Diskuze

Zpět na výpis diskuze

antikoncepce

Tato diskuze byla uzavřena, nelze přidávat nové příspěvky

Diskuze

telisko
Mar2
| 31. 7. 2009 11:16
ahoj holky,
taky jsem cetla prispevky o tech teliskach. Nechci strasit, ale manzelova znama mela telisko s hormonama a po par letech, co ji mela, ji odvezli na jipku, myslim, ze to byla ta tromboza. Az prijde, tak se ho jeste zeptam, jak to bylo. Tak to teda radeji nechci
Ja jsem mela Danu, ale po necelem roce jsem znovu otehotnela.
Zkousela jsem pouzivat i pesar- diafragma spolu se spermicidnim kremem. Pouzila jsem ho asi jen 2x, protoze mi prislo hodne tezky ho vyndat. Myslim, ze je to dobra ochrana, ale musi se to umet, zvlast pro ty, co nechteji pouzivat HA.

Tedka pouzivame kondomy, ale taky to neni to pravy jahodovy.
Mirena
cvingi
| 22. 7. 2009 21:53
Jeste jsem zapomnela dodat,ze nevratna invastice to sice je,ale kdyz si spocitate kolik date za hormonalni antikoncepci, vyjde to vlastne nastejno.
mirena
cvingi
| 20. 7. 2009 23:23
to mas asi pravdu.Kazda jsme jina,takze zda ti bude mirena vyhovovat,to opravdu nevim. Jinak co se penez tyce,tak je to bohuzel nevratna investice.
cvingi
Kloa
| 19. 7. 2009 09:18
Jasně, že slyšely. Co ale vím je to, že jsou tělíska vhodnější pro ženy, které již rodily. Jinak proti tělískům nic nemám, co vím, třeba se k němu časem přikloním a vyzkouším, jen je tam asi to riziko, že dám tolik peněz za něco, co mi třeba nebude vyhovovat, nevím jak je to tam pak s navrácením nějaké částky a jestli vůbec.
Mirena
cvingi
| 18. 7. 2009 17:05
Ahojky,
to jste opravdu zadna neslysela o mirene? jak jste s ni spokojene?
Mirena
cvingi
| 6. 7. 2009 15:54
ahoj holky,
ctu tady,jak si nekdo nevzal pilulku atd.ja uz jsem si svuj problem vyresila,protoze se mi stavalo to same.Mam zavedenou mirenou,coz je nitrodelozni telisko,ktere pusobi lokalne,tudiz si zas tak moc nenicim telo hormonalni antikoncepci,minimalne krvaci,mam proste pohodu.Uz jste o tom slysely?
antikoncepce
Dddd
| 2. 7. 2009 20:52
dobry den, stala se mi nehoda mela sem pohlavni styk s pritelem a az vecer sem zjistila ze jsem si zapomnela vzit pilulku,slysela jsem ze pry staci kdyz nevynecham tyden na menstruaci ale hzned nasadim dalsi platicko je to pravda ?dekuji za odpoved
Mercilon
martulinek
| 1. 7. 2009 09:30
Ahojky,
muj dotaz zni: zapomnela jsme si vzit vcera pilulku Mercilonu, kterou beru ve 12 v poledne, zjistila jsme to dnes rano v 8 hodin (coz je vic jak 12hodin). Bohuzel jsem v 1. tydnu uzivani (v sobotu byla 1. pilulka z platicka ), a v pondeli jsem mela s pritelem pohlavni styk...dle navodu jsme uzila ihned zapomenutou pilulku, ale rada zni vyhledat gynekologa, jenze jsem cerstve v cizine, nevim kde ho hledat...mate nekdo s tim zkusenosti? diky moc za odpovedi. Papa Martina
mercilon koupím
bobeja
| 29. 6. 2009 09:14
Koupím ant. mercilon za nabídky děkuji bobeja@seznam.cz
Trinordiol 21
pasmar
| 26. 6. 2009 17:51
Ahoj, nabízím 4 platíčka HA trinordiol 21. Rozhodli jsme se s přítelem, že si pořídíme miminko, tak mi tu ty prášky zbytečně leží. V případě zájmu mne kontaktujte na mail 17842@seznam.cz zašlu vám je na dobírku, samosřejmě se slevou.
Trinordiol 21
pasmar
| 26. 6. 2009 17:30
Ahoj, nabízím 4 platíčka antikoncepce Trinordiol 21. Rozhodli jsme se s přítelem, že si pořídíme miminko a tak mi tu prášky leží a jsou mi k ničemu. Pokud má někdo zájem, pošlu je na dobírku, samosřejmě se slevou.
HA
Dedeckova
| 27. 4. 2009 20:31
Chráněná jsi i v tom 4. týdnu (tzv. pauza), v letáku to ale určitě bude, chce to pročíst důkladněji.

Není hloupých otázek, jen hloupých odpovědí
Chrání?
Mayyy
| 27. 4. 2009 20:23
Ahoj, užívám Minervu a nikde v letáku ani jinde jsem se nedočetla, když 4. týden neberu pilulky kvůli menstuaci, jestli v této době můžu otěhotnět. Možná je to hloupá otázka, ale předem dík za odpověď
antikoncepce
pulec
| 17. 12. 2008 17:15
Děkuju vám za rady a názory. Ono mi zatím nezbude asi nic jiného než tomu dát ještě čas a pak to začít nějak řešit. Jinak přeju hezké svátky a ještě jednou díky.
angelwoman
Kloa
| 14. 12. 2008 14:15
S tím, že dražší HA nezaručí, že bude vyhovovat jsem reagovala na "Radši si připlatím za dražší, co mi hlavně vyhovuje a sedí mi“. Tedy tak, že i levnější může vyhovovat a sedět. A pokud by mi nevyhovovaly a jiné ano, tak na cenu ani nehledím.
Kloa
angelwoman
| 14. 12. 2008 14:04
Vždyť jsem o přece psala. Cena je jedna věc a to zda mi vyhovuje je věc druhá. Ale věřím, že přece jen ty dražší pilulky jsou o něco kvalitnější a méně zatěžují např. játra. I gynekoložka mi říkala, že Diane 35 jsou jedny z pilulek z nejhorším účinkem na játra.
Chtěla jsem to napsat tak, že mi mé pilulky vyhovují a zároveň jsem ráda, že patří k těm dražším-že i to je určitý ukazatel kvality, každopádně jen podle něj se řídit samozřejmě nedá.
angelwoman
Kloa
| 14. 12. 2008 12:29
To jsem nevěděla, vždy kupuju celé balení, ale vyhovuje mi to tak, nebavilo by mě pořád sledovat jestli doma ještě pilulky mám nebo ne, tak tak to stíhám kontrolovat s těmi třemi plátíčky. Ale pokud někdo užívá dražší HA, tak proč si dělat zbytečné zásoby, že.
Tak trombozu může způsobit každá HA, tohle asi cena neovlivní.
Ale to, že je nějaká HA dražší ti přece nezaručí, že ti bude vyhovovat
Na to se taky těším, až ji nebudu muset brát, teď neznám jiné řešení.
Kloa
angelwoman
| 14. 12. 2008 11:54
Jj, dá se to, já si často kupuju jen jedno platíčko, na recept mi dají razítko a příště si můžu přijít pro další. Ale když člověk kupuje celé balení vyjde to levněji. Každopádně já u sebe tolik peněz vždy nemám
Právě, že já jsem dříve používala levnější HA Diane 35 a měla jsem s ní hrozné zkušenosti. Kamarádce se z ní udělala trombóza na noze a mě po ní bylo pořád špatně, už to bylo neúnosné, tak jsem ji změnila. Teď beru antikoncepci s nízkou dávkou hormonů, která navíc nezadržuje tekutiny v těle, apod. a sedí mi. Už mi není špatně a žádná velké zdravotní komplikace nemám. Takže určitě záleží, jak komu co vyhovuje, ale asi nejlevnějši HA bych taky nebrala. Radši si připlatím za dražší, co mi hlavně vyhovuje a sedí mi
Každopádně se těším na to, až je nebudu muset brát
angelwoman
Kloa
| 14. 12. 2008 11:39
Ani nevím jestli se dá koupit jen jedno plátíčko.
Myslí se cena za balení = 3 plátíčka, tak jak se v lékárnách prodává.
Možná, že je cena nějakým měřítkem, pro mě asi takovým, že bych neužívala tu nejdražší, ale největším měřítkem je asi spokojenost ženy s HA, což je ryze individuální, co jedna může brát jako nejlepší HA, může druhá proklínat.
Osobně užívám trojfázou HA a jsem s ní už dlouho spokojená, navíc nejvíce popisuje přirozený cyklus ženy.
HA
angelwoman
| 14. 12. 2008 11:13
Mluvíte o ceně 300,- za jedno platíčko nebo za 3? Mně stojí jedno balení 300,- a to si myslím, že beru kvalitní antikoncepci, kamarádka se právě divila, že jen 300,- ona že má za 500,-, ale pak z ní vylezlo, že za 3 platíčka.
Taky si myslím, že cenu hodně ovlivňuje zda je to novinka, jaké je to značka, atd., ale přesto si myslím, že to rozhodně určité měřítko je.
pulec
Kloa
| 13. 12. 2008 23:19
Tak já taky nejsem chemik ale je evidentní, že ty složky se o něco liší.
Ono je důležité to opravdu posuzovat v souvislostech, i nová, lepší práce mohla způsobit stres, který se pak následně na tomto podepsal. A pokud na nic nepříjdete a za změnou libita bude stát Yasminelle, tak přichází asi v úvahu změna HA či návrat k Cilestu. Záleží jaké problémy s Cilestem měla ...
Cenu bych nebrala jako východisko, tady je to asi jako s ostatním "zbožím", jsou věci, kde se platí jen za značku a o kvalitě to zase tak moc nevypovídá, jestli mi rozumíš. A taky každá novinka, a to se týká i HA, je vždy zákonitě dražší než ta předchozí "verze".
Osobně beru od začátku stejnou HA a jsem spokojená, vyhovuje mi, nezpůsobuje mi žádné potíže a taky stojí přes tři stovky, jako třeba Cilest nebo Yasminelle, všechny se pohybují v této relaci. Cena podle mě není tak důležitá, důležitý je pocit ženy při užívání dané HA. Tedy musí sednout.
antikoncepce
pulec
| 13. 12. 2008 22:59
Vzhledem k tomu, že nejsem chemik, tak mi složky HA nic moc neřikají. Je pravda, že změnou zaměstnání si taky prošla ale ta byla určitě k lepšímu, než horšímu. Ke změně HA jsem ji spíše popostrčil já. Trochu si na Cilest stěžovala, ale mě taky trochu zaráželo, že bere HA, která stojí 300 kč. Přitom mé předchozí partnerky braly HA která se pohybovala od 500 a více. Dá se kvalita HA posoudit i z této stránky?
pulec
Kloa
| 13. 12. 2008 22:40
Když si přečteš příbalový leták Yasminelle, tak se dozvíš řadu nežádoucích účinků. Problém, který popisuješ je možný, jako spousta dalších, a je označen jako méně častý (tj. vyskytují se u více než 1 z 1000, ale u méně než 1 ze 100 žen). Což říká o tom, že to bylo u žen pozorované, ale v malém měřítku.
Když se podíváš na složení Cilestu a Yasminelle, tak zjistíš, že složením jsou rozdílné - Cilest (norgestimatum 0,250 mg, ethinylestradiolum 0,035 mg), Yasminelle (ethinylestradiolum 0,020 mg a drospirenonum 3 mg). Takže ta možnost vlivu HA tady je.
Jinak je asi třeba si položit taky otázku jestli se se změnou HA nezměnilo taky něco jiného - zaměstnání, nějaká starost, rodina, cokoli co mohlo mít výraznější vliv na psychiku. Taky jestli ji pořád přitahuješ nebo došlo k ochladnutí vztahu, tedy zda by po jiném skočila
Je třeba to brát komplexněji a popř. zkusit změnu HA. Cilest ji nevyhovoval?
Toto je můj názor a má rada
antikoncepce
pulec
| 13. 12. 2008 20:13
Zdravím vás milé slečny a paní, chtěl bych se vás zeptat na jednu věc, se kterou si poslední dobou nějak lámu hlavu. Moje žena přešla asi před půlrokem z HA Cillest na Yasminelle a mám takový pocit že od té doby má o hodně menší chu't na ***. Tak jsem se vás chtěl jen zeptat jestli to s tím může souviset a jestli nemáte někdo podobnou zkušenost, případně radu. Děkuji moc za odpověď.
splejlatko
Kloa
| 5. 12. 2008 12:00
Je to jako s každou HA, spolehlivost by měly poskytovat všechny stejnou, stejně tak výskyt nežádoucích účinků, jednou je to léčivo, tak se k tomu musí i takto přistupovat. Ale taky každá žena je jiná a každá bude různou HA snášet různě, co jedné nevyhovuje, druhé může absolutně vyhovovat, tohle musí žena vypozorovat sama, s tím ti ani lékař neporadí
Lindynette
Spejlatko
| 5. 12. 2008 09:42
Mám od doktora předepsanou tuto antikoncepci? Máte s ní někdo zkušenosti? Její spolehlivost, nežádoucí účinky-zvracení, průjem aj. ?
děkuji
Roxy
| 20. 11. 2008 20:32
děkuji, no a gynekoložky jsem se ptala, ale ta mi toho moc neřekla, takže jsem to dřív moc nepochopila a teď se mi to vrátilo
NE
Dedeckova
| 20. 11. 2008 17:34
Při správném použití jsi chráněná i v 7denní pauze. Příště doporučuji přečíst příbalový leták nebo se zeptat gynekologa, a nejlépe předem
účinnost antikoncepce
Roxy
| 20. 11. 2008 17:28
Ahoj, chtěla bych se zeptat, včera jsem si vzala poslední prášek a začala mi 7 denní pauza, dnes jsme s přítelem byli spolu a bohužel i se vším. Chtěla bych se zeptat, zda hrozí že otěhotním? Mám se bát, či v té 7denní pauze je i nějaká ochrana? Prosím poraďtě a napiště, děkuji.
tělísko
dinusa
| 19. 11. 2008 21:12
Ahoj holky.Máte tady prosím vás někdo zkušenosti s tělískem?Gynekoložka mi doporučila tělísko ted nevím jak se jmenuje , ale je to nějaká novinka a stojí 5500,-kč.Mám tři děti a už opravdu jiné dítě nechci.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 8. 2025 21:26
14864
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18