Diskuze

Zpět na výpis diskuze

antikoncepce

Tato diskuze byla uzavřena, nelze přidávat nové příspěvky

Diskuze

minerva a sedmidenní pauza
nandu
| 17. 11. 2008 23:35
dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jsem chráněná před otěhotněním i během sedmidenní pauzy, když jsem třetí týden užívání brala tablety nepravidelně(každý den s 1-4 hodinovým spožděním) mám antikoncepci minerva a brala sem 2 platíčka bez přestávky...předem dík za odpověd
atk nedoporučuji žádnou
effelein
| 11. 11. 2008 19:13
jsem obchodnice, tak mě nepřekvapila podivně znějící nabídka mé gyndařky. je to byznys. a jaký. budiž. nejsem nijak nemocná, ovšem anamnéza rodiny nefandí hormonální reorganizaci mého cyklu. a já nefandím ji. ségra pracovala na koronárce, kde přijali dívku s problémy krevního oběhu. důvod problému? antikoncepce. důsledek: smrt.
vtip číslo 2: moje spolužačka z gymplu. dneska studuje medinu. po měsíci a půl pojídání antik. se ocitla na jipce. katetr ji zavedli od podkolenní jamky do panve, páč ji museli roztáhnout cévu, kterou ji poškodily tyto úžasné pilulky. dostala doživotní zákaz antikoncepce. v případě, že by to ještě někdy chtěla zkusit, bude brát warfarin /lék na ředění krve/ do konce života. hm...tak když odstraníme tu roušku reklamy a výhod. cigarety bych doporučila víc, než globulku, která je schopna mé tělo tak pomást, že nejsem schopna v období otěhotnět.
pharmatex
slunko
| 8. 11. 2008 13:44
Jestli myslíš takové kapsle, které se zavedou do pochvy, kde se rozpust, tak s nimi zkušenost mám. Chtěla jsem něco nehormonálního, ale pouhý Pharmatex prý neochrání, musí se kombinovat s kondomem nebo něčím dalším. Jinak nepřijemný není, jen je asi třeba vynechat orál,, poživatelný Pharmatex asi není :(.. Jinak mi přišel celkem zbytečný když by vlastně stačil kondom, bez kterého Pharmatex asi není 100% účinný.
pharmatex
kazbek
| 7. 11. 2008 20:23
Ahoj všichni,
ráda bych se zeptala jestli někdo z vás nemá zkušenosti s antikoncepčním přípravkem pharmatex globule. Chtěla bych ho s manželem vyzkoušet a nevím, jestli třeba nepůsobí nějakým nepříjemným způsobem.
Díky za odpovědi Martina
Dana
luca23
| 25. 10. 2008 13:00
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám skoro ročního chlapečka a v lednu mám termín jelikož jsem znovu těhotná užívala jsem antikoncepci pro kojící maminky ale někdy sem zapoměla tak bych si chtěla koupit danu . jestli ji někdo máte tak mi prosím napište jaká je lepší a jaká je asi cena moc děkuju je mi 22let.hezký den lůca
ahojky..chtěla jsem se zeptat jak jste holky spokojené s milligest??je to má první antikoncepce a za
Janulee
| 18. 10. 2008 10:21
antikoncepce
LUCY
| 3. 9. 2008 15:43
Ráda bych se zeptala, po 12ti letech jsem vysadila antikoncepci s tím, že dva cykly chci nechat přirozeně a pak se pokusit o mímo , ale min. měsíc jsem nemenstruovala, ale těhotná nejsem, test jsem si dělala. Čekám za týden další cyklus, pak tedy půjdu k doktorovi na vyvolávačku. Vždy jsem měla problém s cyklem. Ale chci se zeptat, jestli můžu otěhotnět, i když v podstatě teď nemenstruuji ? Neznáte někdo odpověď ? Nechci se na to ptát doktora, aby si nemyslel, že jsem hloupá, když to ve svých letech nevím...
Milligest
jituliiik
| 3. 9. 2008 15:17
Ahoj, já milligest užívám půl roku a nemám s ním žádný problém, nepřibrala jsem, nezvětšila se mi prsa...všechno v pohodě A ještě se mi i zlepšilo akné, takže paráda
.
Lucka01
| 2. 9. 2008 21:52
Ahojky, mám na vás dotaz. Přecházím na HA Milligest, tak se chci zeptat, jaké s touto antikoncepcí máte zkušenosti?
Jo a ještě se chci zeptat na počátek jejího užívání. Mám začít s užíváním po 7-denní pauze, n ebo 1.den menstruace?V letáčku je napsáno: Pokud přecházíte z antikoncepce obsahující 21 tablet užijte první oranžovou tabletku po sedmidenní přestávcce. Lékař mi ale říkal, že mám s užíváním začít 1.den menstruace, tak jak tedy?
náplasti
connie
| 14. 8. 2008 18:59
Ahoj, mám dotaz,
Jsem hlava děravá , tak bych ráda místo tabletek zkusila náplast. Máte někdo nějaké vlastní zkušenosti, reference, atd.? Je možno vybrat si z více druhů, ráda bych co nejšetrnější k organizmu?
Díky moc
Lucka01
Lulu89
| 31. 7. 2008 12:53
Ahoj..Já si myslím, že ti určitě nesedí..Měla by jsi se poradit s doktorkou a vyměnit ji za jinou..

Já beru Minervu, nemám žádné takové potíže..ale slyšela jsem, že má dost vysokou dávku hormonů..Nevíte o nějaké jiné nízkohormonové variantě? Která by zárověn byla v podobné cenové relaci..

Mám totiž strach z ucpávání cév, mám na nohách takové ty "metličky" malých popraskaných cévek a vadí mi dlouhé státní..
.
Lucka01
| 31. 7. 2008 08:01
Ahoj, užívám antikoncepci Yadine, ale mám takový problém. Když začnu užívat nové platíčko, asi 3.den poté mám pravidelně průjem, nebo mi je špatně od žaludku. Tzn. že když začnu užívat ve středu, v pátek nebo v sobotu (někdy oba dva dny) se mi to stane. Je to dost nepříjemné, jelikož je pak účinnost celý měsíc snížená a musíme si s přítelem dávat větší pozor. Myslíte, že je to tím, že by mi HA nemusela sedět, nebo je to jen stresového charakteru?
Nervy
kalkulka
| 29. 4. 2008 15:51
Klidně to může být nervama, mně je takhle špatně často, to bych musela být těhotná milionkrát. Ale jestli chceš jistotu, udělej si test, i kdyz bude nejspíš negativní.
antikoncpece
jenifr
| 29. 4. 2008 12:49
Ahojky holky všechny moc pozdravuji,
mám takovou menší otázku...dostala jsem normální den který jsem měla menstruaci..ale je mi stále nějak nedobře nebliuji..ale jen me natahuje s příteleme si dáváme pozor...myslíte si že bych si měla udělat test a raději se ujistit..a nebo si myslite že je mi zle nebot mám tedkom problémy v práci...a v rodine
takze muze to byt klidne nervama...děkuji přeji příjemný den stalo se vám už to někdy...ale myslim si ze kdybych nedostala menstruaci tak by to bylo horší ne...pá
slunko
zamilovana
| 31. 3. 2008 23:42
No žíly zatim bez závažnějších problémů...jen malinké, ale máma měla velký, takže se toho trochu bojim. Doktorka mi řekla, že bych neměla kouřit, toť vše. Tisícovka je dost, ale kdyby to mělo být dobré... Na diskuse kouknu. Děkuju!
zamilovana
slunko
| 31. 3. 2008 07:24
Ahoj, nejdřív se chci zeptat na ty tvé žíly, protože jako každá hormonální antikoncepce, i Nuvaring obsahuje hormony, a tedy je tam riziko žilní trombózy, ale o tom by tě měl infomrovat lékař, zda je to vhodné. Jinak Nuvaring obsahuje mnohem méně hormonů než klasické hormonální pilulky. Kroužek se zavádí do pochvy, kde se nechává tři týdny a poté se vyjme - do čtyř dnů přijde menstruace a pak se zase zavádí nový kroužek. Cena je na tom to nejhorší, za 3 kroužky platím necelou tisícovku, ale pořád si říkám, že je to smysluplné. Ještě - koukni na různé diskuse o Nuvaringu - spoustě žen nesedne, ale já s ním nemám vůbec žádné problémy, cítím se lépe než s pilulkami. Nuvaring nejde přes trávicí trakt a játra, proto je mi lépe a tělo lépe funguje, ale opravdu je to individuální. Já dostala jeden kroužek jako vzorek od lékaře zdarma, zkus to taky, uvidíš po prvním, zda ti vyhovuje nebo ne.
slunko
zamilovana
| 31. 3. 2008 00:26
Prosím o radu, četla jsem od tebe o tom kroužku...hledám něco jiného, než prášky, jelikož mám problémy se žílama. Jak to funguje? A co cena? Jetli jsi to tu už psala, tak se omlouvám, hledala sem, ale nenašla... Dík! A kdybyste jiná měla nějaký tip, tak sem s nim. Hledám něco pohodlného jako prášky, ale méně škodlivého...prostě nenáročná
slunko
maar
| 28. 3. 2008 16:20
Díky za odpověd. Já právě ted náplast nemám. Začala jsem nějak hodně tloustnout tak jsem si jí vysadila před měsícem, ale kondomům nevěřím, takže po měsíčním půstu jsem si řekla, že tak to dál nejde. Ale v příbalovém letáku je přímo u použití, když jsem před tím nic neměla, že to funguje hned jak si to vložím.. mno nevím.. radši aspon ten 1. týden budeme používat s přítelem kondom. Ono je docela směšný, že se tady na to ptám ostatních, když jsem sama zdravotní sestra a dál studuji specializaci porodní asistence ... Právě asi proto, tyhle věci dost řeším... Být u toho jak se miminko rodí je nádherné, ale zatím v 21 letech chci jen pomáhat a ne sama rodit....
maar
slunko
| 28. 3. 2008 15:54
ahojky. Já si myslím, že pokud navazuješ s Nvuaringem po náplasti, tak by to nemělo mít vliv na nějakou nerovnováhu. Pokud jsi nic nebrala a začínáš s Nuvaringem, tak možná, ale jinak bych věřila co je v příbalovém letáku jako návod pro začátek užívání. Já používám Nuvaring už 3. měsíc a jsem naprosto spokojená. Nevidím žádný problém, žádné negativní účinky, jsem spokojená, hlavně nedlabu ty tabletky proklaté, i když pořád tvrdím, že lepší je nic. Ale těhotná nejsem, takže tě ujištuji, že funguje, je to normální antikoncepční metoda, jen s menší hladinou hormonů. Napiš jak vyhovuje :)
nuvaring
maar
| 28. 3. 2008 15:05
Ahoj, v pondělí si mám zavést první Nuvaring, ted jsem používala 4 roky náplast a byla jsem s ní naprosto spokojená, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového. Zajímalo by mě jak je to s ochranou před otěhotněním. Nevím, ale nějak tomu nevěřím, i když té náplasi jsem taky nevěřila a bylo to OK. A ještě by mě zajímalo, jestli opravdu od toho dne kdy si zavedu ten nuvaring jsem chráněna proti početí. vždyt přece u všech hormonálních metod je to až po 1. týdnu užívání..
ahoj
Elunka
| 27. 2. 2008 20:09
to je právě to co nevím...který ty tabletky to byly jestli na začátku plata nebo jinde
Ahoj.
Dedeckova
| 27. 2. 2008 19:44
Záleží hlavně na tom, v kterých dnech sis je zapomněla vzít. V příbalovém létáku bys měla najít veškeré informace. Nejcitlivější na vynechání je první 1/3.
problém
Elunka
| 27. 2. 2008 18:52
ahoj holky a dámy..minulý měsíc jsem si zapomněla vzít z mojí hlouposti a děravé hlavy asi 2-3 pilulky, jelikož jsem to věděla tak sme s přítelem provozovali *** přes kondom..ten nám ale prasknul..nevím jestli ty pilulky na to mají vliv jestli ještě tak zabírají máte s tím nějaká zkušenost?
XY
Kloa
| 27. 2. 2008 12:06
XY, mechanismus užívání HA je jednoduchý a logický. Pokud chceš užít 1. pilulku v 1. den menstruace, tak až tento první den menstruace nastane, tak užij první pilulku z plata v dobu (čas), ve který budeš pilulku pravidelně užívat i po zbývající dny. A pak je to stejně jednoduché, plátíčko tě vede Až dobereš všechny pilulky z plata, uděláš 7 dní pauzu, tj. 7 dní nebudeš HA užívat (přijde menstruace) a další pilulku (první z nového plátíčka) užiješ až po osmi dnech od doby kdy jsi užila poslední pilulku, tj. 8. den, a tak je to pořád dokola. Není to nic složitého.
Takže den si nevybereš, až dostaneš menstruaci, tak začni HA užívat. Jinak jde den menstruace i zvolit, ale to ti musí být mechanismus užívání jasný, což není, tak se tím nepleť a užij 1.den menstruace.
Pa
ha
XY
| 27. 2. 2008 10:46
Ahojte,chtěla jsem se zeptat,začínám brát poprvé ha a mám si vzít první tabletku v 1.den menstruace.Řekněme,že v Ut,je jedno jaké Ut si vyberu,když pak budu pokračovat ve směru šipek?Mám Loette...děkuju moc.
loette
Cady
| 23. 1. 2008 18:18
Ahojky,Chtěla bych poprosit o radu, užívám loette ale mám určité nesrovnalosti. Tak snad některá z vás,která má zkušenosti s loette by mi poradila a ozvala se mi na email: petula.EX@seznam.cz předem děkuji moc
Nux
slunko
| 20. 1. 2008 09:36
Jeden kroužek je na 3 týdny, takže se prodávají 3 kroužky na 3 měsíce. Pokud by došlo k vyklouznutí nebo vysunutí s tamponem, stačí ho opláchnout pod vlažnou vodou a zavést znovu.
Aha
anonym
| 20. 1. 2008 09:33
A pak si tam zavedeš zase ten samý, nebo nový?
Nux
slunko
| 20. 1. 2008 09:29
Ten kroužek po 3 týdnech vyjmu a je pauza jako u normálních pilulek. Většinou mám menstruaci přesně 5 dnů, takže ani tampon s kroužkem do styku nepřijdou. Ale i když menstruace stále trvá, zavede se, jen při používání tamponu může dojít třeba k vytáhnutí, ale jinak to kombinovat lze.
Slunko
anonym
| 20. 1. 2008 09:15
A můžeš přes to normálně menstruovat???

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
18. 6. 2025 17:12
14526
Ondrej Prikryl