Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro katarka
kalo
| 26. 10. 2009 09:13
Ahoj z lázní.
Reaguji na tu nemocnici, u "Miloušů" jsem ležela týden.
V úterý jsem měla nástup, středa operace a další týden středa domů. Ale nebylo místo, tak mě propustili v úterý odpoledne. Strach z nemocnice nemusíš mít, milé sestřičky a doktoři na svém místě. Primář super! Domů jsem jela šalinou, kabelu nesl bývalý manžel a sotva jsem dolezla, už jsem lehla. Nepodceňuj to, únava je šílená. Auto nedoporučuji, ale to musíš vědět Ty.
Já se taky cítila a pak jsem se nemohla vrátit ani z obchodu s chlebem... Ale o tom jsem už tady psala.
Držím palce, Eva.
katarka
zulika
| 26. 10. 2009 09:11
chodím tady už málo - operace byla už v r.2008 - nějaké podrobnosti jsem sepsala v deníčku.

Jinak jestli můžu poradit, pokud máte aspoň trochu možnost dostat lázně využijte toho - je to opravdu blaho-jak pro tělíčko tak na nervy

Přeji všem spoustu zdravíčka
pro katarka
Valenka
| 25. 10. 2009 22:16
Ahojky. Nevím nevím řídít auto po propuštění z nemocnice. Já šla domů po týdnu, k autu jsem musela jít asi 300 metrů a měla jsem toho plný kecky. Tašku mi nesl manžel a vezl mě domů. Po týdnu ležení jsem byla dost zesláblá a z čerstvého vzduchu se mi trochu motala hlava. Musím souhlasit s tím co ti psala bubák, bylo by lepší kdyby pro tebe někdo přijel.
Čauky Lenka
Pro kackin
mmaki
| 25. 10. 2009 21:11
Ahojda !
Myslím, že ty hormony určitě vymění. Když nemáš dělohu a vaječníky, tak se bere něco jinýho- estrogeny?Je to prý lepší kvůli vedlejším účinkům.Já jsem zatím ukecala doktora na odklad z listopadu na začátek ledna a doufám, že nebudou žádný problémy do té doby. Při pravým vaječníku jsem měla bolesti a křeče až do nohy a silný menses. Ted mám zatím klid, ale ženou mně kvůli velikosti dermoidu ve vaječníku mam ho 4,8x4,5cm. Doktor chce všechno udělat laparoskopicky. A ty jsi měla problémy s hormonam, že se ti pak ulevilo po těch umělých? Zdraví
ahoj bubak(bubajdo)
katarka
| 25. 10. 2009 20:37
Děkuji za pro mne. ne zrovna příznivou odpověď. Do nemocnice nastupuji 9.10. a na operaci jdu následující den, jako ostatně všechny, jak tu pročítám jednotlivé příspěvky. LAVH bude prováděna v Brně u Milosrdných Bratří. (Zatím tu nikdo o této nemocnici nepsal).
Píšeš o tašce, o tom jsem také přemýšlela, že bych požádala kamarádku,aby mne ji donesla do auta,ale sama autem nejezdí, tak nepřichází v úvahu. Jen ten přenos nadváhové tašky. Autop budu mít týden odložené před nemocnicí. Doufám, že ho tam najdu i po týdnu . no to by byl prů..., ani nepomyslet. Píšeš, že Tě propustili po 3 dnech,ale má předpověď od operujícího lékaře je týden, tak snad budu OK. Myslím na ten nepříliš dlouhý přesun. Když se držím volantu vím, kde je jaká díra a vím kdy budu brzdit a nejsem vystresovaná ještě z někoho, kdo mne veze. Přiznám se, že to nebylo v mém životě nijak často. Je mi 53 a nedávno jsem si zrovna říkala, držíc se volantu, to je legrace, vedle mne 81 letá matka, za mnou dvouletý vnuk v sedačce a vedle něj má 26-ti letá dcera. Kdopak z nich mne bude jednou vozit? - Tedy snad........ Promiň, že se tak rozepisuji,ale možná mi to trošku překonává zatlačit trošku strach z LAHV.
Tento víkend jsem se snažila zazimovat zahradu, no ještě 2 odpoledne a mám hotovo. Ještě umýt okna, vyprat záclony a mohu si udělat hají.
Děkuji za podporu a přeji krásný podzimní čas
katarka
ahoj katarko
bubak
| 25. 10. 2009 18:03
Nedalo mi to a rovnou odepisuji k tvému dotazu.
Nevím jak se mnou budou souhlasit ostatní , ale jízda autem v den po propuštění nepřipadá v úvahu.
Samozřejmě záleží kde pojedeš , kudy pojedeš atd , ale já třeba z centra Prahy bych jet sama po operaci nechtěla.
Propustili mně třetí den po operaci a byla jsem ještě dost slabá a unavená.
Krom toho by sis správně neměla ani nést tašku s věcma , která bude určitě těžší než jeden kg.
Samozřejmě ve vypjatých situacích člověk dokáže lecos a domů bys s největší pravděpodobností dojela vpořádku.Ale proč riskovat , proč se tak přepínat.Nech si dopřát ten pocit , že Tě někdo podrží , pomůže ti , záleží mu na tobě.....
Byť je to třeba kamarádka.
Jinak netuším kdy nastupuješ , ale přeji Ti ať to do operace utíká a z nemocnice ať jsi kvapem.
Hezký podzimní zýden přeje bubák
hysterektomie
katarka
| 25. 10. 2009 11:58
Ahoj všem, které již operaci absolvovaly, mám takový trochu asi přiblblý dotaz,ale zajímá mne, zda-li budu schopna po operaci z nemocnice odjet svým autem coby řidič. Patřím mezi bez auta nedám ránu, tedy ono je to spojeno s bydlištěm. Z nemocnice domů je to 50 km. Já se sice cítím lépe a bezpečněji za volantem než pěšky a nebo s někým, ale vůbec nemám tušení, jak mi bude či nebude. A co zvládnu a co ne. Nechci si hrát na hrdinku a ještě třeba způsobit na silnici nějakou nepříjemnost někomu cizímu. Moc děkuji za Vaše odpovědi. Všem přeji brzké uzdravení
hysterktomie
Veruna
| 24. 10. 2009 23:15
Ahoj všem, kdo přispívají k tomuto tématu. Je mi 51 let a za pár dní mě to taky čeká. Přečetla jsem si všechny vaše příspěvky, trvalo mi to asi týden, ale nelituji. Dodává mi to odvahu. Mám ale strach , co bude potom. Trpím totiž na tvorbu cyst v prsou a jsem vedena jako rizikový pacient v mammaporadně.(v rodině rakovina). Mám obavy jestli se mi to po té operaci v prsou nezhorší, nebo neudělá něco horšího. Na operaci jdu kvůli myomu. Zdravim .
ahoj darling
bubak
| 24. 10. 2009 22:57
Moc děkuji za uklidňující odpověď.Jsi hodná - to bude asi tím , jak jsem nahlédla do tvého profilu , že jsme stejný ročník.
Znervozňuje mně co je teď na zahradě práce , muškáty , všechno přešlé mrazem , jezírko atd a člověk něco málo dělá , ale hlavně buzeruje ostatní - ikdyž mým třem pánům to rozhodně neublíží.Vzali jsme to rovnou s mytím oken a větším úklidem a vykřikovali , ať si dobře pamatuji , že tohle je rovnou předvánoční úklid- /to se teda sekli , chacha/.
Přeji všem hezkou dnešní delší noca lázeňačko ozvi se - hořím netrpělivostí bubák
pro mmaki
kackin
| 24. 10. 2009 17:01
Ahoj hormony beru 3 roky ,když jem je začala brát tak se mi ulevilo ,protože návaly ,pocení atd. všechno ustoupilo trochu jsem přibrala ,ale nevim jestli to bylo hormonama. Jsem zvedavá jesli mi po hysterektomii zůstanou stejny nebo si budu muset zvykat na jiné. Mnela jsem nastoupit do nemocnice už ted v říjnu jenže musela jsem to kvuli práci odložit a zrovna mne nic nebolí tak si myslim jestli jsem se zázračně neuzdravila. A JAK JSI NA TOM TY? Pa kačkin
pro mmmm
darling11
| 23. 10. 2009 22:58
ahojky, tak si vnoučátka hezky užij a uvidíš, bude líp
pro kalo
darling11
| 23. 10. 2009 22:55
Tak si to tam krásně užij a relaxuj plnými doušky, pak nám povíš jaký to tam bylo Já byla taky v lázních , je to 7 let, a fakt jsem si krásně odpočinula, tak se měj moc hezky
pro bubaka
darling11
| 23. 10. 2009 22:53
ahojky, bud klidná, určitě se nic neděje. Já měla to samé a už jsem skoro bez potíží 5 měsíců po LAVHTo vyprazdňování se upraví jen to asi bude déle trvat tak jako u mě a lehké špinění je zcela normální. Tak hezky odpočívej a hlavně se tím vůbec netrap a přeji krásné
dotaz zkušenějším
bubak
| 23. 10. 2009 19:53
Ahoj děvčata , vím , že má otázka se na těchto diskuzích asi několikrát objevila , ale nechci hledat.
Jsem dnes 17tý den po operaci.Dnes poprvé jsem kvůli zácpě šla na procházku ven - abych rozhýbala střeva .Při tom jsem jen koupila časopisy a pečivo .Doma jsem uvařila a upekla a začala být unavená.
Šla jsem na wc a hle - slabounce jsem zakrvácela.
Myslím , že to bylo tou námahou , ale docela mi to na chvíli vzalo elán.
Máte s tím někdo nějakou zkušenost?Je to normální?Doufám , že jo.
Když už jsem v těch dotazech- při vyprazdňování /obou typů/ - na závěr , těsně před odchodem mně vevnitř trošku zatlačí , nebo lehce zabolí - těžko popsat - měly jste někdo něco podobného?
Víte , ono to také může být tím , že jak je člověk doma sám a má na sebe čas tak se také víc pozoruje...
Pořád si říkám , že je to sedmnáct dní a je tam vše ještě živé , tak uvidíme.
Když se některá z vás se mnou podělí o podobný problám budu ráda.
Jinak se cítím celkem dobře , myslela jsem si , že bych za 10 dní zkusila jít denně na dvě hodinky pracovat.
Pracuji o patro níž ve svém domě , tak mně cesta do práce tolik neunaví.
Přeji všem hezký víkend a žádné trápení.Bubak
Pro dzara a kackin
mmaki
| 22. 10. 2009 11:46
Ahoj holky! Dočetla jsem se, že je Vám jako mně co Vám dělala psychika po operaci, přece jenom v tomhle věku být na hormonech ? Přibrali jste? Bojím se co příjde potom, čeká mně to taky. Hezký den Všem
čekatelka
katarka
| 22. 10. 2009 00:15
Ahoj Leni, tak jsem přečetla Tvůj příspěvek a hned jsem zapomněla, že bych se třeba jen náhodou měla něčeho bát. To je skoro super. LAHV mne čeká 9.11., jestli nevadí tak si ráda nechám předepisovat, co mne čeká a co mne asi ani nemine. Pak podám hlášení, jak to proběhlo u mne. Jen ještě vyřídím předoperační vyšetření a pak nehurá na sál v Brně. Před 26 lety jsem tam rodila, tak proč se tam opět nepodívat, co se za tu dobu změnilo.
Dám na Tvou radu a nebudu se bát, ale nebudu se ani moc těšit.

Měj se moc moc krásně a hlavně se šetři a uzdravuj
Jarka
Zulice
katarka
| 22. 10. 2009 00:04
se omlouvám za drzost, že Tě oslovuji,ale jelikož máš operaci již za sebou, tak mi zajisté mně trochu nejisté budoucí pacientce poradíš, co mne čeká a co mne nemine. Četla jsem si zde, že po operaci se nepřepínat, nepřetěžovat a dát na signály svého těla, já si operaci posunula až po zazimování zahrady, což nějak stejně nestíhám,ale jelikož se mne tzv. kudlička dotkne až 9.11., tak se ještě mohu dostatečně vyřádit s rýčem a jakámkoliv jiným zahradnickým náčiním. Alespoň nebudu mít tolik času přemýšlet, co mne vlastně čeká a jestli bude vše v pořádku a jestli se pro mne něco v životě změní. Snad ne, tedy doufám, že ne,ale čemu člověk věří, to se také stane.
Předpokládám, že lázně asi doporučuješ, když je tak hezky chválíš.
Přeji Ti, aby každé ráno pro Tebe bylo opravdu DOBRÉ
pro Valenka
dzara
| 21. 10. 2009 22:04
Taky tě vítám mezi námi a přeji rychlé uzdravení
pro kalo
dzara
| 21. 10. 2009 22:00
Taky se přidávám a přeji moc hezký, pohodový veget,dobrou partu a žádné starosti. Bohužel taky tam nejsem,lázně jsem si užívala před rokem v Klimkovicích,ale hned bych si to zopakovala.J
pro kalo
Yana
| 21. 10. 2009 21:26
Já také přeju příjemný pobyt v lázních. A ať je dobře na dušičce.
Pozdrav z lázní
kalo
| 21. 10. 2009 14:21
Bubáku, Amalko-děkuji!!
Zatím se procedury teprve rozjíždí, ale líbí se mi tady. Lázně přeji všem.
Pro Valenku: vítámTě z nemocnice a přeji bezproblémové hojení.
Mějte se hezky, ozvu se a podám informace pro neinformované. Stačí se zeptat.
Eva
Tak jsem doma
Valenka
| 21. 10. 2009 08:28
Všechny vás tu po týdnu zdravím. Včera mě vyndali stehy a pustili domů z nemocnice( LAVH 13.10. odebrána jen děloha,vaječníky zůstaly). Zatím se cítím dobře, snažím se hodně odpočívat a nic moc nedělat. Samotná operace proběhla bez problémů. A jak to všechno probíhalo?
V pondělí 12.10. nástup, k obědu gulášek s pěti knedlíky, ke svačince koláček s tvarohem, k večeři klystýrek. Ráno osprchovat natáhnout stahovací punčochy a košilku andělíčka. Na sál mě vezli v 11.00, všichni tam byli usměvaví a neustále si se mnou povídali. A tak jsme mluvili a mluvili a...... pak si už nic nepamatuji. Probrala jsem se na dospávacím pokoji. Nebudu lhát, bolelo mě břicho. Do kapačky nám přidávali utišující léky. Po převozu na pokoj se mi udělalo špatně a trošku jsem i zvracela. Tím jsem se úplně probrala a začala šmátrat rukou po břiše, abych zjistila jak operace dopadla. Bylo to OK, jen tři ranky.
Druhý den mi vyndali cévku, a třetí den i drenáž. Bolesti ustávaly, jen když se ve střevech prohnala větrná bouře, tak to ještě zabolelo. Pak už to bylo den ode dne lepší. První stolice byla sice s pomocí čípku, ale pak už to šlo samo. Sedmý den nám vyndali stehy a alou domů.
Teď se cítím moc dobře, nic nebolí. Je mi líp než před operací a to i po psychické stránce.
Ještě bych se chtěla zmínit, že jsem byla na gynekologii v Jičíně a byla jsem tam moc spokojená.
A ještě všem čekatelkám - nebojte se.
Moc zdravím
Lenka
pozdrav lázeňačce
bubak
| 20. 10. 2009 21:44
Ahoj Evi , bohužel také nejsem v lázních , ale velmi ti je přeji a docela i závidím.Budu zvědavá co budeš psát , jak to tam probíhá , také jak to ubíhá...
Uvažuji o nich také , ikdyž teď co se povaluji doma 14 dní mi připadá další měsíc jako luxus.Ale ono se nejezdí hned , tak si s rozhodnutím ještě počkám - jak ten pobyt zhodnotíš.
Přeji ti hezké a povzbuzující dny , které ti vyléčí tělo i duši , máš jedinečnou možnost se zamyslet nad spouty věcmi , na které doma není čas , nebo je člověk záměrně odsouvá.
Přála bych ti abys i AD mohla odhodit a zvolna svobodně dýchat.
Jestli Tě neurazí má rada : zkus každý den najít 3 věci , za které můžeš být vděčná , které se ti opravdu podařily , co ti vyšlo , co fajn ti bylo dáno a představ si - kdyby nebyly - tím si tu vděčnost nastartuješ.
Rozdávám tu rady , ale i já mám s tímto problém , tak jen předávám část rady , která mi byla dána.
Přeji krásný pobyt a pokud budeš mít elán tak informuj neinformované....
Bubák
kalo
amalka
| 20. 10. 2009 18:53
Milá Evo,
ne nejsem tam, ale přeji Ti příjemný pobyt v lázních, který Ti vylepší tělíčko po všech stránkách Užij si to tam. ahoj amalka
pro všechny
kalo
| 20. 10. 2009 18:06
Ahoj holky, zdravím všechny z Františkových Lázní.
Nástup včera, konec za měsíc.
Nejste náhodou některá taky tady? Svět je malý.
Eva
pro Kalo a Darling 11
mmmm
| 18. 10. 2009 20:23
Nazdar děvčata!!! jsem také na AD. Někdy to je lepší, někdy horší, ale hlavní pozitivum je, že po AD spím........ Moc už to v sobě neřeším, že musím brát AD, prostě večer slupnu prášek a je to. Doktorka říkala, že to bude dlouhodobá záležitost. Zpočátku to se mnou dost cvičilo, zdálo se mi, že ten lék je hrozně silný, rozbolely mě vždy nohy a mlátila jsem se dlouhou dobu v posteli, než jsem usnula, ale časem si tělo zvyklo a teď už to je v pohodě a nepociťuji žádné příznaky po spolknutí prášku. Teď jsme slavili tu vnučku, tak jsem i něco popila a AD jsem pro jednou vynechala.Někdy jsem v naprosté pohodě, jindy na sobě cítím vnitřní neklid, ale je to rozhodně lepší, než zpočátku nemoci. Také mi diagnostikovali panickou úzkost. V tom lednu jsem na tom byla dost zle, byla jsem 2 měsíce na neschopence a měla nervy, co se mnou vůbec bude.Zpočátku jsem vůbec si nemyslela, že to souvisí s nervama. U psychiatrička , kam jsem se dostala vlastně náhodou, jsem řekla, že si ani nemyslím, že jsem u ní správně. Ale ona mi řekla, že jsem.Zpočátku jsem brala trittico, ale to jsem nesnášela a až Mirzaten mi zabral.Ale dá se s tím žít. Co jiného mi také zbývá, gyn.operace mi dala také zabrat, nyní se moc už nešetřím a tak jsem někdy tak na dně, že to je hrůza.Ale na druhou stranu se snažím vidět věci optimisticky, i když to je někdy těžké. Teď máme obrovskou radost a těšíme se z toho malého miminečka.
jsem babička!!!!!!
mmmm
| 18. 10. 2009 20:09
Tak děvčata mám krásnou vnučku Victorii, 3,80 a 51 cm.Je to zázrak, když vidíte to nádherné miminko..........Už druhý den slavíme a máme z ní radost.
Jsem babičkou a je to další malý krůček ke stáří. Ale nedá se nic dělat, čas nezastavíš. A mimčo je k zulíbání, bojím se na něj jen sáhnout, tak křehké mi připadá. Zapomněla jsem,jak malé může být miminko.......
pro statečný
mmaki
| 17. 10. 2009 15:56
Ahoj holky! Čtu tuhle diskusi od začátku a jsem teprve na straně 125 - snad to dočtu. Je mi 33 a mám už pryč pravý vaječník - dermoidní cysty a ted po 5 měsících se mi rozjel i levej vaječník. Nechápu to při operaci v březnu mi ho kontrolovali a byl OK a ted tohle. Doktor mě tlačí at jdu co nejdřív, aby z toho něco nebylo a chce vzít i dělohu.Prý je to lepší kvůli hormonům - užívá se prý jen estrogen, kdybych chtěla dělohu nechat musela bych brát něco horšího co má vedlejší účinky a zavedl by mi ještě Mirenu. Máte někdo zkušenosti?? Jsem z toho úplně vedle a tak hledám informace na netu a narazila jsem na vás.Zdravím
pro všechny
kalo
| 15. 10. 2009 20:20

Holky, moc se omlouvám.
To se mi zase něco povedlo...
Eva
pro darling11
kalo
| 15. 10. 2009 20:17
Ahojky.
Tak Xanax, co mám na noc, budu moct postupně vysazovat.
Cipralex bohužel musím užívat minimálně rok.
To je dnešní verdikt paní doktorky, která léčí moje nervy.
Zkoušela jsem to zvládnout bez prášků, 5 týdnů jsem nemohla spát. Teď 3 týdny, co beru AD, spím a po 2 měsících začínám opět vnímat život kolem.
Hojení po operaci mi nedalo tak zabrat jak teď ta psychika.
Jinak lázně mám na pojišťovnu, ale doplácím cca 6500,-Kč + cesta.
Držím palce a neboj, určitě si to pak vynahradíš. A hlavně se zkus zeptat, jestli nemáš taky nárok na lázně.
Eva

Eva

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
8. 6. 2025 21:16
14473
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518