Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Pro Pivku
kamika
| 3. 9. 2008 16:21
Já taky nejsem modelka a byla bych radši pro laparoskopii. Sice si to vůbec neumím představit, ale prý je to lepší. Díkes
Pro Majku33
kamika
| 3. 9. 2008 16:09
Díky za přání a tobě přeji jen ty nejlepší výsledky.
Pro Misi76
kamika
| 3. 9. 2008 16:07
Ahoj, je mi líto, že v tak mladém věku máš takové potíže, ale zkus se začíst do dřívějších příspěvků, než se ti některá ozve. Pa
zdravím
Majka33
| 3. 9. 2008 15:15
všechny holky stále i nové .Já jdu v pátek po třech měsicích na kontrolu.Prodělala jsem rakovinu vaječníků.Tak doufám že to bude v pořádku.Všem čekatelkám přejí pevné nervy atěm co to už mají za sebou pevné zdravíčko.A taky zdravím JOJO ROSMARINKU HANKU MIRKU a další.Jak se vám vede?
Kamiko
Majka33
| 3. 9. 2008 15:11
držím pěstičky.
Pro Kamiku
Pivka
| 3. 9. 2008 14:31
Já osobně nejsem žádná droběna, ale operaci mi dělali laparoskopicky a naprosto bez problémů. Držím pěsti!
je mi 31
Misi76
| 3. 9. 2008 13:54
nezlobte se , ale už píšu potřetí, ale je zde ještě někdo, kdo podstoupil hystere. v mladém věku jako já, je mi 31, jak jsem již psala, jdu na ni z prevent.důvodů kvůli ca prsu, prosím ozvěte se mi, děkuji
Pro KAACICI
kamika
| 3. 9. 2008 13:24
Ahojky, já jdu teď začátkem září na operaci. Mám několik , zhruba 8 kousků myomu. Taky mám zvětšenou dělohu a dosti nepříjemné bolesti a velmi silné krvácení při menstruaci. Akorát ještě nevím, jestli dělohu vyoperují laparoskopicky nebo řezem. Děvčata tady mě dost uklidnily, měla jsem velké obavy. Teď je sice mám taky, ale meší, hlavně co se týká operace, ale pak to prý bude super a na to se těším. Takže i ty můžeš být klidná a vše dopadne dobře. Pa
Ahoj holky
kamika
| 3. 9. 2008 13:13
V pátek jdu k lékaři a mám se dovědět termín operace a způsob, jakým to budou provádět. Slyšela jsem, že když je žena silnější, nedá se použít laparoskopie. Máte někdo takovou zkušenost ?
Jasmine
Janule
| 3. 9. 2008 10:04
Ahoj ,při vaginální operaci nemáš žádné jizvy venku,ale jsou vevnitř,trvá proto dýl hojení.Je pravda,že jsem při probouzení z narkozy trochu zvracela a druhý den mě bolelo v krku od té dýchací trubice při anestezii,ale nic,co by se nedalo zvládnout...Operace trvala 55minut.V nemocnici jsem byla 10dní.Rovnou při operaci mi udělaly plastiku dělohy.První 3dny po operaci to dost bolí a špatně se chodí,ale bolesti potlačujou injekcema,v mém případě dolsinem...Ale po těch 3-4dnech je už dobře..Mě osobně vadila ta dlouhá hladovka,než jsem dostala normální jídlo...
Nepříjemná po operaci je cévka a 24hodin máš tamponádu(ještě nepříjemnější je její vyndávání)...Hojení probíhá vevnitř bez tvé ůčasti,postupně vypadávají stehy-samozřejmě polehávat,nic nezvedat...
Taky jsem byla v šoku z čeho mi děloha poklesla,doktorrka mi řekla,že se to stává po porodu,já ale byla po porodu 3roky a jsem hodně aktivní člověk,jsem pořád v pohybu,takže se dá říct,že mám spevněné tělo a přesto se mi ty poševní svaly uvolnily.Pamatuju si,že jsem cítila stahy,jak při porodu,jak se děloha uvolnovala,bolelo to jako čert,to jsem ale ještě nevěděla,co se děje..Pak jsem si náhodou dole nahmatala takovou bouli,hned jsem se vydala k doktorce a ta mi oznámila,že to není boule,ale děloha spadlá do pochvy...
Tak snad jsem ti zodpověděla tvé otázky,jestli ještě něco potřebuješ,odpovím.
Měj se zatím hezky.Pa Jana
hysterektomie
saskia
| 3. 9. 2008 08:10
Ahoj Ruzeno, myslim, ze by ti tvoje pani doktorka měla říci, z jakého důvodu navrhuje provést hysterektomii, co ti tam rostlo. Raději konzultuj s dalším lékařem, zda je to opravdu nutné. Jinak odstranění vaječníků z důvodu prevence - tzv. profylaktická ovarektomie/oophorektomie je kontroverzní záležitost a v tvém věku bych určitě odmítla, pokud jsou tvé orgány zdravé a nejsou závažné, třeba onkologické důvody pro odstranění . I postmenopauzální ovarium produkuje zbytkové hormony a má význam.
Přečti si článek na toto téma:
http://gyne.cz/…/2001/201cl1.htm
Je odborný, ale i laika poučí.
Některé ženy prý nemají po odstranění vaječníků problémy žádné, ale některé ano. Castým symptomem je např. ztráta libida.
Držím ti palce.
jasmine
cervik
| 2. 9. 2008 21:34
ahoj,ja jsem tady pod cervik-VÝHŘEZ ORGÁNŮ BYL I U MĚ,MÁM I PLASTIKU POCHVY A ZDVIHANEJ KONECNIK.v NEMOCNICI JSEM BYLA 10 DNI.zE ZAČÁTKU BYLI PROBLÉMY S VYPRAZDNOVÁNÍM,NAKOUPILA JSEM SI GLYCERINOVÉ ČÍPKY A JEDLA VLÁKNUNU V PRÁŠCICH,NEBO ROHLÍKY.POMALU ZAPOMÍNÁM,ALE DALO MI TO ZABRAT.JEN SI NEMUŽU ZVYKNOUT,ŽE SE NESMÍ NIC ZDVIHAT.ZVLÁDLY JSME TO VŠECHNY,TAK TO VYDRŽÍTE I VY,CO VÁS TO ČEKÁ,HOHDNĚ SDIL. pro iv-ozvi se.
Pro blue1100
Pivka
| 2. 9. 2008 14:35
Opravdu se není čeho bát. Mluvím s čerstvou zkušeností. Při klasické operaci bude kápku delší rekonvalescence, ale to se také zvládne. Na klasické operaci byla moje kamarádka před 4 lety a doma byla 3,5 měsíce. Je ale pravda, že ona má těžkou práci. Takže teď už jenom držím palce. Zvládnete to, nebojte!!!
Pro Růženku
Pivka
| 2. 9. 2008 14:31
Ahoj. Vzhledem k tomu, že jsem pár dní po této zkušenosti mohu ti dát čerstvé informace. Já měla na děloze myom a vím o tom asi 6 let. Teď mi je 49 a protože myom rostl, doktor mi narhnul hysterektomii. Operace byla v pohodě, vaječníky mi zůstaly. Být tebou, došla bych si ještě k jinému gynekologovi a poptala se i na jeho názor. Já to udělala také tak, ale názory byly stejné, takže jsem operaci podstoupila. Pokud se operace bojíš, opravdu není čeho. Kdybys chtěla nějaké podrobnosti, ozvi se. Ahoj a držím ti pěsti.
pro Pivku
blue1110
| 2. 9. 2008 11:57
Diky za povzbuzeni tak uz vim termin operace! 15.10. v Plzni na Lochotine.Byla jste nejaka na Lochotine????Pry to u me nejde laparoskopicky,tak mi riznou klasickym zpusobem a vezmou delohu a myom.No z jedny strany se uz tesim ze to bude za mnou,ale z druhy mam samozrejme obavyale verim,ze to bude vse OK hezky den vsem
HYSTEREKTOMIE
RUZENA
| 2. 9. 2008 10:33
Ahoj děvčata.Objevila jsem tyto stránky.V červnu jsem byla na tzv.výškrabu.Něco mě tam rostlo a tak to odstranily.Paní doktorka mě dala návrh odoperovat dělohu,aby se to znova neopakovalo a tím i vzít i vaječníky ,že s tejně jsem ve věku kdy přestanou za chvíli fungovat,ale mám si to rozmyslet.Je mě 43let..Tak nevím,mám varixy ,tak nevím jestli může být hormonální léčba.Byla bych ráda za každou odpověd.Hezký den.
pokleslá děloha
jasmina
| 1. 9. 2008 19:24
Ahoj Janule, to jsem ráda, že mi poradíš. měla jsi s tím poklesem nějaké problémy? Já vůbec nechápu důvod, proč mi děloha poklesla, pozoruji to měsíc, bolí mě v podbřišku, spíš tlačí. Tak jsem z toho zneklidněná. Je pravda, že jsem rodila pozdě- v 39 letech, ale pak jsem měla 7 let relativní klid. také má už asi 2 roky přechodové problémy, tak jestli je to z toho?
Jak ta operace vaginální cestou vypadá, tedy jak dlouho jsi byla v nemocnici a jaký byl průběh pak. Já jsem měla po laparoskopiské operaci mimoděložního těhozenství problém při anestezii s otokem hrtanu, tak se té anestezie trochu bojím.
Tak se měj
kaacice
laurin
| 1. 9. 2008 08:43
Ta odpověd´která,je psána 29.8. je psána tobě také já podstoupím operaci v září, ale v jiném městě. Také já jsem zde nová a tak odkaz myom odpověď jsem psala tobě
kaacice
laurin
| 1. 9. 2008 08:43
Ta odpověd´která,je psána 29.8. je psána tobě také já podstoupím operaci v září, ale v jiném městě. Také já jsem zde nová a tak odkaz myom odpověď jsem psala tobě
ještě misi76
Misi76
| 31. 8. 2008 18:15
ahoj, nedávno jsem se zde zaregistrovala, mám podstoupit histerectomii tento pátek, je to z preventivních důvodů, prodělala jsem rakovinu prsu, tudíž onkologové ven dělohu i vaječníky, dnes odpoledne jsem začala špinit, operace za 5 dnů, nevadí to?vlastně klasickou menstruaci nemám po chemoterapiích a následných injekcích zoladexu, ale někdy to špinění u mě trvá i více jak týden, nechci už nic posouvat, mám podstoupit totální laparoskopii. dík za nějaké info Míša
pro blue1100
Pivka
| 31. 8. 2008 15:16
Je vidět, že jsem tu nová . Předcházející vzkaz patří blue1100. Sama sobě většinou nepíšu.
myom-anemie-únava
Pivka
| 31. 8. 2008 15:11
Neboj! Také jsem měla hrozný strach, ale nakonec to byla docela pohoda. Nepříjemná je jenom cévka do druhého dne a tamponáda. Břicho potom bolí stejně jako při blbé menstruaci. Měla jsem dělohu zvětšenou jako ve 3 měsíci těhotenství, takže po operaci mám břicho opravdu menší. Opravdu se neboj, zvládneš to! Každopádně držím pěsti !
Ahoj
Pivka
| 31. 8. 2008 15:07
Děvčata, jsem tu naprosto nová. Jen náhodou jsem "vygooglila" tuhle diskusi a proto přidám malinko zkušeností. 19.8. jsem prodělala hysterektomii a teď jsem ze všeho nějak vykulená a hledám obdobné zkušenosti. Operace proběhla laparoskopicky takže nemám žádnou jizvu. Stále ale maličko krvácím a bolí mě podbřišek na levé straně. Jsem z toho už kápku nervózní, páč paní, která se mnou byla na stejné operaci vůbec nekrávacela a nic jí nebolí. Tak nevím, jestli jsem jen taková "cíťa", nebo je něco špatně. Máte někdo podobné zkušenosti: Vím, že je to ještě krátká doba od operace, ale jen potřebuji trošku uklidnit. Díky
Zdravím všechny
Janule
| 31. 8. 2008 11:31
Ahoj všem novým i "starým"na této diskuzi.Dlouho jsem tu nebyla s vámi popovídat,ted jsem pročítala několik posledních příspěvků od vás...Měla jsem a mám problémy s partnerem i v rodině,v práci mám směny,při kterých na pc nemám moc času a mezi tím taky jsme měly pc rozbitý,tak jsme byly dlouho bez...Dovolenou jsem si užila na chalupě na Šumavě...
Těm,co mají operaci před sebou,vzkazuju,nebojte,se,všechno bude potom ještě lepší a těm,co už"to"mají za sebou přeju hlavně hodně zdraví,at se jim ostatní nemoci už vyhýbají...
Mějte se všechny moc a moc hezky.
Zdraví Vás Jana
Pokleslá děloha
Janule
| 31. 8. 2008 11:17
Ahoj Jasmíno ,já jsem tu,co měla hyster.taky kvůli pokleslé děloze.Operaci jsem měla vaginálně.Epidurál mi ani doktoři nenabídly,měla jsem celkovou anestezii.Jestli chceš ještě něco vedět,ráda odpovím..Zatím pa Jana
hysterektomie
jasmina
| 30. 8. 2008 10:58
listovala jsem, ale nenašla, zda má někdo za sebou hysterektomii pro pokleslou dělohu? vaginální cestou? A má někdo zkušenosti s epidurální anestezií?
myom
laurin
| 29. 8. 2008 22:38
Ahojky,zdravím já jdu na hysterec taky začátkem září,jdu ale do Opavy 9.9.Také já mám bolesti,ale břicha a silné krvácení.Akorát s tím,že lékař mi o průběhu toho nic neřekl,a tak mi hrozně moc pomáhají tyto stránky.Tak nám přeji všechno dobré a po operaci zase někdy ahoj
myom
laurin
| 29. 8. 2008 22:38
Ahojky,zdravím já jdu na hysterec taky začátkem září,jdu ale do Opavy 9.9.Také já mám bolesti,ale břicha a silné krvácení.Akorát s tím,že lékař mi o průběhu toho nic neřekl,a tak mi hrozně moc pomáhají tyto stránky.Tak nám přeji všechno dobré a po operaci zase někdy ahoj
Pozdrav z dovolené
kamika
| 29. 8. 2008 21:01
Ahoj, tak tady jsou slíbené fotečky.
Ahoj holky
kamika
| 28. 8. 2008 19:40
Ahoj všechny, jsem doma z Řecka ! Bylo to fajn, i když jsem měla hlavně v noci bolesti, ale jinak jsem si to užila. Zítra přidám fotečky. A zdravím dalšího nováčka. Zatím Pa. Kamika

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka
15. 6. 2025 20:23