Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro dadalo
Mumu
| 18. 2. 2011 14:27
Ahoj,nev adí,když budu tykat?Snad ne.LAVH trvá 1-1,5hod ale záleží na šikovnosti operatéra,může to být méné i více,v každé nemocnici je to trochu jiné.Já méla abdomin.hyst.,která trvá kolem 1,5hod.a byla jsem na sále 2,5hod.a tomě operoval primář a nebyly žádné komlikace.A císař.řez,který jsem měla plánovaný a který trvá kolem hodiny jsem měla za sebou komplet za 35minut.Hlavně se už ničeho neboj,budeš OK.Jak to bude po operaci teď neřeš,nějak se to zvládne.Já mám také dost akční dítě a překvapilo mě,jak bylo hodné.Asi i takhle malé děti vytuší,že se něco děje a nesmí maminku moc prudit.Tak držím pace!!
pro rega
Mumu
| 18. 2. 2011 13:52
Ahoj,musím reagovat na tvůj příspěvek,mám totiž ten samý problém!!!Já jsem 6týdnů po abdominální hyster. a naivně jsem si myslela,že budu doma víc jak 2měsíce.Mám v práci více kolegyň,které byly i po nekomplikované vagin.hyst.3měsíce doma!!!Mě chtěl doktor poslat do práce už taky,jsem dět.sestra zvedám těžké děti.Když jsem se na to zeptala jak to budu v práci dělat,tak mě nechal ještě týden doma,to jdu na další kontrolu ale myslím,že už mě pak pošle makat.Bude to tedy po2měs. od operace.Přesně jak Ty píšeš,nechci už žádné komplikace a s tím spojené další zákroky...už NIKDY!!!Záleží jenom na lékaři kdy ukončí neschopnost .Také záleží na charakteru práce kterou žena vykonává.Byla jsem vytočená přesně jako Ty a uvažovala jsem i o změně lékaře ale nechci dělat potíže.Tak uvidím.Máme holt obě asi smůlu na nechápajícího doktora.Přitom dnes nikdo zbytečně doma nezůstává,většinou kvůli penězům každý spíš do práce spěchá.
první kontrola
rega
| 18. 2. 2011 13:08
Tak zdravím.včera jsem byla na první gyn kontrole po hystelektomii.prohmatal,vnitřek taky v pořádku.mám tam stehy,které se samy vstřebají.říkal,tak 2 týdny.tady co píšete,že se nesmí půl roku nic těžkýho zvedat,tak to mě mudr vyvedl z omylu,nyní jsem 3týdny po operaci,a za měsíc půjdu do práce,i když jsem mu říkala,že mám fyz.namáhavou práci.tam třeba 80kg zvedáme dvě,i těžšší.na to mi akorát řekl, že to mám dát k soudu,že tolik ženy zvedat nesmějí.ale bez problémů po 2 měsících těch 15 nebo koik můžou ženy.když jsem se ohradila,že se bojím,aby mi to nepopraskalo nebo neklesl moč.měchýř,tak mi řekl,že to se může i stát.ale dýl,když nebudu mít kompl.mě nenechá.vůbec nevímco si o tom myslet.vypadala jsem jak kňoura.druhou operaci bych snad nepřežila.měla jsem hrozný bolesti.ale jen tak3 dny.pak to vše šlo.bude tady asi hodně chyb,jsem dost vytočená
hysterektomie
Tiinenka
| 18. 2. 2011 13:03
Dobrý den,jsem tu nová. Hledala jsem nějakou poradnu v mém problému a narazila jsem až na Vás. našla jsem tu spousty rad. Jsem 8dní po odnětí dělohy laparoskopicky. Jsem 2 dny doma z nemocnice.první den paráda,ale dnes se sotva vleču a bříško bolí.Snažím se šetřit,ale znáte to.Občas to nejde. Může mi někdo shrnout co se nesmí?? Abych nědělala chybu a neubližovala si. V nemocnici řekli jen nemýt okna,nevěšet záclony a nic nezvedat ze země. Děkuji za rady
pro Mumu
dadalo
| 17. 2. 2011 21:49
Dobry vecer, moc dekuji za odepsani, moc mi to pomaha, protoze den D se uz blizi a v me hlave to srotuje co a jak bude.... Mate pravdu, ze svym zpusobem zavidim, ze uz to mate za sebou, ale je mi jasne, ze jste prozivaly pred operaci to same, takze v tom neni nikdo zvyhodneny... Take me myslenky stale bloudi k tomu, jak to bude po operaci, jak to zvladnu s detmi (3,5 roku akcni dcera a miminko, ktere pekne pribira na vaze), jak budu vubec pouzitelna!! Jak jste psala Vy, tak jste si take uzila zakroku az az, takze snad nas uz nic gynekologickeho nepotka Uklidnia jste me, ze laparo je setrnesi nez cisar, ten mam jeste v zive pameti, da se prezit, ale nemam pocit, ze bych si to chtela zopakovat! No snad se to nezvrtne napr. kvuli srustum po cisari a neriznou me, to bych opravdu nechtela, brrr. Mam na Vas jeste jednu otazku, nevite jak dlouho trva LAHV? Predem za vse moc dekuji a drzim palce, at je Vam dobre a ja snad za par dni zase budu pouzitelna, alespon na psani... Hezky vecer Dada
hysterektomie
dadalo
| 17. 2. 2011 21:17
pro mysicka65 Moc dekuji za podporu Jak jsem cetla par prispevku zpet, tak jste to taky nemela jednoduche a jsem rada, ze uz se citite lepe. Muj manzel mi rika, ze je lepsi problem resit, kdyz je vse v klidu, nez aby to dostalo akutni raz ... Je to asi pravda i z Vaseho prispevku, jak pisete, ze jste mela zakrok za par minut dvanact! Jak se to blizi, tak se citim psychicky hur a hur, myslim na to, aby to dobre dopadlo a pak taky, abych to vse zvladla v beznem provozu s detmi a tak ... No proste v hlave mam tolik myslenek, ale to asi znate . Docela jste me take uklidnila, ze po laparo je to ve vetsi pohode. Kdyz jsem prezila cisare, tak tohla uz by mohlo byt lepsi Doufam jen, ze pres pripadne srusty me nefiknou potreti, uff. Takze jeste jednou dekuji a drzte mi palce. Dada
2 roky po LAVH
gina
| 17. 2. 2011 16:13
ahoj děvčata,
začínám už šílet a jeslti některá má něco podobného, prosím napište.
Jsem 2 roky po LAVH a už 2x po odstranění granulací ta posledni loni v prosinci a stále krvavě špiním.
Na kontrole v lednu se "šití líbilo" a má být všechno v pořádku. Ale není. Je tady některá "kolegyně", co má podobné problémy po operaci před lety a po granulacích ?????
díky moc za odpovědi
všechny zdravím gina
pro Dadalo
Mumu
| 16. 2. 2011 22:36
Ahoj,jak jsem psala,já jsem po abdom.hyster.Před 4 lety jsem rodila císař.řezem.Nyní mi operaci provedli v místě jizvy po císaři...moc jsem se bála..právě i bolesti.Mám za sebou několik gyn.zákroků i laparo a musím říct,že ten císař byl nejhorší!3 dny jsem ležela na Jipu a myslela jsem,že to nezvládnu.Lapar.hyster.je určitě méně bolestivá než císař,tak se vůbec neboj,protože to zvládneš!Vím,že nám co to už máme za sebou se to píše...,ale když si přečteš starší příspěvky,zjistíš,že jsme na tom byly všechny podobně...velký strach z operace a potom úleva,že to máme za sebou.S mimčem to budeš mít asi náročnější,já mám doma 4letého syna o měla jsem toho plný kecky i když babička také hlídala ale to nešlo pořád.U mě nešlo už ani o to zvedání,to jsem mu vysvětlila,že to nejde ale byla jsem šíleně unavená,nic jsem nezvládala ani ohřát jídlo.Ale všechno přešlo a taky jsem to zmákla.Takže držím palce u uvidíš bude to OK.
pro dadalo
mysicka65
| 16. 2. 2011 21:54
Ahoj, tak jak jsem to četla máš to dost pestrý.Já se přiznám, že jsem rok řešila zda to podstoupit či nikoliv, ale po roce už nebylo na výběr a primář mi řekl, že to bylo sotva za minutu 12. Nedokážu posoudit jak bolestivý je císařský řez, ale měla jsem to laparoskopicky a po jednom dni najipce,kam dávaj prý automaticky jsem bez problémů vstala a osprchovala se, jen jsem měla a ještě trochu mám takovou bolest v břiše jako když dolí modřina nebo jako by mě někdo kop neví jak to líp popsat. Primář mi říkal, že i kdby mi zbyl jeden vaječník tak to stačí na to hormonální pokrytí bez hormonálních prášků, mám nakonec oba. S tím nošení těžších věcí nj s miminem je to dost problém to si neumím v této situaci ředstavit opravdu nic nenosím max kabelku či 10 rohlíků a držím se toho co mi řekli max 2 kila. Měj se a drž se
hysterektomie
dadalo
| 16. 2. 2011 21:33
Ahoj, jiz nekolik dnu procitam Vase prispevky a dodavam si odvahy na moji operaci - laparoskopickou hysterektomii, ktera me ceka uz 22.2. Priznam se, ze se mi do toho vubec nechce... Behem zivota jsem nemela zadne gyn. problemy, ale zato dva akutni cisarske rezy a zvlast ten druhy byl narocny, nebot mi zjistili placentu accreta - placenta vrostla do delohy, takze pri te prilezitosti delohu museli zasivat a prisla jsem o jeden vajecnik.... Syn se diky tomu, ze placenta spatne fungovala narodil v 34. tt, ale nastesti byl v poradku a samostatny a ma se cile k svetu Aby tomu nebyl konec, tak jsem stravila 5 dni na JIP, spatne mi pracovali streva a jako bonus jsem tyden po porodu dostala transfuzi krve, diky nizke hladine hemoglobinu... Bohuzel po sestinedeli na kontrole zjistili, ze se z delohy neodloucily zbytky placenty a i dalsi kontrola to potvrtila. Pan doktor navrhnul hysterektomii i z dalsiho duvodu a to ze nemohu HA, nebot mam Leyden. mutaci, tedy sklony k tromboze a pri cytol. vysetreni mi vysly nejake zmeny, takze by to bylo na castejsi kontrolovani, aby se to nezvrtlo... I kdybych se nerozhodla pro tuto radikalni operaci, tak bych stejne musela podstoupit nejakou mene invazivni operaci a s vyledkem nejistym, mozna by se musela i opakovat... Tak jsem na tim dlouho premyslela, lekar mi vse vysvetlil a tak jsem se nakonec rozhodla. Jenze mam dalsi dilema a to, jak budu fungovat po operaci. Mam doma dve male deti, druhe je ctyrmesicni miminko a predstava, ze nesmim nic zvedat, tak toho mam fakt hruzu, jak to provest, kdyz pisete, ze az pul roku se nic tezkeho zvedat nesmi... babicky sice pomohou, ale to nejde do nekonecna! A jeste bych se chtela zeptat, pokud s tim mate nekdo zkusenost, jak je bolestiva laparo oproti cisari? Omlouvam se, ze jsem se tak rozepsala, ale potrebuji se nekomu sverit Ted,kdyz jsem se po tom narocnem porodu dala dohromady, tak zase budu "hozena" zase na dno a budu se muset zase odpichnout. Jsem z toho uz nejak unavena! A jeste si rikam, je mi 37 let, rozhoduji se spravne? Dalsi deti neplanuji, ani by to uz diky zasite deloze neslo a lekar to i rozhodne nedoporuci, ale bojim se hormonalnich zmen, i kdyz mi jeden vajecnik zustane... Diky moc, ze jsem se mohla sverit a vsem vam preji hlavne to zdravi, zdravi, zdravi, coz je nejdulezitejsi Dada
mumu myšička a ostatní
Dana06
| 16. 2. 2011 20:14
Ahojky,zdravím vás a jsem ráda,že se všem daří dobře.Od března už půjdu do práce a to jsem doma skoro 3měsíce(ale jsem po těch 3narkozách) tak asi proto. Už jsem si tak odvykla od ranního vstávání,že budu mít problémyráno vstát.Cítím se docela dobře a včera jsem si udělala výlet za dcerou, trochu po nákupech, na nehtíčky, na pedikúru.jen mám strach,že zapomenu a občas zvednu něco těžkého,doufám,že v práci to nějak vyřeším, když budu dětem nalévat polévku. někdo mě ten hrnec snad do třídy donese.Tak papa
pro Mumu
mysicka65
| 16. 2. 2011 17:21
Ahoj, konečně se taky někdo ozval s novám příspěvkem , já jsem 3 týdny po LAVH a jak jsme si psaly a mooooccc se bály tak to máme snad úspěšně za sebou. Mě je taky celkem dobře, občas trochu pobolívá břicho jak modřina,ale to když si za celý den moc nelehnu, ale kluci se o mě starají a honí mě abych odpočívala. Na první kontrole po 14 dnech mi vyndali stehy a ani mne neprohlížel a další kontrolu mám až 1.března a pak se prý uvidí co dál.Jo mě říkal primář, že půl roku zvedat max.2kila kvůli pořádnému zpevnění vnitřní jizvy. Taky ještě dobírám enzymy.
Pa měj se hezky a ozvi se ať je s kým pokecat
pro všechny
Mumu
| 16. 2. 2011 16:20
Ahoj holky,koukám,že žádné novější příspěvky tady nejsou.Tak snad jste všechny v pohodě.Já jsem 6týden po abdominální hyster. a zítra jdu na 3.kontrolu.Cítím se dobře,žádné problémy,brala jsem Wobenzym.Doktor mě bude chtít hnát už do práce,naznačoval to už posledně,ale já mám trochu strach,v práci zvedám těžké děti a všude tady čtu,jak se nemá 3měsíce nic těžkého zvedat.Tak nevím,nechci už hlavně žádné další potíže.Poslední půl rok jsem si fakt užila,2 kyretáže,neustálé krvácení nebo špinění a pak operace.Tak zatím pa,zdravím všechny.
pro rega
pety2
| 13. 2. 2011 19:43
Ahoj jsem půl roku po celkové hysterektomii,zatím nepřibírám,ale hubeňour jsem nebyla ani před operací a je to pořád stejné.Do lázní odjíždím 22.2,jen jsem si zažádala u lékaře a jelikož operace byla komplikovaná tak mi byly schváleny.Jedu na měsíc,zatím se mi moc nechce,protože jsem nikdy sama bez rodiny na tak dlouho nikde nebyla,ale určitě je to pro zdraví velké plus.A kdo lázně podstoupil,je nadšený tak snad budu toho samého názoru.Jinak žádné problémy nemám,pracuji ve školní kuchyni,cvičit jsem už také začala,hlavně rotoped a v menší míře posilování.Zatím se cítím dobře,snad to tak zůstane.Všem držím palce a přeji brzké uzdravení
pro rega
pety2
| 13. 2. 2011 19:43
Ahoj jsem půl roku po celkové hysterektomii,zatím nepřibírám,ale hubeňour jsem nebyla ani před operací a je to pořád stejné.Do lázní odjíždím 22.2,jen jsem si zažádala u lékaře a jelikož operace byla komplikovaná tak mi byly schváleny.Jedu na měsíc,zatím se mi moc nechce,protože jsem nikdy sama bez rodiny na tak dlouho nikde nebyla,ale určitě je to pro zdraví velké plus.A kdo lázně podstoupil,je nadšený tak snad budu toho samého názoru.Jinak žádné problémy nemám,pracuji ve školní kuchyni,cvičit jsem už také začala,hlavně rotoped a v menší míře posilování.Zatím se cítím dobře,snad to tak zůstane.Všem držím palce a přeji brzké uzdravení
Odnětí dělohy
MAFIRA
| 13. 2. 2011 18:58
Ahoj Mária!Mě čeká operace 24.2.2011.Vůbec nic o tom nevím.Ani jak dlouho budu doma,jak operace proběhne-jestli řezem nebo laparoskopicky.Ale těším se,až to bude za mnou.Už snad budu v pořádku.Neměla jsem žádné problémy.Byla jsem na konizaci dělož.čípku a vyříznutí hrla.Po výsledcích po operaci mi doporučil doktor operaci dělohy.Mám 4 dcery a je mi 44let.Dělohu nepotřebuji.Hlavně když mi to pomůže.Jestli něco víc o této operaci,jak se chovat po ní tak napiš budu ráda.Měj se hezky a odpočívej,hlavně být v teple nenastydnout-to mi říkala kámoška,taky nic netahat těžkýho.Pa Iris
pro regu
mysicka65
| 13. 2. 2011 12:06
Ahoj, dneska nám prdnou a žádné lázně, nj naše zdravotnictví a ty poměry v něm co bychom chtěli. Nechaly ti vaječníky? Pokud ano tak by jsi přibírat nijak extra neměla. Mě je ponechaly byly v pořádku a zatím co jsem po operaci tak mám cca 2kila dole a myslím si, že to ještě půjde, protože před operací jsem brala spoustu silných hormonů a teď neberu nic . Měj a drž se bude líp
LAHV
rega
| 13. 2. 2011 07:53
no tak to je ono.je mi 38,byl to pro mně docela šok.já tomu věřím, že se má člověk -žena šetřit.dříve se po operaci jezdilo do lázní-na slovensku se ještě jezdí,a bral se pak částečný inv.důchod.mě jen štve,že se moc nepohybuju a kila jdou a jdou nahoru.snažím se jíst ne víc než 6000kj denně a stejně přibírám.cvičit se nemůže.
pro regu
mysicka65
| 12. 2. 2011 20:59
Ahoj, LAVH je laparoskopicky asistovaná vaginální hysterektomie, byla jsem na ní 24.ledna - viz moje příspěvky. Mě řekl primář půl roku nic těžšího jak 2 kila a pak tak max 5 kilo a hodně se šetřit, aby se ta vnitřní jizva dobře zahojila a zpevnila, jinak se uvolní úpony močáku a pochvy a pak by mohly nastat problémy. Vím, že každý lékař má jiný názor já ale svému plně důvěřuji, jezdím k němu 20 let a vžy mi pomohl s problémy.Když tak se ozvi určitě se zde ledacos dozvíš ahoj
lavh operace dělohy?
rega
| 12. 2. 2011 17:30
ahojky,je to vyoperování dělohy?jsem 14dní po operaci.vyndali mi jí spodem.na kontr.sem ještě nebyla.nevím co mě čeká.jestli jsou někde stehy,či co.jiinak mě bolí v třísle na levo.doktor říkal ještě pred operací ,že budu doma tak 2 měs.i déle.protože mám fyz.namáhavou práci.někdo mi říkal,že zvedání těžkých věcí je zakázáno už celoživotně.tak nevím.
embolizace děložních myomů
Zena2823
| 11. 2. 2011 20:46
Doporučuji zajímat se i o jiná řešení myomů, je-li vůbec nutné je řešit.
Pokud nepůsobí žádné potíže, tak by měly po přechodu kvůli úbytku
estrogenu atrofovat samy. JInak existuje embolizace děložních tepen. Je
to běh na delší trať, ale jedná se o neinvazivní zákrok. Více jinde na
netu. Provádí se například v ÚVN ve Střešovicích v Praze.
pro rozalin
Simona21
| 10. 2. 2011 12:24
Děkuji za informaci......jinak už se to i u mě obrací k lepšímu, tak doufám že to ted nezakřiknu . Začínám se cítit lépe....tak snad kontrola příští týden taky dopadne dobře
pro simonu 21
rozalin
| 10. 2. 2011 10:29
to jsou takové umělohmotné trubičky, jako výstuž, které se dávají při oper.radik.hyster. ledvina-močový měchýř, aby se neporušily ty původní spoje. Vytahují se po 2 měsících. pa
Simona21
greys
| 9. 2. 2011 16:07
Ahoj určitě to přejde..18.2.to bude 6 měsíců co jsem po abdominální hyster. a cítím se jako kdybych na žádné operaci nebyla.
pro rozalin
Simona21
| 9. 2. 2011 13:40
prosím co to jsou "pikteily" ? tak už se to začíná trochu upravovat, i když bolesti přetrvávají...začínám věřit tomu, že to jednou přejde .
simona21
rozalin
| 7. 2. 2011 18:04
možná, že je to blbost, ale já po operaci mám pocit, že snad mám střeva trochu jinak v těle poukl. Už když jsem měla ještě pikteily, tak mi to tlačilo na střeva, tak stolice a močení jakoby překáželo jedno druhému. Pak se pikt.vytáhly po 2 měsících a taky to je jiné , než kdysi. Ale to má každý jiné. paaaaaaaaa
sport
rozalin
| 7. 2. 2011 17:58
no jo ty jsi krátce po operaci . Já jsem 8 měsíců, po celkové operaci i laparosk. i dlouhý řez. Skákánáí bych asi taky moc nedopor. ale ta vodní gymn.nezatěžuje klouby. pa
díky
Simona21
| 5. 2. 2011 17:10
Dík za radu, neboj nic v sobě nedržím " co je venku, to nebolí "
Kvasinky
laurina
| 5. 2. 2011 16:28
Tinulinko ahoj,
tak Ti musím napsat, že o kvasinkách už nic nevím a víš, co mi nakonec stoprocentně zabralo? Měsíčkový olej od firmy Novy s.r.o. Stačilo párkrát pipku vytřít tampónem, ani jsem nemusela olej dopravovat do pochvy Olej je moc příjemný hned po aplikaci. Konečně se cítím skvěle bez sebemenších nepříjemných náznaků a jeho použití má široký záběr při nejrůznějších potížích. Kdyby něco, mrkni se na www.dedekkorenar.cz..
pro rozalin a všem
mysicka65
| 5. 2. 2011 10:05
Ahoj, jsem 12 dní po LAVH a docela to ujde. Nevím Rozalin jak jsi dlouho po operaci, ale když jsem se ptala primáře kdy budu moct začít sportovat, u mne je to kolo brusle a zumba a bylo mi řečeno že minimálně půl roku na tyto sporty mám zapomenout, prý nějaké poskakování je to nejhorší na povolení vnitřních stehů, kterými vyvazují pochvu a močák, protože vnitřní jizvy se hojí dlouho a je potřeba aby pořádně tzv, ztvrdly a nebyly problémy s močákem - inkontinence, tak nevím on co doktor to názor, ale myslím si že ho radši poslechnu než další problémy. Co se týká větrů a stolice tak já s tím moc problém nemám. Větry celkem odchází a na záchod chodím pravidelně každý den, bez léků či čípků. Je pravda, že hodně piju a jím jogurty, kefíry ...Je pravda, že mne občas chytne trochu křeč v břiše, ale to jen když mám trochu plnější střeva, ale buď to přejde nebo musím....Zatím pa všichni 8.2. jdu na vyndání stehů

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
9. 6. 2025 13:56