Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro všechny, koho čeká LAVH
Tinulinka
| 10. 1. 2011 14:41
Ahoj děfvčata, která jde na laparoskopicky asistovanou vaginálí hysterektomii. Ničeho se nebojte. Já jsem to měla naprosto bez problémů, jsem 4 měsíce po operaci, bez problémů a nejprve jsem měla obavy, že nebude fungovat 100% *** (po těch 6 týdnech nefungoval), ale teď je to už super. A menstruace mi nechybí.
Tinulinka
Ahoj děfvčata, která jde na laparoskopicky asistovanou vaginálí hysterektomii. Ničeho se nebojte. Já jsem to měla naprosto bez problémů, jsem 4 měsíce po operaci, bez problémů a nejprve jsem měla obavy, že nebude fungovat 100% *** (po těch 6 týdnech nefungoval), ale teď je to už super. A menstruace mi nechybí.
Tinulinka
pro Mumu
mysicka65
| 9. 1. 2011 09:56
Ahoj, taky ddík za tvá slova. Včera jsem absolvovala synův maturitní ples a i přes docela silné krvácení jsem to přežila ai si zatancovala a tak jsem si říkala, že za pár týdnů snad bude líp. Opravdu moc moc se bojím, ale začínám být trochu smířená, protože takhleto není k žití a v létě nám určitě bude hej a budeme se koupat kdy se nám zachce. Tak se budem snažit být statečné pak si určitě napíšem. Já jdu do čáslavské nemocnice, dělá to tam primář a je dost vyhlášený tak snad
pro rozalin
Mumu
| 9. 1. 2011 09:03
Děkuji i Tobě za podporu,odpoledne nastupuji do nemocnice a ráno jdu na to!I když věřím,že včechno bude OK,stejně celý víkend brečím,nemůžu spát...,zkrátka jsem úplně vyřízená!!!Strašně ráda se Tobě i ostatním za týden(doufám)ozvu!!!PA
pro všechny
rozalin
| 8. 1. 2011 16:17
nemáte některá zkušenost s lymfatickým otokem, vzniklým po operací-po odebrání lymf.uzlin. Otok mám na třísle, je nebolest. pa
pro mumu a myšičku
rozalin
| 8. 1. 2011 16:14
jsem skoro 8 měsíců po radik.hysterekt.mám dlouhy šev z nad pupku až úplně dole. Ale dost keců dělali mi i 4 laparoskop.vpichy. Před operací jsem měla taky strach , bo to bylo onkolo., ale už v nemocnici vše se změnilo, uvidíte , že v tom kolektívu budete na jedné lodi. Vzala jsem si s sebou MP písničky, které mám ráda , pár foto mandal, a vše bylo O.K. Na JIP jsem byla 5 dnů. Břihco mě nebolelo vůbec, akorát škubala noha , bo mám porušený , nebo přetrhnutý nerv.Jinak nebolelo nic. Hlavně po operaci odpočívat. pa moc dobré pohody a klidu, věřit, že to bude dobré a to bude dám za to krk paaaaaaaaaa
pro Myšičku
Mumu
| 8. 1. 2011 13:00
Ahoj,Děkuji moc Tobě i všem ostatním za povzbudivá slova...,nevím proč ale pomáhá mi to víc než slova od mých nejbližších a známých Holky jste všechny skvělé!!!!!Myšičko Ty se vůbec neboj ...laparo je pohoda,budeš chodit ještě ten den a podstatně míň to bolí.Já jdu bohužel klasicky-řez v jiyvě po císaři,jsem hodně úzká,děloha je dost zvětšená a spodem to nejde.Proto jsem tak hotová,mám šílený strach z bolesti,kterou špatně snáším.Ale věřím,že to obě zvládneme a pak si napíšem,jak už jsme v pohodě!!!
pro Mumu
jasminka1
| 7. 1. 2011 22:17
ahojky,také jsem měla laparos.dělohu a vzali mi i nakonec vaječníky,udělali dobře ,prý jsem tam měla cystu,dnes mám 7 týdnů po operaci,doktorka mi píchla injekci Riselle a nemám žádné návaly,už je mi líp,příští týden jdu na kontrolu,tak snad to je dobré, vím,jsou to nervy ,ale všechny jsme to vydržely,tak držím pěstičky a pak bude hej,jen pak se šetřit a opravdu nic težkého netahat
Mumu
mysicka65
| 7. 1. 2011 19:08
Ahoj, jsem na tom stejně jako ty, jdu 24.v pondělí mělo by to jít laparoskopicky jen děloha, ale jsem taky úpně hotová, bojím se strašně moc. Budu držet palečky.
Mumu
greys
| 7. 1. 2011 15:52
Budu na Tebe myslet a držet Ti palce Taky jsem krvácela,byla jsem tak chudokrevná,že museli výkon na měsíc odložit,než jsem jsem si to srovnala,takže chápu jak Ti je a ještě máš malého drobka,to se pak strach ještě prohlubuje,ale jako sestra víš,že klid léčí viď? ahoj
mumu
Dana06
| 7. 1. 2011 10:16
Neboj,všechno bude vpohodě,když jsi zvládla císařský řez, tak tuhle menší bolístku zvládneš taky .Držím pěsti.
Greys
Mumu
| 6. 1. 2011 21:13
Děkuji opravdu moc za podporu.Problém je,že jsem sestra a tak vím o spoustě věcí o kterých laici nemají až takové informace.A taky jsem rodila císař.řezem a myslela jsem,že už to nerozchodím...3 dny na Jipu...všechny ostatní vstávaly už ten den.Proto ten můj velký strach Ale jinak se těším,že už snad budu mít klid,velmi silně krvácím a jsem už vyčerpaná,je mi 41 let a doma mám 4leté dítě.Ještě jednou moc děkuji!!!
Mumu
greys
| 6. 1. 2011 19:33
Všechno bude dobrý ...uvidíš Já ani nevím,že jsem na nějaké oper.byla,připomíná mi to pouze tenoučká jizvička v podbříšku.A jak snadno jsem si zvykla,že nemám menstruaci
hysterektomie
Mumu
| 6. 1. 2011 16:50
Ahoj všechny holky,které máte už po(závidím),nebo před jako já(jdu v pondělí).Jsem totálně hotová...,myslím.že znáte ty příšerné pocity:strach,pochybnosti atp.Děkuji všem,které se podělily o své zkušenosti,trochu mi to pomohlo.
pro Pafku
Dana06
| 6. 1. 2011 15:35
Zdravím,příští týden mě čeká kontrola po operaci (nyní jsem 4 týdny), ale jak už jsem tady psala, mám za sebou kyretáž, akutní operaci - krev v břišní dutině po kyretáži a hysterektomii a mám trochu obavy z kontroly.A tak jse ráda,že čtu od tebe pozitivní zprávy,že kontrola dopadla dobře.Já se fakt šetřím,mám obavy z možných komplikací.Moc přeji všem zdárný průběh rekonvalescence.
vsem po i pred operaci
duchodkyne
| 4. 1. 2011 17:06
ahoj vsechy holky i ty co jste byly na operaci pozdeji. preju vam do noveho roku hodne zdravi pohody a tem co na op teprve cekaji dobry prubeh a nebolestny pooperacni stav. Ja mam po operaci 8 mesicu a nemam zadne problemy a delam vsechno jak pred op. jenom nezdviham tezke veci. prece jenom se mam rada a setrim se. taky uz muzu, protoze od kvetna jsem v duchodu a nemusim se honit. na vsechno mam dost casu. obcas jdu brigadnicit. byla jsem v pokladne v marketu. Tak holky vsechno nej.
6týdnu po operaci
Pafka
| 4. 1. 2011 12:21
Ahojky, tak dnes jsem byla po 6týdnech na kontrole na gyn. Vše je ok jen mě doktorka doporučovala být doma do konce 8týdne. Pomalu můžu začít s cvičením šikmých břišních svalů. Coívat se opatrně, může to stále bolet, projevovat se únava. Zátěž by neměla překročit 5kg už na stálo.(balík 6 pet láhví je těžký). Mám se nechat hýčkat manželem. Chtěla jsme doporučení na lázně, ale protože vše bylo bez komplikací tak mám smůlu. Jaké mátě zkušenosti s doporučením lázní prosím vy? A kdy bude možný návrat do normálu - cvičení, kolo, běžky apod, Poradí mi někdo?
Pafko,
Tinulinka
| 3. 1. 2011 20:06
moje doktorka říká, že po operaci je to Park kultury a oddechu
4 měsíce po operaci
Tinulinka
| 3. 1. 2011 20:04
a dnes mám tak velké bolesti v podbřišku, jak jsem neměla ani po operaci a bolí mě i v kříži. Už jsem si vzala 2x ibalgin a pořád je mi zle. Že by to byla menstruace? Stejné bolesti jsem mívala při ní, ale nebyly tak silné.
Dano 06
Tinulinka
| 3. 1. 2011 20:01
tak nebudeš děti chovat. Přece si kvůli cizím dětem nebudeš dělat problémy. Prostě je jen pohladíš.
Dano 06
Tinulinka
| 3. 1. 2011 20:00
tak nebudeš děti chovat. Přece si kvůli cizím dětem nebudeš dělat problémy. Prostě je jen pohladíš.
hysterektomie
Pafka
| 3. 1. 2011 12:11
Ahojky všem,
po břišní operaci jsem od 23.11.2010, vzali mi břichem dělohu, měla jsem 2 myomy, které mě tlačily na močový měchýř. Po operaci mě bylo báječně na JIP jsem si pozvala rodinu nic mě nebolelo. Po převezení na pokoj trochu bolesti, ale daly se vydržet, měla jsem před tím 2 cisařské řezy tak jsem znala bolest rozříznutého břicha. Zítra jdu na gyn. kontrolu příští týden po 7 týdnech od operace snad do práce. Sedím v kanceláři tak žádná velká námaha. Jediné co nebylo v nemocnici OK je to, že mě nikdo řádně nepoučil co smím a co nesmím. Takže zatím se stále šetřím, nic nezvedám, procvičuji pánevní dno, chodím na procházky. docela se těším, že mi zítra lékařka řekne co mohu už dělat, nejsem zvyklá jen sedět. Tak všem co to mají před sebou- dá se to zvládnout nebojte se. A jak říkala moje spolubydlící - z rizikového pracoviště se náhle stává zábavný podnik.
Ahojda všem Pafka
Dana06
pety2
| 2. 1. 2011 20:51
Závidím Ti Tvé povolání,přesně tomu jsem se kdysi chtěla věnovat.Jenže se na tuto školu dělaly talentovky a já neuměla hrát na žádný hudební nástroj tak jsem to vzdala a hrozně toho lituju.Trošku si to vynahrazuji prckama v jídelně.Měla jsem přesně jako Ty 3 zákroky během pár dní.A neboj,je to normální,také jsem byla po měsíci ještě hodně unavená.Ale spravilo se to,šlo to pomalu,ale šlo.Po dvou měsících už to bylo lepší.Po třech jsem se vrátila do práce,to už jsem se cítila dobře.Týden jsem pak byla unavená,první den jsem padla do postele jak mimino.Ono Ti to uteče a dětičky se dočkají,vydrž Pak to určitě zvládneš.Přeji dobré a brzké uzdravení
pro rozalin
pety2
| 2. 1. 2011 20:43
jejda,to se nedivim,ze jsi marodila tak dlouho,to se ošidit nemůže.Já měla tři zákroky v jednom týdnu,dvě kyretáže a nakonec hysterektomii,ale jen pro myom,který začal růst a začalo velké krvácení,které nešlo zastavit.A plně souhlasím s tím,že člověk v práci přijde na jiné myšlenky,doma člověk moc přemýšlí.Tak hodně zdravíčka,ať je už jenom lépe
po operaci
Dana06
| 2. 1. 2011 19:17
Já pracuji v mateřské školce jako učitelka a musím dětem nalévat polévku, která je asi v 5litrovém hrnci, čaj nalévám z velkého kbelíku,no jsem moc zvědavá, jak tohle zvládnu.Nemluvě o tom,když musím některé dítko pochovat.Tak raděj opravdu do práce spěchat nebudu,ale doma se asi zblázním a dětičkám už se také stýská...teď budu mít 4týdny po operaci(1gyn.zákrok, 1akutní operace po kyretáži a hysterektomie- vše během 5 dnů) a jsem pořád slabá jak moucha a děsně unavená,pořád spím.
pety2
rozalin
| 2. 1. 2011 18:41
tak já vím, že dnes nemocenská nejsou žádné peníze, nevěděla jsem zda jsi onkol.případ nebo né. Já byla onkol.případ, tak že mně vzali lymfat.uzliny a na JIP jsem byla 5 dnů. V současné době už taky chodím do práce a na psychiku to je určitě líp než sedět doma. pa
dana06
jasminka1
| 2. 1. 2011 17:57
ahojky ,také jsem byla operována 12.11.,dělám tak ,ať netahám moc těžké, stále musím nosit vložku,trošku se ještě čistím ,což mě štved, oktorka mi dala injekci Risellen a opravdu nevím co jsou návaly,opravdu mě nechává 8 týdnů doma a pak jdu na kontrolu a asi do práce.tak se opatruj Jarka
pro Rozalin
Dana06
| 1. 1. 2011 20:17
Myslela jsem,že budu doma 6týdnů, pak jsem si říkala,že to bude asi 8 týdnů a teď už mě je jasné,že opravdu spěchat do práce nebudu. Zatím z domácích prací dělám minimum,sem tam něco lehce,ostatní nechám na manželovi a na dcerách,které jezdí domů na víkendy.Že nemám100% naklizeno a není vše, jak bych si představovala, mě teď ani nevadí .
všem
Dana06
| 1. 1. 2011 20:11
Také já se připojuji k přání všeho nejlepšího v novém roce, hodně štěstíčka,zdravíčka a sluníčka na obloze i v duši.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
8. 6. 2025 21:16
14473
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39