Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Petro
greys
| 14. 9. 2010 11:40
to je ale hrůza,to jsem si myslela jak se v práci nad teď se cítím zahanbená.
Inko,
Tinulinka
| 13. 9. 2010 21:18
jak jsem byla na té chatě, tak mě to svádělo přímo vzít motyku a začít někde něco okopávat, ale udržela jsem se a na nic jsem nesáhla. Tak přeju ještě pěkné teplé podzimní dny, až můžete dělat na zahradě
hysterektomiie
pety2
| 13. 9. 2010 20:33
Vidíš,to mne nikdy nenapadlo,že i na toto existuje zákoník práce,to je pravda.Jenže takový kotel plný bramborový kaše nikdo nezvážil.Je pravda,že úplně ty nejtěžší věci musíme vzít ve dvou,ale jinak si každý za svůj úsek zodpovídá sám.I když máme dobrý pracovní kolektiv,budou se mi snažit pomoct,ale dlouhodobě to ani sjednotit nejde.Ty těžké věci se tahají téměř celý den.Jedna nese plnou varnu čaje,druhá kýbl brambor,třetí lavor skleniček nebo příborů.Ty dokáží být hodně těžké,když se jich sejde velké množství.Každá máme svojí práci a nelze jít pomáhat na ten druhý úsek,pokud to není vyjímečně.No,uvidíme,uvídíme jak to půjde.
Petro,
Tinulinka
| 13. 9. 2010 18:40
ber v úvahu, že podle zákoníku práce může žena zvedat břemena pouze do 15 kg (asi tam tu váhu dali proto, že vědí, jaká váha už ženám škodí - a to se týká zdravých žen). Ty jsi psala, že tam máte břemena 10-20 Kg. Takže já si myslím, že víc než 15 bys zvedat neměla a myslím, že i těch 15 je moc. Snad tvoje spolupracovnice budou mít pochopení a nenechají tě tahat něco moc těžkého.
hysterektomie
pety2
| 13. 9. 2010 13:01
Ahoj Inko,děkuji za odpověď.Zítra jdu na kontrolu do nemocnice,zkusím se opět na toto téma zeptat.Možná to opravdu bude individuální.Určitě je lepší se šetřit,ale asi mi nezbyde nic jiného,než nastoupit do práce a uvidím jak tělo bude reagovat. V anatomii se vůbec nevyznám,když jsem tady pročítala příspěvky někdo psal,že po půl roce lékař konstatoval,že je vše 100% srostlé a je možná plná zátěž.Pak jsem četla jiný příspěvěk,kde pani popisovala jak jí cosi při velké zátěži prasklo v břiše a ona ještě dostala na gynekologii vynadáno,že už nikdy nebude fungovat jako po operaci,že snad je tam pochva pouze nějak zavěšena.Vůbec tomu nerozumim,asi to stejně budu muset nechat osudu,protože v dnešní době najít práci není vůbec jednoduché.Ještěš jednou díky za odpověď,hodně zdravíčka a krásný zbytek dne .Petra
Pety2
cikinka
| 13. 9. 2010 08:18
Ahojky Petro, s tou zátěží je to asi individuální. Ale ze své vlastní zkušenosti ti můžu říci, že já zvedám věci tak do 10 kg maximálně. Spíše tak do 6 kg. Jsem 7 měsíců po operaci. LAVH vaječníky ponechány. A můžu ti říci, že když zvednu něco nad těch 6-7 kg, tak se tělo vzepře a mne začne dost bolet břicho, takže to vůbec nepokouším. prostě poslouchám, co mi tělo říká. Už jsem si na to zvykla a k těžším věcem volám vždy manžela. Nepracuji fyzicky, takže v zaměstnání mne to neomezuje.
Jak to řeší jiné ženy nevím, jen vím, že bych opravdu nemohla těžce fyzicky pracovat, protože by mi to asi ublížilo. Tak ať se vede co nejlépe. Pa Inka
Tinulince
cikinka
| 13. 9. 2010 08:08
Ahojky, tak to je fajn, že sis na chatě tak užívala. My byli doma, ale bylo nádherně a tak jsme dělali na zahradě, nějak to stále kolem domečku nemáme hotové. Sluníčko přímo nabíjelo energií. Kdyby to tak vydrželo až do zimy...
je fajn, že se cítíš dobře a vše se hojí. Tak se opatruj a odpočívej...Pa Inka
hysterektomie
pety2
| 12. 9. 2010 23:27
To je právě to co mě mate.V nemocnici při konzultaci mi bylo řečeno ,že se mám pár měsíců šetřit.Můj gynekolog mi na otázku odpověděl,že snad to nebude problém a v různých příspěvcích jsem se dočetla,že po takovéto operaci je nutné celoživotní omezení.Zřejmě co doktor to jiný názor.Na druhou stranu si říkám,že přece hodně profesí je spojeno s fyzickou námahou,zdravotní sestřičky,prodavačky.Je hodně žen po hysterektomii jak to všichni řeší?Každopádně děkuji za odpověď.Petra
Děvčata,
Tinulinka
| 12. 9. 2010 19:24
dnešní den jsem si užila, byla jsem na chatě a válela se tam na lehátku na sluníčku a četla si, prošla jsem se po lese a ještě jsem byla na hřbitově a tam jsme si taky udělali procházku a šli se podívat na hrob Tomáši Baťovi. A musím konstatovat, že na něm nebyly žádné květiny ani svíčky. Naposled jsem tam byla ještě za komunistů a tenkrát tam měl vždy květiny i věnce. Asi když zemřel jeho syn, tak už nikdo neplatí nikoho tady v Česku, aby ten hrob udržoval.
Petro,
Tinulinka
| 12. 9. 2010 19:21
já myslím ,že tvou otázku by měl zodpovědět tvůj gynekolog. Mně den před operací gynekolog řekl, že bych se celý zbytek života měla vyhnout velké námaze.
hysterektomie
pety2
| 12. 9. 2010 14:44
Ahoj,všechny zdravím. Také jsem 6 týdnů po celkové hysterektomii.Byla to akutní,dost náročná 4hodinová operace,takže nic moc.Stále ještě břicho pobolívá,moc práce nebo delší procházku nezvládnu,ale lepší se to.Vím,že se stejně nyní tak dva až tři měsíce musím šetřit,netahat těžké věci aspodobně.Ale chtěla bych poprosit,jestli někdo také po této operaci ,ale již s delším časovým odstupem by mi mohl poradit co se týče pracovního nasazení po delší době.Nikde se to nemohu dočíst.Někdo píše,že ho čeká již doživotní nenošení těžkých břemen,někdo pravý opak.Ptám se z toho důvodu,že pracuji ve školní jídelně,kde je opravdu těžká fyzická práce,nošení 10,20,kil je na denním pořádku,jinak to nejde.A tak nevím zda se k této práci budu moct vrátit,nechtěla bych ještě měnit zaměstnání.Má někdo v tomto směru nějakou zkušenost?Díky za odpověď.Petra
Martasko,
rublicek
| 12. 9. 2010 11:11
já jsem po operaci dva roky a pět měsíců a problémy, které Tě zajímají v mém případě vypadají takto: váha se dá udržet, pokud se člověk hýbe, ale tak to bylo i před operací (v tomto problém asi není, mám kolem nejméně tři děvčata, která po o viditelně nepřibírají), psychika určitě vyrovnaná, před o jsem bývala spíš rozhozená (silná menstruace - také během půlroku 2x kyretáž, bolesti, nechuť na *** - teď nic z toho), problémy s močí nejsou, snažím se tu a tam cvičit a nebo jen při jakékoli činnosti stahovat pánevní dno. Takže vidíš, v mém případě jsem si moc pomohla, že jsem na operaci šla, ale když tu čtu některé příspěvky, je mi líto, že to štěstí nemáme všechny.
Ahoj Míla
Tinulinko
rublicek
| 12. 9. 2010 10:55
ahoj, podle mě Martaska psala, že jí odoperují jen dělohu, vaječníky a vejcovody zůstanou, ale stejně nevím, zda nechávají vejcovody, já vaječníky mám, ale vejcovody odebrali. Míla
Tinulinko
greys
| 10. 9. 2010 15:51
Tak to jste ještě krátce po výkonu,já to budu mít v úterý měsíc a 1.kontrola.
Amalko,
Tinulinka
| 9. 9. 2010 22:21
že by to byla fantomová bolest?
Greys,
Tinulinka
| 9. 9. 2010 22:19
tak delší vycházku jsem zatím neměla. V pondělí jsem po týdnu poprvé opustila byt po návratu z nemocnice a jela jsem na kontrolu k lékařce. Moc jsem toho neušla, autobus mám 100 m od domu a doktorku tak 300 m od autobusu a v autobusu jsem seděla. No a ve středu jsem znovu vyrazila ven - jela jsem do práce s neschopenkama a pak do banky, ale to nemůžu nazvat delší procházkou. Dnes jsem jela s manželem do Brna něco zařídit a to jsem hlavně seděla v autě, jestli jsem ušla celkem 300 m tak to bylo moc.
pro všechny
blanicka
| 9. 9. 2010 18:17
Děvčata, hodně toho tady čtu, ale nějak nestíhám odpovídat a reagovat. Nicméně s tím orgasmem, já mám jen a jen výborné zážitky. Opravdu to stojí za to.
Ale proč píšu, dneska mi přišel poukaz do lázní, mám nástup 22. 9. do Klimkovic. Nejedete některá? Že bychom se tam potkaly.
Přeji všem úspěšné hojení a zdravení, kdo má před, tak pevné nervy, a přeji krásný podzim, protože na babí léto už to moc nevypadá, že?
Takže se mějte všechny moc fajn, já se zase ozvu.... někdy určitě.
Tinulinka
amalka
| 9. 9. 2010 16:17
Neboj, i po odejmutí dělohy hormony "pracují", a tak v době, kdy byly "tvé dny" můžeš mít podobné pocity jako před operací. Jenom ty vložky už nebudou potřeba....
Tinulinko,
greys
| 9. 9. 2010 15:56
že by tělo pořád reagovalo na periodické období?Možná...a nebo to chce opravdu klid.Kdy jste si troufla na delší vycházku?
Bolest
Tinulinka
| 9. 9. 2010 11:38
zato dneska od rána mě bolí v podbřišku jak při menstruaci. A zrovna je moje menstruační období
Děvčata,
Tinulinka
| 8. 9. 2010 17:35
dnes jsem si skočila do práce, zaúčtovala jsem jeden účetní případ, vyřídila jeden e-mail a jeden telefon a docela se mi v práci líbilo.
Martasko,
Tinulinka
| 8. 9. 2010 17:32
nevím, jak by ti tam ty vejcovody zůstaly a na čem by držely. Kdyby ses podívala na nějakou gynekologickou operaci, tak bys viděla, že nemají na čem držet, když se odstřihne děloha i vaječník. Ono totiž když se odstraňuje děloha a vaječníky, tak se to bere vcelku všechno. Raději se na to zeptej lékaře, já myslím, že to, že ti zůstanou vejcovody je nesmysl.
Greys,
Tinulinka
| 8. 9. 2010 17:29
to jsem ráda, že jsem nebyla vzrušená sama. Jo libido zůstalo, ale ten *** je tak slabý, že ani není. No jestli to tak zůstane, tak potěš pán Bůh.
hysterektomie
Martaska
| 8. 9. 2010 14:39
Ahoj děvčata! Schyluje se u mě k hysterektomii. Ven půjde jen děloha, vaječníky a vejcovody zůstanou na místě. Trápí mě nezvladatelná menstruace, za léto 2x kyretáž. Teď mi to drží depoprovera ale věčně to nepůjde. Nemám obavy z operace, taky už mám odrodíno a tak.. Ale chtěla bych názor někoho, kdo je po op tak rok a víc. Jak to má s váhou, psychykou, poklesem močáku a tak. Prostě jednou to vyndaj a zpátky to nepřišijou, takže jestli máte nějaké poznatky, proč to třeba oddálit a tak. Díky!
výtok?
greys
| 8. 9. 2010 13:08
dobrý den,já neměla vůbec žádný výtok,dnes jsou to 3 týdny po operaci a nic.paní která tam byla se mnou a měla výkon lapar.tak ta špinila.četla jsem si vaše příspěvky a přidávám se k těm,které cítily to vzrušení,ale neřešila jsem to jen mě potěšilo,že libido zůstalo netknuté dost kolegyň mě děsilo,že po odebrání vaječniku budu frig.
Rasinko,
Tinulinka
| 8. 9. 2010 10:55
vsadím se, že tebe potěšila hlavně ta druhá rada
držím palečky
Ivana60
| 8. 9. 2010 09:47
operace opravdu není tak zlá mě pustili domů 4 den a mám za sebou LAHV - vejcovody,vaječníky fuč
kdo mi poradí
Ivana60
| 8. 9. 2010 09:46
Ahojky ženy
jsem 3 neděle po totální hysterektomii. Je mi úplně nádherně, ale mám maličký problém. Mám výtok, který je dost cítit, doktor mi řekl, že to je tím, jak se vnitřně hojím. Dneska po kontrole mi zjistil, že mám uvnitř ložisko, ale je to prý dobrý, odtéká to není to uzavřené a tak mi dal čípky. Kdo s tím má nějaké zkušenosti. Jinak škoda, že mi tu operaci neudělali dříve, tak báječně jsem se ještě necítila Dík za rady Ivana
Díky
rasinka
| 8. 9. 2010 07:02
Milá Tinulinko,
díky za rady (i za tu druhou ), právě se chystám k odchodu směr špitál a potěšilo mě to a dodalo další optimismus!!!
Tak mi držte pěsti a po LAHV zase ahoj na diskuzi - určitě se podělím o své pocity a zážiky...

Jitka
Děvčata,
Tinulinka
| 7. 9. 2010 22:44
pamatujete si některá, jak dlouho se vám objevoval po hysterektomii ten krvavý výtok?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34