Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Rozalin
Dana06
| 25. 3. 2011 17:21
Díky za informace, budu si to zjišťovat.Moje paní doktorka na alergologii říkala,že bych na ně měla mít nárok,gynekolog ani obvodní se ani nezmínili.
pro Evulu
Dana06
| 25. 3. 2011 17:19
Moje mamka tam byla na hysterektomii,nemusíš se bát, jsou tam odborníci,byla jsem za ní druhý den po operaci, byla vysmátá, vpohodě .
Evula
oliva
| 24. 3. 2011 07:45
Já jsem byla na hysterektomii na Žlutém kopci.Je to nejlepší ,co tě mohlo potkat.Jsou tam skuteční odborníci a všichni jsou moc příjemní a ochotní všechno vysvětlit.Taky zázemí nemá chybu.Pokoje jsou po dvou,po třech se sociálkou na pokoji.Nemusíš po operaci přes celou chodbu do sprch a to oceníš hlavně první dny. Budu držet palce.Pěkné dny a pevné zdraví Oliva
hysterekomie
Evula
| 23. 3. 2011 22:01
Omlouvám se za pouhého smajlíka, byla to pouze zkouška, zda zvládnu přidat nový příspěvek správně. Chtěla jsem se zeptat, jestli některá z Vás jste tuto operaci nepodstoupily v Masarykově onkologickém ústavu? Případně jak jste byly spokojené s přístupem? Děkuji za reakce
hysterekomie
Evula
| 23. 3. 2011 21:55
dana06
rozalin
| 23. 3. 2011 19:31
ta informace o lázních je pro danu 06
lázně
rozalin
| 23. 3. 2011 19:29
mně taky po operaci nikdo olázních nic neřekl, jen kolegyně z práce. Tak jsem se zeptala onkoložky a obvodní , ty mi řekly, že mám nárok na komplexně hrazené lázně. No ještě mne čeká CT a další kontrola, tak hlavně aby tam nic moc nebylo pa. Jinak mám po lázních.
bremena - mumu, rosalin, dana, tomas a ostatni
dadalo
| 21. 3. 2011 20:25
Ahoj lidi, tak jsem mesic po LAVH a minuly tyden jsem byla na kontrole. Specialne jsem se ptala jeste jednou, jak mam resit zvedani tezkych bremen, v mem pripade petimesicniho syna, ktery ma uz pres 7 kg ... Bylo mi receno, ze po sestinedeli se mam pozvolna zapojit do bezneho zivota, takze zvedani mimca by nemel byt problem. Ptala jsem se, zda by se mi nemohlo neco "utrhnout" a na to konto mi lekar sdelil, ze tim, ze jsem ani jednou nerodila prirozene, ale cisarem, tak se bat nemusim (ze by ty cisarske rezy alespon k necemu byly dobre...) No, nebudu nic prehanet a unahlovat se, mam tu babicku, tak mi jeste chvili pomuze . Jinak se po operaci citim dobre, nic me neboli, jen obcas citim podbrisek, asi jak se to hoji Prakticky po laparo jsem ani bolest necitila, je to opravdu pohodovejsi a bezbolestne oproti mym dvema komplikovanym cisarskym rezum... Nekdo psal, ze ma problem s vytokem, tak ja musim zaklepat, ale prakticky jsem uz bez, za coz jsem rada i mocovy mechyr se zda byt o.k, tak snad to tak bude i nadale Preji vsem hodne zdravi a zvlast pro Mumu, ktera je uz asi v praci, at ma hodne kolegy a pomohou ji, co se zvedani tyka! Hezky vecer Dada
pro xjudy - transfuze
dadalo
| 21. 3. 2011 19:46
Dobry vecer, cetla jsem Vas vkaz a chtela bych Vam resp. Vasi mamince rici, ze transfuze se bat nemusi. Ja ji tedy nepodstupovala pri LAVH, ale mela jsem v rijnu komplikovany porod cisarskym rezem a tyden potom jsem dostala transfuzi, nebot jsem mela nizky hemoglobin 76!! a po transfuzi to vylezlo na 119, takze mi to hodne pomohlo. Pak jsem jeste uzivala jeste asi dva mesice zelezo, nez jsem se dostala do sveho normalu. (kdybych nemela transfuzi, tak by mi pomoci medikamentu pry trvalo nekolik mesicu, nez bych se dostala na normalni hodnoty hemoglobinu). Priznam se, ze jsem se te transfuze bala, zvazovala, zda si ji mam dat nechat, ale po ni jsem se opravdu hned citila lepe, nebyla jsem tak unavena. Jinak ted 22.2. jsem podstoupila LAVH, nasledky porodu... Pri teto operaci to bylo bezproblemove a prakticky ted po mesici muzu rici, ze se citim dobre a nic neboli a ani vzapeti po operaci nic nebolelo, mohu srovnavat s cisarem...to bylo mnohem bolestivejsi a clovek je vic pohybove paralyzovany. Vasi mamince preji, at ji vse dobre dopadne a pripadne transfuze se neboji, lekari zvoli jiste nejlepsi reseni Dada
transfuze
xjudy
| 21. 3. 2011 19:14
Prosim nemohl by mi někdo poradit??
Moje mamka jde příší týden na operaci LAHV..Má dost špatný krevní obraz (hematokryt asi 95)a bojí se že jí budou dávat transfuzi, prý je to nebezpečné. Nemáte s tím někdo zkušenosti??
Tinulinka
Valenka2
| 21. 3. 2011 08:22
tak to je dobře, že jsi už v pohodě, ale na to malování si určitě pozvat nějakého pomocníka a skříně ani náhodou bych nezvedala.Vždy jsem byla zvyklá si vše dělat sama a je hrozný teď když nemůžu.Liv
livo,
Tinulinka
| 19. 3. 2011 21:49
ještě dva dny po zvednutí toho břemene mě píchalo vlevo v podbřišku, ale už to přešlo. To jsi mě nepotěšila, že ještě rok po operaci je cítit každé zvednuté kilo navíc. Co až budeme malovat a budeme muset stěhovat skříně?
lázně
oliva
| 19. 3. 2011 20:15
Ahoj,jen se zeptej.Taky jsem byla na dvou operacích a nikdo o lázních nemluvil.Nejsem onkologická a ani do 30let.Ale můžu si je částečně zaplatit.To znamená,že pojišťovna hradí pouze procedury.Jdu do toho.Nejdřív musíš na gyndu,pak k obvodnímu lékaři a pak se všema papírama na pojišťovnu.Jsem ve stádiu čekání na papíry od obvoďačky,tak nevím,jak to bude probíhat dál. pa Oliva
pro rozalin
Dana06
| 19. 3. 2011 19:42
Také bych chtěla do lázní... Asi se zkusím pozeptat.Já to měla komplikované jen ,že jsem měla 2operace.Nikdo z lékařů o tom,že bych na ně měla nárok nemluvil. Ale já se vlastně ani neptala.Jaké máte zkušenosti, mám se zeptat?
pro Janulinku
Dana06
| 19. 3. 2011 19:37
Ahojky, 6týdnů je prý výtok normální,mě skončil přesně 6týdnů po operaci.Neměl by asi být nějak moc silný a nesmí zapáchat.Ale jestli se ti zdá, že ten výtok je moc silný,zajdi raděj k lékaři.Pro jistotu .
anna0514
rozalin
| 19. 3. 2011 12:32
tak jak je ?
HYSTEREKTOMIE
JANA74
| 19. 3. 2011 10:44
Dobrý den, holky poraďte mi někdo mám tři týdny po odstranění dělohy, vaječníky ponechány mám tmavě hnědé výtoky řekla bych že někdy až černé, je to normální jev?? Už jsem z toho nervózní a chvilkama mám i bolest.Děkuji za odpověď
Tinulinka
Valenka2
| 19. 3. 2011 07:26
Ahoj, četla jsem Tvůj příspěvek, už jsi v pořádku?Já jsem rok po operaci a cítím každé na víc zvednuté kilo.Zdravím Lída.
zkusím to
Anna0514
| 11. 3. 2011 21:26
Milá Rozalin. Máš pravdu. Strach mi nepomůže. Alespoň se dozvím co se v mém těle přesně děje a co s tím.Je fakt, že by mohlo dojít k nějakým buněčným mutacím či co takže Rozalin, 17 kráčím k lékaři. Ať se dovím co se dovím musím to zvládnout.Drž mi palce, hned Ti napíšu.Pa Anna0514
lázně
vodena
| 11. 3. 2011 19:47
tak to ti přeju.lázně jsou super .já jsem tam do nedávna bydlela.fran.lázně jsou moooc krásný a hlavně si nech předepsat zábaly.odpočineš si a nabereš sílu. věra
lázně
zirafa26
| 11. 3. 2011 19:12
Chtěla bych se zeptat, kdo má zkušenosti s lázněmi, co je potřeba, aby se napsalo do žádosti... nějaké komplikace pooperační..?? Žádala jsem a nepřidělili mi... Chci zkusit žádat znovu..
Břemena
Tinulinka
| 10. 3. 2011 23:57
Děvčata, dlouho jsem tu nebyla, ale dnes jsem si na vás vzpomněla. LAVH mi udělali 25.8.2010, takže ji mám již půl roku za sebou. Nemám žádné problémy i *** je už fantastický. Ale s tím zvedáním těžkých břemen - nevím, zda se to zlepší. Dnes jsem zvedla necelých 10 kg těžkou tašku a přenesla ji o 2 metry, okamžitě začala bolest v podbřišku a cítím to ještě teď a to už uplynulo 5 hodin.
Pro regu: colostrum
Tinulinka
| 10. 3. 2011 23:40
Mně doporučil colostrum na imunitu plicní lékař a beru ho trvale a je to vynikající. A ještě lepší je Lactoter, ten obsahuje colostrum i probiotika. Ale bohužel teď nejde sehnat, prý snad výpadek ve výrobě.
pro rozalin
Tomas89
| 10. 3. 2011 22:02
Slyšel jsem, že je to tam pěkné. Tak ať se Ti tam líbí a hezky si to užij!:)
pro mape
Tomas89
| 10. 3. 2011 22:00
Ahoj,
no ježiš, ještě aby mi nějaký vnitřek vykukoval, to bych si snad hodil mašli:))) Mně jde především o tu zátěž, jestli třeba po roce budu moct bez komplikací zvedat cokoliv... Je mi jasné, že to půjde pomalu a budu muset hodně cvičit, s tím počítám. Z dalších operací mám v plánu podstoupit už jen mastektomii, na faloplastiku nechci z mnoha důvodů jít. Jednak by výsledek byl prakticky nefunkční, vzhledově by skutečnost jen vzdáleně připomínal (když koukám na netu na fotky a videa, tak nevím, zda se mám smát nebo brečet:)) a jednak nejsem takový masochista, abych se nechal zmrzačit kvůli něčemu, co vlastně ani nestojí za řeč. Jo, kdyby ten výsledek byl alespoň z 50% takový, jaký ho má normální biochlap, tak ano, rád bych byl kompletní, ale abych si nechal vzít kus ruky nebo sval ze zad, pak si nechal vzít velký kožní štěp z nohy, který mi připlácnout na tu díru ze zad, takže nakonec budu vypadat jak Frankenstein a to jen proto, aby mi vytvořili něco, za co bych se prostě snad musel i stydět, to ne. Ale přiznávám, že doufám, že věda pokročí brzy dál a najdou nějaký nový, méně mrzačící způsob:) Prvotní rozhodnutí nebylo těžké, bylo spíš nevyhnutelné a poté, co jsem to sdělil svým blízkým a přátelům, tak přišla ohromná úleva, že konečně nemusím nic hrát a já můžu být já. Začínám se cítit sebejistěji, chovám se tak, jak mi je přirozené a nikdo mi neříká, že se mám začít chovat a oblékat jako normální dospělá ženská:)) Jenom právě ta operace je ošklivý šedivý mráček na jinak modré obloze:) Vím, že zatímco pro mě ta operace bude v důsledku znamenat úlevu a pozitivní změnu, pro vás je to spíše ztráta a změna negativní, i když se pak aspoň nemusíte otravovat s měsíčky:) Navíc oproti vám mám ještě tu výhodu, že nemám ani ten nejmenší mateřský cit a po dítěti vůbec netoužím, alespoň ne po vlastním. Ale nevadilo by mi adoptovat apod. Pro vás je to asi hodně velká ztráta, tím spíš, když třeba ještě žádné dítě nemáte a chtěli jste... A já přijdu o něco, co ani nepovažuju za vlastní a nemám k tomu nejmenší citový vztah, zatímco vy přijdete o kus sebe, což je asi dost náročné na psychiku. Některé tady dokonce psaly, že si pak připadají méně ženské, nebo jim to dokonce naznačili i jejich partneři... K tomu bych jen chtěl říct, že to je absolutní nesmysl, ženu dělá ženou něco úplně jiného, i když být psychicky i fyzicky kompletní a ok také není k zahození:)
pro Mumu
Tomas89
| 10. 3. 2011 21:22
Ahoj Mumu,
troufám si říct, že Tě ve "srabáctví" daleko překonám:) Mně stačí vejít i do ordinace a jdu do kolen, při píchnutí injekce ztrácím rovnou vědomí:) Bylo by docela fajn, kdyby mě tak na rok uspali, udělali vše potřebné a pak mě zase probudili:D Vůbec Ti nezávidím, že Tě tolikrát řezali, to musí být naprosto strašné (pro mě je tedy děsivá i představa běžného nekomplikovaného porodu, natož císařský řez). A přesto jsi to přežila bez nějaké větší újmy, alespoň jak usuzuji z Tvých příspěvků. Tohle jsem říkal vždycky - chlapi ze sebe dělají hrdiny, bůhvíjak nejsou dobří a odolní (v některých ohledech jistě jsou:)), ale ve skutečnosti v mnoha případech daleko zaostávají za odvahou a odolností vás žen.
Děkuji a napíšu:)
pro Toma
mape
| 10. 3. 2011 21:09
Myslím, že se nemusíš té operace bát. Je to jako každá jiná operace a co se týče nošení těžkých břemen kvůli strachu z prolapsu pochvy a močového měchýře, tak to se týká spíše nás postižených žen, které i nadále po operaci zůstáváme dole tzv. otevřené. Ty zřejmě podstoupíš i další operace k přeměně, a tak močový měchýř a to ostatní budeš mít přizpůsoběné. Rozhodně se nebudeš muset obávat toho, že by ti vnitřek "vykukoval". Samozřejmě nějaká doba k hojení tam bude, ale vzhledem k tomu, že my to děláme z donucení k zachování našeho zdravotního stavu, a ty to postupuješ proto, aby jsi svůj život vedl podle svých představ, máš svůj cíl, a nejhorší bylo asi to prvotní rozhodnutí. Tohle už jen vede k tvému cíli, nám ostatním to spíše nějaký cíl (třebas mít ještě děti) vzalo. Tak se nediv, že moc nejásáme. Přeji Ti hodně štěstí.
pro Tomas89
Mumu
| 10. 3. 2011 20:33
Ahoj Tome,myslím,že se nemáš čeho bát,mám,na mysli hysterektomii.Já jsem ten největší srab na světě a navíc pracuji ve zdravotnictví a zvládla jsem to a to mě řezali v místě jizvy po císař.řezu.Jsou určitě horší věci a myslím ,že ještě budeš muset zvládnout složitější věci než je hyster.,to zmákneš v pohodě,uvidíš!!!Strašně moc ti držím palce a určitě nám napiš jak pokračuješ,myslím,že nás to tady zajímá všechny.Pa
myomy
rozalin
| 10. 3. 2011 20:10
nedělat nic, asi není moc dobré. Ono hodně věcí nebolí a je to blbé. Ani nechta pse přerůst těma myomama asi není moc dobré. Mně taky nic nebolela , byla jsem fit a jen náhodou se zjistilo, co se zjistilo...Buť bys měla k léčiteli .nebo něco podniknout. Sice jsem slyšela, že někdy se samo něco vytratí, ale na to bych až tak nespoléhala. Pa až něco nezanedbáš
pro všechny
rozalin
| 10. 3. 2011 19:55
holky , v květnu jedu do frant. lázní. Dostala jsem komplex.hrazený pobyt

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl