Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Tomas89
rozalin
| 10. 3. 2011 19:53
cauky, já jsem se zvedáním to nepřeháněla asi tak 4 měsíce pak jsem pomalu přidávala. Trochu jsem se víc bála, bo jsem onkol.pac. Kdysi jsem chodila do fitka, dokonce jsem dělala fyzičky na policajtku-dělala jsem 12 někdy 15 klik. Dnes je po operaci 10 měs. Máme na zahradě studnu a tam vybírám ručně vodu-normálním 10 litr.vědrem. Nic se nemá přehánět, ale po určité době se zas najede.
pro Danu06 a Mumu
Tomas89
| 10. 3. 2011 15:41
Milé dámy, moc vám děkuju za přání štěstí a taktéž za vaše názory:)
Pro Mumu - tak to doufám, že budu mít štěstí na takového, který mi řekne, že jen dva měsíce:) no a ještě abych to pak za ty dva měsíce zvládl já:) Inkontinence, brrr. To doufám, že za to opravdu může spíše ten porod než hysterektomie. Stačí, že budu impotentní, nemusím mít všechno:D Přeji Ti, aby nepříjemnosti, které zatím máš, co nejdříve odezněly a aby to v práci bylo přinejmenším snesitelné!:)
Pro Danu - jj, přesně tak, pochopila jsi dobře. Lékaře se na to pak zeptám, až nadejde čas, ale spíš mě zajímaly názory těch, co tím prošly nebo mají třeba nějakou známou, která to má za sebou, protože lékař to sice vysvětlí a popíše, ale ty zkušenosti z první ruky pochopitelně nemá:) Myslím, že operace jako taková by měla probíhat stejně jako u vás, hysterektomie s odstraněním obou vaječníků, prostě všechno a nic tam nenechat:) Pak jsou tedy ještě další operace, ale ty tolik neřeším (mastektomie a příp. faloplastika). Tahle hysterektomie mě z nich děsí nejvíce, protože to je opravdu velký zásah do těla... Zatím se uklidňuju tím, že to zvládlo již tolik žen, které k tomu třeba měly ještě nějaké problémy navíc, že já to snad zvládnu taky:)
ještě pro rozalin:)
Tomas89
| 10. 3. 2011 15:27
Odkliknul jsem to dřív, než jsem to dopsal...:) Ještě jsem Ti chtěl poděkovat za přání štěstí, moc děkuju:) Jo, je to nefér, ale takový už je asi svět...
Pro Rozalin
Tomas89
| 10. 3. 2011 15:20
Ahoj,
s tím počítám, že na tom budu podobně jako běžná žena po takové operaci, alespoň co se týče omezení té zátěže. Proto jsem si tady začal pročítat všechny příspěvky (a že jich je:)), abych věděl, co mě čeká, protože jsem o tom měl spíše jen mlhavou představu. No, co se týče léčby mého problému, přeměny pohlaví, tak tam to probíhá následovně: začne se chodit na sezení k ***uologovi, pak je potřeba si vyběhat vyšetření na endokrinologii, u internisty a v neposlední řadě taktéž u gynekologa (brrrr). Pokud je všechno, jak má být, tak ***uolog předepíše hormony, v mém případě tedy testosteron. Ze začátku se obvykle začíná s tabletkama, které mívají slabší účinek, a tak po měsíci dvou se přidávají i testosteronové injekce, ty se pak píchají v podstatě do konce života 1x za 3 týdny. Vlivem testosteronu by mělo postupně také dojít ke zmenšení reprodukčních orgánů, takže chirurgové si prosadili, že na operaci může jít TS člověk minimálně po roce hormonální léčby, protože pak je to pro ně snazší a možná to snižuje i možné pooperační komplikace. Návaly mi nehrozí, právě kvůli tomu, že již budu dávno na testosteronu, takže naopak se mi v tomhle uleví, protože se ve mně nebudou přetahovat dvoje hormony:) S léky jsem začal před třemi týdny a bylo mi řečeno, že o operaci můžu zažádat během následující zimy a pokud mi ji speciální komise schválí, tak se na ni můžu objednat. Tak mám ještě dost času se na ni psychicky připravit, tedy jestli to vůbec jde:) Už se nemůžu dočkat, až to bude za mnou, ale právě mě zarazilo to, že v některých příspěvcích se tady píše, že do konce života se pak nemůžou zvedat těžký věci. Být ženou, tak by mi to až tolik možná nevadilo, protože o ty těžké věci se má postarat chlap, ale jako chlapovi by mi to vadilo hodně, protože k čemu bych pak byl, když bych své případné partnerce ani nemohl pomoct s těžkým nákupem, domácíma opravama apod. Jinak musím před vámi všemi smeknout, protože to máte hodně těžké, všechny ty problémy ohledně návalů, bolestivé menses, myomy a následné operace apod., a přesto to všechno zvládáte. Neuvěřitelné:)
Vím
Anna0514
| 10. 3. 2011 12:15
Ahojky, mám za sebou hysterektomii již 3,5 roku.Problém žádný až na občasnou bolest v břiše na leve straně podbřišku.Při vyšetření u lékaře mi bylo sděleno že jde o jizvu-srůst, jinak mám ještě vaječníky a tam prý mám obrovské množství myomů.Od té doby jsem nešla k lékaři, mám strach.Vůbec nevím co mám dělat. Tak dělám že nic.Vlastně o nich nevím.Pokud jsou tedy na vaječnících tak já o nich opravdu nevím.Vaječníky mne nebolí.
Tomas89
rozalin
| 9. 3. 2011 21:25
jak budeš mít čas , tak mi napiš, jak taková proměna probíhá s dalšími částmi těla. Docela by mne to zajímalo. pa
Tomas89
rozalin
| 9. 3. 2011 21:12
nejsem dr. ale si myslím. že po operaci budeš mít ty stejné problémy , co každá ženská. Tvoje tělo je ženské, tak se připrav dle mého názoru na návaly jak hrom. Takovou proměnou se neprochází určitě jen tou operací. Zvedání určitě bude aspoň na několik měsíců omezeno. Asi ti nasadí nějakou hormon.léčbu. Ta taky nevím jak bude působit na tvůj vzhled. Ale určitě ti přeji ať se ti to povede-mnoho zdaru. Je to takový paradox. Ty to chceš pryč a my ostatní bysme chtěly to zachovat. Není to moc spravedlivé, co... pa pa
pro Tomáše
Dana06
| 9. 3. 2011 20:53
Tomáši, nejlépe se na tuhle otázku zeptat doktorů.Jestli jsem pochopila dobře,tak procházíš přeměnou ze ženy na muže a tam bude zřejmě celá operace probíhat trochu jinak, i když v podstatě hysterektomie stejně.určitě se zeptej lékařů,myslím,že bys tyhle problémy mít neměl.Ale to je můj laický názor.Přeji hodně štěstí
pro všechny
Mumu
| 9. 3. 2011 14:21
Ahoj holky a Tomáši,s tím zvedáním věcí je to fakt problém,co lékař,to jiný názor.Někdo říká šetřit se první 2 měs.po operaci,jiný zas až půl roku.někdo doživotně.Stejně jako Dana i já mám největší strach z inkontinence.Moje mamka je 25 let po hyster. a zátěž měla a má normální.Je ale fakt,že dnes je jí 65let a problémy s inkont.má asi 2 roky.Těžko říct,jestli je to následek zvedání těžších věcí nebo následek porodu.Můj lékař ,bývalý primář mi říkal,že není větší procento žen s inkont.po hyster. oproti ženám které rodily několikrát vaginálně.Já rodila pouze císařem.Tak opravdu nevím.Jsem 2,5měs po abdom.hyst.,začíná postupně dělat běžné věci,bez zvedání opravdu těžkých věcí a je fakt,že třeba po úklidu mě pobolívá břicho.Příští týden se vracím do práce....,tak to bude asi teprve "nářez".
probiotika
rega
| 9. 3. 2011 10:35
ahojky.dcera měla pořád kvasinkové výtoky.probiotika bere asi měsíc po 2 tabl.a pak po jedný.těch kapek tak do 250ml asi čtyři.ale vlažná převařená voda.snad to pomůže.a doktor ti na to nic neřekl?ty probiotika jsou na celkovou pohodu střev.mikroflory.jsou tam živé kultury jako v jogurtu.celkově pro imunitu.ona má celkově imunitu v....má vysoké aslo,nemůžeme ho dát dolu,je to špatné i pro ostatní orgány,třeba i srdíčko.i když jí doktor na imunol.léčí,nějak to nepomáhá.tak ted jsem slyšela o colostru.objednala jsem ho a jestli se to zlepší tak dám zase vědět.doktoři předepisují jen svojí léčbu.když to nepomáhá,tak hledám od lidí na internetu rady.tohle jsem našla,že je to skvělí.tak uvidím.
pro dadalu
Dana06
| 8. 3. 2011 22:47
S tím zvedáním těžkých věcí mám fakt problém. Bojím se, abych si při zvedání nějak neublížila,největší strach mám z ikontinence, ale bohužel všechno váží nějaké to kilo. Minulý týden jsem začala chodit do práce a břicho mě začalo pobolívát.V práci si skoro celý den nesednu a když pak sednu za volant,tak mám pocit,že to břicho namáhám.Ale to je asi všechno normální,jen znát hranice a zatím je nepřekračovat. Moje mamka má asi 5let (možná i více,hrozně to letí)po hysterektomii a dělá úměrně ke svému věku všechno,nijak se nešetří a žádné potíže nemá.Tak bych z toho vyvozovala, že zatěžovat postupně.
prosba o radu
Tomas89
| 8. 3. 2011 22:26
Krásný den milé dámy,

rád bych Vás poprosil o radu, resp. o Vaše zkušenosti. Někdy příštím rokem bych měl prodělat totální hysterektomii i s odstraněním vaječníků, zatím nevím, jakou metodou by to proběhlo (nejedná se o vtip, procházím přeměnou pohlaví). V některých příspěvcích jsem zde četl, že nějakou dobu po operaci (týdny, měsíce) není doporučeno nebo povoleno zvedat věci těžší 5kg, některé zde píšete, že toto omezení je dokonce trvalé. Na to bych se Vás chtěl zeptat, jaké s tím máte zkušenosti a zda třeba opravdu trvale (doživotně) nic těžšího nezvedáte nebo máte třeba nějaké problémy při větší fyzické aktivitě... Je mi 22 a rád bych prožil aspoň zbytek života co nejvíce plnohodnotně a pochopitelně bych se jako kluk docela rád věnoval fyzicky těžším aktivitám apod., takže takovéhle omezení by mě opravdu omezilo. Můžete se se mnou prosím podělit o Vaše poznatky? Moc Vám děkuji a přeji příjemný den. Tomáš
Diplomová práce - rozhovor
tiggra
| 7. 3. 2011 16:38
Dobrý den,
píšu diplomovou práci na téma kvality života žen po hysterektomii a sháním několik dobrovolnic, které by byly ochotné si se mnou na toto téma popovídat Zabývám se změnami na úrovni zdraví, vztahů, prožívání... Povídání nechám spíš na Vás. Pokud by jste měly zájem o víc informací, určo neváhejte a kontaktujte mě na tiggra@seznam.cz. Rozhovor můžeme provést i přes skype nebo ICQ, zabere Vám to tak min. času.

Moc děkuji a přeji Vám krásný den, Kristýna
pro mumu, rosalin, danu06 a ostatni
dadalo
| 6. 3. 2011 15:03
Ahoj holky, tak jsem 12.dni po LAVH a citim se celkem dobre. Obcas mam tedy pocit, jakoby se uvnitr neco delo, organy se sesedaly kam maji, ale neboli to Zlobi me jeden steh, rozvazal se precasne, takze se trochu rozestoupil, ale to je kosmeticky problemek Uz jsem absolvovala i dve prochazky Jinak doma v beznem zivote je to o necem jinem nez v nemocnici... mam dve male deti 3,5 roku a 5 mesicu a fakt je tezke stale myslet na to, ze nesmim nic zvedat... Dcera to jakz takz chape a syna mimiska proste zvednout nesmim I kdyz si treba delam caj, tak premyslim, jestli to neni moc tezke, nebo kdyz vyndavam talir ze skrinky... Jinak jsem se vylozene pri odchodu doktora ptala, jak je to se zatezi a rekl mi, ze prvni dva mesice se opravdu setrit, ale potom se pomalu zacit zapojovat do bezneho zivota. Neco o omezovani max. kil mi nic nerikal, tak jak to rikal tvuj doktor Mumu (a jak jsi psala, tak tva prace se bez zvedani neobejde..., prakticky skoro zadna prace by se nemohla delat). Napr. moje mamka prodelala abdom. hy pred 20 lety a dela bezne veci, vc. zvedani a i sousedka 50.let ta ma LAVH pred dvemi lety a je kucharka a normalne funguje, hrnce zvedat musi .... Takze je to asi o te opatrnosti hlavne ze zacatku, aby se ty vnitrni stehy poradne zahojily a o postupnem zvykani na zatez! Priznam se ale, ze se urcite budu bat zvedat z postylky meho syna, ktery ted ma 7 kg a bude tezsi a tezsi... Jsem rada, ze mam operaci za sebou, ale toto obdobi "hojeni", je pomalu narocnejsi i po psychicke strance, to mi date asi vsechny za pravdu! Moc na vas myslim preji vam vsem, at se citite lepe a lepe a ty, ktere to ceka, nebojte se, ono vse dobre dopadne (ja vim, myslite si, me se to uz rika, kdyz to mam za sebou, ale taky jsem se bala a holky mi svymi pribehy a vzkazy moc pomohly, za to diky vsem Dada
Mumu
Valenka2
| 6. 3. 2011 07:26
Myslím, že se vesměs Všechny tady shodneme, že je už napořád zakázáno zvedat víc jak 5kg.Já jsem bohužel ten případ, že jsem zvedla víc, hned mě rozbolelo břicho, po týdnu jsem nakonec jela k doktorovi a ten mě potěšil, že teď už jsou možné reoperace.Vnitřek mi klesl, ale zatím to drží a tak se teď opravdu hlídám a doporučuju to Vám všem, ta nejistota za to nestojí.Zdraví liv
zvedání věcí
Mumu
| 5. 3. 2011 21:32
Ahoj všechny holky,jsem 8týdnů po abdomin.hyster.,jsem celkem v pohodě ale zajímalo by mne,jak je to s tím zvedáním těžkých věcí.Mě doktor řekl,že po 2més.se pomalu zapojovat do běžných činností a do práce ....A teď tady čtu nový přísp.o tom,jak ještě po 5 měs.nezvedat věci těžší než 5kg.To by znamenalo nedělat téměř nic.Co třeba úklid doma atp.?
pro Regi
bubacek
| 5. 3. 2011 09:17
Ahojky,
koupila jsem si probiotika a tea tre oil dle tvé rady.
tabletky jsem začala užívat...2denně.Chtěla jsem se ale zeptat...jak dlouho je mám brát, aby to mělo učinek a po jaké době mám užívat jen 1denně? Je mi jasný, že to asi bude nějakou chvíly trvat,než to zabere, ale jen chci vědět jak dlouho je vubec mužu brát.Jestli budu muset pořád? Taky jsem se chtěla zeptat na kolik vody ty 3kapky oleje? V lekárně mi neporadili, já sama s tím nemám zkušenost.Nikdy jsem si takovéto výplachy nedělala, tak ani nevím.
Zatím moc děkuji, měj se krásně .
cysta
Valenka2
| 5. 3. 2011 07:38
Ahoj Maca0,nezoufej, já jsem byla operována 20.1.loňského roku a před měsícem jsem měla to samé co popisuješ Ty, ale na obou stranách.Doktor mi napsal Thiamin a Acidum folicum-vesměs vitamíny B, na dva měsíce, potom kontrola a měly by cysty zmizet.Břicho mě po pár dnech přestalo bolet a nebol.Tak snad jsem Ti trochu zlepšila náladu a zkus se poradit se svým doktorem,myslím si, že hned další operace by asi byla zbytečná, když jsou jiné možnosti.Já mám jít na kontrolu v půlce dubna, tak snad to bude dobrý.Taky jsem z toho byla vyplašená, týden jsem váhala než jsem šla k doktorovi,byla jsem totiž tak šikovná, že jsem zvedla po 5ti měsících od operace víc jak doporučovaných 5kg a vevnitř mi to povolilo,zatím to drží, ale reoperace mě asi v budoucnu nemine, takže když něco není v pořádku,tak se klepu, že to povolilo úplně.Zdravím Všechny čekatelky a operovaný.Liv
Cysta po operaci
Maca0
| 4. 3. 2011 17:01
Ahoj,1.2. jsem prodělala operaci odstranění dělohy s ponecháním vaječníků. Je mi 36 let a s tím to zákrokem jsem se docela dobře vzhledem k bolestem, které jsem díky velkým myomům měla srovnala docela dobře. Operace proběhla řezem v místě jizvy po císaři. Až do tohoto týdne jsem se cítila úplně super, zhubla jsem 8 kilo a byla jsem šťastná jak "želva." Tento týden mě ale začalo strašně bolet v levém boku a bodání přecházelo až do břicha a zad. Po vyšetření v nemocnici mi našli cystu asi 6cm. Nevím co mě teď čeká jestli se to vstřebá a nebo zda budu muset znovu na sál. Nemáte prosím někdo dobrou radu co s tím a nebo nějaké zkušenosti s léčbou cysty. Díky moc za rady.
:-(
Simona21
| 4. 3. 2011 10:14
Ahoj, operováná jsem byla 21.1. od minulého týdne mám bolesti v pupku, okolo pupku a levé straně břicha....je to takově bodání a tahání..chvíle intenzivnější, chvílema to je taková tupá bolest...měla jste to některá? Přejde to? Už jsem z toho všeho zoufalá.....jako třešinka na dortu mě čeká propuštění po ukončení marodní, kvůli omezení zvedání těžkých věcí Mám pocit , že to tak nějak nebere konce
pro Danu06,Myšičku,Rozalin
Mumu
| 3. 3. 2011 21:50
Ahoj Dano,tak já na tom budu za pár dní jako Ty.Ještě mám neschopenku do příštího týdne a pak hurá do práce za dětičkama.Pracuji v dětském domově pro děti do 3let,je to trochu jiné než ve školce,tam jsou děti ,,vychované'' z rodiny,u nás jsou to dost draci,které ukočírovat dá někdy dost práce,takže to já asi polezu z práce po čtyřech.Jinak já kromě té únavy,která už není tak velká jako po operaci,se cítím dobře,nic nebolí,žádné gynek.potíže a hlavně ŽÁDNÝ menses. Tak holky,mějte se všechny zatím fajn a ahoj.
pro Mumu a Myšičku Dadalu a ostat
Dana06
| 3. 3. 2011 17:16
Ahojky, tak už vás všechny zdravím z práce.Už jsem se těšila,ale mám toho dost,jsem zatím šíleně unavená a spala bych i ve stoje .Všechno mě ale vynahrazují moje dětičky ve školce, které mě přivítaly s takovou láskou,že jsem potají uronila slzičky.Nevěřila bych,jak na mě vzpomínaly a těšily se ,až se vrátím.Tak holky ať žije rekonvalescence a šetřte se.
pro dadalo
rozalin
| 1. 3. 2011 10:26
tak hurá, hlavně se šetři , ale to ti psala už každá z nás. Hlavně , že máš vaječník. I jeden je velký záchrance. Já mám návaly stále i 3 krát za noc, ale beru přírod.léč. Ale hlavně, že už to je prozatím za náma paaaaaaaa hlavně si užít života, mít optimistické, pozitivní myšlení a to je 80 procent úspěchu při léčbě-mám to odzkoušené. A je fakt, že to čekání doma bylo nejhorší, pak už tam byl člověk s holkama, co byly na tom jak já.
pro Ginu
bubacek
| 28. 2. 2011 23:31
Ahojky,
je to opravdu k zbláznění.Jako by toho nebylo dost...ted ještě tohle.Zkusím radu od Regi(přísp. str.661), uvidím. Jinak navštívím zase p.doktora. Pri poslední kontrole,asi před 14dny, mi tam taky našel ještě steh.
Pořád mě to vevnitř ještě dost bolí, hlavně při styku.
No toho je ale málo. díky těmto problémum.
Jinak to ale jde.Zatím se měj
pro Rega
bubacek
| 28. 2. 2011 11:34
Zdravím, četla jsem tvuj příspěvek a určitě tvojí radu vyzkouším.Taky mě napadl ten ,,tea tree oil, ale nezkoušela jsem to. Pořá jsem doufala, že mi pomuže doktor.Ale nic. Tak uvidím, ale určitě dám vědět.
Zatím moc děkuji.
Také jsem chtela říct všem čekatelkam...nebojte se .
Nejhorší je asi to čekání, pro mě taky bylo. Ale potom už bude dobře. Hlavně aby vše dobře dopadlo.
A těm co už to mají za sebou, přeji brzské uzdravení a opravdu se šetřete. Nic vám neuteče.
pro dadalo
Mumu
| 27. 2. 2011 22:56
Ahoj,tak vidíš,že jsi to zvládla a celkem v pohodě.Hodně odpočívej,v rámci možností a atˇ jsi brzy fit.Já jsem po operaci užívala Wobenzym neměla jsem mimo té únavy o které jsem ti psala,žádné jiné potíže s pooperačním hojením.Tak zatím ahoj a napiš jak to zvládáš.
pro dadalo
mysicka65
| 27. 2. 2011 17:39
Ahoj, tak to je super, že to máš docela v pohodě za sebou, Vím, že ten strach byl horší než to nakonec je. Hlavně se šetři a odpočívej, je jasné že s dvěmi malými dětmi je to trochu složitější, ale starší už to trochu zvládne a pochopí, že ji maminka nemůže chvilku nosit a když jsou babičky a manžel tak se to zvládne. Hlavně, aby byl po těch všech útrapách a omezeních člověk OK a užíval si dětičky a život ahoj a měj se
pro mumu, rosalin, tiinenku, mysicku65 a ostatni
dadalo
| 27. 2. 2011 16:22
Ahoj holky, tak jsem zase tady V 22.2. jsem prodelala LAHV hysterektomii a vcera 26.2. jsem uz byla doma. Operace se trochu zkomplikovala a prodlouzila srusty, ale s tim doktor pocital, takze to dopadlo dobre Nejdrive bych vsem chtela podekovat za podporu , protoze jsem pred operaci opravdu mela velky strach . Ted vsem alespon ze sve zkusenosti muzu rici, ze to tak hrozne nebylo, u me prave naopak. Po tom, co jsem prozila loni v rijnu po druhem a dost komplikovanem akutnim cisarskem rezu (po oper. komplikace se strevy, transfuze...), tak laparo operace pro me byla opravdu prochazka ruzovou zahradou (predem jsem se totiz bala, ze kvuli srustum po cisarich pri mem "stesti" budou problemy a riznou me potreti...nastesti se tak nestalo). Vstavani z postele a pohybovani je naprosto pohodove oproti cisari, bolesti jsem nepocitovala a ani dnes, kdy neberu zadne leky na bolest je to dobre . Samozrejme, ze citim, ze se s brichem neco delo, ale muzu fungovat v ramci moznosti. Pan doktor mi rekl, ze mam dva mesice opravdu dodrzovat klidovy rezim, nic nezvedat (takze mi hodne bude pomahat babicka, nebot 4mesicni syn uz je pekny cvalda cca 7kg... a trileta dcera by se taky rada jeste nosila ...), ale potom se uz pomalu zapojovat do normalniho zivota a zacit delat veci bezneho zivota. Takze krome jednoho vajecniku a vejcovodu mi vzali vse. O ten prvni jsem jzi prisla pri cisari, kdy jsem mela vrostlou placentu do delohy (kvuli zbytkum,ktere tam pretrvavaly a byly doslova vrostle prakticky doslo na tu hysterektomii) a nebylo zbyti, aby me jakz takz dali dohromady. Bylo mi vysvetleno, ze ten druhy prevezme funkci toho prvniho, tak po hormonalni strance by to melo byt ok. Uvidime do budoucna.... Moc dekuji za velmi povzbudiva slova od vas vsech , protoze mi moc pomohla a i ja jsem komukoli svymi zkusenostmi a pocity napomocna Moje maminka o delohu prisla (vajecniky ji byly ponechany) pred 20.lety kvuli myomum a dosud nemela zadne problemy, takze to same preji jak sobe, tak Vam vsem. Je ji 60 let a mam pocit, ze vubec nemluvi, ze by mela nejaky prechod ... Vsem preji jen a jen zdravi a preji hezkou nedeli Dadalo
cvičení
pastelka
| 26. 2. 2011 21:06
Ahojky,
chci se Vás zeptat jak na tom jste vy. Ted je to tri mesice co jsem podstoupila abdominalni hysterektomii, po 4 rezane bricho a komplikace po operaci, hematom v brise. Ted uz lyzuji a jezdim na krosovym trenazeru. Jinak se snazim nic nezvedat. Pro ostatni , unavu nepocituji. Myslite, ze je to OK nebo je lepsi jeste pockat. To pote, co jsem precetla par vasich diskusi mam obavy, zda to neprehanim. dik
hysterektomie
mamila
| 26. 2. 2011 16:11
Díky za vaše odpovědi i podporu. Hormonální léčbu mi nedoporučují - snad kvůli chemoterapii co jsem brala a taky kvůli křečovým žílám. Zkusím to řešit přírodně, mám kontakt na jednu báječnou paní která se zabývá čínskou medicínou, tak mi snad něco pomůže. Teoreticky jsem tedy připravená, jsem zvědavá na praxi...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
9. 6. 2025 20:45