Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

orlovanko
op
| 4. 3. 2008 19:12
určitě se na to dr. zeptej, za to nic nedáš a třeba to vyjde. Držím palce.
Lázně
Majka33
| 4. 3. 2008 18:58
holky a já bych tak ráda jela do lázní. Mohla bych jet?Ale píšete že to musí být napsané už v propouštěcí zprávě.Tak asi nikam nepojedu že?.Můj gynekolog se o tom vůbec nezmínil.Ani na onkologií mi nikdo nic neříkal.Ach joooooo.A kdo má potom právo na lázně?Holčiny přejí honě zdravíčka a trpělivost.Všechny vás mám ráda.Jste fajn.Přejí pěkný večer a dobrou noc.
LÁZNĚ JEŠTĚ JEDNOU
zulika
| 4. 3. 2008 18:02
Dotaz uživatele:jsem po operaci byla mi odebrána děloha je mi 40 let lékařka mi vypsala lázně komplexní,že je to nutné.Včera mi přišel poukaz a na něm jsem zjistila,že revizní lékařka mi podtrhla příspěvkové bez jakého koliv upozornění .Může posoudit za 2 minuty můj zdravotní stav,mám 3 dospívající děti takže příspěvkové si určitě nemůžu dovolit. Podotýkám že jsem láz. péči nikdy neměla. Odpověď lékaře:Schvalování lázeňské léčby se řídí předpisem s názvem Indikační seznam pro lázeňskou léčbu pro dospělé, děti a dorost. A navíc, není na ni právní nárok. Ani nehrají roli sociální poměry dotyčného klienta.

V případě stavu po operaci dělohy musí být ( pro komplexní lázeňskou léčbu) komplikovaný operační nebo pooperační průběh.
Děkuji Vám všem
Rosmarine
| 4. 3. 2008 17:57
za to, že tu jste a pomáháte alespoň na dálku slovíčky, obrázky, smajlíky i jakoby pohlazením. Snažím se být statečná, ale už je to na spadnutí, tak ten strach se přece jen objevuje. Ale to určitě zažila každá z vás, že?

Op, ty lázně zkusím. A dívala jsem se i na indikace kolem Hepatitidy, tak bych se možná mohla dostat do Varů. musím se poradit s mojí paní doktorkou a jestli to půjde, tak by mi je napsala. Díky za ten odkaz..
ahojky
zulika
| 4. 3. 2008 17:40
TY LÁZNĚ MĚ TAKY DOCELA ZAUJALY-ALE NAŠLA JSEM TUHLE ODPOVEĎ-TEDY PŘÍMO Z POJIŠŤOVNY:
Dotaz uživatele:Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat
zda po hysterektomii je nárok na lázně hrazené
zdravotní pojišťovnou. Odpověď lékaře:Komplexní lázeňská léčba ( tzn. plně hrazená ze zdravotního pojištění- kromě dopravy, lázeňského poplatku a regulačního poplatku za každý den pobytu) může být schválena pouze v případě komplikovaného operačního či pooperačního průběhu.

Právní nárok na lázeňskou léčbu není.
pro op
mirca1
| 4. 3. 2008 14:53
N o vidíš to jsem nevěděla že už třeba se může žádat v nemocnici ale už jsem v práci a docela to jde...přeci jen jsem odpočívala 3 měsíce.......to mě doktorka nechala doma bez problémůůů ale lázně řekla rovnou že ne.... že nemám šanci.
TAK SE HOLKY VŠICHNI DRŽTE ...BOJOVNICE MOJE papa a hezký den
lázně
op
| 4. 3. 2008 14:52
děvčata, mrkněte na odkaz http://www.moje-lazne.cz/…e/nemoci-zenske/

je tam, že jsou indikovány po operacích, tak ať vás nebalamutí. V propouštěcích zprávách to ale musí být napsané. Držím palečky všem.
pro hanku
mirca1
| 4. 3. 2008 14:49
zatracená teplotka...pořádně papej vitamíny ,vypotit,a držím palečky abys to zvládla
pro majku
mirca1
| 4. 3. 2008 14:46
Ahojky majko ....taky to držím palečky aby ti to dopadlo všechno moc dobře
pro rozmarínku
mirca1
| 4. 3. 2008 14:44
už se ti to krátí ...držím moc palečky
rorýsku
mirca1
| 4. 3. 2008 14:42
Ahojky ... zlatíčko chápu že doma jsi se musela vrhnout na domácnost když jsi sama ale určo nedělej žádné velké úklidy ..ona ta domácnost se taky nezblázní......já jsem marodila 3 měsíce protože v práci stojím aa taky něco občas musím zvednout...ale 30 kilo jak ty píšeš nesmí zvedat ani zdravá ženská pouze do 15 kg...a zdraví máš jen jedno a děti mamku potřebujou zdravou tak se prosím tě opatruj ....papa a hezký den
Ahojky všem
Majka33
| 4. 3. 2008 08:52
držím palečky,co jdou na zákrok.Rosmarínko drž se.Neboj ani se nenaděješ a budeš doma a těšit se na dovolenou.Brzo budeš balit i na ní.Hani tak ji honem vyžen´ vitamínkama a nedej se.Hlavně odpočívej.A co ty navaly už je ti líp?Mě je,nemám žádné co si lepím náplastě.Tak jsem ráda,že aspoń něco zabírá.Mirko tobě přejí hodně sil v práci a dávej si na sebe pozor a hlavně moc těžké nezvedej....Všem holkám čekatelkam přejí hodně,hodně síly a brzičko budete doma,uvidíte.Držte se všechny.Pááá.Majka.
Rosmarine
op
| 4. 3. 2008 08:35
přeji Ti, aby vše dobře dopadlo a byla jsi zase brzy fit. A o lázně se hlas hned v nemocnici, ať Ti to napíšou do propouštěcí zprávy. Oni dělají, jako když to dávají ze svého. Musíte se o to děvčata brát. Je to Vaše zdraví a k doléčení potřeba. Držím pěsti všem, které to mají před sebou a ty, které už za sebou - nedejte se a bojujte.
Ahoj Hani
Rosmarine
| 4. 3. 2008 08:34
S teplotkou se nepárej a pošli ji o dům dál, držím palečky, ať je Ti líp.
Andělíček strážníček pro Tebe:

Já vím, že je to děsný kýč, ale je tak roztomilý, že?
jizva
Hana
| 4. 3. 2008 07:50
Zuliko, měla jsem na jizvě po štítné žláze úplný jelito a bulky no hrůza na krku a opravdu to chce co nejčastěji sprchovat a mazat vepřovým sádlem a nebát se na jizvu tlačit a masírovat. Já taky masírovala až jsem měla jizvu úplně horkou a teď ji nemám skoro vůbec vidět. Po žlučníku jsem nemazala a nesprchovala a mám tam po 20 letech pořádnou roztaženou jizvu. .
Děkuji za optání Orlovanko- Majko ta mrška teplotka se mi nějak drží. Tobě držím moc palečky ,aby výsledky byli o.k.
hysterektomie
rorysek
| 4. 3. 2008 00:17
Ahoj kočky, nyní jsem 6 týdnů po operaci. Musím říct, že po prvních pár dnech, které byly nic moc je mi skvěle. Jsem sice ještě doma, ale mám smůlu a tak ihned po odstranění stehů jsem se musela vrhnout zpět na domáctnost. Jsem sama na 3 děti, je mi 34. Zatím nepozoruji žádné problémy a doufám, že to tak i zůstane. Jen nevím, jak to bude v práci. Tahám tam dost těžké věci ,někdy i 30kg. Smí se to vůbec??? Bojím se, že jinak se mě manažer bude snažit zbavit. Má některá z vás už zkušenost s tím jak to je se zvedáním břemen po delší době??? Děkuji za názory.
Díky za podporu
Rosmarine
| 3. 3. 2008 22:42
Krásných hlídacích pejsků není nikdy dost, Inuško
Rosmarine a Mirče
inuska
| 3. 3. 2008 22:36
To zvládneš. Nedávno jsem takhle balila já a už chodím do práce. Na rozdíl od Mirči mám sedavé zaměstnání, a protože jsem baculka, tak mi dlouhé sezení nědělá zrovna dobře. Přesto jsou vidět pokroky. Už se to jenom lepší.
šetři se
inuska
| 3. 3. 2008 22:12
Je škoda, že ti nedají lázně. Myslím, že na doléčení je to vhodné. Jinak se šetři, nic těžkého pokud možno nezvedej, ať se ti neudělá kýla jako mně.
jizva
inuska
| 3. 3. 2008 22:08
Já jsem si jizvu omývala heřmánkem a pak mazala vepřovým sádlem a jemně masírovala. Jizva pak nebyla hrubá a zjemnila se. Teď už to je dobré.
(Taky mi to poradili, předávám dál)
lázně
dobruska
| 3. 3. 2008 17:56
všechny zdravím a přeji všem před operací i po operaci zdravíčko a štěstíčko.V lednu jsem byla ve Fr.lázních,vřele doporučuji.Ale my kolem té 5O si je musíme vybojovat.Můj gynekolog a sestra mi řekli,že už nejsem v reproduktivním věku.Praktická lékařka mi je schválila.Je pravda,že mám ještě jiné problémy.Na gynekologii jsem přinesla doporučení,které mi pak lékař schválil a začal se chovat přístupněji.Stejně jsem jim řekla,že si stará nepřipadám,bylo mi 48 let.Bojujte o lázně,nenechte se odbýt.Odpočinete si,ted si píši i s kolegyněmi z lázní.Užily jsme si to,a rády vzpomínáme.všem držím palce.
Oprava
Rosmarine
| 3. 3. 2008 17:01
A koukám, že jsem to nakonec popletla - pro Orlovanku velké pozdravení a pro Zuliku byla má rada ohledně léčení jizvy. No, jo, občas se chybička vloudí, že?
Tak už to mám za 3 dny
Rosmarine
| 3. 3. 2008 16:57
Ahojky všechy známé i neznámé, čekatelky i rekonvalescentky - i již pilně pracující (Devilhood a Mirca ) - no prostě všechny vlídné duše tohoto fóra.

Hlásím, že viróza je pryč. Taky už mám připravené hromádky na posteli, co si s sebou chci do nemocnice vzít - kéž by to tak bylo balení na dovolenou a né do špitálku. Manžel se mě ptá, na jak dlouho tam jedu - asi se mu mé zásoby zdají na delší dobu. Ale já doufám, že než se sejde týden s týdnem, budu doma a psát vám a do deníčku.
Dobrá zpráva - dnes jsme zaplatili zálohu na dovču, tak až otevřu po narkóze oči, mám prý myslet na to, že teď už mě budou čekat jen samé hezké věci. Ťuk, ťuk, ťuk - raději.

Mirco, ono je to s těmi lázněmi asi podle věku - Háta je mladá kočka a my "dámy v nejlepších letech" - tak asi už nemáme nárok.
Orlovanko - sluníčko, už léta praktikuju jednu přírodní radu, vše co se má čistit co nejvíce a nejčastěji sprchovat vlahou vodou. Porod druhého syna byl kleštěmi a byla jsem tedy hodně šitá i potrhaná, docela špatně se to hojilo. Až starší dětská sestřička, co přišla k nám domů podívat se na miminko, mi poradila - oplachovat a oplachovat. Za pár dnů se všechno začalo uzavírat a hojit. Tak nevím, zda to moderní medicína nezavrhla, ale já se toho držím.

Koukám, že dneska asi zaberu stránku , tak když už jsem v tom "roztahování se", posílám i obrázek. Mějte se krásně, děvčátka.
všem
mirca1
| 3. 3. 2008 15:21
všem držím palečky a přeju hodně štěstíčka..koho to čeká tak se holky nebojte...dneska jsem byla prvně v práci a pobolívá mě troch břicu přeci jen stojím 8 hodin a je to nápor ale jinak pohoda určitě se zatáhnu a jinak je mi lépe než před operací a to je důležitééééé...jinak já jsem doktorce o lázně říkala a bylo bi řečeno že nemám nárok........tak krásný den
všem
mirca1
| 3. 3. 2008 15:20
všem držím palečky a přeju hodně štěstíčka..koho to čeká tak se holky nebojte...dneska jsem byla prvně v práci a pobolívá mě troch břicu přeci jen stojím 8 hodin a je to nápor ale jinak pohoda určitě se zatáhnu a jinak je mi lépe než před operací a to je důležitééééé...jinak já jsem doktorce o lázně říkala a bylo bi řečeno že nemám nárok........tak krásný den a
h
HATA
| 3. 3. 2008 09:13
Ahojky,
tak k názoru na pozitivní účinky lázní se můžu jen připojit a vřele je doporučit. Na můj stav nemělo nic tak razantní vliv, jak právě lázně. Stojí za to si je vybojovat, tedy pokud vám je lékař nenabídne. Mimo léčbu, odpočinek tam potkáte taky spoustu žen s podobnou ,či stejnou ,zkušeností.
Jinak čas u mne ukázal, že s touhle diagnozou přišly i jiné problémy, takže dnes docházím pravidelně na kontroly na kožní - problémy s vlasy, pokožka, biochemie - osteoporoza, dříve jsem nikdy neměla problémy s trávením , nedostatkem zinku, železa, také s výkyvy tlaku, s nespavostí. Samozřejmostí je, že mě moje paní doktorka posílá na mamograf 1x ročně. Zní to sice dosti strašidelně, ale bohužel operace byla tenkrát jediná možná cesta. Všem doporučuji - neustále se lékaře vyptávejte, chtějte informace. Poukažte na cokoliv, co se vám nebude líbit, nebo vás bude trápit. Mně po první operaci bylo neustále zle, bolest na pravé straně se stupnovala - lékař tvrdil, že je to normální průběh rekonvalescence, že se vše hojí velmi pomalu. Skutečnost byla taková, že se cysty znovu začaly tvořit a rostly do obřích rozměrů.A proto - jde o váš život, vaše tělo - tak se nedejte!!!
PRO VEBU
zulika
| 3. 3. 2008 08:45
Byla jsem ve fakultní v Porubě - a nemůžu si stěžovat-no prostě nemocnice-ale sestřičky příjemné a s doktorama se taky dalo mluvit...
JIZVA?
zulika
| 3. 3. 2008 08:44
Ahoj všechny, přeji krásný začátek týdne
Mám dotaz-jsem měsíc po totalní h. a na jizvě jsou nějaké boule a tak-vstřebá se to? Měly jste to taky tak?
A pak tam mám ještě jedno místečko, které je pořád otevřené a neane se zhojit a zavřít-poradíte jak na to?
díky
Hysterektomie
Veba
| 2. 3. 2008 20:46
Ahojky všem,jsem moc ráda že jsem vás našla.Někdy s počítačem trochu bojuju,ale snažím se. Mám stejný problém jako vy a ráda bych si o něm popovídala s někým,kdo ví o čem mluvím.Mám totiž anemii a mívám silné měsíčky.Doktor mi zjistiže mám tři myomy velké3,5centimetrů a ještě pár menších.Takže mně brzy čeká operace.Musím se jít objednat a momentálně řeším do které nemocnice mám jít.Bydlím v Karviné a naši nemocnici mi známí moc nedoporučujou.Tak nevím.Myslím si že je dost důležité,kde vám ji udělají.Takže jestli mi můžete někdo poradit,budu moc ráda.Zatím pa pa Veba
všem všem čekatelkám a i těm,co už to mají za sebou
devilhood
| 2. 3. 2008 16:18
Ahojky děvčátka!!

I já vám všem držím všechny pěstičky a můj pejsáček všechny tlapičky,co má...aby jste všechny mohly včas nastoupit a taky se co nejdříve vrátily v pořádku domů.
Jste všechny moc šikovné a statečné...tak se držte!
Zdraví.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
10. 6. 2025 10:06
14480
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...