Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Sibutramin

Diskuze

Reny
mgm
| 26. 5. 2010 10:51
To přece nebylo hned, nikdo nechtěl odpověď hned, to není pravda, co píšeš. A jak můžeš napsat, že to složení je stejné jako ten leták? Takový prodejce by měl mít atest nebo příbalový leták a během minuty by ho měl na vyžádání poslat a ne že HNED! Přečti si, co napsala Petře, důkladně!
mgm
lepa
| 26. 5. 2010 10:48
proč jste nepožadovaly složení těchto prášků hned na začátku než jste to začaly brát a ne až po měsíci nebo několika měsíců.
Karel vám tady řekl co to obsahuje že je to čisté a nic nebezpečného to není. Jenomže proč by jste vy měli věřit jemu když nevěříte Mirce, která to s náma myslela dobře. Zase budete namítat, že i on si to mohl vymyslet a že i jeho si tady Mirka najala proti vám, tak jako to tady už padlo.
Myslím si že tohle stejně nikam nevede, kdo chce ať je bere a může mi klidně někdo říkat, že jsem blbá a že hazarduji se svým zdravím. A myslíte že když budu mít nadváhu, že neriskuji své zdraví.
důkaz
renca13
| 26. 5. 2010 10:43
A co jako měla ve vteřině dělat??Pokud ten leták nemá,když psala že se vyhazují už v USA a vy tady na ni útočíte jako roj sršní že to chcete HNED a jak to že hned neodepisuje a podobně????Možná že kdyby jste psaly normálně a hned neudělaly z Mirky mrchu největší že by jsi se to dozvěděla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To je strašně jednoduchý odsoudit někoho aniž by dostal dostatečný prostor na obranu co??Mimochodem jaký chceš důkaz co v těch lécích přesně je,když ti nestačí leták,který je sice stažený z netu ale je logické že ten samý by byl u prášků.Nebo myslíš že na každý leták napíšou něco jiného??A když už se tady oháníte meridií,adipexem a podobně...to jsou taky pěkný ***.Kdyby nebyly tak je asi nestáhnou z trhu že!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak si kupte alli to není lež???
To je lež století a nikomu nevadí že vyhodíte šílený prachy za kravinu co vůbec nefunguje??A ještě mají na to reklamu v telce??????? to je v pořádku??????????
Renčo
mgm
| 26. 5. 2010 10:30
Renčo, a co třeba ta záhada s atestem a že ani neví, od koho je kamarád v USA.-) má apod.? Potom náhle stáhnutý leták netu a k tomu ještě tvrzení, co to vlastně obsahuje, ale důkaz o tom žádný??!!! Mně byl nabízen orig. sibu z USA, protože se tam normálně prodává, jak Mirka napsala. A já nejsem nějaký útočník, jen bych chtěla vědět, jak to opravdu je, to je celé! A snad na to mám i právo,né?
mgm
renca13
| 26. 5. 2010 10:22
A co jako??Kdyby jste na mě vystartovaly jako na ni,obvinily mě ze lží,podvodů a bůh ví čeho tak bych nebyla schopná zplodit ani větu natož mail!!!!!!!!!!!!!!!!!A co tě přesně nejvíc zaráží??že to je nelegální,nebo že je to vyrobené v číně nebo co jako??????????????
kdepak jste kočky??
renca13
| 26. 5. 2010 10:19
Já bych spíš docela ocenila kdyby se přišly vyjádřit holky co sem normálně chodí!!!!terka,janule,jozinka a další!!!tak holky kde jste všechny???
:-)
mgm
| 26. 5. 2010 10:19
Co kdyby jste si raději přečetly to, co Mirka včera vyplodila v mailu a pak tady, nějak se to neshoduje, nemyslíte? A jinak si dělejte každý co chcete!
slunicko38
renca13
| 26. 5. 2010 10:13
No to teda!!!!!!!!!!!!!!!!Já pevně stojím za Mirkou a pokud se to někomu nelíbí nemusí sem chodit a zboží nemusí kupovat ne??
oprava
lepa
| 26. 5. 2010 10:09
Mirko, my stojíme na tvé straně.
Slunicko38
genop
| 26. 5. 2010 10:08
A jeste nas do toho taky nakonec zatahnou, ze si to "kupujem na cerno"...
sluníčko38
lepa
| 26. 5. 2010 10:07
Tak o to bych strach neměla. Spíš by se ta paní co říkala, že si nechala dělat ten rozbor těch léku měla zamyslet. Protože když jsem četla kolik ten rozbor stojí a jak dlouho to trvá, tak je jasné že nám ta paní lhala a Mirku tady obviňuje ze lži. Asi by si měla zamést před svým prahem.
A jelikož ty dámy byly včera hodně rozčílené, tak si na nervy daly určitě něco sladkého. A teď budou svoje shozená kilečka nabírat zpátky a ještě obviní Mirku že je o tom neinformovala, že by mohli ty kila nabrat zpět.
Mikro my normálně myslící lidi stojíme na tvé straně a kdo nechce ať se obrátí jinam.
cloette
slunicko38
| 26. 5. 2010 09:52
Obávám se, že si cloette už balí kartáček na zuby a mýdlo, protože u ní doma zřejmě brzy zaštěkají psi, vlítne policejní komando a nechá Mirku zavřít, až zčerná - díky
2-3 dámám...
Jestli teď nebude Mirka moct poslat dalším zájemcům sibutramin, tak víme, komu máme poděkovat .
Mimochodem
IrenaM
| 26. 5. 2010 09:48
jedna paní tu zmiňovala , že jde v USA Sibu koupit, super, dalo mi to 10 minut práce našla jsem , našla jsem ho, kromě malinkého nápisu made i China, mě tedy především zaujala cena za 100tbl, 375USD, a to se myslím vyplatí, především proto, že se platí předem převodem na účet a za poštovné dáte nehorázné peníze, a nakonec zjistíte , že tento produkt zabavilo Celní oddělení a vy jste vyhodila za čínskej sibutramin z Ameriky solidní prachy, takže vřele doporučuji, vidím , že většina z Vás dá přednost originálu z USA :o). Chce to někdy nejdříve přemýšlet a pak reagovat.
rozbor
Kareldolozny
| 26. 5. 2010 09:47
Přesně tak paní Rozbor u nás stál cca 100 tisíc korun,takže je mi jasné,že všechny typy odpovědí jak to někdo dal jen tak rozebrat jsou nesmysly.Já to hodím do mašiny po práci zadarmo,ale jinak bych se na to vykašlal.Plně s Vámi souhlasím.Všechny to dlabaly jako blázni a chválily a teď otočily.Pokrytecké jednání,za které by se nestyděli ani ve starém Římě
:-o
renca13
| 26. 5. 2010 09:42
Nechce se mi věřit že takhle šílíte!!!Když tomu nevěříte tak to nezobejteMirko vraťte jim peníze a bude zase klid ne??
:-(
genop
| 26. 5. 2010 09:41
Zdravím všechny,

nikdy jsem tu jeste nic nepsala, ale tuto diskuzi si ctu skoro kazdy den.

Od Mirky jsem si taky koupila sibu. Beru ji uz mesic a něco a mám dole 5kg a to nemám zatím povolený žádný sport.
Minulý rok jsem přibrala okolo 25kg. Měla jsem nervy se školou, švagr byl několikrát na operaci, takže jsem hlídala synovce, brácha měl taky problémy a dotoho mi zjistili štitnou žlázu a vysoký tlak. Doktor mi rekl, ze je to tezke shodit, kdyz mam stitku.

I když beru dvoje léky na tlak a jedny léky na štitnou žlázu tak musím říct, že nemám žádné komplikace.

No a teď k tomu hlavnímu: Studovala jsem VS chemickou. A jestli si tedy dobre pamatuji, tak nam na prednaskach rikali jak jsou rozbory zdlouhave a DRAHE.
Tak bych tedy chtela poprosit pani, ktera davala sibu na rozbor, jestli by mi mohla poslat vyjadreni te laboratore.
Treba se necemu novemu priucim.

Jinak co se tyka Cinské nahrazky. Podivejte se kolem sebe, Cina prevlada vsude. Znama si koupila boty a dostala alergii.

A pokud se Vam nelibi sibu od Mirky, proc si nekoupite Alli? Na kazdeho to proste zabira jinak.

A pokud sibu nebude brat clovek tri roky v kuse tak se mu preci nemuze nic vazneho stat. Jestli to nekomu nedela dobre, tak se urcite domluvi s Mirkou a posle ji to zpet.

Nema cenu se tu o tom porad bavit. Ale ten rozbor bych opravdu rada videla.

A jeste se omlouvam za chyby, specham.

PS: Jozinko, moc Ti to slusi. (vcera jsem si koupila rifle a o dve cisla mensi)

Cloette: jsi mila a dekuji za berlicky.
co je
renca13
| 26. 5. 2010 09:40
co blázníte??
to že je lék stažen z prodeje
Katka01
| 26. 5. 2010 09:31
neznamená že se přestal vyrábět..já si myslím že tady pláčete na špatném hrobě...existuje řada lékařských odvětví,kde se tento lék dá sehnat a prostě se s tím kšeftuje..no a co..kdo chce at ho bere,kdo ne,at dá zpátečku...bych se vůbec nedivila kdyby ladyR a podobné se jaly přivazovat k lékarnám a hromadně demonstrovat za ty tlusté ***e.. ..sorry,ale já už se tomu fakt směju..samy to polykaly jak lentilky a ted jsmou hrozně uvědomělý..jinak co se týče originality léků-já například beru antiknocepci,která je napodobenina-tudíž ne originál!! -diany a je to jen proto,že je o půlku levnější..no když tak nad tím přemýšlím-neměla bych zavolat policii a zažalovat svoji lékařku za to že mi prodává falzifikát??? ...běžte si své uvědomělé přispěvky cpát tam,kde o to stojí a hlavně milé dámy-pokud chci někomu servírovat fakta-musím je mít podložené a né se ve svém chorém mozečku domnívat že by to tak mohlo být...
Karel pro ValinaM
Kareldolozny
| 26. 5. 2010 09:16
Já jsem vzorek získal od emailu Cloette jako každý přede mnou a nikde mi nikdo netvrdil,že je to oficiální lékárenská síť.Pouze,že se jedná o originál sibutramin což se potvrdilo a množství sedělo.Bohužel to nevykazuje ani známky podvodu či lživé reklamy(která mimochodem není zakázaná a je jí plná televize a deníky).Jsem realista a ne snílek,a proto beru věci jak opravdu jsou a nestavím vzdušné zámky.
Ale
IrenaM
| 26. 5. 2010 09:06
já jsem pozorně pročetla celou diskuzi a nikde jsme nenašla , že by Mirka napsala, že se jedná o zboží z lékárny? Slovo originál znamená jedinečný nezamenintelný , což pokud nenapodibila balení nějakého výrobce, jeji Sibutramin očividně je...mimochodem , pokud scháním něco co je staženo z prodeje , je to stejně hloupé jako prodávat něco co je staženo z prodeje.
pravda a lež
slunicko38
| 26. 5. 2010 09:05
Zdravím ajťáka Petru, neomylnou a pravdomluvnou LadyR a pak samozřejmě všechny ostatní, které nepatří k novodobé inkvizici a nehodlají na nás ostatní (naivní nezodpovědné mámy od dětí, lhářky, blázny, apod.)podávat trestní oznámení.
S chutí jsem ráno spolkla modrobílou pilulku od cloette, zapila to sklenicí vody, rozloučila se s mými 3 dětmi (se synem jen po netu, je na intru) a teď si krátím čekání na smrt hrou s mým miminkem a brouzdáním po netu.
Je zajímavé, že před měsícem to v této diskusi řešily úplně jiný holky a nikdo se nad ničím nepozastavil - a v té době už Petra i LadyR polykaly pilulky a libovaly si, jak jim to jde...4.5. dokonce LadyR přiznala, že si dopřeje i trochu toho sladkého (i když se tady holedbala o pár příspěvků výše,že na sladké vůbec není), Petra22 si k sibutraminu objednala ještě L-carnitin a libovala si, jak na aukru sežene vždycky všechno...
Milá osvícená a chytrá Petro, měla bys při svém nadprůměrném IQ být schopna si přečíst něco o carnitinu, nejenom že se nedá kombinovat s čímkoli, co seženeš na netu, ale hlavně funguje, pokud člověk cvičí,hýbe se. Mně po carnitinu bylo dost zle, bolel mě žaludek, byla jsem popudlivější atd. Takže pokud máš problémy se žaludkem, o kterých jsi tu před měsícem psala, absolutně nechápu, jak jsi mohla skombinovat sibutramin s carnitinem !!!!!!!!! Už ani nekomentuju fakt, že někdo, kdo má zakázáno cvičit, si koupí carnitin. Tohle jsou skutečně VYHOZENÝ PRACHY .
Tak kdo je tady blázen a kdo si ničí VĚDOMĚ svoje zdraví ???
Chyťte se za ruce a jděte si stěžovat na nespravedlivej svět a prolhaný lidi někam, kde vám uvěří, že vaše včerejší výplody pramenily především z obrovského zájmu o zdraví ostatních, nic netušících žen, které se nechají napálit, jako VY !!!
Ne, to jen vaše uražená ješitnost, že jste koupily něco, co neodpovídá původním "slibům" cloette do slova a do písmene, vás tak rozlítily, že jste se snížily k napadání všech tady a o slovníku "mámy od dětí" (viz příspěvky Petry) ani nemluvě.
Tak nás nechte v klidu umřít a objednejte si na černém trhu s léky něco opravdu ověřeného. I méně inteligentní jedinec se totiž dovtípí, že černý trh=riskuju zdraví VŽDY
Kareldolozny
ValinaM
| 26. 5. 2010 09:00
Děkujeme za odborný výklad.Jste jak vidím zkušený a tudíž určitě máte možnost doložit výsledek vašeho rozboru jinak než napsáním toho co jste napsal.Neustále nikdo nechápete o co tu jde.Kdyby informace od paní prodávající byli před koupí taková že je to jak píšete vy druhovýroba a že je vlastně ilegální tak podle toho se každý může rozhodnout.Ale bohužel tyto informace jak jsem pochopila z příspěvků nikdo nedostal.To je přeci ten problém co se tu řeší ne?
Sibutramin
Kareldolozny
| 26. 5. 2010 08:53
Prosím pozorně čtěte a přemýšlejte!!
Léky obsahující sibutramin již nejsou na trhu a proto je jediná šance a to tzv. druhovýroba.Podobně tomu bylo a je již řadu let s hormony nebo drogami.Prostě to někdo vyrobí a tím lepí díru vzniklou z jedné strany neochotou lék dále prodávat v lékárnách a z druhé neustálým hladem po těchto produktech.Co se týká sibutraminu,tak tam je velikou výhodou pro vás,že nehrozí to,čeho se tady některé bojí a jejich příspěvky jsou s prominutím hysterické.Pokud by vás kdokoliv okradl,tak jedině tak,že by tam sibu nebyl nebo ho bylo málo.Ani jedna verze není nebezpečná,ale jen sviňárna a vyčůranost výrobce či prodejce ve snaze vydělat více,protože zrovna laboratorně čistý sibutramin je poměrně drahý.Žádný sibutramin z lékárny v současné době není a proto vše co zde či jinde koupíte,bude vždy druhovýroba.To ovšem vůbec neznamená,že je to špatné či neůčinné,spíš naopak.Tito výrobci nepodléhají hloupým předpisům a redukcím a proto jsou schopni dát i dávku 20 mg,což oficiálně možné již nebylo a např. 10 mg je pro člověka do 70 kg.Jediné co by mě trápilo a trápí je,že nevíte jak kvalitní a čistý produkt kupujete.Potom je na řadě rozbor,ale i přes chytré řeči některých děvčat zde musím říct,že rozbor základní stojí poměrně dost a ukáže pouze přítomnost látky,ale ne její množství či kvalitu-čistotu.Pro tento účel je zapotřebí rozboru velice složitého a jen dvě laborky u nás jsou ho schopny.Pracuji pro firmu spřátelenou s Lachemou a možnost mám a proto jsem některé věci testoval a mezi nimi zrovna ten o kterém zde vykřikujete jak je špatný atd...čistota 99,3 % sibutramin a obsah kapsle kolísal u deseti náhodných vzorků od 18,7 do 21 mg sibutraminu v kapsli.Zbytek byl jen čistý glukopur(hroznový cukr) což je z hlediska vštřebatelnosti a bezpečí pro lidský organizmus to nejlepší co se dá jako pojivo-nosič použít.
Takže můj závěr a doporučení:
1.Sibutramin na trhu je a bude jen druhovýroba a je na každém si vyzkoušet dodavatele a zůstat v případě spokojenosti jemu věrný a mít co chci.
2.Mít obavu z otravy a podobných nesmyslů je naprosto zbytečné,protože to nikdo jen malinko rozumný neudělá a jediný způsob jak být hajzlík a okrást vás je,že tam nebude sibutramin vůbec,bude ho málo nebo vám prostě přijde poštou úplně něco jiného.
3.Pokud máte vedlejší účinky a nebo vám látka nefunguje,tak se pokuste rozumně domluvit s dodavatelem a berte v úvahu,že chyba může být stejně dobře na vaší straně.
Podobný koncept fungoval léta u hormonů a funguje dál ke spokojenosti všech.Sice se občas objeví nějaký padělek nebo nekvalitní zboží,ale to už si spotřebitel hlídá.
Též reakce
ValinaM
| 26. 5. 2010 08:47
Po přečtení všech příspěvků a četla jsem je opravdu pozorně jsem usoudila že opravdu není něco v pořádku.Nepochopily jste ladyR a ty ostatní v ničem.Odmítáte si připustit že paní prodávající prostě lhala a podávala před prodejem lživé informace a o to jde.Ne o to jestli ty prášky zabírají nebo ne.Jelikož moje známá je od paní Mirky též tak jsem ji požádala o několik tablet a vše už se řeší s Ústavem pro kontrolu léčiv.Vzhledem k tomu že si myslím že by vám nebylo jedno kdyby vaše děti do sebe cpali něco o čem nevíte co v tom je tak se prosím proberte.Doufám že se vše brzo vyjasní a bude všem jasno.
musím reagovat
lepa
| 26. 5. 2010 08:36
Přečetla jsem si tady ten hnus co tady psala ladyR a ta druhá a bylo mi s toho na blití. Četla jsem to tady dost pravidelně i když jsem nikdy nereagovala a hubla zároveň s váma a se Sibutraminem. A musím souhlasit s Katkou01. Mě je přece jedno jestli je ten lék legální nebo ilegální, hlavně že funguje. A kdyby vám prodávali cukr v kapslích tak by jste asi nehubli ne.
Uvědomte si, že všechny léky i ty co se prodávají v lékárnách a nejen na hubnutí mají nějaké vedlejší účinky a na každého působí jinak. Obyčejný acylpirýn obsahuje kyselinu salycilovou která rozleptává sliznici antibiotika rozežírají zubní sklovinu a co půjdete k vůli tomu někoho žalovat. Četly jste si někdy příbalové letáky volně prodejných jakýchkoliv léků. Většinou je tam napsané nemají žádné vedlejší účinky, ale mohou způsobovat......... a teď je tam toho tolik že se šlověk diví že se to může volně prodávat.
Já opravdu nechápu co vy dvě tady řešíte. Brala jsem lindaxu 15 a měla jsem stejné příznaky jako sucho v puse a bušení srdce jako u sibutraminu a jelikož ten je silnější tak jsem počítala s tím že to bude o něco horší.
Kdyby vám Mirka prodala něco po čem by jste nezhubly tak chápu vaši reakci, že vás podvedla, ale takhle. Jen proto že nevíte z čeho se ty léky skládají. Vy když si koupíte v lékárně léky hned zjišťujete z čeho se to skládá to pochybuji. A jestli si myslíte že i když se to prodává v lékárně legálně tak vám to nemůže nijak ublížit tak jste ještě větší najivky než jsem si myslela.
Když jsem četla vaše příspěvky tak jsem měla na jazyku horší slova, ale řekla jsem si, že se k nim nesnížím.
To když jste psaly že někdo může mít obezitu jako nemoc, tak se určitě neuchýlí k práškům na hubnutí, ale zajde k dietologovi. Protože jinak by hazardoval se svým zdavím ať jsou to jakékoliv prášky. Takže my všechny co bereme sibutramin a jiné prášky na hubnutí jsme si to zavinili sami přežíráním, špatným jídelníčkem a nedostatkem pohybu.
Asi mě teď někteří odsoudí, ale s tím já počítám. Ale musela jsem to sem dát, protože jsem nemohla vydržet jak tady kydáte hnuj na špatném hnoji.
ladyR a všechny podobné
Katka01
| 26. 5. 2010 07:55
..nevím o co se tady snažíte,ale kecy typu-radši s tlustou ***í a zdravá...tak to je samozřejmně vaše věc,ale naštěstí je nás "normálních mamin" asi víc..nevšimla jsem si že by některá z nás měla nějaké zdravotní problémy..pokud chcete být machny za které se vaše děti jednou budou stydět-prosím,ale nechápu proč nám zasíráte hlavy vašemy nesmyslnýmy příspěvky..já sama mám sibu z usa a je velmi zvláštní že díky této "napodobenině "jsem zhubla 15kg za dva měsíce..že by placebo-to asi ne,že...kecy typu policie atd..na to je jen jedna odpověd-FUCK OFF!!!..mějte si svoje ***e a závistivě koukejte na nás-které jsme to dokázaly-to je naše satisfakce...takže zdar všem hubnoucím a pro všechny zakomplexované debilky mám radu-nelezte sem-nikoho tady výmysly a fikce nezajímají....
...
maggmisss
| 26. 5. 2010 01:18
jasny vsechny si nas sem prizvala na pomoc... klidne vam sem zkopcim nase emaily abyste videly ze sem si pred par dny sama sibu teprve kupovala.. zda se ze je nepripustny aby mel nekdo jinej nazor nez vy co

a policii? to presne sem cekala.. ty si nelegalne koupis pres net u nas nelegalni prasky a pak bys chtela jit na policii ze nejsou presne ty co si chtela.. ale jen co se naskytnou naky dalsi opravdu "pravy" tak si je hned koupis a to zakon porusovat klidne budes cooo

ja sem ze zacatku taky mela pochyby ... ale dnesni diskuze a to jak to mirka zvladla a ze v pohode prisla sem za nama se o tom bavit me ujistilo ze ona tomu sama veri a nemam se tudiz ceho bat.. ja byt v jeji kuzi tak ty vase utoky nezvladnu a du se nekam zahrabat
Mějte se
petra22
| 26. 5. 2010 01:15
Tak že všechny JEŠTĚ věřící...musím uznat že ze začátku jsem byla nabitá pozitivní energií.Ano koupila jsem si Sibu, nebudu už tad psát proč atd, to si můžete přečíst v těch mnoho příspěvcích, všem které tomu věříte bych jen chtěla říct..myslete že nic nestojí za to aby jste takhle riskovaly.Není přeci nic špatnýho chtít znát pravdu a nenechat se aspoň v něčem okrádat.
Je to na každé z vás a tak přeji všem to nejlepší rozhodnutí a trochu zdravýho rozumu.
Mějte se a myslím že i bez toho vlastně bezzejmeného "sibu" co nejvíc kil dole.
P.S. s čímkoli o čem víte aspoň složení!!!
"LETÁK OD CLLOETTE":-)
petra22
| 26. 5. 2010 01:09
undefinedundefined

undefined

INFORMACE
– INFORMACE PRO UŽIVATELE

SIBUTRAMIN

Sibutramini

Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci
dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Ponechte
si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst
znovu.

Tento
přípravek je určen Vám, a proto jej nedávejte žádné další osobě.

V příbalové informaci naleznete:

1. Co je Sibutramin a k čemu se používá

2. Čemu musíte věnovat pozornost, než
začnete Sibutramin užívat

3. Jak se Sibutramin užívá

1. CO JE PŘÍPRAVEK Sibutramin - K ČEMU SE POUŽÍVÁ

Sibutramin
patří do skupiny přípravků k boji proti obezitě, které pomáhají snížit
tělesnou hmotnost a zvyšují pocit nasycenosti při konzumaci menšího množství
stravy. Pomáhají Vám kontrolovat množství konzumovaného jídla. Konzumací menšího
množství stravy by jste měli snadněji
snížit tělesnou hmotnost, i když jste toho předtím nebyli schopni. Snížení
tělesné hmotnosti znamená změnu Vašich stravovacích návyků.. .

2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ
ZAČNETE PŘÍPRAVEK Sibutramin - UŽÍVAT

Neužívejte přípravek Sibutramin

jestliže
jste alergický/á (přecitlivělý/á) na sibutramin nebo na kteroukoli další
složku přípravku Sibutramin jestliže jsou
Vaše váhové problémy způsobeny nějakým onemocněnímjestliže
trpíte vážnou poruchou příjmu potravyjestliže trpíte
nějakým duševním onemocněním, jestliže užíváte nebo jste v posledních 2 týdnech užíval přípravky k léčbě
depresí nebo k léčbě duševních onemocněníjestliže trpíte
Tourettovým syndromem, který
způsobuje nekontrolované pohyby a zvukyjestliže
užíváte nebo jste v posledních 2
týdnech užíval tryptofan k léčbě poruch spánku, fentermin nebo dietylpropion (amfepramon) ke
snižování tělesné hmotnosti.

jestliže
máte vysoký krevní tlak (víc
než 145/90) nebo jste v minulosti prodělal onemocnění srdce , tepenný uzávěr nebo cévní mozkovou
příhodujestliže
máte těžkou poruchu funkce jater nebo ledvin jestliže
máte potíže s prostatou nebo se
štítnou žlázou nebo s nádorem dřeně nadledvin ( feochromocytom)

jestliže
máte onemocnění oka – glaukom s úzkým úhlem (zvýšený nitrooční tlak). Zeptejte se svého lékaře nebo
optika, pokud si myslíte, že máte glaukom ale nejste si jistý/a jakého
typu ( viz Zvláštní opatření při
použití)

jestliže jste
v minulosti prodělal drogovou, lékovou nebo alkoholovou závislost jestliže
jste těhotná nebo mohla by jste být gravidní nebo jestliže kojítejestliže
jste mladší 18 let nebo starší 65 let

Zvláštní opatrnosti při použití
přípravku
Sibutramin je zapotřebí

máte
epilepsii. Sibutramin ji
může zhoršit a neměl by se užívat v kombinaci s některými léčivy k léčbě
epilepsie – viz užívání přípravku
Sibutramin s jinými léčivy.máte vysoký
krevní tlak.trpíte
spánkovou apnoí, při které dochází ke krátkým zástavám dechu ve spánku.se u
některého z členů Vaší v rodiny vyskytl případ motorického tiku (samovolné
svalové záškuby) nebo verbálního tiku (nekontrolovaná mluva).máte
onemocnění oka – glaukom s úzkým úhlem (zvýšený nitrooční tlak) nebo je možné, že se u Vás toto
onemocnění vyskytne (např. členové Vaší rodiny měli toto onemocnění).
Zeptejte se svého lékaře nebo optika, pokud si myslíte, že máte glaukom
ale nejste si jistý/a jakého typu (viz
Někteří by neměli užívat Sibutramin).trpíte onemocněním,
při kterém je pravděpodobné zvýšené krvácení. můžete otěhotnět
a měla by jste se chránit účinnou antikoncepcí. Sibutramin nesmíte užívat,
jestliže jste těhotná nebo kojíte.Vám lékař
sdělil, že máte intoleranci (nesnášenlivost) k některým cukrům , např.laktóza.
Vyhledejte svého lékaře než začnete užívat tento přípravek.máte
příznaky deprese.máte
jaterní nebo ledvinné onemocnění.

Vzájemné působení s dalšími léčivými
přípravky

některá
antibiotika jako např. rifampicin, erythromycin, troleandomycin a
klarithromycinpřípravky
na léčbu kašle, nachlazení, alergie a dekongescenční přípravky: některé z
nich mohou obsahovat složky, které mohou zvýšit krevní tlak, jako např.
efedrin, pseudoefedrin nebo xylometazolin. přípravky k léčbě epilepsie: karbamazepin, fenobarbital
(fenobarbiton), fenytoinsibutramin
neovlivňuje účinek perorální antikoncepcepřípravky k
léčbě plísňových onemocnění: ketokonazol
nebo itrakonazolpřípravky
ovlivňující krevní srážlivost, např. warfarin, aspirin nebo klopidogrelpřípravky k
léčbě migrény, např. sumatriptan, dihydroergotamin.opioidní
přípravky k léčbě bolesti: např. fentanyl, pentazocin, pethidin,
dextrometorfan.některá
steroidní léčiva, která ovlivňují imunitní
systém: cyklosporin, dexametazon.

Jestliže
užíváte anidepresiva nebo jste je užíval/a v posledních 2 týdnech,

inhibitory
monoaminooxidázy (MAOI), mezi které patří: isokarboxazid, fenelzin a tranylcyprominselektivní
inhibitory zpětného vychytávání serotoninu (SSRI): fluoxetin a paroxetintricyklická
antidepresiva: amitryptilin,
dotiepin a lofepramin

Užívání přípravku Sibutramin
s jídlem a pitím

.Konzumace
alkoholu počas programů snižování tělesné hmotnosti se nedoporučuje.
Alkoholické nápoje (např. pivo, jablečné víno, víno, lihoviny) velmi často
způsobují přibývání na váze a stěžují dosažení vašeho cíle.

Přípravek
se může užívat s jídlem nebo bez jídla.

Těhotenství a kojení

Neužívejte
přípravek Sibutramin jestliže jste
těhotná nebo můžete být těhotná nebo jestliže kojíte.

3. JAK
SE PŘÍPRAVEK Sibutramin UŽÍVÁ

Doporučená zahajovací dávka je jedna tobolka užitá ráno.
U pacientů, jejichž odpověď po 4 týdenní léčbě není dostatečná a dávka byla dobře snášena, může být dávka zvýšena na
dvě tobolky denně.

Tobolka
se polyká celá a zapíjí se dostatečným množstvím tekutiny (např.sklenicí vody).

Přípravek
se užívá s jídlem nebo i bez něj.

Přípravek
by se neměl používat u pacientů starších 65 let.

Nepodávejte
přípravek Sibutramin dětem.
ladyR
petra22
| 26. 5. 2010 01:08
Takhle přesně jsem to myslela..jen bych si tu přidělávala nervy z toho jak jsou lidi naivní, hloupý a hlavně povrchní že pro pár kilo tohle všechno přehlížejí.
Ještě sem dám tem okopírovaný "leták" dáli se tomu tak říct a napiš mi do vzkazů mail.dobrou a tobě přeju opravdu klidný sny, ale myslím že po dnešním zjištění budou ještě klidnější.Sice budem usínat s pocitem, že jsme někomu naletěly,ale myslím že důležitý je, že jsme včas dostaly rozum.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka
15. 6. 2025 20:23