Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro rozalin
pety2
| 1. 1. 2011 17:23
zdravim,to se asi týká mé osoby-ta paní co tahá 10kg pytle.Kdepak,mám se ráda a také si snažím nějak práci ulehčit,díky i kolegyním v práci.Ale nic víc s tím neudělám.Bez práce zůstat nemohu.Byla jsem ráda,že mne doktorka nechala marodit 3 měsíce.To jsem si o prodloužení neschopenky žádala sama.Ona tvrdila,že vše je zhojeno za 2 měsíce.Je pravda,že jeden opravdu dobrý doktor v nemocnici mne doporučil ty 3 měsíce a to jsem chtěla dodržet.O tom,že na tuto diagnozu je i možný důchod nevim,pokud to teda nebyla operace provedena z onkologického důvodu,to pak ano.Je to takový začarovaný kruh.Pokud bych práci změnila,všechny "dělnické"profese jsou provázeny fyzickou aktivitou.Navíc v novém zaměstnání člověk nemůže počítat s nějakým ohledem od kolektivu.Na druhou stranu si říkám,že žen po této operaci je opravdu hodně,téměř všechny nemohou nechat zaměstnání a určitě všichni nemají povolání kde nic těžšího nezvedají.Nic se nemá podceňovat,to je jasné,ani nechci někoho unášet svojí životní situací.Jen si myslím,že taková ta střední cesta je nejlepší.Stěhovák ze mne určitě nebude,ale snad nebudu muset vždy čekat na nějakou pomoc,aby mi někdo zvedl hrnec s vodou.Nejsem lékař,zatím se řídím jen tak jak to cítím,protože jinak to ani alespoň v mém případě nejde.A pořád si říkám,že jsou lidé na tom mnohem hůř.Navíc každý lékař,každý léčitel řekne něco jiného,vyzkoušela jsem obojí.Tak jak se říká,všeho s mírou a rozumem.Všem přeji hodně zdravíčka do nového roku.
všem
Valenka2
| 31. 12. 2010 07:36
tak ať se nám Všem vše nejhorší vyhýbá .Hodně sil,zdraví a štěstí přeje Lída .
také
greys
| 30. 12. 2010 22:30
Já se přidávámtaktéž přeji veselého Silvestra a v Novém roce pevné zdravíčko
Všem děvčatům
rasinka
| 30. 12. 2010 21:42
Přeji všem veselého silvestra a klidné vykročení do Nového roku 2011!!!

Jitka
všem
rozalin
| 30. 12. 2010 20:30
všem tom novém roce moc pevné zdraví, každá máme nějaké problémy a když to dáme dohromady, tak si nějak poradíme. Každá si vybere to, co se chce dovědět paaaaaaaaa
dana06
rozalin
| 30. 12. 2010 20:27
tak to jsi neměla vůbec jednoduché. Tolik narkoz. Hlavně odpočívej , a čím jak nejdíl buď na nemocenské. Uspěchat se nevyplácí. Jak tak čtu, že ta jedna dopisovatelka zvedá po hyster. 10 kg pytle , tak mě až unáší. Ta osoba se snad vůbec nemá ráda. Jeden léčitel mi sdělil, že jizva po operaci se hojí chvíli , ale vnitřní řezy nejmíň rok. Jsem 7 měs. po radikální hyster.6 měs jsem byla na nemoc. Myslím si, že když na to je i důchod, tak asi to není na 2 nebo 3 měsíce nemocenské. pa zotavuj se
operace
mysicka65
| 29. 12. 2010 18:09
Ahoj všichni, chtěla jsem se zeptat máte někdo nějakou zkušenost s čáslavskou nemocnicí co se týká hysterektomie? Díky
operace
Dana06
| 29. 12. 2010 17:58
Ahojky,zdravím všechny v téhle diskuzi.Teprve jsem se sem zaregistrovala,protože i já hledám odpovědi na své otázky ohledně hysterektomie a zjišťuji, že vše, co po operaci prožívám by mělo být normální.Na začátku prosince jsem byla na kyretáži a ihned po propuštění z nemocnice(nejmenované) jsem se ocitla s velkými bolestmi břicha v jiné(,tam,kam patřím a kam jsem za žádnou cenu nechtěla jít).Tady mě museli akutně operovat,páč jsem prý měla v břišní dutině krev.Za dva dny mě pan doktor nabídl, že mě hysterektomii, na kterou jsem měla jít v lednu do té nejmenované nemocnice udělá druhý den.Dlouho jsem se nerozmýšlela a souhlasila jsem,ať už to mám za sebou.Dnes mám 3 týdny po operaci a doufám,že můj stav je úměrný třem narkozám a 2operacím.
sosi oprava
greys
| 26. 12. 2010 21:16
doma jsem byla 12 týdnů
sosi
greys
| 26. 12. 2010 21:14
Ahoj,ta rekonval.je sice dlouhá,ale věř,že k dobru jsem po operaci (děloha+1vaječník)4.měsíc klasicky, bříškem a nekrvácela jsem vůbec.vlasně nemám zatím žádné potíže.Doma jsem byla jak to jen dlouho bylo možné, takže 8 týdnů.Byla to strašná nuda,ale myslím si,že to bylo jen ku prospěch, právě díky této diskuzi,kde si člověk zjišťuje problémy,které mohou nastat se raději pořád šetřím,piju co nejvíce,kvůli močáku a na stolici beru psyllium a teď ještě hořčík...
pro PEGY2
sosi
| 26. 12. 2010 19:59
Pegy2 - moc děkuji.
Akorát ta rekonvalescence je docela dlouhá. Ale asi to jinak nejde.
Přeji všem hodně ZDRAVÍ v novém roce'!!!!!!!!
pro všechny
rozalin
| 25. 12. 2010 14:00
taky jsem krvácela, sice nemoc a vyvinul se z toho zhoubný polyp. Dnes mám 7 měsíců po operaci a myslím, že by se to nemělo podcenit. I z pitomé cisty se může ....Některé holky měly jen cystu a v ní zapouzdřený nádor. Z vlastní zkušenosti-čím dřív -tím líp. Bylo jsem včas a nemusela jsem ani na ozářky ani na chemu-díky Bohu i když to bylo onkol. paaaaa Mějte se , užijte si volna.
pro sosi
PEGY2
| 24. 12. 2010 14:15
Já jsem byla týden v nemocnici, pak 4týdny doma, doktorka se divila,že už jdu do práce, asi těch 6týdnů je normál po op..pracuji jako technik, takže taky v kanceláři, sem tam pochůzky po provoze. Zpočátku jsem byla hodně unavená, došla z práce a ležela, to bylo asi 14dní, navíc v lednu, zima, tma, co taky dělat. Možná jsem to uspěchala s tím nástupem do práce, ale než sedět sama doma, to radši mezi lidi. Každý je jiný, každé tělo se s tím vyrovná jinak. Jak začalo jaro, svítilo sluníčko, nějak to ze mě všechno spadlo a byla jsem čiperka, teda skoro , nemám ráda zimu a šedivé počasí.
Přání
greys
| 24. 12. 2010 01:00
Všem přeji krásné Vánoce ve zdraví,lásce a pohodě prožité a v Novém roce pevné zdraví a mnoho úspěchůvaše Greys
Hysterektomie
pety2
| 23. 12. 2010 23:09
Zapomněla jsem napsat,že po operaci jsem 26.12 pět měsíců.P.
Tinulince
pety2
| 23. 12. 2010 23:04
Všechny zdravím,jsem už 2 měsíce v práci tak není moc času tady být.Ano,já dělám v kuchyni a dělám vše.Břicho mne bolelo první týden,prvních 14 dní jsem se šetřila a pak postupně zátěž přidávala.Zatím musím zaťukat,snad to nezakřiknu - nic mne nebolí,nemám žádné problémy.Jsem po celkové h.,zatím nepotřebuji ani hormonální léčbu.Těch 10 kilo zvedám,ale netroufnu si na 25ti kilový pytel brambor,to taháme ve dvou,je to už opravdu velká zátěž a z toho mám obavy.Ale jinak nevím,že jsem byla na nějaké operaci.Doufám,že to tak zůstane.Všem zotavujícím i čekatelkám držim pěsti,přeji brzké uzdravení.Zároveň krásné Vánoce a hlavně hodné zdravíčka do nového roku.Petra
Poděkování.
sosi
| 23. 12. 2010 22:24
Milá PEGY2.
Děkuji moc za podporu. Já už přemýšlela, že na operaci nepůjdu. Vůbec jsem si nedovedla představit, co to obnáší. Myslela jsem čtrnáct dní neschopnosti(pracuji v kanceláři) pak dejme tomu měsíc na zotavenou, a jsem tam co jsem byla před operací.
Po přečtení veškerých příspěvků, mě jímala hrůza, na co se to chystám. Úplná sebevražda. 'Budu doufat, že pokud to nepůjde jinak a budu muset na operaci, že mě "problémy opustí a budu si užívat života".
Děkuji moc.
Siso
operace po roce
PEGY2
| 23. 12. 2010 20:18
Dobrý večer všem, občas sem nakuknu, ale nepíšu a psaly jste,že sem nechodí nikdo, po operaci. Byla jsem na operaci před rokem 11.12.09 kvůli myomům, napřed byl jeden, pak druhý a zvětšovaly se, jinak jsem neměla moc problémy, doktorka mě doporučila op., šla jsem i k jinému dr., ten taky, ty myomy mě tlačily na konečník a občas mě bolelo břicho, myslela jsem, že slepák, někdy silnější krvácení. Operace v pohodě i po ní,měla jsem LAVH, brali mi jen dělohu, o hodně míň bolesti než po císaři. Problémy taky skoro žádné, snažím se nezvedat těžké věci doteď, ale někdy to nejde nebo se zapomenu a to mě pak bolí břicho, hlavně v místě, kde mám jizvy. Akorát jsem přibrala, možná je i věkem, tu operaci jsem měla jako dárek ke 40-tinám . V létě jsem jezdila na kole, ale spíš po rovině, pracovala i na zahradě, sem tam i s motykou, ale po nějaké větší námaze se břicho ozývalo a byla jsem hodně unavená tak půl roku po op.. Teď je to lepší, ale nepřeháním to , mám doma 3chlapy, tak ať se snažíA co je nejlepší-nemusím kupovat vložky, na tom se taky dost ušetří a hlavně ta pohoda, žádné omezení
Tak jsem se nějak rozepsala, mějte se hezky, příjemné vánoce, všechno nejlepší v novém roce, těm, co se chystají na op., ať už to mají za sebou a bez problémů, ostatním, ať je problémy opustí a užívejte si života holky.
No já teda
Tinulinka
| 23. 12. 2010 18:25
krvácet 15-20 dní v měsíci, tak nic neřeším a jdu na hysterektomii. Ale trvala bych na ponechání vaječníků. Ono to není tak strašné ta operace. Já už jsem v podstatě bez problémů, ale nesmím zvedat nic těžkého a *** už se mi taky vrátil do pohody. A je to super nemít menstruaci. Potíže, které mám teď souvisí s přechodem, na ten už mám věk.
operace
jasminka1
| 23. 12. 2010 13:40
ahojky,také jsem od března přemýšlela co mi doktorka navrhla operaci,měla jsem ten samý problém,krvácení kvůli myomu,ikdyž jsem byla na revizy dělohy,tak 13.11. jsem podstoupila operaci dělohy a vzaly mi i vaječníky,to jsme vůbec nevěděly,že mám cystu na vaječníku,bála jsem se ,že budu mít návaly,před 12.dny mi doktorka píchla Resille implantát,je to na půl roku a ejhle nemám návaly a chrání to i ať nemám osteoporozu,tak jsem spokojená,jenom se musím hlídat ať nic netahám těžké,ale znám holky co jsou po operaci 2-3roky a v pohodě,tak se nebojte Jarka
mumule
mysicka65
| 23. 12. 2010 08:47
Vím, že to není bezproblémová operace, taky mě k tomu nepřemlouvá, jen dopoučuje, ale ono krvácet 15-20 dní v měsíci s tím, že ze mě padají sražené kusy jak dětská pěstička a někdy nemůžu jít ani z domu to je taky na zbláznění a po konzultaci s třemí doktory byl vždy stejný výsledek. Je pravda, že stále nejsem rozhodnutá, ale tento stav je dost omezující, musela jsem omezit sportovní aktivity protože to prostě nejde, začnu krvácet zcela nečekaně a hned hodně, jsem objednaná na 5.ledna s tím, že to nějak budem muset řešit.
pro sosi a mysicku
mumule
| 22. 12. 2010 21:59
Děvčata, jestli vás gynekolog ubezpečuje, že je to bezproblémová operace....tak tohle bych mu nevěřila, Taky mi byla na jaře doporučena operace kvůli myomům, které nečiní žádné potíže, nechtěla jsem jít, dr. se tvářil, že je to nutné, změnila jsem doktora, v září jsem byla na prohlídce a nový dr. řekl doslova, že nevidí důvod k operaci, že OPERACE má ŘeŠit problémy a né ji dělat preventivně. Tak pozor- někteří doktoři zbytečně rádi operují.
Tak 26.12. budu 4 měsíce od operace
Tinulinka
| 22. 12. 2010 21:32
Dnes jsem zvedla pytel knih, který vážil asi 10 kg, protože jsem se zapomněla. Zabolelo mě v břiše a už je to 3 hodiny a pořád to cítím. A přitom jsem ten pytel okamžitě položila, protože jsem si uvědomila, že nemám zvedat těžké věci.
Takže tady přemýšlím nad tou paní, co pracuje v kuchyni a tahá tam ty těžké plné hrnce. Já bych z takové práce asi umřela. Doufám, že se ozve a napíše, jak se cítí. Opravdu mě to zajímá.
sosi,
Tinulinka
| 22. 12. 2010 08:53
myslím, že tady nikdo, kdo je léta po operaci bez problémů není. Protože to už nemá potřebu chodit na tuhle diskusi.
hysterektomie
mysicka65
| 21. 12. 2010 10:17
Ahoj všem, našla jsem tuto diskuzi a jsem za ní ráda. V lednu se mám také domluvit na operaci - odstranění dělohy a po přečtení příspěvků opravdu nevím zda to podstoupit. Jsem z toho dost na nervy. Pan doktor mne říkal, že mne nechce do ničeho tlačit, výsledky cytologie mám výborné, mamograf, kam mne poslal kvůli dlouhodobému užívání hormonů - cca12 let taky v pořádku, ale mám velmi silné a časté krvácení - jeden malý myom na špatném místě, tak mi to doporučil. Už jsme zkusili různou antikoncepci, norethisteron i kyretáž, ale bohužel bez výsledku.
mám se bá??t
sosi
| 20. 12. 2010 23:28
Ahoj holky. Tedy docela mě děsíte. V lednu se mám jít domluvit na termín operace(odstranění dělohy, vaječníky si doufám ponechám), a nevím jestli to nemám risknout a žít s myomem co to dá. Gynekolog mě ubezpečoval, že to je naprosto bezproblémová operace. Ale když tak čtu ty Vaše větší či menší pooperační problémy, tak nevím co mám dělat. Je tu někdo, kdo je léta po operaci a nemá ŽÁDNÉ problémy?????

Děkuji Soňa
Jasminko,
Tinulinka
| 20. 12. 2010 23:21
tak já nevím, kdy ti začne působit, já návaly nemám. Já si ho nechala píchnout kvůli urogenitální atrofii. A zabral mi přes noc. Ale už ho mám 14 dní a mám ode dneška pocit, že se to zase zhoršuje, že už přestává fungovat tak jak na začátku. To brzy. Hned se mi po něm strašně zlepšila i pleť a kůže hlavně na vnitřní straně paže, ale už se to zase horší. Tak nevím. V příbalovém letáku je napsáno, že někdo potřebuje ty implantáty 2.
riselle
jasminka1
| 20. 12. 2010 08:37
zdravím všechny,v pátek jsem si nechala píchnout implantát Riselle a v neděli jsem měla ještě návaly,nevíte kdy začne působit injekce, ať nemám návaly? jsem měsíc po operaci,díky Jarka
gina
rozalin
| 19. 12. 2010 20:21
s tou granulací jsi mně zastřelila. Jsem po operaci 7 měsíců. Byla to operace Metodou Wertheim-i lapar. i normál.vzali mi vše, ale s granulací jsem se nesetkala-doposud. Ale zas jsou návaly. A stolice, ta také není jednoduchá. Někdy si ji vytlačuji přez kůži sama. Brala jsem psylium. pa
granulace
gina
| 19. 12. 2010 18:03
moc se omlouvám, vícekrát jsem zřejmě klikla v tom zápalu a zaplnila jsem celou stranu.
jsem to ale šikula
G

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
8. 6. 2025 13:52
14469
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518