Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

myšička65
Dana06
| 15. 1. 2011 14:10
Nám, co to máme za sebou, už je hej, ale vidíš,nebo vlastně čteš, že jsme všechny v pohodě a holky , já se od dubna nemohla hnout z domu bez balíku či dvou vložek.Měla jsem je v každé kabelce, toaletce, batohu apod. Dnes jsem je všechny vyházela, dam jen pár intimek a hurá,hned bude v zavazadlech víde místa .
Mumu
Dana06
| 15. 1. 2011 13:24
Ahoj Mumu,jsem ráda,že už to máš za sebou,jestli můžeš, tak se šetři co nejvíce jak to půjde.Já mám 5 týdnů po operaci a přiznám se, že dnes mě lákalo doma udělat větší úklid ,ale řekla jsem si NE! V úterý jsem byla na kontrole, fakt se mě klepaly nohy strachem, co jsem měla nachystané otázky- vše jsem strachem zapomněla.Ale kontrola dopadla dobře, pořád sice špiním, ale pan primář řekl, že se ty vnitřní stehy v pochvě hojí 60dnů.Do práce určitě spěchat nebudu,zástup za mě mají, peníze sice hrůza,ale nestonám často.Moc moc přeji klidný průběh hojení.Jo a ještě, mám i chuť na ***,ale ještě musím vydržet
Mumu
greys
| 15. 1. 2011 11:27
No vidíš a máš to za sebou,teď se šetři co to půjde,vyplatí se to přeju rychlé bezproblémové uzdravování
laurino,
Tinulinka
| 14. 1. 2011 22:40
napiš pak, jak jsi s těma hnusnýma kvasinkama zatočila.
pro Mumu
mysicka65
| 14. 1. 2011 21:09
No já beru druhý den orgametril tak snad to zabere ono už na mne nic nefunguje. Měli by mi nechat vaječníky tak snad je mám v pořádku ne ultrazvuku nic nenašli tak uvidím
pro Myšičku
Mumu
| 14. 1. 2011 20:57
Vůbec se neboj,laparo je pohoda.I mě oper.primář v Ostrově a mohu doporučit.Jsem z K.Varů a tam jsem za boha nechtěla!!!.Se mnou oper.laporo 76letou paní(také hysterek.)a ta 2.den lítala jak čamrda,to jsem ještě neviděla! Já před oper.také krvácela,zastav.mi to Norethisteronem,protože já už krvácela nebo špinila prakticky pořád!Myslím na Tebe a držím pěsti.
pro Mumu
mysicka65
| 14. 1. 2011 20:05
Ahoj, tak to je super, že to máš za sebou a jsi doma. Mě to čeká 24, v neděli nastupuji už zas krvácím 10 dní tak snad to přejde aby mě odoperovaly, už to čekání mne ničí. Doufám, že to půjde laparoskopicky jak říkali. Měj se a hlavně se šetři a nikam nepospíchej. Jen dotaz nemáte zkušenost s čáslavskou nemocnicí? Operuje to pan primář a zatím jsem slyšela jen samou chválu, tak snad to bude dobrý. Zatím se mějte všichni hezky
mumu
rozalin
| 14. 1. 2011 19:13
tak se drž holka, moc nemakej, práce ti neuteče. pa pa až bude nějaký problém, napiš, možná, že jsem ho měly taky.
pro Myšičku a ostatní
Mumu
| 14. 1. 2011 17:39
Ahoj všechny holky,co jste mi dodávaly odvahu před operací.Dnes mě pustili z nemoc.,jsem 5dní po oper.bohužel řezem v jizvě po císaři,laparo to nešlo.Mám ještě plast.steh,ten vytáhnou v pondělí.Břicho mě sice ještě bolí,jsem hrozně unavená ale zvládla jsem to .Když já ,tak to zvládnete všechny,které to teprve čeká,vím co píšu,jsem hrozný srab a bebíčko.Prosím,jeli to možné.....Dano 06 ozvi se,měla jsem to podobné jako ty..kyret.apod. a také pracuji u malých dětí.Zatím pa
Tinulince
laurina
| 14. 1. 2011 16:03
Aha. Nu s močení problémy nemám, jenom po operaci mám snad pořád nalitá prsa a teď na jaře až budu měnit podprsenky, bude to chtít o číslo větší. S prsy mám pořád nějaký problém, jsem ráda, že v létě mamograf - kterého jsem se bála a nebyla na něm pět !!! let - dopadl dobře. Teď už budu chodit na pravidelné prohlídky, ten strach je pak k nepřežití. Někde na netu jsem našla spoustu testů, které lze zakoupit a dělat doma, byl mezi nimi i nějaký, určující, zda jsi nebo ještě ne v přechodu. Mrknu se na to. Díky za odpovědi a zatím
laurino,
Tinulinka
| 14. 1. 2011 14:02
jestli jsi v přechodu se zjistí krevní rozborem, ale mně ho nedělali. Prostě doktorka řekla, že moje potíže s pětinásobným nočním močením a svěděním a pálením ve vagíně, kdy mi naměřila PH 4,1, což už nemůže být mykóza, jsou způsobeny přechodem a dala mi hormony i bez rozboru. A měla pravdu, všechny moje potíže zmizely, dokonce i takové, které jsem nespojovala s přechodem.
laurino,
Tinulinka
| 14. 1. 2011 13:59
mně doktorka říkala, že umývat jen Rosalginem, což jsem dodržovala asi 2 měsíce, zakázala mi totiž i umývání obyčejnou vodou a zakázala mi i koupání, jen sprchování.
Ale teď, co mám Riselle, tak už si dám i horkou vanu, třísla, kde se nejvíc potím si namydlím a dbám, ať se mi to nedostane na pipku, tu si drhnu vodou a zatím jsem bez problému.
Doktorka mi říkala, že kvasinky jsou způsobované i přehnanou hygienou a že moje pocity z nedostatečné hygieny jsou jen pocity. Dokonce mi řekla, že by se pipka měla umývat jen jednou za dva dny, ale to bych nevydržela, drhnu ráno a večer.
Tinulinko
laurina
| 14. 1. 2011 13:35
a čím tedy tu pipku mýt? Já byla teď několik let spokojená s Lactacydem, gelem a oranžové balení - pěna mi tolik nevyhovuje. Taky jsem už četla, že nejlepší je nepoužívat vůbec nic, ale - takhle já nemám pocit hygieny. Co se přechodu týče, je fakt, že půl roce po operaci na mě semo tamo přešlo nepříjemné polití vedrem, teď je to lepší. Jestli jsem v přechodu se zjistí nějakým rozborem, viď? Už to vidím, jak mě můj hodný pan doktor vysvětluje, proč ne... a že ... atd. Co jsem u nás narazila na doktory, všichni do jednoho nemaj rádi, když jim do toho kecám, navrhuju, co jsem kde četla atd... Škoda, že nežiju poblíž Tvé doktory, je to paráda kápnout na lékaře čehokoliv, ochotného něco logicky vysvětlit. Mám pak i lepší důvěru, od lepší důvěry nemoc lépe psychicky snáším, tím se pak i snadněji léčím. No, znáš to
laurino,
Tinulinka
| 14. 1. 2011 12:39
ale ta moje doktorka je fakt super. Před tím, jsem chodila k bývalému primáři a ten mě vždy politoval, že mám zase kvasinky a něco mi předepsal a nedal mi žádné rady, že nemám jíst sladké a že mám udržovat kyselé prostředí. Já vůbec netušila, že PH v pochvě je důležité. A měla jsem PH 9!
Dokonce ani nezjistil, že když mě před 23 lety dělal konizaci čípku, že mi v něm nechal steh. Ten našla až nová doktorka. U něho jsem byla týden před tím, než jsem šla k ní a ani nezjistil, že mám zvětšenou dělohu a že mám jít na operaci. Ona mi to řekla hned.
Takže Tě zdravím: "Smrt kvasinkám"
laurino,
Tinulinka
| 14. 1. 2011 12:36
moje doktorka tím vysvětlováním moc času neztratila. Ona mi to vysvětlovala, když jsem byla na koze a vytírala mi vagínu fialovou tinkturou. Ale říkala, že Rosalgin a Feminela funguje i bez té tinktury a měla pravdu.
Co už mi neřekla, ale dočetla jsem se to na gynekologických serverech, tak v přechodu, když klesá estrogen, tak se zvyšuje PH ve vagíně, tzn. jde to k zásaditosti a pak stoupá počet kvasinkových zánětů a dokonce i infekcí močových cest. Takže hormonální substituční léčba, také napomáhá tomu, aby byla vyšší kyselost. A je to pravda, teď, když už mám implantát Riselle, tak už o tu pipku tak nepečuju Rosalginem a
Feminelou ani po souloži. Takže až budeš v přechodu, tak se nebraň hormonální léčbě.
Jo a ještě mi doktorka řekla, že pipka se nemá umývat žádným mýdlem ani těmi intimními gely.
greys
jasminka1
| 14. 1. 2011 11:53
no nevím,24.1.jdu na kontrolu, snad se mi to vstřebe,doktorka mi ten větší hematon vyčistila a ty dva snad se ztratí do 24.1.,řekla že se to u šití stává,mám LAHV laparos.tak jsem si říkala,nebudou stehy venku a mě zlobí vnitřní
Jasminka1
greys
| 13. 1. 2011 22:42
Není to alergická reakce na šicí materiál?Jestli ano tak by to nemělo být hroznýho jen asi nepříjemnýho.
Kačce a Tinulince
laurina
| 13. 1. 2011 20:57
Holky díky za odpovědi. Tinulinko, Rosalgin zabral hodně napoprvé, je mi po něm moc příjemně. Clotrimatizol a Canesten jsem už vyhodila po těch týdnech. Pro Feminel Vagi i Lamisil si stihnu zajít i snad zítra. Dík i za radu přeléčení chlapa v posteli, kyselé kontra zásadití chlapi, je to logické Máš šikovnou doktorku, u nás se takhle vybavovat a vysvětlovat zatím jak v nemocnici tak v ordinaci odmítají - nemaj na to čas. Ještě, že běží tak skvělá poradna tady. Chodila jsem sem hodně před operací, už to bude rok a diskuze mi tu dost pomáhala. Přeju všem čekatelkám hodně štěstí při operací a v pooperačním doléčení.
hysterektomie
Ivuu
| 13. 1. 2011 19:46
Ahoj všichni, před rokem jsem podstoupila hysterektomii s odebráním vaječníků. Cítím se úplně fajn, nemám žádné potíže. Nebyly žádné komplikace. Po měsíci jsem se vrátila do práce, po dvou do fitka i na kolo - ne najednou a ne naplno. Samozřejmě, že nic nepřeháním, pokud musím, těžší věci raděj nosím v batohu. V létě jsem zvládla desetidenní dovolenou na kole. Je mi 50. Prvních šest měsíců mě zlobily návaly, ale nebylo nijak zásadní. Teď už je to v pohodě. Všem, které to máte před sebou moc přeju hodně štěstí a stejný bezproblémový průběh. Určitě nejsem vyjímka. Držím pěsti.
Pri Tinulku
AlcaG
| 13. 1. 2011 14:02
Beru hormonální léčbu už od začátku ESTROFEM 1mg,ale možná jsou slabé.Ze začátku jsem brala 2mg a to mě po nich bolelo u srdce,Hlavní je,že nemám návaly,vůbec,ale ty klouby to je hrůza.Jinak děkuji za příspěvek.
AlcaG
Tinulinka
| 13. 1. 2011 13:08
Nechápu, proč nebereš hormonální substituční léčbu. Jdi na gyndu a požaduj Riselle. Přejdou tě i bolesti kloubu - zvlášť rukou po ránu - na to jsem trpěla v důsledku přechodu, který u mně ale nebyl chirurgický.
Likvidace kvasinek
Tinulinka
| 13. 1. 2011 13:04
Já na kvasinky trpěla už rok před operací, nezabíralo už nic - Canesten, Gynopevaryl, Fungicidin, ani systémová antimykotika - léky na polykání - už jsem zapomněla jak se jmenují. Pak mi je před operací nová doktorka zlikvidovala svou radou a fialovou tinkturou. Po operaci jsem je dostala už v nemocnici. Doktorka nařídila postupovat stejně jako před operací.
Takže, laurino, kup si Rosalgin na výplachy a Feminelu Vagi C. Kvasinky žijí v zásaditém prostředí, v pochvě má být kyselé protředí, aby tam nevyhynul lactobacilus. Je nutno mít PH 3,8 - 4,5. Takže musíš v pochvě vyrobit prostředí nepřátelské pro kvasinky. Večer výplach Rosalginem a jednu Feminelu Vagi na noc. Při výplachu z tebe půjdou takové škraloupky - to jsou kvasinky.
Mně doktorka řekla, abych tak postupovala 2 týdny a i když už kvasinky nebudou, tak pak si dávat 1/2 Feminely na noc ještě 2 měsíce pro získání imunity ve vagíně.
Po pohlavním styku vždy výplach Rosalginem a vhodné dát 1/2 tablety Feminely Vagi C, protože spermie jsou zásadité, tak aby tam nezměnily prostředí, aby zůstalo kyselé. A je nutné přeléčit i "všechny chlapy v posteli"jak říká moje doktorka). Museli si mazat 2 týdny svůj nástroj Lamisilem.
kontrola po 8.týdnech LAHV
jasminka1
| 13. 1. 2011 12:52
dnes jsem byla na kontrole,vysmatá nešpiním,návaly nemám a doktorka koukla a ejhle já zbledla,v ští mám 2 hematony,jeden byl moc plný krve,tak mi to vyčistila, nebolí to,měla jsem to laparoskopicky ,ale už jsem dostala opět vložku a za 14dní na kontrolu,takže do práce také ještě nejdu,měla jste to také některá? jsem ztoho špatná
Rok po hysterektomii
AlcaG
| 13. 1. 2011 10:55
Dobrý den,
už jsem tu dlouho nebyla,ale po přečtení nových příspěvků bych chtěla jen zrekapitulovat průběh léčení během roku a při tom tiše závidět všem,co jsou v pohodě.Já teda rozhodně nejsem.
V lednu 2010 provedena hysterektomie-řezem do bříška od pupku dolů-všechno ven.Po týdnu propuštěna domu.Asi měsíc mi z jizvy vytékala jakási čirá tekutina.Takže návštěvy v nemocnici/KRČ/,čistili mi jizvu a já doma pokračovala.Injekční stříkačkou jsem si vpravovala dirkou v jizvě dezinfekci.Naštěstí to nebolelo ani když mi doktor zabodl jakousi pletací jehlici do otvoru v jizvě.Horor co? O návalech ani nemluvim,bolesti břicha a zácpa,bolesti kloubů.To vše mě provázelo tak půl roku.
Po 3 měsících jsem nastoupila do práce,kde jsem to asi trochu přehnala.Dělám ve skladu,takže něco málo jsem zvedla.Návaly přestaly,ale bolesti břicha i na dotek stále trvaly.Takže zase do Krče,samý vyšetření,kolonoskopie-vyšetření střev konečníkem/lahůdka-ale dá se to vydržet./
Protože mě pořád bolely prsa tak na mamograf,pak na rehabilitaci zad a krční páteře.Pořád mě bolí klouby a svaly.Ruce mám namožený hlavně po ránu,takže asi ve snu skládám uhlí nebo co.Poslední vyšetření jsem absolvovala v listopadu a to magnetickou rezonanci břicha.Konečný verdikt zní:srůsty a přirostlý pahýl od dělohy ke střevu.Takže zvážit novou operaci,kdy by se měli srůsty odsranit,ale nezaručují mi,že se to povede a že se mi znovu neudělají.Mám totiž už dva císaře a v břiše pěknej chaos,tak by to bylo i riskantní.
Takže to je můj zážitek z operace a následky jsou katasrofální.Břicho mám nafouklé jako zeměkouli,bolí mě to na pohmat i ve vnitř,*** nic moc,protože to bolí,bolí mě klouby a prostě celej člověk.Na tu operaci asi nepůjdu,nechci to všechno prožít znovu a ještě ke všemu nevědět,jestli mi to pomůže.Asi by mě znovu řezali no to už by byl masakr motorovou pilou. Lázně jsem nedostala,protože průběh operace byl zdařilý,ale asi už se do toho nepočítají pooperační potíže nebo aspoňe takhle dlouhodobé.Na lázně máte snad nárok do půl roku po operaci.Docela mě mrzí,že mi je nedali,protože jsem z toho byla zralá na Chocholouška.Nikdo mi totiž moc nevěřila ani moje doktorka.Ta mi řekla,že si mám vzít prášek na uklidnění a tak si to nebrat.
Takže přeji všem,aby moje psaní brali spíš jako zamyšlení nad běžnými starostmi ,humorné samozřejmě ,a aby se vám dařilo a vše proběhlo tak jak má.Hodně štestí.
Snad sem jednou napíšu a budu jásat a libovat si jak mi je dobře.Je mi 46 let tak ještě mám na jásání nárok ne?
laurina
katrin44
| 13. 1. 2011 08:36
Ahojky
Jsem 5 týdnů po operaci a
taky začínám mít ten problém ,příští týden jdu na kontrolu tak snad to chce jen přeléčit.
Měla jsem stejný problém v 1 těhotenství i po porodu léčba byla dlouhá ,nic nezabíralo až nakonec musel brát léky i manžel, jelikož se to přenášelo pořád dokola z jednoho na druhého.Pak jsem měla opravdu klid.Vloni jsem brala antibiotika a dostala jsem to znova a po poradě s doktorkou jsem si koupila Gyno Pevaryl a zabralo to hned.Zkus se mrknout na tyto stránky www.gyno-pevaryl.cz a poradˇ se se svým lékařem.
Taky si holky v práci chválily Vobenzyn ,ale ten je dost drahý. Taky nesmím jíst hodně sladkého to vím přesně že by to vypuklo.Je to opravdu moc nepříjemné ,přeji ti ať to brzy vyléčíš.Ahojky Kačka
Kvasinky až po operaci ?
laurina
| 12. 1. 2011 20:09
Ahoj všechny , byla jsem na operaci 10.5. Brali mi dělohu laparoskopisky a cítím se výborně. Mestruace mi opravdu nechybí !!! Po všech problémech způsobených třemi myomy jsem moc ráda, že jsem na operaci šla. Vše se dá v pohodě přežít. Únava do čtyřech měsíců po operaci také přešla. Jediné s čím jsem před operací problémy neměla a nyní má je vaginální a poševní pálení. Začalo to už v nemocnici, ale připisovala jsem to procesu operace, mělo by se to srovnat řekli mi. Od té doby jednou dvakrát měsíčně čelím nas pár dní nepříjemnému zarudnutí a pálení. Prádlo mohu jedině výslovně bavlněné, canestan ani clotrimatizol už moc nepomáhají. Před operací jsem s tímhle problémy vůbec neměla Máte některá podobnou zkušenost a co s tím dál? Je mi 45.
rozalin
greys
| 11. 1. 2011 20:37
zkušenosti s lymf.otokem nemám,ale dej vědět jak se Ti daří...jestli je vše ok
pro podporu ze strachu z hysterektomie
katrin44
| 11. 1. 2011 10:10
ahojky
přidávám se k Tinulince abych taky podpořila všechny děvčata co je čeká hysterektomie.
Já jsem dnes 5 týden po LHAV ,vše proběhlo v pohodě i když mi byl narušen močový měchýř (což prý se stává) nejhorší byly první 2 týdny ,ale bolesti utlumily léky a dalo se to překonat .Už mám za sebou kontrolu ,která taky nebolí.
A to musím podotknout že mám fobii z nemocnic ,doktorů atd...již od dětství.A když jsem to přešla vše já ... Opravdu se nebojte, hlavu vzhůru ,zdraví je přednější ,vše se může zvrtnout i z cysty ,říká můj super lékař a čím dříve tím lépe.Já se rozhodovala půl roku a dnes jsem za to šťastná
že jsem to podstoupila. Od přeji všem brzké uzdravení
pro všechny, koho čeká LAVH
Tinulinka
| 10. 1. 2011 14:41
Ahoj děfvčata, která jde na laparoskopicky asistovanou vaginálí hysterektomii. Ničeho se nebojte. Já jsem to měla naprosto bez problémů, jsem 4 měsíce po operaci, bez problémů a nejprve jsem měla obavy, že nebude fungovat 100% *** (po těch 6 týdnech nefungoval), ale teď je to už super. A menstruace mi nechybí.
pro všechny, koho čeká LAVH
Tinulinka
| 10. 1. 2011 14:41
Ahoj děfvčata, která jde na laparoskopicky asistovanou vaginálí hysterektomii. Ničeho se nebojte. Já jsem to měla naprosto bez problémů, jsem 4 měsíce po operaci, bez problémů a nejprve jsem měla obavy, že nebude fungovat 100% *** (po těch 6 týdnech nefungoval), ale teď je to už super. A menstruace mi nechybí.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
12. 9. 2025 20:27
15067
Míránek Černohous
7. 9. 2025 08:49
48
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18