Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Titulinko,
vincentka
| 17. 6. 2010 06:55
přečetla jsem si celý odkaz na Riselle, cos mi poslala a už se mi do toho vůbec nechce. Ze všech těch důvodů, proč by si to žena neměla nechat aplikovat jich mám hned několik: cysty v prsech, karcinom prsu v nejbližší rodině (mamka už nemá ani jedno prso), astma, revmatickou artritidu, cystu na vaječníku, autoimunitní onemocnění...a to mám ještě nález v močovém měchýři, velký nedostatek bílých krvinek a pozitivní testy na Bechtěreva. Trochu hodně na to, abych riskovala nějaké další zhoršení, nemyslíš? Za chvíli jedu k doktorce, nějak se s ní zkusím domluvit, uvidím, co mi řekne.... A navíc mám teď zánět okostice, beru antibiotika a vůbec se necítím dobře.

Můžu se zeptat, kolik je Ti let, v profilu to uvedeno nemáš.
Edito,
Tinulinka
| 16. 6. 2010 22:11
tak to nechápu, termín operace mám dohodnutý, sono mám taky udělané, tak co tam chce indikovat?
Tinulince
edita
| 16. 6. 2010 21:54
Ahojky, běžná gynekologická prohlídka, sono a dohodnutí termínu operace.budu držet pěsti,papa
Vincentko,
Tinulinka
| 16. 6. 2010 20:17
četla jsem v příbalovém letáku Riselle, že se to má lokálně znecitlivět. Rozhodně na tom trvej.
Viz tady http://www.farmaceutika.info/riselle-25-mg-implantat
Edito,
Tinulinka
| 16. 6. 2010 20:16
jdu k němu příští týden do indikační poradny. Prý tam musí jít každý před operací. Co v té indikační poradně řeší?
Laurince
edita
| 16. 6. 2010 20:14
Ahoj, děkuji za příspěvek.Mám trochu obavy, protože mám pořád zvýšenou teplotu, co jsem doma z nemocnice.Předtím to bylo v pohodě a tyto dva dny je to děs, myslím tím to břicho, zítra napíšu jak jsem dopodla u doktorky.Papa, měj se hezky
Tinulinka
edita
| 16. 6. 2010 20:11
Ahoj, mě operoval primář Gerych, takže v pohodě.Říkali o něm že je fakt skvělý, zkrátka odborník na svém místě.Já jsem byla moc spokojená se vším.Přeju hodně štěstí
edite
laurina
| 16. 6. 2010 20:02
Edit ahoj, já měla tlak v podbřišku v době, kdy bych jinak měla menzes. Jindy stačilo sedět trochu dýl u PC, vlastně kdykoliv jsem seděla více jak dvě hodiny, už mě břicho bolelo a ležela jsem pak i dva dny. Na zácpu stále ráno půl hodiny před jídlem užívám psyllium - ve vodě a s citronem, pila jsem kefír, často měla jogurty....
Edito, ty jsi z Atlasu
Tinulinka
| 16. 6. 2010 19:31
nevíš, kdo tě operoval? Prý tam někdy operuje i Vácha, ale to bych nechtěla zažít ,protože jsem od něho v dubnu utekla.
Vincentko,
Tinulinka
| 16. 6. 2010 19:29
já být tebou, tak si Riselle dám, ale u lékařky bych trvala na umrtvení. Viz tento článek http://www.praktickagynekologie.cz/…/pg_02_01_08.pdf

V tom článku píše doktor, že on to umrtvuje a nesouhlasí s tím, dělat to bez umrtvení. Tak tím bych argumentovala s tím, že si najdeš doktora, který ti to umrtví.
Taky jsem četla na diskusi, že když se to neumrtví, že to strašně bolí - viz zde
http://diskuse.apatykar.info/tema-1985/

Takže doktor není od toho, aby pacientky mučil, takže si myslím, že máš právo požadovat umrtvení.
pozdrav všem holkám
edita
| 16. 6. 2010 16:25
Ahojky holky, jsem 13dní po LAVH, už dva dny mám divný tlak a bolest v podbříšku, nevím jestli je to normální, je to docela nepříjemné.Taky od operace trpím zácpou, tak nevím jestli je ta bolest spojená s tím.Měla jste některá stejný problém?Moc vás všechny zdravím
Vincentce
cikinka
| 16. 6. 2010 13:35
Ahojky, je to zapeklitá situace, taky bych nevěděla co dělat. Ale protože máme i my v rodině rakovinu prsu, tak jezdím na každoroční vyšetření na mamologii a tam vznáším podobné dotazy. Já být tebou, tak bych se zeptala i tam, kam jezdíš na kontroly, co oni na to, je to přece jen dost důležité rozhodnutí. Po případě na nějaké internetové poradně, třeba mamahelp. Musíš mít pocit, že tvé rozhodnutí je správné, žádné pochyby. Tak se drž a držím palce, ať je vše nez problému. Pa Inka
Titulinko,
vincentka
| 16. 6. 2010 12:09
i já mám mastopatii v obou prsech, taky cysty v obou prsech a už jsem si taky zažila punkci... Sledovaná jsem od 24 let. Navíc máme rakovinu prsu v rodině, mamka už nemá ani jedno prso, jedno jí vzali ve 32 a druhé v 61 letech. Proto se tak bojím každých hormonů u kterých se píše, že mohou vyvolat rakoviné bujení.

A to Riselle vydrží půl roku, pomalu se uvolňují hormony a celé se to vstřebá, za půl roku je třeba píchnout další. Četla jsem, že se to zavádí s místním umrtvením, ale moje dr. říkala, že to nic není, že mi žádné umrtvení nedá. Jdu tam už zítra a pořád nevím, jestli si to mám nechat píchnout nebo ne...
Poraďte, prosím...
Tinulince
duchodkyne
| 16. 6. 2010 11:19
Tinulinko, v den op jsem z vyhladoveni omdlela a narazila jsem si poradne zebra. A prave z hladu jsem mela nejvetsi strach, protoze vim ze mi byva blbe. Nasledoval rentgen a odlozeni op, protoze mi rekli, ze mam onkol. nalez v panvi, nez se zjistilo, ze to nebyl muj snimek, ale nekoho jineho. tak jsem od utery do ctvrtka byla v hrozne nejistote. A ve ctvrtek jsem sla na op ktera dopadle velmi dobre. jenom ta zebra strasne bolele. i ted se jeste obcas ozvou, ale uz je dobre. Nepreju nikomu takovy zazitek.
Laurino,
Tinulinka
| 15. 6. 2010 17:12
není zač. Chce to cvičit denně.

Důchodkyně, ty jsi měla něco se žebrama?
laurine
duchodkyne
| 15. 6. 2010 14:50
,to se mame, ze uz je nam dobre. tebe ceka znovu do prace. ja uz se budu jenom poflakovat a obcas pohlidam dceri deti. uz jsem je mela tento vikend a v pohode. nic neboli. i ta zebra uz jsou dobra. gynekolozka me vubec nic nerekla, jenom o stezich co by me mohly vapadavat, tak abych se nepolekala. Mozna v srpnu v nemocnici na kontrole budou sdilnejsi. jsem rada, ze si taky vyhojena a ze se ti dari dobre. a tak jsme se baly ze. Preju ti aby se ti v praci darilo a zvladala si to bez bolesti. uz jen hezke dny
Tinulince
laurina
| 15. 6. 2010 14:19
Tinulinko děkuju , vytisknu si a snad se odhodlám i cvičit !
důchodkyni
laurina
| 15. 6. 2010 14:16
Ahooj, jsem ráda, že jsi už taky vyhojená , byla jsem jen jeden den dřív než ty. Záda už taky dobrý? Na kontrole sami fakt nic neřeknou, mě nevzali ani krev, ani moč... Když mi ale dovolili kolo po rovině do 20 km, tak už jsem se na ***ování ani nevyptávala , a tak po šestinedělí beru jako fakt, že na to už vlítneme. Tobě manžela tedy ještě nedovolili?
ili
laurina
| 15. 6. 2010 14:09
Neboj, břicho bude sem tam bolet, sem tam pobolívat. Jak to tu už holky psaly, po 5.týdnu se to zlomí. Já točím teď šestý a už jsem konečně v pohodě jako před operací. Chce to nejdříve jenom ležet, pak polehávat, hlavně nic nedělat, nezvedat, netahat ! Já si to válení docela užila - knížky, filmy,křížovky, sem tam návštěva. Účtařinu jsem dotahovala doma u PC, abych toho pak nebylo v práci moc. No skoro je mi líto, že už bude nemocenské konec a začne zase ten každodenní kolotoč. Ale jsem ráda, že jsem se zahojila.... Přeji ti hodně zdraví a na nic nechvátej
tinulince
duchodkyne
| 15. 6. 2010 12:20
Ahoj. Kdyz on je moc ohleduplny. s nim to nebude tak jednoduche. i pred op mel porad strach ze me neco udela . ale ja si s nim poradim. jenom vedet kdy muzu.
jeste pro ty nove
duchodkyne
| 15. 6. 2010 12:18
Brali mi vsechno. mela jsem myomy na deloze a cysty na obou vajecnikach. takze tedy nebylo o cem rozhodovat. muselo to vsechno pryc. menzes jsem nemela od 52 let. citim se dobre. obcas si koupim sarapis, ale ani nevim jestli mi k necemu je, protoze navaly nemam a vsechno jsem prozile tak nejak pohodove. nocni poceni taky ne ani nespavost. obcas clovek spi blbe, ale to asi kazdy. mejte se krasne, cekatelky, nebojte se. vse dobre dopadne.
důchodkyně,
Tinulinka
| 15. 6. 2010 12:11
tak kdy na toho manžela vlítneš?
ahoj holky a zdravim vas nove
duchodkyne
| 15. 6. 2010 12:05
ahoj vsechny . Vcera to bylo mesic od op. Byla jsem u sve gynekolozky na kontrole. naznala, ze se to krasne hoji a poslala me do laboratore na vysezreni krve a moci. vsechno v poradku. Ja si myslim, ze jsem ani na op nebyla jak je me skvele. Nic me nerekla o tom co smim a nesmim a ja se ani nezeptala kdyz tady od vas toho hodne vim. jenom jsem manzelovi rekla, ze kdyby me rekla ze uz muzu, tak ho urcite znasilnim.Na dalsi kontrolu jdu do nemocnice az v srpnu. ziram, jake potize tady holky mete.Vsem preju zdarne uzdravovani.
Ilono,
Tinulinka
| 15. 6. 2010 11:29
tak to máš smůlu. Přeji brzké uzdravení.
Laurino,
Tinulinka
| 15. 6. 2010 11:28
dostala jsem brožurku od doktorky, kterou vydala fima Molimed. Jsou v ní Kegelovy cviky. Hledala jsem to na internetu a našla jsem je všechny tady:

http://www.moliklub.cz/home-cz/?…
komplikace po odstranění dělohy
ili
| 15. 6. 2010 11:06
Ahojky všem.
Mám 8 dní po operaci, odstranění dělohy laparoskopicky. Zažila jsem si peklo, protože v děloze jsem měla několik myomů, ale za dělohou větší nádor.Doktor mě připravil na to , že to může být zhoubný nádor. Strašně jsem se bála, ale naštěstí to byl nádor nezhoubný !
Přišla jsem domů z nemocnice , dostala jsem teploty 38-39 °C a strašný průjem . Dokror mi napsal ATB . Břicho bolí z operace i z průjmů. Místo toho , abych nabrala sílu po operaci , jsem čím dál slabší, jen ležím , nemůžu nic dělat. Ilona
pro všechna bezva děvčata
blanicka
| 14. 6. 2010 22:45
Tak nová zpráva, dneska to je 8 týdnů od operace, normálním řezem, vaječníky ponechány, jizva hnisala...ale vše zhojeno. Byla jsem dnes první den v práci, pracuji v kanceláři u pc, dnes jsem tam byla od 7 do 17 a řeknu vám, mám toho plný "brejle". Bolelo mě v zádech jak nikdy, unavená, zchvácená, nějaká celá vykolejená. Pak jsem šla rovnou z práce ještě na nákup, doma jsem si sedla a nevnímala asi hodinu nic. Teď jsem děsně unavená, jo, ono to nevypadá, ale je to pro tělo určitě zátěž.
Měsíčky jsem mívala bolestivé, a to hodně, i před operací. Bolela mě prsa, břicho, nevolnosti, záda spíš ojediněle. Teď mě bolí v zádech často, od té operace. Snad to brzy přejde.
Jinak, holky, jsem ráda za tady ty články, moc. Člověk se opravdu dozví spoustu věcí, a co se ho netýká, prostě vypustí z hlavy, že?
Takže přeji všem bezva hojení, málo zátěže v práci, málo nervů před operacemi a mějte se všechny moc a moc krásně.
Tinulince
laurina
| 14. 6. 2010 22:44
Díky za odkaz, uložila jsem si ho. Na rychlo jsem článek prolétla. Hormony ve formě čípků - jestli jsem pochopila správně - by vliv na ohrožení karcinomem v prsu mít neměly! Zatím jsem návaly, pocení atd. nepociťovala, snad se to teď nezhorší ..... snad ještě pár let vydržím Tinulinko, nemáš odkaz na Kogelovy cviky, jestli jsem to nazvala teda správně ? Článek, knížka atd......
laurino,
Tinulinka
| 14. 6. 2010 21:49
přečti si tohle o lokálních estrogenech

http://www.remedia.cz/….magarticle.aspx
Vincentce
laurina
| 14. 6. 2010 21:28
Mám bulku v prsu více než 15 let, ani sama nevím. Chodím na kontroly - teď jsem na to teda trochu pekla, ale hned to vylepším !!! Hormonální antikoncepci jsem nikdy nebrala a když jsem se svým dr. řešila to šílení krvácení teď při menzes, říkal mi, že to hormony tlumit v žádném případě nemůžeme, právě kvůli té bulce. Prsa mě bolely i teď po operaci, v době, kdy bych bývala měla menzes....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
3. 6. 2025 11:15
14429
..Magda
3. 6. 2025 10:44
73445
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55