Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Ahoj děvčátka
Rosmarine
| 14. 4. 2008 17:29
přeji vám všem pěkné odpoledne a zdravím také po dlouhé době RAX .

Taky už mě vyhnalo sluníčko ven, obcházím keříkys a občas něco ustřihnu - jen zatím v klídku. O víkendu už vyndáme houpačku a stolek, tak doufám, že to už sluníčko vezme vážně, že je jaro a bude hřát pořádně.
Jojo, pozor jen na jarní prochladnutí, meze jsou ještě studené .
Orlovanko
Hana
| 14. 4. 2008 09:44
Tak koukám, že se předháníme ve stejných potížích. Taky mám problém s močovým měchýřem a posmrkávám taky. Jinak snad bude zase krásně, tak přeji všem holkám krásné uzdravování
Ahoj holky
Majka33
| 14. 4. 2008 09:34
přejí krásný den všem a hodně zdravíčka.Mě jen trochu pobolívá břicho.Nevím co to je.Tak se mi zdá,že začínám mít problém s močovým měchýřem.Uvidím dál co a jak.Příští měsíc jdu na gyn.kontrolu,tak uvidím co mi na to řekne gynekolog.Holky to je pěkně že?Jen kdyby mě ta alrgie netrápila.Ve čtvrtek jdu ke své dochtorce na kontrolu a na odběry.Doufám že to budu mít už konečně dobré.A jdu i na alergologií.Holky jak se máte všechny?Doufám že jste zdravé.Zatím pa pa Majka.
kukačka
Rax
| 13. 4. 2008 19:39
Tak se Vám hlásí jedna z těch, co už jen občas nakukujou a mají Vás tzv. pod dohledem. Hezké pozdravení všem. Dnes jsem si na Vás vzpomněla, protože v noci mě probudila silná bolest v podbřišku na pravé straně. Doufám, že to nic nebylo, třeba jsem nějak blbě ležela. JInak už ani nevím, že jsem byla na operaci. (v červnu) Jsem už v plném fofru - práce, dům, zahrada ...To špinění a občasnou bolest, jak píšete, dobře znám, je to normální. Držím Vám všem palečky, ať se co nejlíp a rychle zotavujete. (Je zvláštní, že žádnou novou adeptku na operaci jsem mezi Vámi nezaznamenala.) Mějte se hezky a držte se !!!
ahoooj
zulika
| 13. 4. 2008 17:19
zdravím všechny...
koukám, že na PC nějak není čas

My dneska trošku uklidili v altánku-vymetli pavučiny,vyklepali všechny křesílka a houpačky a slavnostně ho otevřeli...sice trošku zima nám ještě byla-ale ten pocit prosedět odpoledna na čerstvém vzdoušku - no báájo

pa
Ahoj Hani
Rosmarine
| 12. 4. 2008 20:41
Jojo, tak to jsou opravdu univerzální rady - mě to říkala taky. To jsem ráda, že to nic není. Takže znovu vložku - doufám, že už naposledy v životě
Hezkou neděli Tobě i těm, co sem jen nakukujou.....
Rosmarinko
Hana
| 12. 4. 2008 19:09
To neboj, to slabé krvácení je od toho, že se začaly odlučovat vnitřní stehy. Taky jsem tři týdny nepotřebovala vložku a pak jo, tak je to úplně v pořádku Mně to trvalo asi sedm neděl než se odloučil poslední steh. Jinak ty rohlíčky mňam, mňam jsi šikulka.. A určitě to není od pohybu naopak doktor mi říkal dost chodit, nenamáhat se, nezvedat nic ale chodit.
Ahoj Hani a ostatní
Rosmarine
| 11. 4. 2008 20:55
Po včerejší prohlíde jsem začala mít lehounce narůžovělý výtok - je to v pořádku? Já jsem ho totiž neměla ani po operaci, tak je mi to divné... Ale možná je to tím, že jsem se začala víc hýbat a už tolik neodpočívám...
A pěču - dnes tu je syn, tak jsem k večeři dělala anglické rohlíky...

Papa Váš Rosmarínek
Ahojky
Hana
| 11. 4. 2008 09:34
Romarinkobezva chlebíček- mám radost s tvých výsledků. Já jsem měla návaly jen malinké hned v nemocnici tak mi dali náplastě. Tak ani nevím co návaly umějí udělat.
Jinak jsem měla zánět močáku a brala jsem antibiotika a teď mi bolí už měsíc břicho a asi mi ty antibiotika udělali kvasinky, tak jsem doufala, že po operaci tam už nic není aby to bolelo a pořád se tam něco tvoří.
Zuliko tak snad už bude jenom lépe. Na tu imunitu znám jen aloe šťávu a asi nejlepší je jíst dostatek vitamínů všeho druhu v čerstvém stavu. Teď jsem četla o čokoládě jak příznivě působí na organismus. To bych musela být zdravá jak rybka, já s ním každý den tabulku čokolády někdy i víc. Jsem čokoládový závislák. Ještě štěstí, že mi to nejde zatím na tloušťku, .
a copak dělá Orlovanka?Asi si užíváš sluníčka viď ,než bude ve vzduchu spostu alergenů.
Jinak zdravím Mircu. Devilhod, JOJO a ostatní holky na které jsem zapomněla a sotva to odklepnu tak si vzpomenu tak zatím
Ahoj děvčátka
Rosmarine
| 10. 4. 2008 13:08
Právě jsem přišla od gynekoložky a báááááááááááááááječná zpráva - histologii mám v naprostém pořádku.

Dostala jsem však další ponaučení, co smím a nesmím dělat - hlavně se ohýbat..... a naše klasické - Nic těžkého nenosit. Tak tedy jo!!! Na návaly mi dala na zkoušku vzorek Mabelle, tak jsem zvědavá jestli je budu snášet a hlavně zda pomohou. Já už bych snad upsala i duši tomu, kdo mi pomůže od návalů.
Zuliko - přeju hodně síly a dobrých nápadů při zvelebování zahrádky.
Všem ostatním - krásný den s úsměvem.

P.S. Manžel mi udělal radost a koupil mi domácí pekárnu - tak peču a peču výborné domácí chlebíky. Alespoň přijdu na jiné myšlenky, že? Posílám fotku toho úplně prvního, trošku ušáček, ale jinak moc dobrý.
ahoooj
zulika
| 9. 4. 2008 18:59
venku je krásně - takže u počítače nikdo...ale to je dobře-ze mně se totiž stává počítačový závislák

Včera jsem byla v té Ostravě-vzala jsem s sebou i manžu, jako poradce, ale zůstali jsme u toho neozařovat.Docent Ševčík nějak neměl námitky, má více takových pacientek-a říkal, že mám ozař. v záloze...Každopádně už 13.5. jdu na vyšetření-krev a tak /to bude 3 měsíce od operace/-takže pak se potvrdí že jsem úplně v pořádku
Jinak mi doporučil něco na posílení imunity-na přírodní bázi - víte o něčem dobrém?
Říkal, že pokud má člověk dobrou imunitu je tělo schopno poradit si samo i s nějakými mini buňkami rakoviny-to jsem nevěděla....
Jinak doporučil sportovat, pracovat-prostě vše na co se cítím...
Můj gynekolog taky nic neřikal-pozval mě na 30.4.-pro lístek /na peníze/-takže si užiju krásný duben doma a na zahrádce
HANKO - maturovala jsem už dááávno v 19 - ale doteď mám v živé paměti otázku z ruštiny - a Puškinovu báseň recituji zpaměti doteď v ruštině
Nedávno jsem si akorát dodělávala kurs na počítače - a ten jsem vysloveně "žrala"
Kamča moje dneska měla dneska písemnou maturu z češtiny - tak má první krok za sebou....
Majenky obě dvě - držte se - doufám, že vás sluníčko povzbudilo a je trochu líp...
všem vám posílám spoustu síly a dobré energie...
ZULIKO
Majka33
| 8. 4. 2008 15:56
tak jak pak jsi dopadla v Ostravě?Taky jsem tam chodila na chemoterapií,na ambulantní část.Doufám že je ti dobře a s dochtorem jsi se domluvila.Držím palečky a drž se.Pa pa Majka.
ROSMARINKO-MAJKO
Majka33
| 7. 4. 2008 19:01
Tak si zkus koupit něco v lékarně.Třeba ,,SARAPIS,,je dobrý proti navalům.Mě pomohl,zatím než jsem mohla začít užívat HST.Hned po chemoterapií jsem nemohla nic užívat a tak mi můj gynekolog poradil,že ten SARAPIS je dobrý.Tak zkus ho a uvidíš.A nebo se porad´ze svojí gynekoložkou.Vím jak se cítiš.Prožívala jsem to stejné.A závratě nemáš?Já jsem je měla teda hrozné,ale mám je někdy i ted´.Tak se drž a poptej se .Hodně sííííly přejí a hlavně se šetři.Pa paMajka.
ahoj holčičky moje
Majka33
| 7. 4. 2008 18:54
přejí pěkný večer.Je mi už o něco líp,jen ten kašel pořád mám.Jak ho mám vyhnat?Asi se mu u mě líbí....Příští čtvrtek jdu na kontrolu,tak uvidím co mi řekne.Unás je teda pěkně škaredě.Pořád prší a pršíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí ZULIKO držím ti palečky a myslím na tebe, drž se . .At´ti to dopadne dobře,jsme stebou. .Holčičky přejí krásnou noc a hlavně to zdravíčko.PA PA Majka.
Ahoj děvčátka
Rosmarine
| 7. 4. 2008 18:33
Milá Zuliko, na ten zítřek Ti budu držet všechny palečky, co mám a raději je chytnu i Beníkovi . S tím olejíčkem jsi mě tedy dostala. Hele, ale kdybys vybrala nějaký na převodovky, tak by třeba zafungoval . Ale taky pro něj raději zajdu do lékárny .

Orlovanko, jak je? Už líp?

Ze mě pořád lije a lije, tak se pořád sprchuju. Teď, když si lenoším v pelíšku to jde, ale až budu muset pracovat, to nevím... ve čtvrtek jdu na gyndu... uvidíme uvidíme.

Taky vám připadá, že sem chodí nějak málo dušiček? Devilhood, kde jsiiiii? Tak HOLA HOLA, DĚVČATA, KDE JSTE??? Já vím, když člověk chodí do práce, je času malounko, ale alespoň napište, jak se vám po měsících od operace daří, jo?

Krásný podvečer všem.
Ahojky
Hana
| 7. 4. 2008 18:31
Zuliko tak zítra budu držet palečky. Musíš si dát na ten olejíček - SILIKONOVÝ LUBRIKAČNÍ OLEJ a ono ti to najde, ale koukala jsem, že přes internet stojí hodně a je to jiná nádobka. V lékárně stojí asi kolem 100 Kč A můžu jen doporučit.
Jinak já do práce stále ještě nechodím a na operaci jsem byla 4.12. Mám spoustu ponarkózových problémů a problémů s hormonama. Já už byla několikrát na operaci a vždycky mi ta narkoza rozhodí všechno.
Taky jsi si Zuliko dodělávala maturitu až na starý kolena? Já ji mám asi 12. let. A bavilo mi ta škola ,docela jsem si to užívala, až tedy na ty stresy se zkouškama . Jinak to kopírování do textu - dáš si text na lištu(minimalizovat) najedeš na obrázek na internetu a zamodříš a pravým tlačítkem dáš kopírovat, taky dáš minimalizovat (na lištu)najedeš si na text a dáš buď vložit obrázek nebo já dávám Ctrl + V a mělo by to tam být. Některý obrázky mi taky nejdou.
prosím vás
zulika
| 7. 4. 2008 13:23
jak se přidávají obrázky zrovna k příspěvku?

Já před tím normálně zkopírovala - a obrázek se přidal-a teď mi to nejde? čím to je???
krásné pondělí holky,
zulika
| 7. 4. 2008 13:21
všichni si šli zas dnes po své práci - tak na mě zbyl volný počítač

Majko-Orlovanko-myslím na tebe, doufám, že už jsi z nejhoršího venku.Počasí sice nic moc-ale aspoň tě nemusí mrzet když se zavrtáš do pelíšku a budeš odpočívat

Majko-Rosmarínko, držím palečky, abys našla lék, který ti od přechodových potíží pomůže.Musí to být hrozné...ale třeba je to jen takový pooperační nával - a časem to přejde...

Hani- když jsem zadala silikonový olej do vyhledávače-našlo mi to same oleje na kola,motory a podobně - no půjdu radši do lékárny - ono to u mně nebylo úplně super ani před operací, tak to olejík asi moc nezlepší,ale aspoň to nebude "drhnout"
Hanko ty chodíš do práce?

Jinak zítra jedu do Ostravy to "rozlousknout s těma ozářkama-tak to snad dobře dopadne...
ahoj Liba
Ahoj všem holčinám.....
Majka33
| 6. 4. 2008 16:52
jak pak se mi všechny máte?Přejí hezkou neděli a moooooooooc pozitivní energie.Mě je už o něco líp,jen mám pořád ten kašel.Antibiotika moc nezabírají.Tak to budu muset asi jít na tu alergologií,ach jooooo.Dochtorka mě tam určitě pošle.Krásný den přejí a zatím pa pa pa Majka.
Maruško
Hana
| 5. 4. 2008 18:53
koukám, že svítíš, tak ten olejíček je opravdu fajn já mám spoustu pooperačních potíží a kupodivu se ***íkem ne ,tak to zaťukávám,ťuk, ťuk.
Jinak taky nějak doufám, že až bude sluníčko bude i mně lépe.
Milá Mirco
Rosmarine
| 5. 4. 2008 18:44
Protože předpokládám, že jsi Miroslava, přeji Ti
k Tvému dnešnímu svátku hlavně hodně zdraví, štěstí a pohody v kruhu rodinném i v kolektivu pracovním.
Všechno nejlepší
Ahoj Hani
Rosmarine
| 5. 4. 2008 18:41
Včera mi umřela z ničeho nic klávesnice - ani jsem tu zprávu nemohla dopsat. Ten silikonový olej si asi taky raději koupím - do rezervy v šuplíku v ložnici. Až nadejde ten den....

Tak u mě je už sluníčko, co u vás ostatních. Už se tohoto jara nějak nemůžu dočkat, věřím, že až si sednu s kafíčkem a Beníčkem na houpačku, tak i všechna trápení se mi budou zdát menší.

Holčinky, pohodu a úsměv na tvářičkách vám všem přeje Rosmarínek.
Rosmarine
Hana
| 5. 4. 2008 15:25
Ahojky Majko, v lékárně je spousta věcí na přechodové potíže. Taky já piji ještě k hormonům kontryhel ale chuťově nic moc. Jinak prý je dobrý minapend balance tobolky a ještě něco z červeného jetele. Tak jestli máš vaječník tak by ti to mohlo pomoci. Nám bez vaječníků asi nic moc.
Jinak s tvým synem to mi je líto, vždycky jsem si říkala, že je to ,to nejhorší co může člověka potkat. I mojí babičce , mámy bratr zemřel v šesti letech na leukemii a dodnes to pociťuji i já jako křivdu.
Ahoj všem
Rosmarine
| 4. 4. 2008 20:07
Tak jsem spadla rovnýma nohama do přechodu . Ve dne v noci mám návaly, bolí mě hlava a jsem hrozně unavená. Myslela jsem, že když mi tam nechali jeden vaječník, že to nebude tak divoké, ale zřejmě přestal taky fungovat.
Ve středu mi manžel přivezl z lékárny čaj Menotea proti návalům horka. Po prvním hrnku mi bylo jen tak nějak divně a po druhém jsem už začala blinkat a dostala průjem. Takže jsem včerejšek trávila více méně úspěšným dobíháním na WC a dnešek s obyč. čajíkem a suchou houskou. Tak vám nevím, máte s tím někdo nějakou zkušenost? Dívala jsem se na složení a je tam i třezalka a vzpomněla jsem si, že podobně špatně mi bývalo dříve po urologickém čaji, který ji taky obsahoval....
Ve čtvrtek jdu ke svojí gynekoložce, tak s ní budu muset probrat, co by mi neškodilo, ale pomáhalo. Závidím vám (v dobrém ), co si můžete nalepit náplast a je vám fajn. Já jsem pořád mokrá od hlavy až k patě. Jojo. Jsem si to asi představovala moc růžově .

Zuliko, jsem ráda, že Ti i naše názory pomohly v rozhodnutí a tak pusť starosti z hlavy a vzhůru do zahrádky. Těším se na fotky Tvých růžiček.

Orlovanko - Majinko, nedokážu ani vypovědět, jak strašně těžké bylo se zvednout a začít žít dál. Moc a moc mi pomohl manžel, za což mu nikdy nepřestanu být vděčná a taky mladší synek. Začala jsem zase věřit i v dobré chvíle v životě. Nikomu nepřeju stejnou situaci.

Hani - taky jsem vás obě četla na diskuz
Zulika
Majka33
| 4. 4. 2008 09:21
ahojky,no dala mi zatím tabletky na páteř ale to jen proto,nebo se o mě pokouší angína,tak beru co 8hodin antibiotika a tabletky na kašel.Za 14dnů mám přijít na kontrolu a na odběry a potom mě ještě pošle stím kašlem na alergologií a pak bude prý něco dělat stou mojí páteři.To jsem fakt zvědavá co?Zuliko tak ti přejí moc hodně zdravíčka a at´už jsi pořád v pohodě a hodně pozitivní energie.Hezký den a zatím paaa Majka.
no to je teda
Hana
| 4. 4. 2008 08:07
Nejdřív to nejde vložit a pak se to tady takhle pomnoží jsem to ale . Koukám Zuliko, že jsi už vypla počítač tak já taky letí k doktoru do Prahy.
Zuliko
Hana
| 4. 4. 2008 08:05
Ahoj taky nemůžeš spát viď? Ten silikonový olej je fakt dobrý, je bez vůně a je příjemný prodávají ho v lékárně.
Tak jsi se rozhodla, tak teď mysly jen a jen na pěkné věci. Múžeš zkusit různé přírodní preparáty. já jsem užívala gynex píše to u nás i jeden lékař. Jsou to bylinky - kapky.Je to na různé gynekologické problémy a nádorky a cysty. Kamarádka má bulky v prsou a hodně se jich stratilo a nebo zmenšilo. Doporučila jsem to tady na diskuzi i RAX a ta to užívala na cystu a cysta jí zmizela.
Zuliko
Hana
| 4. 4. 2008 08:04
Ahoj taky nemůžeš spát viď? Ten silikonový olej je fakt dobrý, je bez vůně a je příjemný prodávají ho v lékárně.
Tak jsi se rozhodla, tak teď mysly jen a jen na pěkné věci. Múžeš zkusit různé přírodní preparáty. já jsem užívala gynex píše to u nás i jeden lékař. Jsou to bylinky - kapky.Je to na různé gynekologické problémy a nádorky a cysty. Kamarádka má bulky v prsou a hodně se jich stratilo a nebo zmenšilo. Doporučila jsem to tady na diskuzi i RAX a ta to užívala na cystu a cysta jí zmizela.
Zuliko
Hana
| 4. 4. 2008 08:04
a ještě
zulika
| 4. 4. 2008 07:47
vám napíšu poslední novinku s mých rozhovorů s doktorama o rozhodování-zda ozářky ano, či ne...

Jeden pan onko-doktor mi řekl, že ozářky i při jedné zasažené uzlině jsou U NÁS STANDARTNÍ LÉČBA -že ve světě je to jinak-ale u nás se ozařuje...

druhý onko-doktor mi řekl, že riziko recidivy při žádné zasažené uzlině je 5% - při 1-3 zasažených uzlinách je 20% - TAKŽE BEZ OZÁŘEK MÁM 80% NADĚJI ŽE BUDU V KLIDU - to je dost,ne?

takže dnes jsem rozhodnutá, že na ozářky teda teď nepůjdu a nechám si je v záloze-kdyby něco...možná zas to ještě promyslím,ale dnes to beru tak...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
12. 6. 2025 15:38
14489
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
12. 6. 2025 14:38