10:38
Ahoj, moc děkuji za odpověď, to mám tedy ještě dost času , než to zmizí
pro saymu
jasminka1
| 8. 4. 2011 20:12
ahojky ,tak mne špinění po LAHV trápilo přesně 2 měsíce,pak bylo vše v pohodě
nástup do špitálu
ala50
| 8. 4. 2011 17:50
Dobrý den dámy, dovolte mi přidat se k vaším diskuzím.
V neděli nastupuji do špitálu na laparoskopické odstranění dělohy a vaječníku. Prosím o informaci, jak dlouho je potom člověk doma??? děkuji
bolesti
sayma
| 8. 4. 2011 13:29
Já zas můžu ležet spíš jen na bocích, když ležím na zádech, chce se mi hned na wc. Jak dlouho se člověk vlastně musí hlídat, když ty jsi po operaci o 2 měsíce déle než já a tohle se ti děje?
bolesti
Simona21
| 8. 4. 2011 12:34
Děkuji Saymo, po operaci jsem kvůli bolestem nemohla dlouho ležet na bocích, jen na zádech se to dalo....po čase to bylo už v pořádku.... a ted zase poslední týden nejsem schopná ležet na boku...už jsem byla bez problémů, bez bolestí - v pohodě, ale ted poslední týden je to nějaké " rozdivočelé " . Já jsem byla operována 21.1. jsem zaskočená tím, že se to takhle vrací, přestože se šetřím....možná jsem podceníla delší procházku, ale zase na druhou stranu si myslím, že jsem se nijak nepřetížila, tak nevím....stejné bolesti mám i po styku Všem přeji pevné zdravíčko
bolesti
sayma
| 8. 4. 2011 12:09
Ahoj Simono, takové jakoby píchání a tlak mám poslední 2 dny taky, na levé straně (jsem 11 den po operaci), vždycky změním polohu a přejde to. Snad to k tomu patří
LAHV
sayma
| 8. 4. 2011 12:05
Ahoj všem. Jsem 11 den po LAHV (jen děloha, která teda byla 7x větší váhově než by měla být, takže operace byla podle doktora dost náročná). Den ode dne se cítím lépe, samozřejmě cítím únavu po jakékoliv činnosti. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho jste po stejné operaci špinily? A kdy jste asi tak začaly doma fungovat? Mytí nádobí, věšení prádla a podobně? Děkuji za odpovědi. Mirka
Hysterektomie
Petour
| 7. 4. 2011 11:42
Milé ženy,
jsem studentkou VŠ oboru porodní asistentka a zpracováván bakalářskou práci na téma Psychosomatické změny žen po hysterektomii. Pokud by byla některá z Vás ochotná vyplnit anonymní dotazník týkající se hysterektomie, byla bych Vám velice vděčná. V případě zájmu mě prosím kontaktujte na mail: Petra7cech@seznam.cz
Děkuji a přeji mnoho spokojenosti v životě.
oprava
loja
| 6. 4. 2011 10:15
Asi jsem měla špatný slovosled, samozřejmě jsem měla menses před operací pravidelné, pak už se ,po operaci všechno ruší, omlouvám se.
Simona 21
Tinulinka
| 6. 4. 2011 09:00
Já žádné bolesti a tlaky neměla a ani bolesti v souvislosti se ***em.
bolesti
Simona21
| 6. 4. 2011 08:43
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda jste některá měla i po dvou měsících bolesti podbříšku, takové jakoby píchání a tlaky? Není to pořád, ale když to začne musím zalehnout a odpočívat. Dosud jsem byla v pohodě. To samé je i po ***u....doufám, že to časem bude lepší . Jak jste se cítily vy přibližně po dvou měsících po operaci ? Díky
xjudy,
Tinulinka
| 6. 4. 2011 06:42
já bych to neřešila po internetu a šla bych hned k doktorovi. Jo můžou to být hemoroidy, ale to už bys asi znala z dřívějška a nevyděsilo by tě to. Takže co když je to něco jiného? Třeba poškozené střevo? Ale to bys asi měla bolesti a teplotu. No já bych šla hned k MUDrovi
LAHV
Clear
| 5. 4. 2011 21:12
Ahoj xjudy, pokud máš červenou krev ve stolici, tak je to nejspíš od hemoroidů. Jinak asi záleží no tom, kvůli čemu jsi hysterektomii podstoupila, jaké jsi měla problémy atd. Pokud to bylo kvůli myomu, tak si myslím, že můžeš být klidná. Mám dojem, že doktoři už při operaci poznají, když něco není v pořádku a to by ti měli říct. Aspoň mně to řekli - že pohledově bylo všechno čistý. Z nemocnice mě pustili až desátý den po operaci a to už jsem věděla, že je všechno v pořádku. Ale já jsem ani jinou možnost nepřipouštěla. Před operací jsem byla na hysteroskopii a ta dopadla O.K. Nenervuj se, uvidíš, že to budeš mít taky dobrý a soustřeď se na rekonvalescenci, abys byla brzo fit.
LAHV
xjudy
| 5. 4. 2011 13:41
Ahoj, mám strašný strach..jsem týden po LAVH a úplně jsem s nervama v háji. Nikdo mi v nemocnici nic neřekl.. a tak jen sedim a čekam na histologii, myslíte že to může být špatné, včera jsem objevila krev ve stolici a tak mam už představy, že to nebude dobrý
Loja
Tinulinka
| 5. 4. 2011 10:34
absolutně nechápu, jak jsi mohla mít bez vaječníků a po hysterektomii mít pravidelné menzes.
Loja
Tinulinka
| 5. 4. 2011 10:33
absolutně nechápu, jak jsi mohla mít bez vaječníků a po hysterektomii mít pravidelné menzes.
Loja
greys
| 3. 4. 2011 14:05
Ahoj všem,dlouho jsem tu nebyla a hned mě zaujal příspěvek Loji...nevím jak mám chápat,že po odstranění vaječníků jsi měla menzes pravidelně...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
9. 6. 2025 20:45