Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro bubaka
darling11
| 13. 11. 2009 12:33
ahojky
LAVH 4.5.09, tak můj pan doktor na mě tedy tak přísný a hlavně důsledný nebyl, proto asi ta granulace, ***ík doporučují po šesti týdnech a je asi potřebné to dodržet, pak můžeš pomalu začít,já si poprvé připadala jako opravdu poprvé, takže opravdu opatrně. Já se na lázně neptala, ale to taky asi záleží jak se k tomu doktor staví. Mně ted můj nový doktor napsal rehabilitace na podbříšek, protože mám vevnitř nějakou tuhou jizvu, tak uvidím zda se to zlepší a pak se ho případně zeptám na lázně, zda by pomohly, jen nevím jestli náhodou se o lázně nežádá do půl roku od operace, to jsem teda už prošvihlatak se měj krásně, přeji hezký víkend a nepřeháněj to s prací
žádost o radu
sauly
| 13. 11. 2009 10:16
Dobrý den,

omlouvám se, že možná budu někoho obtězovat, ale včera jsem se dozvěděla, že maminka - 55 let - jde příští pondělí na odebrání dělohy. Můžete mi, prosím vy, co jste si tímto už prošli poradit, čím ji třeba celou záležitost zpříjemnit, co třeba ji koupit nebo prostě jakoukoliv radu, co se týče pobytu v nemocnici? Jsem z toho dost vyplašena, jen při pomyšlení mám slzy v očích, takže za jakoukoliv radu budu moc vděčná. Taky bych ráda věděla, zda ženy po této operaci mají nárok na ozdravný pobyt v lázních či je to individuální? Nebo si to musí pacient hradit sám? Pokud ano, máte některá zkušenost, jaké lázně se na tohle soustřeďují? Věřím, že by se celá rodina ráda na tento pobyt složila. Děkuji všem, co mi odpoví.
granulace
bubak
| 13. 11. 2009 10:11
Ahoj děvčata , děkuji za odpovědi ohledně granulace.
Tak tu nemám... -zatím.
Včera jsem byla na první prohlídce po operaci - je to pět a půl týdne a docela jsem byla nemile překvapená.Ač jsem vám tady psala , že se cítím dobře a nic mi není , tak pan doktor málem vylétl z kůže když jsem mu řekla , že dělám a zeptala se ho zda bych kvůli páteři nemohla začít třeba cvičit Tibeťany , nebo si jít zaplavat.
Řekl mi jestli jsem se nezbláznila , že ještě nemám vypadané všechny stehy , že je to tam všechno ještě živé atd atd.
Že mám nápady , že jiné pacientky jsou na neschopence i 3 měsíce a já po pěti nedělích chci lézt do bazénu.
No , tak jsem myslela , že včerejším večerem začne můj nový ***uální život a ono prd..
Naivně jsem myslela , že šestinedělí znamená vyhojení a konec marodění , tak to jsem se asi spletla....
Říkal , že tři měsíce se musím velmi opatrovat , že operace spodem má větší riziko , že by tam mohlo něco povolit - spíš než při operaci řezem.
Také mně odpálkoval s lázněma , že mi je nedají , protože jsem neměla žádné vážné komplikace....Což mně zaráží , protože obvoďačka mi řekla , že do roka po operaci nárok mám , akorát to musí napsat pouze gynekolog.
Proto mám děvčata na vás dvě otázky:Kdy jste po operaci poprvé ***ovaly a za druhé - máte některá zkušenost ohledně těch lázní - zda tam pouštěj opravdu jen komplikované případy_
Díky za případnou odpověď - bubák
hella
MARKYSEK
| 11. 11. 2009 14:52
Ahojky ,já jsem taky měla granulaci,ale mi to odstranovali v nemocnici pod narkozou a ještě mi udělali jeden steh.Špinila jsem skoro týden papa Markysek
pro dcerunku
Valenka2
| 11. 11. 2009 07:32
Ahoj.Taky jsem nováčkem na těchto stránkách a jsem ráda, že se tu dozvím, co nevím.Na operaci jdu až 20 ledna, ale to už jsem tu psala. Vím jaká je to bolest, když klesá děloha.Půl roku po porodu jsem tahala betonové tvárnice na stavbě a měla jsem na mále.Tehdá, už je to skoro 25 let jsem to ležením ustála.Obdivuji Tvojí maminku, že to zvládá už 4 roky, neni to nic příjemnýho.Myslím si, že když je mamince už přes padesát, tak já bych se rozhodla pro hysterektomii, ale také záleží co jí doporučuje její lékař.
A jestli laparoskopii nebo řez?Když jsem se byla objednat v nemocnici, tak prý se rozhodnou až při příjmu, až jak to bude ve vnitř vypadat.
Tak jsem Ti asi moc nepomohla, ale maminka ať se zbytečně netrápí, život je strašně krátkej.
Zdraví Valenka.
pro kalo
darling11
| 10. 11. 2009 21:10
Ahojky
tak jak se daří naší lázeňačce?Klídek viď?Jééé jak ti závidím, tak se tam opatruj a někdy si vzpomeň papa
pro bubaka
darling11
| 10. 11. 2009 21:05
ahojky
granulace se vytvoří vevnitř při hojení jizvy, zkrátka tam naroste něco co tam nemá být a mě to hodně bolelo tak to odstranili a tebe obdivuju že jsi v pohodě po tak krátké doběa přeju ti to, tak se opatruj a zase někdy papa
pro darling 11
hella
| 10. 11. 2009 18:36
Ahoj 11, děkuji ti za odpověď. Také ti přeju všechno dobré. Pa pa. h.
co je se Smutkou?
bubak
| 10. 11. 2009 13:39
Ahoj děvčata , všechny zdravím , jsem dnes po operaci akorát 5 týdnů a je mi jako kdybych na ní nikdy nebyla.
Druhý týden chodím dělat , je mi dobře.
Chci se zeptat co to je ta granulace a jak se zjistí?
Děkuji za případnou odpověď.
Jinak v začátcích když jsem sem začala chodit jsem často četla přízpěvky Smutky a velmi často na ní myslím jak dopadla.
Smutko , jestli sem občas zabrousíš - dej prosím vědět jestli už máš po problémec s teplotou atd , jak Ti vše dopadlo.
Jinak přeji příjemné podzimní dny , bubák
pro hellu
darling11
| 10. 11. 2009 13:17
ahojky
špinila jsem tak tři čtyři dny, ted už je to dobré a žádné bolesti nemám jinak se mám čím dál tím líp tak jsem spokojená a tobě přeji at jsi brzy taky v pohodě. Tak zatím papa
pro darling 11
hella
| 10. 11. 2009 09:40
Ahoj 11, zdravím tě. Jsem po LAVH 28.4. V minulosti jsme se zde určitě "písemně spojily". CHtěla jsem se tě zeptat něco ohledně granulace. protože mám nyní stejný problém. Ale nebyla jsem s tím v němocnici, ale seškrábl mi to můj gynekolog ambulantně. Jak dlouho jsi po tomto zákroku krvácela, resp. špinila?
Díky za případnou odpověd. A měj se krásně. h.
granulace jizvy
hella
| 10. 11. 2009 09:29
Ahoj děvčata, delší dobu jsem se neozvala. Jsem po LAVH 28.4. - vaječníky mi zůstaly. V létě mi pan doktor na jednom z nich našel cystu. Včera jsem byla na kontrole, cysta už tam nebyla, praskla, ale mám jinou menší. Ale nemám se znepokojovat, prý také praskne. tak věřím, že ano.
Ale mám jiný problém. Během této kontroly mi doktor zjistil granulaci jizvy. Ambulantě mi tuto granulaci seškrábl. Nebylo to nic příjemného, ale dalo se to vydržet. Vím, že tento problém již mělo zde více děvčat. Chtěla jsem se zeptat těch co to absolvovaly, jak dlouho trvá než se rána zhojí (jak dlouho jste "špinili")
Děkuji za odpověď a všechny zdravím. h.
Odstraněné dělohy nebo jen plastika?
dcerunka
| 8. 11. 2009 09:16
Dobrý den,všechny zdravím. Jsem nováčkem a hledám informace pro mojí mamku. Zároveň vás moc prosím o radu. Mamka má kleslou dělohu , tlačí jí močový měchýř a zároveň jí klesá i konečník. Gynekologové jí k operaci doporučují téměř 4 roky, stále to odkládala a nyní jí do toho víceméně tlačí. Nemůže se rozhodnou zda nechat odstranit rovnou dělohu nebo zkusit jen plastiku. Nemáte někdo podobné zkušenosti či problémy? Můžete nám prosím poradit? Jen doplním že mamče je už přes 50 a je korpulentnější postavy, měla by prý zhubnout, ale nějak se jí vzhledem k dalším zdravotním problémům nedaří.
Dočetla jsem se že je možné zákrork provádět buď laparoskopicky nebo řezem v podbřišku, co je lepší? Já jí spíše radím první možnost vzhledem k váze a následnému hojení ran. Moc děkuji za rady. Mějte se ahoj
ještě pro Valenku
Valenka2
| 5. 11. 2009 10:57
Leni, taky nevím, jak je to s těma vaječníkama, snad jiná nemocnice, jiné léčebné metody doktorů, ale až půjdu ke svému g., tak se zeptám.
Taky jsem tady v těch příspěvcích četla, že odstranili jen dělohu, protože vaječníky byly v pořádku a za nějaký čas musely taky ven.Tak nevím, jesti neni lepší hned než podstupovat další operace.
Zdraví Valenka.
Valenka2 pro Valenku
Valenka2
| 5. 11. 2009 08:51
Ahoj a děkuju za povzbudivé zprávy.
Ono je to hodně o psychice, protože ty ženský problémy, když se táhnou několik měsíců u mě třeba už 5 let, tak to člověka deptá a je otázka času, kdy tělo řekne dost.
A není divu, že se to potom odráží i v ***u, že? Akorát, že ty chlepy to nedokážou pochopit, oni mají jiné myšlení a svou pravdu.
s úsměvem jde všechno líp.Pěkný den Valenka.
pro bubaák
Valenka2
| 5. 11. 2009 08:27
Ahoj, tak s těma šestinedělema jsem si to myslela správně.O těch křečákách mi doktor řekl, když mě prohlížel vnitřním ultrazvukem a od té doby asi 2 roky bedu Detralex, ale špinění a krvácení mě stejně nepřešlo, hormony taky nezabraly, tak pryč s tím.Za ty křečáky můžou porody.
Mě je 46 a kluky máme stejmě 18, 21 a 24, je to s nima hustý.
Dneska bude fajn, u nás na Šumavě už svítí sluníčko .
Pěkný den přeje Valenka.
Valenka pro Valenku2
Valenka
| 4. 11. 2009 23:20
Moc zdravím.
Přečetla jsem si vše co jsi tady psala a dost mě udivilo, že ti chtějí odebrat vaječníky. Mě naopak vaječníky, protože byly v pořádku,ponechali kvůli hormonům, abych pak nemusela brát prášky.
A nyní o ***u. Do toho se nutím už asi od čtyřicítky. Manžel už si myslí, že někoho mám. Teď jsem 3 týdny po operaci a tak máme šestinedělní nucený půst. Musím podotknout, že od operace se mi věchno otočilo o 360 stupňů. Vylepšila se mi nálada, před tím jsem byla protivná i sama sobě. Ustaly návaly horka a pocení, opět zažívám pocit zimy. A docela jsem i zvědavá na první ***, dokonce se i těším.
Je mi líp než před operací, a to jsem měla i trochu strach.
Tím ti chci říci, aby si byla optimistická a doufala v to, že bude líp.
Moc ti přeju, aby ti to všechno dobře dopadlo.
Ahojky Lenka
šestinedělí
bubak
| 4. 11. 2009 12:51
Ahoj , to šestinedělí třetí mám tak , že jsem byla na kyretáži koncem června , po ní šestinedělí , po šestinedělí mi začala menstruace , která neskončila , takže další kyretáž začátkem září a další šestinedělí , hned operace 6.října a další šestinedělí.Takže po čem vyloženě prahnu je se jít brzy vykoupat , zaplavat si alespoň v aqucentru v Čestlicích a potom ten manželovi odpíraný *** .
Jinak když mně operovali tak říkali , že jsem tam měla nečekaně velké množství křečových žil , což jsem slyšela poprvé .Nikdy mně nenapadlo , že by tam vůbec nějaké křečáky mohly být.
Třeba to byl důvod mého poslední tři roky věčného špinění nebo krvácení.....
Jak máš staré syny?Já budoucích 21 a 18. .Připadá mi to s nima jak v neustálém diskuzním pořadu - těžšího kalibru.
Mám dnes volno tak při žehlení asi tuny prádla koukám na romantiku a večer už se těším jdu do kina na M.Jacksona.
Tak bezstarostný den.Bubák
pro bubak
kalo
| 4. 11. 2009 12:36
Taky Tě zdravím a samozřejmě všechna děvčata.
Myslím na Vás a držím palce.
Eva z Františkových Lázní
pro bubáka
Valenka2
| 4. 11. 2009 11:09
Je to fajn si tahle s někým pokecat.Přece jen ta má bolavá dušička trochu pookřává, už jen ten pocit, že mi měkdo rozumí a že se mám komu svěřit.
S tím Noretisteronem končím už tuhle neděli,máš pravdu, že kůže na těle po něm svědí.Jediný křečáky která mám jsou zatím v děloza a proto půjde ven.
Jak 3tí šestinedělí?Asi tomu úplně nerozumím, nevím jaká omezení po takovéhle operaci jsou.Ptám se asi hloupě, viď?
Dokoce jsem dostala v nemocnici za ,,domácí úkol'', tak mi to bylo přesně řečeno, abych si rozmyslela, pokud budou moje vaječníky v pořádku, zda je poskytnu pro dárcovství.Ať si s nima dělají co budou chtít, mě už nebudou k ničemu, ne?
Přeji pěkný den.Valenka
valence2
bubak
| 4. 11. 2009 10:32
Ahoj Valenko , no potěš Pánbuh , že máš doma 4chlapy.Já mám doma 3 a někdy mám pocit , že buď Já , nebo Oni jsou s myšlením někde jinde.
Braní toho Noretisteronu také není nic moc.Brala jsem ho občas před kyretážemi a teď před operací a dával mi dost zabrat.Hlavně ohledně křečových žil o kterých jsem do té doby nevěděla.
Doktor mi ho ani moc nechtěl dávat a vždy říkal , že jen na chvilku , že si nevezme na svědomí problémy z toho plynoucí.
Tak jestli ho bereš v koňských dávkách - tak pozor na to , možná by ses na to měla ještě přeptat , protože do 20tého ledna je ještě daleko.
Teď si vybavuji , že mně při něm i hodně svědilo tělo.Ale hlavně jde o ty křeče.
Jinak mně je 43 a stím ***em - nevím , nikdy jsem se nezabývala jestli je to moc , nebo málo.
Po 25letech / kdy člověk ví co po čem co přijde / to asi není jako ve 20ti , ale i teď ač to již není maraton je to fajn.
Kor teď kdy jsem měla za sebou 3 šestinedělí-to třetí končím za 14 dní- to možná zas jak ve dvaceti bude .
Takže přeji srovnat psychiku , ikdyž když se podívám z okna ven - je to děs , běs.Dej si dobrou kávičku , zapal svíčku , muziku a zarelaxuj .A možná i s přítelem prober své obavy a pocity , možná se Ti uleví.
Hezké dny , bubák
pro kalo, katarku a bubak
Valenka2
| 4. 11. 2009 09:05
Děkuju Vám děvčata, operace se nebojím, bolesti taky ne, ale je toho na mě nějak moc.Už skoro rok beru noretisteron, kvůli krvácení, poslední dva měcíce koňské dávky a doktor se diví, že stále špiním a protože už nejsem nejmladší a děti rodit už nebudu, tak to půjde ven.S tím vším jsem smířená, ale co mě trápí jsou mé nálady, občas pod bod mrazu a se ***em taky nic moc.Vím můžou za to hormony a můj hendikep.Milování s partnerem se mi moc líbí, ale nemám tu touhu před tím než začneme a on si myslí ,že ho memám ráda a že mě milování s ním nebaví.Myslím, jak jsem pročítala ty příspěvky, že i jiným ženám po 45 se změnil ***uální život.Jsem samotářský a uzavřený typ, ale za tyhle diskuze s Váma jse vděčná, protože nemám nikoho s kým se podělit o starosti.Mám doma 3 dospělý syny a přítele.Přeju Vám, ať se Vám vede co nejlíp a to špatný ať se vyhýbá obloukem.Od přeje Valenka
valence2
bubak
| 4. 11. 2009 00:40
Ahoj čekatelko, četla jsem Tvůj příspěvek a myslím , že máš zbytečné obavy.Chápu , že je Tvá situace nepříjemná a o něco komplikovanější , ale přeci jen jdeš do nemocnice plné doktorů , tak snad nejsi první ani poslední aby aby si neporadili.
Vše budeš mít v kartě takže se tomu přizpůsobí.
Třeba ani nebudeš mít klystýr - já ho také neměla- v Praze nám dávali 3 projímadla.Ikdyž ono je to asi fuk - prožene tě to stejně.Ale nestrachuj se , ono to dobře dopadne.
Jinak datum máš k operaci opravdu hezký , a uvidíš , že ikdyž dva,tři dny stojí za prd , že to tak hrozné není a že se člověk doma dává rychle dohromady.
Já mám dnes po operaci akorát čtyři týdny a řekla bych , že jsem téměř ok.
Nastoupila jsem do práce , a krom tahání těžkého dělám vše bez nějakého výrazného omezení.
Akorát , že jsem za ty čtyři týdny povalování přibrala 3kg , tak jsem začala včera držet dietu-už asi po stopadesáté....
Takže neboj , držím palce , nejnepříjemnější je to dlouhé čekání.V nemocnici to odsýpá a doma potom taky.
Všem přeji hezké dny , už se těším na svícínky do oken
Zdeavím lázeňačku Evku , příští týden se na gyndě zeptám jestli také budu mít nárok na papů a tanyny v lázních.Bubák
pro Valenka2
katarka
| 3. 11. 2009 22:08
Milá Lído,
Hysterektomii, kterou bys měla podstoupit 20.ledna 2010, už ten datum je pozitivní dvě 2 a dvě 1.
Ničeho se neboj, vše dobře dopadne. Že máš problémy udržet stolici, myslím, že po klystýru už nebude žádný problém a pokud ano, tak si myslím, že ve Tvých papírech je i informace o Tvé diagnoze. Na operaci jdeš proto, aby ses zbavila svého zdravotního problému a ten co již máš bych neřešila a těšila se, že mi bude jen lépe. Nepíšeš z jakého důvodu na operaci jdeš,ale zajisté, abys odstranila nepříjemné a nebo bolestivé. Nejsi prašivá, nemocných nás je více a každý jinak, nebreč, utři slzy a těš se s partnerem na vánoce. Jsou to svátky klidu, pohody, úsměvů, dobré nálady a starosti hoď za hlavu.
Vše, co se s člověkem děje, se děje z nějakého důvody a tak to dění sleduj a nech plynout a těš se ze všeho krásného a dobrého
Držím Ti palce i pěsti
Jarka
pro Anna 1, bubak,
katarka
| 3. 11. 2009 21:58
Zdravím děvčata. Já moc děkuji za Vaše názory. Jak jsem dala na rady, že autem z nemocnice za volantem NE, tak stejně tak epidurál NE, myslím, že snad jako pacientka si můžu říct, co chci a nebo nechci. Spavá po narkoze mi asi vadit nebude, už jsem nějaké prodělala a bylo to v pohodě,ale epidurál je pro mne věc neznámá a hlavně si nedovedu představit nehybné a nebo dokonce mrtvé končetiny. Mám trošku fobii z pocitu nesvobody a to bych špatně snášela. Já jsem tak ráda, že zde ta diskuze existuje. Opravdu mi velmi pomáhá jak pročítání ( z mé strany opravdu poctivě) příspěvků, tak Vaše konkrétní odpovědi na mé laické a někdy i přiblblé dotazy. Čím více se blíží termín,(9.11.) tím více jsem nějaká nesvá,ale věřím, že stejně jako u všech ostatních až se vrátím za Vámi na tyto stránky, tak zkonstatuji, že se to dalo a že jsem si již prošla i horším.

PRO VŠECHNY
Mějte se všechny jen krásně, vnímejte pozitivně přicházející zimu. Na Vysočině dnes 15 cm sněhu, skoro na běžky.....
Pohodové uzdravování
Jarka
pro Valenka 2
kalo
| 3. 11. 2009 14:02
Ahoj z lázní.
Vím, že je to těžké, neznám Tvůj případ. Taky jsem si připadala jako prašivá, ale věř mi, že jsou na tom mnozí hůř.
Tady to vidím denně na procedurách...
Život běží dál, i když se člověk nedokáže vypořádat sám se sebou.
Diskuse mi hodně pomohla a i teď, pomalu půl roku po operaci, si čtu příspěvky a pořád si říkám: nejsem sama.
Piš, ptej se a bude Ti líp.
Eva
Histerektomie
Valenka2
| 3. 11. 2009 11:24
Dobrý den děvčata.
Bloudím po Vašich stránkách, 20ledna mě čeká nástup na odstranění dělohy i vaječníků.Taky mě dost překvapilo, jak dlouho budu nemožná, neumím sedět se založenýma rukama.Před třema lety jsem prodělala dvě operace svěračů konečníku, konečný verdikt- plná inkontinence-plný invalidní důchod.Jsem na tom psychicky dost mizerně, zkoušela jsem s doktorkou i léky na nervy, ale bylo mi tak mizerně, že jsem je přestala brát.Mám hodného partnera, ale já ničím náš vztah, protože se nedokážu vypořádat sama se sebou.A teď tahle operace, nejde tak o tu operaci, ale moje noční můra je nemocnice,krystýr, jak budu Všem muset vysvětlovat, že nejsem schopná udržet stolici.Člověk si připadá jak prašivej, sedím tady a bulim a nejradši bych nebyla.Jsem moc ráda, že jsem našla Vaše články , že jsem si mohla ulevit.
Děkuju.
narkoza
bubak
| 2. 11. 2009 09:59
Ahoj Jarko , sleduji tady Tvé dilema ohledně narkozy , no já bych šla jedině pod celkovou.
Narkoz malých i větších jsem měla osm a nepřipadá mi , že by mně to nějak poznamenalo .
Kdysi mi dělali dva zákroky pod lokálním umrtvením a za plentou a mužu říc , že ikyž jsem měla náladovku , že mi to vnímání toho šrumu kolem , cinkání nástrojů atd docela vadilo.
Držím palce k operaci , já jsem dnes 4týdny co jsem akorát nastupovala a řekla , že jsem ok.Za čtvrt hodinky jdu do práce - rozdělila jsem si jí na 2-3 hodky dopol a 2 odpol , tak jsem na sebe zvědavá.
Hezké podzimní dny , bubák
pro katarku
Anna1
| 2. 11. 2009 08:35
ahoj katarko, jestli ti mohu poradit tak si to nech udělat v celkové narkóze, je pravda, že epidurál méně zatěžuje organismus, ale já osobně si myslím, že u těchto větších zákroků je lepší anestezie celková, dostaneš kapačku a krásně usneš a probudíš se a bude po všem. než anestezie odezní budeš drobet taková spavá, ale to nevadí, stejně budeš na jipu na přístrojích a budeš odpočívat. je to jen na tobě samozřejmě ale pokud bych si já mohla vybrat chci usnout a probudit se až je hotovo.ahoj a držím palce, Anna
pro skeble a ostatní - epidurál
katarka
| 1. 11. 2009 20:28
ahoj, děkuji za příspěvek ohledně epidurálu, čím více se mi blíží termín, tím více jsem nervozní a nejsem si jistá, jestli mám LAHV podstoupit v celkové narkoze a nebo doporučené operujícím lékařem - tím myslím EPIDURÁL. Na NETu jsem si toho také přečetla dost,ale přesně, někdo je pro a někdo proti a teď babo raď.
Holky poraďte, nebo mi z toho
Mějte se všechny jak nejlépe umíte
zdraví Jarka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
8. 6. 2025 18:28
14470
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18