Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro mamilu
jasminka1
| 26. 2. 2011 16:01
také mám hysterektomii za sebou,myslela jsem ,že vaječníky zůstanou,ale našli cystu a vzali i vaječníky,takže 4 den po operaci jsem dostala návaly,které jsem neměla,má doktorka po propuštění z nemocnice mi píchla na půl roku Riselle a nevím co je přechod,návaly a ještě to chrání před ostoperozu, takže se neboj,všechno dopadne dobře
pro mamilu
rozalin
| 26. 2. 2011 14:07
jsem onkol.pacient, vzali mi dělohu i vaječníky. Měla jsem tzv.přechody ze dne na den. Jsou problémy s návaly a trochu to je i v koubech. Ale když si řeknu, že prozatím jsem O.K. po té druhé stránce , tak ty návaly jsou o ničem. Beru fytoestrogeny, hormonální léčbu jsem sama zamítla. Fytoestr.zabírají pomalu ale jsou neškodné. Drž se , taky bych si vaječníky nechala, ale měla jsem rakov.děl.hrdl. a při ultrazvuku zjistili, že na vaječ.je nějaká cysta. pa
pro mamilu
saskia
| 26. 2. 2011 06:10
Mimilo, rakovina vaječníku je zrádná, takže v tomto případě bych poslechla doktory bez váhání.
Budeš rázem v přechodu a nikoliv pozvolně, jako u přirozené menopauzy, ale naráz. Takže reakce těla je prý často bouřlivější než u přirozeného přechodu. Jak bude tvoje tělo reagovat vlastně nelze předpovědět. Jestli jsi četla tuto diskuzi, sama vidíš, že některá skuhrá a jiná je celkem v pohodě. Už jsi se ptala, zda budeš moci užívat hormonální substituci? Hodně štěstí.
hysterektomie
mamila
| 25. 2. 2011 22:41
ahoj všichni tady. Dnes jsem se dostala až na tuto diskuzi a ráda bych se dozvěděla i něco co jsem tu zatím nečetla. Asi za 14 dní mě čeká hysterektomie. Protože mám za sebou v loňském roce operaci nádoru tlustého střeva, nemůžu podstoupit laparoskopii, takže půjde o klasickou operaci. Mají mi vzít i vaječníky vlastněpreventivně, protože hrozí tvorba nádoru i tam. Po přečtení příspěvků o tom co způsobuje odebrání zdravých vaječníků jsem tak trošku rozhozená. Ale jsem v péči doktorů v Motole, tak tam snad vědí co dělají...
pro sarah
saskia
| 24. 2. 2011 08:41
Sarah, především ti chci napsat, že je mi líto, co se stalo tvé mamince a doufám, že svou těžkou nemoc definitivně překonala.
Chápu i tvůj strach z podobného onemocnění, přeci jen rodinná anamnéza bení zanedbatelá.
Nicméně si nemyslím, že by se do operace měly všechny ženy vrhat při nulových potížích, to neberu.
To bychom si všechny mohly preventivně nechat odstraňovat prsa, neboť mamakarcinom na rozdíl od leyomyosarkomu je velmi častý typ rakoviny u žen. A kojit už taky nebudeme , tak na co prsa .
Mojo a Evice,, pod kudlu můžete vždycky. Problémy po operaci nejspíš většinou nejsou, ale mohou být a ty budete mít vy a ne doktoři.
Tak držím palce.
Pro Moju, od mumule
sarah361
| 23. 2. 2011 19:32
Ahoj, v září jsem byla na hysterektomii - nechali mi jeden vaječník, na tom druhém byla cysta - a jak se později ukázalo, byl to vlastně nádor - naštěstí nezhoubný. Šla jsem na operaci z preventivních důvodů. Je mi 46, tak jsem děti už nechtěla,... Maminka chodila pravidelně co půl roku na kontrolu ke gynekoložce. 5x byla na vyčistění dělohy - začala krvácet. Když jí lékaři říkali, že má stejně po přechodech, ať si raději dá dělohu pryč, řekla to své gynekoložce - MUDr. Piegzová, Karviná (prosím, nechoďte k ní). Paní Dr. řekla, že když chce, že jí vypíše papíry, ale že by chlapi jenom řezali a že to bude sledovat. Maminka věřila ženě - gynekoložce. Loni v lednu byla na kontrole - i UZV, byly tam pořád 2 myomy, stav nezměněn. V únoru začala krvácet, březen vyčistění dělohy. Takže - začátek dubna operace (gynekologická, odstr. všeho - LAHV. a odbrání vzorku, duben - TELEGRAM - leyomyosarkom - nejzhoubnější rakovina a k tomu ještě jeden druh rakoviny.
Tady jsem začala s panem KDYBY ... Nevím, kolik Vám je devčata let, ale raději to ještě zvažte. Mě vlastně maminka zachránila život. Mamča v červnu ukončila ozářky, chodí na kontroly, zatím je vše OK
Pro Moju, od mumule
sarah361
| 23. 2. 2011 19:32
Ahoj, v září jsem byla na hysterektomii - nechali mi jeden vaječník, na tom druhém byla cysta - a jak se později ukázalo, byl to vlastně nádor - naštěstí nezhoubný. Šla jsem na operaci z preventivních důvodů. Je mi 46, tak jsem děti už nechtěla,... Maminka chodila pravidelně co půl roku na kontrolu ke gynekoložce. 5x byla na vyčistění dělohy - začala krvácet. Když jí lékaři říkali, že má stejně po přechodech, ať si raději dá dělohu pryč, řekla to své gynekoložce - MUDr. Piegzová, Karviná (prosím, nechoďte k ní). Paní Dr. řekla, že když chce, že jí vypíše papíry, ale že by chlapi jenom řezali a že to bude sledovat. Maminka věřila ženě - gynekoložce. Loni v lednu byla na kontrole - i UZV, byly tam pořád 2 myomy, stav nezměněn. V únoru začala krvácet, březen vyčistění dělohy. Takže - začátek dubna operace (gynekologická, odstr. všeho - LAHV. a odbrání vzorku, duben - TELEGRAM - leyomyosarkom - nejzhoubnější rakovina a k tomu ještě jeden druh rakoviny.
Tady jsem začala s panem KDYBY ... Nevím, kolik Vám je devčata let, ale raději to ještě zvažte. Mě vlastně maminka zachránila život. Mamča v červnu ukončila ozářky, chodí na kontroly, zatím je vše OK
Moja
evice
| 23. 2. 2011 16:49
Děkuji za odpověď. Asi jsme na tom podobně. Taky se mi na zákrok nechce, když to někomu řeknu, tak se diví, že jsem na takový zákrok ještě relativně mladá (je mi 35). Mám dvě děti a další momentálně neplánuji, tak nevím. Moje potíže jsou zatím snesitelné. Vím, že v Praze dělají i šetrnější zákroky než hysterektomii. Tak uvidím. Napiš, jak se to u Tebe vyvíjí. Přeji hodně štěstí. Evice
evice
Moja
| 23. 2. 2011 15:00
Ahojky...myomy mám dva.Mudr mě sleduje teprve 4 měsíce a navrhla hysterektomii.Žádné problémy před zákrokem vůbec nic.To je důvod proč se mi na zákrok nechce.Volím řešení ,ještě konzultaci s jiným doktorem.V pátek budu chytřejší.Opravdu se mi z předchozích příspěvků potvrzuje,jiný doktor,jiný názor.Drž se pááááááá
Pro mumuli
Moja
| 23. 2. 2011 14:50
Děkuji za vzkazík.Cením si toho ,všech názorů a zkušeností.Dnes jsem obvolávala doktory na další konzultaci a musím uznat ,že někoho sehnat je celkem problém.Povedlo se.V pátek se na mě podívá někdo jiný a uvidíme.Také se mi do toho nechce.Dnes jsem v práci narazila na dvě kolegyně,které mají operaci za sebou a pořád mě utvrzují v tom,že je lepší si to nechat udělat.Vůbec nevím co dělat.V hlavě se mi honí zda ano,či ne.Problémy nemám žádné.No v pátek uvidím...třeba budu chytřejší.....pááááá a děkuji
oliva
evice
| 22. 2. 2011 23:33
Díky za rychlou odpověď a přeji brzké zotavení. Evice
evice
oliva
| 22. 2. 2011 23:30
Ahoj,měla jsem myom 8 cm.Silně jsem krvácela,byla jsem kvůli tomu i na neschopence,pomohly hormony( 20 let ),pak už ani ty ne.Po hysterektomii bez problémů s krvácením,ale zase jiné problémy,které jsem nečekala. O tom píšeme většinou. Jsem 3 měsíce po a jsem pořád unavená,ale dá se s tím bojovat.Věřím,že s jarem bude všechno v pořádku.
hysterektomie
evice
| 22. 2. 2011 22:47
Ahoj, obracím se na Vás, co už jste prodělaly hysterektomii. Zajímalo by mě, zda jste měly před zákrokem nějaké výrazné problémy (bolesti, krvácení...). Já mám 2 myomy okolo 2 cm, ale moje lékařka už o hysterektomii mluvila, tak nevím, jak dlouho se tomu mám bránit. Zatím jen chodím na kontroly. Díky všem, kdo si najdou čas a odpoví mi! Evice
Pro Moju
mumule
| 22. 2. 2011 20:28
Ahojky, tak jsme asi v podobné situaci. Mě loni na jaře dr. poslal na hyster., kvůli myomům - nemám žádné potíže. Prostě se mi na operaci nechtělo a sháněla jsem i jiné info. Došla jsem si k jíné dr., aby posoudila co a jak. A vida, co dr. to jiný názor. Pro operaci nevidí vůbec důvod, myom mám 4,5x3 cm a bude se sledovat na UTZ každý půlrok - což předešlého dr. ani nenapadlo - o UTZ jsem si mu musela říct sama. URČITĚ to zkonzultuj ještě s nějakým jiným dr. Myslím, že operace je až to poslední řešení - slova i mojí nynější dr. Páááá
hysterektomie
Moja
| 22. 2. 2011 16:41
Ahojky všem.
Jsem moc ráda,že jsem zde objevila tuto diskuzi.Trochu mi pomáhá pročíst zde příspěvky a hlavně získat nějaké informace.Od doktorky jsem se tu novinu o prodělání zákroku hye dozvěděla včera.Žádné jiné řešení a hlavně jsem to vůbec nečekala.Mám 2 myomy ,pravda od poslední návštěvy se malinko zvětšily,ale jsem sledovaná teprve 4 měsíce.Je to na mě moc rychlé a psychika vzala za své.Zkouším ještě konzultaci s někým jiným tak uvidíme.Nevím jak dál.Moja.
mám to samé !!!!!
gina
| 21. 2. 2011 14:52
ahoj Bubáčku!!
tak to přesně mám a když si přečteš můj příspěvěk jak z toho šílim.
V pátek jsem zrovna byla na čištění !! ještě jeden steh mě tam zlobí prý, a to je prosím pěkně 2 roky po operaci. POřád nosím vložky ach jo. Je to přesně tak jak popisuješ. Tajky nevím, co s tím. Zkouším Apo-curenzym, to je na hojení ran, sem tam si dám teetree vag.gel . V pátek mnmě vzali nějaký vzorek a za týden mám volat jak to dopadlo.
zdravím gina
mám to samé !!!!!
gina
| 21. 2. 2011 14:51
ahoj Bubáčku!!
tak to přesně mám a když si přečteš můj příspěvěk jak z toho šílim.
V pátek jsem zrovna byla na čištění !! ještě jeden steh mě tam zlobí prý, a to je prosím pěkně 2 roky po operaci. POřád nosím vložky ach jo. Je to přesně tak jak popisuješ. Tajky nevím, co s tím. Zkouším Apo-curenzym, to je na hojení ran, sem tam si dám teetree vag.gel . V pátek mnmě vzali nějaký vzorek a za týden mám volat jak to dopadlo.
zdravím gina
dadalo
Jessi
| 21. 2. 2011 11:48
omlouvám se patří to pro dadalo nenapsala jsem to
operace
Jessi
| 21. 2. 2011 11:45
Ahojky moc ti budu držet palečky Já jsem byla operovaná taky v úterý,ale 8.2. a v pátek jsem už byla doma.Je to celkem rychlovka.Moc jsem se toho bála.Nesnáším vůbec narkozu,ale už dopředu jsem měla domluvené,že mi budou něco dávat od špatně.Tak jsem ty dva dny byla,taková ospalá a ani mluvit se mi nechtělo.Teď už je to dobré,ale určitě nechci moc dopředu chvalit. Přejí ,aby ti to uběhlo taky tak rychle
pro Dana06
dadalo
| 20. 2. 2011 21:23
Dekuji moc za mila slova Tak zitra me to ceka, nastup do nemocnice a v utery operace... Uz radeji na nic nebudu myslet a preji si, at uz to mam za sebou a je streda Drzte mi palce a vsechny moc zdravim a dekuji ze povzbuzeni!
pro nové
Dana06
| 20. 2. 2011 13:27
Zdravím nové účastnice diskuze.Už jsem tady psala,že mám za sebou 1 abrazi,jednu akutní operaci po abrazi s krvácením do břicha a hysterektomii, vše v průběhu 5 dnů.Jsem doma už od 2.prosince a snad už v březnu půjdu do práce.Z operace nemějte obavy,protože samotná operace není tak hrozná.Ale po operaci budete unavené,což je úplně normální.den po dni se to bude zepšovat,ale s tím zvedáním těžkých předmětů opatrně:já mám pořád obavy něco zvednout,taky se bojím nějakých komplikací.Za týden se tady sejdeme,já už se budu chystat do práce a vy budete psát,že to máte za sebou a že se to fakt dalo zvládnout.tak držím palečky
pro Mumu
dadalo
| 19. 2. 2011 20:47
Ahoj a diky za tykani a informace. Doufam, ze se laparo povede, protoze co cisari jsem ctyri mesice, takze dalsi rezani by bylo dost neprijemne v tak kratke dobe. Muj druhy cisar se bohuzel zvrtnul v operaci diky vrostle placente, takze nakonec trval dve hodiny a pak jeste ty dalsi komplikace, o kterych jsem psala.... Bude me operavat muj gynekolog v Podoli, ktery mi delal i cisare, tak uz vi, co v tom brise mam a nemam Utery se nezadrzitelne blizi a to cekani je snad nejhorsi ..!!!. Asi mas pravdu, deti jsou senzitivni, uz ted na dceri vidim, ze citi, ze se neco deje... Uz aby to bylo za mnou. Urcite se pak ozvu. Jeste jednou diky za vse. Pa
pro Tiinenka
dadalo
| 19. 2. 2011 20:33
Dobry den, ja Vam bohuzel co se tyka pooperacniho stavu neporadim, protoze me laparo hysterektomie ceka v utery /pak asi take budu ceprak informace odtud/, ale naopak ja se na Vas obracim s prosbou. Muzete mi sdelit Vase pocity po laparo operaci, jak dlouho trvala a zda je to hodne bolestive? Jsem po dvou cisarich, naposledy v rijnu, takze jsem zvykla na bolest, ale uvitala bych, aby to bylo setrnejsi Moc dekuji a preji Vam brzke uzdraveni. Dada
pro rosalin
dadalo
| 19. 2. 2011 20:25
ahoj, moc dekuji moc za podporu, moc si toho vazim , protoze opravdu se mi na operaci nechce. Jsem po dvou cisarich, naposledy v rijnu, takze bolest rozriznuteho bricha znam... Doufam, ze se povede laparo, protoze do dalsiho rozriznuti se mi uz fakt nechce. Cisar byl komplikovany, nakonec z toho kvuli prirostle placente byla operace na dve hodiny! A co se bricha a tyka, tak je fakt, ze to neni ono, ale snad casem, az se vse zase vrati do normalu to nejakym cvicenim treba spravim, mam ho po porodech povolene. Ale je fakt, ze zdravi je nejdulezitejsi Preji hezky vecer a zdravicko Dada
pro bubacek
rega
| 19. 2. 2011 18:06
jediné co mé dceři pomohlo,byly probiotika.5 kmenů 6 miliard.jsou to laktobacily.2 denně z počátku pak stačí jedna.pak jsem jí koupila malinkou lahvičku 100%tea tree oil.nevím jestli je to dobře napsané,stříkačlou si dělala výplachy do prevařené vody asi 3kapky.výtoky měla po14dnech.od doktora dostala na3 dny mast,stejně se jí to stála vracel.nyní má tuto mojí léčbu,tu jsem po dlouhém hledání našla na int.a jsme spokojený.snad to pomůže i vám.
dadalo
rozalin
| 18. 2. 2011 18:09
čauky , taky ti přeju jen to dobré. Jsem už tu nějakou tu dobu. Asi tak od 11/10. Chtěla jsem jen napsat, že i kdyby tě brali řezem, tak jak mně, tak o nic nejde. Pouze na JIP jsem byla 5 dnů. Jinak mně nic nebolelo. No akorát, že to břicho už není vzhledově to co bývalo. Ale to je to nejmenší. pa
pro rega
rozalin
| 18. 2. 2011 18:06
ten předcházející příspěvek je hlavně pro rega. Zapomněla jsem uvést jméno
neuvěřitelné
rozalin
| 18. 2. 2011 18:02
musím také reagovat na toho pitomce, ke kterému chodiš. Asi bych ho taky vyoperovala a dala za měsíc makat. Kdyby si to zažili, tak nemůžou tě hnát tak rychle do práce a každou jinou. Vnitřní operace toho typu se hojí až rok. Dnešní medicína-to jsou jen peníze. Proto musíš sama udělat svůj vlastní názor, protože jde jen o tvé zdraví a tvůj život a nemůže ti ho řídit člověk , který možná má také tričko s nápisem děkujeme odcházíme. Nejsou všichni stejní-byla jsem na nem.půl roku a lékař mi řekl, že ať hlavně myslím na to , jak se cítím a rozhodnutí bylo na mně. . Proto při čtení vašich příspěvků jsem se taky vytočila holky o svém zdraví rozhodujete samy, nikdo vám do toho nemůže kecat, když pak půjdete na další zákrok tak si to užijete jen vy samy. paaaaaa
pro bubáček
Mumu
| 18. 2. 2011 14:59
Ahoj,já Ti asi neporadím ale určitě se ozve někdo.kdo ano.S výtoky jsem před operací také bojovala dlouhá léta,bylo to dost otravný.Zkoušela jsem i alternativní léčbu.Je hrozný,že ani po tak dlouhé době po operaci nemáš klid.
hysterektomie
bubacek
| 18. 2. 2011 14:39
Zdravím všechny,,
jsem po odstranení dělohy 7.5.2009 Lavh.
Vse je zda se v pořádku, jen se mi opakovaně vrací jeden problém a to žlutaví zapáchající vytok. Bude mi 40 let a s výtoky se peru celí svuj dosavadní život, ale něco takoveho tu ještě nebylo. Mám pocit že to má souvislost s tou operací, ale doktor mi řekl že ne. Vše ale začalo až po operaci. Doktor mi nasadí antibiot. ,chvíli je klid ale zase se to vrátí. Jsem z toho dost neštastná. Před oper. jsem taky psala do této diskuse, která mi strašně pomohla. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli někdo z vás neměl stejné potíže a hlavně jak to řešit.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
9. 6. 2025 13:56