Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro Bikinku
cikinka
| 6. 1. 2010 11:52
Taky díky za dobré postřehy a informace. Je to moc fajn vědět co nejvíce....
Stále ještě nevím, zda na tu operaci půjdu. Teprve 20.1.2010 jdu k panu doktorovi Márovi na konzultaci, zda je operace nutná, či ještě počkat....Pokud řekne, že nečekat, tak mám termín 29.1.2010. Zatím na to nemyslím, ale stejně se šíleně bojím. Přitom moje 3 kolegyně na té operaci byly a jsou naprosto v pohodě. A to je jim minimálně o 10 let více než mně...Mám jít na Homolku. Nemá některá z Vás zkušenosti s touto nemocnicí?

Jinak všem přeji krásný den a ještě posílám hodně pozitivní energie pro jamami, ať to zvládne a a´t je co nejdříve fit...
pro Jamami
cikinka
| 6. 1. 2010 11:45
Ahojky,budu ti moooc držet palce, neboj, bude to OK. Já vím, že mně se to mluví, ale také mne to asi čeká a to 29.1.2010. Tak se opatruj s hlavu vzhůru. Budeme tady na tebe všechny myslet a čekat na tvůj návrat z nemocnice.
pro jamami
Emanuela
| 6. 1. 2010 10:39
ahojky, já jsem od 15.4.2009 po hysterektomii včetně vaječníků a "podařilo" se mi přibrat 10 kg !!! Prosím Tě můžeš mi aspoň trošku poradit, jak si upravila životosprávu? Já vařím každý den pro celou rodinu, nemíním vařit pro sebe něco zvlášť, tudiž si dávám malé porce. Sladké, dá se říct nekonzumuji. Od 1/2 roku po operaci 3x týdně posiluji na rotopedu a AB. Do práce chodím pěšky. Hormony žádné neberu. Na jaře zase začnu jezdit na kole. Teď chodíme do sauny. A jak se dnes dívám z okna, tak mě asi čeká odhrabování sněhu z našeho dvora k cestě (cca 80 m).
A za jak dlouho se ti těch 11 kg podařilo shodit?
Zdraví a na zprávu se těší Ema
Jinak Ti budu držet pěsti, ať Ti vše dobře dopadne. První dva dny jsou trochu bolesti, které Ti budou tlumit injekcemi a pak už to bude den ode dne lepší. Já jsem ani pak neměla žádné problémy jako špinění či krvácení nebo nějaké návaly či pocení. A být bez vložek, to je úplně SUPER ! Podotýkám, že operace proběhla laparoskopicky.
Akorát s tou váhou si fakt nevím rady!
Hubnutí úspěšně za mnou, operace pozítří.
jamami
| 6. 1. 2010 00:37
Ahoj, přišla jsem si sem uklidnit nervy. Na operaci jdu pozítří, zítra sem ještě juknu, za každou povzbuzující zprávu předem děkuji. Naoplátku mohu všem, co chtějí hubnout, napsat svoje zkušenosti. 11 kilo šlo dolů úpravou životosprávy, sama jsem tomu nemohla dlouho uvěřit. Tak dobrou a zítra.
Pro všechny.a Yana
SMUTKA
| 5. 1. 2010 16:14
Ahoj děvčata a Yano.
Moc děkuji za přání. Přestala jsem sem chodit, protože jsem se rozhodla, že operaci žádnou nepodstoupím. Tedy zatím ! A pokud ano, tak určitě v jiném městě. Mega-cysta je pryč. Ale myomy, rostou jak houby po děšti. Měla jsem pouza dva, nyní jich mám plnou dělohu. Myomatozní dělohu. Žádné problémy nemám. Bohužel, moje zdravotní postižení,,mi zatím brání vůbec myslet na nějakou operaci.
Tak se moc pěkně zdravte. Smutka
pro Bikinku
evunka
| 4. 1. 2010 19:54
Ahoj,díky za mail,je dobré vědět kam se v případě potíží obrátit.Šetři se a odpočívej,bude to dobré.
...
Bikinka
| 4. 1. 2010 14:29
Zdravím všechny .
Tak dneska jsem k lékaři napřed jen zavolala. A udělala jsem dobře. Měl tam po dovolené hrozný nával a zmatek... i sestra si mi stěžovala. Tak jsem alespoň nečekala.S lékařem jsem mluvila (třeba to pomůže zase některé, která bude mít jako já potíže) .
Řekl mi, že špinění či růžový výtok ( ne čistá sytá krev) je možný ještě 2 měsíce od operace. On sám bohužel neví, jak mám pochvu na konci sešitou, ale jsou jen dva způsoby. Jeden je ten, že je vše zašito vstřebatelnými stehy... ty se pak rozpadají a rozpouštějí a proto to špinění. Druhý způsob je takový, že se uprostřed těch vstřebatelných udělají ještě 2 stehy normální. Ty pak tu pochvu více fixují, ale zase tam v těch nestřebatelných stezích hrozí ta granulace. Tedy také výtok, čirý,či růžový.
No a abych to nezakřikla, řekla bych , že u mě to sice stále trvá, ale je to méně. . Hlavně jsem byla upozorněná, že pokud by mi u výtoku-špinění začaly bolesti, křeče, teplota, nebo pálení či svědění tam uvnitř..... IHNED k lékaři !! Může jít o zánět.
Naštěstí takové potíže nemám. Píšu to hlavně pro Vás, aby jste o této možnosti věděly.
Budu se muset zeptat jaké to šití tam mám, až toho 12.1.pojedu za primářem(má dovolenou) co mě operoval na kontrolu a dám Vám pak vědět.
Moc Vám všem děvčátka děkuji za duševní podporu.
Ať se Vám daří a hodně zdraví všem
Meryl
Bikinka
| 4. 1. 2010 14:14
Neboj se Meryl, já mám také poruchu krve- trombosytopatii. Důležité je, aby tvůj hematolog předem věděl, na jaký zákrok jdeš a měla jsi přípravu a jeho doporučení-pokyny, co mají udělat v případě prodloužení výkonu nebo komplikací. Já to tak měla (ale přesto jsem si to hlídala, protože jsem se taky bála,) a byla jsem mile překvapená, jak měli vše dle pokynů mého hematologa nachystané, plazmu, křížené krve a léky... . Jak jsi psala, přípravu máš... tak se neboj. Naopak bylo mi anesteziologen sděleno, je je lepší, když se ví o nějakém problému s krví dříve, více si tě pak pohlídají. Někdo to má horší a na poruchu krve se přijde až po zákroku. Tak se neboj... dobře to dopadne a pak nám přijď prosím říct. Zítra Ti držím pěsti, ať to dopadne dobře a máš štěstí
pro Bikinka
sharlock
| 4. 1. 2010 14:01
A jak to s tebou vlastně vypadá? Skončila jsi dneska u toho doktora, nebo se to uklidnilo?
hysterektomie
sharlock
| 4. 1. 2010 13:56
Zdravím vás všechny po delší odmlce, chodila jsem sem sice, ale jen jsem zvědavě pročítala vaše všechny článečky a připomínky a pěkná slova.....Ještě pořád, i přes negativa, která se tu člověk občas dočte, jsem rozhodnuta do toho jít. Ovšem nyní jsem začala dvouměsíční hubnoucí kúru, takže si operaci s doktorem domluvím až na jaro... Není to nikterak akutní, tak uvidíme... Pokud se ovšem neobjeví nějaký další problémeček:) Jo a vzkaz pro Meryl, nemám žádné zkušensoti s tím, co zde popisuješ, ale hrozně moc ti držím pěstičky a uvidíš, že všechno dobře dopadne. Pak určitě napiš, jak jsi dopadla...
hysterektomie
Meryl
| 4. 1. 2010 09:44
Milé spolupacientky,
dnes jdu do nemocnice, zítra na hysterektomii včetně vaječníků, ale je mi 51. tak žádná věda. Co mne straší je porucha krve, trombofilie, mám za sebou loni v březnu oboustrannou embolii a infarkt plíce. ale chodím do trombocentra a píchala jsem si \clexan, tak snad to dopadne. Máte některá podobnou vadu a víte něco bližšího? nejsem moc statečná a bojím se bolestí. Meryl
MAIL
Bikinka
| 3. 1. 2010 14:47
můj mail :
bikinka5@seznam.cz

Klidně napište, kdo nechce veřejně. Na mailu jsem denně.
Pokud budu vědět, ráda odpovím.

pěkný den Jana
pro Bikinku
evunka
| 3. 1. 2010 12:00
prosím zadej svůj mail,potřebuju se na něco zeptat,nechci veřejně,dík
Suzi1
Bikinka
| 3. 1. 2010 11:03
Suzi1 moc mě mrzí, co jsi musela podstoupit !! To určitě zavinili doktoři a zbytečně tě pak museli znovu operovat .
Hlavně, že Ti to vše dobře dopadlo. .
Už to vydržím... v pondělí zavolám a případně zajdu za svým gynekologem. Je pravda, že úplně čirou čistou kreví nekrvácím. Stále je to takové světlé, růžovo červené, spíše kalnější... . Uklidnila jsi mě, to ano, ale i sama, kdyby se to u mě nějak moc rozteklo bych valila do nemocnice. To dá rozum. Tím, že se to nezhoršuje mě to uklidnňuje, že vydržím do pondělí. Už to třeba i půl dne neteklo, začala jsem se radovat , že je to dobré, a zase to začalo... tak v pondělí podám zprávu.
Děkuji a papa
Claudie
Bikinka
| 3. 1. 2010 10:55
Claucie.. děkuji za přání... je to lepší ... a pak stejné. Musím vydržet, zítra je pondělí a volám svému gynekologovi.
Vždycky, když se mi to zdá už jako by zklidněné, to jako zakřiknu adruhý den... zase.
Lékař to rozhodne.
díky moc ... papa
dieta
mmmm
| 3. 1. 2010 10:44
Po dlouhé době jsem opět zavítala na tuto diskuzi. Všem přeji lepší rok/myslím po zdravotní stránce/ než byl minulý. Naposledy jsem se zde ptala na granulaci. Mám ji úspěšně za sebou a od té doby již ze mně nic moc neteče. Trochu výtok mám, ale o proti dřívějšku je to paráda. Co mě nyní trápí je bolest v kříži. Od operace se to neustále stupňuje a já nyní trvale cítím tlak v zádech. Je to opravdu nepříjemné a asi mně nezbývá nic jiného, než zajít k doktorce. Vím, že mi asi také řekne, že by to chtělo zhubnout .Můj váhový přírůstek se ustálil na téměř 6 kilech. Je mi vše těsné a dost mě to stresuje. A tak se připojuji k Vám , co budou hubnout. Chtěla bych zhubnout alespoň 5kg. Bude to těžké, protože se nijak nepřejídám a váha prostě lítá nahoru. Hormony se snažím brát v omezené míře, zkouším si brát jen půl prášku, zatím se mi zdá, že mi to stačí.....,žádné návaly, nebo pocení.Chce to víc pohybu a tak si říkám, že asi budu chodit pěšky do práce. Jsou to necelé 4 km. K jinému pohybu se asi nepřinutím. Na jaře to bude lepší, to budu moci jezdit na kole. Trochu se snažím cvičit, posiluji na AB, ale jen trochu, co mi záda dovolí. Vím, že je to málo...... Tak Vám i sobě přeji pevnou vůli a ať nám ta kila letí dolů.....
klídek
suzi1
| 3. 1. 2010 00:24
Ahojky Bikino,
nejdříve, vše nej ...nej do r.10. Chi tě trošku uklidnit. Já jsem podstoupila 11.11.2009 operaci-odstranění dělohy i vaječníků, řezem nad sponou. je mi 47let. Tři týdny po operaci, tedy přesněji 3.12. se mi na vložce objevila kapička krve. Tak strašně jsem se vylekala, že jsem okamžitě volala své gynekoložce, zda je to možné? Odpověď zněla, samozřejmě-vypadávají Vám stehy po operaci, ale nesmí to být úplně čistá krev. Bohužel to čistá krev byla.Hovor jsem ukončila a začala jsem tak silně krvácet, že jsem za dvacet minut byla znovu v nemocnici. Tam se všichni lékaři báli pustit do reoperace a tak jsem čekala čtyři dny...než přijel primář. Bohužel jsem za ty dny čekání musela podstoupit transfuzi krve a plazmy a byla jsem ráda, že mě nenechali umřít.Po reoperaci jsem...museli mi znovu přešít poševní pahýl a odsát krev z dutiny břišní.Nechci už nic podobného zažít. proto ti chci jen říct..pokud se ti něco nezdá...v nemocnici na gyndě jsou nepřetržitě-volej a ptej se. Zdraví máme jen jedno a já jsem si sáhla na zdravotní dno...není to snadné. Hodně sil-...ahojky zuzka
ahoj Cikinko a ostatní děvčata
bubak
| 3. 1. 2010 00:07
Zdravím v roce 10 , Cikinko bubák jsem proto , že mně odjakživa zajímalo to něco mezi nebem a zemí atd a sem do diskuze jsem se chtěla přihlásit jako ABRAKADABRA , ale všechny podobné možnosti už byly zabrané , tak mně napadl bubák - ikdyž pro své protivné , dospívající hochy , věčně o všem diskutující jsem ten nechápavý a neustále prudící bubák nejbubákovatější.
Kdybych jim nadnesla , že se někde prezentuji jako sluníčko / ostatně-shodou okolností mi tak říkají dvě kamarádky/ tak by si zaklepali na hlavu a mysleli si , že mé sebevědomí dosahuje nebeských výšin - což u mně od dětství nikdy ani na moment nehrozilo.
Jinak , gynekologicky nemám žádný problém , jako bych před necelými třemi měsíci nic nepodstoupila / až na to nekrvácení /.
Dělám už vše co mně napadne , opravdu nemám co bych zde k tomu nového napsala.A doufám , že se ani už žádná situace nenaskytne!
Ohledně hubnutí , no , zbuntošila jsem svou mamču a dvě nejvěrnější , že od prvního jedem , a zatím jedou asi jen ony .
Neeee , máma říkala , že ještě přes víkend dorazej zbytky....-to známe , kamarádka psala , že šilhá hlady , že poslala manžela do Bily ať nakoupí nějakou zdravou stravu , že už opravdu od pondělí ,... a ta třetí , se dušovala , že se fakt snaží , ale že prý tedy vyjímečně v půl sedmé večer zbušila dvě housky , ale , že přes den opravdu nejedla .
No a já udělala na rozloučenou želatinový dort s ovocem a s latte jsem ho v devět večer pozřela.
Takže fakt v pondělí , a beru vás holky za slovo.
Přeji všem krásný zasněžený leden a ty co se o nějaké to kilo snaží , tak koncem měsíce alespoň 4 dole.
BubákAbrakadabra
pozdrav všem
CLAUDIE
| 2. 1. 2010 18:35
Ahoj děvčata, zdravím vás všechny v Novém roce, tak ať je lepší než ten předešlý. Bikinko jak se vede? Je ti už lépe, musíš se šetřit. Já už nastupuji v pondělí do práce, dokonce se i těším, jdu po měsíci, ale dost už bylo válení. V úterý jdu hned na kontrolu, tak snad taky dobře dopadne,trochu teď přemýšlím o té granulaci , nevím co to přesně je, a z čeho to vzniká. Nikde jsem se o tom moc nedočetla, 6.1. to bude už pět týdnů po operaci. . A jak jste na tom ostatní, pište co nového, jak se daří.? Mě tato diskuze moc pomáhá, je fajn, ráda sem nakouknu. Tak se mějte pěkně, papa Claudie
Pozdrav
cikinka
| 1. 1. 2010 21:01
Děvčata, omlouvám se, že jsem se neozvala, ale byla jsem na horách.
Bubákovi - vůbec nechápu, proč si říkáš bubák, protože tvůj optimismus a elán máme málokterá. Co takhle "Sluníčko"??? moc jsi mi pomohla...Díky...
Jo s tím hubnutím, bych se ráda připojila, protože mám nahoře 5 kg a po Vánocích jsem ještě neměla odvahu stoupnout na váhu...Takže to může být i více...
A všem ostatním krásný rok 2010, plný štěstí, lásky a hlavně moře zdraví...Držte se....
Ecilo , a ostatní
Bikinka
| 1. 1. 2010 13:21
Ecilo, moc Ti děkuji za povzbuzení.
Dnes se mi to zdá lepší... snažím se nerozčilovat s dětma... jsem u pohádek a vklidu... snad to bude lepší. V pondělí zavolám lékaři. Určitě Dám vědět. Moc jste mi všechny pomohly mě uklidnit.
Moc a moc Vám všem co jste nelenily a i ve dnech svátků mi sem napsali uklidňující rady děkuji.
Ale všem i těm co nás jen čtou přeji hodně zdravíčka...
Moc mi tato diskuse pomáhá a tak ji mám už v oblíbených
Jo a připojuju se s tím hubnutím. po operaci mám ještě stále zbývající 2 kila dole, ale mám navíc stejně tak 15 kilo to z dřívějška, kdy jsem se léčila na neplodnost hormony.
Tak ode dneška... , věřím, že když se budeme podporovat... určitě nám to půjde lépe .
Krásný Nový rok !!!
bikinka
ecila
| 1. 1. 2010 02:15
Ahoj,,myslím že můžeš být v klidu.Operaci LAHV jsem měla 11.2.09 děloha ,čípek.Já to měla také a nyvydržela jsem.Byla sobota a já jela do nemocnice kde mě operovali.Je tam stálá služba,když má někdo nějaký problém.Dr.řekl,že to nic není,vše v pořádku.Možná se opravdu jednalo o vypadlý steh.Ale je fakt,že po měsíci mě můj doktor řekl ,že mám granulaci.Ta se ale projevovala tak ,že jsem byla stále mokrá.Myslela jsem že mi uniká moč,ale ta to nebyla.Bez vložky jsem nemohla být.Třetí měsíc po operaci jsem byla na odstranění granulace a od té doby mám klid.Buď v klidu,chce to čas.Já sama za sebe můžu říct,že mi to trvalo přesně půl roku,než jsem byla úplně fit.Měj se hezky a ozvi se jak jsi na tom.Ahoj a hodně zdraví v NOVÉM ROCE. ecila
Moc děkuji ....
Bikinka
| 31. 12. 2009 23:34
Děvčátka, moc děkuji za slova uklidnění.... snad to bude dobré.
Jinak já byla týden po návratu z nemocnice u svého gynekologa také , ale to bylo dobré vše.
Teď jsem měla 3 týdny po propuštění na kontrolu přímo k primáři, co mě operoval. Bohužel jak jsem tam volala... tak tam nebyl a bude až 11.1 . Můj gynekolog už 4.1 .
Volat na gyndu jsem nechtěla, protože mi volala jedna nová "kamarádka" z pobytu v nemocnici. Měla trošku potíže v těhotenství (začínající močák), prý tam přes svátky slouží jakýsi doktor, co se bojí rozhodovat, a každého i ji... nechává na pozorování, ať si rozhodne pak 11.1 sám primář.
Jelikož jsem byla na operaci mimo bydliště (asi hodinu cesty autem) , netoužím opustit děti a skončit na pozorování.
Je pravda, že s dětma se občas (denně) zlobím... rozčiluju... neposlouchají . Jestli i ty občasné nervy na to mají vliv... tak se nedivím . Určitě jste mě uklidnily, že to snad nebude nic vážného ( také si myslím, když mě nic nebolí,ale strach mám).

Ještě dotaz - jak jste měli některé tu granulaci, jak se to projevuje?? A ambulantně se to řeší? Bolí to??

Děkuji a vše nej Vám všem...
papa Jana
Děvčata
rasinka
| 31. 12. 2009 19:59
všem operantkám i nám čekatelkám přeji veselého silvestra a šťastný nový rok 2010!!!
pro Bikinku
CLAUDIE
| 31. 12. 2009 18:34
Zdravím všechny, Bikinko, Já jsem byla po operaci, na kontrole hned za týden, u svého gynekologa, dostala jsem čípky pro lepší hojení, a po těch jsem špinila, ale po dobrání nic, Další kontrola byla hned za další týden, a prý jsem byla ok.Teď sice nosím slip. vložky, ale zatím nic, žádné výtoky. Doktor říkal, že můžu během šestinedělí špinit, tak si myslím, že můžeš být klidná, nic se neděje. Jdu hned po svátcích na další kontrolu, tak jsem zvědavá co bude. JINAK POMALU KONČÍ STARÝ ROK, TAK PŘEJI VŠEM, DO TOHO NOVÉHO VYKROČTE PRAVOU NOHOU. PŘÍPÍJÍM NA ZDRAVÍ AHOJ CLAUDIE
ahoj bikinko
bubak
| 31. 12. 2009 18:04
Myslím , že to s tím krvácením nebude nic hrozného , dej se do klidu , ale přesto já jsem takový plašan , že kdyby se to dělo zítra tak bych se překontrolovat nechala ikdyby tam nebyl můj doktor.Určitě tam bude jiný.
Mně tenkrát v nemocnici řekli ať při komplikacích jdu na obvod nebo rovnou do nemocnice.
Já občas slaboulilince zašpinila v šestinedělí i když jsem seřvala synátora a vynervovala se a také když jsem něco náročnějšího zvedala -což ty píšeš že ne.
Nic to nebude , může to být ještě nějaké čištění po vypadlém stehu , neboj.
Odpočívej , dneškem ten blázinec končí .
Přeji Ti ať Ti je dobře , nenervuj se a zítra dej vědět.Bubák
Bikinka
rublicek
| 31. 12. 2009 18:03
Bikinko, já jsem problém s krvácením neměla, ale myslím, že během těch šesti neděl se špinění může objevit, asi bych problém řešila tím, že bych zavolala do nemocnice na gynekologii, čekat a trápit se je zbytečné. Určitě zavolej a netrap se! Držím pěsti a přeji Tobě a všem děvčatům hezkého Silvetra a hooodně moc zdravíčka a štěstíčka v novém roce. Milena
VŠECHNO NEJLEPŠÍ DO NOVÉHO ROKU 2010
Bikinka
| 31. 12. 2009 17:46
Přeji všem, co sem chodí hodně a hodně zdravíčka.
Ať máme více radostí než starostí
a ať se nám všem daří v osobním i profesním životě.
I když u nás doma nejsme nějak moc finančně bohatí...
... razím heslo :

"Hlavně zdraví, na vše ostatní se dá našetřit, nebo to nutně nepotřebujeme"
Tak mějte se hezky a děkuji za rady, které si tu předáváme navzájem.

Jana
čípek
Bikinka
| 31. 12. 2009 17:41
Zdravím... a moc Ti přeji, že se cítíš dobře.
S tím čípkem je to zvláštní. Já jsem o rok mladší... je mi 36 let a primář mi říkal, že dříve se polovina nebo celý čípek nechával, ale nyní již se bere. Z důvodu, že pak hrozí hodně komplikací - prostě čípek je potencionální zdroj možné rakoviny. Spousta žen po odejmutí dělohy pak už "zapomínala" na prevenci a tak je to bez něho lepší.
Co se týče, milování - orgasmu... nemohu posoudit, zatím držíme šestinedělí
čípek
Bikinka
| 31. 12. 2009 17:41
Zdravím... a moc Ti přeji, že se cítíš dobře.
S tím čípkem je to zvláštní. Já jsem o rok mladší... je mi 36 let a primář mi říkal, že dříve se polovina nebo celý čípek nechával, ale nyní již se bere. Z důvodu, že pak hrozí hodně komplikací - prostě čípek je potencionální zdroj možné rakoviny. Spousta žen po odejmutí dělohy pak už "zapomínala" na prevenci a tak je to bez něho lepší.
Co se týče, milování - orgasmu... nemohu posoudit, zatím držíme šestinedělí

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
7. 7. 2025 20:04
14644
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...