Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro Rax
Hana
| 18. 12. 2007 19:42
Ahoj Rax to dávkování co bereš je dobré. Každý si to stejně přispůsobí sám jak potřebuje. Může se stát jak začnou kapky působit, že se stav mírně zhorší. Ale myslím, že u cysty jestli tě to nebolí tak to dávkování bude v pohodě. Já vždycky beru 8-8-8. Kdyby tě bolel vaječník tak si kapej méně kapek, Jinak to ponechej jak si to bereš teď.
No jinak já jsem zvyklá být pořád v pohybu a teď jak jsem vysadila tak je mi blbě z toho, že nic nedělám. Mám dvě zaměstnání a jinak mám pejsky tři a hrozně mi chybí ty procházky s nima a zrovna tak lítání po zahrádce. I když před operací jsem už ani ty procházky neudýchala byla jsem hodně dlouho chudokrevná. Takže zatím ahoj a budu držet palce aby to co nejdřív zabralo a byla jsi na JARO v pohodě. Hanka
pro Hanu
Rax
| 18. 12. 2007 18:36
Hanko, ještě se Tě zeptám, jaké máš dávkování. Ta paní z bylinkářství mi doporučovala 5-0-5 a později, když nebudu pociťovat nějaké problémy s užíváním (nevím ale, jaké problémy bych mohla mít, na to jsem se nezeptala), mohu prý zvýšit užívání na 5-5-5. Já jsem hned po dvou dnech přešla na dávky 7-7-7, maximální jsou podle letáčku 9-9-9. Jsem prostě takový nedočkavec. Jinak si užij procházky! Já taky teď pociťuji "málo čerstvého vzduchu" a už se těším na pár dnů volna až vypadnu z práce i z domu aspoň na procházky se psem. V létě jsem věčně na zahrádce a rýpu se v kytičkách a zelenině, (tím srdečně zdravím po operaci i Mirku !!!) k tomu cyklistika atd. Zima je horší, zimní sporty mi bohužel nic moc neříkají. Tak užívej, než zase vletíš do té "státní správy"!
pro Rax
Hana
| 18. 12. 2007 12:07
Ahojky Rax, Gynex je opravdu dobrý na různé cystičky apod. Moje kamarádka ho užívá po operaci dělohy a vaječníků a doporučil jí ho i lékař. Má cysty a bulky v prsou a ty jí nerostou i se jí většina ztratila. Užívá ho i místo hormonální léčby, protože hormony nemůže. Přechodem po operaci prošla jen s mírnými návaly a jinak v pohodě. Já jsem užívala od stejné firmy Renol na močový měchýř a dřív jsem musela brát neustále antibiotika a teď co užívám tyto kapky tak je to v pořádku.
Přeji Ti aby se to co nejdřív upravilo. Já se taky těším až půjdu zítra na první procházku.
Dík za radu
Rax
| 16. 12. 2007 18:44
Ahojky Hanko! Přestav si, že v sobotu dopoledne jsem byla v bylinkářství a jak bys mi našeptávala, koupila jsem si právě ten Gynex, přestože jsem si Tvůj mail přečetla až po návratu domů. Dala jsem přednost Gynexu, ale jinak mi ta paní více doporučovala čínskou medicínu - "Zeď devíti draků". Teď jsem si o Gynexu a o tom čínském produktu přečetla na internetu. Je to zajímavé, ale nechce si mi věřit, že by to mělo až tak velké účinky. Říká se však, a na tom bude hodně pravdy, že víra v uzdravení je důležitá, takže bych neměla pochybovat. Tobě moc přeju, aby ses dala psychicky dohromady. Ono to bude souviset s hormony a tedy s tou operací. Navíc jsou teď ještě dlouhé večery, pošmourno, brzo tma, prostě chybí sluníčko a depka je tady hned... Kdyby nebylo zbytí, asi bych se obrátila na odbornou pomoc, i když se taky snažím, abych léky užívala co nejmíň. Ale než se trápit a zbytečně !...Nebo taky zkus vyhledat nějaké bylinky. Drž se, i když vím, že to někdy není jednoduché.
Pro Rax
Hana
| 15. 12. 2007 10:06
Ahojky Rax,já mám dobrou zkušenost s bilinkami od ENERGY a to s Gynexem. Dá se to objednat i na internetu odstraňuje to cysty v prsou i na vaječnících, proti osteoporóze, návalech při přechodu atd. Mám několikaletou zkušenost i s jinými výrobky od této firmy. Já jsem se nakonec rozhodla a nechala si odstranit i vaječníky. No zatím po fyzické stránce si myslím, že je to v pohodě, ale jak jsem se tak hrozně moc bála operace, tak teď mám stále velký pocit úzkosti a nemohu spát. Jsem pořád duševně jak před operací a nedovedu se uvolnit a to jsem již 10 dní po operaci. Přeji Ti hodně štěstí a ty kapičky - bilinky vyzoušej - operace až na posledním místě, Já jsem taky měla cysty a teď po operaci mi řekli, že vaječníky byli naprosto v ořádku. Gynex jsem užívala asi dva roky vždy tři týdny a pak týden přestávka. Přeji Ti ať Ti také pomohou. Ahoj Hanka
Ahoj Fil
violik
| 15. 12. 2007 07:41
A to mám ještě 8 kg dole. Od puberty s tím bojuji a teď bez diety se to drží. dole. Žádné nafukování před menzes ani žrávé choutky a různé výkyvy. Také jsem měla problémy poslední rok kdy myomy poporostly jsem krvácela 8 dní a místo aby se prodlužoval cyklus mě se urovnal na 22 dní takže prakticky cca 10 dní be vložky. A dokonce necítím ani žádnou únavu asi proto, že už mi nechybí železo, to byla jedna z diaknoz abych na to brzy šla. Hormony mi nikdy ani nenabízejí jak prý dobře vypadám. Dnes ráno jsem vydila 2 padající Perseidy tak jeden první byl za zdraví celé rodiny, nechci si to zakřiknout zas příjde jiná nemoc mám toho už dost za sebou ale, každý okamžik, kdy je člověku fajn si musí nafouknout jako bublinu a pořádně si jí užít. Papa a mysli na jaro to už budeš mít Havaj a kdykoli koupání se sluníčkem. Viola
Poradíte?
Rax
| 14. 12. 2007 21:02
Zdravím všechny kolegyňky! A hlavně ty nově odoperované, kterým přeju zdravíčko a bezproblémové zotavení. Dovedete mi některá z Vás poradit? Byla jsem teď po půl roce po operaci na kontrole a na vaječníku, který mi zůstal ( a o který jsem tak bojovala, jak sem psala), mi zjistili cystu. Příští měsíc musím znovu na kontrolu a mám strach, aby to zase nebyla operace. Tak jako před operací ani teď nemám žádné potíže. (Potíže mi dělají doktoři, že vždycky něco najdou!?) Máte některá obdobné zkušenosti? Nepomohly by nějaké bylinky?
pro filomenu
mirca1
| 13. 12. 2007 23:00
Ahojky ...tvoje popsané pocity ...jako bych to byla já před operací nic mě nebavilo a bylo mi už dost ouvej unavená stařena ...ze života nic ,přišla jsem z práce musela jsem si lehnout a vůbec jsem nemohla fungovat .......už se dočkáš ...já měla jít do nemocnice taky až 29 ledna ale už jsem to nechtěla dál protahovat tak jsem se objednala do jiné a hurá mám to za sebou a jak píšu i když zítra to bude 14 dní kdy jsem byla operovaná cítím se líp než před operací ....budem držet palečky a a ted že nemáš umytá okna no a co vánoce budou i bez toho ...taky budu letos jeno šolíchat úklid a vůbec mi to neva ...HLAVNĚ ZDRAVÍ
Ahoj Violíku
filomena
| 13. 12. 2007 22:41
Je nádherný číst pocity a zkušenosti holek, co to maj za sebou. Tvůj příspěvek mne nadchnul. Sedím u kompu a kroutím se bolestí. Mám pocit, že mi praskne pupek. Bolej záda, hlava, břicho, jsem unavená, nemám napečíno, nemám všechny dárky, nemám umytá okna, na *** ani pomyšlení,.. . A pak si přečtu příspěvek hotový baby a zasním se, jak to bude všechno bezva. Pro mne teda až po 23.1. Díky všem, s vaší pomocí to uteče mnohem lépe.
pro violu
mirca1
| 13. 12. 2007 20:15
Ahojky ...jo měly jste pravdu ...jak jsem psala je už mi fakt líp než před operací..na referát o ***u ještě nějaký týden musím počkat ale to mi vůbec neva ono před operací žádná sláva ..když jsem to náhodou neměla tak jsem po ***u začala stejně krvácet a bolet břicho a tak že už stejně jsem se tomu vyhybala jak to šlo...tak mám trpělivost protože jsem se ddostala po půl roce do stavu kdy mě břicho nebolí a nekrvácím ..óóóó to je slast.A t y se šetři i když děláš tři dny v týdnu tak se opatruj a přeji klidný předvánoční čas to samozřejmě i všem ostatním holkám ...hlavně zdravíčko
Ahojky Mirčo
violik
| 13. 12. 2007 16:56
Udělala jsem teď pauzu, chodím z práce 3xtýdně v 8 večer a ráno v půl 5 vstávám a ostatní dny ještě doktoři, pracák (dělám jen brigádně) tak ti konečně chci pogratulovat, že to máš zasebou. No vidíš i cukroví už děláš, vidíš měly jsme se San pravdu že ho stihneš. Tak se šetři mě už nic není až na jednu věc. S ťaťkou jsme to zkusili v sobotu a bylo to jako šmigglpapír a hned se mi objevila po tom mykoza. Na kontrole v Motole jsem to říkala a ubezpečila mě. že mykozu nemám že to je normální suchost. Divila se jak to že nemám návaly, když je všechno už 7 neděl pryč, tak asi tento problém nás postupně čeká všechny ale zase si připadám úžasně čistá žádné výtoky, prostě jako miminko. Beru Minapent balance a asi je dobrý když kromě tohoto mi nic není naopak cítím se líp i migréna mě netrápí. Asi si koupím gel s tea tree a snad to bude lepší, jinak to ostatní kolem ***u funguje OK.
Měj se pěkně a ostatním držím palce.
pro Anjak
san
| 10. 12. 2007 22:06
Ahoj, potvrzuji slova Mirči, vůbec se toho neboj, není to tak hrozné, jak to vypadá a dá se to vydržet. Přečti si starší příspěvky a uvidíš - já jsem své zážitky popsala také - Stejně jako Ty jsem šla na operaci "zdravá" - tedy bez nějakých potíží, narozdíl od Mirči. Ale jsem ráda, mám to za sebou a výsledky potvrdily, že kdybych nešla, tak by brzy začly potíže. Pokud Ti to budou dělat laproskopicky, tak potvruji, já měla bolesti jen den, druhý den mi nebylo nic moc spíše od narkozy, ale potom už jsem byla bez bolestí. Výtok sice ještě trochu mám - dnes jsem byla na kontrole v Motole aje to od toho, že ještě jeden steh uvnitř zlobí, ale nní to nic mimořádného. Takže neboj se, bude to dobré a budeš to mít za sebou. Držím palce..
anjak od mirči
mirca1
| 10. 12. 2007 18:08
ahojky nemusíš mít strach ,první dva dny jsou po narkóze nepříjemný ale pak už to je den ode dne lepší...první čtyři dny v nemocnici dávají kapky proti bolesti a pak už to jde i bez ka***k,operovaná jsem byla v pátek a další týden ve čtvrtek puštěná domů(TO BYLO MINULÝ ČTVRTEK)ve středu už jsem byla v nemocnici bez vložky vůbec nešpiním,bříško chvilkama pobolívá ale to jen když delší dobu stojím (mezi vratama se sousedkou)ale jinak je mi docela dobře,i jsem včera pekla ,manžel zadělal a já si k tomu sedla ke stolu a vůbec mě to nenamáhalo ,spíš naopak nevydržím jen sedět a nic nedělat to jsem opravdu rozlámaná ,jinak nedělám nic těžkého prádlo pověsí táta ,a když to vezmu kolem a kolem už je mi lépe než před operací já už vůbec nemohla fungovat....tak hlavu vzhůru ,ničeho se neboj,všechno dobře dopadne uvidíš .....jsme holky šikovný a až to budeš mít za sebou budeš taky v pohodě.... uvidíš ,budem ti držet všichni palce ...nám je holky taky držely ...a bude to O.K.papa mirča
hysterektomie
anjak
| 10. 12. 2007 16:10
Ahoj, prosím o nějaké informace k operaci kterou jsi prodělala, mne to čeká počátkem ledna a mám strach. Jak dlouho jsi měla bolesti a výtok a tak, Je mi hrozné pomyšlení, že si tam jdu lehnout defacto zdravá a probudímse moc nemocná, ježiš, fakt se moc bojím
Pro Danu
san
| 7. 12. 2007 20:41
Ahoj, dovedu si představit, že je pro Tebe nezvyklé lenošení. Já také po pěti dnech ležení v nemocnici nemohla po návratu domů vydržet ležet,zvláště, když mi nic nebolelo, takže jsem různě přecházela po bytě, potom mi děti vynadaly, že neležím, tak jsem si šla lehnout, vydržela jsem to jen chvíli, vstala.. atak to šlo dokola Ale bylo fajn vidět, jak najednou např. luxují bez říkání a přemlouvání Přitom jsem se před operací těšila, že konečně budu mít spoustu času jen na čtení, půjčila jsem si z knihovny spoustu knížek.. a najednou to nebylo ono a moc jsem toho nepřečetla, protože jsem nevydržela jen ležet a číst si
jak jsi psala o mamince, tak to znám bohužel také, moje umřela před třemi lety, ale když jsem se teď doam probírala fotky, tak to na mě padlo..

Přeji příjemné lenošení, krásně si ho užij, jen ať si klidně ostatní blázní s předvánočním úklidem- my na to máme potvrzení od doktora, že nemusíme, že máme odpočívat a šetřit se Tímto zdravím i ostatní
pro Danu
mirca1
| 7. 12. 2007 19:06

Je dobře že máš zase dceru která ti pomůže ...vím že mamka je mamka .mojí mamce bude 80 ale je vitální už mi napekla krabici cukroví i když už měla vloni namále po 3 infarktu tak se dala zase do pohybu nevydrží sedět a nic nedělat ..a říká že je ráda že mi může pomoci taky si připadám hloupě ale šetřím se .....já mám dva kluky oba už jsou z domova jeden ženatý a ten bydlí se ženou a vnoučkem u nás nahoře ale snacha bohužel není z těch co by nabídla pomoc je z rodiny kde si nikdo navzájem nepomáhá a musí se to teprve učit..že jsme rodina ...jinak mamča mi navaří a manžel nakoupí udělá různý minutky a saláty stará se taky tak mi nic nechybí ...jen ten pohyb jsem zvyklá lítat po zahradě a po venku se psem a to ted nejde.tak se měj moc hezky a šetři se
pro Filomenu
devilhood
| 7. 12. 2007 16:48
Ahojčík!
Jsem sice od Liberce,ale pokud Ti mohu poradit...jdi do Frýdlantu...vím,proč ti to říkám...je to tam super...operační tým i sestřičky...já si tam jen zavolala a zeptala se ,jestli mě vezmou a vzali a nelituji.Každému doporučuji Frýdlant v Čechách a vím proč.
Držím ti pěsti..neboj se toho a bude dobře.
Tak páček
pro Filomenu
devilhood
| 7. 12. 2007 16:46
Ahojky!
Teď jsem si ještě přečetla Tvůj vzkaz ohledně narkozy..i já s tím vždycky měla problémy a teprve při téhle operaci úplná pohodička...opravdu super...probrala jsem se úplně ukázkově..tak se neboj a bude taky fajn..přeji Ti to..tak páček ještě jednou.
Dana
pro Mirču 1
devilhood
| 7. 12. 2007 16:41
Ahojky Mirčo!!
Jsem taky ráda,že to máš úspěšně za sebou a že jsme obě šikovný holky....jenom Ti trošku závidím tu maminku.. mně maminka zemřela letos v březnu a moc se mi stýská po její péči..mám těch operací vícero za sebou a maminka mě vždycky pomohla...to mi chybí asi nejvíc..ne nestěžuji si...má dcera ji plně zastoupí...ale stejně ..maminka je maminka...promiň ,jen mi to přišlo líto.
Tak si to Mirčo všechno pěkně užívej a ať se všechny,co to máme teď za sebou dobře hojíme a jsme bez problémů.
Ty i všichni se mějte moc prima a odpočívejte...páček
Dana
pro San
devilhood
| 7. 12. 2007 16:35
Děkuji za přivítání Sany a také za přání ohledně uzdravování...věřím,že den ode dne bude líp..mám s tím odpočíváním trošku problém..nejsem zvyklá lenošit,ale bohužel...nebo bohudík to po téhle operaci to stejně jinak nejde než pomalu,tak i já musím...ale je to děs...neumím a neumím..ale rodina nepovolí a nepovolí
Tak se taky měj prima a všem ostatním přeji také krásné uzdravování..páček.
Dana
pozdrav
devilhood
| 7. 12. 2007 16:30
Ahojčík!
Jsem sice od Liberce,ale pokud Ti mohu poradit...jdi do Frýdlantu...vím,proč ti to říkám...je to tam super...operační tým i sestřičky...já si tam jen zavolala a zeptala se ,jestli mě vezmou a vzali a nelituji.Každému doporučuji Frýdlant v Čechách a vím proč.
Držím ti pěsti..neboj se toho a bude dobře.
Tak páček.
Dana
Po operaci
san
| 6. 12. 2007 23:07
Ahoj Dano, tak Tě také vítám mezi nás odoperované S tím odpočíváním má doktor pravdu, také mně si tělo vždy řeklo, že potřebuji odpočívat .Ale krásně jsem si doma odpočinula, žádné vstávání, žádný každodenní shon a to počasí bylo takové, že jsem si říkala, ještě, že nikam nemusím Tak přeji příjemné a úspěšné zotavování Tobě, Mirče i ostatním..
pro danu
mirca1
| 6. 12. 2007 22:55
taky říkám že jsme holky šikovný .... dopadlo ti to dobře a pan primář má pravdu .....taky jsem dneska volala paní doktorce že už jsem doma z nemocnice a taky jsem dostala pokyny odpočívat a nepřepínat ,nic netahat,ležet chvilku projít prospat a kolem dokola tak si to budu užívat ..manža se mě 3x za hodinu ptá co chci podat tak asi budu opravdu lenošit...mamka mi přijede zítra navařit tak si to budu užívat
pro danu
mirca1
| 6. 12. 2007 21:50
taky říkám že jsme holky šikovný .... dopadlo ti to dobře a pan primář má pravdu .....taky jsem dneska volala paní doktorce že už jsem doma z nemocnice a taky jsem dostala pokyny odpočívat a nepřepínat ,nic netahat,ležet chvilku projít prospat a kolem dokola tak si to budu užívat ..manža se mě 3x za hodinu ptá co chci podat tak asi budu opravdu lenošit...mamka mi přijede zítra navařit tak si to budu užívat
pro Danu
filomena
| 6. 12. 2007 18:50
Ahojky Dano, mrkla jsem na profil a koukám, že jsi také z Libereckho kraje, jako já. Mě to čeká v lednu v Liberecký nemocnici. Dělali Ti to tam? Jaké máš zkušenosti? Všechno dobrý ?
po operaci
devilhood
| 6. 12. 2007 18:07
Ahojky,všem!!
Tak už to mám konečně za sebou,operovali mě 21.11.,dřív jsem se nemohla ozvat...měla jsem menší problémy.Nastupovala jsem na odnětí myomatozní dělohy a probudila jsem se po 2,5 hodinové operaci,při které mně museli vzít i celou levou stranu ( vejcovody,vaječník).Asi jsem už od začátku tušila,že to nebude jen tak,ale všem,které to teprve čeká můžu upřímně říct...dá se to vydržet..my holky jsme přece bojovnice a jen tak nás něco neporazí!!
Jediné ,co mě vadí je to,že nemůžu dělat to,co bych chtěla...představovala jsem si,že přilítnu domů a bude to doma taky lítat..teda,že já budu lítat,ale ono to opravdu moc nejde.....dneska jsem byla na kontrole a pan primář doslova řekl...poslouchejte své tělo,co si řekne...a protože já odjakživa jsem zvyklá poslouchat...tak poslechnu a děvčata věřte,že i ráda .
Takže všem,které to mají za sebou přeji krásné uzdravování a ty,které to teprve čeká...držím pěsti a bojujte!.
Tak zatím páček a všem,které mě před operací podpořily moc a moc děkuji...pomohly jste mi,jste sluníčka,tak pá.
Dana
pro filomenu
mirca1
| 6. 12. 2007 17:51
já s narkozou taky kámoška nebyla .byla to první moje operace a netušila jsem že narkoza se mnou tak zacvičí ale pak třetí den už to šlo a každý den bylo líp a líp a jsem ráda že jsem šla a že to mám za sebou tobě držím palečky aby ti to taky všechno dobře dopadlo jsme totiž holky statečný ne?
pro san,violu....a další
mirca1
| 6. 12. 2007 17:46
ahojky ...díky za podporu před operací ted už bude jenom líp ale co vám závidím je vaše hubnutí...mám jen o jedno kilíčko méně a k dietě se asi nepřinutím ....tu držím když jsem napapkaná tak mám svych 68kilíků.......
Ahoj San
filomena
| 6. 12. 2007 14:33
Děkuju za přivítání. Nevím, jestli to beru zrovna sportovně. Možná se to tak zdá, ale občas proběhne pořádná depča. Přeci jen - je mi "teprve" 39. Ale je mi jasný, že nic jiného se nedá dělat. Jsem docela ráda, že to bude vyřešeno přes zimu. Jsem takový medvědí typ. Jak je venku nevlídno, zalezu a nikdo se mnou nehne. V létě bych trpěla jak zvíře. Od jara do podzima se nezastavím.
Z té narkozy mám taky obavy. Pár jich mám za sebou a vždycky to moc špatně snáším. Další černá můra je pro mne ten šílenej slanej nápoj, co musím před tím vipít. Loni jsem se zařekla, že už to do sebe opravdu nikdy nebudu lejt. Byl to tak hnusnej zážitek, že se toho obávám snad víc, než celé operace. Jen při vzpomínce se mi obrací žaludek.
Všechny vás zdravím a těším se na další komentíky.
Pro Violu a Mirču
san
| 6. 12. 2007 14:01
Ahoj Violo, tak gratuluji, tak teď už máš snad před sebou jen samé hezké věci..
Ahoj Mirčo, tak vidíš, to "bylo strachu" a už jsi doma.. Ty první dva dny jsou špatné a potom už je lépe. Tak gratuluji!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka
14. 6. 2025 22:26