Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

mamkoo
Tinulinka
| 24. 9. 2010 22:07
A co tak zkusit Tibolon? Není to estrogen, což se na to zeptat na gyndě?

http://www.zdravcentra.sk/…csk/5_FTP_06.pdf
mamkoo
Tinulinka
| 24. 9. 2010 22:02
Tak to je potom těžké. Ale třeba by pomohl Ortho Gynest D, jsou to zaváděcí estrogenové čípky a působí lokálně jen v pochvě a nedostávají se jinam do těla a prý je mohou brát i ženy, co nesmějí brát estrogen.
anonym
| 13. 9. 2013 10:53
TO Tinulinka: JDE O VELKÉHO POMOCNÍKA,PŘI UVEDENÝCH DG.POŽÍVÁM 2O LET,BEZ VEDLEJŠÍCH ÚČINKŮ.TED NEMOHU SEHNAT,SNAD SE PŘESTAL DOVÁŽET,ČI VYRÁBĚT.NEVÍTE?ZKUSILA JSEM JINÉ ČÍPKY,NENÍ TO ONO.DÍKY OLGA
anonym
| 14. 9. 2013 10:04
TO Anonym:
CAPS LOCK se dá vypnout! To se přece nedá vůbec číst!
tinulince
mamkaa
| 24. 9. 2010 21:07
já nemohu hormony brát mám jiné zdravotní problémy a ještě trpím na
záněty žil .Hormony mám zakázané.Tak že mám i ty návaly a pocení a nic
mě na to nemohou dát,tak nevím co by mě jinak dali na ten ***.Prostě už
mám se ***em asi konec
pro Tulinku
mamkaa
| 24. 9. 2010 20:59
já nemohu hormony vrát mám jiné zdravotní problémy a ještě trpím na záněty žil .Hormony mám zakázané.Tak že mám i ty návaly a pocení a nic mě na to nemohou dát,tak nevím co by mě jinak dali na ten ***.Prostě už mám se ***em asi konec
Děvčata,
Tinulinka
| 24. 9. 2010 20:50
dnes jsem najela na antikoncepci, tak myslím, že už mám totální jistotu, že neotěhotním. Od 30 let jsem sterilizovaná (vejcovody zatavené laserem), od 50 bez dělohy a dnes i antikoncepce, tak si můžu užívat ***u, až to doktorka dovolí.

P.S.
Antikoncepci mi napsala lékařka v době, kdy se nevědělo, že půjdu na operaci, kvůli tomu, abych nekrvácela, aby se mi nevracela mykóza. Brala jsem ji nepřetržitě, takže to zabránilo krvácení. No a měsíc před op jsem ji musela vysadit a mám ji ještě na 4 měsíce. Cítila jsem se s ní výborně, protože mi dodávala chybějící estrogeny. Tak jsem se dnes domluvila s doktorkou, že ji doberu na přechodové potíže a pak mi dá Riselle, protože vhodnější bude mi ho implantovat, až budu zahojená.
Kacka62 - Kam na operaci?
Tinulinka
| 24. 9. 2010 20:45
Jsem ze Zlína, ale zkolabovala jsem v Opavě a ležela jsem tam 3 týdny na JIP. Protože jsem starý nemocniční harcovník tak jsem měla možnost srovnání s různými nemocnicemi. Tak skvělou péči a personál jsem nikde nezažila a ze všech nemocnic tam bylo nejlepší jídlo. Dokonce jsem jim poděkovala na webových stránkách. Takže podle mně Opava má velmi dobrou nemocnici, ale gyndu tam neznám. Pokud jde o hysterektomii, tak to je nejčastější operace a myslím, že tu umí udělat všude i v Opavě.
sex po adnextomii
Tinulinka
| 24. 9. 2010 20:42
No já sice nejsem po adnextomii, ale dost jsem o tom přečetla (odborné lékařské články). Chce to prostě hormonální substituční léčbu, musíš to říct na gyndě, že máš problém se ***em.
sex po hysterektonii a adnextomii
mamkaa
| 24. 9. 2010 13:53
Prodělala jsem hysterektomii a to byl *** opravdu snad ještě lepší než před odstraněním dělohy.Pak jsem ale musela pdstoupit adnextomii odstranění vaječníku a *** se změnil.Ted nemám chut na *** a když musím vyhovět ,tak si připadám jen jak nafukovací pana.Nic necítím nemám žádný ***.Už mě to ani nebaví se milovat proč taky.Je mě 49 let.Má někdo z Vás také takové problemy.Děkuji
Kam na operaci?
kety13
| 23. 9. 2010 20:04
Reaguji na příspěvek - zkuste se obrátit na Gynartis - Vřesina na pana doc. MUDr. Kolibu. Je nejen velkým odborníkem ve své profesi, ale také velmi empatický, ochotný, vstřícný a citlivý člověk. Vše řádně vysvětlí, poradí, dá vám k dispozici číslo svého mobilu pro případ jakýchkoliv dalších dotazů. Operuje v
Bílovci, nemocnice je to sice malá, ale operační sály jsou moderně vybaveny a personál nemocnice skvělý. Není to takový kolos jako třeba na "fakultce", ale o pacienty je dobře postaráno.
Tinulince
Veruna
| 23. 9. 2010 16:49
Neříkejte nikomu, co Vám operovali. Kdo to nezažil má jenom hloupé poznámky. Já bych asi řekla, že mám operovanou kýlu a nesmím nic zvedat, nebo něco se zády. Zdravím.
Čeká mně operace
Kacka62
| 23. 9. 2010 10:16
Dobrý den všem,
před týdnem jsem se dozvěděla termín operace-až 15.11.
Od té doby pořád hledám informace o hysterektomii a narazila jsem na tuto diskusi,děkuji za ni a děkuji všem ženám ,které se nestydí o těchto problémech napsat.Je mi 48 a mají mi vzít dělohu,která neustále roste a jsou v ní 3 myomy,takže jaké mám problémy si dovedete představit.Díky této diskusi snad už vím vše co mně čeká .Nejsem rozhodnuta ale kam na operaci,jsem z Opavy ,proto se chci zeptat jestli nemáte některá z vás zkušenosti z opavskou nemocnicí . Děkuji za jakoukoli odpověď
Nošení břemen.
AlcaG
| 23. 9. 2010 09:48
Ještě jednou reaguji na příspěvek.Dnes jsem psala,jaké mám problémy a reagovala na příspěvěk o srůstech.A myslim si,že jsem si to trochu přivodila sama,že mě pořád bolí břicho i po 8 měsících po operaci.Pracuji ve skladu s lékama a jsou tu docela těžké krabice.Ze začátku jsem se snažila nic nezvedat a tak po 2 měsících v práci už jsem nechtěla pořád někomu řikat,tak jsem zvedla nebo spíš přesunula i 20 kg.Takže dobře mi tak teď vím,že jsem spěchala do práce moc brzy.Po 3 měsících po operaci.Ale zase s těma mýma problémama jsem už doma nemohla zůstat.Skončila bych u Chocholouška.V práci přeci jen přijdete na jiné myšlenky a doma se jen pozorujete.Tak pozor na to,koho to teprve čeká,nic neuspěchat.Jinak budete lítat po doktorech a zkoumat co vám ještě pořád je.Já se to dozvím snad za měsíc po magnetické rezonanci břicha.Tak držím palečky.
Srůsty
AlcaG
| 23. 9. 2010 08:56
Já jsem po hysterektomii už 8 měsíc a stále bojuji s bolestmi břicha.Už jsem tu párkrát popisovala své problémy.Vzali mi všechno-řezem do bříška.Mám za sebou už dvě návštěvy v nemocnici,kde mě operovali.Nikde žádný nález,ale nakonec to vypadá,že mám rozestup břišních svalů a k tomu ty srůsty.Ty bývají běžné po operacích.Mám za sebou 2 císařáky a taky jsem měla srůsty,ale takhle to nebolelo.Tak že mě čeká magnetická rezonenca břicha,aby zjistili,co je špatně.Absolvovala jsem i kolonoskopii-vyšetření střev konečníkem.Odstranili malý polípek.Břicho mám nafouklé jako zeměkouli a ulevit si je trochu dřina.Ještě ke všemu momentálně mám zánět močáku,beru antibiotika.Návaly už nemám,beru Estrofen a spaní se mi taky upravilo.Jinak v pohodě.Před operací mě nic nebolelo,teď pomalu třičtvrtě roku lítám po doktorech a vymýšlím si bolesti.Bolí mě celý člověk.Ještě že mám práci,být doma tak už jsem u Chocholuška.Je mi 46 let.Přítel se těšil,jak to po operaci půjde a má smůlu.Bolí to i při ***u.Ale možná je to tím zánětem.Uvidíme.Snad se dočkám dne,kdy si budu moct říct,dneska je mi fajn,nic mě nebolí,můžu se zapnout do kalhot a ne nosit tepláky.Tak to je má zkušenost.
pro Tinulinku
katarinapat
| 22. 9. 2010 23:53
Já bych odpověděla,,chci být v ***u ještě lepší než jsem byla a proto jsem si nechala voperovat další erotogenní zóny" a na obhajobu ,že nemůžu zvedat nic těžkého-bych zase reagovala,že to má vliv na dobrý *** a proto můžu zvedat jen do 5 kilo.
Na hloupou otázku-odpovídající odpověď-vůbec jim neříkej co ti operovali.
Katka
Jak odpovídat
Tinulinka
| 22. 9. 2010 21:57
Myslím si, že je každému houby po tom, co mi operovali. Ale nevím, jak odpovídat různým lidem, kteří ví, že dlouho marodím a že jsem byla na operaci. Když dám vyhýbavou odpověď, tak někteří jsou netaktní a bohužel proti mé vůli už to ze mně vytáhli. Nebo vy to řeknete každému, kdo se zeptá? Zvlášť mi to vadí, aby to nevěděli chlapi v práci, ale asi už to ví všichni, protože jedna slepice z práce to ze mně vytáhla.
Těžká břemena
Tinulinka
| 22. 9. 2010 21:54
Děvčata, jely jsme s dcerou pro zboží, bylo toho 10 kg v pytli. Já blbec zapomněla, že jsem po operaci a pomohla jsem jí ho 5 m přenést k autu a rozbolela mě levá strana a začala jsem špinit, přitom půl pytle je 5kg, tak to nebyla taková zátěž.
1/2 roku po LAHV
katarinapat
| 19. 9. 2010 22:58
Ahoj holky šikulky-jsem přesně půl roku po operaci,děloha je pryč,vaječníky ponechány.
Vzpomínám jak jsem byla stále unavená až do 6 týdnů a i břicho bylo nafouklé dlouho.
Nyní je mi super až na anémii ,která se mi vrátila,ale to se časem spraví,to nejde hned.
Pro nováčky-měla jsem myom a hodně silnou menstruaci.
Jinak musím velkým písmem napsat,*** JE SUPER A ŠUŠU JE DOST ČASTO.Manžel mi začal říkat,,dračice" haha.
Co ale už nikdy nebudu dělat,je zvedání těžkých břemen.Hodně starších žen co znám ,mě varovalo,že bych mohla mít potíže s močákem a sestupem pochvy a tak se tím řídím a nechávám se hýčkat a vše co je těžké nechávám na jiných.
Varovala mě i známá gynekoložka,že došlo k změně architektoniky malé pánve a vše je tam už na pořád jiné.
A nebudu přece dávat doktorům šanci ,do mně zase říznout.
Chodím na procházky,na kole jezdím jen na městském a to sportovní si nechám až na příští rok.Nic mi neuteče.
Hlavně,že je mi dobře a ani mi nepřipadne,že mě někde uvnitř kus chybí.
Operace nelituji a vnuk když se chce pomazlit,si na klín vyleze sám,zvedat ho nemusím.
Přeji všem novým i těm dřív operovaným skvělé dny hojení i užívání si a mějte hlavně rády sami sebe.
Život je krásný a je třeba si ho užívat.
Zdraví Katka
srůsty
rasinka
| 19. 9. 2010 13:36
Milá Vodeno,
taky si myslím, že je to spíš odhad, protože o tom, že jsem měla spoustu srůstů po předchozích operacích (císařské řezy), jsem se dozvěděla až po LAHV. Na ultrazvuku určitě vidět nejsou.
Jitka
vodeno,
Tinulinka
| 16. 9. 2010 16:20
a jak ty srůsty poznala? Ultrazvukem?
vodeno,
Tinulinka
| 16. 9. 2010 16:20
a jak ty srůsty poznala? Ultrazvukem?
hysterektomie
vodena
| 15. 9. 2010 16:46
ahojte,jsem dva měsíce po operaci.do dnešního dne jsem si myslela,že bolesti co mám časem přejdou.dneska jsem byla u lékařky a ta mi řekla,že mám srůsty.má některá s tímhle zkušenosti-prosím.děkuju věra
Rasinko,
Tinulinka
| 14. 9. 2010 23:18
a ať ti doktor taky napíše vycházky od 8 - 20 hod, je to naprosto super, i když je třeba nevyužiješ. Některý den vůbec nevylezu z domu, ale jiný den se mi to hodí, třeba, když jsme jeli na chatu.
Rasinko,
Tinulinka
| 14. 9. 2010 23:14
tak už to máš za sebou. Na tu stolici dbej i doma, protože já v nemocnici neměla problém, ale až doma začala ta zácpa. První týden se opravdu šetři, mně primář řekl, že mám mít nemocniční režim. Dnes jsem 20.den po operaci a poprvé jsem si udělala náročný program. V 9 hodin jsem vyrazila do práce, tam jsem byla do 12.30, pak jsem se sešla s dcerou a šly jsme nakupovat plyšáka pro miminko mojí neteře, kupovaly jsme to 2 hodiny, prošly jsme všechny hračkářství ve městě a rovnou jsme jely k neteři, od neteře jsme jely k mojí mamce a od ní ještě koupit boty k Baťovi a domů jsem se vrátila až po 19. hodině. A kupodivu dobrý, ani jsem nebyla moc unavená, ještě jsem večer vařila guláš. Tak nevím, mám-li se nechat zítra uschopnit nebo si ještě užívat nemocenské.
hysterektomie
pety2
| 14. 9. 2010 17:22
Ahoj všem.Proč by jsi se měla cítit zahanbeně,každá práce má své pro a proti.Holt v kuchyni byla,je a bude dřina.To mi říkala i sestřička v nemocnici,že ženy s tímto povoláním jsou často hospitalizovány s gyn.problémama.Na druhou stranu jsem mezi dětma,denně jich nám projde"rukama" kolem 500.A ty mrňousové,první a druhá třída jsou super.Užijeme si s nima i dost legrace a to mne baví a scházelo by mi to.Dnes jsem byla na kontrole,na můj dotaz ohledně práce mi pan doktor odpověděl,že by to časem jít mohlo.Zkrátka vše záleží na přírodě jak dobře vše sroste.A uvolnit pochva se mi prý může i pokud zvednu těžký nákup.Nikdo s určitostí neví jak se tělo zachová Tak zatím hezky zbytek dne.Petra
Blahopřeju
greys
| 14. 9. 2010 13:51
tak to je dobře,že už to máte za sebou a vše je jak má být teď se nešiďte v odpočinku já byla dnes po měsíci na 1.kontr.po abdom.hyst. a pí doktorka mě rozesmála když mi zdůraznila,že ještě minimálně měsíc ať nás nenapadne ***ovat,vnitřní stehy ještě nevypadaly a prý že už můžu začít s mírným zatěžováním v podobě vycházek ,ale žádné uklízení nebo snad tahání něčeho těžkýho.A to jsem si myslela,že to přeháním s tím šetřením se.Jináč pitný režim 3litry dodržovat i když je to prý drastický.No než mít zánět močáku to se raději ty 3 litry,
LAHV
rasinka
| 14. 9. 2010 12:18
Milá děvčata,
tak už to mám za sebou !!!
Na operaci jsem byla 9.9. a dnes mně propustili do domácí péče.
Zákrok jsem měla v celkové anestezii, po probuzení mě víc bolela záda než břicho (ve kterém mám tři úhledné dírečky), ale do večera to po včeličkách přešlo.
Ráno mi vyndali cévku a už po půldruhé hodině jsem se šla úspěšně sama vyčůrat. Podle rad Tinulinky jsem baštila po obědě kompot ze švestek, takže ani se stolicí nebyl problém.
Domů jsem si donesla asi 5 vyšetřených čípků proti bolesti pro případ nouze. Zatím špiním, ale výrazné bolesti nemám a cítím se dobře. Budu se šetřit a odpočívat .
Díky za Vaši podporu a za to, že jste konečně trochu poootevřeli i téma ***u a libida . Sice jsem po operaci zatím žádné vzrušení nepocítila, ale jsem ráda, že se mám ještě na co těšit.

Vaše Jitka
Ahoj!
rasinka
| 14. 9. 2010 12:02
Tak na to jsi kápla, Tinulinko!
oprava
greys
| 14. 9. 2010 11:42
mělo tam být nadřu.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce