Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

ahoj Maji,/orlovanko/
zulika
| 4. 4. 2008 07:38
tak jak jsi dopadla u pana dochtora? Budou rehabilitace nebo ti jen plácnul další tabletky/tak se to teda většinou dělá u nás/.

Hani někde jsem tu četla,že ti nedali lázně - já bych se asi do toho ještě opřela a skusila si to vyběhat-já vím, že se ti do toho nechtělo,ale představ si to opečovávání a masáže a koupele...oooch -ani vařit bys nemusela -to já bych to ještě skusila

Jo a ještě jsem holky na vás dvě narazila v jedné diskusi o silikonovém gelu?-nebo jak se to jmenovalo?pomáhá to????-taky bych potřebovala něco...
Rosmarínko
Majka33
| 3. 4. 2008 09:27
přejí ti hezký den a jsem ráda že je ti už líp.A pořád bude líp a líp,uvidíš.A je mi líto čím jsi v minulosti musela projít.Není nic horšího,než přijít o vlastní dítě.Ach jo.Nemáme to tu ani jedná lehké,život je boj,jak se říká.Obdivují tě že si to zvládla.Tak zatím pááá letím k dochtorce.
Zuliko
Majka33
| 3. 4. 2008 09:23
tak jsi šikulka že jsi si zašla k holiči.A netrap se.Všechno bude dobré,jen to chce čas.A všechny na tebe myslíme. .Já jdu zachvilku ke své dochtorce.Mám problém s krční a hrudní páteří a kašel který se mi pořád vrací.Pak písnu jak jsem dopadla.V útery jsem si byla na gyndě pro recept na hormonální náplastě a hned mi dochtor připoměl,abych nezapoměla přijít na kontrolu v květnu.Já nevím ale na to se nedá vůbec zapomenout.Nevím,jestli má strach že nepříjdu....Tak přejí hezký den i všem holkám a drž se,už jak koliv se rozhodneš. .Pá Majka.
ahoj
zulika
| 2. 4. 2008 16:22
děkuji vám všem za informace a vaše postřehy...pořád se rozhoduji-ještě zítra zavolám p. doktorovi do Poruby, který je z onko oddělení a dalo se s ním docela hovořit /dnes jsem ho nestihla/.
Moje dcera mi taky říká, že sice o tom moc neví, ale jak mě zná-kdybych nešla-budu stále přemýšlet o tom, že jsem jít měla - a to by nebylo dobré...

Jo a dneska jsem byla přeci jen u toho holiče - říkám si aspoň chvíli ještě bude ze mně fešanda
-no a taky jsem si koupila háčkovací přízi - ovšem kdy se dokopu k tomu začít háčkovat, fakt nevím...ale základ už je doma
Milá Zuliko, Orlovanko, Hanko a Jojo
Rosmarine
| 2. 4. 2008 14:30
všem vám posílám mnoho pozdravů.
Když tady čtu o trápení Zuliky a Orlovanky, tak mi moje trápeníčka po operaci připadají úplně malicherná.
Tak tedy všechnu pozitivní energii posílám vám, děvčátka, které ji potřebujete .

Milá Zuliko, mě při rozhodování co dál, pomáhá si udělat scénář dalších dnů - když se rozhodnu takto, co bude následovat. Když se rozhodnu jinak, co se změní. Někdo tomu říká i tzv. katastrofický scénář, ale to mi připadá zavádějící. Prostě si jen ujasníš, co bude následovat po kroku, který uděláš.
Prošla jsem taky zlým obdobím po tom, co mi řekli, že mám žloutenku a jakou mám prognózu a po pár letech jsem se musela vyrovnat se smrtí syna. A naučila jsem se příliš neplánovat do budoucna, ale zaměřit se na to, co udělám dnes a co zítra. A než mít v sobě strach, že uvnitř Tebe číhá něco, co by mohlo začít zlobit, je asi lepší mít pocit: UDĚLALA JSEM VŠECHNO PROTO, ABYCH BYLA ZDRAVÁ.
A já (a nejen já, ale my všechny) Ti zdálky budu přát sílu, odvahu a hodně štěstí.
ozářky
Hana
| 1. 4. 2008 20:05
Zuliko tak jak psala Orlovanka tak asi záleží na každém člověku jak co snáší. Já znám ty dvě ženský, že ta babča říkala po ozáření, že byla jen dost unavená a ta druhá byla v pohodě. Jen ta babka měla jakoby červenou kůži jak od sluníčka. Tak na Tebe moc myslím a budeš v pořádku
Tak to
Majka33
| 1. 4. 2008 17:55
asi závisi jak kdo ma organismus.HANKA zná lidí kterým u ozářek není špatně a já zas znám lidí kterým bylo špatně.Ale to je jedno,ty se musíš divat jen a jen na sebe a nebrat si všechno co uvidíš k srdci.To mě tak učily sestřičky v nemocnici,když jsem byla na operaci.A měly pravdu.Neohlížet se na druhé a být silnáááááááá.
Ahoj ZULIKO
Majka33
| 1. 4. 2008 17:34
já bych taky poslechla gynekologa a šla bych na ty ozářky.Jak už jsem ti psala ve zprávě,vlasy z ozářek nevypadají jen u chemoterapie.Ale nebudu ti nic nalhávat i u ozářek bývá špatně a budeš se cítit malátně.Jako já u chemo.Ale dá se to vše vydržet, už pro ten pocit,že budeš zdravá.Já jsem měla 15cm nádor a 2operace a 6měsíců chemo a jsem ted´v pořádku,,,,t´uk t´uk t´uk,,,.Jedna mízní uzlina a jdu znovu na operaci a chemo.ZULIKO hlavně se dobře rozhodni.Závisí to jen a jen na tobě.Chtěla bych ti nějak víc pomoct a poslat ti hoooodně síly.Přesně vím jak se cítiš a co se ti všechno honí hlavou.Já v té mojí panice jsem chemo málem odmítla.Ale můj gynekolog mě musel k tomu přinutit,abych tam šla a už kvůli dětem.Holka drž se a nezapomeń,jsme stebou a hlavně piš,piš,piš,at´víme co je stebou. .Pa Majka.
Zuliko
Hana
| 1. 4. 2008 17:20
Tak já jsem se ptala kamarádky s onkologickým nálezem A ona měla uzlinky negativní. Takže na chemoterapii nemusí. Já tedy nevím, ale Orlovanka taky byla na chemoterapii a určitě Ti už psala jaké to je. Ani nevím ale myslím si, že chemoterapie se dává formou kapačky do žíli a ozařování je něco jiného, méně drastického. Mám sousedku babču 80.let a ta byla v loni na ozařování - měla rakovinu v prsu a taky metastázy v kostech a plicích. A je v pořádku a vůbec nic jí ta léčba nedělala ani špatně ,ani jí nevypadali vlasy, vůbec nic. Tak si myslím, že ozařování je méně drastická léčba. A další sousedka mladší taky jezdila na 12x ozařování a ta taky nic nepociťovala.Měla bulku v prsou. Můj názor je takový, že ozařování se dobře snáší.A chemo do žil je horší i když někomu to také nedělá skoro žádné potíže. Ale doktor Ti to určitě řekne, nebo to chtěj ať ti vše vysvětlí.
Já jsem prodělala radioaktivní léčbu po nádoru štítné žlázy. Byla jsem tři neděla zavřená na oddělení prý takový bunkr, bylo nás tam víc stejně nemocných. a pili jsme radioaktivní jod a nesměli k nám návštěvy, jídlo podávali okénkem, nemohli jsme se sprchovat atd. Jen se mi při tom trochu motala hlava.
Rozhodování je hrozné mně osobně vzalo spoustu sil. Budeme Ti posílat móóóóc energie a uvidíš zvládneš to a budeš zase úplně zdravá.
pro Zuliku
jojo
| 1. 4. 2008 16:24
Zuliko, asi si řekneš, že se mi to lehce píše, ale poslechla bych gynekologa a přes veškerý strach bych to ozařování podstoupila... Zdraví máš jen jedno a do budoucna už budeš mít snad KONEČNĚ pokoj od těchto problémů Je možné, že bys byla bez ozářek nějaký čas v pohodě, ale také by se mohla stát ta druhá situace (ani se mi to nechce psát, ŤUK-ŤUK-ŤUK) a potom už by to byl průser!!! Moc Ti všechny victorky budeme držet palečky a hodně sil při rozhodování Měj se, co nejlépe to jde
JOJO
zulika
| 1. 4. 2008 14:02
děkuji za energii - jsem z toho celá rozhozená... už mi bylo tak dobře-ani žádné problémy kvůli hormonům, už jsem přemýšlela o práci a aqaerobiku....a teď tohle...

Můj gynekolog doporučil ozařování ...
výsledky a pro Zuliku
jojo
| 1. 4. 2008 09:16
Ahoj děvčátka!!!
Včera jsem si byla pro výsledky a jsou v pořádku!!! Ještě jsem si stihla zajet na prohlídku ke svému doktorovi a ten si opět nezapomněl rýpnout, že jsem na to šla zbytečně Děloha byla bez dysplatických změn, ale byly v ní známky HPV infekce. Zasažen byl opravdu snad jen čípek. Mám doma 2 malé děti a to rozhodlo za vše!!!!

PRO ZULIKU:
Moc mě mrzí, jaké Ti vyšly výsledky uzlinky a na dálku bych Ti chtěla poslat moc a moc pozitivní energie a síly!!!!!
Nechtělo se mi sem psát včera ani mé výsledky... Rozhodování musí být šíleně těžké, ale zdraví je v tu chvíli asi nejdůležitější Poradila bych se opravdu ještě se svým gynekologem, jsou to přeci jen odborníci (pokud s ním máš dobré vztahy). Moc tomu nerozumím, ale řekla by mu na rozhodování více krev odebraná na ty "onkomárkery"? (nevím, jak se to přesně píše)
MOC TI DRŽÍM PALEČKY A URČITĚ SE OZVI, JAK SI DNES DOPADLA U GYNEKOLOGA!!!!
Papánek Jojo
ORLOVANKO,HANKO,ROZMARÍNKO
zulika
| 1. 4. 2008 07:50
DĚKUJI VÁM ZA PODPORU - MOC TO POTĚŠÍ, KDYŽ VÍM ŽE JSTE SE MNOU

Jsem tu dneska brzo-nemohla jsem spát-pořád dokola přemýšlím jak se rozhodnout...

Dojíždět 5x týdně 70km tam a 70km zpět na ozařování - ničit se...
nebo to odmítnout - a pak si vyčítat proč jsem nešla hned - když se metastázy rozlezou všude ?
-neb jsem zařazena do skupiny vysokého rizika pro recidivu - taky vám do zprávy něco takového napsali??

Dnes ještě zajdu za svým gynekologem - co mi řekne on...na rozhodování mám týden...

včera jsem vzala do ruky motyku a hrabala se odpoledne v hlíně mezi kytičkama-a hned mi bylo líp-myslela jsem na to proč mě ty moje růže tolik škrábou a ne na nějaké ozařování...
mějte se hezky a užívejte ještě dnes sluníčka - prý se počasí má zas brzo pokazit
Milá Zuliko
Rosmarine
| 31. 3. 2008 17:29
Jsme všechny v myšlenkách s Tebou a budeme až do úplného uzdravení
zuliko
Majka33
| 31. 3. 2008 16:48
napsala jsem ti do zpráviček.Nejsi v tom sama,jsme všechny stebou,neboj.Drž se holkaa pevné nervy.páááMajka.
Zuliko
Hana
| 31. 3. 2008 16:33
Takže v uzlince byl karcinom, byl a je pryč. Ale teď ti dali rozhodnout. No to je jedy hrozný se rozhodovat, To rozhodování je pěkně blbý. Večer jdu ke kamarádce a ta byla taky na operaci kde jí brali všecno i uzlinky. Měla rakovinu v děloze - tak se jí zeptám jak to bylo. Ona totiž na žádném ozařování nebyla. Zuliko je to všechno pryč, teď ji tam už nemáš, ozařování je prevence tak to ještě promyslíme a pozeptáme se a dáme to nějak dohromady ne? Neboj máš tady nás a my tě v tom nenecháme ahojky a už tam nemáš rakovinu - je pryč a tohle je jen prevence!!!!!!!
výsledky
zulika
| 31. 3. 2008 15:06
Dnes jsem se konečně dověděla výsledky - z 18 odebraných sentinelových uzlin je jedna pozitivní - je v ní karciom velikosti 6x6x5 mm...

Mám se rozhodnout jestli půjdu na ozařování - 6 týdnů - nebo odmítnu...

- jenže já mám z ozařování ještě větší strach než z operace, kterou jsem prodělala /totální hysterektomie/...
blíž v deníčku...
Držím palečky
Rosmarine
| 31. 3. 2008 14:43
........... a moc přeju, ať Ti kontrola dopadne dobře.
Ahojky holky
Hana
| 31. 3. 2008 10:48
Zuliko držím palečky ale bude to dobré uvidíš.Jinak Orlovanko s těmi lázněmi mi doktor říkal, že je to jenom na srůsty, ale co říkal obvodní doktor tak by mě je klidně mohl napsat i tak bez srůstů, a že prostě nechtěl tak nenapsal. . Rosmarinko už choď na procházky a na sluníčko moc to pomáhá. Všechny holky zdravím a hodně moc zdravíčka
Zuliko
Majka33
| 31. 3. 2008 09:32
tak držím pěstičky aby to bylo všechno v pořádku .A pak písni jo?Myslím na tebe.
AHOJ
zulika
| 31. 3. 2008 09:22
taky přeji všem krásný sluníčkový den - včera jsme se taky vyhřívali na laviččce před domem - je to bájo - sluníčko miluji
dokonce jsem chytla do ruky i motyku - jen tak na zkoušku
dneska jedu do Poruby konečně pro ty výsledky-po více než dvou měsících - jsem z toho nervozní....
tak pa
Rosmarinko Hani Zuliko Mirko ....
Majka33
| 31. 3. 2008 09:14
a všechny holky co sem píšou,přejí krásný den.Svítí sluníčko.Hned mám lepší náladu.Už je mi dobře.Zítra si jedu na gynekologií pro recept na náplastě.Holky já jsem slyšela,že nárok na lázně mají jen ty ženy,které trpí opakovaně srůstama.Co je na tom pravdy?Nevíte?Musím ještě přes týden jít na kontrolu na alergologií.My jsme byly včera s dětma na kolotočích.Bylo super.Děti se těšily.Ale je všechno takové drahé.To je hrůza. Přejí všem krásný den a hlavně mooooc zdravíčka a pevné nervy..Pá Majka.
Ahoj děvčátka
Rosmarine
| 30. 3. 2008 19:20
Víkend za námi - doufám, že pro všechny dobrý.
Dnes jsem byla 2 hodiny venku na sluníčku, oblečená, zabalená do deky - grilovali jsme masíčko k večeři, mňam. Tak už jsem si připadala skoro zdravě . No, ale pak jsem byla docela ráda, že jsem si mohla lehnout. To jarní sluníčko je síla. Ale bylo fakt nádherně.

Tak vám všem posílám pozdrav a při kontrolách v nadcházejícím týdnu vám přeju jen samé dobré zprávy.
Orlovano
Hana
| 29. 3. 2008 07:07
Majčíku asi jsme na tom podobně s těmi neduhy. Vždycky se mi motá hlava celý den ani si nemohu lehnout jsem jak na kolotoči, tak spím skoro v sedu. A pak zase pár dní lepší tak mám z toho euforii a pak se to stane zase.A jiné neduhy úzkost a zase únava a chřipkové stavy a všechno mi bolí. No po té zhoubné chorobě se to tělo dává dohromady nějak pomalu a vše mě rozhodí. Ale věřím že tö bude za čas lepší. S těmi lázněmi to u gynekologa nevyšlo jak už jsem psala. Obvodní a ostatní doktoři se divili proč mi to nenapsal. Obvodní mi řekl, že kdyby gynekolog chtěl tak mi to napíše a on prostě nechtěl, tak nenapsal. Já jsem se tam nehrnula ale pak jsem si říkal, že kdyby mi to pomohlo tak pojedu a když mi do toho endokrinolog a obvoďák tlačili . Tak zatím pa pa
Taky máš smůlu s tou doktorkou viď, zrovínka musíš natrefit na dovolenou. Mně ty náštěvy u doktora vždycky rozhodí a ještě tak chodit dvakrát. Ale určitě si tam zajdi ty masáže jsou příjemný a trochu pomohou. Máš ten krk určitě od těch starostí.
pro orlovanku,rozmarínku a všechny ostatní statečný holky
mirca1
| 28. 3. 2008 23:27
Krásný víkend a aby bylo Všechno O.K..... Rozmarínko nechvátej ..máš na to hojení 6 týdnůůůů,Majčí držím moc a moc palečky ....
ahoj Hani
Majka33
| 28. 3. 2008 18:19
tak semnou to bude podobné.Já je mám taky menší,tak doufám že se to povede .U dochtorky nic ,nebo tam nebyla.Zrovna tento týden má dovolenou.Mám já smůlu.Půjdu za ní příští čtvrtek.A už je ti líp?Já dnes závratě nemám ale mám zas jiné neduhy a pořád něco.
Ahojky
Hana
| 28. 3. 2008 18:08
Ahoj Rosmarine - tak to máš klimakterické návaly jak už psala Orlovanka. Mně začly už v nemocnici tak taky beru HST, teď mi je ještě zesílily mměla jsem nějaké velké úzkosti- taky prý k přechodu. Musím říct, že to po operaci se mnou zamávalo. Ty rozházené hormony.Ale doufám, že bude lépe. Orlovanko taky jsem byla jednou na mamografu, ale že mám menší prsiště tak mi to tam různě nandavali no sranda. Zase se mi motala dneska ve městě hlava, že jsem sebou málem plácla. Tobě Orlovanko už doktorka napsala nějaké masáže?
Rosmarinko
Majka33
| 28. 3. 2008 16:38
když nebudeš moct brát HST,tak se zeptej dochtorky nebo v lékárně na nějaké bylinky.Nebo čaje přímo na klimakterické období.Mají toho spoustu.
jééé
Majka33
| 28. 3. 2008 16:35
a nebolí tě potom prsa? Doufám že to přežiju ale co jsme silné holky ne?zvládnu to,když ležím co 3měsíce na koze tak zvládnu i to. Ale stejně se takhle maličko trošinku bojím
Majka33
| 28. 3. 2008 16:31
jsem to ani nepostřehla a normálně jsem to přečetla jako antikoncepci

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
12. 6. 2025 15:38
14489
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18