Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Edito,
Tinulinka
| 23. 6. 2010 13:05
nic doma nedělej, polehávej a šetři se. Však ten zánět určitě ustoupí.
Blaničce
edita
| 23. 6. 2010 12:44
Ahoj Blani, já jsem doma třetí týden a vzhledem k tomu, že jsem dostala zánět, není mi nic moc, tak jsem vcelku otrávená a manžel odjel do Belgie, tak si tu připadám jak v kleci.Závidím ti, že jsi v práci.Tak přeji už jen vše dobré,papa
Tinulince
edita
| 23. 6. 2010 12:39
přesně tak, pro oba to bylo nepříjemné
důchodkyni
edita
| 23. 6. 2010 12:38
Dobrý den, byla jsem minulý týden u lékaře, zjistil mi zánět, proto ty teploty, dostala jsem léky a teploty ustaly, ale břicho dost bolí, v pondělí jdu na kontrolu tak uvidím.Představovala jsem si to jednodušší.Hlavně mi vadí, že nejsem schopná téměř nic uděla, břicho bolí tak chodím v předklonu.V nemocnici jsem se cítila celkem fajn, ale teď je to horší.Tak snad se to zlomí a bude fajn.Mějte se moc hezky
Důchodkyni, blaničce
laurina
| 23. 6. 2010 08:22
Já jsem dneska přišla do práce, dělám v kanceláři, tak to snad zvládnu, taky můžu si mohu kdykoliv odpočinout - výhody rodinné firmy Na druhou stranu za těch 6 týdnů je tu hora papírů, do toho daňové přiznání, DPH a vše musí být do pátku hotovýé, uf........ Ale jsem mezi lidmi, doma mě už nic nebolí, ani ¨nepíchá, tak to bude dobrý ... ťuk, ťuk, ťuk

Blani, ty jsi taky v práci, a po jak dlouhé době?
blanicko,
Tinulinka
| 22. 6. 2010 19:21
neměla bys s tou koupelnou a kuchyní počkat? Já když jsem dělala koupelnu a kuchyň, to bylo jak po vyhoření. Generální úklid nám trval 3 dny, byli jsme na to 3. A sedřená jsem byla jako kůň. To si nedovedu představit, jak bych to tak krátce po takové operaci zvládla.
My budeme měnit okna a kvůli nim jsem si operaci zařídila až po oknách, protože to bych měla strach, že třeba i za 3 měsíce po operaci, bych z toho byla úplně zbitá.
pro všechny po i před
blanicka
| 22. 6. 2010 19:01
Holky, tak já už chodím druhý týden do práce, je to ale náročné, jelikož jsem na kanceláři sama, jinak tam sedíme dvě, tak je hodně práce a já bývám denně do večera. Takže pak jsem doma vyřízená.Ale zatím zvládám. Pobolívá mě vlevo, ale i to se dá zvládnout. Dneska jsem byla umývat auto a taky bez problémů. A ten ***ík? Ten si nemůžu vynachválit.
Tinuli, já ležela v nemocnici na třílůžkovém pokoji a bylo to moc fajn, našly jsme se tam skoro stejně založený ženský, každá měla podobný problém a je to príma doteď, píšeme si. Já bych nevydržela být sama na pokoji týden, to by mě "zabilo". Ale každá jsme jiná.
A všem přeji, aby se cítily lépe a lépe, aby nic nebolelo, já jdu za měsíc sepsat lázně ke gynekologovi a jsem zvědavá, kdy mi je dají, počítám tak někdy v září, pak bych se chtěla pustit do rekonstrukce kuchyně a koupelny.
Takže mějte se všechny moc fajn, užívejte si důchodu, že důchodkyně? A ostatní se mějte taky moc fajn, i když třeba už pracovně, že Edit?
Děvčata, doma jsem si přečetla
Tinulinka
| 22. 6. 2010 17:38
příbalový leták od toho Entizolu, co si mám zavádět 10 dní před operací. Je tam napsáno, že způsobuje mykózu. Já jsem se z toho úplně psychicky složila a pořád bulím, už jsem si vzala prášek na nervy. Já jsem se z mykózy léčila víc než rok a mám ji teprve měsíc vyléčenou a zase bych to svinstvo měla chytit? A těch peněz, co jsem do léčby musela vrazit.
Já se objednám ke gynekoložce a zeptám se jí, jestli by mi nenapsala něco jiného, já mám strach to zavádět. Ten doktor v indikační poradně se mykózou vůbec nezabýval a asi ani neví, že jsem rok trpěla kvůli tomu hnusu.
Tinulinka
duchodkyne
| 22. 6. 2010 15:48
Ahoj. Ja jsem puvodne taky premyslela, ze bych si zaplatila nadstandart, ale nakonec jsem to vzdala. nemam zdravotni potize jak ty. Byly jsme na pokoji jenom dve a pani byla hluchonema. Ale byla moc fajn. Umela odezirat, tak jsme si i popovidaly i kdyz to bylo narocne asi pro obe. rikala, ze mela strach, kdo bude spolubydlici a nakonec nam to vyhovovalo obema. kazdy tyden si piseme abychom vedely jak na tom jsme. takze ja byla v nemocnici po teto strance spokojena. preju ti abysi zvolila to prave a taky ti to vyslo.
laurine a edite
duchodkyne
| 22. 6. 2010 15:39
holky. laurino, ty uz si v praci? jak zvladas? da se to? ja uz tam nemusim, tak ti preju aby te uz nic nebolelo a byla si v poradku No ale zase kdybych byla mladsi,
urcite bych se do prace tesila. tak uz jenom vsechno nej a at se ti dari.

Edito a jak je tobe? Bolesti a teplota uz nejsou? preju ti aby se nasla pricina a brzo se vsechno vylepsilo
Laurino a Edito,
Tinulinka
| 22. 6. 2010 14:36
sice mě bude chybět na pokoji nějaká zpřízněná duše, ale to vydržím. Vydržela jsem to kdysi 3 týdny na JIP, kde jsem ležela sama ,tak ten týden to vydržím. Já mám zkušenosti, že v nemocnici jsem vždycky na pokoji s nějakýma nemožnýma babama. Třeba se starýma, které mi nechtějí dovolit svítit lampičkou už v 7 hodin večer. Já v 7 neusnu a to je pak pro mě úplné týrání, ležet bez hnutí potmě. Nebo jedna byla mladá, ale prděla a nahlas a prý si nenechá vyvalit bok.
No a po té operaci si myslím, že moje rozhašená imunita bude ještě víc citlivá, než když jsem v nemocnici kvůli průduškám, tak jsem fakt volila jednolůžkový. Ale ani by mě neudivilo, kdyby mi ho nakonec nedali. Mají totiž nadstandardní 2 dvoulůžkové a 1 jednolůžkový dohromady s chirurgií. A můj manžel tam byl před dvěma lety na chirurgii s kýlou, měl objednaný 3 týdny předem nadstandard a stejně ho nakonec dali na čtyřlůžkový pokoj, protože nadstandard byl obsazený.
Edito,
Tinulinka
| 22. 6. 2010 14:31
takže jestli to dobře chápu, tak jsi zkoušela s Entizolem ***ovat, ale kvůli němu to bylo nepříjemné?
Tinulince
laurina
| 22. 6. 2010 14:27
Jo, děláš dobře. V písku je totiž WC a sprcha na pokoji součástí standardního pokoje. Nebýt toho, taky bych právě kvůli sociálu volila pokoj nadstandard.
Tinulince
edita
| 22. 6. 2010 14:09
Ahoj, my jsme *** zkoušeli, ale bylo to nepříjemné, takže nic.Musím si počkat, už se fakt moc těším.Mi více vyhovoval standartní pokoj, měla jsem tam dvě moc fajn holky tři dny a už mne i navštívili a doufám, že nám to vydrží a budou z nás fajn kámošky.
Edito a ostatní po op
Tinulinka
| 22. 6. 2010 13:04
Dnes mi v indikační poradně předepsal doktor Entizol a mám si ho dávat 10 dní před operací. To znamená, že 10 dní před operací už nesmím souložit? V ordinaci mě ten dotaz nenapadl, tak jsem se nezeptala, ale te'd mi to vrtá v hlavě.
Laurino,
Tinulinka
| 22. 6. 2010 11:03
já jsem si jednolůžkový objednala proto, že mám astma a jsem strašně háklivá na nachlazení. A mám zkušenost z nemocnice, že někdo chce mít otevřené okno celodenně, mně pak bývá strašná zima a vždycky se nachladím. Takhle si budu moct větrat podle sebe. A taky budu mít WC a sprchu na pokoji a nebudu muset chodit přes celou dlouhou chodbu, abych se nenachladila. Já mám totiž problém s imunitou, dokonce jsem v evidenci na imunologii. Tak to asi si ten PC vezmu do nemocnice a využiju ho v předoperačním dnu, když ho nebudu moct unést, tak ho manžel odnese domů.
Tinulince
laurina
| 22. 6. 2010 10:18
Ahoj, byla jsem v nemonici celkem osm dní, během nich bych náladu na filmy určitě měla. Ale - já dlouho nic neunesla, čaj jsem si lila tak, že jsem konvici položila...., abych si vyfenovala vlasy, museli mi z domova přinést malý cestovní fén, lahev plzně z lednice na chodbě jsem na pokoj taky nedonesla, jak byla pro mě těžká Doma jsem si z notebooku filmy pouštěla první týden tak, že mi PC museli do postele donést a pak zase z postele odnést..... V nemocnici jsme byly tři na pokoji, parádně jsme se shodly, pobyt prokecely, byla legrace a moc to tam uteklo...
Edito a ostatní děvčata, co už máte po
Tinulinka
| 22. 6. 2010 10:05
Mám objednaný jednolůžkový nadstandard. Je tam Wifi připojení. Má cenu si s sebou vzít notebook, nebo nebudu schopná si ho vzít na klín a koukat na filmy?
Tinulinka
| 22. 6. 2010 10:04
Mám objednaný jednolůžkový nadstandard. Je tam Wifi připojení. Má cenu si s sebou vzít notebook, nebo nebudu schopná si ho vzít na klín a koukat na filmy?
Tinulinka
| 22. 6. 2010 10:04
Děvčata,
Tinulinka
| 21. 6. 2010 11:20
našla jsem zajímavé stránky www.hystersisters.com.
Je to v angličtině, ale googlový překladač to přeloží do češtiny. Dokonce jsem se tam zaregistrovala, abych mohla číst i diskuse.

Mají tam tkzv. kontrolní body - před operací, 1-2týdny po operaci, 3-4 týdny po operaci, 5-6 týdnů po operaci, kde mají napsané, jak se připravit na operaci a co a jak v určitou dobu po operaci probíhá a jak to má vypadat.
Edito,
Tinulinka
| 21. 6. 2010 11:17
díky, to jsi mě uklidnila.
hysterektomie
akjam
| 21. 6. 2010 09:04
Dobrý den,jsem rok po operaci pro Carcinom čípku,jsem v pohodě,chodím do práce,každé 3 měsíce kontrola.Měla jste nškterá stejnou diagnozu?Napište
Tinulince
edita
| 20. 6. 2010 13:06
Tinulinko,hned po operaci mi dávali kapačky a s nima davkovali léky od bolesti, dostala jsem tak čtyři dávky, to trvalo od 9.15 ráno do půl noci, pak mi to odpojili a už mi dávali injekce, takže to bylo v pohodě, měla jsem strach z bolesti, ale nemáš se čeho bát.Uvidíš i díky tomu přístupu moc milých sestřiček se to zvládá skvěle.Kdyby si cokoliv potřebovala napiš.Papa
Edito,
Tinulinka
| 19. 6. 2010 14:25
prosím Tě, jak to bylo po operaci? Dávali ti něco proti bolesti, až když tě to dlouho bolelo, nebo tě to ani nestihlo začít bolet?
Mám zkušenost z operace nosních dutin, že mě nebolelo vůbec nic, sestřičky chodily s injekcemi, zeptaly, se jestli mě něco bolí, já řekla, že nic a ony, že za chvíli by to bolet začalo a bodli mi injekci. To se mi moc líbilo. Doufám, že tady to funguje stejně.
Vincentko,
Tinulinka
| 18. 6. 2010 12:26
je mě 50. Já si to Riselle nechám dát, protože sama na sobě vidím, co se mnou dělá přechod, i když měsíčky mám pravidelné, ale začíná mi atrofie urogenitálu, takže suchost a pálení v pochvě, v noci lítám 5x na záchod Teď mi dala zaváděcí estrogeny a totální zlepšení. Já jsem astmatička, ale nemyslím, že by mi to Riselle nějak uškodilo. A cysty v prsu jsem měla, byla jsem na punkci. Ale můj doktor z onkologie říká, že opatrná hormonální substituce je u mně vhodná. A tato je prý opatrná. V podstatě u každé hormonální substituční léčby je hromada proti. Důležité je, aby ten užitek převážil ta rizika. Já se Riselle nebojím.
Tinulinka
edita
| 17. 6. 2010 19:31
Ahojky, mi termín operace dával až primář Gerych, tak nevím.Moje doktorka mi říkala, že termín si domluvím s ním.Tak zatím papa
pro Kakajdu
vincentka
| 17. 6. 2010 17:02
Mě nohy sice nebolely, ale strašně mě bolelo v zádech, zašla jsem si za obvodní doktorkou a poprosila ji o rehabilitace. Bez problémů mi je napsala, chodila jsem na elektroléčbu a solux, docela jsem si to užívala. Bolesti polevily jen trochu, tak mi dr. napsala ještě BIOSYNCHRON - úžasná věcička, mám za sebou 11 ležení po hodině a bolest nikde. Ještě půjdu 9x. Vřele doporučuji.
Nová bolest - nohou
kakajda
| 17. 6. 2010 16:47
Ahoj pisatelky, hledám radu: po operaci mě hodně bolí nohy. Zní to banálně, ale už mi to leze na nervy. Nejdřív jsem byla celkově unavená a nic zvláštního jsem necítila, ale teď (tak 3-4 týdny) po chvíli sezení nemohu bolestí skoro vstát, musím se přidržovat stolu či židle, pomalinku sunout nohy a jakoby se rozchodit. Nedokážu identifikovat, co mě bolí, jestli kosti, svaly... , ale hlavně od kolen dolů. Někdy si lehnu a chvíli mám bolesti i vleže. Děje se to také některé? Kdyby to začalo hned poo, tak čekám, že to odezní. Ale ono se to objevilo až nedávno...
po kontrole
vincentka
| 17. 6. 2010 14:05
"moje" dr. tam dnes nebyla, zastupoval ji nějaký mladičký doktor, moc se mi tam nechtělo, ale neměla jsem na vybranou... S hojením byl spokojený, cysta se mi vstřebala, jsem prý úplně v pořádku. Taky jsem mu řekla, že jsem po ***íku lehce krvácela, ale to prý může ještě nějakou dobu dělat, krvácí to z té jizvy. Ale pokud to není masivní krvácení, nemám se ničeho bát. O Riselle jsme se nebavili, nemocenskou mi neukončil, příští středu jdu na krev a pokud budou dobré výsledky, půjdu konečně do práce!
Zdravím vás všechny holky, přeji rychlé hojení a čekatelkám pevné nervy!!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
4. 6. 2025 19:26
14448
jirinaova
4. 6. 2025 17:32
73454
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55