Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Ahoj děvčátka
Rosmarine
| 17. 3. 2008 11:26
Tak jsem konečně zase usedla k PC, abych vám poděkovala za přivítání a poslala všem moc a moc veliké pozdravení.
Cítím se už docela dobře, nic mě nebolí, jen na mě občas padne větší únava a tak to nelámu přes koleno a prostě ležím a odpočívám. A sprchuju se a zase odpočívám.

Holky moje zlaté, co já zažila strachu před operací (a fakt zbytečně) - jsem poděs a tlak mi vyletěl do závratných výšek 220/110. No a pak jsem se začala zase bát, že mě na tu operaci nevezmou . Ráno před operací už jsem dostala injekci a bylo to trochu lepší. Stejně jsem si ale kvůli tomu poležela 24 hodin na JIPce. Občas mi ho naměřili i potom, tak to vypadá, že ho budu muset trošku léčit u praktika.

Jinak všechno kolem operace jsem napsala v deníčku.

Milá Demi a všem, co to máte před sebou vzkazuju, že plně vím, co prožíváte a teď už můžu říct i z vlastní zkušenosti, že se to dá vydržet. Jestli jste někdy měly před menses bolestivé bříško, tak je to úplně stejné. Nic horšího a navíc, kdykoliv na požádání dostanete prášek proti bolesti. Já vím, že se mi to dobře píše, když už to mám za sebou. Ale fakt posílám všem ujištění, že to není ani zdaleka tak zlé, jak si člověk ve své bujné fantazii představuje.

Devilhood, Zuliko, Orlovanko, Hani - držím vám palečky ať už jste taky v pořádku a zdravé. Ve čtvrtek přijde jaro, tak ať vám i sluníčko přinese sílu se se vším poprat. Jarní obrázek posílám pro radost. Opatrujte se.
HANI
zulika
| 16. 3. 2008 12:18
děkuji za přáníčko.
Je ze mně teď takový malý hypochndřík
Zuliko
Hana
| 15. 3. 2008 16:23
Sláva horečku jsi zvládla, tak teď hodně odpočívat
Ať jsi na jaro fit.
ahoj
zulika
| 15. 3. 2008 14:47
zdravím Rosmarínku a všechny ostatní

Hlásím horečku na ústupu a nové tablety pro lepší prokrvení končetin...

ale hlavně krásný sluníčkový den za okny-a hned je vše veselejší
Dančo
Hana
| 14. 3. 2008 19:45
Ahojky to je koníků . To z nich mám radost . .Já jsem asi ukázka přechodových potíží. A to jsem už tři a půl měsíce doma po operaci. Ještě že tu mám Viktorky. Copak asi Rosmarinka ?Netušila jsem, že to se mnou tak zamává. Před operací jsem neměla žádné přechodové náznaky a byla jsem ok.
Tak moc děkuji Dančo Ahoj.

Posílá uklidňující obrázek.
pro Hanu
devilhood
| 14. 3. 2008 19:26
Ahojky,
taky posílám koníčka pro posílení a neboj ,vše se dá do kupy a bude zase hej...
K tomu Ti držím všechny pěstičky ,co mám...

Pozdrav všem Viktorkám...držte se a hojte se...a čekajícím pevné nervíky..páček

Dana
Orlovanko
Hana
| 14. 3. 2008 12:00
Tak antibiotika zabraly- prý po operci dělohy už nebudu mít záněty močáku a mám - no tak pro změnu močím krev, ale už je lépe.. Koníček je pěkný, mám ráda koně. U nás prší jen se leje.
a jak
Majka33
| 14. 3. 2008 10:24
se všechny máte?
HANI
Majka33
| 14. 3. 2008 10:19
jak je už je ti líp?Mě už jo a k tomu svítí sluníčko,hned je na dušičce líp.
ahoj Rosmarinku
Majka33
| 14. 3. 2008 09:43

jak se máš a jak se citiš?
pro Rozmarinku
devilhood
| 14. 3. 2008 05:51
Ahojčík a vítám Tě doma i tady!!

Pozdrav všem!!
pro Rosmarinku
Majka33
| 13. 3. 2008 20:50
jééééééééééééééééééééééééééééé
Majka33
| 13. 3. 2008 20:01
Rosmarínko ahoooooooooooooooooooooj ,to jsem moc rááááááda že tě čtu.A že to máš konečně za sebou.Tak sedrrrrrž a mooooc se opatruj.Jen hodně ted´odpočívat.Přejí ted´jen hodně ,hodně zdravíčka .Pa paMajka.
Ahojky
op
| 13. 3. 2008 19:31
jsem ráda, že to máš úspěšně za sebou. Hlavně buď na sebe opatrná a nic!!!!!! nedělej a nezvedej. Užívej si to doma a nech se opečovat.
Pro Rosmarinku
Hana
| 13. 3. 2008 18:12
Ahojky, huráááá, posílám Ti západ slunce. Letos u moře bez omezení . Jsem ráda, že už jsi doma. Až Ti bude lépe napiš.
Hurá
Rosmarine
| 13. 3. 2008 17:56

Mám to za sebou a jsem moc ráda, že vás dnes můžu alespoň pozdravit. Jak se zmátořím, písnu víc. Všem vám moc děkuju za podporu a vzpomínání, Devilhood mi pravidelně psala (veliký dík, Danuško ). A úplně nejvíc mě překvapilo, když jsem pár hodin před operací dostala pohled s krásnou kytičkou odeslaný OP ( taky velký díky, Olinko) a s pozdravy od vás všech. Holky, moc a moc děkuju.

Tak tedy dnes všem alespoň virtuálně připíjím a ještě jednou děkuju .

Váš Rosmarínek
Demi a všem ostatním
HT
| 13. 3. 2008 13:51
Zdravím,
vás všechny zase po týdnu.Byla otázka,kdy se mohou vyskytnout myomy? Já jsem četla ,že se myomy začínají dělat po 35. roce.Ale co jsem tady četla v diskusi nejsou ani vyjímkou mladší.Já jsem měla první příznak právě po 35 roce,sledovalo se to a pan doktor mi ze začátku ani moc o případných problémech nebo rizikách nic neřekl.CHodila jsem dvakrát ročně na ultrazvuk.Jenom minulý rok v červnu jsem ho už měla 5cm,to už mi naznačil ,že je nějaký problém.No a když jsem šla v prosinci na další kontrolu,tak to už mi řekl, že mám zvětšenou dělohu,zvětšila se o 2cm a , že je to na operaci.Což bylo hodně,protože vždy se mi zvětšil tak o 15mm. Celé vánoce jsem si říkala, nemysli na to počkej jak dopadne ultrazvuk, hlavně že to není zhoubný,ale nervy stejně pracovaly.Jenom představa, že máte doma tři děti,které vás teĎ nejvíc potřebují i když všechny jsou školou povinní a soběstačný, manžel,práce ,půjčky atd...
Ultrazvuk dopadl tak , že jsem měla myom 7 x 12 cm a několik dalších .Pan doktor mi dal termín, ještě jsem šla na pohovor k primáři ten to potvrdil a na interním předoperačním vyšetření to taky doporučili,ale hlavně já jsem si už dva měsíce nahmatala bulku velikosti vejce v podbříšku.Moc jsem se nerozmýšlela jestli jít na operaci. A pak jsem našla tuto diskusi ,protože i já jsem měla strach,nevěděla jsem co mě čeká i když mi lékař vše vysvětlil.Myslela jsem si ,že ve 39.letech je to moc brzy, ale díky " VIKTORCE" vím ,že je nás víc a to mě uklidnilo, že nejsem se svým problémem sama.Operace se dala zvládnout to jsem tady už psala. NEBOJTE SE !!!
Tobě Demi, ale i ostatním přeji ať vám vyšetření dopadnou co nejlépe.Všem co jsou po operaci rychlé hojení.
Hodně sluníčka a pěkný den HáTa
Všem "Victorkám"
Demi
| 12. 3. 2008 20:10
Zasílám všem děvčatům něco na dobrou noc.
Ahoj Poly
Demi
| 12. 3. 2008 17:26
Diagnozu mi gynekoložka neřekla jen že je to asi buď myom nebo zvětšený vaječník. A právě kvůli tomu jdu v pondělí 17.3. na ultrazvuk do nemocnice a tam mi řeknou víc. Ale myom by snad poznala, ne? A taky nevím jestli se myom může udělat v 36 letech? Myslela jsem, že se dělají později.
Ahoj Demi
poldine
| 11. 3. 2008 18:09
Ahoj Demi,
a jaká je tvoje diagnoza? Mně byla hysterektomie naordinována po telefonu dost drsným způsobem kvůli myomu, který mi však zatím bohudík nepůsobí problémy a nebyl nijak sledován. Proto jsem se rozhodla změnit lékaře. Nakonec nejde o žádnou maličkost a také se nechci cítit jako ovce. Na operaci jsem zatím nešla, ale tím tě samozřejmě k ničemu nenavádím, protože o tvých potížích nic nevím.
Tak se nedej a nech si vše dobře vysvětlit. Ať ti vyšetření dobře dopadne.
Poly
AHOJ všem "Victorkám"
Demi
| 11. 3. 2008 16:14
Dovolila jsem si mezi Vás vstoupit, protože už asi měsíc s Vámi trávím volný čas, jsem moc ráda, že jsem Vás našla.
Obdivuji Vás všechny za vaši odvahu a statečnost s jakou se perete s nemocí a za to že rozdáváte plno optimismu čekatelkám i těm co se uzdravují. Všechny si zasloužíte samozřejmě zdraví a poděkování za podporu od čekatelek. Já jsem se před měsícem dozvěděla od své gynekol. mezi dveřmi, když juž sem vycházela z ordinace, že má podezření že mi tam něco roste.A že mě pošle na hysterektomii. Vycházela jsem jak v limbu.Tři dny jsem nespala a pak jsem začala na internetu trochu pátrat a našla jsem Vás. Nebudete mi to věřit, ale když jsem si přečetla všechny Vaše příspěvky, tak jsem se trochu uklidnila.V pondělí 17.3 jdu do nemocnice na ultrazvuk a prý když rozhodnou, tak dostanu hned termín operace. Já, která nikdy na žádné operaci nebyla a která chodí do nemocnice pouze DAROVAT KREV. Ještě jsem Vás chtěla poprosit, jestli někdo nemáte zkušenosti s touto operací v olomoucké fakultní nemocnicí nebo nějaké v okolí. Holky držte se všechny i za mě protože já se třepu už teď.
K svátku
Hana
| 10. 3. 2008 19:58
všem mojím kamarádkam
Majka33
| 10. 3. 2008 17:47
přání Viktorkám...teda nám všem!!
devilhood
| 10. 3. 2008 15:19
Milé Viktorky...jménem svým a také jménem Rosmarínky přejeme všem Viktorkám ...teda nám všem všechno jen to krásné,co lze přát a hlavně to zdravíčko...
Všem,co jsou po operaci rychlé a bezbolestné uzdravování a těm,co čekají pevné nervíky.
Rosmarínka vás všechny zdraví a pokud vše bude OK a jakože to bude OK pošupajdí ve čtvrtek domů.
Tak dneska šechny budeme oslavovat náš sváteček...tak páčíček.
Dana
Hanka
Majka33
| 10. 3. 2008 12:25
ahoj Hanýsku,aspoń máme hodné lidí kolem sebe.Manžel má taky semnou jenom trápení.Pokaždé mě něco jiného bolí,ale to už asi patří k tomu.Zrovna od včerejška mám zase závratě.Tak nevím,co mi zas je.Jsem někdy na nervy sama sobě.Manžel je ale hodný a má semnou velkou trpělivost.Já si myslím,že každý v mé situaci by to zvládnul.Prostě ten člověk nemá na výběr,život jde dál a my musíme jít s ním.Jinak to nejde.Holky opatrujte se moc a jak se má Rosmarínka?Kdy jí pustí domů?Mějte sehezky.PáááMajka.
Viktorky
Majka33
| 10. 3. 2008 12:15

taky vám všem přejí hodně štěstíčka a hlavně moooooc,moooooc zdravííííííčka..
Přání k svátku všem Viktorkám
inuska
| 10. 3. 2008 11:47

A protože my všechny jsme Viktorky,
tak přeji vše nej, nej, nej a posílám kytičku.
Majka
Hana
| 10. 3. 2008 10:02
Ahoj Majčiku.To znám také, každé dva měsíce na kontrolu, teď už za dýl. Uvidíš, termíny se budou prodlužovat .Až Ti řeknou přijďte za rok a bude po bubáku.Jo a ty malé chybičky v psaní. Já když se kouknu co jsem napsala, tak si říkám, že to pak snad ani nikdo nemůže pochopit, co tam páchám za nesmysly.
Opravdu, opravdu chce myslet pozitivně- no ale naučit se to není jen tak. Škoda,že jsme všichni docela daleko od sebe. Ale ty máš v sobě určitě velkou sílu a ještě ji rozdáváš. Já jinak jsem šťastná mám ohleduplného přítele,hodnou dceru, bezva kolegy v práci. Jen já je občas trápím, že mi je blbě a musí se kvůli mně měnit plány.Chci jim taky dávat radost a ne strarosti..
To jsem nějak odbočila od tématu - holčičky dobře se hojte a nebojte se. Strach má velké oči a nenechte ho přemoci Vás.
ahoj sluníčka
zulika
| 10. 3. 2008 09:54
-děkuji moc za podporu

To já né, že bych byla taková borka,co k doktorovi nechce-ja totiž volala do nemocnice jestli můžu mluvit s doktorem-že jsem po operaci a je mi to a to-a že nemám ty konečné papíry-jestli můžu k nim do nemocnice.
A taková "chytrá" sestra /vypadala,že opravdu nemá svůj den/ mě odpálkovala,že tam doktror není, ať si vezmu proti horečce paralen, no a když mě to teda tak "hrozně" boli, že nevydržím, tak teda mám přijít-nebo si zajít v pondělí za svým doktorem.No zas tak úplně na umření jsem nebyla-tak jsem teda šla až dnes.
Pan doktor mě chtěl poslat do nemocnice-ale uznal,že doma je mi líp-tak dal odklad do středy.
Na zánět to nevypadá, přesto jsem opět dostala antibiotika-spíše se bojí nějakého hlubokého zánětu žil,nebo trombozy.
Tak jdu zase provozovat ten gaučing-no jak jsem ho měla ráda-už bych s ním docela skončila
mějte se krásně
devilhoood
rorysek
| 9. 3. 2008 23:45
ahoj Danuško, děkuji moc za podporu. To víš, potěšilo mě to. Já se té bandáže ani moc nebojím, mluvila jsem s několika lidmi kteří to mají za sebou a chválili si to. Dám Ti potom vědět, jak jsem dopadla. Zatím ahojky a zdravím všechny stejně ( potrefené) Rorýsek

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
24. 4. 2026 15:55
16623
Sabice Ryskova
14. 4. 2026 09:49
47
Katka Riedlová
28. 2. 2026 23:20