Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Greys
Tinulinka
| 19. 10. 2010 20:04
Tak to máš smůlu s tím srůstkem .Jak to, že ti vytahovala stehy, však mají vypadnout samy nebo ne?
Já nemám už žádné problémy ani citlivé břicho. Jen mám zničený ***.
KONTROLA
greys
| 19. 10. 2010 14:00
Tak děvčátka,dnes jsem byla na další kontr.mám ty dva měsíce po operaci a těšila jsem se do práce...ani náhodou...paní doktorka mi vytáhla zbytky stehů a 9.11. další kontrola.Doma mě může nechat 3 měsíce a to dodrží,protože nesedím v kanceláři.Dokonce mi řekla,že mi napíše do práce lístek,že nemám zvedat břemena težší než 5kg,jen pro případ že by na to zaměstnavatel bral ohledy,ale myslím si,že mi lístek k ničemu nebude,přesně vím co by mi řekli"najdi si jinou práci"Jinak hojení je ok,*** ještě nepovolen do kontroly ,leda na krajíček,ale to by asi nemělo ani cenu...ta bolest na pravé straně...nejspíš o srůstek,prý se to stává.Jináč minimálně půl roku ještě to bříško bude citlivé.Co já doma...hrůza strašně mě to už nebaví....
Lesulko
katarinapat
| 16. 10. 2010 11:09
Taky jsem na tebe myslela a opravdu nic nedělej-natahej si do postele knížky a děti na přitulení a 14 dní určitě polehávej-já vím ,že domácnost potřebuje uklidit-ale na to se vyprdni-s dohledem nech utřít prach děti a hodně věcí v domácnosti zvládnou sami-hodně je pochval a těš se jak ti bude po 6 týdnech dobře.Já jsem po operaci 7 měsíců a taky ještě nedělám vše.Tělo se přihlásí.
Nějakou dobu to vydržíte i na polívkách ze sáčku a ryclém jídle.
Prostě še šetři a vyplatí se to.
Hodně žen co znám z bývalých zaměstnání mě ze své zkušenosti varovalo,ať opravdu už nikdy nic nezvedám těžkého,pokud nechci mít problémy s močákem a sestoupením pochvy.
Kdysi to lékaři neříkali,že se má ženská šetřit a tak jich hodně opravdu do dnes trpí na vložkách a bez ***u.
Není to strašení,ale realita.
Proto už někteří lékaři jsou opatrní a doporučují lehký režim a ví,že se to vyplatí.
Přeji vám všem nádherný podzim a užívejte si života-je krásný.
Lesulko,
Tinulinka
| 13. 10. 2010 12:42
držela jsem ti palce. Hlavně buď na sebe opatrná a ještě zapoj babičku.
Lesulko
greys
| 13. 10. 2010 11:51
tak vítej doma jen odpočívej...pustili Tě opravdu brzy,tak buď opatrná,histolog.dopadne dobře uvidíš,já šla původně s cystou a až když mě propouštěli,tak mi doktor řekl,že to byl na vaječníku nezhoubný nádor,to bylo překvápko tak se šetři...ahoj
hysterektomie
Lesulka
| 12. 10. 2010 12:45
Ahoj holky!Tak to mám za sebou..jen ještě čekání na histologii.Krom obřího myomu a hysterektomii,mi našli a odstraňovali endometriozu...klasicky řezem dole na břiše...ve středu mi operovali a v neděli hurá domů...Dětičky to beze mě zvládly s babičkou a já jsem ráda,že jsem tak brzy u nich...Zatím jsem v pohodě..je mi 38 let...Každá žena má samozřejmě zcela jiný průběh,ale já jsem zatím jen příjemně překvapována...No zítra to bude teprve týden od výkonu...tak to nechci zakřiknout...
blanicko,
Tinulinka
| 10. 10. 2010 20:44
jak stíháš všechny ty procedury? A k čemu jsou dobré ty plynové injekce? A kam se píchají? A nebolí to? A máš tam nějaké kámošky?
procedury
blanicka
| 10. 10. 2010 12:22
Holky, tak píšu, jaké mám procedury, hodně bazén,plavání a cvičení, jodobromové koupele, perličkové koupele, trošku posilování ve fitku, procvičování v tělocvičně na balonech nebo jen s bedničkou malou, potom takové relaxační uvolňování psychické něco jako tchaj či, jmenuje se to tči kung, asi to ale píšu špatně. Potom jodobromové zábaly a obklady, peloidní obklady, to jsou teplé, potom elektroléčba asi 2 druhy, jo a ještě plynové injekce. Snad jsem si vzpomněla na všechno. Takže jak vidíte, fakt si to užívám. Mějte se všechny moc fajn a lázně opravdu doporučuji, nebraňte se jim. Držím pěsti novým předoperačním a také těm, které už to mají za sebou. Papa, ještě necelých 14 dní si takto budu užívat, B.
bolest nohou
vladko
| 10. 10. 2010 09:43
Ahoj to znám , a doktorka to chtěla svést na rozvod nebo na děti doma.Tak sem ji řekla otevřeně s manželem se nerozvádíme ,klukovi to jde na střední dobře dokonce se chce po maturitě hlásit na dvě školy dál.Bydlení vyřešené.Já mám hrozné bolesti od kyčlí to střílí do předních i zadních stehen jak kdyby mě někdo bodal několika noži . Ráno se nemůžu rozejít kolem poledne šmatlu jak kača a víc k večeru už od bolesti nechodím, v práci stojím a chodím 8h.na nohách .Teť teda marodím ,ale nemusím nikomu vykládat že med to neni,jak finančně ta nervově.
bolest po hyst.
vodena
| 10. 10. 2010 09:29
ahojky,to jsem zvědavá co ti p.doktorka řekne-mě řekla ,že jsem přecitlivělá.a bolest je stále.tak dej vědět -díky
třísla
vladko
| 10. 10. 2010 09:09
Ahoj holky, chtěla sem se zeptat máte nebo znáte někoho kdo má po vagynální hysterektomii problémy z nohama? Po 7 měsících sem úplně hotová ,bolí mě nohy od kyčlí do stehen.Teť sem trefila na pana doktora který si myslí že jsou to poškozené třísla po operaci.Nejhorší je že su vyřízená pracovně ,společensky a o ***ualním životě nemluvím.
Georgino48
Tinulinka
| 9. 10. 2010 21:53
Jaké máš zkušenosti s orgasmem? Já mám po operaci takový chcípácký ***. Nikdy jsem neměla vaginální, jen ten přes poštěváček. Ale byl bouřlivý, úplně jsem cítila stahy a záškuby v podbřišku. Teď když přijdu k orgasmu, tak v tu chvíli, kdy mají přijít ty stahy a záškuby, tak v okamžiku přestane to nejvyšší vzrušení a nastane takové nepopsatelné NIC. Jenom přijde takové uvolnění jako po orgasmu dřív. Jsem z toho nešťastná, kdybych to věděla předem, asi bych si to s tou operací rozmyslela. Prostě si ten *** vůbec neužiju, i když ho mám. Myslíš, že se to spraví?
georgina48
pety2
| 9. 10. 2010 17:07
Ahoj Jiřino,díky za napsání Svých osobních poznatků po této operaci.Jen jedno by mne zajímalo,jak jsi to měla a máš s nošením těžkých břemen,když už jsi tolik let po operaci.Co doktor,to jiný názor.Petra
bolest...
greys
| 9. 10. 2010 12:33
ahoj,tak podobný problém mám taky po operaci jsem necelých 8 týdnů a začínám teprve poslední týden cítit tahavou bolest na pravé straně dnes také nad jizvou.není to pořád většinou když jsem v klidu a pak se postavím.Dnes poprvé to bylo tak silné až mě to vyděsilo a raději si zajdu k p.doktorce,pořád si říkám žádný výtok ani krev tak to nemůže nic být,ale jak se tu pořád píše o těch srůstech,napadlo mě jestli to není ono,mám na té straně také jizvu od apendixu,
hysterektomie
Georgina48
| 9. 10. 2010 10:30
Ahoj děvčata, mám 61 let a po operaci jsem již 11 let. Žila jsem ve Śvýcarsku a tam mně zjistili cystu na vaječníku a ryhle rostla a tak mně doporučili operaci. Jelikož jsem před odchodem do Švýcarska pracovala ve zdravotnictví, zavolala jsem primaři na gynekologii a požádala ho, zda by mě mohl operovat. Šlo to rychle. Hned druhý den jsem letěla do ČR a domluvila si operaci. Po dohodě s primářem jsem souhlasila, že mně vezme všechno. Po oepraci a následné hystologii jsem byla ráda, že nádor veliký jako pomeranč nebyl zhoubný. S panem primařem jsem hovořila otevřeně ohledně ***u a orgasmu. Řekl mně, pokud jsem měla *** jen vaginální, že už nikdy *** nebudu mít, pokud jsem měla *** přes poštěváček nic se na orgasmu měnit nebude. Mohu všem říci, že jsem neměla po operaci žádní problémy. Operace proběhla laparoskopicky a jen jednu hodinu a to mně navíc laserem rozpalovaly nějaké srůsty.
Co se týká orgasmu a milování? *** mám a chuť na milování mám také velkou a mohu se milovat klidně denně. Děti už mám dávno z domu, nemám starosti s otěhotněním a s nicím. Mám mnohem větší chuť na milování než jsem měla jako mladá. Zdravě žiji, zdravě jím, hodně piji vodu, čaje, jsem štíhlá. A že bychom nebyly ženami? To je naprostý nesmysl. Nikdo do Vám milá děvčata nevidí a myslím, že si muž stěžovat nemůže, že by se pochva nějak změnila, řekla bych ba naopak je menší, užší.
A už 11 let beru Estrofem 1mg (hned po operaci). Zkoušela jsem to několik měsíců nebrat, ale měla jsem návaly. A když se mně to stalo třeba v obchodě u pokladny, tak mě polilo horko a byla jsem zpocená a červená jako rak. Tak je teď beru pravidelně a až doberu dávku, tak mně pan primař řekl, že existuje injekce, která vydrží 3 měsíce a stojí stejně, nebo spíš méně než Estrofen v takovém kolečku.
Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem ze Švýcarska zpátky v ČR už 9 let.
Nebojte se operace a já jsem ráda, že se to nezvrhlo v něco horšího a jsem žena každým coulem i když jsem starší, tak si nepřipadám. Jsem fit.
Jiřina
hysterektomie
vodena
| 9. 10. 2010 10:12
já jsem po operaci 3 měsíce.nejdřív nic a pak jsem nemohla spát.od tý doby beru gynovel a dobrý.spíš mě trápí,že mě neustále bolí levá strana nad jizvou.a nikdo neví proč.
tazvenuse
pety2
| 9. 10. 2010 09:36
Ber to tak,že je lepší dát vše pryč než kdyby se to mělo zvrhnout v něco horšího.Já také měla od mládí pořád nějaké gynekologické problémy,až to takhle dopadlo.Ale jsou na tom lidé mnohem hůř,my překonáme jen pár nepříjemných dnů a nějaké omezení.Jinak to jde.Tak nevěš hlavu,to bude dobrý.
hysterektomie
tazvenuse
| 9. 10. 2010 06:57
V18 mi vzali část levého vaječníku kvůli cystě, teď je tam jen jakési nefukční něco a na pravém mém podle krve nezhoubný nádor....Takže půjde ven vše.
hysterektomie
pety2
| 8. 10. 2010 23:09
ahoj,mne je 44let,také jsem přišla o vše.Je to deset týdnů,zatím žádné hormony neberu,nemám žádné potíže.Asi je to individuální,někdo má přechodové problémy i když jeden vaječník zůstal,nikdo to předem neodhadne.Také jsem chtěla ten údajně dobrý vaječník nechat,ale operace byla komplikovaná velkým krvácením a srůsty.Když přišla histologie tak jsem byla ráda,že je pryč vše,protože i druhý vaječník začínal být cystický a nejspíš by mne časem čekala další operace.Ale tak to být může,ale nemusí,je to individuální.Budu držet palce.Petra
hysterektomie
vodena
| 8. 10. 2010 20:01
ahoj.mě je 41let a vzali mi taky všechno.beru prášky na menopauzu a dá se to.důležitý je at jsi pak v pohodě.když budeš chtít něco vědět o operaci klidně se ozvi.držim palce..
tazvenuse
greys
| 8. 10. 2010 17:52
souhlasím Tinulinkou,je brzy mít přechod,mě je taky 42 jeden vaječník mi nechali a jsem bez jakýchkoliv příznaků menopauzy.ale jestli to jinak nejde...je to škoda,ale třeba jsou proti návalům a jiným nežádoucím efektům dneska už léky.Teď,hlavně ať vše dobře dopadne.
tazvenuse
Tinulinka
| 8. 10. 2010 12:20
No když máš část levého, tak pokud na něm není nález, tak ať ti ho nechají. Ve 42 letech je to moc brzy na to, být po přechodu. Požádej je, ať se pokusí ti vaječník zachránit.
hysterektomie
tazvenuse
| 8. 10. 2010 10:45
Část levého vaječníku mi vzali už v 18 kvůli cystě a teď mám na pravém pravděpodobně nezhoubný nádor, tak půjde ven všechno. Je mi 42 ...
tazvenuse
Tinulinka
| 7. 10. 2010 18:31
Taki já držím palce už teď. Proč přijdeš o vaječníky? A kolik je ti let?
Hysterektomie
tazvenuse
| 7. 10. 2010 12:36
Ahoj ženy, tak mě také čeká 3.11. odstranění dělohy a vaječníků břichem..Můžu říct, že po pročítání vašich příspěvků v diskusi jsem se s operací smířila a jsem celkově taková klidnější. Tak mi holky držte palce....
Hysterektomie
tazvenuse
| 7. 10. 2010 12:36
Ahoj ženy, tak mě také čeká 3.11. odstranění dělohy a vaječníků břichem..Můžu říct, že po pročítání vašich příspěvků v diskusi jsem se s operací smířila a jsem celkově taková klidnější. Tak mi holky držte palce....
pety2
Tinulinka
| 7. 10. 2010 09:53
Mně doktorka neříkala, že opatrně. Mně řekla, dělejte to jak chcete.
Kačce
pety2
| 7. 10. 2010 01:01
Ahoj Kačko.Máš pravdu,taky se bojim vrátit do práce,doma zatím nic těžkého netahám.Nejvíc mne štve ta gynekoložka,že vůbec nepřipustí jiný názor,včetně této diskuze.Jdu k ní příští pátek na kontrolu tak se budu opět ptát a ptát.A co se týče ***u,přítel neshledal žádnou změnu,nemuseli jsme nic pozměňovat.Ale zatím to nebyl ***,při kterém by se "zem zachvěla" jen raději pomaličku,polehoučku.Je zajímavé,že na tohle téma mi mudr. odpověď dala-opatrně! Škoda,že sem nepíše někdo,kdo má po operaci už několik let a napsal by své poznatky ohledně práce,fyzické aktivity,vlastně všeho, s odstupem času.Zdravím,Petra
pety2 A Tinulinka
katarinapat
| 6. 10. 2010 21:16
pety tak já na tom byla stejně,můj lékař mi řekl,že za 6 týdnů můžu dělat vše jako před operací a já nyní po půl roce mívám ještě občas hlas bříška,že něco zvednu a ono se ozve,že to nebylo správně.
Jsem umývala kachličky v koupelně a i to nebylo dobře. Jinak procházky mi dělají velice super.
Ale co se nestalo-dozvěděla jsem se od známé,že byla u stejného lékaře a že půjde taky na operaci a že ji říkal,že do konce života už nebude moci zvedat nic těžkého a to jsem se teda hodně divila,že tak změnil názor.
Doma jsem nad tím přemýšlela a asi je to tím,že je po operaci i naše sestřička z ordinace a najednou se asi rady pana doktora neshodují s jejím poperačním stavem a tak už radí něco jiného.
Tobě teda vůbec nezávidím a já sama bych při té práci měla strach,že se ocitnu zpět na sále na reoperaci.
Moje kamarádka gynekoložka mi opravdu kladla na srdce,že už nikdy si nesmím naplnit plný kýbl vody na vytírání,ale jen půlku a tak i jiné věci,že opravdu už nikdy nezvedat to co jsem zvedala.
Představ si,že děloha je centrum všeho a má svoje vazy a nyní se to tam všechno muselo někam přišít a proto se prý často stává,když ženy začnoiu zvedat těžké věci,že jim klesne močák a třeba i pochva a začne se tlačit jakoby ven.
Já jsem bez práce a nějak to finančně zvládáme a manžel o všem ví a tak mě ani nikam nežene,že je mu přednější moje zdraví.
Málo žen se veřejně přizná po takové operaci,když pořád v práci něco tahají,že mají problémy s inkontinencí a tak se to ani někdy lékaří nedozví.
Tinulinko-tak to je super s tím ***em.
Taky jsme hledali polohu a nyní kolikrát manžel lituje,že prý jsem dračice
Ta poloha je taková,že mám pod zadkem polštář,on do mne vnikne,je přede mnou v kleče a chytne mě za kotníky a ještě mě jakoby pozdvihne,je tam v takovém sklonu a mám tam to místo o které když brnká tak je to slast.
Já to před tím měla i jinak,ale nyní toto je teda záhul a hlavně to nebolí.
Ze zadu je to ještě citlivé a občas to bolí.
Snad tím podrobným rozepsáním nikoho neurazím a někomu snad i pomůžu.
A operace vůbec nelituji.
Holky zlaté mějte se krásně a dělejte si radosti,,život je krásný".

Kačka
greys,
Tinulinka
| 6. 10. 2010 19:36
tak žádný blok nebyl. Sice jsem se bála, ale šli jsme na to dost vášnivě, žádná opatrnost nebyla. Nic mě nebolelo. Manžel mi řekl, že ji teď mám užší a má prý jiný směr (úhel), chvíli nám trvalo, než jsme přišli, jak na to, aby se nám to oběma líbilo, protože po staru to nefunguje, fakt bylo nutné najít jiný sklon. A byl i ***, sice slabší než býval dřív, ale to se doufám ještě vylepší.
A hlavně můžu kdykoliv, žádná menstruace. Jak říká moje doktorka, teď je to Park kultury a oddechu.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34