Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

chany
rozalin
| 3. 6. 2011 10:57
už si to tak přesně nepamatuji, ty kontroly. Ale první byla u mé onkolo. po 14 dnech, to mě tam museli zavézt, byla jsem dost slabá. Do Jičínajsem jela až za 2 měsíce-tam mmě operovali, a tam mi po dvou měsících při kontrole i vytahovali piktejly-takové hadičky-ledvina-močový měchýř. Pak jsem měla hned na to kontrolu ultrazv-břicho. Pak kontroly ,co 3 měsíce. Teť po roce bylo CT. Bolesti jsem neměla, jedině ta noha, říkali, abych to masírovala balónkem. Brala jsem taky železo, a hlavně jsem měla moc bylin a homeopatik od léčitele. pááááá Hlavně moc odpočívat, byla jsem lepší až tak po 2,5 ,měs. nemoc. půl roku.
Jiro 37
channy
| 2. 6. 2011 14:43
Ahoj,moc to s tou činností nepřeháněj,mně tedy řekl doc.že po takto velké operaci jako jsem měla já to chce tak 3měsíce se šetřit,tj.nic netahat,atd.....................dnes mě dobře vyplašila dr.z nemocnice,kde jsem ležela,volala mi,a to pouze kvůli změně termínu na objednání,což řekla až na závěr.Já mám problémy se stolicí,mám si přidávat otruby do jogurtu a brát glycerinové čípky,jinak prostě to nejde,tlačit pořádně nemám,no tak prostě pohoda,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,lázně o těch vůbec nic nikdo neříkal,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nikdo.

Jíro 37 mám ještě jiné problémy zdrav.,ale nechci tu nic rozepisovat.................
Holky,po operaci
livcola
| 2. 6. 2011 13:40
Holky co jste kratce po operaci,at se vam chce nebo ne-moooooooooooc koukejte pit.to se musi.Ja mela problem ten po operaci,ze jsem malo pila,copak o to na malou jsem chodila,ale nejvetsi problem byl ten,ze na velkou jsem pak nesla 13dni,musela jsem jit pak do nemocnice a museli me kapackama zavodnovat,pak pod narkozou mi streva zadem cistili,byl to des,v nemocnici jsem pak byla tyden a tam mi jeste udelali kolonoskopii.Takze pit,pit,treba si koupit vlakninu ktera se muze dat ido jidla je rozputitelna a necitite ji tam,ale pomuze,hlavne to nenechte tak daleko dojit jako ja,kdy vam ani projimadla nepomuzou .Vim boli to,ale prekonat to!!!!!!!!!!!!!
Rozalin
Jira37
| 2. 6. 2011 01:42
Ahoj Rozalin, Vítám tě z lázní a díky za příspěvek.
Kdepak si byla v lázních a kolik na to potřebuješ peněz? Krom kapesného, ikdyž také můžeš napsat, kolik si dala za zábavu
Je nějaký seznam lázní do kterých se po našem zákroku jezdí? Také mi o tom v nemocnici říkali, že mám spojit neschopenku s lázněmi a potom do práce.
Výsledky histologie tohle úterý nebyly, tak zase až příští úterý. To čekání je příšerné, snažím se tedy na to nemyslet, chci jenom přežít.
To tříslo mě také bolelo, ale jenom dva dny, to jsem četla, že se to vzpamatovávají nějak ty uzliny, nebo co, nevím. Teď to nebolí.
Dnes jsem večer jela s dětma a s manželem oslavit Den dětí do mekáče a trochu nakoupit a musela jsem si jít lehnout do auta, ještě to vůbec nejde. Večer jsem si musela vzít tabletku na bolest. Co je moc, to je moc.

Channy a jaké máš potíže? jestli se ti chce o tom psát? Jaké ti dala rady paní doktorka? Já sonduju jenom přes net, protože mě doktorka řekla dodržet šestinedělí a šetřit se. Co jsme dělaly v šestinedělí? Nekoupat se a ne***ovat, jinak nic nevím. Nevím co to je šetřit se!! Jenom ještě vím, že nic nesmím tahat a natahovat se. Ještěže nám třešně rostou nízko

U mě každý prd a bobek a čůrání je porod, ještě to parádně bolí, ale hlavně že to jde. Tomu pití moc nedám, tak si na to budu dávat od zítra pozor.
Rozalin
channy
| 1. 6. 2011 22:38
Mně brali vše ,zřejmě jako tobě,dělohu,vejcovody,vaječníky,uzliny také pro dlaždicobuněčný karcinom ,jizva na břiše,také naštěstí jen kontroly,tyto stavy jak popisuješ mám na stehnech,takové nejdříve jako když necítím nic,posupně se to mění.Prosím tě chodíš na kontroly a jak často a jak probíhají?Jsem 6 týnů po oper.dnes jsem byla zrovna na kontrole.děkuju a všem držím pallce,myslela jsem si,že budu po 6týdnech fit,ale nejsem ani psychicky,doktorka mi řekla,že to chce trpělivost

Všem držím palečky
pro všechny
rozalin
| 1. 6. 2011 21:43
holky, která můžete jeďte do lázní, je to perfektní relax na nervy-prostě phoda
jira 37
rozalin
| 1. 6. 2011 21:41
do práce jsem šla až po půl roce. Ze začátku mi stále byla hrozná zima. Z důvodu toho, že mi brali uzliny, mám jedno tříslo oteklé. Operace trvala 5 hod.- asi se mi poškodil nějakej nerv v noze-necítím dobře stehno, ale na chůzi to nemá vliv. Jediná bolest - bylo právě to stehno, když odumíral ten nerv, to jsem spala tak možná 2 hod.denně-děsné škubání . pa jdu spát.
jira 37
rozalin
| 1. 6. 2011 21:33
nebyla jsem tu už dost dlouho, byla jsem v lázních. Když jsem projela nové případy, tak ty jsi holka s tím samým , co jsem byla já. Bylo to 13.5.2010. Už je to rok a něco. Taky jsem měla operaci -nad pupkem jizva až až .... Pak jsem jako ty čekala na verdikt, co dál i ten sám karcinom jsem měla ten dlažd... Byl to jeden s mých nejšťatnějších dnů, když jsem seděla na zhradě a paní v tlef. mi sdělila, že následovná léčba není nutná. Nemusela jsem ani ozářky , ani chemu. Jizvu tu vnitřní i na břiše mám v poho. Močení je sice trochu jiné ale O.K. Nejhorší jsou ty návaly , hormony neberu, lékař mi je nedoporučil, jen přírodní přípravky. Říkám, ať to příroda řeší , jak umí. Nevzpom. si , ale ty máš myslím vaječníky. Já ne, Tak se měj a napiš, jak jsi dopadla. pa
livcola
dadalo
| 1. 6. 2011 20:58
Dobrý den, reaguji na Váš problém s častým nucením na malou. Jsem přes tři měsíce po LAVH, musela jsem ji podstoupit po komplikovaném císařském řezu, kdy mi zjistili vrostlou placentu do dělohy. Zůstal mi jeden vaječník. Po operaci také pociťuji problém s častým nucením na malou a to hlavně, když mám někam jít ... což je dost nepříjemné. Hlavně pokud se vydávám někam dál, tak cestou musím mít zmapované nějaké wecko, abych ho mohla použít. Mám takový pocit, jako by mi hůře pracoval močový "svěrač". Byla jsem na pooperační kontrole u svého gynekologa, je to zhruba měsíc a tak jsem se ptala, zda to nemá souvislost s operací. Bylo mi řečeno, že by to němalo být operací. Doporučil mi, ať si nechám udělat urologické vyšetření kultivaci moči, jestli to není způsobené nějakou infekcí. Zatím jsem nikde nebyla, ale příležitostně se chystám. Měla bych dodržovat pitný režim, abych zabránila případným močovým infekcím, ale tomu taky moc nedám....(mám pocit, že by se mi chcelo na wc ještě více) Jinak mi také doporučil cviky pánevního dna, ale to se přiznám také pořádně nedělám, neboť mé dvě malé děti mi nenechají vydechnout a večer, kdy už je klid cvičení moc nedám. Ale myslím, že ty cviky určitě přínosné jsou, v nemocnici my jich pár ukázali a i přidali brožuru. Uvidíte, co Vám řekne Váš lékař, kdyžtak mi prosím dejte vědět, jako na to nahlíží on. Je to nepříjemné pro nás obě, když bychom již teď měly mít doživotně tyto problémy .... Tak snad se to časem zlepší. Nejnepříjemnější je, že člověk na to, že se mu chce na wecko pořád myslí... Přeji Vám, ať je líp a mějte se hezky Dada
Jira 37 a Sabinka
channy
| 1. 6. 2011 20:14
Jiro já měla zavedenou tu hadičku a musela to kontrolovat,pak mi to vyndali,a čím tomu pomoct ,hodně jsem pila,brala léky,jinak nevím,mně to takhle nekontrolovali,ani UZ mč.měchýře nedělali.Dnes jsem byla u své gynekložky a byl to spíš pohovor,podívala se na jizvu,prošahala břicho ,udala rady,já mám pro změnu problémy od operace se stolicí.

Sabinko ty jdeš K Apolináři?
pro Sabinku
Jira37
| 1. 6. 2011 19:17
Přeji ti, aby ti to dobře dopadlo

Budeme tady pro tebe
hysterektomie
Jira37
| 1. 6. 2011 19:14
Tak jsem holky dnes byla na výletě v nemocnici na zmiňovaném UZ, ještě všechno nevyčůrám, tak musím brát obden léky a za 14 dní opět na kontrolu rezidua. Channy, za jak dlouho se ti to upravilo a dá se něco dělat, aby to šlo rychleji?
Také jsme se zastavila za holkama na mém oddělení, no všichni žasly, jak pěkně chodím, že bych už mohla jít do práce a to já kdepak slupička je dobrá, ale co je pod ní, to nikdo neví, ještě se to bude dlouho hojit.

Tak všem našim dětem přeji všechno nejlepší
pro Jira37
Sabina36
| 1. 6. 2011 14:05
Ahoj, když mi bylo 30 let ( teď mi je 36 ), tak jsem měla hodně silné menstruace, jako když pustíš kohoutek a vždy končily kyretáží. Z histologie se zjistilo, že mi přerůstá děložní sliznice, že je to hormonálního původu. Brala jsem Proveru ve velkých dávkách, ale stejně to nepomohlo a menstruace vždy skončila kyretáží. Když už to byla šestá za sebou, tak doktoři řekli, že další kyretáže už dělat nepůjdou. Bylo to na hysterektomii, ale kvůli mému věku se jim do toho nechtělo. Řekli, že zkusíme termoablaci endometria a když ani to nepomůže, tak hysterektomie. Termoablaci mi dělali v Praze u Apolináře. Po ablaci jsem měla 5 a 1/2 roku středně silné menstruace a před 14 dny jsem krvácela hodně moc, že jsem skončila zas na kyretáži. V nemocnici mi řekli, že nejlepší by byla hysterektomie. Další ablace už dělat nejde a kyretáže taky ne. Zítra si jdu ke gynekologovi pro výsledky histologie z kyretáže a modlím se, aby byla v pořádku. Potom se půjdu objednat na operaci. Tobě přeji, aby ti dobře dopadl UZ močového měchýře.
pro channy
Jira37
| 1. 6. 2011 00:43
Tak to znamená, že hadičku už nemáš a čůráš normálně? Tak to je super
Já mám asi nějaký spodní šití, připadá mi to, jako když šiju já spodním stehem, aby to nebylo z venku vidět, že je to zašité. Jizvu mám také od pupku dolů ke sponě stydké, nevím jestli to je standart nebo né, o nic jsem nežádala a co byly se mnou jiné paní, tak nemůžu posoudit, protože to měly dělané laparoskopicky, jen já takhle břichem.
Dnes jsem byla celý den bez prášku na bolest, ale je pravda, že jsem nic dnes nedělala, jenom jsem chvíli seděla na netu a ohřála si jídlo. S dcerkou jsme si hrály v posteli.
Tak zítra ten UZ moč. měchýře, tak doufám, že se vyprazdňuji dobře , večer dám vědět, jak to dopadlo. Pa holky
pro livcola
Jira37
| 1. 6. 2011 00:35
Tak to je mi líto , ale nevěš hlavu. Asi budeš muset zase navštívit pana doktora a nedej se Snad něco vymyslíte, anebo ještě zkusit jiného. Co doktor to názor, jen se nedat.
Holky moje
livcola
| 31. 5. 2011 21:43
no lekar zatim na to nic,byla jsem u nej pred necelym mesicem.Pritele mam fajn,ale tezko se mi o tom mluvi.Stacilo mi nedavno v tom nej.ustat a rict,milacku pockej musim jit na hajzlik,sice prskal,ale kdyz jsem se vratila ze sprchy tak mi rekl ze to chape....No a od te doby to s nim omezuji na minimum.Ach jo,nevim co mam delat.Treba jako dnes,musela jsem vlakem pryc,nikde zadnej hajzlik,nebo spis takovej na kterym by bylo cisto a me se chtelo a moc.Tak jsem si musela chvili jen tak sednout,ujel mi vlak a ja kdyz uz jel dalsi tak jsem pak mela co delat abych pak dosla domu a nepotose....Jsem z toho docela nestastna.
Livcol
channy
| 31. 5. 2011 16:49
A co na to lékař,to je normální????????????
pro Jirku 37
channy
| 31. 5. 2011 16:46
Nene já nemám srostlý moč měch.,moc nechápu jakto ,že nemáš žádné stehy?Já má jizvu pořádnou od pupku dolů a stehy mi rvala sestra v nemocnici ,půlku a druhou půlku mi vyndaval girurg u nás,,,,,,,,,,,,,,,také jsem se divila,že nemám stehy co se vstřebávají ,ale to neměl nikdo,tam kde jsem ležela,tak u mě to bylo zcela jinak,celou dobu jsem měla igelit.pytlík na moč,poslední den pobytu mi ho vyndali a řekli,at vypiju hodně vody a až se sama 3x vyčůrám,že mě vycévkují a podle zůstatku,bud ok nebo zavedou znovu přes břicho hadičku,se kterou jsem pak šla domů a po každém vyč.jsem odpoušěla a zapisovala,když to bylo dva dny vždy pod 60ml,mohla se dát vytáhnout,brala jsem ATB + léky na podporu moč.měch.,doktor mi říkal,že takhle to má 8 pacientek z 10 po této velké hyster.a také mě pěkně řezalo v tříslech a edem co se mi udělal na zev.rodidlech to byla síla.No jizva ještě pěkně táhne a při změně počasí bolí.V podstatě mi nic neřekli pouze klidový režim,nemít v rodině doktory nevím nic..............................................................
pro livcolu
Jira37
| 31. 5. 2011 16:08
Ahojky, vítám tě

Bohužel s tímto žádné zkušenosti nemám. Co posilování pánevního dna? To je tak jediné co mě napadá. U nás v nemocnici existuje urogynekologie, určitě je u vás také, chtělo by se to s někým poradit. Musí to být nepříjemné, ale také by to chtělo více chápajícího přítele. Máš takovou velkou operaci za sebou, já vím těžko se to vysvětluje.
Držím palečky, aby se to zlepšilo, jak je možné, že my ženské vydržíme všechno?
pro channy
Jira37
| 31. 5. 2011 16:00
No já jsem se probudila s cévkou a za dva dny mi ji zakolíčkovali a musela jsem přečůrat balonek. Docela to šlo, potom mi udělali UZ a zjistili, že tam zůstává cca 200ml moče, tak mi zase cévku vrátili a měla jsem dál zkoušet přečůrat balonek, to mi ale tentokrát vůbec nešlo a cévku jsem si vypouštěla do WC. Za další den mi ji na zkoušku zase vytáhli. Začala jsem brát Ubretid a měla jsem chodit často čůrat. Zdálo se, že mi to jde. Dělali mi dvakrát denně UZ a zbytek moče se snižoval, nejdříve 150 ml, potom 140 ml, potom 100ml a při odchodu 110 ml. Zítra jdu na kontrolní UZ, tak jsem zvědavá, doufám, že to bude fajn. Ten srostlý močovod je komplikace číslo jedna a to asi postihlo tebe channy, nebo ne?
Tu hadičku máš napořád? Je to těžké, ale co se dá dělat, hlavně že žijeme.
Channy, stehy na břiše nemám žádné, jsou nějaké vnitřní vstřebatelné, jaké mám v pochvě to nevím, ale asi také vstřebatelné, protože mi nic o vyndávání ani o vypadávání neřekli, no asi se zítra ještě zeptám.
jsem rok po operaci
livcola
| 31. 5. 2011 14:53
jsem rok po operaci,brali mi i vajecniky.Jakmile jsem zacala vic pit,pak uz vyprazdnovani slo samo,hadicku z mocoveho mechyre mi vytahli.Ale uz rok se potykam s problemem,ze kdyz nekam jdu,musim jit nekolikrt na wc,jinak bych se nekde cestou pocurala,a to ikdyz jdu kousek.trapi me to,a otom z kdyz chci ***ovat,tak musim tesne na wc taktez,pak do sprchy a hups,jinak by to neslo.Je to strasna otrava a pritel si mysli ze o nej nestojim,tak jsme to omezily na minimum.Nevim si rady se vsim,poradte,prosim,jinak nas vztah pujde do.....
jsem rok po operaci
livcola
| 31. 5. 2011 14:47
Ahoj,holky jsem rok po operaci a stale mam problem.
pro Jiru37 a spol
channy
| 31. 5. 2011 13:35
Ahoj ,to čekání je nepříjemné,brali ti také uzliny,ty mně hned ze sálu posílali na histol.stat.to prý bylo to nejdůležitější,,,,,,,,,,,,,,mně bohužel zůstavala moč v měchýři,takže jsem poslední den před odchodem dostala novou hadičku přes břicho do moč měchýře,také u Vás vyndavají půl stehů a se zbytkem musíš znovu?no ty jsi zdravotní sestra,tak asi víš víc než já,,,,,,,,,,,,,,,,,,jsem sice z těžce lékařské rodiny,ale nevyužila jsem toho a lituju.

Jinak si myslím,že mimo Prahu je to určitě lepší,všem držím palce
pro Jiru37 a spol
channy
| 31. 5. 2011 13:35
Ahoj ,to čekání je nepříjemné,brali ti také uzliny,ty mně hned ze sálu posílali na histol.stat.to prý bylo to nejdůležitější,,,,,,,,,,,,,,mně bohužel zůstavala moč v měchýři,takže jsem poslední den před odchodem dostala novou hadičku přes břicho do moč měchýře,také u Vás vyndavají půl stehů a se zbytkem musíš znovu?no ty jsi zdravotní sestra,tak asi víš víc než já,,,,,,,,,,,,,,,,,,jsem sice z těžce lékařské rodiny,ale nevyužila jsem toho a lituju.

Jinak si myslím,že mimo Prahu je to určitě lepší,všem držím palce
hysterektomie
Jira37
| 31. 5. 2011 10:07
Tak jsem včera nemohla usnout, ale po prášku na bolest jsem usla hned, škoda jenom, chtěla jsem se koukat na film Frankie a Johnny a celý jsem ho zaspala. Probudila jsem se kolem třetí, vyspalá a tak mě nenapadlo nic lepšího, než si tady založit deníček.
Dnes jsem spala do devíti a už jsem žhavila telefon, kvůli těm výsledkům, ale žádná dobrá zpráva, ještě nejsou, mám si zavolat koncem týdne. Další čekání. Zítra jdu na UZ močového měchýře, no doufám, že to funguje tak jak má. Bolí mě tedy, když jdu čůrat, ale snad to patří k pooperačnímu průběhu, no zítra budeme chytřejší. Tak přeji pěkný den a ještě odpoledne kouknu
pro Sabinu 36
Jira37
| 31. 5. 2011 01:40
Ahoj, vítám tě mezi námi
Já bydlím u Pardubic, tak jsem byla na operaci v Pardubicích. Lékaři byli super, měla jsem domluveno, že mě bude operovat pan prim. Tichý, je velice pečlivý, proto ta operace trvala pět hodin, Uspávala mě kamarádka se svým panem doktorem, ale stejně jsem měla puchýř na rtu, od intubace, ale psychická podpora to byla veliká. Péče sestřiček je taková vlažná. Nejsem zvyklá na někoho zvonit, když něco potřebuji. Sama jsem zdr. sestra a spíš na našem odd. pravidelně obcházíme pokoje a ptáme se, zda pacienti něco nepotřebují. Celý týden tam chodily na praxi bakalářky, tak sestru nebylo vidět skoro vůbec.
Z jakého důvodu máš jít na hysterektomii a už máš datum? Budeme ti držet palečky , zvládneš to, neboj
pro channy
Jira37
| 31. 5. 2011 01:29
Tak jsem to všechno uklidila, i prach jsem utřela, ale večer jsem to pěkně cítila a musela jsem si vzít prášek na bolest, ale jsem ráda, že mám zase na týden pokoj To vedro mě nevadí, moc se venku nezdržuji, jen si jdu utrhnout třešni, pěkně dozrály, co jsem byla v nemocnici. Jen škoda, že si je letos nezavařím. Na to chybí síla. Také jsem včera viděla ve zprávách, že už rostou houby, to já miluju, ale neumím si sebe samu představit, chodit teď po lese. No doufám, že budou růst celé léto a já si je užiju.
Díky za podporu, zítra budu volat, tak dám vědět, jak to dopadlo. Jsme na tom channy stejně, jenom mě nechali vaječníky, ale jinak, nám dělali to samé a ze stejného důvodu. No pokud výsledky ještě nebudou, tak budu zase týden čekat, do verdiktu.
Hysterektomie
Sabina36
| 30. 5. 2011 17:32
Ahoj všem, jsem ráda, že jsem našla tuto diskuzi. Čeká mě hysterektomie a chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás podstoupila tuto operaci v České Lípě.
pro Jiru37
channy
| 30. 5. 2011 14:02
Ahoj

no tak to jsme dobré chcíplotinky,hlavně at už máš tu histol.a at je dobrá.Písni pak,mně říkali,že tím,že mi vzali dělohu,vejcovody,vaječníky,uzliny,tím se to zachránilo,měla jsem rak.dělož.čípku.No a dotaz,co ti dělá to vedro?Mně nic moc dobře

Clear ,,,,,,,,,,,vidíš každému pomůže něco jiného,vid?
Návaly
Clear
| 30. 5. 2011 13:37
Pro alu50
Mně pomohl Sarapis Soja. Asi 2 týdny po operaci mi začaly návaly, v noci jsem špatně spala. Po týdnu užívání Sarapisu začaly návaly ustupovat a ted už nejsou vůbec a spím celou noc. Tak jsem ráda. Přestože jsou přírodní preparáty dražší, hormony se mi brát nechce, i když gynekoložka mi je samozřejmě doporučovala. Snad taky najdeš něco, co ti pomůže.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
10. 6. 2025 07:37