Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro channy
Jira37
| 30. 5. 2011 11:46
Nic si z toho nedělej já také nic moc nedělám. Z 90% ležím a čučím na telku. Obědy mě vozí Charita, jako těm důchodcům, co už nemohou Prádlo pověsí manžel a i ho sebere, já ho akorád v poloze pololeže- polosedě složím Naposledy jsem vytírala, když jsem přijela z nemocnice, tak jednou za týden to chce, mám to na celý den, a je to jenom kuchy\ń, obyvák, ložnice a chodby a koupelna. Schody a hořejší pokojíčky jsou čisté, na to si netoufám ty počkají.

Tak přeji krásný den a neboj všechno půjde
pro Jiru37
channy
| 30. 5. 2011 11:33
Moc a moc ti držím palce,jsi tedy akční,já 5týdnů po operaci a nezvládám to co ty i když se snažím.Jizva mě pěkně bolí,hlavně při změnách počasí..........no mně vzali uplně vše + uzliny,tak asi i proto,hlavně nic netahej,,,,,,,,,,,
histerektomie
Jira37
| 30. 5. 2011 11:10
Ahoj holčinky, tak dnes je to 12 dní od operace a z toho jsem už 6 dní doma. Jizva na břiše se hojí pěkně, je od pupku dolů, ale myslím, že to bude fajn a jednodílný plavky si kvůli tomu kupovat nebudu. Stále špiním a myslím, že mi odchází trochu i míza, je pravda, že v nemocnici jsem měla do pochvy zavedený drén a ten mi odváděl tak 150 ml mízy s krví. Den před propuštěním mi ho vytáhli a potom jsem skoro vůbec nešpinila. Doma je přece jenom více pohybu, tak proto asi špiním. Užívám ještě ATB (ty jsem měla dnes naposledy), Ubretid na podporu čůrání a železo pro moji pooperační anémii. Mám to brát týden, tak zítra také končím. Teď mě dva dny trápila šílená bolest v levém tříslu, musela jsem si vzít něco na bolest, ale dnes je to lepší. Zatím jsem dnes bez prášku. Musím tedy dnes vytřít a složit prádlo, je to na celý den, ale musím. Už mě z té postele bolí záda. Manžel mi koupil lehátko na zahradu, tak se půjdu na chvíli natáhnout i tam. Zítra si mám volat o výsledky histologie, jestli už jsou a když budou, tak je ve 13 hod. onko-gynekologický kabinet, kde mi oznámí, jak to dopadlo a zda ozařovat či ne. Moc si přeji, aby to dopadlo dobře. Tak mi držte pěsti.

Všechny holčinky, které to mají za sebou zdravím a přeji krásné hojení a ty to co mají před sebou, přeji hodně odvahy a posílám podporu zase bude fajn
Návaly
channy
| 27. 5. 2011 12:57
Alo 50,mně nepomohl ani jeden z těchto,až mi poradila známá kontryhel a Meno Max,ten celkem pomohl,hormony od lékařky děs,to jsem nemohla brát vůbec
návaly
ala50
| 26. 5. 2011 21:58
Prosím má někdo zkušenosti s léky SARAPIS a nebo KLIMA LADY???????????
hysteroktomie
channy
| 26. 5. 2011 19:50
Jiro 37 mně je 55,ale z nemocnice jsem odcházela právě ze znovu nabodnutou hadičkou do moč.měchýře,protože se mi špatně vyprazdnoval,a pak jsem si měsíc píchala injekce proti srážlivosti krve.Moc Ti držím palce,aby to dopadlo dobře.Kdybys potřebovala poklábosit písnu meil.
hysterektomie
Jira37
| 26. 5. 2011 12:44
Ahoj channy, ano nechali mi vaječníky a vejcovody kvůli věku. Ještě mi kontrolují UZ, jestli dobře močím, komplikace této operace je srostlý močovod, zatím to není 100%, ale myslím, že to bude dobré. Výsledky histologie mají být do 14 dnů. Na operaci jsem byla v Pardubicích, operace trvala 5 hodin, první den jsem byla na JIPce na opiátech a hned ani né po 24 hod, jsem vstávala a musela jsem přejít na norm. pokoj. Docela to šlo, protože ještě účinkovaly opiáty. Potom to byl ale masakr. Dost to bolelo. Měla jsem nízký hemoglobin, byla jsem jako moucha a také trochu psychika rozhozená, ale je to o mnoho lepší. doma mě tedy dost zaměstnávají moje dvě děti. Jenom to povídání mě unavuje. Ale vím, že to bude den ode dne lepší
Teď si jenom přeji, aby to dobře dopadlo. Jsem ráda, že ti to dobře dopadlo
hysteroktomie
channy
| 26. 5. 2011 11:51
Jiro 37,mně dělali hysteroktomii,ze stejného důvodu jako tobě,vzali dělohu,vejcovody ,vaječníky ,uzliny ,ty hned ze sálu posílali na histol.byly negativní,operace přes břicho,docela náročné,výsledky mi dopadly dobře zatím jen kontroly žádné ozař.ani chemoterapie.Lékař mi řekl,že stačila takto velká operace,no ty jsi mladší asi,tak vaječníky nechali.Držím palce at dopadne dobře hystol.a už tě nic dalšího nečeká,asi jsi nebyla v Praze,že?
hysterektomii Wertheim-Meigs
Jira37
| 26. 5. 2011 04:38
Ahoj holky,
dnes jsem se vrátila z nemocnice. 19.5. mi dělali hysterektomii podle Wertheim-Meigs pro zjištěný dlaždicobuněčný carcinom z kyretáže děložního hrdla při výkonu LEEP pro pozitivní HPV. Vaječníky mi ponechali, jen posunuli víš a od sebe, pro případné ozařování. Teď budu čekat na výsledek, zda chirurgická léčba stačí či nikoliv.
Pokud máte podobnou zkušenost, jste po stejné operaci, budu ráda za jakýkoliv příspěvek.
hysteroktomie
channy
| 24. 5. 2011 12:03
Proč uměle ukončovat bezdůvodně menstruaci?

Holky mám dotaz,která z Vás je po totální hysteroktomii,děloha,vaječníky,vejcovody,uzliny přes břišní stěnu?S výsledkem histol.pouze ke kontrolám?Za jak dlouho Vás zvali na první kontrolu a jak probíhá?děkuju
Isono,
Tinulinka
| 24. 5. 2011 11:32
zdravé vaječníky si nechej, o tom tu už bylo psáno hodně, ženy s vaječníky žijí déle. Dovolenou u moře neruš, já bych ji zvládla a lázně taky.
Ukončit menstruaci?
mumule
| 21. 5. 2011 21:36
Dobrý večer, děvčata, možná si některá pamatujete, že jsem sem loni psala o radu zda hysterektomie ano či ne. Původní dr. mě posílal na operaci, nová dr. ne - že není důvod. měla jsem myom 4,5x3 cm, minulý týden jsem byla po půlroce na kontrole a zmenšil se o půl cm. Dr.byla spokojená a já taky, žádné potíže nemám. ALE: další dilema. Dosud- je mi 53 a půl- mám naprosto pravidelnou menstruaci a dr. říkala, že za půl roku- to mi bude přesně 54 mi ji uměle ukončí. No a právě to je to co nevím... Jít do toho nebo to nechat na přírodě a čekat, že to jednou skončí samo. Má s tím někdo zkušenost? Děkuju
návaly
ala50
| 19. 5. 2011 18:22
Ahojky, děkuji za odpověď, kontryhel určitě zkusím, mě bude v létě 51 let, Jinak mě řez nedělali, brali to laparoskopicky a spodem. Jinak po těch 4týdnech začínám dělat vše, jen netahám těžké věci. A od 1.6. bych už měla jít do práce. Zatím děkuji za odpověď.
Hysterektomie
Clear
| 19. 5. 2011 11:51
Pro Isonu.
Také je mi 48 let a na hysterektomii jsem byla letos začátkem února. Vaječníky mi nechali, chtěla jsem to tak a lékaři s tím souhlasili. Jinak bych ti nejradši poradila, ať tu operaci odložíš až na podzim, po lázních, když nemáš skoro žádné problémy,ale aby do té doby myom moc nenarostl. Já jsem ho měla velký 8-9 cm a všichni se mi divili, proč jsem to tak dlouho odkládala, děloha prý byla jako v 6 měsíci těhotenství. Jsem ráda, že se operace povedla laparoskopicky. Do práce jsem šla za 6 týdnů od operace a v té době už jsem přestávala špinit a cítila se úplně dobře. Tak myslím, že dovolenou u moře bych tehdy zvládla v pohodě. Ale každá to máme jinak, některé holky si stěžují na únavu nebo mají různé komplikace. Nikdo ti nemůže dopředu říct, jak bude rekonvalescence probíhat. Každopádně ti přeji, ať vše dobře dopadne a za měsíc si lebedíš u moře!
Hysterektomie
Isona
| 17. 5. 2011 21:17
Zdravím všechny, celý den jsem průběžně četla tuto diskusi a další příspěvky na netu týkající se odebrání dělohy. Je mi 48 let, kromě myomu v děloze a tím dost silného krvácení první 2 dny, žádné problémy nemám. Jenže včera jsem byla na kontrole u gynekologa a vzhledem k tomu, že se myom zvětšil ze 4,5 na 5,5 cm za půl roku, mi hned vypsal žádanku na operaci. Tu mám podstoupit v úterý 24.5. Mám si rozmyslet, zda si ponechám vaječníky. Nejlepší na to všem je, že už mám od 15.7. zaplacenou dovolenou k moři a v září mám jet do lázní /kyčle/. A teď když jsem si vše přečetla, nevím zda budu moci vůbec tu dovolenou absolvovat. Lázně možná taky budu zrušit, neboť nevím zda horké bahno a voda, budou vhodné po této operaci. Děkuji všem za radu.
Hysterektomie
Ewelyna
| 17. 5. 2011 14:45
Pro Marušku a Jasmínku : Moc díky za odpověď. Brali mi jen dělohu, vaječníky mám, tak jsem si myslela, jestli tam "jakože" nepracujou hormony a z toho ten výtok může být. Je fakt, že jsem do práce po operaci nastoupila v dubnu ( doma 2 měsíce ) a veškerý klídek a šetření už není. Jsem takovej 42 letej pošuk, kterej musí všechno stihnout teď hned, včera bylo pozdě....to je má "úžásná povaha". Ještě tedy počkám, ale pak budu muset asi k doktorovi. Myslela jsem si, že budu bez vložek, protože těch jsem si opravdu užila až, až ( prakticky 3 roky jsem hodně krvácela, hormony jsem nechtěla brát, a skončilo to tak, že jsem měla menzes třeba 3 měsíce v kuse ) no šílenost!
Moc Vám Všem přeji hlavně pevné zdraví, rychlé uzdravení a život plný POHODY
Návaly
channy
| 16. 5. 2011 22:55
Ahoj jsem zítra také 4 týdny od operace celková hysteroktomie,řez odd pupku dolů,brali mi vše včetně uzlin,ale je mi 55,takže návaly ne,ale když jsem návaly mívala kupovala jsem si přípravek se sojou vcelku to bylo na nic,hormony jsem brát nesměla,pak mi poradili pít kontryhel,což bylo lepší.Zajímalo by mě ,co vše po 4 týdnech už zvládáš?A děláš?
Návaly
channy
| 16. 5. 2011 22:55
Ahoj jsem zítra také 4 týdny od operace celková hysteroktomie,řez odd pupku dolů,brali mi vše včetně uzlin,ale je mi 55,takže návaly ne,ale když jsem návaly mívala kupovala jsem si přípravek se sojou vcelku to bylo na nic,hormony jsem brát nesměla,pak mi poradili pít kontryhel,což bylo lepší.Zajímalo by mě ,co vše po 4 týdnech už zvládáš?A děláš?
návaly
ala50
| 16. 5. 2011 15:42
Dobrý den dámy, jsem 4týdny po odebrání dělohy a vaječníků, vše je OK, ale mám trápení s návalama.Můžete mi někdo poradit jaké léky (né hormonální).?? Zkusila jsem SARAPIS, ale nějak mi to napomáhá. Prosím o nějakou zkušenost. Děkuji
píštěl po hysterektomii
tana01
| 16. 5. 2011 08:39
Chtěla jsem poprosit ; jestli některá z vás nemá zkušenosti se vznikem píštělě na močovém měchýři po hysterektomii. Závidím všem, které se zahojili bez komlpikací. Ahoj Táňa
pro Ewelyn
jasminka1
| 13. 5. 2011 19:51
ahojky já měla 4měsíce výtok po operaci ,sice slabý,můžeš se stále ještě čistit,přece to byl zásah,už jsem 6měsíců po operaci,jinak v lékarně jsou globule na výtoky,tak vydrž ,nebo se na další kontrole zeptej, co s tím
Hysterektomie
Marusca
| 13. 5. 2011 11:49
Pro Evelin. Evelin, jsem po operaci přes 5 týdnů a pořád slabě špiním. Volala jsem kvůli tomu lékaři, co mě operoval a prý to špinění někdy trvá dlouho. No nevím, čtu tu příspěvky žen a některé nešpiní vůbec. Také jsem z toho už neklidná. Příští čtvrtek jdu na kontrolu po šesti týdnech. Ještě to mám vevnitř všechno citlivé, docela se té prohlídky bojím. Ty ale máš asi jen ten výtok. On ten výtok může být i hormonální odezva , než se s tím zákrokem tělo vypořádá. Tedy já alspoň na výtoky, takové vodnaté dost trpěla a při vyšetření mi nikdy nenašli žádný zánět, nic.. Nakonec mi vždy zabraly gestageny v tabletách. Jenže si nejsem jistá, jestli se po odstranění dělohy dají ještě používat. Máme to my ženy potíže. Držím palce, Ahoj
Hysterektomie
Ewelyna
| 13. 5. 2011 09:00
Ahoj holky, hysterektomii, odstranění dělohy jsem absolvovala v únoru. Jsem už docela OK, ale chtěla jsem se zeptat. Mám neustále slabý výtok, je to normální? nemáte s tím některá zkušenosti? Díky
Channy
Simona21
| 12. 5. 2011 06:53
já mám za sebou dva císaře a podvázání vaječníků....zřejmě po těchto zákrocích se mi srůsty utvořili...jestli se mi udělali i po hyster to zatím nevím...ted se cítím dost mizerně, ráno se probudím v pohodě a večer ulehám v bolestech....mám pocit, že to nebere konce....
channy
Dana06
| 11. 5. 2011 21:51
Ahojky, já jsem 5měsíců po hysterekt. laparo a pořád mě na pravé straně pobolívá, už ne tolik jako dříve, tak nezoufej, bude se to pomalu zlepšovat.Chce to čas.
laurina a claudie
duchodkyne
| 11. 5. 2011 17:56
Ahoj holky. Dnes je to uz rok, co jsem mela svuj den D. Mozna si pamatujete. Byly jsme na operaci zhruba zaroven. Ja jsem z hladu omdlela v den operace a vsechno bylo jinak. Musela jsem na rentgen a co cert nechtel, vloudil se me k mym snimkum cizi snimek kde byla rakovima panve. Protoze si pani lekari mysleli, ze je muj, tak jsem prodelala par vysetreni. Az na sono bricha se zjistilo, ze neco nesedi a pani doktorka zjistila, ze je vsechno jinak. Snimek nebyl nastesti muj a tak jsem sla ne operaci misto 11.5. az 14.5. Nakonec dopadlo vsechno dobre a ja nemam zadne problemy a uzivam si zdravi a duchodu. Sla jsem 1.5. Ale to, co me potkalo pred op. se me skoro kazdy den vraci a rikam si, kde bych dnes byla, kdyby to byla pravda. Doufam, ze i vy jste v poradku a bez problemu. Budete li mit cas, tak se prosim ozvete. preju vsem hezke leto.
pro Simonu
channy
| 11. 5. 2011 14:33
Simonko děkuju já jsem z hodně lékařské rodiny,dost mě honí,ale jsem hned unavená a legra to tedy nebyla,za jak dlouho se ti udělal srůst?
Pro Channy
Simona21
| 11. 5. 2011 13:17
to jsi ještě hodně čerstvá :D bolet to bude ještě nějakou dobu....já byla na operaci v lednu, a ještě pořád nejsem v pohodě .... do dneška nejsem schopná sedět delší dobu... mě po operaci nejvíc vyhovovalo střídat to..ležet, sedět, chodit ...měsíc jsem spala jen na zádech, na boky to absolutně kvůli bolesti nešlo .. vydrž všechno půjde pomalu, ale půjde to :D
Oliva, Dadalo
Simona21
| 11. 5. 2011 13:12
Dík za odpověď ....kostrč i třísla jsou v mém případě v pohodě...mě bolí i okolo jizvy po laparo, asi tak v oblasti 10 - ti centimetrů mě jakoby brní a pálí....s těma srůstama jste mě moc nepotěšili, měla jsem dvě operaci v rozpětí týdne, a jedna z toho byla na odstranění srůstů....už je nechci bolest pořád nepolevuje, asi raději skočím k doktorovi, pro jistotu...nejlíp je mi v leže, to je úleva, ale jak se postavím, tak cítím jak mě něco jakoby táhne a štípe a celkově bolí ... už to trvá přes týden .... před takovým měsícem mi bylo mnohem líp
mindo
Tinulinka
| 11. 5. 2011 11:08
já jsem se do mamární poradny objednala sama a vzali mě bez řečí.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
12. 9. 2025 19:20
15064
Míránek Černohous
7. 9. 2025 08:49
48
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18