Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Pro všechny
cikinka
| 7. 7. 2010 09:44
Ahooojky, tak jsem zpěz z dovolené v Chorvatsku. Bylo to super, krásné počasí, dobré papání. Plavala jsem, cvičila v bazénu aqua aerobic a vše v pohodě. Jen cviky na břicho byly jseště cítit, tak jsem se do nich moc nepouštěla. Ale byl to super relax a odpočinek.
S tou zátěží mi bylo řečeno, že tak do 10 kg. Ale já zvedám vše tak max. do 7 kg. Jen, občas na to prostě zapomenu, že jsem byla na operaci...Na kolo se teprve chystám, ale lékař mi řekl, že můžu už plnou zátěž (LAVH 18.2.2010).
Jinak o té bolesti nohou. Já si to nijak nepřipouštěla, ale když jsme jeli na dovolenou (autem), tak mne taky dost nohy bolely, museli jsme stavět každou hodinu a já je musela protahovat. Byla to taková, pro mne, dost nezvyklá bolest. Třeba to má taky souvislost s operací, nevím, nikdy jsem tu bolest nezažila. Ale klidně to může být i od páteře nebo kyčlí. Přece jen při té operaci ležíme dost nepřirozeně a nakonec ani nevím, jak hodně nám ty nožky páčili do stran, aby se do nás dostali.
Tak už jsem zase v pracovním procesu, ale hlavou někde u moře, to asi bude dnes výkon, no nic. Holčiny moje, přeji Vám krásný den, hodně dobré nálady a žádné bolístky. Pa Inka
jak mi je od operace
katarinapat
| 6. 7. 2010 11:10
Ahoj holky.
22 března laparo-LAHV-po operaci to pomalu docela šlo,plynatost ustoupila asi po 5 týdnech a únava taky začala ustupovat tak po 2 měsících.
První *** byl po 6 týdnech a je opravdu lepší než byl a hlavně už můžu kdykoliv a nemám ty hrozné a dlouhé měsíčky
Co jsem ale nečekala ,že mám zase anémii jak před operací a chodím na hamatologii.Dostala jsem léky,které mám brát 2x denně a mám z nich tak hrozný průjem,že beru aspoň jednu a za 2 měsíce se uvidí.
Co mě ale zarazilo,že mě začala hodně bolet kyčel,jak jsem se začala více hýbat.
Tak mě kontrola nemine.
Na kole už jezdím,ale jen na městském,kde mám výše řidítka a nemusím se ohýbat.Na sportovním jsem jela jen jednou a tam jsem více ohnutá a břicho se ozývalo.
Nezvedám nic nad 5kg a užívám si péče od všech doma.Už jsem se za svůj dospělý život nadřela dost-tak ať se doma snaží mi to vracet
Přeji všem co už to mají za sebou krásné léto a pohodičku a těm co teprve půjdou,ať nelitují,je to paráda a já si to užívám.Sice trvalo než jsem se naučila hodně věcí nedělat a neřešit,ale ten *** za to opravdu stojí
papa Kačka
Blaničce
edita
| 3. 7. 2010 19:56
Ahoj Blani, děkuji za podporu.mám už ponorkovou nemoc, manžel zase odcestoval, venku vedro a já už nevím kam bych se vrazila.Nemám nějak náladu cokoliv dělat, nejraději bych utekla někam na druhý konec světa.Snad mě to brzo přejde, připadám si naprosto nemožná!Není nad to , když člověk žije nějak v tom shonu a nemá čas pemýšlet.Taky všem přeji krásné léto.Měj se moc, moc hezky
pro Editku
blanicka
| 2. 7. 2010 19:52
Edit,to ani není možný, že už je to měsíc, fakt ten čas děsně rychle utíká. Jsem ráda, že jsi v pohodě, neboj, i to břicho bude v pořádku, jen se to tam prostě hojí, léčí, srovnává, všechno to chce čas. Ale brusle ještě určitě ne.... sama bys poznala, že bylo brzy.
Takže ať se to pěkně zahojuje /jejda,to je ale slovní obrat, co?/, ať sluníčko dodává energii a ať už jsi naprosto v pořádku. Hodně hodně pohody všem
Já už tři týdny chodím do práce, ale opět jsem v tom svém rytmu, stále někde rozlítaná, jen tento týden jsem cestou z práce skončila 3x na kávičce někde na zahrádce ve městě. Ale je to úžasné, to je tím počasím, já už totiž jiná nebudu. Příští týden si jdu vypsat ty lázně, a pak se uvidí. Papa všem
pozdrav všem holkám
edita
| 2. 7. 2010 09:17
Ahojky holky, dnes mám čtyři týdny po operaci, brali mi jen dělohu,ale pořád mám nafouklé břicho,dá se s tím něco dělat?Stehy mi ještě nevypadaly, pouze jeden asi před týdnem.Nejradši bych si dala brusle a začala se hýbat!Zatím díky a krasné slunečné dny, papa
Jitule,
Tinulinka
| 1. 7. 2010 14:15
to je neuskutečnitelné nezvedat doživotně břemena těžší než 5 kg. Když třeba malujeme tak musíme stěhovat skříně apod. Nebo vnoučata si taky chceme pochovat (zatím teda nemám) a ta taky váží víc než 5 kg.
Holky, jela bych do lázní hned,
laurina
| 30. 6. 2010 19:58
ale mě je nikdo nenabídl. Veškeré informace o pooperační zátěži mám tady od vás. Při propuštění z nemocnice mě primář zákazal zátěž na půl roku, neřekl už jakou. Při kontrole za pět týdnů mě mladičká paní doktorka klidně posadila na kolo. Jízda jen do 20 km, už se nemůže prý nic utrhnout, je to srostlé !!! Je ale fakt, že jakmile mi řekla, že jsem v pořádku, od té doby mě vůbec nic není !!! Točím osmý týden po operaci, zvládla jsem předevčíremcelodenní nákupní maraton v Praze včetně cesty autobusem tam a zpátky, mám dny už nabité jako před operací, příští týden odjíždíme alespoň autem k moři, budu to mít za ty lázně. Bože, jak jsem ráda, že už nemusím hledat v kalendáři, budu-li se koupat nebo ne, teď taková pohoda Škoda, že jsem na operaci to nešla dřív
Holky, jela bych do lázní hned,
laurina
| 30. 6. 2010 19:58
ale mě je nikdo nenabídl. Veškeré informace o pooperační zátěži mám tady od vás. Při propuštění z nemocnice mě primář zákazal zátěž na půl roku, neřekl už jakou. Při kontrole za pět týdnů mě mladičká paní doktorka klidně posadila na kolo. Jízda jen do 20 km, už se nemůže prý nic utrhnout, je to srostlé !!! Je ale fakt, že jakmile mi řekla, že jsem v pořádku, od té doby mě vůbec nic není !!! Točím osmý týden po operaci, zvládla jsem předevčíremcelodenní nákupní maraton v Praze včetně cesty autobusem tam a zpátky, mám dny už nabité jako před operací, příští týden odjíždíme alespoň autem k moři, budu to mít za ty lázně. Bože, jak jsem ráda, že už nemusím hledat v kalendáři, budu-li se koupat nebo ne, teď taková pohoda Škoda, že jsem na operaci to nešla dřív
jitule
blanicka
| 30. 6. 2010 17:54
Jejda, tak to jsme na tom s těma lázněma úplně stejně. Já je také odmítám, můj doktor mi je vyloženě nutí, že jsou nutné na regeneraci apod. Teď se vrátila kolegyně z Klimkovic úúúúúplně nadšená a to se jí taky vůbec nechtělo. A kdy a kam máš jet? To by byla legrace, kdybychom se někde potkaly.... Já to ale plánuju až někdy na konci léta.....
Takže ať jsme pořád takové zdravé a krásné
pro všechny
Jitule223
| 30. 6. 2010 15:39
V pondělí jsem byla na kontrole, a vše je v pořádku.Mám dodržovat půlroční rekonvalescenci,tj. bez sportu, bez kola apod, doživotně nezvedat břemena těžší 5 kilo. A dostala jsem poukaz na lázně. Ale to pořád nevím, jestli mám jet.Nějak se mi nechce. Jinak musím zaklepat, jsem bez jakýchkoliv obtíží. Mějte se krásně, užívejte sluníčko,krásné prázdniny..
bolest nohou
vladko
| 29. 6. 2010 22:08
Tak holky mě doktorka napsala elektro léčbu už mám za sebou 4 ležení . No nevím bolest je ještě horší.Dneska mě napadlo že by to mohlo byt od vykloubených kyčlí,nebo posunutá pánev .Mám po operaci vaginální odstranění dělohy ,vaječníky mám.Nejhorší je že su jinak velmi akční jak říkají všichni a teť mě dělá problém vyjít schody , v noci se otočím na bok a budím se bolestí.Naštvaná su sama na sebe ,protože nemožu skoro nic.
Kakajdo,
Tinulinka
| 29. 6. 2010 08:32
četla jsem na gynekologickém serveru, že i když při hysterektomii vaječníky neodeberou, tak protože jsou odstřižené od dělohy, tak se hůře prokrvují a může přijít dřív menopauza nebo už nepracují tak dobře jako před tím. Možná by to chtělo hormonální vyšetření.
nohy
kakajda
| 28. 6. 2010 22:35
O víkendu se mi ulevilo, když mi dcera obvázala nohy pružným obinadlem. Tak jsem si dnes zašla za dr., ať mi předepíše punčochy. Taky tvrdila, že problémy mohou souviset s hormony, ale mně vaječníky nesebrali, tak nevidím důvod. Ovšem vyhlídka na to, že budu tropická vedra trávit v elastických punčochách, není moc lákavá...
pro kakajdu, vladku i ostantí
ladymorava
| 28. 6. 2010 19:35
Ahoj děvčata, už jsem sem dlouho nepřispěla. Jenom pro oživení,
jsem po LAHV 8.4.2010. Vše OK, všechny kontroly u lékařů - jak gynekologie, tak obvodní - prý jsem úplně vzorně ukázková, jak se všechno daří. Mám se hlásit až v září.
Jelikož jsem osvč a nikdo mi na nic nepřispěje, musela jsem se zapojit do pracovního procesu trochu dřív, i když pracuji přes PC z domu. Hlídala jsem si zátěže a námahu, což dělám pořád dodnes,
ale je to asi tak 2. týden co mě začali opravdu hodně bolet nohy v kyčlech, ramena, občas záda, jsem víc unavenější než předtím. Nejhorší je delší sezení, pak se zvedám horko těžko a musím to rozchodit. Jediná chůze a stání mi nic nedělá. Opravdu nevím co si mám o tom myslet, k doktorům se mi moc nechce, všich mají před dovolenou a jsou lehce nervní. Protože mi vzali úplně vše, dostala jsem substiční léčbu - gel, který si natírám na nohy, nebo paže, prý abyh tabletkami nezatěžovala žaludek a trávení. Používám to od začátku května, tady souvislost nevidím, i když .... Najde se zde nějaká dobrá rada?? Všem přeji pěkné prázdniny, a těm, které to teprce čeká, tak nebojte, dá se to zvládnout. Jsou horší zravotní potíže, se kterými se lidé musí poprat. Mějte se sluníčkově, J.
Adenomyóza
Tinulinka
| 28. 6. 2010 08:50
Když mi doktorka řekla, že děloha musí jít ven, tak jsem si říkala, že je zvětšená, tak jsem si říkala, že nevidím důvod, když nemám problémy. Jak vidět, tak to zjistila dřív než problémy nastaly. I když beru antikoncepci Stodette na dlouhý cyklus bez krvácení, tak už týden pořád mírně krvácím. A to mám letět za necelé dva týdny k moři. Tak snad budu moct chodit do vody.
pro kakajdu
vladko
| 27. 6. 2010 15:19
Mě k těm nohám se ještě přidali i ruky.Doktorka mě napsala MELOXICAM MERCK. Zatím ještě marodím,protože dělám fyzicky, celý den na nohách a rukama. Ale zlatá práce než ty bolesti.Přeju ti ať se brzo doje co je to.
vladko - bolest nohou
kakajda
| 26. 6. 2010 20:50
Tak s tou bolestí nohou je to dost hrozné, od rána vydržím tak 3 hodiny a pak trpím. Od pondělí jsem v práci, odpoledne jsem 3 hodiny spala, ve středu totéž. V pátek jsem musela kvůli bolesti k obvoďačce, nic zvláštního neshledala, že by to snad mohlo být po té operaci, jinak mám už dávno křečáky. Dala mi Aescin-Teva, a ačkoliv je v příbalovém letáku užívání 3krát denně 2 tablety, já mám brát jen jednu ráno a večer. Nevím nevím, jak to pomůže...
Všem
cikinka
| 25. 6. 2010 13:13
Ahojky holčiny, dnes v noci odjíždím na dovču do Chorvatska, tak Vám popřeji krásné počasí v Čechách, hodně sluníčka nejen na obloze, ale i v dušičce a za týden zase ahoj...Snad bude hezky...
Blaničce
edita
| 25. 6. 2010 10:51
Ahoj Blani, děkuji moc za zprávu, moc mě to potěšilo.Už se těším alespoň na to sluníčko a víkend až se s někým potkám, všichni jsou pořád v práci, tak nějak zaneprázdnění, zato doma se to vleče.Dávej na sebe pozor a nepřeháněj to v práci, ale na druhou stranu já nejsem jiná.Tak se měj moc hezky a přeji krásný víkend
Tinulince
blanicka
| 24. 6. 2010 22:51
Jojo, ty čípky trošku pálily v pochvě, ale dalo se na to zvyknout, bylo jich já mám pocit 6? Ale už si to nepamatuju.
Takže v srpnu na Tebe budeme všechny myslet, ještě se musíš připomenout, abychom nezapomněly.
No a jinak? Cikinka jde po hodně dlouhé době do práce, tak držím pěsti, aby to zvládla. Já jsem tam už skoro 14 dní a je to hooodně náročné, ale to možná jen proto, že jsem tam sama a bývám denně do večera. Snad bude líp.

Mějte se všechny moc fajn, krásný odpočinkový víkend a užijte si sluníčka, které má přijít.
Ahoj holky!!!
vincentka
| 24. 6. 2010 12:43
Dnes jsem byla na kontrole a konečně, po 15-ti týdnech od operace, jdu do práce !!! Vaječníky mi nechali, ale nějak se jim nechce pracovat, tak jsem dostala OESTROGEL na zkoušku a pokud mi to bude vyhovovat, nechám si zavést Riselle.
Přeji Vám všem krásné léto a samou pohodu!!!
blanicko,
Tinulinka
| 24. 6. 2010 09:10
operaci provedou 25.8., nastoupím 24.8.
blanicko,
Tinulinka
| 24. 6. 2010 09:09
já si mám Betadine s sebou vzít do nemocnice. Jsou to jódové čípky. Nepálí to v pochvě?
bolest nohou
vladko
| 24. 6. 2010 07:40
ahoj KAKAJDO.já mám stejné problémy.Po operaci mě boleli kyčle pak nohy pak kolena kotníky a tet i ramena a zápěstí.Nejhorší je že gynekolok mě neposlouchal a vypsal mě po 8týdnech do práce.Obvodní mě ještě nechala .To kolečko co běhám po doktorech ti teda nepřeju .Všude na mě hledí jaj na blba.Už mám udělanou štítnou žlázu,boreliozu,revmatické ,protizánětlivé, hustotu kostí a nic .Včera mě řekly že to může bít po narkoze. já sem měla 3malé a 1velkou během 20měsíců .Přeji ti ať se brzo dojde na to co to je.
Laurině
blanicka
| 23. 6. 2010 22:48
Ano, jsem už v práci druhý týden, šla jsem po osmi týdnech od operace, ale nechtěl mě ještě doktor pustit. Říkal, že se to sice hojí pěkně, ale on je asi takový opatrný. Ukecala jsem ho a teď tam jsem denně dýl a jsem z toho docela unavená a ještě mě dneska bolí "břóšek" a hlavně vlevo. Docela dost. Snad bude líp.
Ale taky si říkám, v té kanceláři toho přece tolik nepodělám, jenže tahám těžký spisy a neměla bych ještě asi.
Ale jinak mě už nic taky nebolelo, jsem zrovna říkala kámošce, že kdybych nebyla teď z té práce tak zmordovaná, tak bych ani nevěřila, že mám po takové celkem velké operaci a přes celý břicho jizvu. To tělo se prostě srovná s ledasčím, že?
Chce to jen pevnou vůli a nic nevzdávat, věřit, že bude líp. A ono bude, ono totiž už je. A můžu ***ík, a to je pro mě "životabudič".
Takže, ať ten pracovní shon zvládneš, měj se moc krásně, a nezapomeň ještě na odpočinek, ten je důležitý. A co lázně? Nedá Ti doktor?
Tinulince
blanicka
| 23. 6. 2010 22:43
Jo, s tou koupelnou to tak brzy nebude, první lázně, potom, až budu odpočinutá, tak koupelna, počítám někdy v říjnu , možná i později. Já jsem totiž blázen, jak si vemu něco do hlavy, tak si to prostě dokážu. Okna jsem dělala před dvěma lety, měla dva dny volno, ten druhý den jsem malovala byt do pěti do rána a hned na sedmou jsem šla do práce. Si to určitě dovedeš představit, ale klasická ženská, musí mít všechno hned.
Takže uvidíme, jak to všechno dopadne. Každopádně bych tu koupelnu chtěla mít letos hotovou. Už mě v ní ani nebaví se koupat , natož něco jiného
Papa a ať je jen dobře, kdy že máš termín operace?
pro Editku
blanicka
| 23. 6. 2010 22:40
Edi, já jsem šla do práce 14. června a to jen proto, že kolegyně, se kterou se střídám v kanceláři, odjela na dovolenou do zahraničí. Jinak by mě doktor ještě nepustil, i když jsem se cítila dobře. Já dostala 3 týdny po operaci Polygynax a Betadine, tak bylo vše o.k.
V práci, jak jsem tam sama, tak je takový šrumec, denně jsem tam dýl a dneska do sedmi, od rána od sedmi. Takže mě dnes bolí děsně "břóšek", hlavně na levé straně. Ale včera jsem si byla mýt auto, tak je to možná i tím. A v práci tahám těžký spisy, tak to možná taky přeháním, člověk si to , ne vždycky, uvědomí, co může a co ne.
A neboj, taky se dočkáš práce. Hodně odpočívej, dokud můžeš. Mě čekají lázně, já nějak nechci jet, ale můj gynekolog mi je doslova nutí.
Takže, buď v pohodě, všechno se v dobré obrátí, už bude zase hezčí počasí a opravdu hlavu vzhůru... bude líp..... myslím na Tebe a ať už se manžel brzy vrátí a nejsi tam tak sama..... papa
cikinko,
Tinulinka
| 23. 6. 2010 19:58
dneska jsem volala doktorce a ta mi řekla, že Entizol je nejlevnější, proto mi ho prý doktor napsal. Ona mi prý napíše místo Polygynax a Entizol brát nebudu.
cikinko,
Tinulinka
| 23. 6. 2010 19:57
já jsem dostala Entizol, ten si mám zavádět 10 dní před a Betadine, ten si mám donést do nemocnice.
Tinulince
cikinka
| 23. 6. 2010 15:01
Ahojky já před operací dostala globule Betadine na zavádění. Měla jsem si je dávat do pochvy 5 dní před operací . Byly z jodu a byly právě proti případným mykozám nebo zánětu. Prostě aby před operací bylo vše v bříšku čisté. tak se na to lékaře přeptej...Proč Entizol, netuším..Pa a držím palce. Inka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
4. 6. 2025 19:26
14448
jirinaova
4. 6. 2025 17:32
73454
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55