Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dukanová dieta - Hubněme společně

Diskuze

JItka369
| 2. 3. 2012 21:35
ted vážně...Lidl od 8.března kuřstehna, 440gr 37 Kč,od 5.3. silikonová podložka na pečení k hnětení a rozválení těsta 38x30cm 80 Kč, pak různé formy a plechy na pečení (si asi koupím na biskutský chlebíček 40 Kč),ochrané dózy na dorty, koláče či chleba...ale co mě zaujalo, a asi neprojde -jemné křupavé ovesné placičky 600g 65 Kč, čokoládové ovesné 70 Kč. Nějaké nízko...ale nepřelouskám to z letáku (asi tam bude tuk)
Stamina
| 2. 3. 2012 21:17
Mno... tak už vím, jaký je rozdíl mezi práškovou a jemně mletou želatinou - ta jemně mletá se nerozpustí, takže teď v tom krému cítím jemné minihrudečky. Musím tedy pořídit k plátkové a jemně mleté ještě práškovou želatinu
JItka369
| 2. 3. 2012 21:41
TO Stamina: ahááá, já mám jenom jemně mletou, připíšu si na seznam :-\
TO Flora: to jako si vlézt do vany, a míchat a míchat hele ty kremrole, víš že mě to vážně napadlo
podle mě na takové nadýchané koláče a tak, je třeba mleté otruby namlít na mouku
Stamina
| 2. 3. 2012 21:43
TO JItka369**: prozraď mi to tajemství, jak ty hnusný tvrdý otruby pitomý chceš umlet... TO **Flora tento recept můžu doporučit (je to tedy jediný recept, který znám zpaměti ). Ani na ní neděláme žádnou polevu, všichni jí milujou jen suchou a booohatě pocukrovanou
JItka369
| 2. 3. 2012 21:46
TO Stamina: prosím, umeleme v mlýnku na kafe
JItka369
| 2. 3. 2012 21:13
Flora
| 2. 3. 2012 21:12
Neplni se snehem s cukrem kremrole?
JItka369
| 2. 3. 2012 21:15
TO Flora: jooo, kremrole jo...
Flora
| 2. 3. 2012 21:20
TO JItka369: Jitus, ty urcite vymyslis recept na kremrole podle dukana . My ti verime !!
Stamina
| 2. 3. 2012 21:22
TO Flora**: TO **Jitka369 mě by stačilo, kdybys Jíťo vymyslela, jak se dělá to Dukanovo Tropézienne Protože podle toho receptu se opravdu ale OPRAVDU k přiloženému obrázku ani nepřiblížíš
Flora
| 2. 3. 2012 21:27
TO Stamina: Hahaha...to je vyzva, ja jsem mela v planu pect o vikendu Hrabencin kolac (anti-Dukan)...ale jak jsem nemocna tak to pocka.
Stamina
| 2. 3. 2012 21:33
TO Flora: Tobě doporučuji buchtu Margot - to se všecko měří hrnečkama, smíchá se to a peče
Stamina
| 2. 3. 2012 21:36
TO Flora: Myslíš, že je možné, že ty recepty opravdu vycházejí z otrubové mouky? Třeba Pierre a potažmo francouzi disponují moukou, kdežto u nás jsou k dostání pouze otruby mleté.... Já jsem je zkoušela umlet v robotu, ale to by mě z toho jeblo - jsem mlela, sekala a pak přes sítko prosívala. No to by mě mohlo milovat. Ale věřím, že z mouky by ty moučníky byly nebe a dudy
Stamina
| 2. 3. 2012 21:39
TO Flora:

2 vejce
1 šlehačka
1 prdopeč
1/2 hrnku oleje nebo hery
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 margotka (ta větší).

Margotku nastrouháš najemno, všecko smícháš a šup s tím na vysypaný plech (doporučuji spíš menší, buchta je lepší vyšší)
Flora
| 2. 3. 2012 21:36
TO Stamina: haha...no to mam povest.....ja pecu rada, pro jine, ale pro sebe me to nebavi. Hrabenka byla pro pritele. Ale na Margot buchtu se juknu.
Flora
| 2. 3. 2012 21:43
TO Stamina: No je divne ze ta buchta vypada tak jemne a taky ze je posypana necim co vypada jako vlocky a pritom vlocky se nesmi. Margot buchta vypada dobre. Jenze mi chybi Margotka. Az sezenu, tak zkusim. Takove veci doma nemam. je to N-E-B-E-Z-P-E-C-N-E !!
Stamina
| 2. 3. 2012 21:15
TO Flora: To ano, ale tu směs sněhu a práškového cukru musíš za stálého míchání "uvařit" ve vodní lázni
Flora
| 2. 3. 2012 21:17
TO Stamina: ja prave videla i bez vodni lazne, ale jestli mas strach ze salmonely, tak to taky zkus ve vodni lazni.
Stamina
| 2. 3. 2012 21:19
TO Flora: salmonela mě netrápí, máme vlastní vejce. Spíš mi jde o to tuhnutí, jestli to jako bude OK. Zatím je ten krém dost lehký a myslím, že už neztuhne. Naopak oproti obrázku je těsto "sesednuté" - holt s těma hrubýma otrubama to asi jinak nebude. Takže až mezi to dám krém, tak mi to ta horní vrstva asi vytlačí do boků :-\
Flora
| 2. 3. 2012 21:21
TO Stamina: Navrhuji odlamovat kousky kolace, maznout kremem a sup do pusy
Stamina
| 2. 3. 2012 21:22
TO Flora: spíš to vypadá, že to za stálého míchání vyleju do hajzlu
Flora
| 2. 3. 2012 21:19
TO Stamina: http://www.iprima.cz/…le-plnena-snehem
tady to toho jen zaslehali svareny cukr.
JItka369
| 2. 3. 2012 21:11
cituji....při kterých je vyžadováno tofu na míchání. Jemné tofu je krémový výrobek na výrobu omáček, majonéz.
Flora
| 2. 3. 2012 21:13
TO JItka369: ja jednou delala z tofu pizzu, ale furt to chutnalo jak tofu a ne jako pizza :D
Flora
| 2. 3. 2012 21:08
Tak je to v receptu. Snih se zelatinou vmichat do zbytku.
JItka369
| 2. 3. 2012 21:12
TO Flora: do jakého zbytku? Mě nikdy nic nezbyde
Flora
| 2. 3. 2012 20:51
Kompot poslu na mail, at se neztrati.
iirriss
| 2. 3. 2012 20:53
TO Flora: super, hodná holčina
Flora
| 2. 3. 2012 20:50
A cokoladovy dezert z tofu....200 gr jemneho tofu (to netusim co je ze ma byt jemne), 4 lzice tvarohu/pomazankoveho masla, 2 vanilkove jogurty, 2 lzicky kakaa, sladidlo. vse rozmixovat v mixeru a nechat zchladit v lednicce 1 hodinu.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
10. 9. 2025 22:14
15049
Míránek Černohous
7. 9. 2025 08:49
48
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
10. 9. 2025 18:55
73787
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198