Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

dobry vecer
ann100
| 17. 1. 2010 20:50
zdravim vas vsetky

dnes sme odviezli na prijem moju sesru ma 28 rokov, a diagnozu rakovina krcka maternice...caka ju zajtra rano o osmej radikalna hysterektomia...aj s odobratim lymfatickych uzlin.
Zaujimalo by ma ci su tu niektore ktore boli operovane s tou istou diagnozou

Nastudovala som toho kvantum...ale bojim sa o nu strasne.
Najhorsie je, ze v juni operovali moju mamu ktora je aktualne liecena chemoterapiou s rakovinou hrubeho creva.
uz to fakt nezvladam a pokial viete niektora o tom, ako by som jej vedela pomoct, aby ju to menej bolelo...alebo nejake dobre rady...budem vam vdacna

papa
vsetkym vela zdravia prajem
pro Lajerku
bubak
| 17. 1. 2010 19:51
Ahoj zdraví středočešku středočeška,
Takže - po operaci jsem špinila minimálně , ano byla to taková ta vodnatá růžová krev , je to normální po tak velkém zákroku , buď v klidu.
O ***u mi také nikdo nic neřekl , tak jsem čekala na šestinedělí , při kontrole mi tehdy také doktor nic neřekl a pozval si mně na kontrolu ještě za 3 týdny , tak jsem raděj ještě počkala / sice to bylo občas náročné , ale zvládli jsme to - jen takové to okolo , / , potom mi už řekl , že jsem zahojená - tak byla divá zvěř připuštěna .
Mám zaměstnání ve svém domě , takže jsem to měla jednodušší a mé zaměstnání je kosmetička - při čemž povícero sedím , ale mačkám si břicho.Povolala jsem se do práce po měsíci , a pozvolna jsem se zajela bezproblémů.
Kdybych byla zaměstnanec a měla těžší práci - tak bych do ní nenastoupila minimálně 2 měsíce - čím déle , tím líp.
Lázně - hodně jsem o nich přemýšlela.Je to zase ale rozdíl , v tom zda člověk dělá sám na sebe , nebo pod někým.
Já to zatím vzdala ikdyžbych si je zřejmě vydržkovala , ala pak jsem si spočetla , že bych si hezky zaplatila sociální a zdravotní , potom lázeňský poplatek s příplatkem jednolůžkového pokoje , k tomu připočtu ušlý měsíční výdělek a kapesné s sebou a je to taková pecka , která mně jako OSVČ nevyhovuje.Za to pojedem v létě s rodinou na dovču všichni.
Udělala jsem kompromis , s kamarádkou jsme si koupily 8denní zájezd do Mariánek , jedem 21.února , vykoupem se , budem mít 14 procedur , plnou penzi , denně vířivku a bazén a stravu spočítanou na lehčí redukční režim - a je to.
V tomto období jsou samé akční pobyty a tuto parádu máme v krásném hotelu v centru Mariánek za 6900 + kapesné.
Ale pokud bych byla zaměstnanec , měla bych nemocenskou tak bych asi jela.Děvčata si to tu moc chválí.
Takže Lajerko , snažila jsem se ti na vše odpovědět.
Neboj za pár týdnů o tom žes někde byla nebudeš ani vědět.
Akorát si to připomeneš když kolem tebe vrstevnice budou hekat , že už to zase dostaly......
Krásné lednové zasněžené dny a nám na dietě/tento víkend se mi to jaksi vymklo../ držím palce - a jedeme dál.Ahoooooooj.Bubák Bubákovič Bubákov
pro Bubáka
Lajerka
| 17. 1. 2010 13:03
Ahojky,omlouvám se,že se obracím přímo na Tebe,ale psala jsem sem a žádala o pár informací.Bohužel mi nikdo neporadil.Chtěla jsem se jen zeptat,včera mě pustili domů po hysterektomii,vaječníky ponechány,že prý jsem na to mladá 42 let,operovaná jsem byla 12.1.špinila jsem malinko dá se říci,že vůbec a přijela jsem domů a začala špinit docela dost.Je to růžové viditelně bez čisté krve.Je to normální???Břicho začalo bolet trošku víc,ale jinak jsem v poho....Můžu se ještě zeptat,*** až po 3 měsících nebo po šestinedělí????Nějak mě neinformovali a u svojí gynekoložky jsem ještě nebyla.na neschopence nechávají jak dlouho??Mám docela namáhavou práci a prý si mám zažádat o lázně.Máš s tím nějaké zkušenosti???Já vím,lítám od tématu k tématu,ale chci vědět co nejvíc.Za případnou odpověď děkuji!!!Zatím pa Lajerka
pro čekatelky
evunka
| 17. 1. 2010 12:56
ahoj všechny,podle mě je dobré jít na plánovanou operaci v dobré psychické i fyzické formě.S tou psychickou je to dost těžké /já si naplánovala co nejvíc práce ,aby ani myšlenka neunikla k operaci/, a co se týká fyzičky,tak na té jsem pracovala intenzívně ještě večer před operací.Pravidelná denní sportovní zátěž / kolo,brusle,plavání,posilovna /a všechno šlo hladce,i narkoza bez nevolnosti .Po probuzení jsem hned začala procvičovat prsty u nohou,kroužit kotníky,postupně pokrčit nohu v koleni atd.jen nezůstat ležet jak bláto a čekat na zázrak.Přičiňme se a půjde to !Zdravím !
ahoj čekatelky
bubak
| 17. 1. 2010 02:04
Když tu pročítám vaše strachy , obavy a přípravy na zákrok tak s vámi cítím.Dostáváte mně zpět do těch pocitů před operací které jsem také měla.
Jsem po operaci š měsíce a vše je lepší než před tím , neměnila bych.
Chci jen připomenout , že z mé zkušenosti je fajn si ssebou vzít vlhčené miminkovské nebo dámské ubrousky , protože nám co dávali / u Apolináře v Praze/ projímadla místo klystýru , a šly jsme před operací po nich na velkou víc jak desetkrát , že pak už i pobolívala dirka a paní co je měla tak si libovala./já bohužel ne./
Jinak mi brali dělohu , vaječníky nechali , odmítali se mnou jinou variantu probírat , že jsem na to ve 43 mladá.Je pravda , že nemám žádné návaly ani jiné projevy.
Po operaci jsem na JIP byla asi 24hodin , pak pokoj , čtvrtý den domů.
*** bezproblémový , manželovi se to velmi líbí .
Na vyšetření po necelých třech měsících jsem nic necítila jako dřív.
Jestli tam vůbec pan doktor byl..... .
Zvedání ne víc jak 2kg je zpočátku normální , ono ikdyby jste chtěly víc tak byste zjistily , že to vyčerpává , a že prostě raděj ne , že cítíte v podbřišku tlak a můžete i zašpinit , takže strach vám moc nedovolí.
Teď po třech měsících mi řekl , že můžu dělat co chci , tahat do deseti kil.Přitom před tím mi furt vyhrožoval , že se musím šetřit ať ho se svými nápady nezlobím atd , a teď po kontrole řekl ať si už dělám co chci - takže dobrý.ale samozřejmě , že se neženu jako dřív do všeho , že si lecos rozmýšlím.
Děvčátka nebojte , vím , že se nám to snadno říká , ale vidíte co nás je , všechny jsme to zvládly , a většina se nás shoduje na tom , že ten strach před tím byl téměř zbytečný.
Přeji vám všem ať vám to do dne Dé uteče co nejrychleji , a než se nadějete , budete doma , nám tu o tom psát.
Tak hodně štěstí , málo bolístek a hodný personál.Ostatní děvčata též moc zdravím , Ahoooj Bubák
Sobotní debata
cikinka
| 16. 1. 2010 18:48
Holky, je fakt moc super, že tato diskuse je. Já pokaždé, když otevírám počítač, tak moje první kroky vedou sem...Dnešek je na diskuse docela plodný..Jak píšete o trombozách a emboliích, taky z toho mám obrovskou hrůzu..Ale spoléhám, že injekce na ředění krve a punčochy udělají své a pak co nejdříve z postele a chodit..
Plně s Vámi cítím a i když každá z děvčat, co byla operovaná, tak psala, že ten strach za to nestál..Přesto všechno se člověk strachu asi nezbaví...Ale já vám přeju, ať se strach vypaří a sobotní večer je příjemný...Budu Vám všem co jdete moc držet palce, ale to asi všechna děvčata na této diskusi. Až se vrátíte, tak se ozvěte, ať nám čekatelkám zase předáte své zkušenosti..Budeme tu na vás čekat...
Claudie, Liduš
Stepa
| 16. 1. 2010 17:52
To jsem,tak ráda,že s někým o tom mohu "požvanit." Lidu, už jsem si ten Noretisteron nasadila,jak píšu, doktor to schválil. Jen nevím,proč by Tě poslali domů,kdybys krvácela??? Snad to teda zastavím. Claudie - byla jsem na třech kyretážích a hned po operaci jsem otevřela notas a pracovala,ale to tentokrát to asi bude jiná káva,vid? Tady čtu o emboliich a trombozách.. Je mi 44 a nějak přemýšlím, i o tom,abych z té narkozy probrala, přece jen to torvá déle než výškrab. Zkrátka mně ted ty myšlenky na to vše nějak naskakují do hlavy samy. Claudie - já s Tebou vnitřně souhlasím ty vaječníky bych ráda ponechala pokud to jen trochu půjde! Holky, díky za zprávy, nejsme v tom,alespon samy Díky, díky za vše,
pro Stepu
CLAUDIE
| 16. 1. 2010 17:26
Já jsem osobně na JIP nebyla, bylo nás moc, já jsem šla poslední, tak nebyla postel. Ale jsem ráda ,sestry se na oddělení o mě moc pěkně staraly, pořád hlídaly, měřily tlak, měla jsem ho dost nízký. Ráno v pět se mnou vstaly k ranní hygijeně, za což jsem jim byla vděčná, pak odpoledne po vizitě, nás osvobodily od cévek odlepily jizvy, a už jsme s jejich pomocí začaly chodit, A pak jsem to pomalu zvládala sama, sice pomalu, trochu jsem měla motáky v hlavě, ale i první sprchu jsem už zvládla bez sestry. Byly jsme na pokoji tři v jeden den operované, tak jsme se navzájem podporovaly. Tak se neboj bude to dobré. pa Claudie
pro Stepu
Valenka2
| 16. 1. 2010 17:16
Ahoj Štěpánko?
Je to správně?Mě je 46 a když jsem se ptala mého doktora na ty vaječníky, tak určitě nechat, protože při poslední kontrole byly v pořádku.I spousta děvčat zde píše, že je lepší je nechat, než brát hormony a mě zrovna po hormonech strašně bolí žíly na nohách.Kdyby mi bylo přes padesát, před přechodem, tak bych je taky asi nechala vyndat.
Já teď špiním už asi čtrnáct dní, tak jsem volala doktorovi, okamžitě nasadit norethisteron a poslední vzít ve středu večer, jinak když budu krvácet mě pošlou domu.Zatím ho beru ráno a večer a když nepřestanu, budu muset od pondělka 3x denně.Nerada bych to prošvihla, čekám na operaci tři měsíce a to čekán je nejhorší.
Pěkný pozdrav ze Šumavy a ptej se na cokoli, děvčata v diskusi jsou bezvadný.Jsem tu od listopadu, bylo mi hrozně, ale děvčata mě podržela, povzbudila a pomohla.Mám doma čtyři mužský a s těma se nedá o tom mluvit a když už o tom s partnerem mluvím, tak stejně nic nechápe.Je to chlap.
Tak se drž a ptej.
Lída
pro Ajkin
CLAUDIE
| 16. 1. 2010 17:09
ahojky držím moc palce, at to máš už za sebou, a všechny ostatní, co jdete na operaci taky. Mě je taky 45 a mám vše pryč, laparosk, operace 2.12. Po operaci jsem skoro vůbec nešpinila, cítím se dobře, nejhorší je teď se hlídat, nic těžkého nezvedat. Jak mě nic nebolí, tak se zapomínám, už i pomalu cvičím, jen takové lehčí cviky. Jen jak jsem už psala, udělaly se mi granulace, tak po odstranění jsem tak čtyři dny špinila. Ale jinak v poho.Jen jedno mě chybí, napustit si plnou vanu horké vody, a pořádně se vyhřát. Tak se neboj rychle se po operaci budeš zotavovat. tak děvčata, držím vám vše pěsti, a nebojte, za týden se ozvěte, uteče to jako voda, a jste doma. Moc na vás myslím papa Claudie
všem
Stepa
| 16. 1. 2010 17:03
Píšete,že drandíte na kole, tak to je prima!!! Já jsem někde v diskuzích četla, že se nesmí do konce živote dělat namáhavé věci,to jsem se vyděsila, tak to jste mě uklidnily. Maličko, no, trochu více mám strach, mají mi to dělat laparo. Jooo, Lidu, ty hormony brát můžeš, ted jsem hovořila s doktorem a sama jsem ji hned nasadila, nebot bych to do operace neustála, říkal, že to vůbec ničemu nevadí, hlavně,když přestanu krvácet. Holky zlatý, snad nám to vše dobře dopadne Po operaci laparo - můžete se hned hýbat??? byly jste na jipce??? Díky moc za odpověd.
pro zdoban
Ajkina
| 16. 1. 2010 16:25
Evi, děkuji za příspěvek, moc si mě potěšila.Je mi 45 a na výkon jdu vlastně z preventiního důvodu,loni jsem měla operaci prsu z důvodu rakoviny a tak chtějí odstanit vše. Přechod umělý mám navozen od října a zatím mám jen návaly, tak uvidím co mě bude čekat potom. Jsem ráda, že v UVN byli hodní snad to tak budu též cítit.Jídlo mi nevadí,alespoň zhubnu. Tak se snad zítra při nástupu budu trochu méňe bát a v pondělí vše zvládnu Až se vrátím také předám informace.Martina
pro zdoban
Ajkina
| 16. 1. 2010 16:25
Evi, děkuji za příspěvek, moc si mě potěšila.Je mi 45 a na výkon jdu vlastně z preventiního důvodu,loni jsem měla operaci prsu z důvodu rakoviny a tak chtějí odstanit vše. Přechod umělý mám navozen od října a zatím mám jen návaly, tak uvidím co mě bude čekat potom. Jsem ráda, že v UVN byli hodní snad to tak budu též cítit.Jídlo mi nevadí,alespoň zhubnu. Tak se snad zítra při nástupu budu trochu méňe bát a v pondělí vše zvládnu Až se vrátím také předám informace.Martina
pro ajkinu
zdoban
| 16. 1. 2010 15:31
Nevím kolik j ti let ale když mě operovali tak mě bylo 49 a taky jsem si nechala vzít vše protože jak jsi jistě z některých příspěvků vyčetla opravdu se pak může něco udělat na vaječnících, tak jsem si řekla ,že se stejně v tomto věku bez přechodu neobejdu a tak jsem chtěla vše.Nemusíš se bát,je pravda,že každá jsme jiná,já měla taky ze začátku návaly hlavně v noci ale hormony neberu a nebrala akorát přírodní preparát merilin,doporučila mě moje gynekoložka.,dneska spím jak mimino a pocení už nemám.Myslím si taky,že je to hodně o psychice. V dubnu mě operovali a v červnu už jsem drandila na kole ,jezdíme s mužem i 85 km v pohodě.Eva
pro Ajkinu
zdoban
| 16. 1. 2010 15:19
Ahoj, byla jsem na té samé operaci 16.4.2008 taky ve vojenské nemocnici a můžu ti říct,že jsi si nemohla vybrat lépe,byla jsem tam naprosto spokojená,sestřičky i doktoři byli výborní i jídlo dobré i když ze začátku máš stejně dietu aby si nezatěžovala střeva.Mě to dělali řezem laparo nešlo a i přesto,že jsem byla složitý případ ztratila jsem 2 l krve tak jsem musela dostat transfúze tak jsem se tam cítila naprosto báječně.Laparo se lépe hojí,protože nemáš řez ale zase někdo říká,že řez je lepší protože ti pěkně vše zkontrolujou, vevnitř se to stejně musí zahojit i když řez se hojí asi trochu dýl protože je tam několik vrstev přerušených.Neboj se zvládneš to já měla taky děsný strach ale když jsem tam nastoupila tak ze mě vše spadlo protože přístup všech byl výborný klidně se na vše ptej ale oni ti stejně vše vysvětlí.Brali mě vše a jsem v pohodě ani žádné hormony neberu,sportuju,jezdím na kole ,užívám si *** a svoje 3 vnoučata.Držím palce a ozvi se. Eva
hysterektomie
Lajerka
| 16. 1. 2010 15:07
Ahoj děvčata,právě dnes mě pustili z nemocnice.Operovali mě v úterý 12.1.v Neratovicích a už jsem doma.Brali mi jen dělohu.Ten strach doopravdy nestál za to,a že jsem ho měla hrozný.Jen jsem nějaká rozčarovaná z toho,že mě pustili a řekli mi,že se mám šetřit a nic nad 2kg nenosit.Chtěla jsem něco bližšího,ale to mi prý řekne můj gynekolog.Zajímalo by mě,jak dlouho budu špinit,jak dlouho bude to břicho bolet,kdy můžu začít toho mojeho chlapa svádět.Prostě takové normální věci.Jsem hrozně zvědavá!Kdyby ste mi mohla některé dát pár rad byla bych moc vděčná.Zatím se mějte krásně a čekatelky....NEBOJTE.....je to v poho!!!!
Pro všechny, co jdou na operaci
cikinka
| 16. 1. 2010 14:56
Holky, hrozně moc vám budu držet palce a uvidíte, že vše bude OK. Ten strach je asi ale hrozný....
Cítím s Vámi. Já poku půjdu, tak nastupuji 28.1.2010 na Homolku... Jinak mně zase bylo řečeno, že je lepší vaječníky ponechat, kvůli hormonální rovnováze. A když jsem se ptala, zda po odstranění dělohy budou ultrazvukem dost viditelné pro případnou kontrolu, tak mi pan doktor Mára napsal, že neví o tom, že by byl problém. Že jsou viditelné stále dobře a naopak někdy jejich dobré kontrole vadí děloha s myomy. Tak nevím. Co doktor to názor...Tak co si pak vybrat...Přeji Fakt hodně dobrou náladu a co nejmenší strach...Jinak jestli Vám to pomůže, tak jsem se na netu dostala na stránky, kde byly statisticky vyčísleny hysterektomie z celé republiky,jak LAVH, tak řezem a za rok 2008 bylo operačních komplikací nemnoho a všechny byly lékaři zvládnutelné. Tak přeji pevné nervy a hodně zdravíčka.... Už se těším, až po operaci napíšete, že strach byl zbytečný....
už to budu mít za sebou
Elisheva
| 16. 1. 2010 14:10
Ahojky.....tak v neděli si jdu lehnout do Podolí....a v pondělí jdu pod kudlu..... s primářem jsme se nakonec domluvili,že pokud mi nezjistí metastáze v děloze..... .....což je prý možné,vzhledem k tomu,že jsem na větší prohlídce byla v červnu.....tak mi ponechá vaječníky....že by to bylo asi llepší vzhledem k mému věku....tak mi držte palce...nevím zda mám na to brát nějaké léky proto abych neměla stavy jako ženský po přechodu.....
jinak děkuji za podporu....strašně moc jste mi pomohly....a věřím tomu,že vše dopadne,tak jak má.....ozvu se až se vrátím z nemocnice.....
a poznatek za tu dobu co jsem tady a sleduji tyto stránky....?
nejsme v tom sami......a to je super.....a kdo jiný má pochopení,než ti co si tím prošli......takže děkuji......pa snad za týden......
odstranění vaječníků
Ajkina
| 16. 1. 2010 13:46
Já jdu na hysterektomii i s odstraněním vaječníků, a bylo mi vysvětleno,že je to lepší z toho důvodu, že když je děloha a je nějaký problém s vaječníky tak se to projeví,ale pokud děloha není a na vaječníkách se něco děje tak je to skryté a trvá delší dobu než se na to přijde. Ale nevím každý říká něco jiného.Čert aby se v tom vyznal! A na kole se prý může řádit klidně po 3 měsících,tak v létě HURÁ
pro jamami
Ajkina
| 16. 1. 2010 13:21
Děkuji za psychickou podporu.To jsi ale brzy doma, mě řekli asi 10 dní.
Operace
Stepa
| 16. 1. 2010 11:53
Ahoj Lidu,

já jdu na operaci přesně ten týž den co Ty. Čtu Tvůj problém s prášky, já totiž ted přemýšlím nad tím, že si nasadím Noretisteron nebot dysfunkčně krvácím a nevím, zda to do operace vůbec vydržím. Důvod mé operace je právě pro to příšerné krvácení, již dva roky se s tím potýkám a ted jsem to vzdala. Četla jsem další příšpěvek o tom, že by to nemělo vadit.
Podstoupila jsem již tři kyretáže. Budou Ti brát i vaječníky?? Ještě si tu projdu, čtu ty všechny peripetie s tím provázané. Myslím si, že je opravdu dobré vědět a znát zkušenosti i žen,které tu operaci prodělaly. Ačkoliv je kařdý organizmus jiný, přeci jen ty informace pomohou. Netuším, zda mně budou brát i vakečníky. O tom budu teprve s doktorem hovořit, chtěla bych znát jeho názory a argumenty pro moje definitivní rozhodnutí. Čtu zde pro i proti. Noo, abych pravdu řekla, obávám návalů a děsí mě to, že pak neze delší dobu nic těžkého nosit a to se obávám právě toho, že nebudu moci "rádit" na kole jak před operací..... Dále zde ženy popisují problémy s nechutí ***u.... Tobě nudou brát i vaječníky????

Asi jsem se moc rozepsala, ale jsem toho plná.
Moc Tě zdravím, drž se, budu ráda,když napíšeš. Štěpa
Děkuji za rady všem ostatním ženám,které mají zkušenosti s odstraněním dělohy,popř i vajíčníků.
Operovali mne před týdnem
jamami
| 16. 1. 2010 11:48
v Motole, neboj se, opravdu je na tom nejhorší ten strach před tím. Prostě si na bolest břicha řekni o injekci nebo čípek včas, aby se to moc nerozbolelo a budeš v pohodě.
Držím palce.
Operovali mne před týdnem
jamami
| 16. 1. 2010 11:48
v Motole, neboj se, opravdu je na tom nejhorší ten strach před tím. Prostě si na bolest břicha řekni o injekci nebo čípek včas, aby se to moc nerozbolelo a budeš v pohodě.
Držím palce.
Hysterektomie
Ajkina
| 16. 1. 2010 10:30
Ahoj všem,
které na tyto stránky předáváte své zkušenosti. Jako čtenářka se tu objevuji už několik měsíců,ale příspěvek mám první,spíš otázku: Byla jste některá na operaci v Praze ve vojenské nemocnici,já tam nastupuji v neděli a příšerně se bojím. Po přečtení příspěvků jsem sice celkově docela v obraze,ale strach........... A též by mě zajímalo,která operace je vlastně lepší zda laparoskopicky nebo normálně řezem. Napište mi něco pro povzbuzení,prosím Děkuji a přeji všm hodně zdravíčka Martina
pro katarku
Valenka2
| 15. 1. 2010 11:56
Ahoj Jaruš.
Co je s Tebou, že se neozýváš?
Byla jsi první co mi odepsala a ráda si Tvá přívětivá slova pročítám znova a znova.
Dej o sobě vědět jak se Ti daří, měla bys být už pomalu dva měsíce po operaci, že?
Mě už se ta čekací doba krátí.
Zdraví Lída.
Bubákovi
Valenka2
| 15. 1. 2010 11:10
Děkuji Jani za okamžitou odpověď.
U nás je to se sněhem v pohodě, rok 2006 byl u nás pohroma.Pět dní bez elektřiny a vody, úplně odříznutí od světa, hlavní silnice zavřená od pondělka do pátka.Byla jsem v úterý v Č.Budějovicích a tam mají jednou tolik sněhu než u nás.Takže letos pohoda.
Nic si z toho nedělej, já taky bojuju s mejma chlapama.Ten můj je nervní, protože jsem nepoužitelná a protivná.Ten nejmladší letos končí učňák a že by se zrovna věnoval ponejvíc učení, to nehrozí.Ten prostřední si nadělal vloni spoustu dluhů, dala jsem to za něj dopořádku, tak teď splácí mě a nevím, nevím jestli se poučil.Doufám.Akorád ten nejstarší se povadl, přitom jak se říká, jsou z jednoho hnízda a přitom je každý jiný.
Tak teda ještě jednou děkuju a nějak bylo a nějak bude.Lída.
Šumavandě
bubak
| 15. 1. 2010 09:47
Ahoj Lidu , neboj , máš to stejné jako já.
Prášky jsem brala ráno a večer a poslední večer před operací , protože se báli abych nezačala krvácet , to by bylo po všem.Takže se neboj bude to dobrý.
Uvidíš , že stojí za prd jen jeden den.Pak to bude jenom lepší.
Zrovna jsem jedné známé včera říkala , že ještě 3 měsíce po operaci neustále kontroluji toaletní papír jestli nekrvácím.Ty 3 roky co ze mně padalo všechno možné byly šílené , tohle je paráda.
Přeji Ti ať ti to utíká , snaž se na to moc nemyslet , spíš si představuj , že už starost skončí , že než bude jaro a vylezou kytky a sluníčko , že už zas budeš v pohodě s novým elánem.
Vy to máte na Šumavě asi zajímavé - s tím sněhem , viď.
Ikdyž já jsem na okraji Prahy a asi před hodinou jsem tloukla z okapů rampouchy , některé mají přes metr.
Jsme jakýsi zvláštní úkaz u nás v ulici , okolo celého našeho domu je přerampouchováno , a na ostatních domech není většinou žádný , jen asi na dvou tak po třech pidi.
Máme asi nějaký jiný sklon střechy-pro rampouchy dělaný .
Jinak chlapi mně teď po vánocích nějak lezou na nervy , předmaturant se neučí , ten druhý dnes v mínus dvou jel do Prahy jen v mikině!!!!! a manžel kouká jak sůva s nudlí , protože ho už 3 měsíce bolí rameno - ale k doktorovi prostě nepůjde...........
Škoda , že nějaká ta holka culíkatá nevyšla ,/a už nevyjde /, ale kamarádka má 3 a je to taky síla.
Takže ještě jednou , držím pěsti , bude to dobrý.BubákJana
pro bubáka
Valenka2
| 15. 1. 2010 07:42
Přeji pěkný den.Tak se pomalu chystám, už mám nástup za šest dní a měla bych na Tebe dotaz. Psala jsi v listopadu, že před kyretážema a operací jsi brala norethisteron.Protože stále špiním, tak ho beru též, ale v návodu stojí, že před operacema se nemá brát, dokonce se má 6 týdnů před operací vysadit.Prosím napiš, kolik tablet denně jsi brala a kdy jsi ho před operací vysadila.Já mám nástup 20, operaci 21 a večer 20 mám vzít poslední.
A co Ty, jak se Ti vede?
Já se cpu vitamínama, abych to s těma čtyřma chlapama přežila a nechytla nějaké ty bacily, nerada bych tu operaci odkládala.
Zdravím všechny absolventky a děkuju, že nám dodáváte odvahu a dobré rady a nám čekatelkám silné nervy na to čekání.
Pozdrav ze Šumavy Lída.
zdravím
CLAUDIE
| 14. 1. 2010 16:33
Ahoj děvčata, zdravím vás všechny, Dívám se že přibyly do diskuze další operované. Já jsem ve středu byla šest něděl po operaci, cítím se fajn, až na ty granulace, co se mi udělaly, jsem v poho. Ale doktor to odstranil sám v ordinaci. K tomu močáku, taky jsem před operací nevydržela, při každém kýchnutí ucvrkla, a teď mě žádný močák netlačí, vydržím taky celou noc, což před operací byl problém, a snad to tak i vydrží, . Bikinko co je s tebou, jak jsi dopadla na kontrole. Nedáváš o sobě vědět
A děvčata co dieta, zítra je NOV, tak já mám půst. At´ jde nějaké to kilko dolů. Co jste po operaci přeji brzké uzdravení, šetřte se, odpočívejte, atˇ nic neuspěcháte, pa Claudie
Hubnutí v deníčku.
jamami
| 14. 1. 2010 16:31
Před pár dny jsem slíbila, že napíšu o svém hubnutí, až se vrátím z nemocnice. Pro zájemce o tom píšu v deníčku.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34