Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

granulace
gina
| 18. 12. 2010 18:59
ahoj všem
tak k mojí granulaci. Snad to nějak popíšu kloudně. Začala jsem žlutavě špinit přesně jako po operaci a pak se k tomu přidala krev. HNedle jsem samozřejmě běžela vyvalená na kontrolu a dr. pravil, že to nic není, že jakysi patrně steh způsobil jakoby zhmotnění tkáně poševního pahýlu a že to seškrábneme. Tak jsme provedli v lednu tohoto roku a ono ejhle tedď v prosinci se to zopakovalo. Bohužel ve větší míře a tak zase následoval malý gyn. výkon. V podstatě nic nebolí, akorát žlutý výtok a krev. Snažila jsem se to vysvětlit pochopitelně dost laicky jak sem to pobrala. Něco tady na interentu se to tom píše a "jedna paní povídala" že to klidně někdo může mít i 20 let a pravidelně chodit na odstraňování granulátu. Ale jinak dobrý !!!! papa g
granulace
gina
ahoj všem
tak k mojí granulaci. Snad to nějak popíšu kloudně. Začala jsem žlutavě špinit přesně jako po operaci a pak se k tomu přidala krev. HNedle jsem samozřejmě běžela vyvalená na kontrolu a dr. pravil, že to nic není, že jakysi patrně steh způsobil jakoby zhmotnění tkáně poševního pahýlu a že to seškrábneme. Tak jsme provedli v lednu tohoto roku a ono ejhle tedď v prosinci se to zopakovalo. Bohužel ve větší míře a tak zase následoval malý gyn. výkon. V podstatě nic nebolí, akorát žlutý výtok a krev. Snažila jsem se to vysvětlit pochopitelně dost laicky jak sem to pobrala. Něco tady na interentu se to tom píše a "jedna paní povídala" že to klidně někdo může mít i 20 let a pravidelně chodit na odstraňování granulátu. Ale jinak dobrý !!!! papa g
granulace
gina
ahoj všem
granulace
gina
ahoj všem
Jak se ta granulace
Tinulinka
| 17. 12. 2010 22:51
projevuje?
Gino
greys
| 17. 12. 2010 20:17
probůh!Jaká granulace?no to jsou věci já jen zírám!!
Nannette
greys
| 17. 12. 2010 20:14
to Tě lituju,že máš takové problémy...já budu po hyster.4.měsíc a jizva je na dotek pořád citlivá,ale jináč takové problémy s močákem,to jsem neměla,ale je fakt,že jsem hned po operaci musela pít minimálně 3litry denně a to do dneška..už si na to můj organismus tak zvykl,že mám pořád žízeň.Tak přeji Vánoce bez potíží a do Nového roku ve zdraví....
Tinulinko,
evunka
| 17. 12. 2010 19:18
díky,snad to bude dobré.Zdravím
Nannette
evunka
| 17. 12. 2010 19:16
Nic se neboj,ty bolesti před vyprázdněním jsem měla taky a hodně silné.Bolestí mně kolikrát vyhrkly slzy.Jez málo a často a snaž se mít takovou skladbu jídelníčku,aby byla měkká stolice .Dušená zelenina nenadýmavá,bílé jogurty,hodně tekutin.A taky pohyb,snaž se chodit.Zdravím,bude dobře.
granulace
gina
| 17. 12. 2010 18:04
tak vás všechny zdravím téměř po 2 letech !
v únoru 2009 jsem prodělala LAVH. První rok dobrý, ale letos jsem už podruhé absolvovala odstranění granulátů . Ach jo. Narkóza mně nějak dala zabrat a špiním dost pořád i 3.den po zákroku. Nejdřív to byl zánět, docela silný výtok jak po operaci, antibiotika nezabrala, Někde jsem v nějaké diskusi četla, že pacientka během 1/2 roku byla 4x ! ach jo, snad se to nebude opakova kažý rok !?!
Máte některá něco podobného ???
díky za zprávy a všechny moc zdravím
KLIDNÉ SVÁTKY
A HODNĚ HODNĚ MOC ZDRAVÍ
G
Nannette
Valenka2
| 17. 12. 2010 16:45
Ahoj, byla jsem na tom stejně jako Ty, operace 20 ledna.Už jse to tu nedavno psala, celou dobu jsme si já i můj doktor mysleli, že je to tím, že jsem zvedla víc jak 5 kilo.Teprve v listopadu, když jsem měla hrozný kašel jsem šla k obvoďačce, ta mi udělala vyšetření moče a já měla celou tu dobu zánět močového měchýře.Druhý den co jsem začala brát antibiotika mě prěstalo bolet v podbřišku a nešponuje ani ta jizva, taky mám řez na břiše.

Nech si vyšetřit moč, já trpěla skoro třištvrtě roku.Včera mi doktor řekl, že se to stává při zavádění cévky, že se tam dostane infekce .

Zdraví Lída.
jak je po operaci
katrin44
| 17. 12. 2010 15:51
ahoj
taky už to mám za sebou 7.12.jsem byla operována LAVH,při operaci se stalo narušení močového měchýře ,takže menší komplikace,9 dní v nemocnici z toho 7 dní vedená cévka zmočové trubice do pytlíku .Ale dalo se to vše vydržet.Mám stejné problémy jako ty .Vše mě tlačí dolů a bolesti vlevo i u malé i velké. Prozatím se propíjím urologickým čajem ,pálení přestalo, ale bolesti ne.To samé na velkou říkám ,že jsem úspěšně porodila.Tak snad se vše srovná ,asi to chce svůj čas a každá to máme trochu jinak.Já třeba vůbec nešpiním,ale tvrdnou mi lýtka a jsem taky unavená.Jenom uvařím a mám toho plné kecky .Přeji Ti brzké zlepšení
Jessi
Japo
| 17. 12. 2010 12:41
Já jsem byla roky sledovaná kvůli myomům a nikdy mi dr. neuzpozornil, že se děloha propadá. Možná vleže to není až tak poznatSama jsem si to pak dala do souvislostí, to tahání dolů a bolesti. Někdo tam psal, že nechápe, jak se to může nechat dojít tak daleko. Tak já mám zkušenost, že jsem jednoho dne vstala a při mytí zjistila bouli vyčuhujíci z pochvy, v podstatě bez varování. Zbytek doby, než mě objednali na operaci cca 3 měsíce jsem přetrpěla na Ibalginech. Neboj se toho, v podstatě se s tím fakt nic jiného nedá dělat. Mě to dělali v 56 letech, kdy jsem ještě pravidelně menstruovala a po dohodě mi vzali i vaječníky, vzhledem k věku.Brali mi to přes břicho řezem, tak mi rekonvalscence trvala trochu déle, ale v podstatě za 3 týdny jsem byla schopná se nějak o sebe postarat a lehce šmejdit po bytě Moc zdravím, bude líp. Jarka
tak je to za mnou ...
Nannette
| 17. 12. 2010 10:36
Tak už je to za mnou .... budou to 3 týdny co mám operaci za sebou. Zatím žádná hitparáda, mám velký řez na břiše, zatím to stále docela bolí. Dělohu ze mě nemohli dostat, tak jsem samá modřina a připadám si taková zmordovaná. Když jdu na malou mám bolesti na levé straně a štípe mě v jizvě. Než jdu na velkou mám taky dost velké bolesti uvnitř v břiše vždy na levé straně. Byla jsem už na kontrole a vše říkala primářovi, který mně operoval. Dal mi Nolicin, prý na pročištění moči,už ho budu mít dobraný, ale je to stále stejné. Dnes bych řekla, že snad nejhorší..... Ach jo .... měla jste některá taky bolesti ? Na velkou chodím pravidelně....ale těsně než jdu , je to peklo.... to samé když se vyprazdňuje močák.......mám hrůzu z nějakých komplikací
evunko,
Tinulinka
| 16. 12. 2010 19:11
já na únik moči netrpím, mně se to s kuličkama nestalo. Já si je vzala jen jednou do práce, abych věděla, co to bude dělat v trolejbuse. Jinak je používám doma při úklidu.
Určitě se ti to kuličkama nezhorší, vždyť na únik moči se prodávají vaginální konusy, to je něco jako kuličky, ale je to mnohem těžší a je to medicínská záležitost.

http://www.anamneza.cz/…duly/clanek.php3?…
Greys,
Tinulinka
| 16. 12. 2010 19:04
já jsem necítila ani tu umrtvovací injekci, to byla tak tenoučká jehlička, že ji fakt nebylo ani cítit.
prosim
Martina518
| 16. 12. 2010 16:04
Ahoj prosimte das mému malému bráškovy hlas(ANO) uz je druhý a
strácí uz asu jenom 30 hlasu do prvního místa :( tak prosim dejte ano
dekuju moc :) http://www.czechgamer.com/s.php?…
riselle
jasminka1
| 16. 12. 2010 15:54
mě to píchla do zadku,řekla jsem ji o umrtvení,doktorka mi řekla proč opět pichat,dala mi ten krém,za pár vteřin píchla ale vpich jsem ucítila,ale pak už ne.Uvidím jak bude dál.strašně trpím zácpou,tak mi poradila co si koupit,Feminelu hyalosoft zatím si nekoupím,počkám jak se budu cítit po Riselle pa Jarka
Tinulinko,
evunka
| 16. 12. 2010 14:32
ahoj,zakoupila jsem kuličky Luna podle tvého doporučení,jsem spokojená.Měla jsem je zatím 4x,vždy na procházceTeď jsem měla při jejich nošení 2x maličký únik moči i když ho normálně už nemívám.Je to normální?Mám obavu aby se to nošením kuliček nezhoršovalo.Jinak dobrý,občas mám pocit že vypadnou,ještě se to nestalo.Díky a měj se.
injekce
greys
| 16. 12. 2010 12:29
Jak tady píšete o té umrtvovací injekci byla jsem 2x na amniocentéze v těhotenství a poprvé mi to umrtvili a pak odebírali plod.vodu u druhého těhot.mi doktor řekl,že se na umrtvení vykašlem,že ta injekce bolí víc než samotný vpich pro odběr a měl pravdu...mě ta injekce na umrtvení bolela víc než ten odběr,tak si pak vyber
jasminko
Tinulinka
| 16. 12. 2010 11:44
taky používám občas Feminelu hyalosoft na zvlhčení v pochvě, ale teď po Riselle ji už nepotřebuji. Kam ti to píchla? jak dlouho to trvá než ta umrtvovací mastička zabere? Mně po injekci píchala okamžitě Riselle a vůbec jsem to necítila.
riselle
jasminka1
| 16. 12. 2010 11:18
ahojky holky,dnes jsem dostala Riselle,strašně jsem se bála,jak jsem viděla tu injekci,doktorka mi to mastičkou umrtvila,dá se to vydržet,mám 5 týdnů po hysterektomii,takže ještě špiním,stehy vevnitř se mi hojí,tak mi řekla ,ať si koupím Feminella Hyalosoft čípky,takže když já to vše vydržela, tak vy také Jarka
Japo
Jessi
| 15. 12. 2010 21:34
Mám ty same pocity.Z rána jěště to jde,ale pak se mi zdá,že mi to někdo šileně tahá.Táhne mi to i konečník,jen aby i on nevylezl.Ráda jsem chodila na procházky na hory,teď toho moc nenachodím táhne to a je to nepříjemné.Jak dlouho ti trvalo než jsi se zotavila a byla jsi schopná dělat lehké dom.práce
Tinulinka
Jessi
| 15. 12. 2010 21:27
Víš dělali mi sono pravidelně,od doby co mi zjístili myomy.Můj starý gynekolog byl asi pořadnější,šel do důchodu a nastoupil místo něho syn.Ten se na to vy.....Já jsem se na něho obrátila letos s otázkou co dělají moje myomy a on se zamyslel a po chvilce nevěděl co má odpovědět.Tak jsem si říkala,že nečte ani kartu a asi ani neumí vyšetřít,tak jsem ho změnila.
Děkují za obrázky a zajímavé čtení.
Pokud jde o ty fotky prolapsu,
Tinulinka
| 15. 12. 2010 16:37
tak nechápu, jak to některá žena může nechat dojít tak daleko.
Greys,
Tinulinka
| 15. 12. 2010 16:35
už jen proto jak to vypadá a že může dojít k infekci nechápu, co je to za doktora, že ji tak nechá chodit.
Jessi
Japo
| 15. 12. 2010 12:00
Zdravím, dlouho jsem tu nebyla, mám po operaci více jak dva roky, ale nedá mi nereagovat na téma sestouplé dělohy. Měla jsem ten samý problém, ještě navíc jsem měla myomy a můžu říct, že okamžitá reakce lékaře byla operace. Vůbec nechápu, jak Tě s tím může nechat chodit. Vím, jak je to nepříjemné, cviky ani bylinky už fakt nic nezmůžou. Měla jsem pocit, že mi to tahne k zemi, nemluvím o bolestech v kříži a podbřišku. Moc se mi po operaci ulevilo. Mě sestupovala postupně a stejně jsem skončila na operaci. Držím palečky. Jarka
prolaps delohy-odkaz od Tinulinky
greys
| 15. 12. 2010 10:45
tak to je hrůza ani ve snu mě nenapadlo jak prolaps vypadá to strašný...já bych tedy na operaci trvala a to co nejdřív....
Prolaps dělohy
Tinulinka
| 14. 12. 2010 22:13
Tady si o těch výhřezech přečti, jak se to léčí, jsou tam i fotky jak to vypadá. Měla bys to řešit hned. Při ***u to nevadí?

http://www.urologickelisty.cz/…/ul_08_01_12.pdf
Jessi
Tinulinka
| 14. 12. 2010 22:06
Když by mi doktor neudělal sono, tak kvůli tomu bych ho neměnila, to mi nepřijde jako povinnost. Já chodila k doktorovi, který sice ultrazvuk měl, ale sono mi nikdy nedělal a mně to nijak nechybělo. Teprve, když jsem změnila doktorku kvůli špatně léčené mykóze a ta řekla, že budu muset na hysterektomii, tak jsem poprvé v životě byla na gynekologickém ultrazvuku. Ale pokles dělohy musel poznat i ten minulý doktor a to mě udivuje, co to tam máte za lemply doktory, když tě ani ten s tím neposlal na operaci. Možná budeš mít lepší, když půjdeš na gyndu přímo do nemocnice a tam si tu operaci domluvíš sama. Jak dlouho se čeká nevím, to je asi v každé nemocnici jinak, asi podle počtu případů. Já na operaci čekala 3 měsíce, ale to jen proto, že jsem si ten termín stanovila sama. Oni mně totiž chtěli vzít na operaci ještě ten měsíc, kdy mi to zjistili.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
8. 6. 2025 13:52
14469
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39