Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Japo
Pivka
| 11. 9. 2008 16:39
Nebuď v žádném případě vyplašená - nestojí to za to. Mně to dělali sice laparoskopicky, takže odpadá jizva, ale opravdu se to dá v pohodě zvládnout. Byla tam se mnou paní a ta měla 18 myomů a taky to přežila. Fakt neboj. Já už taky nejsem žádná sokolka, ale "dáma v letech" a taky jsem to zvládla.Nám tam o cvičení nic neříkali, takže ti neporadím. Břicho se mi zmenšilo, takže žádné stahovací kalhotky nenosím a jsem jenom šťastná, že zapnu kalhoty, které jsem už vyřadila. A po operaci ti myslím už nebude mít co vypadávat . Kdyby tě něco zajímalo, písni!
hysterektomie
Japo
| 11. 9. 2008 14:30
Ahojky,jsem nová a vyplašená. Takže stručně: za 14 dní jdu na operaci - vyčetla jsem, že je to abdominální hysterektomie. Berou mi vše řezem přes břicho. Vzhledem k mému požehnanému věku 56 let a neutuchající mestrulaci a poměrně velkým myomům, a aby toho nebylo dost, tak mi před 3 měsíci s tím vším spadla děloha, asi už toho má moje tělo dost. Moc prosím o pár informací - dá se to přežít, mám potom cvičit, a co stahovací kalhotky? A taky by mi zajímalo, jestli mi pak nebude vypadávat i ten zbytek, co tam zůstane. Ještě mě baví život i ***. Všechny moc zdravím a těším se, že mě vezmete do klubu
Skeble
jojo
| 10. 9. 2008 21:35
Ahojky, poslala jsem Ti soukromou zprávičku (je to román ) Pa Jojo
Pro SKEBLE
Pivka
| 10. 9. 2008 17:46
Do listopadu ještě hafo času, tak se nestresuj předem a neboj, bude to v poho.
Ahoj holky
skeble
| 10. 9. 2008 17:42
Ahoj holky,tohle jsou úžasný stránky... Já jsem objednaná na začátek listopadu. Doktor byl samá sranda, ale aby něco vysvětlil, to ne. Nevíte jaký jsou v Motole?
Katka
Ahojky
MARKYSEK
| 10. 9. 2008 13:21
tak se jdu na vás podívat .je to hrozné jak ty dny utíkají.U mě nervičky pracují až jsem z toho začala krvácet .už by mohlo být pondělí večer at to mám za sebou.Doma mám ještě dvouletýho prcka,tak si to nedovedu představit šetřit se při něm.Holky už jsou velký 16 a 13 ale ty budou ve škole.Kamiko jinač ti držím palečky ,taky mi to budou dělat laparoskopicky.Kaacice přeji ti brzké uzdravení a s těma chlapama máš pravdu .Holčiny opatrujte se a nám co nás to teptve čeká držte palečky papa Markysek
AHOJKY JOJO
anonym
| 8. 9. 2008 22:37
ZDRAVÍM ,je fakt,že jsme silné holky,kdyby chlapi měli dělohu,tak většina umře strachy ještě před nějakou operací.ale ještě ,že to tak není -jsou sice někdy na zabití,ale bez nich by toasi nebylo ončo.Dik za přání zdraví,přeji totéž,to je fakt jediný důležitý na to světě.KAACICE
INJEKCE DO BŘICHA
anonym
| 8. 9. 2008 22:27
ježiš ,promin,jestli jsem někoho vylekala těmi inj.do břicha,to jsem blb, ,ale to bylo něco tak zanedbatelného,že mi to vylítlo z pusy úplně automaticky. VŮBEC to nebolí,jen malé štípnutí.Já JSEM PŮVODNĚ MYSLELA,ŽE TO JE NA BOLEST,ALE PAK MI TO SESTŘIČKA VYSVĚTLILA.Řekla jsem ,že chci na bolest už jen tu malou do břicha,tak proto to vím.Toho se fakt nikdo nebojte.Vlastně není čeho se bát vždy je pak jenom lípDRŽÍM VŠEM PĚSTI!!!!!!!
Pro Laurin
Pivka
| 8. 9. 2008 18:55
Těch injekcí do břicha se neboj! To dávají heparin, na ředění krve, aby nedošlo k emobilii. Ta první mě bolela jak pr..e, ale asi mi sestřička napíchla nerv, protože pak už nebolela ani jedna. Jenom zůstaly modřiny, ale ty se vstřebají. Neboj, bude to v pohodě! Každopádně ti držím pěsti ať už to máš za sebou. Neboj se ale, bude to v poho.
kaacice operace
laurin
| 8. 9. 2008 17:05
Díky za to cos napsala o operaci já mám nástup zítra,a ve středu mi to budou dělat. Snad to taky vydržím, už mám opravdu velký strach.Je to hrůza, nejdou mi do hlavy ty injekce do břicha, ještě jsem o nich nikde nečetla. Čím více toho tady čtu,tak mám větší strach, i když jsem moc ráda,že jsem tyto diskuse našla a zaregistrovala se. Moc jsem se o všem dověděla můj lékař mi dal papír do ruky a jen řekl to je na operaci, objednejte se a to bylo vše.Tak se potom zase ozvu držte pěsti zdravím všechny papa
kaacice operace
laurin
| 8. 9. 2008 17:05
Díky za to cos napsala o operaci já mám nástup zítra,a ve středu mi to budou dělat. Snad to taky vydržím, už mám opravdu velký strach.Je to hrůza, nejdou mi do hlavy ty injekce do břicha, ještě jsem o nich nikde nečetla. Čím více toho tady čtu,tak mám větší strach, i když jsem moc ráda,že jsem tyto diskuse našla a zaregistrovala se. Moc jsem se o všem dověděla můj lékař mi dal papír do ruky a jen řekl to je na operaci, objednejte se a to bylo vše.Tak se potom zase ozvu držte pěsti zdravím všechny papa
Jasmino
Janule
| 8. 9. 2008 14:11
Ahoj ,taky jsem vůbec nevěděla,že ta trubička do krku se dává velikost podle malíku...to teda koukám.
Tentokrát to bude určitě lepší,pořádně to prober dopředu třeba i s gynekologem...Pa
Kamilko a Markýsku
Janule
| 8. 9. 2008 14:09
Holky, ,oběma vám držím palce a nebojte,všechny jsme to zvládly,taky to zvládnete,opravdu se to dá vydržet a po tom bude líp..
Ahoj
MARKYSEK
| 8. 9. 2008 13:07
tak nástup do nemocnice mám už ted v nëděli a v pondělí to budu mít za sebou.Holky díky za popis operace aspon budu klidnější a vím co mě bude čekat.A všem koho čeká zákrok tak držím moc a moc palečky, aby jsme se brzy uzdravily a byly fit papa Markysek
KAACICE
jojo
| 8. 9. 2008 09:44
Ahojky
Je fajn, že je vše OK., jsme přece silné holky Přeji Ti, abys byla brzy zdráva a v pohodě Jojo
operace
anonym
| 7. 9. 2008 21:27
ahojky,Tobě i všem,které mne vzaly za svou kamarádku,ale i ostatním.Tak mám po operaci.1.9.2008!Hrozně mi pomohly tyto stránky a tak jsem věděla do čeho jdu.Nástup jsem měla v neděli odpoledne,což bylo otrava,ale v pondělí jsem naštěstí byla první na ráně.Moc jsem toho nenaspala,protože mám lehké spaní,takže ani diazepam na noc nepomohl-ale ráno to šlo všechno rychle.Jen pár okamžiků dole před sálem si pamatuji,a pak jsem spala ,jak mimino do čtvrt na 4 odpoledne.Žádné strašné bolesti,bolela mne spíš ta kostrč.Dávaly mi vždy injekci,nehrála jsem si na hrdinku.Vyndavání drenážní trubičky taky šlo,povolila jsem co nejvíc břicho.Ve středu doktor prohlásil,že bych mohla klidně domů,že běhám,jak čamrda,ale jsou nutné ty injekce do břicha,kvůli ředění krve,takže až v sobotu.Nakonec jsem šla v pátek po dopolední vizitě domů!!!Doma blázinec,nikdo s tím nepočítal,takže jsem ještě zařizovala někaké pojíždky autem,malý nákup a 3 hadříky pro radost-ve slevěDorazila jsem v pohodě,v sobotuj sem také pobyla chvíli na nějaké akci,ale bylo moc teplo,tak jsme si s manželem jeli dát kafčo ke známým.Nic jsem nedělala,jen posedávala.Večer jsme se k sobě i přitulili,všecho fungovalo,jak dřív.Takže chut na *** zůstala stejná ,ale řešili jsme to určitě jinak,než budeme mít souhlas doktora.Je fakt,že mne vše trochu bolí,ale člověk se doma víc hýbe,i víc jí,takže se to vše trochu rovná,ale nic nezvedám a odpoledne jsem ležela.Je to trochu otrava ,nešla jsem vylít ani vodu,když jsem něco odmáčela v lavorku.Ale to se vydrží.Vařila jsem kolektivně s manželem,trochu se to tím pádem protáhlo,ale hlady jsme neumřeli.Zítra jedu na stehy,do toho nutné školení,ale to odsedím a pak si zase lehnu.Nevím,jak se dlouho marodí,neschopenku nemám-osvč.Tak si jdu zítra koupit nějaký pojízdný kufřík na počítač,abych nic netahala,ale ůplně to hrotit nechci,za to to nestojí mít nějaké problémy a vracet se do špitálu.Jinak to bylo v Jablonci fajn,příjemný personál,jídlo stejně člověk moc nesměl,ale doma je doma.Vedle paní měla klasický řez břicha,ale byla poměrně v pohodě,akorát šla domů o den déle,než já.TAKŽE ZA TENTO PORTÁL DÍKY! A NEBOJTE SE,JE TOI O PSYCHICE.VŠEM HEZKÉ DNY A HLAVNĚ ZDRAVÍ!
Markyskovi
kamika
| 6. 9. 2008 16:44
Ahoj,tak termín nástupu do nemocnice mám 17.9. a operace je 18.9. ráno. Laparoskopicky. Zatím Pa
Janule
jasmina
| 5. 9. 2008 15:41
To se chystám probrat i s gynekologem. Protože minule za mnou anesteziolog přišel na JiP a ještě mi vynadal, že jak můžu mít otok hrtanu, když on mne intuboval správnou trubicí- v tloušťce mého malíku. Takže jsem pochopila, že se trubice vybírá podle malíku. No jo.
Ale bude líp.
Je fakt, že tyto diskuse jsou skvělé.
Držím palce všem!
Janule, hezký víkend.
ahoj
zulika
| 5. 9. 2008 08:53
MARKYSKU
já byla v porubě na fakultce-nemůžu si stěžovat-operoval mě doc. ševčík a sestřičky byly hodné -co víc chtít...podrobnosti mám v deníčku.

Jinak holky všem vám držím palce
-dá se to zvládnout-u mě byla operace v únoru-a teď jsem v pořádku...
KAMIKA a Majka33
MARKYSEK
| 5. 9. 2008 07:39
Ahojky děvčátka díky za podporu,Kamiko to určitě zvládneme,prošla si tím spousta holek a my jsme holky šikovný,ne?Ale nebudu lhát že mám strach.Holky byla jste některá na té operaci v Ostravě -Porubě na Fakultce?Zatím díky za podporu v pondělí budu vědět víc tak písnu papa
pro Misi76
jojo
| 4. 9. 2008 21:35
Ahoj Misi76
Dnes jsem se po dlouhé době dostala k této diskuzi. Také jsem podstoupila preventivně hysterektomii (po 2. operacích čípku) v mladém věku - je mi 29. a jsem po ní právě dnes půl roku. V pořádku jsem byla poměrně dost brzo, i co se týče po fyzické stránce a těžší věci jsem nosila také poměrně dost brzy - v té době bylo malé dračici 2,5 roku Před operací jsem se s tím dlouho srovnávala, ale holky tady mě strašně podržely (tímto je všechny zdravím!!!!!) a teď je to opravdu SUPER Žádná menstruace, milování také , koupání celé léto atd., atd. Určitě se neboj, rády Tě všechny podpoříme a budeme Ti držet palečky Měj se krásně!!!! Jojo
kvetinkaa
Pivka
| 4. 9. 2008 18:15
Neboj, neboj, neboj. Opravdu to není vůbec hrozné jak to vypadá. Já byla strachy polomrtvá ( tyhle stránky jsem bohužel objevila až po ), ale fakt ten strach za to nestál. Laparoskopicky to je fakt pohoda. Po narkóze jsem měla strašnou zimnici, ale hned mi sestřičky píchly injekci a bylo to dobrý. Břicho bolí asi jako při bolestivé menstruaci. Fakt to není tak hrozné. Druhý den po operaci jsem si ani ráno nenechala píchnout injekci na bolest, ale pak ráno i večer. Je zbytečné se trápit, když to injekce vyřeší. Pátý den po operaci jsem už spala i na břiše. Držím pěstičky a věřím, že ti to dopadne také OK. Hlavně se nestresuj a NEBOJ !!!
operace
kvetinkaa
| 4. 9. 2008 15:12
Ahoj děvčata, úplnou náhodou jsem objevila tyto stránky. Už mám naplánovaný termín hysterekt.na 1.10. a mám velký strach. Moc mi pomohly vaše příspěvky, když je čtu, tak strach opadává. Asi ze všeho nejvíc se bojím bolestí, až se probudím z narkózy. Před 10 lety jsem podstoupila operaci žlučníku a byla to HRŮZA!! Je mi 44, takže mi vaječníky zůstanou, ale i tak........Uvítám každou odpověď.
MARKYSEK a KAMIKA
Majka33
| 4. 9. 2008 15:10
holky zlaté držte se a držím pěstičky aby bylo už vše dobré a byly zdravé...Majka.
Ahoj Markysku
kamika
| 4. 9. 2008 13:20
Já jdu taky teď v září. V pátek jdu k lékaři a dozvím se přesné datum operace. Čím víc se to blíží, tím větší mám strach, ale tady jsou skvělé kočky a jenom si nějak postesknu , už mě utěšují a jsem jim za to vděčná. Takže se můžeme bát/nebát společně a určitě to všechno dobře dopadne.
operaceAhojky
MARKYSEK
| 4. 9. 2008 09:18
Ahojky holky,moc děkuji za tuto diskusi.Má doktorka mi navrhla hysterektomii.Mám neustálé problémy s krvácením,také se mi vytvořil myom.Myslela jsem si ,že po porodu se mi to spraví a nic.Je to ještě horší.Mám tři děti 16,13,2.Vzhledem k mému věku mi to doktoři nedoporučuji.Je mi 36 let.8.září jdu do indikační poradny ,kde by mi doktor měl tu operaci schválit.Tak jsem zvědavá.Byla bych ráda kdyby už to bylo za mnou.Po přečtení vašich příspěvků mám z toho docela strach,hlavně z těch bolestí.Ale říkám si když jsem vydržela 3 porody tak vydržím i tuto.Zatím se mějte krásně a držte mi palečky at mi to 8.9 schválí papa
Jasmine
Janule
| 4. 9. 2008 09:09
Ahoj ,přek operací s tebou bude mluvit tvůj anestiziolog a bude se tě ptát,jestli už jsi měla někdy narkozu a zda při ní byly nějaké problémy a tak,tak mu to každopádně nahlaš,že jsi měla ten otok a domluv se s ním,on už si poradí.
Byla jsem na operaci v Sokolově,perfektní ,vše v poho,co se týče personálu a přístupu...
Pa
mm
jasmina
| 3. 9. 2008 18:03
cervik tobě také dík za odpověď Jak dlouho si po operaci?
pokleslá děloha
jasmina
| 3. 9. 2008 17:58
Ahoj Janule, díky fakt moc. Držím palce, aby to bylo OK. Mne ještě čeká podrobné vyšetření jak je děloha sestouplá vzhledem k močovému měchýři a střevu. Inkontinenci nemám.
Kde Ti to dělali? Mám z toho strach hlavně kvůli narkóze, při mimoděložním těhotenství při laparoskopii mně intubovali, tebe tady asi taky, proto tě bolelo v krku.
No a místo 3 dnů, co mi slíbili poslat domů, tak jsem ležela na JIPu s otokem hrtanu. Skoro jsem se udusila.Tak asi zkusím prosondovat, zda to nedělají také v epidurálu, když se v epidurálu dělají i císařské řezy. Nevíš, nebo nevíte někdo , zda to nedělají?
Kamika
Pivka
| 3. 9. 2008 16:57
Rozhodně je to laparoskopicky lepší, ale určitě se dá vydržet i klasika řezem. Předpokládám, že to ale půjde lap. Byla tam se mnou paní která mělá 18 myomů a také jí to dělali laparoskopicky. Asi hodně záleží na nemocnici. Držím pěsti a nebojte se, fakt tak hrůza za to nestojí.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka
15. 6. 2025 20:23