Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

dobrý den
greys
| 7. 9. 2010 15:51
chtěla bych tímto všechny pozdravit jsem 20.den po hyster.+vaječník a díky vám tady nepropadám panice při každém píchnutí těm co to čeká chci popřát aspoň takový průběh a hojení jako mám já.třetí den po o.jsem začala s procházkami po chodbě a protože mám řez na bříšku šlo to hůř než mé kolegyni,která po laparosk.už běhala jako srnka.od začátku mě nutili pít 3l denně kvůli močovým cestám a musím to pít stále, na velkou používám psyllium-je to sice hnusná poživatina,ale učinná-jenom se skutečně musí více pít než jíst.ještě tak tři dny nazpátek jsem měla při potřebě na velkou bolesti v konečníku a střílelo to do bříška až jsem se bála jestli je vše ok,ale i to už přešlo,takže všem co jsou ještě v léčení jako já přeji mnoho zdaru a těm co to čeká držím palečky.Sylva
Rasinko,
Tinulinka
| 7. 9. 2010 11:49
držím palce a všechno dobře dopadne
Rasinko,
Tinulinka
| 7. 9. 2010 11:47
kdyby tě po operaci popadla chuť na klitoridální ***, jako popadla mně, tak tady máš odpověď, co s tím:

Masturbace po LAVH blackburnova.lecka | 29.8.2010

Vážený pane doktore, jsem 4 dny po LAVH a už dva dny mám strašné nucení si vyvolat kliroridální ***. Nechápu, jak je to možné, vždyť jsem v nemocnici, teprve zítra mě pustí, nevím, jak to vydržím 6 týdnů nemasturbovat drážděním klitorisu. Je nutné i v případě pouhého dráždění klitorisu vyčkat 6 týdnů? Čím je ta potřeba způsobena tak brzy? Před operací jsem neměla na masturbaci ani na *** chuť. Je mi 50 let. Odpověď na dotaz mudr.jiri.slama | 29.8.2010

Dobrý den,
důvod pohlavního vzrušení v časném pooperačním období může souviset s vyšším prokrvením, které provází hojení. Nemusíte se však ničeho bát a bez problémů své potřebě vyhovte, protože masturbace nemá v této situaci žádný negativní vliv. JS

V originále najdeš tu odpověď tady:
http://www.prozeny.cz/…/43-onkolog-radi
Rasinko,
Tinulinka
| 7. 9. 2010 11:37
ničeho se neboj. Já měla špatné jen dva dny a to byl 8. a 9. den od operace a bylo to způsobeno zácpou a nadýmáním. Takže jak tě pustí z nemocnice, tak dbej o pravidelnou stolici a o to, ať nemáš nadýmání. Já se na to vykašlala a pak jsem měla bolesti. Takže si nakup domů glycerínové čípky a guttalax a to psyllium a nic takového se ti nestane. A to že mám mykózu u mně nesouvisí s operací, já na to trpěla rok před operací a mám sníženou imunitu, to operaci nepřičítám.
Držte mi pěsti
rasinka
| 7. 9. 2010 07:20
Ahoj děvčata,
při pročítání Vašich posledních příspěvků mi není moc dobře po tělě, protože už zítra nastupuji do špitálu .
Držel mě Tinulinčin optimismus, ale teď vidím, že všechno není zase až tak moc dobré .
Na operaci jdu 9.9., tak mi držte pěstičky.

Vaše Jitka
kontrola
duchodkyne
| 6. 9. 2010 20:16
holky. je me lito vas co mate broblemy. jste o hodne mladsi a tak se trapite. preju vam aby jste to ustaly a verim, ze bude lip. Ja jsem byla dnes po skoro 4 mesicich od op.,vsechno pryc na kontrole. protoze nemam zadne negativa, tak jsem ani neuvazovala o tom, ze by neco bylo spatne. a nebylo. Dalsi kontrola za rok a jinak jenom k me gynekolozce kdyz neco. preju vsem jenom pohodove dny a verte, bude lip.
Kontrola
Tinulinka
| 6. 9. 2010 14:13
Tak dnes jsem byla na kontrole, dostala jsem procházky od 8 hod do 20 hod. Byla jsem dnes venku poprvé od operace, ani jsem se nevrátila od doktorky nějak moc unavená. Ale doktorka mi řekla, že mám zase mykózu a vagínu mám prý ucpanou betadinovýma čípkama. Je fakt, že ze mně ani nevytékaly. Tak najíždím znovu na výplachy pochvy Rosalginem a na Feminelu Vagi C. Nechápu, jak se mi ta mykóza mohla zase udělat.
sl9
Tinulinka
| 6. 9. 2010 14:10
to je mi Tě líto, že máš takové problémy. A to zablokování vaječníků ti pomohlo?
sl9
Tinulinka
| 6. 9. 2010 14:09
to je mi Tě líto, že máš takové problémy. A to zablokování vaječníků ti pomohlo?
všem ...
sl9
| 5. 9. 2010 16:37
Ahoj holky, už sem nepíšu, ale často čtu vaše příspěvky. A s odstupem doby, jak sbírám další a další zkušenosti, tak příspěvky čtu často se zatajeným dechem, kdy v duchu křičím na vás všechny tak to být může a taky nemusí....
Já jsem ten školácký příklad: 18.3 2010 LAVH vaginálně, vaječníky ponechány. Moje po zdravotní stránce nejlepší doba: neuvěříte, ale ta pooperační. Hned koncem dubna první problémy, koliková bolest břicha, od května neustále šílená ostrá bolest a k tomu červené krvinky v moči. Vyšlapaná cestička urolog-gynekolog. z jedné ordinace do druhé, jako horká brambora. Ale přeci něco: po všech vyšetřeních vyloučení urologické příčiny. Hurá! A gynekolog je vedle, bo neví, co mi je. Návrh: další operace, podíváme se znovu do břicha. Letos by to byla třetí gynekologická. Jsem blázen nebo co? A tak další cestička, teď po známých lékařích, vzdálená rodina mých kamarádů a známých. A teď rozhodnutí: mé tělo se nechce smířit s tím, že nemám dělohu a vaječníky se stále nutí do další a větší činnosti. A tak jsem dostala hormony na zablokování činnosti vaječníků, údajně až do přechodu (je mi 45). Co bude pak, nevím, třeba mě zastřelí, aby měli pokoj.
Toto všechno jsem napsala, rozhodnutí jestli vaječníky nebo ne, je neskutečně individální záležitost. Já si je nechala a byla to chyba? Kdybych je neměla, nebylo by mi ještě hůř? a třeba taky líp... Nikdy , holky které nevíte, jak se rozhodnout, nikdy a to bohužel nevíte, co bude dobře. Do hysterektomie jsem byla holka jak se říká krev a mlíko, teď mi pořád něco je. Všem, kterým to vyšlo bez potíží blahopřeju a všem ostatním přeju hodně štěstí...
doma?
JenomTereza
| 5. 9. 2010 00:28
Doufám, že Vám bude brzo líp a že máte doma pomoc.
tinulinko děkuju
JenomTereza
| 5. 9. 2010 00:23
Já osobně bych si je kvůli hormonům taky radši nechala, ale nejsem si jisté jestli se dají ukecat. Levý musí ven určitě, u pravého ještě nevědí. Já se zase juknu kolem diskuze ať vím do čeho du . Všechno jsem tu nečetla, je tu toho požehnaně .
Já mám systémový lupus víš, takže oni mi ty orgány trošku zlobí.
Terezo,
Tinulinka
| 4. 9. 2010 12:51
ve tvém věku bych trvala na zachování vaječníků, pokud budou zdravé, ostatně jsem na tom trvala i ve svém věku (50 let). Pak bys nemusela užívat ani hormony. To víš, už jsme to tu všechno probraly i z odborné stránky a někde tady najdeš i odkazy na odborné články proč neodebírat preventivně vaječníky.
Inko,
Tinulinka
| 4. 9. 2010 12:47
řeknu Ti noc byla strašná, měla jsem velké bolesti, ale konečně se mi v noci podařilo pořádně vyprázdnit. Ráno mě nic nebolelo, ale zase jsem dostala teplotu a nevím z čeho. Dnes je mi už fajn, jsem bez teploty, ale zase jsem vyžehlila ubrus a už to břicho trochu cítím. Jak vidím, tak opravdu nemůžu nic zatím nic dělat, jen se flákat. Užij si víkend v Jižních Čechách.Eva
Já takýýýýýý
JenomTereza
| 4. 9. 2010 08:43
Ahojky,
Já Vás tady dnes pročítala a tak jsem se rozhodla se zaregistrovat a taky tu trošku přidat (nebo ubrat?)
Já jsem Terka a zatím ještě nevím co všechno mi budou chtít vzít. Mám miom (nebo myom? Jak je to správně česky?) a něco musí ven. S vaječníky zatím neví, až podle toho jak to bude vypadat až do mě říznou, ale ještě nemám ani termín, protože bydlím v Německu a chci si to domluvit v ČR. MOje mamča měla plnou hytstero před asi 16-17 lety takže tak nějak vím co bude. Je mi 31, nemám děti, ale jsem CFBC (childfree by choice- bezdětná vlastní volbou) takže mi to nějak moc žíly netrhá. Z operace mám stejný strach jako by mi měli zase šmiknout slepák.
Ale mám na Vás dotaz. Jak je to v dnešní době s hormony (ty co kdysi brala moje mača měli hodně vedlejších účinků a mámě je vysadili, když se jí objevili nádory v prsou a nikdy prášky nedostala znova). Takže jsem chtěla vědět jak to vapadá v tom směru .
Jinak jak jsem tady četla jak některé z Vás trpěli, tak si říkám, že je to u mě ještě ok a možná to ukecám až na příští rok tu operaci (mám už vybranou skoro celou dovolenou letos). Jojo, anémie se mnou trošku klátí, ale je to tak nějak nahoru dolů, během ovulace a menstruace tady umírám, ale jinak zbytek měsíce jsem v naprosté pohodě, tak by se to snad ještě dalo chvilku vydržet
Moje doktorka se mě sice snaží ukecat ať si to nechám udělat tady, ale doma je doma....
Tinulince
cikinka
| 3. 9. 2010 21:36
Evi,

doufám, že jsi OK,že bolesti pominuly a jsi v pořádku a odpočíváš. Dnes jsem čekala, že se ozveš. Ráno odjíždím na prodloužený víkend do Jižních Čech, tak nebudu číst diskusi ani maily. Tak se opatruj a hooodně zdraví. pa Inka
Tinulince
cikinka
| 2. 9. 2010 20:05
Evi,
Tak to mne moc mrzí. Pokud tě to stále bolí, tak jdi raději k lékaři. Může to být nějaká blbůstka, ale třeba i jiný problém. Mne také bolíval konečník, ale ne až takhle hodně...Fakt s tím raději zajdi...Popřeji ti hezký večer, ať už to nebolí a máš klidnou noc. Opatruj se. Pa Inka
Inko,
Tinulinka
| 2. 9. 2010 17:01
tak jsem myslela, jak mi to všechno dobře probíhá, ale dnes mám kritický dne. Od neděle jsem nebyla na velké, přitom jím hromady vlákniny. Dnes když jsem si sedla na měkké tak v oblasti konečníku mě to vždycky při dosednutí zabolelo a bolelo to až dost hluboko. Celý den jsem měla pocit, že musím na velkou a nešlo to, pak se cosi malinko podařilo , ale jak jsem tlačila, tak mi začala krvácet levá jizva a strašně mě bolelo v podbřišku a tu bolest v podbřišku mám pořád a nezabírá mi ani Ibalgin a ani Panadol Extra. Ještě tu mám Tramal, ale ten je moc silný a vždycky po něm zvracím, tak zatím jsem ho nepoužila, ale jestli se to do večera nespraví, tak si ho dám.
Tinulince
cikinka
| 2. 9. 2010 08:40
Evi, počasí má snad o víkendu být lepší, tak se třeba i vydáš na procházku. Ale já si pamatuji, jak jsem svoji první vycházku musela předčasně ukončit, protože se mi moc motala hlava. Tak jsem pohyb omezila jen na pochůzky po domě a chůzi do schodů ( obývák máme v přízemí a ložnici v patře). Moje rekonvalescence byla opravdu 5 týdenní a to mi první týden v práci nebylo do smíchu. Ale ty jsi jiný případ, jsi fit mnohem dříve než my ostatní, tak to ale zase nepřežeň, at nemáš problémy do budoucna...Tak odpočívej a nabírej síly...
Důchodkyně,
Tinulinka
| 1. 9. 2010 18:33
díky.
Ahoj Inko,
Tinulinka
| 1. 9. 2010 15:19
primář říkal, že mám mít nemocniční režim, tak se válím v posteli, čtu si a koukám na seriál Milenky, který jsem si stáhla z internetu - je výborný. Takiy bych chtěla, ať se zlepší počasí, ať můžu jít na procházku, ale teď by psa nevyhnal, jak je venku hnusně.
Tinulince
cikinka
| 1. 9. 2010 14:20
Ahojky Evi, tak jak je doma? Vše OK? Doufám, že pěkně odpočíváš, čteš, sleduješ romantické filmy, nebo hraješ šachy...
Počasí se nám už konečně trochu lepší, tak snad i sluníčko bude...Chtěla bych na prodloužený víkend do Jižních Čech, tak snad to vyjde. Mám v práci moooc staré dovolené a musím si jí vybrat..Ta hodně zdravíčka a žádné komplikace....
nikule
duchodkyne
| 1. 9. 2010 10:26
hodne stesti do manzelskeho zivota. Divala jsem se na fotky. slusi vam to a kdyz vam to tak bude i v zivote, neni nic lepsiho.
Tinulince
duchodkyne
| 1. 9. 2010 10:23
no a mas to za sebou a ani to za ten strach nestalo ze? preju ti aby to tak bylo i dal. bez problemove leceni. je co oslavovat
Inko,
Tinulinka
| 29. 8. 2010 23:32
tak už i ten záchod jsem zvládla
Tinulinko,
laurina
| 29. 8. 2010 22:45
6x schody bych nezmákla ani teď, Ti povím . Jsi dobráááá. A stehy mi - měla jsem tři nebo čtyři v pupíku a jeden vlevo dole - vytahovala žákyňka. Obě zpocené jsme byly až někde z toho, tak se jí klepaly ty nůžky, že tehdy jsem se prvně začala v nemocnici hodně bát. Ale taky jsme to zvládly Dobrou.
Tinulince
cikinka
| 29. 8. 2010 20:34
Evi, tak ti popřeji hezkou dobrou noc, úspěšný návrat domů a ať hojení pokračuje stejně rychle jako doposud. Jo a na záchod jsem šla až doma....
Dnes jsem to přehnala na zahradě a možná i přistydla, tak mě pobolívá břicho, ale snad to rychle přejde..Tak držím palce a zase se ozvi, jak jsi dojela a co doma nového...Pa Inka
Inko,
Tinulinka
| 29. 8. 2010 20:02
už jsem si taky říkala, jestli jsem po hysterektomii. Ale asi ano, protože po probuzení jsem měla strašnou bolest, ale jen pár minut než mi píchli injekci. Břicho mě nebolí, jen to trochu cítím a to jen na levé straně, o pravé straně vůbec nevím.
Před operací jsem brala na doporučení lékaře 3x2 tablety APO Curenzymu a od zítra v tom budu pokračovat . Možná je to tím, že se tak dobře hojím.
Tinulince
cikinka
| 29. 8. 2010 18:54
Zdravím, byla jsi na té samé operaci co my ostatní? To je vtip, ale nestačím koukat, jak jsi fit a v pohodě. Můj pohyb v nemocnici byl takový, že jsem chodila po chodbě sem a tam a po pár otočeních jsem toho měla dost. Bolesti jsem měla až do 5. dne, ale ne spodku, ale zad od plynu, kterým nbapouštějí při laparo....Na *** jsem neměla pomyšlení celých 6 týdnů a i při prvním ***íku jsem měla strach, že se mi tam něco utrhne, takže prožitek byl nulový....
Jestli jsi jediná, která je tak brzy při chuti , to nevím, ale je to zajímavé...A že jsi na tom tak dobře pohybově, je fajn...Já se pomalu šourala ještě dalších 10 dní...
Dnes jsme s mužem makali na zahradě, já ji celou posekala, vyplela a mám toho i teď dost...Při větší zátěži mne stále ještě bolí břicho, asi mi tělo dává znamení, více odpočívat...
Tak ti popřeji ať už je ti jen líp a líp, hezky se to hojí a příjemný návrat domů...Pa Inka
Děvčata,
Tinulinka
| 29. 8. 2010 18:29
děkuji za Vám za podporu, bála jsem se operace, ale opravdu to nic nebylo. Asi nejsem normální, ale už druhý den od operace jsem nadržená (teda ne, že bych chtěla souložit), ale jen vyvolat klitorisový ***. Ale musím počkat těch 6 týdnů. Nevím, jak to vydržím. A nechápu, proč mě to drží tak brzy po operaci. Nikdy bych to do sebe neřekla, že budu takový ***uální maniak. Jsem jediná?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
7. 6. 2025 11:33
14459
cudlik
7. 6. 2025 13:10
73459
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55