Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Alca G a skeble
jamami
| 14. 1. 2010 16:06
Alco, mám to za sebou taky týden, ale laparoskopicky a jen tři dírky a stehy. Tak jen držím palce, nic to nebude, když to neřešili při vyndavání stehů. Na ty jdu já až v pondělí.
Skeble, dík. Znám to taky před, byl to hlavní důvod operace. Teď mne ale tlačí břicho po dvou hoďkách. Ale asi je to spíš jen čerstvé a nezvyk. A jeden si musí trochu postěžovat .
pro jamami
skeble
| 14. 1. 2010 14:42
Běhala jsem před operací, teď co má močák víc místa vydržím třeba i celou noc !!!
mokvání
AlcaG
| 14. 1. 2010 14:26
Dobrý den,potřebovala bych prosím poradit nebo jestli nějaká žena má podobný problém.jsem týden po hysterektomii řezem do staré jizvy po císařáku.Stále mi z jizvy vytéká narůžovělá tekutina nebolí to ale nevím jak dlouho to tak má být.Včera jsem byla vyndat stehy a neshledali nic závažného.Nevím jestli to tak má být.Sprchuji to několikrát denně.Jelikož mi je 45 let prožívala jsem tu operaci a pobyt v nemocnici docela těžce a nechci se tam už vrátit.Sice mě propustili po 6 dnech domu ale tohle nehojení jizvy mi dělá starosti.Jestli máte prosím někdo s tím zkušenosti dejte mi vědět.Děkuji moc přeji všem ženám jen samé radosti a zdraví.
mokvání
AlcaG
| 14. 1. 2010 14:16
Dodrý den,prosilabych moc
mokvání jizvy
AlcaG
| 14. 1. 2010 13:32
kjjkhj
hysterekomie
AlcaG
| 14. 1. 2010 12:25
Nucení.
jamami
| 14. 1. 2010 09:46
Jejda, taky tak často běháte? Šestý den po operaci vše+plastika. Je fakt, že dodržuju pitný režim, už kvůli váze, ale vydržím tak 2 hodinky a utíkám čůrat. Je to normální? Nic nebolí ani nepálí a cítím se dobře, jen mi to vrtá hlavou.
Ahoj v novém roce
kalo
| 13. 1. 2010 20:26
Zdravím všechna děvčata a přeji hodně zdraví v novém roce.
Taky sem už tak často nechodím, jen občas nakouknu.
Dnes je to na den přesně 8 měsíců od operace.
Můžu říct, že se cítím celkem dobře i když mě občas pobolívá cysta na levém vaječníku. Tu objevila doktorka začátkem prosince a jak jsem už psala, čekám na únor, kdy půjdu na kontrolu a uvidí se, co dál. Pokud máte některá zkušenosti s cystami, budu ráda za každou informaci. Není vodová a je malá šance,že se sama vstřebá. Ale říkám si, když se zvládla hysterektomie...
Všem čekatelkám držím palce, ať mají pevné nervy a vydrží to čekání. A nám absolventkám přeji bezproblémové hojení a zařazení se do běžného života.
Šťastný nový rok 2010.
Eva
Pět dní po LAVH
jamami
| 13. 1. 2010 14:09
Ahoj, tak jsem od včerejška doma z Motola a docela v pohodě.
Můj gynekolog (operoval mne) to shrnul, když jsem se k němu včera objednávala na stehy a kontrolu:" Tak jste to přežila, no to jsem rááád, že jste mi zvedla skóre."
Kdybych to měla krátce shrnout já, tak:
JIPka perfektní, sestřičky milé, vstřícné a pečlivé.
Pooperační v klidu, sestry ochotné (když si řekneš), pokoje hezké (mimo nefunkční TV či prasklých žárovek), jídlo nestálo za nic. A to nejsem vůbec cimprlich, doporučuji něco ssebou. Koho to zajímá podrobněji, ať se ozve, ráda popíšu.
Každopádně na jídlo stejně není zprvu moc pomyšlení. No a když už se mi podařilo ty kila shodit, tak jsem se holt krotila. Ale hned včera jsem si uvařila kmínovou polívčičku, to nadýmání bylo asi to nejbolestivější, co mne ve špitále potrápilo. Tak se nebojte, není čeho. Hodně zdraví.
Granulace
Geminia
| 13. 1. 2010 08:16
Zdravím všechna děvčata.. zase jsem po dlouhé době nakoukla a musím nahlásit, že jsem děsná, že jsem ještě kvůli té granulaci v nemocnici nebyla.

Jinak se nijak neprojevuje, žádné problémy nemám, to jen paní doktorka je puntičkář, tak mi doporučila ji odstranit.

Jinak, co jsem četla zpět, zděsila jsem se, co psala Suzi1. To snad není možné, že tě nechali několik dní čekat, až se vrátí primář, proboha, co v té nemocici mají za neschopné doktory . Napiš, co je to za nemocnici, tam ať děvčata nechodí, to je fakt o život.

Jinak přeji všem hezké dny, opatrujte se Alena
pro borovici
rublicek
| 11. 1. 2010 20:38
Ahojky,
tak já zkušenosti s ústeckou nemocnicí nemám, ale od dvou kamarádek vím, že šly raději do Ústí a byly spokojené s péčí, přístupem a vším ostatním, žádná kritika, než-li se nechat odoperovat tady v Děčíně, což já právě byla, ale naprosto spokojena. Mně bylo padesát a přesto jsem měla před komisí (primařkou) přehánět, aby mi operaci odsouhlasili (radila ošetřující dr. gyn.) - a to jsem měla dost velké potíže - silné krvácení způsobilo anémii, bolesti v břiše, bolesti hlavy, bolesti v kříži, časté výtoky, dvakrát jsem byla na hysteroskopii, která nepomohla, provera nepomohla a to všechno měly být důvody k operaci. Možná by stálo zato poradit se ještě s jiným gynekologem, na internetu je poradna dr. Máry a nebo až půjdeš do té indikační poradny, tak se na vše zeptat. Já rozhodně nelituji, protože mně bylo od druhého dne po operaci jenom a jenom lépe a docela mě štve, že jsem rok protrpěla, než mi gynekoložka doporučila LAVH, takže vlastně Tvůj opak, Ty jsi bez problémů a vlastně mladší a nutí Tě do operace a já problém za problémem a snažili se je vyléčit. Držím pěstičky ke správnému rozhodnutí. Milena
pro Meryl
cikinka
| 11. 1. 2010 19:47
Ahojky, tak vítej zase doma. Je moc fajn, že to vše proběhlo v pořádku a ty už nabíráš sil .
Je dobře, že se ti v nemocnici tak věnovali, člověku je asi hned lépe. Díky za popis průběhu operace. Přeji ti ať už je to jen a jen lepší. Hodně dobré nálady a zdravíčka...
hysterektomie
Meryl
| 11. 1. 2010 13:22
Všechny spolutrpitelky současné či budoucí zdravím, byla jsemt u jen jednou, těsně před operací.ˇMám trombofilli, zmutované geny, takže problém, ale pohlídaný z trombotické poradny, píchala jsem si týden předem Clexan. 4. jsem šla k apolináři, 5. mi to dělali, LAH, kombinovanou laparoskopickovaginální hysterektomii, vše včetně vaječníků a vejcovodů, ale bude mi 52 a kvůli myomům jsem měla děsně dlouhé a vysilující menstruace. aloni jsem měla trombózu a embolii. Po operaci jsem se probrala už odpoledne na JIP a vůbec to nebylo tak hrozné, jak jsme čekala, do kanyly neustále něco na bolest. Ráno ve středu jsem se začala převracet na bok, pak mi vyndali drén a cévku, postavili mne, zašla jsem si do sprchy a poprvé na wc. ální pokoj a v protože bez komplikací, zak na normální pokoj a v pátek domů. Doma ležím, rodina mne nenechá nic dělat a zvednout, jen pocházím,už od té středy, kvůli střevům - vše v pořádku - a k vůli případné trombóze. Možná jsem měla štěstí, byl mi doporučen docent Kužel, že je na laparoskopii machr, a asi že je. Byl za mno před oparecí, na jipce po zákroku a denně ráno, dokonce jeden den, když byl u apolináře výpadek proudu na pokojích, hledal mne z osvětlené chodby. Sestry se stále ptaly, jesli někoho něco nebolí a nechce léky, nedávají nic jen tak, ale na požádání okamžitě a bez problémů. Vůbec nešpiním ani nekrvácím, jen mám strach kašlat, kýchat a moc mi nejde se smát, to mne v podbřišku bolí. Stejně jako teď, když sedím u compu. Takže děvčata žádný strach, dostatek informací a optimismus. meryl
Pro Kackin
cikinka
| 11. 1. 2010 10:37
Katko, budu ti moc držet palce . Zvládneš to v pohodě a jak jsi četla, tak Homolka byla dobrá. Já se tě pak budu ptát, až se vrátíš.....Hlavně neměj strach, vše bude OK..To se mi to mluví, a za 14 dnů budu asi mluvit jinak..Musíme to brát tak, že nám to pomůže od problémů a to je to hlavní...Takže ještě jednou hodně štěstí a zdraví....
Homolka
vajerka
| 11. 1. 2010 07:01
Ahojky, měla jsem částečně laparoskopii, a částečně vaginálně-na břiše mám 4 jizvičky nic mě nebolelo ani jsem vůbec nekrvácela.Po operaci dávají na 24 hodin na JIP tam máš cévku a drenáž tu duhý den ráno vyndají a jdeš na normální pokoj.Mobil jsem měla u sebe až na normálním pokoji ale asi by ti ho dali i na Jip kdyby sis řekla.Dostala jsem číslo které jsem řekla tomu kdo bude volat do nemocnice oni pak sdělí info o zdravotním stavu. Já totiž po narkóze vždycky spím jak zabitá takže jsem spala skoro pořád. Podle toho co jsem tu četla jsem fakt prošla úplně bez potíží.Žádné bolesti, ( ale i kdybys měla tak jsou hodné sestřičky a pořád se nás ptaly jetli něco nepotřebujeme-prášek na bolesti, na spaní atd......tak ti dají ) žádné výtoky, krvácení... byla jsem na kontrole naposledy u svého lékaře v srpnu říkal že všechno je pěkný a kontrola zas za rok. Je to ted fajn nemám měsíčky...nic mě nebolí.Jen asi od operace 2x když jsem dělala něco těžšího tak mě pak bolelo břicho .Tak kdyby jsi ještě něco chtěla vědět klidně se optej Pa Eva
ještě pro borovici
evunka
| 10. 1. 2010 22:28
S nemocnicí v Ústí nemám zkušenost,posilování pánevního dna je dobré,určitě procvičuj.Zdravím.
pro borovice
evunka
| 10. 1. 2010 22:21
Ahoj,nevím jestli mohu radit,ale já bych na operaci nespěchala.Hysterektomie je až poslední nejradikálnější řešení.Když nemáš potíže,nespěchej na ni.Nijak zvlášť velký ten myom taky není.Já ho měla osm let pořád stejně velký a nijak mi nevadil,byla jsem bez potíží.Klidně se ptej,co potřebuješ vědět?
vajerka
kackin
| 10. 1. 2010 20:28
Ahoj, mám na tebe dotaz mnela jsi lap. nebo řez? Nastupuju v uterý na Homolku tak mne zajímá uplně všechno.Mužeš mít u sebe po operaci mobil? Dík za odpoved. Hodně zdraví pa Katka.
Homolka
vajerka
| 10. 1. 2010 19:19
Ahojky, na LAVH jsem byla skoro před rokem -přesně 10.2.2009 na Homolce, byla jsem moc spokojená. Prima personál i přístup. Neměla jsem žádné komplikace. Nastupovala jsem v pondělí v úterý zákrok a další pondělí mě ráno propustili. Tak vám držím palce. Eva
hysterektomie
borovice
| 10. 1. 2010 18:59
Ahojky!
Letos mi bude 47 let a jsem jedna z vás. V listopadu mi sdělil můj gynekolog, že mám přijít v lednu domluvit si termín operace, při které mi vyndají myom na děloze (cca 4x4 cm) a provedou sterilizaci. Když jsem se k němu hned první týden v lednu dostavila, sdělil mi, že jsme si asi špatně rozuměli, že je pro mě výhodnější hysterektomie - vzhledem k mému věku a faktu, že mi 2 dospělé děti stačí. Dost mě to zaskočilo, protože já sama žádné extra zdravotní problémy necítím. Poslal mě tedy do indikační poradny. Začala jsem si shánět na internetu informace, až jsem se dostala na tyto stránky. Musím vám všem poděkovat za vaše příspěvky. Teprve tady jsem pořádně zjistila o co jde a jaké jsou následky po operaci. Jsem za tyto stránky opravdu vděčná. Získala jsem mnoho užitečných informací a pocit, že nejsem sama. po odchodu od lékaře jsem měla pocit, že jsem pokládána za "starou ženskou, na jejichž pocitech už tolik nezáleží" a volí se nejjednodušší způsob pro lékaře. Dost jste mi svými příspěvky pomohly. Teď se rozmýšlím, pokud se rozhodnu na HY jít, zda není lepší tak půl roku počkat, nejprve zhubnout 10 kilo a posílit břicho (pánevní dno) , aby případné komplikace byly co nejmenší. Chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás nemá zkušeností s nemocnicí v Ústí nad Labem, kam mám jít?
Rovněž přeju vám všem v letošním roce hodně zdraví, pohody, lásky a radosti ze života.
čekatelkám
bubak
| 10. 1. 2010 18:56
Ahoj děvčata , jsem tři měsíce po operaci , vaječníky zůstaly , a jsem po této stránce OK.
Začala jsem k dietě cvičit pilates a zkouším i rotoped a vůbec nic nebolí , nepíchá , neteče , prostě dobrý.
Ničeho se nebojte , jde jen o ty dny strachu před , potom ten kolotoč v nemocnici a pak pitomej první den po probuzení - při němž také netrpíte bolestí z výkonu , jako spíš omezení pohybu atd.No a další den na normálním pokoji už je v pohodě , jste unavenější , pospáváte , ale víte , že už to máte za sebou a že to bude jenom lepší..
Takže hlavu vzhůru , teď je ideální čas.Když půjdeta teď tak za tři měsíce je duben , začne vonět zem a polezou ven kytky a vy už budete neomezeně fungovat dál.
Takže vám všem držím pěsti .
No a jinak dietářky jak to jde?Držíte někdo , nebo to zas nevyšlo???
Vím o čem píšu.......
Koukala jsem se tady na ženách na diskuzi pod názvem - od 1.ledna začínáme- ale když jsem zahlédla pisatelek míry a váhy tak jsem se tam mezi ně ani nehnala.
Všechno to jsou 50ti kilové většinou studentky a já kdybych napsala své míry věstonické Venuše tak by to chudinky asi nerozdýchaly .
Takže abych se pochlubila , za první týden mám dole 4,5 kg - ale ono z velké hromady to jde asi líp.
Mějte se všechny krásně , venku máme jak ve Špindlu ,ahoj , bubák
pro Hancu
cikinka
| 8. 1. 2010 21:00
Milá Hančo, na techto stránkách bylo jiz před časem popsáno, jak je FN Motol super. Budeš muset zabrousit trochu do historie tak před 1 až 1,5 rokem. Spousta holek co na operaci byla v Motole, tak byly hrozně nadšené a spokojené. Tak si zkus pročíst stránky tak rok staré. Jinak moc držím palce a hooodne štěstí a zdraví...
Hysterektomie
Hancaa
| 8. 1. 2010 15:41
krásný den všem,dneska jsem otevřela tyto stránky a zaujala mě diskuse na téma hysterektomie,čeká mě teď v nejbližší době tato operace a nevím co mě čeká,je mi 45 let a mám 3 velké děti a 1 vnučku,takže jsem už nepomýšlela že bych měla ještě mimčo,dost jsem si toho tady přečetla tak jsem ráda,chtěla bych vědět jestli jste někdo byl na této operaci ve FN Motol a jak to tam vypadá po stránce operační apod..děkuji všem za zprávy a přeji hodně štěstí a zdraví do Nového roku Hancaa
už bez potíží
Bikinka
| 7. 1. 2010 22:53
Všechny zdravím a hlásím, že jsem už 2 dny bez špinění a krvácení... ta snad to nezakřiknu. Je to měsíc po operaci.
Jen mám ráno po noci pocit takové vlhkosti, nebo jak to napsat ... jako bych si lehce cvrkla...ale nejsem pomočená.
Tak snad taky nebudu mít tu granulaci či co... uvidíme... v úterý jedu na kontrolu za primářem, co mě operoval, tak Vám pak zase napíšu.
Všem, co jdou na operaci držím pěsti, ať se vše bez komplikací podaří .
zdravím
CLAUDIE
| 7. 1. 2010 19:22
Ahoj děvčata, moc vás Všechny zdravím, . Dlouho jsem se neozvala, ale diskuzi sleduji. Včera pět týdnů po operaci. V pondělí jsem nastoupila do práce, a ten první den jsem byla ráda, že jsem se doplazila k domovu. Bolesti jsem neměla, ale únava. No určitě jste to taky zažily, nástup po operaci. Jinak jsem byla na kontrole, a samozřejmě jsem měla tu granulaci, které jsem se tak obávala. Já říkám, že ať je sebemenší komplikace, já ji musím mít. Ale p. doktor mě to hned odstranil, vyčistil, bála jsem se, ale nic to nebylo,dalo se to vydržet, nic bolestivého,pan doktor mě uklidnil, že to nebolí, a měl pravdu, nemusíte se děvčata bát. Teď jenom nějaký výtok, a opět za týden na KO. Ale prý se to může ještě znovu objevit, tak se modlím, ať jsem už v pohodě. Jinak vám všem co čekáte na operaci, přeji ať to máte co nejdříve za sebou, buďte v pohodě, držím pěsti. A dejte vědět, hned jak budete moci. Pěkného večera vám přeje Claudie
h
37s10gk6
| 7. 1. 2010 15:01
Držím pěsti. Mně to čeká začátkem března. Moc zdraví. Hana
pro kackin
cikinka
| 7. 1. 2010 08:14
Díky moc, budu na tebe myslet a strašně moc ti držet palce. Pokud máš bolesti, tak to se ti určite moc uleví.
Ja když byla na předoperační konzultaci u pana doktora Zelenky na Homolce, tak to na mne taky působilo velice dobrým dojmem, lékaři, sestry, všichni příjemní a Homolka je vyhlášená nemocnice. Ale zatím jsem nenašla nikoho, kdy by tam na takovém zákroku byl. Vím jen, že v nemocnici po operaci zůstaneš asi 7 dní, a v jiných nemocnicích např. u Apolináře mnohem méně...Měla bych jít na LAVH. Což je kombinace laparoskopicko vaginální operace.
Tak se moc drž, zbytečně se nenervuj a zase se ozvi..Mně hrozně moc tahle diskuse pomáhá, obzvlášť, když čtu optimistické zprávy. Např. od Amálky, bikinky, bubáka, Claudie a jiných super ženských, které sem píší příspěvky ...
pro cikinku
kackin
| 6. 1. 2010 19:31
Zdravim, 12.1,. nastupuju na homolku tak pak ti napíšu moje postřehy zatím na mne pusobilo vše dobře. Mněla jsem už jít v listopadu , ale kvuli praci odloženo. Ale už se těšim mám takové bolesti , že se těšim na tu úlevu. Zdravim všechny čekatelky. A všem přeji hodně zdraví.
Elisheva
amalka
| 6. 1. 2010 17:47
Ptáš se, jak jsme se cítili po operaci...Za sebe mohu říct, že vzhledem k tomu, že to byla moje první operace a ve špitále jsem akorát kdysi rodila, tak jsem měla docela pořádný strach z toho všeho. Ani jsem si nenechala těsně před operací radši vysvětlit, co mi budou dělat, abych náhodou neztratila odvahu a z nemocnice neutekla a podepsala jsem všechno, co bylo potřeba. Akorát jsem trvala na ponechání vaječníků, pokud budou v pořádku...

Musím říct, že jsem ale nakonec byla překvapená, že to nebylo až tak hrozné a ten veliký strach za to vůbec nestál. Pro mne byly mnohem horší moje zbytečné hrozivé představy než samotný zákrok a to ostatní. Takže já jsem byla po operaci v čím dál větší euforii a nadšení, že už to mám za sebou. Díky injekcím na bolest a později už jenom kapičkám na noc se dalo vše celkem dobře vydržet.

Neměla jsem ani žádné zvláštní potíže či pooperační problémy, jenom jsem si asi druhý nebo třetí den uhnala trochu horečku, protože nám sestřičky říkaly hodně choďte a tak já "lítala" co to šlo už na Jipce, až jsem to přehnala a tělo už toho mělo dost . Takže jsem potom více odpočívala a bylo to dobré.

Přiznám se, že mě překvapil Tvůj věk, teda vlastně spíš mládí v souvislosti s touto operací.

Moc Ti držím pěsti a jestli máš nějaké otázky, ptej se, třeba budu já nebo jiná absolventka zde umět odpovědět. ahoj amalka
už brzy....
Elisheva
| 6. 1. 2010 15:08
ahojky všem....tak je to tady....předoperační vyšetření mám za sebou....v pátek si jdu pro výsledky a v úterý domluva termínu operace......chci to mít co nejdřív za sebou....
Jen by mě zajímalo a proto sem píšu...co mě čeká....po operaci...jak jste na tom byli vy a jak jste se cítili......takže mě prosím nešetřete....chápu,že to každá prožívá jinak,ale mě pomůže cokoliv.....
držte mi palečky......

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda