Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

všem čekatelkám i čerstvě operovaným
mmaki
| 21. 1. 2010 21:09
Ahoj holky ! Tahle diskuze mi hodně pomohla a děkuji i těm se kterými jsem si dopisovala.

Jsem po operaci 14 dní LAHV vše a zvládla jsem to ve Frýdlantské nemocnici všem vřele doporučuji !!!!
Domácí přístup, super sestry a péče. Jsem bez obtíží a přišlo mi, že se nic velkýho nepoerovalo. Bolesti jako při menses, čekala jsem to daleko horší. Pomohli mi homeopataika co mi doporučila doktorka tak je píši pro všechny :

7 dní před operací - ARNICA MONTANA 9CH
je to na snížení krvácení při operaci,
lepší hojení řezných ran a bolest
2x denně 5 kuliček

Večer před oprací - PHOSPHORUS 9CH
je na ponarkozový stav , bolení hlavy,
nevolnost
5 kuliček
Večer před operací- IGNATIA 15 CH
je na nervy, uklidní
5 kuliček
Ráno v den operace - PHOSPHORUS 9 CH
5 kuliček
- IGNATIA
5 kuliček
PO operaci a min, 7 dní ještě - ARNICA MONTANA 9CH
V rytmu obtíží nejméně
však 2x denně 5 kuliček
Kuličky se cucají 20 min. před nebo po jídle a nesahat na ně rukama. Seženou se ve větší lékarně.
Obavy před...
Stepka
| 21. 1. 2010 09:04
Ahojky všichni, já nastupuji na operaci za 3 dny
Musím přiznat,že nervíky už pracují, už aby to bylo za mnou. Nedostala jsem od lékařů moc informací,oni sice řeknou - ptejte se, ale když člověk neví co to obnáší a co ho může potkat,jak má v tom stresu honem vědět na co se zeptat. Proto jsem ráda,že jsem narazila na tuhle diskuzi . Teda né že by mě víc informací uklidnilo, spíš naopak. Snad se dám brzy dohromady a pak vás určitě přijdu pozdravit
hysterektomie
ronny
| 21. 1. 2010 07:43
ahoj čekatelky-moc mi vaše příspěvky pomáhají-na operaci jdu 3,2,2010 mám již po menatruaci , ale ještě málo špiním mám strach , aby to do termínu operace přešlo - hormony jsem nikdy nebrala - nevíte nějakou jak se říká babskou radu - nebo čeho bych se měla vyvarovat v jídle , abych se toho zbavila. moc děkuji za radu míla
Dík.
kakajda
| 21. 1. 2010 00:19
Už aby to bylo.
pro kakajdu
kackin
| 20. 1. 2010 21:26
Ahoj já vim že je to těžky přišla jsem v pondělí z nemocnice , ale dá se to vydržet.Po narkoze jsem taky zvracela a dají ti injekci nebo kapačku.S tlakem jsou problémy protože se bojíme tak většina pacientek má kolísavý.Noční košile jsem mněla 2 ,ale všymla jsem si že mněly i pyžama ale mne by asi tlačila guma byly mi nepříjemný i kalhotky .Vem si sebou hodně neperlivé vody a mi jsme si mohly i v nemocnici vařit svuj čaj někdo si vařil i kávu.Jídlo asi ani nemusíš to ti pak přinese návštěva.Návštěvu v den operace nedoporučuji nikdy jsem na ně nemnela sílu ani náladu,to až druhý den.TO určitě zvládneš byla jsem na tom stejně operovaly mně před týdnem a dneska sedím u pc. Hodně odvahy přeje Kačkin
Ahoj Evo,
kakajda
| 20. 1. 2010 20:27
děkuju za podporu.
pro kakajdu
zdoban
| 20. 1. 2010 19:36
Ahojky,neboj se všichni jsme se bály před operací, není to tak hrozné jak si to představuješ.Já byla ve vojenský ve Sřešovicích mohla jsem si vybrat jakou nemocnici jsem chtěla a bylo to super.Jídlo si neber stejně nebudeš moct pořádně jíst pár dnů aby jsi nezatěžovala střeva.Pití jedině vodu bez bublin to tě naopak nutí hodně pít.Určitě si vem několik nočních košil.Držím palce a opravdu se neboj.Zdraví Eva
pro Andynu6
zdoban
| 20. 1. 2010 19:30
Ahojky jsem skoro 2 roky po operaci, vzali mě vše a *** je úplně normální,můj muž to vůbec nepoznal,že něco chybí naopak si libuje.Pokud máš ráda *** před operací tak si myslím,že ho budeš mít ráda pořád.Zdraví Eva
pro AlcaG
zdoban
| 20. 1. 2010 19:26
Ahoj,mě nic z jizvy neodtékalo,hojilo se mě to dobře ,měla jsem to již v nemocnici sprchovat a masírovat,měla jsem na jizvu zvlášť žinku než na mytí a ručník aby se do jizvy nedostala infekce.Po týdnu mě vytáhli stehy a doporučili mě jizvu mazat přírodním vepřovým sádlem,normálně koupíš neochucené. Dělala jsem to ráno a večer po osprchování asi 5 měsíců a jizva se krásně zahojila a to jí mám od pupíku dolů tak 10 cm.Určitě to není nic vážného ale pro klid bych si tam aspoň zavolala. Jestli máš ještě nějaký dotaz ráda ho zodpovím. Parádní hojení a hodně zdravíčka přeje Eva
Dík, jamami...
kakajda
| 20. 1. 2010 19:22
Včera jsem tu četla asi do dvou hodin ráno a optimismu mi to nepřidalo, dneska jsem na tom psychicky snad nejhůř za posledních 7 týdnů, tajně brečím a zoufám. Hodně jsem se toho v diskusi dozvěděla, to ano, ale i tak se bojím, že jsem srab, že budu po narkóze zvracet, že na mě budou oškliví (už mám negativní zkušenost ze dne objednávání k operaci). Jsem zimomřivá, mám nízký tlak, nesnáším volně postavenou postel v prostoru... Taky nevím, jestli mám mít pyžamo nebo noční košili, nějaké svoje pití či jídlo, kdy za mnou může návštěva.... Všichni okolo mě mají za razantní, akční, veselou ženskou, ale já se cítím bídně. Nevím, jestli nemám po kamarádkách loudit informace o nemocnicích široko daleko a někam přecházet... Prostě nevím. Jsem z toho už úplně vnitřně vyždímaná.
pro Andyna6
dzara
| 20. 1. 2010 17:06
Ničeho se neboj,*** je po hysterektomii úplně stejný jako dřív.Řekla bych,ještě lepší .Držím palečky....
homolka
kackin
| 20. 1. 2010 14:36
Ahoj devčata, píši vám mé postřehy možná i zkušenosti.12.1. jsem nastupovala do nemocnice Homolka příjem proběhl hladce a byla jsem ubytovaná na pokoj s dvěmi děvčaty jedna už byla po jedna nastupovala semnou.Prohlédl mne doktor ,přišel anesteziolog dostala jsem klystýr ,večer prášek na spaní.Ráno nám změřily tlak teplotu dostaly jsme prášek na uklidnění andělíčka a už jsme nesmněly s postele.
V7,45 pro mne přijely a odvezly mne na sál tam mne každý pohladil promluvil se mnou byly hrozně hodny a snažily se mne na chvíly zabavit abych se nebála no a pak jsem usnula.
Probudila jsem a jediné co mne zajímalo jestli mám řez nebo lap.,protože už jsem mněla 2 operace řez i lap. při každé mi vzaly 1 vaječník a vím že po lap. jde všechno rychleji a všichni si myslely že to lap. nepujde.
Na jipce jsem ležela 24 hodin na přístrojích Odpojily mne ve čtvrtek vyndaly dren a cévku i kanylu. Umyla jsem se a byla přoložena na normální pokoj. První koupání to byl sice boj ale jde to všechno zvládnout. A jíst jsem dostala až v sobotu. Pak se radovala s prvních prdiku a těšila se na stolici ta , ale přišla až doma.Domu jsem šla 5 den po operaci, den operace nepočítají.Zítra jdu na vyndání stehu.Každý den je lépe a jsem rada že to mám za sebou.
Homolka byla skvělá mám porovnání 2krát s Kladnem a nedalo se to vubec srovnat.
Všem přeji hodně zdraví a odvahy. Kačkin
Pro Rublicek a další
Andyna6
| 20. 1. 2010 12:54
Moc vám děkuju všem za odpovědi...ani jsem je nečekala tak brzo Jsem mladá no,ale mám problémy typu spadlou dělohu,přišívali mi jí,ale během dvou měsíců jsem jí měla zase dole.Do toho mám chronický zánět dělohy prý z nitroděložního tělíska a trpím bolestma,proto jdu...
Děti už mám dvě a než prožívat bolesti při milování i mimo něj,půjdu ráda na vyndání.Asi jsem to blbě napsala,ale spíš mě zajímá to,jestli chlap a žena při ***u vůbec něco cítí,když tam ta děloha nebude. Dost jsem slyšela a i četla na netu,že tím jak ta děloha tam není,že muž už neprožívá to,co dřív,ale myslím,že to je blbost...přece děloha je jen jak už jsem tady četla,inkubátor pro mimí.Tak prosím,napište jak je to s těmi pocity,děkuju ještě jednou
pro zdoban
AlcaG
| 20. 1. 2010 12:28
chtěla bych se tě prosím zeptat na pár věcí.Taky mi brali všechno řezem do břicha.Jsem 14 dní po operaci a z jizvy mi stále vytéká tekutina teď už asi i hnis.Břicho mě nějak nebolí ale to vytékání mě znepokojuje.Je mi 45 let a jsem ráda,že to mám za sebou a do nemocnice se nechci vrátit.Měla jsi taky takové problémy?Stejně přmýšlím,že zajedu do nemocnice aby mi to radši skontrolovali.Ale mám strach jsem posera co se týče bolesti.Děkuji za odpověď.
Nemocnice je nemocnice a kolik nás je.
jamami
| 20. 1. 2010 11:20
Kakajdo, koukni, kolik nás je, co to máme za sebou, mně to necelé dva týdny po operaci připadá jak vyndání slepáku.
A kila navíc nás taky řeší hafo, já mám po operaci 2 kila dole a už jsem taky splaskla, užívám si to doma a zkouším nové zdravé recepty a mám čas na životosprávu.
Tak hlavu vzhůru.
Bojím se...
kakajda
| 20. 1. 2010 01:28
Rady, ať se zbytečně nebojíme předem, mi nějak nepomáhají Půjdu do nemocnice v Táboře - někdo se na mě dívá, jako bych byla sebevrah. Nemáte s Táborem zkušenosti? Taky mám strach z toho, že jsem tlustá... už je pozdě s tím něco dělat. Ach jo.
Tak už zítra
Valenka2
| 19. 1. 2010 21:54
Milá děvčata.
Nervy pracují, už včera jsem špatně spala a protože zítra ráno brzo jedu, tak se s Vámi loučím už teď a budu se těšit na návrat.
Všem čekatelkám, včera jsem našla podrodné vysvětlení ohledně hysterektomie.Zadejte si diagnóza D 25.1 tam se dozvíte co se nemocnice týče hodně.Je to hned ten první odstavec.Je tam všechno, ale na této diskusi je bezvadný, že si můžeme vyměňovat zkušenosti přímo mezi sebou.
Tak se s Vámi loučím a za týden se ozvu .Lída
pro Andyna6
cikinka
| 19. 1. 2010 21:33
Milá Andy, jsi celkem mladá na tuto operaci, ale zajisté je důvod. Já na ní ještě nebyla, ale brzy půjdu, takže nedokážu zodpovědět nic o ***u. Jen vím, že moje 4 kolegyně co na této operaci byly, tak se ***em nemají problém. Když si pročteš tuto diskusi zpátky, tak zjistíš, že holkám, které jsou po operaci to na apetitu k ***u nic nevzalo...Jen těch 6 týdnů po operaci je půst...Ráda se s tebou o své zkušenosti podělím, ale teprve na operaci čekám. Je mi 39 a to jsem si myslela, jak na tuto operaci nejsem mladá...Což teprve ty...Tam držím palce a neboj, vše bude OK...
pro Andyna6
cikinka
| 19. 1. 2010 21:32
Milá Andy, jsi celkem mladá na tuto operaci, ale zajisté je důvod. Já na ní ještě nebyla, ale brzy půjdu, takže nedokážu zodpovědět nic o ***u. Jen vím, že moje 4 kolegyně co na této operaci byly, tak se ***em nemají problém. Když si pročteš tuto diskusi zpátky, tak zjistíš, že holkám, které jsou po operaci to na apetitu k ***u nic nevzalo...Jen těch 6 týdnů po operaci je půst...Ráda se s tebou o své zkušenosti podělím, ale teprve na operaci čekám. Je mi 39 a to jsem si myslela, jak na tuto operaci nejsem mladá...Což teprve ty...Tam držím palce a neboj, vše bude OK...
Andyna6
rublicek
| 19. 1. 2010 21:28
Ahoj Andyno,
tak já Tě můžu ubezpečit, že mě se nezájem o *** netýká a jak už tu nedávno některá z nás psala, tak jsem měla na *** pomyšlení už krátce po operaci (bohužel šest neděl jsem na něj musela jen myslet) a to jsem před operací často používala hlášky typu: dnes mi bolí hlava, už je pozdě, ráno brzy vstávám, apod. Tedˇ žádný strach z nechtěného těhotenství, prostě super. V Tvém případě je mi jen líto, že jsi tak mladá a máš problémy, které se musí řešit hysterektomií. Přeju Ti hodně zdraví a držím pěsti. Milena
Hysterektomie
Andyna6
| 19. 1. 2010 21:07
Ahojte ženský...
Mě je 28 let a mám jít na vyndání dělohy...skoro všude se dočítám,že po hysterektomii je *** o dost horší,že už to není ono,tak bych byla moc vděčná všem,kdo mají zkušenost s vyndáním dělohy,kdybyste mi napsali,jestli je to opravdu tak,že *** už nic moc,protože je mi 28 let a dost by mě mrzelo,kdyby to opravdu tak bylo.Děkuju předem za odpovědi...Andyna.
pro ann100
cikinka
| 19. 1. 2010 20:14
Ahojky, to co píšeš o diagnoze sestry , tak zní velice povzbudivě.Neboj se, tovoje sestra to zvládne, má přece tvoji podporu a to je opravdu hodně. Taky mám sestru a ta měla rakovinu děložního čípku. Operovali jí a je teď opravdu v pohodě, tedy když nepočítám, že si v neděli na lyžích zlomila kostrč. Musí se k tomu postavit čelem, jako moje sestra a nikdo jí nesmí litovat, prostě všichni musí bojovat s ní....
Chápu, že je těžší, když jí opustil manžel , ale moje sestra taky nemá zrovna nějakého muže snů...
Hlavně opatruj sebe, atˇmáš hodně síly bojovat s ní...Jsi teď taková dost psychicky nabouraná, což chápu. Seber sílu a dívej se na svět pozitivně, vše bude zase lepší, věř mi... Tak hlavu vzhůru a hodně síly, kdyby něco, tak napiš, ráda tě podpořím...pa
pre Zulika
ann100
| 18. 1. 2010 20:55
a aj vam vsetkym dakujem

takze je po operacii...uz som s nou aj telefonovala

Ze vraj vybrali vsetko co vybrat mali. Operacia bez komplikacii, ked bude vsetko ok, tak o tyzden si po nu pojdeme

Co bude dalej netusim
u nej islo o adenoskvamozny karcinom.
Sprava z CT co som citala: vsetky organy, pluca, pecen, pankreas, cele brucho bez akychkolvek nalezov
Lymfaticke uzliny bez akychkolvek zmien, vsetky normalna velkost
Vela si od toho slubujem
Co som sa docitala dalsia liecba ako chemo a oziare su len ked je zasiahnuta nejaka dalsia cast alebo organ

po onkologii sa pohybujem pol roka cize aspon mam tucha o com su tie skratky ...ale pri inom druhu rakoviny

takze sama netusim co sa bude diat

dakujem za reakcie a povzbudenie
tento den ma stal tak pat rokov zivota

prijemny vecer a VELA ZDRAVIA

je to vsetko o to tazsie ze je to mladsia sestra ktora je sama na vychovu 8 rocneho syna. Chlap ktory s nou zil sa po tom ako sa dozvedeli diagnozu skratka zdekoval
zabila by som
pro bubaka a rublicka
Lajerka
| 18. 1. 2010 18:07
Děvčata díky moc za rady a porady,dnes jsem byla u svojí gynekoložky,prý špinim až dost.Tak mám nařízeno ležet,ležet,ležet.Ke všemu jsem ještě dostala zánět tak jsem dostala antibiotika a protože mám nějakou mutaci s krví a normálně užívám Warfarin,ale před operací mě převedli na píchaný Fraxiparin tak jsem dostala další krabici injekcí a ještě týden se budu píchat.Prý pro jistotu,nevím pro jakou jistotu,ale doufám,že nepočítají s další operací.To mi radši asi pro klid v duši neřekli.Tak vážně ten klid mám!!!!! Jinak jsem docela v poho,,,břicho cise bolí,ale snažím se vážně jen ležet a mačkat čudlíky na pc,,,,,jak řekla paní doktorka.Na ty lázně jsem se zeptala a říkala,že mám nárok do roka po operaci,ale zažádat se může až když budu úplně dobrá.Tak uvidíme.Tu práci namáhavou vážně mám,,jsem totiž řidička a jezdím s náklaďákem pro jednu stavební firmAuto to samozřejmě nové není,takže se nemůže mluvit o nějakém servu na řízení.Tím pádem urvat občas volant je velké umění,zvlášť v tomhle počasí.Tak si holt počkám jak dovolí doktoři.Některé holky tady psaly o nechuti k ***u!!!!Ta byla hned,nebo až časem,já tedy nechuť absolutně nepociťuji,,spíš chuť!!! .Takže zatím se mějte krásně a všem čekatelkám......NEBOJTE SE....vše bude v poho pa Lajerka
co váha
saskia
| 18. 1. 2010 17:09
Určitě to není automatické, každé tělo je jiné.
Já v přechodu přibrala, i když mám pocit, že se stravuju střídmě. Má přítelkyně nepřibrala ani kilo a vaječníky nemá.
Je to asi individuální, jinak obecně vzato, hodně žen v přechodu tloustne (bohužel), látková výměna se zpomaluje.
Tak ti držím palce, at si váhu udržíš.
pro ann100
zulika
| 18. 1. 2010 13:24
Prožila jsem si tuhle rakovinu-bylo to taky ze dne na den - ale neházej flintu do žita - jsem v pořádku a sestře budu moc držel palce-pokud se to zachytí včas je veliká naděje, že bude dobře.
Něco mám v deníčku a cokoli co budeš chtít vědět napíšu.

Drž se- a buď sestře oporou - a hlavně nepropadej tomu, protože pak se může stát, že onemocníš i ty....podle vlastní zkušenosti bych řekla, že rakovina je hodně vyvolaná stresem.
pro bubáka nejen, CO VÁHA ?
jamami
| 18. 1. 2010 10:46
Ahoj, pročítala jsem zpět info pro absolventky, dneska mně vyndali stehy. Trochu začínám být nervozní, jestli se fakt hromadně přibírá na váze, bez vaječníků. Já polykala už pár let před operací hormony, trisequens, teď mi prý doktor taky něco ještě předepíše, na pár let. Bude mi 49.
Podařilo se mi vloni shodit 11 kg a nevím, jestli se mám bát a raději zostřit režim, pokud jdou kila po operaci sama nahoru.
TLOUSTLY JSTE přes správnou životosprávu, pět zdravých jídel denně? Na sportování mne moc neužije, ale stravovací návyky jsem z gruntu změnila, viz můj deník, a zatím váhu měsíce držím, až na ty dvě shozená kila po operaci . Uvítám vaše zkušenosti.
ještě pro ann100
rublicek
| 17. 1. 2010 23:38
Tak se mně podařilo najít děvčata se stejnými problémy, jsou to zulika, magdala a orlovanka (ta měla rakovinu vaječníků), čti od strany 47 a zkus některé napsat na mail. Milena
pro ann100
rublicek
| 17. 1. 2010 23:11
Ahoj ann, já sama jsem tento problém neměla, ale vzpomínám si, že se na této diskuzi objevil, projeď si tuto diskuzi od začátku, pokud bych ho objevila, tak Ti napíšu odkaz.
Jinak držím moc a moc pěsti a přeju hodně síly. Milena
pro Lajerku
rublicek
| 17. 1. 2010 23:03
Ahojky, já souhlasím se vším s Bubákem - špinění, zátěž, bolest břicha, *** po operaci (ten mi doktorka povolila po šestinedělí, po kontrole, kdy zjistila, že je vše zhojeno a stehy vypadaný) i se všemi slastmi, které operace přinesla. Měla jsem asi velké štěstí, že v mém okolí byla děvčata, která operací prošla a byly bez jediného problému a o operaci přede mnou mluvily jedině pochvalně, takže jsem si strach vůbec neuvědomovala. Poprvé jsem se začala bát při podepsání souhlasu s operací, kde jsem si přečetla možné problémy. Ale některá z děvčat zde už psala, že radili, raději nečíst. Fakt je ten, že když jsem někdy řekla doktorce, že na letáku u léků, ale píšou..., tak mi odpověděla, že to tam napsat musí.
A pokud Ti doktor nabízí lázně, určitě neodmítej, není to pravidlem, mně je nikdo nenabídl a pokud si vzpomínám, tak tu taky některá psala, že jedině při komplikovaný operaci.
Vklidu odpočívej, vše bude dobré. Milena

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda