Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Biocon 2000
Tinulinka
| 13. 11. 2010 17:47
Taky je na inkontinenci prý výborný Biocon 2000, je to židle, na kterou si oblečené sednete a ta vám cvičí s pánevními svaly sama a řídí to počítač a je to prý příjemné. Vyčetla jsem to v nějaké diskusi o inkontinenci.
Evunko,
Tinulinka
| 13. 11. 2010 17:34
operaci jsem měla LAVH. Doktorka říkala, že chození s kuličkami nahradí Kegelovy cviky. Takže já těšně po operaci Kegelovala, ale teď kuličkuji už od skončení 6 týdnů po operaci, protože to nezdržuje od jiných aktivit jako cvičení a výsledek je stejný.
Evunko,
Tinulinka
| 13. 11. 2010 17:15
je dobré koupit si kvalitní kuličky a nešetřit na nich. Já mám kuličky, které se skládají ze 4 kuliček, 2 kuličky jsou lehčí a dvě těžší, takže si mohu váhu nakombinovat. Napoprvé jsem si dala obě těžké a vůbec jsem je v sobě nemohla udržet, tak jsem začala kombinací jedné lehké a jedné těžké, teď už nosím těžké obě dvě.
Evunko,
Tinulinka
| 13. 11. 2010 17:12
opravdu mi je doktorka doporučila. Nosím je denně asi hodinu, nejraději při úklidu nebo vaření, protože když stojím, musím zatínat pevně svaly, aby nevypadly. Když sedím nebo ležím, tak nemusím ty svaly tak namáhat.
pro Markysek a Tinulinka
evunka
| 13. 11. 2010 15:39
Ahoj děvčata.Jsem rok a půl po operaci vaginálně a laparoskopicky.Nemůžu se nikde dopátrat,jestli je vhodné nošení Venušiných kuliček po této operaci.Doktorky se stydím zeptat,přece jenom je to erotická pomůcka.Cvičím stahování svalů pánevního dna od operace denně půl hodiny.Hrozně mě to zdržuje,ale musím říci že stav inkontinence se zlepšil.Ukápnu spíš výjimečně.Cvičit se musí už pořád,jak se přestane,únik moči se vrátí.Tinulinko,opravdu ti je dr.dopotučila?Jak jsi odoperovaná a jak často a dlouho je nosíš?Pomáhá to?Zdravím
Markysku
Tinulinka
| 13. 11. 2010 14:49
1) začni cvičit Kegelovy cviky
2) kup si Venušiny kuličky
Obojí posiluje pánevní svalstvo a zabraňuje inkontinenci. Já to cvičila už před operací a taky jsem si pořídila kuličky, podle doporučení doktorky.
Dotaz
MARKYSEK
| 13. 11. 2010 13:02
Ahojky děvčata,už dlouho jsem nebyla na těchto stránkách snad rok .Jsem 2 roky po operaci a až ted po kýchnutí mám únik moči.jsem z toho zoufalá,páč jsem to nikdy neměla.Máte to některá také?Můžete mi poradit jestli se to zpraví?Moc se mi ted k doktorovi nechce a zároven mám starch aby to nebylo něco jiného Díky moc za opdovědi.a všem které čeká operace držím moc a moc palečky a těm co mají po tak brzké uzdravení papa M.
Bolest
Tinulinka
| 9. 11. 2010 20:10
Rasinko, tak já když se probudila bolestí a sestřička mi hned píchla injekci, tak mi říkala, že mě to bude bolet dlouho, že zabere až třetí injekce, protože mi prý nemohli dát opiáty kvůli astmatu. Ale mě ta první injekce zabrala snad do tří minut a ještě mi dali infuzi s Novalginem.
Antikoncepce
rasinka
| 9. 11. 2010 14:43
Ahoj,
chtěla jsem jen napsat, že jsem brala hormonální antikoncepci ani ne půl roku (asi před 27 lety), ale nevyhovovala mi, měla jsem dvakrát do měsíce menzes !!!
Nakonec jsme si jen nějakou dobu dávali pozor, no a potom jsem se dva roky snažila otěhotnět. Po druhém dítěti (a druhém císaři) mi doporučili sterilizaci, kterou jsem podstoupila, protože hormony jsem brát nemohla (nebyl takový výběr jako dnes) a DANU mi kvůli císařům nemohli dát.
Už tenkrát jsem měla párkrát silné krvácení i mimo periodu a musela jít na kyretáž, kde se objevily nějaké myomatózní buňky. Potom to jakž takž dalo pokoj, myomy jako takové mi diagnostikovali asi před třemi lety ve 44 letech. Od té doby pomalu rostly a množily se, s tím přišlo i zkrácení intervalu asi o týden a silnější krvácení.
Chci říct, že přestože jsem neměla zdaleka takové problémy jako některá děvčata, jsem ráda, že to mám za sebou.

Zdraví Jitka
Ahoj!
rasinka
| 9. 11. 2010 14:30
Milá děvčata,
mám už za sebou dva pracovní dny a zatím to šlo, to horší mě čeká v pátek a v sobotu, kdy mám dvanáctky. Teď zase odpočívám, zrovna mi vyšly dny volna .
Tak jsem to využila na praní, protože u nás po několika dnech konečně vysvitlo sluníčko.
Jak jsem pročítala další příspěvky, přidám svoje zkušenosti z nemocnice. Probudila jsem se až na pokoji, bolela mě strašně záda, břicho ne. Protože už jsem hned po příjezdu ze sálu něco silného dostala, musela jsem to vydržet asi do šesti do večera, potom už injekce, asi v deset znova a spala jsem až do rána už bez bolestí. Ráno opět včelka, potom nám nabídli čípky proti bolesti, tak už jen na noc včelka. Další den byly čípky a od čtvrtého dne jsem si je já potvůrka schovávala na doma a brala jen jeden na noc. S touto medikací jsem vydržela i týden doma a potom už jsem je nepotřebovala.

Jitka
kontrola
greys
| 9. 11. 2010 13:34
Děvčátka,zdravím,tak jsem dnes byla na kontrole a opět mi musela vytahovat stehyPrý se někdy stane,že na ně má někdo alergii a tak místo aby se vstřebaly tak vycestovávájí,ale v pondělí jdu konečně po třech měsících do práce moje doktorka je zkrátka skvělá a pečlivá,nemůžu si stěžovat a jsem jí opravdu vděčná.Za půl roku kontrola a to tedy už dodržovat budu,protože,kdybych chodila poctivě na kontroly tak bych dnes tu dělohu asi měla.Takže se opatrujte a nenechte tuhle diskuzi usnout,pište jak se vede.ahoj Sylva
bolesti
Tinulinka
| 8. 11. 2010 17:24
Já jsem se probudila strašnou bolestí, měla jsem pocit podélně rozřízlé pochvy a šílenou bolest v podbřišku. Ještě jsem ani neotevřela oči a začala jsem skučet: "to bolí, to bolí". Spolupacoška hned zavolala sestru, ta mi píchla injekci a bylo po bolesti. Bolelo mě to možná tak 3 - 5 minut. Pak už jsem žádnou bolest necítila a třetí den jsem už odmítla i injekce.
Pastelko
greys
| 8. 11. 2010 10:54
Když jsem se probudila tak jsem nijak zvlášť velké bolesti neměla,ale měla jsm tišící léky-víc mě bolela záda-,ale když nějaké bolesti byly,tak se daly přirovnat k mým slabším porodním.Takže se to dalo zvládnout,neboj se..není čeho
pro pastelku
pety2
| 8. 11. 2010 08:22
probrala jsem se když mne vezli z operačního sálu a bolelo mne to strašně.Ale byla to snad jen minuta,pak jsem zase usnula a na posteli už jsem dostávala všelijaké kapačky,injekce,prášky,to už se dalo zvládnout.Ale já měla urgentní operaci,trvala 4 hodiny a tak se asi ta narkóza pořád přidávala a nedala se pořádně spočítat.Kamarádka se normálně probrala až na posteli a to už měla všechny tišící prostředky.Neboj,to bude dobrý.Určitě si lidé protrpí větší bolest než nějakou minutovou jako já.Ta se dá zvládnout.Držím také pěsti,aby už to bylo za Tebou a dopadlo to dobře.Petra
pro nannette
pastelka
| 7. 11. 2010 18:04
snad se neopakuju, ale asi se to nějak neobjevilo. prvni operace ve 27 a to skoro po roce krvaceni, mela jsem tam 4 myomy, kazdy o velikosti 8 cm, pak umely prechod, tehotenstvi, pak dalsi tehotenstvi a pri cisari mi jeden myom vyndali a ted po dvou letech tam mam opet 4. Dle me zkusenosti, jak tam jednou jsou, porostou a je to jen otazka casu, kdy zacnou delat neplechu. a jak je psano vyse, neni o co stat. taky bych to vyndala vse. ja uz budu mit to brisko rezane po ctvrte, takze vim o cem mluvim. ja to chtela vyndat vse jiz pri tom poslednim cisari, ale to by pry bylo velke riziko. holky, jdu ve stredu, strasne se bojim. kdyz jste se probraly z abdominalky, mely jste bolesti?jednou se mi totiz stalo, ze kdyz sem se probrala, bolelo to, jak kdyz se ve me jeste nekdo stale hrabe a to vydrzelo cele odpoledne...........tak mam strach
pro Nannette
pety2
| 7. 11. 2010 14:33
Zapomněla jsem napsat,že já být na Tvém místě,nechala bych si odstranit už vše.Ten myom je velký dost.Já ho měla 4cm a pak najednou během týdne vyrostl na osm a to už mě také tlačil na ostatní orgány.Te´d je mi po této stránce líp.Navíc i ten myom se může zvrtnout,i když se píše,že je to mizivé procento a nebo se tvořit další.Zažila jsem na vlastní kůži porod nového myomu,je to přesně jako když máš porodní bolesti,není o co stát.To Tě nechci strašit,je to jen na Tobě,sama víš nejlíp jak se cítíš.Držim pěsti ať se rozhodneš správně.
pro Nannette
pety2
| 7. 11. 2010 14:25
Ahoj,já jsem začala mít problémy až s užíváním antikoncepce.Nejdřív se mi objevil polyp,pak myom,poté začal růst.Já nevím jaké máš tělísko,jestli jako dřív bývala"Dana" nebo tělísko co má hormonální účinky,ale také bych řekla že to může mít souvislost. Dokud jsem neměla antikoncepci žádnou,neměla jsem ani žádné problémy.Já jsem z těchto důvodů antikoncepci přestala užívat,jenže jsem tělo úplně zbláznila a začala ještě víc krvácet.Před tím jsem užívala všelijaké byliny,pila čaje od léčitele,ale jak už jednou myom začal růst,už se to nezastavilo.Budu Ti držet palce.Petra
pro Nannette
evunka
| 6. 11. 2010 19:10
Ahoj,mně vyrostl myom v mých asi 47 letech ,jinak jsem měla zavedené tělísko s přestávkami na dvě těhotenství vlastně od 20 do 35 let.Jinou antikoncepci jsem neměla,taky mám podezření že tělísko má vliv na vznik myomů.
díky
Nannette
| 6. 11. 2010 11:05
Greys moc děkuji !!

Pastelko prosím můžu se zeptat kolik Ti bylo, když jsi podstoupila operaci ????
díky moc
tak ještě pro Nannette
pastelka
| 5. 11. 2010 15:17
No u mě se několikrát zopakovala situace, že jsem byla někde venku a rozteklo se to. Tak třeba sem seděla v Ikee na lavičce a pode mnou louže krve a tak. Takže já se bojím čekat. Pak vždy následovala nemocnice, pamby....atd. Aby se to urovnalo. Takže za mě, jednou pro vždy, ja už do této situace nechci znovu. Jo a pokud to neteklo, tak to v těch nejhorsich chvilich byly třeba krevni sraženiny o průměru deset cm. Pokud neplanujes deti, rozhodně bych si tam myomatickou dělohu nenechavala.
Nannette
greys
| 5. 11. 2010 11:34
ahoj já sice nemám zkušenosti s tělískem,ale myslím že jsem našla podobný dotaz na stránkách www.myomy.cz/…a-2004-09-12.htm
Rasinka, Tinulinka, Pastelka a všechna děvčata
Nannette
| 5. 11. 2010 09:26
Děkuji moc za odpovědi. Mám z toho stále velmi zamotanou hlavu :( ........
Objednala jsem se na odoperování myomu s tím, že v den nástupu nahlásím co půjde ven, zda pouze myom nebo celá děloha. Jsem jak na houpačce, jeden den jsem rozhodnutá pro myom, druhý pro dělohu ať mám klid. Stres a stres....
Mám Mirenu (tělísko) takže nemám měsíčky, tudíž mě nic zas tak zásadně nepřesvědčuje, abych se rozhodla na základě potíží, které jiné popisujete. Občas cítím bolesti, myom mi tlačí na jiné orgány....ale zatím se to dá snést.To že mě doktor postaví při kontrole před takovou věc byl pro mne šok .. takový výsledek preventivní kontroly jsem nečekala.
Co já mám udělat ??
Také se bojím, že mi operace změní život....negativně.
Nemáte některá zkušenosti s tělískem ? Pořád se nemůžu zbavit pocitu, že má na mém stavu svůj podíl. Myom se objevil až půl roku po jeho zavedení a od té doby (rok a půl) stále roste a roste ..... je k nezastavení ......nyní 8-9 cm. Přitom mi lékaři tvrdí , že se tělísko používá úspěšně i při myomech . Má prý dobrý vliv na jejich růst, či zpomalení.....Tak co je u mě špatně ???
Díky moc za všechny příspěvky !
pro nannette
pastelka
| 5. 11. 2010 08:00
Ahojky,
s myomama mam bohate zkusenosti. Objevily se mi, když mi bylo 28, tehdy bezdětna. Zpusobovaly masivní krvaceni. Nekolikrat jsem skoncila v nemocnici na kapackach. Pak prvni operace myomů, rezane břisko. Po te půl roku uměly přechod, blokace hormonu. Pak jsem nastesti otehotnela a zdarně porodila prvni dite cisarskym rezem. Pak opet masivni krvaceni po porodu neb se deloha nechtela zavinovat kvuli myomum. Pote dva roky kojeni a dalsi tehotensvti. Skoncilo cisarskym rezem a pri nem mi byl vyndan dalsi myom. Pote opet silne krvaceni, diky kojeni jsme to ustali, ale neustale silna menstruace a dlouha. Nyni mam 3 myomaticke uzle a jeden solo myom. Ve ctvrtek jdu na hysterektomii, strasne se bojim. Ale myomy uz me moc dlouho omezujou a rostou furt a furt, takze toto reseni, idkyz radikalni, to snad vyresi. S vlastni zkusenosti bych zadne jine metody nezkousela. Hormonalne jste nastavene tak, ze se myomy budou delat stale dokola a vetsina pak stejne skonci na teto operaci. Take se bojim, co to prinese, ale mam pocti, ze zeny, co si uzily podobne jako ja, si stav po uz jenom chvali!!!
pro mumule a pety 2
evunka
| 4. 11. 2010 14:52
Ahoj děvčata,naprosto s vámi souhlasím.Operace má být až poslední řešení a rozhodně ne preventivní.Taky jsem poslechla svého gynekologa,až když jsem přešla k nové lékařce tak mě došlo,že jsem ho neměla hned poslechnout.Mějte se,hodně zdraví.
Rasinko
greys
| 4. 11. 2010 11:23
Tak zítra se drž a podej zprávu jak bylo v práci,já jdu po 3.měsících v úterý 9.11.na kontrolu a pak asi hned taky do práce.V práci si lidi klepou na čelo,že už se tam hrnu,ale těch 12 týdnů je nekonečných.Potřebuju mezi lidi.Tak Ti držím palce ať je ten rozjezd v práci mírný a DEJ NA SEBE POZOR
Miluse
greys
| 4. 11. 2010 11:17
ahoj Mílo, taky jsem jsem po hyster.3.měsíc,měla jsem myom jak mužskou pěst a stále rostl,tak šel bříškem i s jednim vaječníkem na kterém byl benigní tumor.Neměla jsem jiné potíže než silnou menstruaci,která mě velmi omezovala a byla jsem silně chudokrevná.Teď jsem ráda,že mám dělohu venku,protože se nemusím bát rakoviny děložního čípku,dalších myomů a nelámu si hlavu s antikoncepcí.Myslím si,že děloha není orgán,který by ženě nějak chyběl.Mám kolegyni,která má hospodářství-ovce,drůbež atd a opravdu se tam nadře a až když jsem šla na oper.,tak mi řekla,že na tom byla taky a já to vidím na ní,že to zas asi s tím taháním břemen a sportem nebude tak nebezpečné.Podle mě je důležitý 1.rok,když se budeme šetřit,pak se to vše zhojí a život bude zas plnohodnotný.Díky této diskuzi a skvělým holkám tady získávám také velké informace a přestávám se bát.Tak popřemýšlej a pak se rozhodni,ale rozhodně se té operace nemusíš bát...
Poraďte prosím
Miluse
| 4. 11. 2010 10:10
Ahoj holky, všem vám moc děkuji za vaše upřímné rady... Ráda jezdím na kole, samože jako každá věším prádlo a tahám těžké tašky s nákupem.. takže jsem fakt vděčná za vaše zkušenosti a rady..
Asi máte pravdu, že bych neměla spěchat.. Kromě toho silnějšího a delšího krvácení nemám jinak jiné problémy..
Fakt vám moc děkuji za upřímná slova !!!!
Jak říkám - i v dnešní době jsou fajné baby, s chlapy je to horší . Všem přeji pěkný den a hlavně to zdravíčko ať nám slouží !!! Miluš
pro Miluši
pety2
| 4. 11. 2010 08:28
Ahoj,mne je 44let a také jsem po celkové hyst.Tři roky zpětně jsem tu operaci odkládala,stejně jako Ty jsem neměla moc velké problémy.Měla jsem myom,ale protože nebyly žádné potíže,byla jsem jen každé tři měsíce sledovaná ultrazvukem a odběrem krve.Ale poslední rok mi myom začal růst,menstruace byla silnější.Přičítám to i tomu,že jsem stále užívala hormonální antikoncepci,která prý ten růst urychluje.Ale znáš to,co doktor to jiný názor.Nakonec to dopadlo tak,že jsem začala hodně krvácet,nezastavily to ani dvě kyretáže.Začala jsem rodit nový myom,což jsem vůbec nevěděla,že taková věc existuje a tím jsem zažila dva dny porodních bolestí.Muselo se operovat na rychlo,takže jsem se operaci nevyhnula.Přesto si myslím,že preventivně, bez potíží bych na ten výkon nešla.Ale měla jsem jít,když jsem viděla,že se můj stav zhoršuje.I když v mém případě to odložila gynekoložka.Už chodím do práce,je to docela záhul.Tahám těžké věci, zatím do těch 10ti kil,ale víc než břicho mě bolí kyčle a záda.První den jsem večer usnula jak mimino.Tak buď na sebe opatrná a možná se ještě někde jinde poraď.Já dala jen na rady své gynekoložky a vše bylo špatně.
myomy
mumule
| 3. 11. 2010 19:21
Ahojky, jsem sice podstatně starší než ty- je mi 53- mám taky myomy bez potíží - na jaře mě dr. chtěl poslat na hysterektomii, nechtěla jsem, včera jsem byla u jiné dr. pro konzultaci co s tím. Byla naprosto skvělá, udělala mi UTZ, myom se nezvětšil- vel.4,5 cmx3 cm a říkala, že nevidí důvod k operaci. Ta by se měla dělat, když JSOU POTÍŽE a ne preventivně.Ve tvém věku bych tam nešla ani za nic. Proč? A že ti říkala o nějakém"stínu" to asi moc rozluštit ten UTZ snímek neumí.
pro Milusi
evunka
| 3. 11. 2010 15:25
Ahoj,já jsem se rozhodla k operaci proto,že jsem si taky myslela, že bez dělohy mně bude líp a už ji nepotřebuju, a to mně je přes padesát.Teprve po operaci jsem začala zjišťovat ,že to není tak jednoznačné.Dnes bych tolik nespěchala.Taky jsem byla bez potíží.Mám po operaci mírnou inkontinenci moči / do další operace rozhodně nejdu / a už nikdy nesmím nic těžkého zvedat a se sportem taky opatrně.Raději se objednej k jinému gynekologovi a prober s ním všechna pro a proti.Klidně si doma sepiš na co se chceš zeptat,v ordinaci pak budeš klidnější a vše si zapamatuješ.Neboj se pořádně zeptat,když nebudeš spokojená,objednej se na konzultaci ještě jinam,máš na to právo.Jde o tvé zdraví.Dej vědět,jak ses rozhodla,zdravím.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34