Diskuze

Zpět na výpis diskuze

antikoncepce

Tato diskuze byla uzavřena, nelze přidávat nové příspěvky

Diskuze

Minerva
suzie1
| 21. 11. 2009 09:26
Ahojky Silvi, nic si z toho nedělej a dej tomu ještě chvilku čas! Já třeba Minervu nemohu brát a to kvůli plačtivým stavům, jak jsem psala. prostě mi nesedí! Ale myslím, že u antikoncepce je to strašně individuální.... I já mám třeba problém s pupínky a už druhý měsíc jsem viděla zlepšení, ale stejně jsem jí nemohla brát protože ty stavy co jsem měla vůbec nestály za to , abych měla sice hezkou pleť ale byla úplně rozhozená! Tím nechci říct ať změníš antikoncepci, ale každá žena má úplně jinou hladinu hormonů. Zkus se poradit se svou lékařkou i o stavu pleti i váhovém přírustku...Takže vydrž a uvidíš, taky se tomu tolik nepodávej a hlavu vzhůru!!
Minerva
Silva
| 20. 11. 2009 21:44
Ahojte, uz jsem z toho docela znicena, zacinam brat 4 mesic minervu,
doktorka mi to predepsala kvuli akne, ale to se vubec nelepsi, plet je
stale mastna a porad stejna, no proste hruza, pribrala jsem zatim 6
kilo a nechce se to zastavit, takze ted jsem i tlusta i s pupenama na
xychtu... myslite si ze se to nekdy zlepsi?dekuju
plačtivé stavy
suzie1
| 20. 11. 2009 11:51
Ahoj no já už jsem Minervu přestala brát, fakt se to nedalo vydržet...mám asi něco podobného co ty!a vůbec nic příjemného. Já už se docela taky bojím aby to se mnou ten můj chlap vydržel. jen jsem se setkala se silně zá***u reakcí mé doktorky, nedokázala prostě pochopit proč nechci dobrat celé plato a vysazuju to uprostřed druhého..... minule jsem se nechala zvyklat tím, že si to sedne a bude to lepší, jenže ta nálada se začala zhoršovat. A to mě ještě varovala že můžu otěhotnět i týden po pohlavním styku a že bych měla ještě týden po něm brát antikoncepci. tak si akorát připadám hloupě
plačtivé stavy
ax
| 19. 11. 2009 12:56
Ahoj, já jsem ty plačtivé stavy měla taky - hlavně při belaře. Byla jsem protivná, nepříjemná, stačilo, aby se na mě někdo škaredě podíval a už mi tekly slzy. Docela se divím, že to se mnou přítel ten půlrok, co jsem belaru brala, vydržel. Teď neberu nic a jsem v pohodě. Nenevádím tě, že máš přestat brát HA, jen ti říkám, že tvoje nálady mohla HA zapříčinit.
mirena
cvingi
| 18. 11. 2009 23:40
Ahojky,jakmile mas mirenu zavedenou jsi chranena.Ale abys doprala svemu telu odpocinek po zavedeni teliska,je lepsi pockat alespon 24hodin.
mirena
martinek08
| 18. 11. 2009 19:00
Ahoj,jak dlouho bych měla počkat po zavedení Mireny ba pohlavní styk.D.
Kloa
suzie1
| 3. 11. 2009 17:33
děkuju za odezvu dám tomu ještě nějaký čásek, přeci jen to bewru chvilinku
suzie1
Kloa
| 3. 11. 2009 16:47
Zkušenost s tím nemám, možné je všechno, ale také ta plačtivost může být z tohohle depresivního počasí
Minerva
suzie1
| 3. 11. 2009 10:19
Ahoj, z Jeaninne jsem přešla na Minervu, po 7 denní pauze jsem začala brát první platíčko a náhle se u mě začaly objevovat změny nálad, plačtivé stavy. vlastně bych brečela skoro pořád. má někdo s tím zkušenosti? Lékařka mi změnila antikoncepci protože jsem začala mít problémy s pletí. Zatím ale žádně výsledky, protože jak píši, beru teprve první plato. Normálně jsem hodně veselá holka a ty změny nálad nevím co jiného by mohlo způsobovat a také mám citlivější žaludek:(
děkuji za každý příspěvěk od vás a krásný den všem
po
Kessy
| 28. 10. 2009 13:57
Ahoj:) Jaký máte zkušenosti s práškama co se mohou vzít až po styku? Jako když neberu antikoncepci,ale mám strach že se nám stala nehoda... Potřbuji určitě předpis, že?
Mirena a jeji vyjmuti
cvingi
| 27. 10. 2009 15:38
Ahoj martinku,mirena se v narkoze vyjmout nemusi.V dobe, kdy se bude mirena odstranovat, staci najit gynekologii ci nemocnici, kde maji ambulantni hysteroskopii, pri ktere behem par minut mirenu elegantne odstrani bez nutnosti narkozy a pacientka za 15 minut odchazi domu.
Ahoj
petrulinka
| 26. 10. 2009 18:12
Pro MARTINEK08: miréna se vytahuje normálně v ordinaci, mi už ji vyměňoval doktor 2x a nevidím v tom žádný problém. Jen jsem měla trošku nepříjemné pocity v podbřišku, ale nebolelo to. Na křesle jsem byla cca 10 minut a za tuto dobu mi doktor mirénu vytáhl a druhou mi zavedl. Takže se není čeho bát. Zatím pa, pa a napiš, jak to dopadlo.
mirena
martinek08
| 24. 10. 2009 19:31
ahoj,já se chtěla zeptat,jak je to s mirenou kyž bych jí chtěla nechat vyndat.Vyndavá se v narkoze?
mirena
cvingi
| 20. 10. 2009 15:53
to je fajn,ze mirena taky nekomu sedne a co ostatni, jak jsou na tom s mirenou?
Mirena
cvingi
| 21. 9. 2009 21:48
ahojky,
mirena je fajn, i kdyz nekomu sednout nemusi.je vhodna i pro ty, ktere nemely deti.
Lucajda
thery
| 16. 9. 2009 11:39
Ahojky Lucy,
tak budu asi taky ten případ jako ségra, co EVRU prostě nesnese no...Jooo děkuju za tip na ten tea tree olejíček, to bych mohla vyzkoušet. Každopádně si čím dál víc myslim, že mi to prostě dělá ta antikoncepce. Ještě abych to upřesnila s tím menzesem- když jsem na ten rok musela prášky vysadit, tak jsem ho celou dobu nedostala, nezabraly vyvolávačky nic. Pak jsem přešla k novému doktorovi, a ten mi řekl, že bez antikoncepce prostě nebudu mít menzes, a že už mám játra dobrý, tak mi ji napsal. Tak proto se bojím, že se to bude opakovat a stejně ji budu muset zase nasadit. Proto se mi ani za ním nechce to zkonzultovat, pže mi řekne zase to samý, asi si myslí, že jsme nadšený tím, když do sebe cpeme hormony...

No každopádně to nějak vyřešit budu muset, takhle to dál nejni možný. Zkusím ještě ten olejíček Moc děkuju
Ahojky všem
petrulinka
| 15. 9. 2009 18:12
Tak se taky přidám se svou zkušeností s HA. Kdysi dávno jsem měla tzv. "DANU", to asi ty mladší neznají. Potom mi můj gynekolog nabídl mirénu, udělal mi pár vyšetření, vše bylo v pořádku, a tak jsem do toho šla. Teď ji mám už potřetí (tzn. nyní asi 12 let) a musím říct, že jsem nadmíru spokojená. Nevím už vůbec, co je menstruace, nemám žádné problémy, jen prostě musím co pět let přežít vytažení a opětovné zavedení, což zase není taková hrůza a dá se to přežít. Já už jsem ale před prvním zavedením měla děti, takže nevím, zda je to vhodné i pro ženy či dívky, pokud ještě nemají děti. Takže toto je moje zkušenost a tímto všechny ženy a dívky zdravím.
thery
n
| 14. 9. 2009 23:19
Ahojky

Teda, jestli Tě ta EVRA fakt svědí, tak ji myslim nemá smysl brát. Doktroka mě upozorňovala na to, že někteří lidé prostě hormony transdermální formu nesnesou a že jestli mě začne pod náplastí kůže svědit, červenat, apod., že s tím mám hned přestat. Sestřenka i ségra s ní právě po dvou měsících skončily. Abys mi rozuměla s tím svěděním - mě to svědění nezpůsobuje náplast. Většinou o ní vůbec nevím. Problém je jen tehdy, když náplast nalepím omylem na moc vysušenou či podrážděnou pokožku, na nějaký měnší pupínek nebo chloupek, který začne zarůstat. To pak samozřejmě trochu svědí, jako by svědilo i jinde na těle, akorát že přes náplast se člověk nemůže až tak moc podrbat .

Víš, jestli máš takové gynekologické problémy a HA bereš tak dlouho, tak bych asi hormony na Tvém místě úplně vysadila. Napadá mě, že vleklé záněty můžou být i takovým voláním Tvého těla o pomoc, že už nechce hormony.... když totiž za nás všechno dělají hormony, tak tělo se přestává samo snažit, neumí se samo bránit, nemá žádnou imunitu a zánět je tu hned . Nebo zkoušela jsi nějaké očistné bylinkové čaje na pročištění střev a posílení imunity? Snažila bych se taky určitě tělo odkyselit, protože kyselé prostředí ve střevech je rájem pro kvasinky a mykózy. Ty se sice můžeš vaginálního zánětu zbavit, ale jestli máš ty potvůrky v tenkém střevě přemnožené, jakože každý člověk je tam trochu má, tak za chvíli je tu zánět znova. A určitě Ti můžu doporučit čistý přírodní olejíček, ty opravdu čisté a nechemické lze použít i vnitřně. Preventivně i při akutních zánětech se doporučuje na tampon kápnout trochu převařené vody a Tea tree olejíček a zavést. Je to nejsilnější přírodní dezinfikace a na kvasinky je perfektní Už jsem to doporučila několika kámoškám a zatím úspěchy . Pomocí Tea tree olejíčku se dá dělat i očista tenkého střeva, kde kvasinky hubíš tak, že vždy ráno na lžičku medu (emulgátor) kápneš 1-2 kapky Tea tree a spolkneš. Taky se můžeš mrknout tady: http://nemoci.doktorka.cz/candidoza/ na článek o tom, jak bojovat s kvasinkama.

Trochu nechápu, proč bys měla po vysazení HA ztratit menzes? Přece právě menstruace s HA je jen taková umělá, doopravdy se nejedná o menstruační cyklus, protože nedochází k žádné ovulaci. Proto se má dělat po určité době v užívání HA pauza, aby si tělo samo "vzpomnělo" na to, jak se přirozeně ovuluje a menstruuje. Je fakt, že menzes nemusí naskočit hned, ale do 2-3 měsíců by měl. Pokud nenaskočí, rozhodně není řešením další HA,, tím se problém akorát zhoršuje a pak tu máme spousta neplodných žen .

Držím palce, ať s přítelem přijdete na nějaké vyhovující řešení . My teď dost uvažujeme, že s evrou teď skončím a budeme se chránit Pharmatexem a kondomy. Nebo uvažuju o vaginálním hormonálním kroužku Nuvaringu - ten má v sobě totiž nižší dávku hormonů než většina antikoncepcí.

Papa a ať už máš od zánětů pokoj
Lucy
thery
| 14. 9. 2009 09:53
Teď koukám, že jsem nějak přeskočila předtim to, že sestřence vyskákaly po EVŘE puchýře...a to nezmizelo, takže ji taky vysadila? A ségra měla taky teda problémy...Tak někdo ji asi opravdu nesnese no :-/
EVRA
thery
| 14. 9. 2009 09:50
Ahojky Lucy, díky za příspěvek k EVře :) Já jsem ji právě jednou už zkoušela, ale po asi 2 mesících jsem ji vysadila, hrozně mě to svědilo, tak nevím, jestli jsem to měla vydržet spíš? To jsem měla ještě hrozného gynekologa, kterej mi absolutně v ničem neporadil. Ale ty taky píšeš o svědění, tak je to asi normální....

Každopádně momentálně bych nejradši vysadila prášky a zkusila ji znovu, mám v jednom kuse záněty, výtok, svědění, vyzkoušela jsem už všechno možný, dodržuju všechny zásady hygieny a vždycky se to po pár dnech vrátí....Tak se mi zdá, jestli mi to nedělá antikoncepce, beru ji od 14 let, takže 7 let, akorát asi s roční přestávkou kdy jsem měla mononukleozu a zvětšený játra...to mi ji právě vysadili a potom jsem zkusila kvůli játrům tu EVRU. Nejradši bych se na ty hormony vykašlala úplně ale zas by se mi ztratil menzes...

Tak děkuju za názor, to svědění kolem náplasti je teda asi normální no :)
mirena
cvingi
| 12. 9. 2009 15:37
Ahoj holky,
tak uz presne vim,jak je to s vracenim penez u mireny.Pokud po sesti mesicich trvaji zdravotni problemy s mirenou,uzivatelka by si mela dojit ke gynekologovi, ktery by mel provest radu vysetreni-ultrazvuk,zda je spravne umistena, vyloucit zanety, nasadit popr.prasky, ktere by zmirnily krvaceni. Pokud ani toto nepomuze, zena ma skutecne pravo na vraceni penez. Dr zavola firme-vyrobci mireny- a ta uzna reklamaci za opravnenou.A ted zajimava informace!To kolik Vam dr vrati je na doktorovi!Abychom predesly tomu,zda nam mirena sedne nebo ne, pred zavedenim by mel dr provest radu vysetreni. Pokud je zena v poradku,telo se vetsinou s mirenou do sesti mesicu zzije,ale samozrejme to neni pravidlo.Zeny se senzitivnejsi pleti mohou mit kuprikladu problemy.
thery
n
| 12. 9. 2009 00:32
Ahojík, já se hlásím, EVRU beru přesně 4 roky . Předtím jsem nikdy žádnou jinou HA nebrala, tak nemůžu srovnávat, ale když to shrnu, tak:

KLADY:
- nejsou to prášky, takže tolik neničí játra
- nemusíš na to myslet každý den, lepí se jednou týdně a já si na to samozřejmě většinou vzpomenu až druhý den, ale to nevadí, musíš si ji stihnout nalepit do 48 hodin po tom správném dni, takže no stress
- nemusíš tahat s sebou zásobičku na víkendy, přespání u přítele apod.
- menstruace mi klape jako hodinky po 28 dnech, nezvracím, nebolí to tolik apod. jako bez ní
- když zvracíš nebo máš průjem, nemáš se čeho bát, protože hormony se ti vstřebávají transdermálně do krve, nejdou vůbec přes žaludek jako prášky

ZÁPORY:
- je dosti drahá, 1060,- Kč na 3 měsíce
- když se člověk dlouho ráchá v horké vodě, začíná se malinko odlepovat, ale pak jde znovu přilípnout
- je to vidět na těle, takže máš na sobě o prázdninách bílé neopálené čtverečky , taky se tě všichni ptají, co to máš na břiše apod..
- jak s sebou člověk mrská, tak se náplast trošku "posune", jako kterákoli jiná náplast na těle, a tam kde zůstane lepidlo na holé kůži se pak neustále přilepuje tričko, kalhotky apod.
- úplně nejblbší je, že se ti na okraj náplasti lepí bordel, takže to vypadá dost neesteticky
- někdy to pod náplastí svědí a ty se nemůžeš pořádně podrbat. Nejhorší je, když ti pod náplastí roste nějaký chloupek, to bych se udrbala...
- je to HA, silná dávka hormonů, dokonce to není odstupňované jako jeden týden slabější dávka, další týden silnější dávka apod., jako některé druhy antikoncepce. Dostáváš prostě pořád týden co týden stejnou vysokou dávku hormonů....

Víc mě nic nenapadá, kdyžtak se ptej. Já za sebe bych do prášků nešla nikdy, mám genetické dispozice k cukrovce a musím být na játra opatrná a prášky nesnáším už ze své podstaty. Pro mě byla EVRA jedinou přijatelnou formou HA, ale poslední dobou uvažuju, že s HA definitivně přestanu a budeme se chránit jen nehormonálně. Je to prostě velký zásah do těla, což asi víš, jestli máš zkušenosti s jinou HA, žena přestává ovulovat apod.. Ségra měla třeba po EVŘE regulérní paranoiu, sestřence vyskákaly pod náplastí vždy svědivé puchýře, já jsem s ní v pohodě. Musím ale říct, že se mi určitě snížila chut na ***, nicméně stejné příznaky může nést kterákoli jiná antikoncepce...

Tak držím palce ať dobře zvolíš Já už se těším na to, až budu mít tělo bez hormonů
EVRA
thery
| 11. 9. 2009 21:49
Ahoj holky, prosím máte některá zkušenosti s antikoncepční náplastí EVRA? Kdyžtak sem s nimi prosím...děkuji
Azalia
lemurek
| 10. 9. 2009 12:37
azalia Ahoj, možná to už tady někdě bylo, ale prohrbovat se tím vším by bylo jako hledat jehlu v kupce sena. Dostala jsem od doktorky Azalii (kombinované pilulky nemůžu :( ) a ať čtu příbalový leták jak chci, nemůžu najít po jaké době začíná být účinná a samozřejmě jsem se na to nezeptala :D

Nevěděl by to náhodou někdo? Děkuji.
Minerva
Lady17
| 20. 8. 2009 20:34
Ahoj, s Minervou zkušenost mám. Beru ji skoro rok a musím říct, že jsem po ní přibrala možná tak 2kila...ale rozhodně doporučuji!!...Nejsem ovšem gynekolog a nemůžu vědět, jak to působí na tebe....ale já jsem spokojená....a rozhodně je spolehlivá
mirena
cvingi
| 18. 8. 2009 21:39
Dekuju za odpoved.Hlavne.ze to nakonec dobre dopadlo a pricina byla odstranena.
Cvingi
Mar2
| 6. 8. 2009 00:49
Tak jsem se ptala manzela, jak to bylo s tou znamou. Mela zavrate, zvraceni a bolesti hlavy a doktori si mysleli, ze ma nador v mozku. Delali ji vselijaky vysetreni, co ji je a nevedeli. Nakonec ji vyndali to hormonalni telisko a vsechno se dalo do poradku. Jeji manzel byl z toho jiz zoufaly.
Nerikam, nepouzivej to nebo tak. Myslim, ze kazdy telo je jiny a jinak reaguje. Vsechno ma sve vyhody a nevyhody. Ted je na nas zvazit to co nam vyhovuje.
Preji pekny den
mirena
zonan
| 2. 8. 2009 14:47
Mirenu jsem měla, ale nesedla mi. Když k jejímu odstranění ze zdravotních důvodů dojde do 12 měsíců, peníze se vrátí. Tedy kromě tisícovky. Ta je jako spoluúčast. Já jsem po zavedení Mireny stále krvácela a když už na mně MUDr. vyzkoušel snad všechny možné přípravky, uznal, že je čas na odstranění. Prý jsem byla osmá ze 100 (v jeho praxi) .
mirena
cvingi
| 1. 8. 2009 23:34
ahojky,
rada bych vedela,jak to s tou znamou doopravdy bylo.Pokud to muzes zjistit,budu moc rada.Mirenu mam a jsem zatim spokojena.dekuju
mirena
cvingi
| 1. 8. 2009 23:29
ahojky holky,
ted jsem zase cetla na jine webove strance,ze nekde penize za mirenu vraceji,pokud nesedne.Ale prijde mi to zvlastni.Dr me ujistovali,ze je to nevratna investice.Nechce se mi tomu moc verit.Jake mate zkusenosti?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
18. 6. 2025 09:58